brak logo

ORANGEBLUE s.c.

Poznań

Opinie o ORANGEBLUE s.c.

LK 2009-02-24 17:48:13
super firma ! naprawde milo sie pracuje z takimi ludzmi ;)
1
były pracownik 2009-07-04 10:10:22
Firma na pierwszy rzut oka wydaję się rewelacyjna, natomiast to złudzenie zarobki całkiem niezłe, ale jest w niej sporo osób fałszywych trzeba uważać co do kogo się mówi, chora atmosfera w pracy firma nie należy do stabilnych popracujesz i Cię zwolnią pod wyimaginowanym pretekstem... przyszłości nie ma co z nią wiązać...
również były pracownik 2009-07-14 12:47:26
omijać szerokim łukiem! grupa fałszywych i zawziętych ludzi, uczestniczących w wyścigu szczurów o każdą złotówkę i każde spojrzenie skąpego prywaciarza u którego pracują! brak poszanowania czasu prywatnego, wiele nieprzyjemnych sytuacji. ze wszystkimi problemami radzić sobie trzeba samemu, zero pomocy od przełożonych. albo angażujesz się w 200% ze swoimi wszystkimi siłami i czasem wolnym albo wypadasz z wózka.
1
olo 2011-06-02 22:30:48
Firma kiedyś hulała... Teraz z tym [usunięte przez moderatora]to popierdułka.
Ludzie w niej to "wciskacze" kombinujący jak sprzedać kolejną "genialną" promocję :/ Reszta jest ok!
handlowiec 2012-08-08 19:42:10
A wiec tak, firma nie jest idealna jak kazda. Pieniadze sa przecietne, jezdzi sie wlasnym autem, handel w postaci VAN-SELLINGU. Targety ostatnio nawet do osiagniecia. Jak robisz swoje i sprzedajesz to masz spokoj. Tutaj ktos napisal ze zwalniaja cie pod byle pretekstem - to akurat jest bzdura, mozna wiele o tej firmie (jak i o kazdej napisac) ale nie zwalniaja z byle powodu, nie osiagniesz targetu raz - nie ma dramatu, nie osiagniesz targetu drugi raz, juz cos jest nie tak, 3 razy nie zrobisz planu (twoja sprzedaz bedzie marna przez 3 miesiace) czeka cie plan naprawczy - jezeli sie nie poprawisz dopiero wylatujesz, bylem tego swiadkiem w tamtym roku - ale to akurat jest chyba normalne w tej branzy - jako handlowiec jak nie masz wynikow to zostajesz zwolniony, dla mnie to logiczne. Mam nadzieje ze komus to pomoze.
DH 2012-10-16 21:34:13
Witam,
Jak ktoś napisał, jeździ się własnym samochodem, za amortyzację, kilometrówkę oddają kasę. minus ceny paliwa rosną a km się nie zmienia. Atmosfera przyjazna, kierownictwo też w porządku. Odwiedza się PSD, dba o dystrybucję i merchandaising produktów, jest również sprzedaż produktów. Są plany, jak w każdej firmie i są do zrobienia jeśli komuś się chce pracować czy też zależy. Zwał jak zwał. Zauważyłem, że często ludzie opisują źle firmy. Moim zdaniem powód jest jeden - leniuchowanie. Osobiście polecam. Pozdrawiam
TheOne 2014-07-11 20:06:45
Czy ktoś z was pracuje w reaktywowanym projekcie Nestle Impulse?
max 2014-07-12 00:23:53
TheOne.... nie pracuje ale byłem na rekrutacji na ASM... nie ukrywam że odniosłem wrażenie że to pierwszy proces rek prowadzony przez osoby z którymi rozmawiałem... Podczas spotkania tak naprawdę nie dowiedziałem się nic o projekcie, firmie, zasadach działania, planach etc... nie pytano mnie o umiejętności a raczej o to jakbym się zachował w określonych sytuacjach....Dla mnie to dziwne ..(jakby Pan to zorganizował)..? nie mówiąc nic o formie sprzedaży, dystrybutorach itp...
Z drugiej strony słyszałem z innego źródła że to faktycznie projekt który kiedyś już funkcjonował tylko chyba nie wypalił...
Jakby ktoś wiedział coś więcej nich poświęci 5 min na post... szkoda się wpakować w projekt który można "zawinąć" za 3 mce....
1
worker 2014-08-05 15:57:54
Jak w każdej agencji praca bardzo słabo płatna , Nic nie dają i co to za PH z własnym autem i limitem kilometrów obsługujący jakieś niszowe sklepiki i kioski NIE POLECAM!
1
ph 2014-11-02 10:16:08
pracuje jako PH od sierpnia.Firma jest super praca spokojna na luzie plany do wyrobienia.to pierwsza moja praca gdzie czuje sie doceniony i godnie oplacany.pracuje od 8 do 16 i ani min wiecej,jesli piszecie o poswiecaniu wolnego czasu to bzduraaa ! jezdzi sie wlasnym samochodem ale ale ale ! to co daja za jazde wlasnym samochodem to jest nie jednego piszacego tu cala wypata.jedna rzecz jaka daje mi do myslenia to to ile czasu potrwa projekt.jesli nie jestes przesdnym leniem to poleam!!!! ja jestem bardzo zadowolony:)
witek 2015-01-14 15:43:14
Trochę zaintrygowało mnie, to co napisał ph. Czy rzeczywiście można tutaj tak bez problemu wyrobić plan sprzedażowy, odwalić papierkową robotę i pracować 8h dziennie? Bo jednak wiem z doświadczenia, że to zajmuje sporo czasu. Dodatkowo jakie narzędzia pracy orangeblue udostępnia przedstawicielom? Jaki jest limit na karcie paliwowej?
1
pejter 2015-01-18 11:27:45
Witam, pracuje róznież od sierpnia.. i.. z baraku laku i robota jest ok. Ale jak wszedzie są plusy i minusy. przez 4 miesiace target zrobiony bez problemu, kierownik (na poznaniu i jego terenie) wporządku. Jesli ktoś nie ma swojego auta to nie zostanie przyjęty do pracy ponieważ do głowny wymóg który musisz spełniać.
zarobki: 2200 brutto podstawa, 1320 brutto premia, + kilometrówka.
limit kilometrów jest ale teren jest taki ze w zupełności wystarcza, a jesli brakuje to dzowni sie do kierownika i on pomaga i przyznaja z 300-500km. :) wiec jak narazie do nieczego nie dokladasz. za km płaca 83gr wiec przy srednio 2500km możesz sobie obliczyć jak sie wychodzi :)
umowa 3 miesiace probne a potem na 2 lata.
od nas startowało 11 pracowników i 11 otrzymało na dwa lata.
Jak długo projekt potrwa? Diabli wiedzą.
Z nowym rokiem rzeczywiscie plan jest wyższy ale da sie wszytsko zrobić.
Produkty nestle -winairy sa znane wiec kitu klientom nie trezba wciskać.
niestety.. nie masz zadnych pakietów dla pracownika! mega minus!!!!
umowa jest tak skonstruowana, że wrazie czego (chorobowego) masz czystą podstawe.. jak sie zje****e samochod sam musisz sie martwic..
jest to agencja pracy dlatego nie daja samochodow slużbowych co dla głownej siedzimy NESTLE to mega wstyd!!! czy polecam? tak i nie.. wszedzie dobrze gdzie nas nie ma..
bydlak 2015-01-26 09:13:55
Cześć wszystkim , nikt z was nie napisał jednej z najważniejszych rzyczy mianowicie ILE SIĘ ZARABIA ?? w grudniu byłem na rozmowie na przedstawiciela handlowego ds detalu standardowa rozmowa troche o mnie troche o firmie słabe mocne cechy porażki sukcesy i scenka i te pierdoły korporacyjne.
Po rozmwowie mieli wybrać trzech i nad nimi się zastanawiać, zadzwonili i powiedzieli że są mną zainteresowani ale nie stać ich na mnie.Ja na to że możemy się dogadać.zaprosili mnie już na etap w styczniu imowa była o konkretach. zrezygnowałem sam gdy się dowiedziałem:
przez pierwsze 3 miesiące ( wiadomo okres próbny ) na rękę 1400 (2000 brutto) plus możliwa premia na rękę 840 (1200 brutto ) a co najważniejsze powiedzieli mi że po 3 miesiacach podstawa wzrasta tylko o 200 brutto czyli 140 na rękę i NIE MA MOŻLIWOŚCI WZROSTU ZAROBKÓW ,niby w calej polsce są stałe zarobki u nich i taki projekt mają.Jeżeli u kogoś się zmieni weryfikujcie
Nie trzeba dodawać że drugie tyle kosi pewnie ORANGEBLUE
do tego kilometrówka 83 gr za kilometr ale jeżeli ktoś liczy że z kilometrówki
przytuli jeszcze 500,600 zł to chyba nie jeździli swoim autem jako ph.
Nie ma w tym projekcie benefitów i tego typu dodadków
dziennie około 20 punktów detalicznych
Zdarza się (tak mi powiedzieli ) że wozi się towar ze sobą i sprzedaje się z auta niczym vanseller .
Telefon i i-pad jest ich jedynie.
OMOMOMOOO 2015-02-03 16:18:46
no tak.. ORANGEBLUE przygania spora czesc naszej kasy za nasza robote. Ale tu winni są Głowni pracodawcy NESTLE ktorzy wynajmuja ta piee*dolona agencje:/
zarobki sie nie zwieksza! to jest na pewno pewne:/
i samochodu słuzbowego równiez nie bedzie.. :/ NIGDY!
Popostu orangebluea kiepsko staralo sie o warunki dla swoich pracowników z tak mocno ugruntowaną firma jak NESTLE
hardworker 2015-02-20 07:38:53
Kiepska firma. Pieniadze smieszne. Z miesiaca na miesiac coraz mniejsze. Targety poczatkowo do wykonania. Teraz wrecz nierealne. Samochody mamy stare -nie oszukujmy sie ,ale watpie,ze kogokolwiek pracujacego w orangeblue stac na nowe auto. Naprawiasz ze swojej kasy. Nie licz na to,ze przytulisz jakies pieniadze za paliwo. To nie tu. Projekt w koncu padnie, bo z takimi targetami polowa z nas ich nie zrobi . Nie ma cudow. A zreszta naszs kase przytula OB. Nigdy nie wiesz konczac z dobrym wynikiem jak bedzie przed wyplata. Nie polecam
4
darek 2015-05-06 15:51:14
Widać ,że OB nieźle podbija sobie opinie :). Dziwne, mając na uwadzę tyle negatywnych opinii to wcale się nie dziwię.
Maiki 2015-05-10 08:31:38
Kolego za km 83 gr razy limit 2300 km to jak ci wyszło 500 czy 600 zł ? Masz zamiar jeździć swoim Ferrari w pracy ? Normalne chyba jest ze kupujesz samochód co mało pali i zostaje ci na rękę 1500 zł ludzie myślec !!!
Maiki 2015-05-10 08:43:49
Tu juz chyba wszystko jest napisane co i jak jakie warunki itp ja gwarantuje ze bez wyrobienia planu zostanie wam 3 tys na czysto zrobisz plan dostańiesz 5 tys zostanie ci 4300.praca pełen luzik 8 h to mas roboty bo chyba nie nazwiemy praca napisanie miała czy smsa o godzinie 21 np to moja pierwsza praca jako pH pracuje 9 miesięcy i jestem zadowolony.czuje sie doceniony dobrze opłacony i z radością ruszam do pracy.stat o 8 ale głowy nikt ci nie urwie jak raz czy dwa wyjedziesz i o 10.chcesz cos załatwić w dzień śmiało miedzy wizytami zrób sobie i 2 h wolnego.ludzie macie głowę na karku wiesz na co możesz sobie pozwolić.piszecie tu bzdury co to za praca jak jeździsz swoim samochodem.pomysl jeden z drugim ! Co miesiąc z paliwa zostaje ci 1500 zł ale znów zaznaczam debilowi zostanie 500 zł bo musi jeździć BMW audi to nic ze ma 20 lat i jest burakiem.po roku pracy na czysto z paliwa masz 18 000 tys czy to nie wystarczy na eksploatacje ? Czy to nie wystarczy na kupno nowego samochodu ? Twój zakładam jest wart 10000 tys zużyj go nabij km sprzedaj go za 7 a nie za 10000 dokładaj te 18000 i masz kasę na nowy samochód halo proste ? Czy wolisz jeździć yarisem firmowym i zarabiać 3 tys ? Ludzie k......jazda własnym autem to plus i to duży myślec myślec
1
krakus 2015-05-13 13:46:05
Stary chyba msz problemy z mamtemtyka !
Powiedzmy - Dostajesz bez planu 1500 zł na rękę, plus powiedzmy 1900 zł za paliwo ...i nie uwierze ,ze wyjezdzisz tylko za 500 zł. Ja mam Astre, która pali 7 litrów....a robie średnio 1700 km...wiec sobie głąbie oblicz !!! Grosze zostają. A życie też kosztuje, chyba ,że mieszkasz na garnuszku u rodziców :D wielki dorobkowiczu
doro 2015-06-23 20:34:12
A kto prowadzi rozmowy do przyjecia do pracy na PH? Są trudne? Ile etapów?
doro 2015-06-26 22:59:10
No to warto czy nie aplikować? kto byl na rozmowie w Poznaniu?
emu 2015-08-28 21:30:34
Nie polecam tego "pracodawcy" kiepsko płacą, wyzyskują ludzi, nie ma żadnego socjalu, dodatków. Szkoda gadać.
gość 2015-09-20 21:15:30
Socjal to wszelkie przywileje poza płacowe a umowa o prace to umowa o świadczenie określonej pracy za określoną kasę. Ściemą i to wielką jest twój bezsensowny wpis.
Pracownik 2015-10-07 11:14:52
Nie wiem kto tu narzeka na firmę ale Ja pracowałem w Fmcg i wiem ze swój samochód to jedna lepsza z inwestycji... Ludzkie podejście i realne target to tu oraz bonusy np. za sprzedaz lodów 2000 w bonach sodexo ale trzeba zapierd...C i mieć głowę na karku i nie robić krzywdy OB
wilk 2015-10-17 23:10:01
Weźcie pędźcie z tą firemką.
1
marzyciel 2015-10-23 21:17:25
Najlepiej się wypowiadać jak się nie pracuje w firmie. Skoro tak zachwalasz to idź jako przedstawiciel naparzać swoim prywatnym autem a zobaczymy czy praca nie jest ciężka. Może trzeba się zmierzyć z tym ciężkim zawodem a potem rozpisywać się na temat tego czy firma jest godna polecenia. A to że istnieje 10 lat na rynku nie jest jednoznaczne z tym czy warto tam pracować.
ph2 2016-04-11 22:45:09
No z tym służbowym samochodem to trochę popłynąłeś
ja 2016-04-22 09:04:50
Fakt nie ma służbowych samochodów ale za to płacą kilometrowke i moim zdaniem to bardziej się opłaca. Masz auto na gaz pali max 10 L. Płacą 83 zł za 100 km wydajesz 16/18 zł. W miesiącu ok 3000 tyś km. Jakieś pytania? Do tego podstawa i premia 1300 zł brutto. Bez premii wyciagniesz na czysto po odliczeniu paliwa 3,5 tyś. Do tego jakieś konkursy motywujące. Praca przyjemna, dysponujesz czasem . Grupy w regionach dzialaja razem wiec mozesz liczyc na wsparcie kolegów i szefa.
1
werona 2016-04-24 22:02:48
a na kogo wsparcie możesz liczyć jak złapiesz mandacik? na grupę w regionie, szefa czy firmę? co do kilometrówki to bardziej opłaca się np. prowizja od sprzedaży a nie kilometrówka która nie liczy mi się do niczego.
Piteros 2016-06-04 08:32:07
Ludziska co Wy za glupoty wypisujecie. Kilometrowka, ktora nie liczy sie do niczego?Mandacik?
Jestes kierowca i sam odpowiadasz za jazde. Dlaczego firma ma placic za Twoje przekroczenie szybkosci? A kogo obchodzi czy to co zostaje z km przejechanych odklada sie na emeryture. Grunt ze jest 2 premia :)
Pracuje w tej firmie od samego poczatku 2 projektu i nigdy lepszej pracy nie mialem.
Jak w kazdej firmie sa wymagania ale przeviez za to placa. Jak robisz swoje jest git.
Kierownik ASM najlepszy na swiecie, na ktorego mozesz liczyc. Nie wiem jak jest na innych regionach a u mnie w Centrum bosko.
Jedyny minus to duza ilosc Vanselingu ( czytaj Purina ) ;p reszta jak na razie mi sie sprzedaje.
To sa moje spostrzezenia.
Czas pracy ustalasz indywidulanie sam bo masz 18 wizyt do wykonania i to od Ciebie zalazy ile spedzisz na sklepach.
Robisz statystyke, masz 31 wymaganych produktow na sklepie i robisz target to najwazniejsze i bierzesz ladna pensje :)
2
margonin 2016-06-06 21:19:29
Piteros, widać że jesteś młody i ....... Chociaż chwali ci się że darzysz swojego kierasa niczym nie skalanym uwielbieniem. Pamiętaj że wszystko jest do czasu, dajmy na to dopadnie ciebie choroba, ile dostaniesz chorobowego? i co- wyciągniesz to co odłożyłeś na emeryte żeby starczylo na życie, na rachunki. Z tego co piszesz nie pracujesz w góry ustalonych godzinach tylko albo nie znasz przepisów albo jeszcze nie zdąrzyłes się doinformować że nie możesz sobie indywidualnie ustalać w jakich godzinach pracujesz.
2
ja 2016-07-12 15:33:33
ale co ciebie tak dziwi? że masz jeździć swoim autem?
Przedstawiciel 2016-07-16 22:31:04
zwróćcie uwagę, że Nestle w swoich ofertach pracy na stanowisko przedstawiciela handlowego oferuje służbowy samochód i telefon. Orangeblue jest tylko podwykonawca i nie zapewnia takich standardów i warunków pracy jak wielka światowa marka jaką jest Nestle. Oczywiście to czy ktoś chce zajeżdżać swoje prywatne auto dla tego czy innego potentata będąc zatrudnionym u zupełnie innego podmiotu gospodarczego jest jego wyborem. Pytanie czy warto?
1
Dosku 2016-07-16 22:43:29
No jeśli chodzi o tych przedstawicieli to praca jest dobra i pewna, nie ma co
ja 2016-11-02 19:14:54
dobrze powiedziane, robisz statystykę. bo wypracować się jej nie da :D
Łon 2016-11-25 22:06:00
Że niby dostałeś 2000 w borach za sprzedaż lodów ?
Zostaw swoją opinię o ORANGEBLUE s.c. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ORANGEBLUE s.c.