brak logo

Technisat

Oborniki Śląskie

Opinie o Technisat

z 2016-01-24 18:07
Czyżby w/w bohaterowie dalej pracowali na stanowiskach jak za J.P.
Obecny dyr. obiecał, że oczyści firmę z tych szkodników i nic.
Należy zrozumieć, że nowy dyrektor, a metody takie same jak za Jerzego. P.
Firma dla drani.
sarsa 2016-01-24 23:21
Witam czy sa przyjecia do pracy na linie jesli tak to prosze podac numer do pracodawcy ?
xxx 2016-01-25 06:56
część firmy niedługo zmieni właściciela, więc bardziej trzeba spodziewac sie zwolnień niż nowych etatów...
1
Panna_X 2016-01-27 01:20
Dokładnie i dobrze powiedziane. Tam nie liczy się jakość tylko ilość. Osoby na kontroli wizualnej nie są w stanie dobrze oglądnąć płytki z każdej strony bo czas jest za krótki i to ma być jakość? to nie na tym polega zrobić codzień plan żeby tylko norma była. ...
Kama xxx 2016-01-29 18:04
Witajcie własnie dziś troche ludzi poleciało czyli zostali zwolnieni to liderzy sobie wybieraja ludzi jedni chca pracowac a drudzy sie obijaja czy zasypiaja i nato uwagi nie zwracaja tylko maja swojich ulubienców niema rownego człowieka niekturzy liderzy potrafia sie wydzierac na innych i nikt tego nie widzi niema sprawiedliwosci jedni wiecej maja podniesione zarobki a drudzi mniej niechce tu wymieniac kto co ile ale Pan dyrektor powienien sie wziasc za liderki z pk i tych skoczków tesz jest za duzo nic nie robia tylko chodza i sie spieja i lepiej liderzy traktója Ukrainców nisz swojich pracowników ???????????
2
Pozdrawiam 2016-01-30 12:06
Hej, co masz na myśli pisząc o wysokich zarobkach?
Pracując w Niemczech na stanowisku operatora maszyny wynagrodzenie to 4000 Euro.
Napisz proszę, ile bym dostał w Technisacie.
I też nie rozumiem, przyjmują do pracy, czy zwalniają?
Kama xxx 2016-01-30 17:09
Zwalniajaa a liderzy sobie wybieraja ludzi sa teraz dwie firmy na peku od poniedziałku nowy własciciel teraz bedzie Koreanczyk jak dobrze pamnietam a na afałm zostaje po staremu
ktoś 2016-01-30 19:23
Czytając te opinie, stwierdzenie nasuwa się jedno ; żeby maszyna ruszyła pełną mocą to naturalnie, że należy wymienić wszystkie tryby.
.-, 2016-01-30 20:45
Dzięki za informacje, ale zastanawiam się jaką to produkcją zajmie się firma koreańska.
Jeżeli elektroniką to wiele osób odnalazłoby się w tej firmie.
Gorzej z kadrą kierowniczą, gdyż tym czym wykazywali się w Technisacie z pewnością miejsca dla nich zabraknie.
j23 2016-01-30 22:22
Niestety jeszcze zostało dużo opierdalczy tzw. liderów czy tzw. kierowników ze starego systemu, którzy udają że cały dzień coś robią jedynie co potrafią to tylko pozorować pracę patrząc się całymi godzinami w monitor - oglądając fejsa.
1
Były pracownik 2016-01-31 12:03
Też jestem ciekawy jaką produkcją będzie zajmowała się firma koreańska.
*** 2016-01-31 17:24
Co do Technisatów nie chciałbym być prorokiem, ale koniec widzę bliski.
Samochód nie pojedzie szybciej, gdy wymienimy tylko kierownice.
Tu aż się prosi wymienić tą całą kadrę, na świeżą, młodą pełną nowoczesnych inicjatyw, będącą na czasie z informatyką i elektroniką, gdyż uważanie, że jakoś to będzie, to nie te czasy.
To już było.
A ta jak zwykle kończy się na zwolnieniach tych najmniej winnych i najsłabszych w hierarchii firmy.
Tak trudno to zrozumieć?
j23 2016-02-01 20:13
Pewnie że koniec jest bliski jak zaczynają się zółtki pojawiać .Tym bardziej że Lepper własciciel Technisatu przestawia się już na produkcję bimbru z kartofli
https://windspiel-gin.de/
4
Gość 2016-02-03 11:40
W dniu 19.01.2016 ukazała się informacja o zatrudnieniach w Technisacie.
Natomiast opinie sugerują o zwolnieniach.
W co wierzyć?
Annm 2016-02-04 21:11
Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi z firmy Technisat co do podjęcia pracy.
Może ktoś tutaj mi napisze, czy czekać czy dać sobie spokój.
Pozdrawiam.
Michu 2016-02-04 22:47
Teraz będzie miska ryżu...i czterobrygadówka na wszystkich działach łącznie z kadrą kierowniczą. A chińczyk będzie stał i syyybciej...syyybciej:).
Tkm 2016-02-05 04:42
Koniec juz bliski chinczycy nadchodza
1
Michu 2016-02-05 22:19
Wiozą ryż ze sobą....na pewno dla nikogo nie zabraknie, byle syyybciej...syyybciej:)
BB 2016-02-07 14:26
Niezależnie kto będzie właścicielem firmy, zawsze znajdzie się taka osoba jak były kierownik Kamil. W, czy niektórzy obecni kierownicy, lecz ważne dla normalnych zdrowych relacji by więcej takich osób nie było.
Były pracownik. 2016-02-21 17:47
Co tam?
Czy jest już nowa władza?
Pozdro.
nowy 2016-03-07 17:12
hej mam pytanko ,z jakiego miejsca w trzebnicy zabiera bus
1
lol 2016-04-06 06:00
CHODZĄ PLOTY,ŻE ZWALNIAJĄ ZA TO ,ŻE NALEŻYSZ DO ZWIĄZKÓW --- CZY TO PRAWDA ????
xxx21 2016-04-06 09:27
Pracodawca mógłby mieć problemy za taki powód jak pisze hdh tylko że na pewno nie napisze ze zwalnia za należenie do związków, poda inny powód i sprawa załatwiona.
xxxx21 2016-04-06 09:31
Myslisz ze jako powód zwolnienia pracodawca poda prawdę ze należysz do związków?
Poda inny powód i tyle.
mybusiness 2016-04-06 14:36
Hej ! a czy ktoś ma jakieś informacje dot. dojazdu do pracy? Czy po podziale spółki nadal będą nieodpłatne dojazdy do pracy zarówno dla AVM jak i dla Automotive ???
taki jeden operator 2016-04-26 01:44
Witam przepracowałem w tej firmie ładnych parę lat i to co mogę powiedzieć. Pracuje tam wielu naprawdę fajnych ludzi z którymi da się zawsze dogadać. Każdy lider z jakim miałem kontakt był dla mnie w porządku. Firma nigdy nie oszukała mnie na wypłacie. Firma jest jak najbardziej ok i daje dobre zatrudnienie z umową o pracę. Wiadomo ze nie na każdym dziale jest kolorowo ale często są możliwości przejścia na inny dział. Jeśli ktoś pisze że zwalniają itp. to z mojej obserwacji wiem że wylatują osoby które ciągle siały zamęt i nieźle kombinowały. reszty domyślcie się sami. Firmę polecam bo nie jest aż tak źle.
7
Kandydat 2016-05-08 12:26
Czy może ktoś opisać jak wygląda dział utrzymania ruchu w tej firmie? Czy jest on przyjazny dla nowicjusza? Sama firma nie wymaga doświadczenia, ale jestem ciekawy czy praca z minimalnym doświadczeniem jest możliwa/realna?
KWA 2016-05-27 12:54
Utrzymanie ruchu to Tomek. K. i Maciek. K.
Mistrzowie manipulacji. Jeżeli nie jest ci obce słowo mądrość, to daj sobie spokój.
5
Stokrotka 2016-09-20 23:58
Początkowo praca wydawała się ok. Po kilku miesiącach, mogę powiedziec, po obserwacjach kilku osób widać , że pozwalają sobie za dużo niż ich kompetencje pozwalają. Atmosfera wcale nie sielankowa.
Al_Capone 2016-10-13 22:38
Teraz firma jest podzielona na Technisat - hala A oraz Preh Car connect - hala B i C. Oczywiście Technisat planuje powiększenie zakładu o 2 hale. A podwyżek jak nie ma tak i nie ma. Ciągle są braki na dziale smd i operator musi pracować sam na linii dwuosobowej.
j23 2016-10-17 00:20
Nie po to żółtki przejęli te hale żeby dawać podwyżki. Operator jak może pracować na dwóch liniach to może i na trzech albo i więcej
3
idiot 2016-10-23 14:29
Kamil zawsze mówił Kuźwa!
Adrian 2016-11-06 16:26
A nie wiem po jaki #@%! są te związki, i tak szanowny dyrektor odmówił spełnienia stawianych żądań. Podwyżka podstawy o 500zł brutto? Nie może być. Ja wolę odejść ze związków bo i tak pewnych rzeczy się nie przeskoczy. A jeżeli będą za duże naciski to pani M.K się pożegna z firmą, przez program pod kryptonimem "Rotacja".
3
ruda 2016-12-08 22:03
Wygląda na to że związkowcom nie przedłużają umów. Podwyżek pewnie tez dla związkowców nie będzie. Nic dziwnego ze ludzie się wypisują.
jeszcze pracownik 2016-12-09 19:46
Jesteście ,w wielkim błędzie ...Związki to my wszyscy ,a nie kilka osób ,które za was będą wszystko robiły.
W pracownikach musi być jedność jak chcecie godnie pracować i być po ludzku traktowani ,przestańcie się bać .Na prawdę pracy jest bardzo dużo,a pracowników coraz mniej.tylko od Was zależy jak będą Was traktować.Zamiast wspomóc Związki i docenić ludzi ,którzy się poświęcili ,to tylko potraficie krytykować .
jeszcze pracownik 2016-12-09 19:46
Jesteście ,w wielkim błędzie ...Związki to my wszyscy ,a nie kilka osób ,które za was będą wszystko robiły.
W pracownikach musi być jedność jak chcecie godnie pracować i być po ludzku traktowani ,przestańcie się bać .Na prawdę pracy jest bardzo dużo,a pracowników coraz mniej.tylko od Was zależy jak będą Was traktować.Zamiast wspomóc Związki i docenić ludzi ,którzy się poświęcili ,to tylko potraficie krytykować .
6
Nowy 2017-01-22 13:34
Witam, mam pytanie czy Technisat prowadzi obecnie rekrutację na produkcję? Słyszałem dobrą opinię o nich i postanowiłem sprawdzić. Jeśli ktoś wie jakich zarobków można się spodziewać?Czy do tego dochodzą jakieś dodatki?
Zuzanna 2017-02-28 12:11
Aplikowaliście już do firmy Technisat? Obecnie trwa rekrutacja na stanowiska: Magazynier, Technik Utrzymania Ruchu, Serwisant - Elektronik oraz Operator Produkcji.
Pracowałeś na którymś z tych stanowisk? Jak wygląda codzienna praca?
Nick 2017-03-11 22:05
Przez 8 godzin robić wrażenie, że się nic nie robi, to też praca.
Co do w/w panów potwierdzam.
Zuzanna 2017-03-13 08:56
@Nick a Ty długo już pracujesz w firmie? Mógłbyś opowiedzieć coś więcej na temat plusów pracy w Technisat?
Andre 2017-04-07 15:10
W Technisacie nie ma co liczyć na dobre zarobki. Testy, MK, THT, SMD - Jak są braki osobowe, bo redukcja czy coś to gonią cię jak psa. Największa kasa jest na SMD - ale to trzeba zaiwaniać 12h wokół linii. Stres i spina.
Hagen 2017-04-07 15:21
Technisat to mega korpo nastawione na maksymalizację zysków. Nie łudź się, że jak będziesz się starał to ktoś to doceni. Ja się starałem robiłem z siebie 110%, a i tak rugali na mnie niemiłosiernie jak musiałem robić czasem nawet za trzech.
Percival 2017-04-07 15:36
Wyzysk!!! Wycisną z ciebie soki, ale z czasem o tak wylecisz. Raz jest lepiej raz jest gorzej, wszystko zależy od tego czy nie ma braków. Stanowisk jest sporo, dobra kasa dopiero po 2-3 latach pracy ale nie łudź się, że akurat przypadnie tobie. Na montażu czy testach jak masz "normalną" umowę to już jest radość. A jak masz śmieciówkę to stawka minimalna krajowa. Rozwój tylko na początku później idziesz na bok i jesteś ten zły.
Marcos 2017-04-07 15:49
@Zuzanna
+ Pieniądze na czas ; temperatura hali 22-30 stopni
+ Zagwarantowana wypłata nadgodzin
+ Automaty z jedzeniem i napojami ; odzież firmowa
+ Obecnie darmowe dojazdy
- 20% ludzi robi przez agencje za stawki głodowe
- Podwyżki na poziomie inflacji ( kilkanaście zł)
- Czasami praca ponad siły (długotrwałe braki osobowe)
Zuzanna 2017-04-10 08:54
@Marcos dziękuję za Twoją opinię.
Ja 2017-04-27 15:41
Na produkcji jest ciężko. Mk to już wogóle. Praca stojaca na większości stanowisk. Krzesła stoją ale wziąć nie można. Szybkie tempo pracy, normy bardzo wysokie.Nocki od niedzieli do soboty. Ludzie się zwalniają. Zarobki minimalne. Jedyny plus to dojazdy z Trzebnicy, Wołowa i Żmigrodu .
Leoś 2017-05-03 09:36
@Ja Czy Twoja opinia jest w pełni obiektywna? To, że na produkcji jest praca stojąca dla mnie jest oczywiste, jest wiele zawodów wykonywanych w pozycji stojącej.
Nocrox 2017-05-26 16:55
Technisat przeprowadzi obecnie rekrutację za Inżyniera Procesu i Managera Produktu... Czy ktoś mógłby powiedzieć jak wygląda praca w działach zawierających te stanowiska? Ewentualnie na które z nich lepiej aplikować pod względem atmosfery pracy? Zastanawiam się nad złożeniem CV, a że odchodzę z pracy przez kiepską atmosferę nie chciałbym trafić z deszczu pod rynnę
Ja666 2017-05-27 21:02
Oba stanowiska są w tym samym dziale wiec atmosfera taka sama:) Generalnie w firmie atmosfera jest przyjazna. Chyba ze nie umiesz pracować po presja czasu ;)
Nocrox 2017-05-28 17:37
a istnieje cos takiego jak praca nie pod presja czasu ;)
Zostaw swoją opinię o Technisat - Oborniki Śląskie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Technisat