brak logo

Technisat

Oborniki Śląskie

Opinie o Technisat

Były pracownik. 2016-02-21 17:47
Co tam?
Czy jest już nowa władza?
Pozdro.
nowy 2016-03-07 17:12
hej mam pytanko ,z jakiego miejsca w trzebnicy zabiera bus
2
lol 2016-04-06 06:00
CHODZĄ PLOTY,ŻE ZWALNIAJĄ ZA TO ,ŻE NALEŻYSZ DO ZWIĄZKÓW --- CZY TO PRAWDA ????
xxx21 2016-04-06 09:27
Pracodawca mógłby mieć problemy za taki powód jak pisze hdh tylko że na pewno nie napisze ze zwalnia za należenie do związków, poda inny powód i sprawa załatwiona.
xxxx21 2016-04-06 09:31
Myslisz ze jako powód zwolnienia pracodawca poda prawdę ze należysz do związków?
Poda inny powód i tyle.
mybusiness 2016-04-06 14:36
Hej ! a czy ktoś ma jakieś informacje dot. dojazdu do pracy? Czy po podziale spółki nadal będą nieodpłatne dojazdy do pracy zarówno dla AVM jak i dla Automotive ???
taki jeden operator 2016-04-26 01:44
Witam przepracowałem w tej firmie ładnych parę lat i to co mogę powiedzieć. Pracuje tam wielu naprawdę fajnych ludzi z którymi da się zawsze dogadać. Każdy lider z jakim miałem kontakt był dla mnie w porządku. Firma nigdy nie oszukała mnie na wypłacie. Firma jest jak najbardziej ok i daje dobre zatrudnienie z umową o pracę. Wiadomo ze nie na każdym dziale jest kolorowo ale często są możliwości przejścia na inny dział. Jeśli ktoś pisze że zwalniają itp. to z mojej obserwacji wiem że wylatują osoby które ciągle siały zamęt i nieźle kombinowały. reszty domyślcie się sami. Firmę polecam bo nie jest aż tak źle.
7
Kandydat 2016-05-08 12:26
Czy może ktoś opisać jak wygląda dział utrzymania ruchu w tej firmie? Czy jest on przyjazny dla nowicjusza? Sama firma nie wymaga doświadczenia, ale jestem ciekawy czy praca z minimalnym doświadczeniem jest możliwa/realna?
KWA 2016-05-27 12:54
Utrzymanie ruchu to Tomek. K. i Maciek. K.
Mistrzowie manipulacji. Jeżeli nie jest ci obce słowo mądrość, to daj sobie spokój.
5
Stokrotka 2016-09-20 23:58
Początkowo praca wydawała się ok. Po kilku miesiącach, mogę powiedziec, po obserwacjach kilku osób widać , że pozwalają sobie za dużo niż ich kompetencje pozwalają. Atmosfera wcale nie sielankowa.
Al_Capone 2016-10-13 22:38
Teraz firma jest podzielona na Technisat - hala A oraz Preh Car connect - hala B i C. Oczywiście Technisat planuje powiększenie zakładu o 2 hale. A podwyżek jak nie ma tak i nie ma. Ciągle są braki na dziale smd i operator musi pracować sam na linii dwuosobowej.
j23 2016-10-17 00:20
Nie po to żółtki przejęli te hale żeby dawać podwyżki. Operator jak może pracować na dwóch liniach to może i na trzech albo i więcej
4
idiot 2016-10-23 14:29
Kamil zawsze mówił Kuźwa!
Adrian 2016-11-06 16:26
A nie wiem po jaki #@%! są te związki, i tak szanowny dyrektor odmówił spełnienia stawianych żądań. Podwyżka podstawy o 500zł brutto? Nie może być. Ja wolę odejść ze związków bo i tak pewnych rzeczy się nie przeskoczy. A jeżeli będą za duże naciski to pani M.K się pożegna z firmą, przez program pod kryptonimem "Rotacja".
3
ruda 2016-12-08 22:03
Wygląda na to że związkowcom nie przedłużają umów. Podwyżek pewnie tez dla związkowców nie będzie. Nic dziwnego ze ludzie się wypisują.
jeszcze pracownik 2016-12-09 19:46
Jesteście ,w wielkim błędzie ...Związki to my wszyscy ,a nie kilka osób ,które za was będą wszystko robiły.
W pracownikach musi być jedność jak chcecie godnie pracować i być po ludzku traktowani ,przestańcie się bać .Na prawdę pracy jest bardzo dużo,a pracowników coraz mniej.tylko od Was zależy jak będą Was traktować.Zamiast wspomóc Związki i docenić ludzi ,którzy się poświęcili ,to tylko potraficie krytykować .
jeszcze pracownik 2016-12-09 19:46
Jesteście ,w wielkim błędzie ...Związki to my wszyscy ,a nie kilka osób ,które za was będą wszystko robiły.
W pracownikach musi być jedność jak chcecie godnie pracować i być po ludzku traktowani ,przestańcie się bać .Na prawdę pracy jest bardzo dużo,a pracowników coraz mniej.tylko od Was zależy jak będą Was traktować.Zamiast wspomóc Związki i docenić ludzi ,którzy się poświęcili ,to tylko potraficie krytykować .
7
Nowy 2017-01-22 13:34
Witam, mam pytanie czy Technisat prowadzi obecnie rekrutację na produkcję? Słyszałem dobrą opinię o nich i postanowiłem sprawdzić. Jeśli ktoś wie jakich zarobków można się spodziewać?Czy do tego dochodzą jakieś dodatki?
Zuzanna 2017-02-28 12:11
Aplikowaliście już do firmy Technisat? Obecnie trwa rekrutacja na stanowiska: Magazynier, Technik Utrzymania Ruchu, Serwisant - Elektronik oraz Operator Produkcji.
Pracowałeś na którymś z tych stanowisk? Jak wygląda codzienna praca?
Nick 2017-03-11 22:05
Przez 8 godzin robić wrażenie, że się nic nie robi, to też praca.
Co do w/w panów potwierdzam.
Zuzanna 2017-03-13 08:56
@Nick a Ty długo już pracujesz w firmie? Mógłbyś opowiedzieć coś więcej na temat plusów pracy w Technisat?
Andre 2017-04-07 15:10
W Technisacie nie ma co liczyć na dobre zarobki. Testy, MK, THT, SMD - Jak są braki osobowe, bo redukcja czy coś to gonią cię jak psa. Największa kasa jest na SMD - ale to trzeba zaiwaniać 12h wokół linii. Stres i spina.
Hagen 2017-04-07 15:21
Technisat to mega korpo nastawione na maksymalizację zysków. Nie łudź się, że jak będziesz się starał to ktoś to doceni. Ja się starałem robiłem z siebie 110%, a i tak rugali na mnie niemiłosiernie jak musiałem robić czasem nawet za trzech.
Percival 2017-04-07 15:36
Wyzysk!!! Wycisną z ciebie soki, ale z czasem o tak wylecisz. Raz jest lepiej raz jest gorzej, wszystko zależy od tego czy nie ma braków. Stanowisk jest sporo, dobra kasa dopiero po 2-3 latach pracy ale nie łudź się, że akurat przypadnie tobie. Na montażu czy testach jak masz "normalną" umowę to już jest radość. A jak masz śmieciówkę to stawka minimalna krajowa. Rozwój tylko na początku później idziesz na bok i jesteś ten zły.
Marcos 2017-04-07 15:49
@Zuzanna
+ Pieniądze na czas ; temperatura hali 22-30 stopni
+ Zagwarantowana wypłata nadgodzin
+ Automaty z jedzeniem i napojami ; odzież firmowa
+ Obecnie darmowe dojazdy
- 20% ludzi robi przez agencje za stawki głodowe
- Podwyżki na poziomie inflacji ( kilkanaście zł)
- Czasami praca ponad siły (długotrwałe braki osobowe)
1
Zuzanna 2017-04-10 08:54
@Marcos dziękuję za Twoją opinię.
Ja 2017-04-27 15:41
Na produkcji jest ciężko. Mk to już wogóle. Praca stojaca na większości stanowisk. Krzesła stoją ale wziąć nie można. Szybkie tempo pracy, normy bardzo wysokie.Nocki od niedzieli do soboty. Ludzie się zwalniają. Zarobki minimalne. Jedyny plus to dojazdy z Trzebnicy, Wołowa i Żmigrodu .
Leoś 2017-05-03 09:36
@Ja Czy Twoja opinia jest w pełni obiektywna? To, że na produkcji jest praca stojąca dla mnie jest oczywiste, jest wiele zawodów wykonywanych w pozycji stojącej.
Nocrox 2017-05-26 16:55
Technisat przeprowadzi obecnie rekrutację za Inżyniera Procesu i Managera Produktu... Czy ktoś mógłby powiedzieć jak wygląda praca w działach zawierających te stanowiska? Ewentualnie na które z nich lepiej aplikować pod względem atmosfery pracy? Zastanawiam się nad złożeniem CV, a że odchodzę z pracy przez kiepską atmosferę nie chciałbym trafić z deszczu pod rynnę
Ja666 2017-05-27 21:02
Oba stanowiska są w tym samym dziale wiec atmosfera taka sama:) Generalnie w firmie atmosfera jest przyjazna. Chyba ze nie umiesz pracować po presja czasu ;)
Nocrox 2017-05-28 17:37
a istnieje cos takiego jak praca nie pod presja czasu ;)
Maniek 2017-06-06 20:42
Myślę, że taka firma jak Technisat zasługuje na dobrą opinię wystawioną przez pracowników. Ciągły rozwój jest gwarancją ciekawej pracy w dynamicznym zespole, atrakcyjne wynagrodzenie, a także szansa długotrwałego zatrudnienia oraz szkoleń i rozwoju zawodowego.
Marvel 2017-06-13 08:38
Atrakcyjne wynagrodzenie? Może na stanowiskach biurowych, jednak w żadnym wypadku na hali. Wiesz ile zarabiają na umowie przez agencję? Jak nie wiesz to po co piszesz.
Diego 2017-06-13 08:44
Na dzień dzisiejszy nie ma żadnych naborów do firmy, wszystkie luki po zwolnieniach grupowych uzupełnili koledzy zza wschodniej granicy.
1
Zuzanna 2017-06-13 11:52
@Marvel piszesz o osobach zatrudnionych przez agencję. Czyli nie wszyscy pracownicy są zatrudnieni bezpośrednio przez Technisat. Jak duży procent pracowników jest zatrudniony przez pośredników? W jakim dziale jest on największy?
Pracownik 2017-06-13 15:24
Diego,
skąd masz takie informacje, jakie zwolnienia grupowe?
Po co piszesz nieprawdę?
Firma rekrutuje na różne stanowiska produkcyjne. Szuka też specjalistów.
j23 2017-06-17 21:50
Zwolnienia grupowe były i to kilkukrotnie , od tego czasu zaczęła się zabawa z ukraińcami. Jak i oni znikną to może zaczną niemcy bardziej szanować polskich pracowników .
1
Maniek 2017-06-19 11:42
Technisat to spoko firma, niestety zawsze znajdą się osoby niezadowolone z pracy. Obecnie dużo osób wyjechało do pracy za granicę to czemu niektórzy dziwią się zatrudnianiu ludzi z Ukrainy? Często wykonują prace karych my nie chcemy robić.
Pracownik 2017-06-20 14:53
W Polsce "zabawa" z Ukraińcami zaczyna się wtedy, gdy brakuje rąk do pracy.
A w Niemczech "zabawa" z Polakami i innymi pracownikami z np. "za wschodniej granicy" też się wtedy zaczęła.
A zlodowacenie też było na Ziemi kilkukrotnie.
1
Michu 2017-06-21 19:37
Niech uczciwie zapłacą wtedy nie będzie brakować rąk do pracy , ludzie będą się pchali drzwiami i oknami...
3
Były 2017-06-22 21:08
Co słychać w firmie? Może jakieś nowe tematy? Byłem pracownikiem i powiem, że miło wspominam tamten czas. Jak teraz się pracuje? Technisat to dobra firma nawet jak był gorszy czas to radzili sobie dobrze.
Marttina 2017-06-22 23:19
Niestety jak dla mnie to jest tutaj coraz gorzej. Normy są coraz wyższe, nikt nie widzi że ilość kompletnie nie przekłada się na jakość. Większość "kolegów zza wschodniej granicy" popracowało 2 miesiące i uciekli stąd do innej pracy. Chyba nie świadczy to zbyt dobrze o tej firmie. Warto zaznaczyć, że wieloletni pracownicy ostatnio też zaczęli się zwalniać. Ciekawe, dlaczego ;)
1
Zuzanna 2017-06-23 10:27
@Marttina piszesz o licznych odejściach. Mogłabyś powiedzieć jaka jest ich skala? Ile osób odeszło w ciągu ostatnich kilku miesięcy?
Pracownik 2017-06-26 11:35
Ludzie się zwalniają,ale nie ma się co dziwić skoro są takie niskie zarobki. Do tego dochodzi straszenie zwolnieniami,naganami , wręczanie nakazu przyjścia na nadgodziny . Na mojej zmianie w ciągu dwóch do trzech miesięcy zwolniło się około dziesięciu lub więcej osób.Byli to pracownicy z umowami jak i zatrudnieni przez agencję. Na innych zmianach jest to samo ,nawet pracownicy z Ukrainy trochę popracują i odchodzą.
Zuzanna 2017-06-26 11:43
@Pracownik dziękuję za odpowiedź. Piszesz o obowiązkowych nadgodzinach. Jak często one się zdarzają? Jak w ogóle wygląda system pracy? Czy jest to praca zmianowa, również w weekendy?
Pracownik 2017-06-26 11:59
Praca jest trzy zmianowa ,prace zaczynamy czasami w niedzielę od nocki i pracujemy sześć nocek. Nadgodziny są ponieważ jest duży plan , a brakuje ludzi. Nadgodziny są planowane z dnia na dzień i wtedy jest problem z przyjściem , ponieważ każdy ma coś zaplanowane np.przychodzisz w poniedziałek do pracy i dowiadujesz się ,że jutro są nadgodziny.
Marttina 2017-06-29 18:19
@Zuzanna, wśród moich znajomych w ciągu ostatnich kilku miesięcy zwolniło się 8 osób - i w większości są to osoby, które jeszcze niedawno bały się zwolnień. Myślę, że to mówi samo za siebie. Sama też mówię już zresztą "pas". Co do nadgodzin to dla mnie to jest paranoja, tak jak kolega wyżej pisze pracownicy często są straszeni pisemnymi nakazami przyjścia na nadgodziny, podczas gdy z tego, co wiem praktyki takie są niezgodne z kodeksem pracy. Ludzie jednak godzą się w końcu dla świętego spokoju, żeby nie mieć później problemów. Jeśli chodzi o samo zapisywanie się na nadgodziny, to nie zawsze można sobie wybrać odpowiadający nam dzień, bo często okazuje się, że dzień zostaje z góry narzucony "bo nie ma komu przyjść" i na nic tłumaczenie, że nie ma się np. z kim zostawić dziecka.

Myślę że nie chodzi tu tylko o zarobki, bo wiadomo, że praca za stawki niewiele wyższe od najniższej krajowej to żaden miód, ale gdyby ludzie byli chociaż traktowani w porządku i panowała lepsza atmosfera, to inaczej by to wyglądało. Niestety na dzień dzisiejszy wśród moich znajomych nie ma już chyba żadnej osoby, która byłaby zadowolona z tej pracy, a kiedy się zatrudniałam to jednak całkiem inaczej to wyglądało. Moim zdaniem firmie powinno zależeć na tym, żeby jej pracownicy czuli się w niej dobrze i mogli np. polecić pracę tam swoim znajomym. Widocznie jednak tutaj nikomu na tym nie zależy.
2
Zuzanna 2017-06-30 10:17
@Marttina
wspominasz, że zarówno Ty jak i Twoi znajomi nie jesteście zadowoleni z pracy w Technisat. Jednak, jak piszesz, kiedy rozpoczynałaś swoją pracę w firmie, to sytuacja wyglądała zupełnie inaczej. Co takiego uległo od tego czasu w firmie zmianie?
były pracownik 2017-07-05 18:53
Wszystko uległo zmianie niestety na gorsze.
Sięgając kilka lat wstecz nie było problemu z naborem pracowników, czasy się zmieniły,
a podejście Technisatu nie, dalej stoi w tym samym miejscu - czas się zatrzymał.
Obecnie nie ma chętnych do pracy, rekrutacja jak w wojsku ręce, nogi,głowa jest to bierzemy,
dla tych co znają swoją wartość rozmowa kończy się w momencie
zaproponowania stawki.

Pomijam fakt że nowy niejednokrotnie na starcie dostaje więcej niż pracownik z kilkuletnim stażem.
A to dzięki tym starym pracownikom niestety niedocenianym firma się jeszcze kręci.
Podejście młodego pokolenia - jest jakie jest nie przejmują się niczym (nie wszyscy są zli żeby nie było).
Co z tego że potrafisz obsługiwać wiele maszyn?
Masz więcej pracy bo lider rzuca raz tu raz tam a koleżanki/koledzy robią swoje na jednym stanowisku za podobne lub większe pieniądze.
Podwyżki.Jakie podwyżki??? 100/150 brutto śmiech na sali no i karta żywieniowa która zamiast premii ma ,,motywować''
pracowników do pracy... widać po skali absencji + koszty utrzymania firmy kontrolującej L4.

Więc Pani Zuzanno skoro tak Cię interesuje temat niezadowolenia oraz fatalnej opinii o firmie to:
-zacznijcie doceniać tych którzy przykładają się do wykonywanej pracy i jeszcze się nie zwolnili...
bo obecnie to nie przedłużacie umów/proponujecie zatrudnienie przez APT zamiast dać umowy na czas nieokreślony a dla pracownika który przepracował 9 lat i tak został potraktowany na koniec to strzał w pysk..
-podwyżki za umiejętności i kompetencje a nie wyrównywanie stawki bo ktoś ma mniej, jak się nie chce podnosić kwalifikacji to pracuje za tą samą stawkę - logiczne
-jeżeli liderzy potrafią tylko ,,zastraszać'' pracowników zamiast ich motywować to należy ich po prostu wymienić, niech wrócą na produkcję to może się obudzą.
-dlaczego kadra kierownicza nie jest w stanie zatrzymać odpływu dobrych/doświadczonych pracowników? myślicie że wszystkich da się zastąpić ukraińcami???!!!.
Firma straciła poprzez swoje działania prestiż i obecnie jest postrzegana ja titanic - powoli tonie.
Jeżeli obraz Technisatu nie ulegnie szybko zmianie ( a obecnie to mało płacicie, bierzecie wszystkich jak leci, jesteście nie przewidywalną firmą w której pracownik nie może się czuć chociaż troszkę pewnie jeżeli chodzi o stabilizację zatrudnienia) no i na rynku pracy nie macie absolutnie żadnego poważania.
Świadczy o tym fakt braku chętnych ludzi do pracy.
Pozdrawiam były pracownik
1
Zuzanna 2017-07-06 13:40
@były pracownik
dziękuję za tak pełną odpowiedź. Myślę, że mylisz mnie z przedstawicielem firmy Technisat, jednak ja nie jestem z nią w żaden sposób związana. Jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak pracuje się właśnie w tej firmie oraz by osoby, które trafiają tu w poszukiwaniu informacji na temat potencjalnego miejsca pracy, mogły znaleźć odpowiedź na swoje pytania.
Masz rację, że czasy się zmieniły i obecnie wiele firm ma problem z utrzymaniem wartościowych pracowników oraz zatrzymaniem nowo zatrudnionych na dłużej. Ten wątek stał się miejscem między innymi na wyrażanie opinii na temat firmy Technisat jako pracodawcy oraz pisanie właśnie o tym, co warto w firmie zmienić. A czy firma jest również na taki dialog otwarta? Możecie otwarcie mówić o swoich sugestiach?
Zostaw swoją opinię o Technisat - Oborniki Śląskie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Technisat