brak logo

Hotel Care Ltd.

London

Opinie o Hotel Care Ltd.

anonim 2010-08-29 13:25:08
oszukuja wyzyskuja nie polecam pracujesz za ilosc pokoi NIE ZA DOGZINE!!!!!!! w rezultacie zarobki sa smieszne....
1
mika 2010-10-08 09:06:01
Witam , mam pytanie, co to za firma???
pp 2010-11-20 09:33:41
firma jest ok,ale w hotelach mozna trafic na roznych menagerow.Pracowalam juz dla tej firmy wile kobiet jest niezadowolonych z pracy w hotelu,ale ta firma nie ma wplywu na szefostwo hotelu oni tylko posrednicza w znalezieniu pracownikow.
pp 2010-11-20 09:40:01
Nie wiem co bylo powodem do napisania takiej opini.Nikt przeciez nie ukrywal przed Toba jaka jest stawka godzinowa a poza tym to napewno Cie poinformowali ze w ciagu godziny musisz posprzatac 2 pokoje.Swoja droga to praca w hotelach jest bardzo ciezka i nikt nie mowi ze bedzie lekko.Poza tym agencja nie ma wplywu na to co sie dzieje w hotelach oni sa posrednikiem ktorych zatrudniaja hotele do szukania pracownikow.Znam ta firme od wielu lat tez nie bylam zadowolona z tej firmy dopoki nie zorientowalam sie jak to dziala.
tri 2010-11-23 15:06:05
Działa to tak, że hotel płaci agencji Ł 12 za godzin pracy np. pokojówki.Natomiast agencja placi pokojówce najnizsza stawkę godzinową narzucajac przy tym norme np. 16 pokoi w 8 godzin, a jesli ktos tak pracowal to wie jak to wygląda. Ja probowalam zawrzec umowe bezposrednio z hotelem, w ktorym pracowalam juz 2 lata, jednak jest to nie możliwe. Wolą zatrudniac przez agencj. Firma Omni....jest OK, nie spóźniaja sie z przelwami,platny urlop i bankholiday a jesli są z Ciebie zadowoleni zawsze dadza Ci pracę. Pozatym jeśli pracujsz dłużej jst duza możliwość awansu np. na supervisor. Tak bylo w moim przypadku. I zależy też do jakiego hotelu trafisz.Sa hotele w których zarabia się kiepsko, a ś takie w ktorych przyzwoicie. Najlepiej pracować dla dwóch agencji w dwoch róznych hotelach w dzien i wieczorami, ale trzeba byc naprawdę silną i wytrzymala
majka 2010-11-25 10:50:22
Jeżeli już bronisz firmy która nie wie niby co dzieje się w poszczególnych hotelach to uściślijmy że za najniższą stawkę godzinową wymagają posprzątania w ciągu jednej godziny 3,25 pokoju.
Nie bardzo rozumiem jak ta ich norma ma się do standardów czystości.
Poza tym brak środków ochrony indywidualnej np. rękawiczek ( sprząta się przecież w każdym pokoju łazienkę i toaletę).
Dla zainteresowanych pracą nie polecam!!!(usunięte przez administratora)
anonim 2011-04-06 16:02:55
a czy ktos wie jak mozna od nich odzyskac , znaczy wogole otrzymac p 45 , ja walcze z tym od stycznia do kwietnia i poprostu maja mnie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !!! ,,, jedyne co mi zaproponowano , to abym pojechal 500 km do londynu osobiscie je odebrac !!! a jezeli juz wspominacie albo pytacie o warunki pracy to poprostu skandal !!! dobrze ze jeszcze na powietrzu ktorym oddychamy nie oszczedzaja !!! bo na calej reszcie to tną ile moga !!! jednym slowem banda !!!
1
anonim 2013-01-30 16:12:20
Najgorsza agencja z jaka miałam do czynienia,pracowników mają za nic,oszukują z wynagrodzeniami tak więc gorąco nie polecam!
gringoLATVIA 2013-02-05 16:27:05
OSZUSCI I WYZYSKIWACZE, PRACOWALAM DLA TEJ AGENCJI W HOTELU JURYS INN W NOTTINGHAM, TRAKTUJA LUDZI JAK BYDLO,ZAROBKI ZALOSNE,AGENCJA KOMBINUJE JAK SIE DA BYLE MIEC KOZYSCI DLA SIEBIE A NIE DLA PRACOWNIKOW,NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAK NAJDALEJ OD TEJ AGENCJI!!!!!!!!!!!
1
ja 2013-02-05 16:56:05
czy znacie firmę sierra support. Bardzo mi zależy
1
monika 2013-03-05 21:48:34
niestety to prawda........wiem o tym bo pracowalam w Ibis london city...3,5 pokoju na godzine zapierdziel do bolu....to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] manager hotelu na kolanach sprawdza czystosc pod lozkami swiecac latarka........oszukuja na kazdym kroku nie polecam!!!!
Magda 2013-11-27 22:46:01
Łamanie praw pracowniczych i mobing na porządku dziennym,praca niewolnicza,nie liczy sie uczciwa praca tylko produktivity które nie pzwoli wysprzątać pokoju do czysta.Brakuje wszystkiego,nie na rękę menagerom jeśli załoga dobrze z sobą żyje ,najchętniej skłuciliby wszystkich,niektórzy menagerzy zachowują się jak SS-mani w hitlerowskim obozie pracy.Ma ktoś może namiary na redaktorów którzy nakręcili film o Hotelcare?Cztery lata po emisji nic się nie zmieniło.
Kasia 2014-10-02 19:27:29
Pare dni temu odeszłam z agencji,agencja łamie.prawa pracownicze,traktuje ludzi jak tania,naiwna siłę roboczą,nie płaci regularnie i na czas wypłat,kombinuje z godzinami,miesza i kręci żeby tylko pracownicy się nie polapali.Skargi juz nie jedno krotnie były składane i na chwilę obecną miejmy nadzieje ze wszystko Zakończy się w sądzie.Tak nie Może być żeby pracownicy czekali za swoimi pieniędzmi po parę dni czy tygodni bez żadnych informacji Czy wyjaśnień.Oni mają ludzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Milo 2015-01-28 08:40:18
Słuchaj, prawdopodobnie nie dowiesz się ile 'zabierają kasy' bo może to być tajemnica handlowa firmy. Osoba, która siedzi w firmie cały czas pewnie w posiadaniu takich informacji jest, ale wątpię żeby były one dostępne dla osoby postronnej. Chociaż praca za granicą wydaje się być gratką to warto dowiedzieć się o realnych stawkach jakie już pracownik dostaje na rrękę.
Bonzola 2015-03-31 07:02:02
Czy ktoś w Londynie obecnie urzęduje i mógłby powiedzieć jak obecnie wygląda kwestia warunków dla pracownika, bo sama się zastanawiam nad sensem podjęcia pracy u nich i oferta przedstawia się ciekawie. Nie wiem co prawda jak to wygląda na miejscu ale nie możę być tragedii chyba - co sądzicie.. pomóżcie mi podjąć decyzję.
zwingiew 2015-04-09 09:31:15
Ja z 3 wyplat tylko jedna dostalemmw terminie... a teraz nie chca mi wyplacic zaleglego urlopu... no I oczywiscie nikt mi nie odpisuje na maile... pracujesz za najnizsza krajowa robisz 3-4 pokoje na godzine a hotel podobno im placi 12£ za Twoja godzine ;) hotel care? Porazka!
xxx 2015-11-10 12:28:23
NIE POLECAM , PRACA TAM TO OSTATECZNOŚĆ ,MAM DOŚWIADCZENIE Z DWÓCH MIEJSC W KTÓRYCH ZARZĄDZA HOTELCARE , W ŻADNYM Z NICH NIE POLECIŁA BYM PRACOWAĆ. UCIEKAĆ OD TEJ AGENCJI!
XXX 2015-11-10 12:33:09
DZIAŁA TO BEZNADZIEJNIE, STĄD TAKIE OPINIE BYŁYCH PRACOWNIKÓW, SĄ HOTELE ZARZĄDZANE PRZEZ INNE AGENCJE W KTÓRYCH SYTUACJA WYGLĄDA LEPIEJ, TA AGENCJA JEST NAJGORSZĄ Z NAJGORSZYCH.
123 2016-07-21 15:04:20
Może ktoś napisać, jak tam jest obecnie?
waist of time 2016-07-23 14:18:01
Nie pracuj dla nich. Najgorsza firma jaka chyba istnieje. Traktuja imigrantow jak smieci. Oszukuja na wyplatach. Szkoda czasu I nerwow
1
Oszukana 2016-07-27 00:02:43
Odradzam stanowczo! Niedawno zaczęłam dla nich pracować i już od początku nic nie jest ok! Zobacyzmy jak to się skończy, ale ja im łatwo nie odpuszczę.
1
KiP 2016-07-27 15:16:42
Nie polecam, wstawili nas do hotelu (Westpoint) gdzie dali nam 16 pokoi do sprzątania na osobę i tylko 4 płatne godziny tłumacząc, że początkujący ma mniej godzin pracy, a potem będzie dostawał więcej. A przecież logiczne jest, że pracownik początkujący powinien dostawać więcej czasu, żeby się nauczyć, a nie 4h na taką samą robotę, którą pracujące tam romki miały wykonać w 8h...
+ w hotelu tylko jedna osoba rozmawiała po angielsku i to bardzo słabo.
Sprzątanie tych 16 pokoi potrafi zająć 5-6h ciągłej ciężkiej pracy bez chwili odpoczynku, czyli 1-2 godziny pracy za frajer.
1
maja 2016-10-17 22:52:24
oszukana ale czy możesz dokładniej powiedzieć co takiego jest według ciebie nie tak? spróbujmy zobaczyć oże co się da zrobić i może wyjaśnić pewne kwestie.@kip ja akurat popieram rzucanie na głęboką wodę
scarlet 2016-10-24 12:13:34
Ja pracuje w ibis hotel w Nottingham, przez HotelCare.... Coz moge powiedziec?? Czlowiek po 3h pracy jest wykonczony, norma to 4 pokoje na godzine!! Wydaje sie niewykonalne,owszem da sie,ale nic poza praca nie jestes w stanie juz zrobic fizycznie. Pracownicy sa traktowani jal smiecie i oszukiwani przez ta firme... Akurat znajduje sie w takiej sytuacji,ze nie mam zbytnio wyjscia,tzn mam malutkie dziecko i te godziny pracy mi pasuja,to jedyne co mnie trzyma...do czasu. Ale jest tragicznie,przerw ogolnie nie ma,robimy przerwy wtedy gdy powinno sie pracowac,potem trzeba jeszcze bardziej nadganiac,ale bez przerwy sie nie da. Masakra,nie kazdy jest w stanie to zniesc... Rzygac sie chce
scarlet 2016-10-24 12:14:28
Ja pracuje w ibis hotel w Nottingham, przez HotelCare.... Coz moge powiedziec?? Czlowiek po 3h pracy jest wykonczony, norma to 4 pokoje na godzine!! Wydaje sie niewykonalne,owszem da sie,ale nic poza praca nie jestes w stanie juz zrobic fizycznie. Pracownicy sa traktowani jal smiecie i oszukiwani przez ta firme... Akurat znajduje sie w takiej sytuacji,ze nie mam zbytnio wyjscia,tzn mam malutkie dziecko i te godziny pracy mi pasuja,to jedyne co mnie trzyma...do czasu. Ale jest tragicznie,przerw ogolnie nie ma,robimy przerwy wtedy gdy powinno sie pracowac,potem trzeba jeszcze bardziej nadganiac,ale bez przerwy sie nie da. Masakra,nie kazdy jest w stanie to zniesc... Rzygac sie chce
Zostaw swoją opinię o Hotel Care Ltd. - London
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Care Ltd.