brak logo

SFA Polska

Czeladź

Opinie o SFA Polska

pontiak 2016-01-15 11:17
P-18 ;D
Mariusz 2016-01-15 15:24
Witam, Jest szansa dostać się pod firmę od razu czy tylko agencje przyjmują? Jeśli tak to jakie? Czy praca wygląda jak w innych firmach z tzw. Automotive czyli normy i praca na linii? I najważniejsze jakie zarobki dla nowego pracownika i system pracy?
Będę wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam.
HOOLS 2016-01-15 21:40
jest szansa ,a wygląda podobnie, praca na 2 lub 3 zmiany zależy jaki dział
zarobki powyżej najniższej krajowej o jakieś min 500 zl
XXX 2016-01-16 19:28
poszedlbys tam na jedna dniowke to bys sie posral :D jak nie wzial przepustki wczesniej cwaniaczku hahahaha
mila 2016-01-18 11:37
WITAM NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE PRACUJE JUZ TAM TROCHE I WIDZE CO SIE DZIEJE NIE SZANUJA LUDZI A ZWLASZCZA TYCH Z POD SOTERA TRAKTUJA ICH JAK TANIA SILE ROBOCZA ROBI TAM MOJA ZNAJOMA Z POD TEJ FIRMY I JEJ NAPRAWDE WSPOLCZUJE OBIECALI JEJ PRZEJSCIE POD FIRME I JA ZBYWAJA JAK CHCA.A KIEROWNIKOW TAM OD ZATRZESIENIA JEDEN LEPSZY OD DRUGIEGO LAZA I NIC NIE ROBIA TYLKO SZKODA ZE KIEROWNIK Z GORY NIE WIE CO SIE DZIEJE ZABARDZO NA DOLE ALBO NIE CHCE WIEDZIEC.MASAKRA JAKAS NIE POLECAM
1
hools 2016-01-18 21:02
sa tacy co zarabjaja lepiej! a osoby z sotera faktycznie maja lipe
hools 2016-01-21 19:19
???? nie bardzo rozumie ,ale pan pewnie po studiach;_D
hools 2016-01-29 05:17
do pracy uuu
pontiak 2016-01-31 15:11
brawo on ! gej awansowal na operatora :D
Miłyyyyy 2016-01-31 20:30

Przypominam wszystkim ,że nie jest trudno dowiedzieć sie kto pisze takie brednie na forum o koledze z tloczni. Do administartora też nie problem zgłościc bo to jest naruszenie dóbr osobistychZgodnie z art. 24 ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania, chyba że nie jest ono bezprawne. W razie dokonanego naruszenia może on także żądać, ażeby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności ażeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie.
Zgodnie natomiast z art. 448 Kodeksu cywilnego w razie naruszenia dobra osobistego sąd może przyznać temu, czyje dobro osobiste zostało naruszone, odpowiednią sumę tytułem zadośćuczynienia pieniężnego za doznaną krzywdę lub na jego żądanie zasądzić odpowiednią sumę pieniężną na wskazany przez niego cel społeczny, niezależnie od innych środków potrzebnych do usunięcia skutków naruszenia.
2
hools 2016-02-15 20:32
gdzie herbatka?
bmn 2016-03-05 21:46
Skoro macie czas żeby zajmować się tym kto z kim śpi albo się d..... to znaczy że nie macie co robić w tej firmie i trzeba wam dokręcić śrubę.
Idzie rzem w krzaki pić wódę a potem obrabiacie sobie d..y.Jesteście gorsi niż baby-plotkary.
1
Lilia 2016-03-25 07:55
Wszystkim życzę WESOŁYCH ŚWIĄT
hools 2016-03-27 08:28
Wesołych Świąt
hools 2016-04-10 07:34
jest szansa, i nie wszyscy zajmują się pierdołami a atmosfera raz jest fajna raz nie jak w życiu
spawalniak 2016-04-21 11:12
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeszcze raz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to co sie wydarzyło na spawalni ostatnio to jakas kpina. kto kieruje ta firma? szef? czy te 3 pseudo kierowniczki strus gajewska i łaba? drogie Szefostwo ludzie maja dosc mieszania i psucia atmosfery przez te trzy. Otworzcie oczy! rozwaliliscie najlepszy zespol brygadzistow bo sylwi nie pasowalo? ona nawet nie jest na ich zmianie. Jest baba ktorej nic nie pasuje i z nikim sie nie umie dogadac,jesli kogos powinniscie przenosic to ja a nie ta od kaczki i machnikowa. Jakos ja jestem z nimi na zmianie juz troche czasu i nie widze zeby ktos stal albo zeby cos bylo nie tak,robota zawsze zrobiona i dopilnowana,na brygadzistow sie nie czeka jak na innych zmianach po 10 minut. Ile jeszcze trzeba zeby ktos usadzil strusiowa na odpowiednim miejscu albo podziekowal jej za prace skoro jej tak zle w firmie. Dziewczyno przestan mieszac zajmij sie w koncu soba!!!
1
niki 2016-04-21 21:45
bo tak jest.jak zycia poza robota nie masz to musisz to nadrobic w jakis inny sposob. a gdzie jest lepiej na tłoczni? wszedzie plotki i intrygi ale to jest tylko robota . sa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszedzie na tloczni tez. widac gołym okiem. ci co wlaza w d..pe awanse dostaja. takie zycie...
1
100% 2016-04-26 18:57
te trzy panie cyborgi co wymieniłeś to jest podpora tej firmy chyba krótko pracujesz i nie wierz jak te panie pracowały wcześniej jak nie było takich norm jak teraz (ale dziki nim jest tak jak jest) ścigały się między sobą która więcej zrobi dany detal zawsze stały na maszynach po stronie majstrów a jak nie wyrobiły to był płacz także nie dziwi mnie że cyrki z nimi się dzieją bo tak było jest i będzie ale najbardziej mnie słabi kierownik hawran ten to wszystkie rozumy zjadł al-koholik jeden trzustka nie daje rady to puchnie
ludek 2016-07-08 01:17
Tego wózkowego w smerfowym ubiorku z tłoczni pie....ne kiedyś w ten jego pimpogowaty łeb za lenistwo może kierownictwo mu jeszcze kawę będzie donosiło do widlaka za co wy mu płacicie
1
rudy 2016-09-15 12:22
Firma koguci malo placic a wykorzystac do cna nie polecam tam pracy tylko biuro i kierownictwo ma sie dobrze.
1
rudy 2016-09-15 12:23
Firma koguci malo placic a wykorzystac do cna nie polecam tam pracy tylko biuro i kierownictwo ma sie dobrze.
2
pracownik 2016-09-15 21:25
Rudy, tylko narzekac umiesz. Powiedz gdzie lepiej miales w okolicy. Blisko do roboty, na automatach kawka i pociskanie pierdól . Nie wiesz co to prawdziwa robota, a w biurze lepiej maja to trzeba bylo sie uczyc i tez bys tam byl albo kierownikiem moze lepiej no nie. za wysokie progi na twoje nogi
2
cśśś 2016-09-16 23:08
Hej, wiecie czy niedługo pokażą sie u nich jakieś oferty pracy? Dobrze by się było teraz załapać. Dzięki
pracownik 2017-01-31 11:23
Mam pytanie do pani od BHP dlaczego zima nie robi pani badan stezenia powietrza na halach gdzie golym okiem widac ze jest zle.Dlaczego pomiary sa robione tylko gdy jest piekna pogoda i drzwi sa otwarte?
5
pr 2017-02-03 11:37
Bo trzeba by placic szkodliwe....
2
pr 2017-02-03 11:37
Bo trzeba by placic szkodliwe....
2
xxxl 2017-02-06 08:09
bo ta pani jest po to na zakładzie by bronić firmy nie pracownika
7
rekin 2017-02-09 19:12
A co sie stalo z ogrzewaniem oszczednosci ?C o tam ludzie niech choruja . Nowa partia niebieskich nadchodzi na 2lub 3 dni lepij macaroni daj starym pracownikom zarobic bo moze i ich zabraknie i wtedy samemu bedziesz pracowal.
7
niebieski 2017-02-15 11:49
Firma ktora placi najslabiej w Czeladzi a wymagania takie ze glowa i rece opadaja wstyd panie italiano.
5
XXXX 2017-04-13 20:24
SFA to SHIT
7
ppp 2017-05-10 11:57
Pracujesz caly miesiac i nawet nie ma 2ki z przodu a jeszcze cie gonia o normy zenada.
3
Świadomy 2017-05-12 17:42
Pracuję w SFA. Przeczytałem wcześniejsze komentarze i 99% z nich jest pisana przez znikomy odsetek pracujących tam wiecznie niezadowolonych z życia ludzi którzy nie mają gdzie wyładować swoich emocji pisanych językiem kpin i pogardy przy czym postanowiłem napisać coś o tej firmie, coś co może rzuci nieco światła na pracę w SFA. Opiszę to tak :
1) Większość współpracowników niskiego szczebla jest bardzo pomocna zadziwia mnie ich niezwykle wysoki poziom wiedzy na temat detalu, procesu itp. (czego nie da się powiedzieć o co poniektórych tych tęgich głowach które same wymyśliły bądź brały udział w tworzeniu "systemu") są naprawdę dobrymi ludźmi lecz odniosłem wrażenie że są jacyś zaszczuci, wystraszeni prawie wcale nie widać uśmiechu na ich twarzach ja pomimo swoich problemów staram się uśmiechać do ludzi i wydaje mi się że czasem patrzą na mnie jak na odmieńca niemniej jednak moje relacje z nimi są ok.
2) Pomysły specjalistów z biura " tęgich głów od nie wiadomo czego " to przerost formy nad treścią, skutki wprowadzania pomysłów ludzi którzy je wymyślają na siłę by się wykazać że coś robią w końcowym efekcie przynoszą więcej złego i powodują kolejne lawiny problemów do rozwiązania którymi już nikt się nie interesuje.
3) Na pewno jest to zakład dla ludzi mających stalowe nerwy, jest mnóstwo szczegółów do poznania więc jeśli nie masz wolnego miejsca na dysku twojego mózgu odradzam, jeśli nie masz oczu w okół głowy odradzam.
4) To w jaki sposób wykonywane są niektóre czynności w łańcuchu produkcyjnym to jakaś kpina z jednej strony układanie detalu cackanie się jak ze szkłem, kontrola jakości na każdym możliwym kroku nawet tam gdzie nie ma ona żadnego zastosowania a z drugiej napierdzielanie pojemnikami bo jak nie pierdykniesz w pojemnik to sie nie zmieści.
5) Logistyka wewnętrzna funkcjonuje owszem na papierze i w teorii to jakaś paranoja, parodia sposób jej funkcjonowania zdecydowanie zaprzecza wszelkim logicznym zasadom składowania, ekonomii, transportowania,bezpieczeństwa i oj wiele by tu pisać.
6) Zaplecze socjalne można powiedzieć że na dobrym poziomie. Szatnie są czyste a temperatura w nich często zbyt wysoka i mało wydajna wentylacja, posiadają prysznice, jadalnia czysta a woda filtrowana przez zamontowany filtr osmotyczny mam nadzieję że poddawany regularnym wymianom wkładów.
7) Zarobki fatalne jak na zakład z tej branży w stosunku do wymagań i zasobu wiedzy jaki trzeba wchłonąć. Jedyny i ciekawy plus to " żeton " do automatów z kawą doładowywany co miesiąc przez firmę taki gratisik od firmy jednak nic nadzwyczajnego choć dla poniektórych to wielkie WOW

Podsumowując w czystej teorii i na pierwszy rzut oka w zakładzie panują zasady produkcji takie jak w większości firm z branży jednak w praniu wygląda to tragicznie, pod względem zastosowania rozwiązań automatyzacji nowatorskich usprawnień jakichś nowinek technologicznych na naprawdę wysokim poziomie prócz kilku robotów zupełny brak. Na hali i magazynach panuje ciasnota, bałagan, BHP niby istnieje ale Pani od BHP nie radzi sobie za grosz a jej praca ogranicza się do szkolenia. Receptą na wszystkie bolączki tego zakładu jest papier dosłownie wszędzie wiszą kartki zadrukowane przeróżnymi informacjami które nie naprawiają i nie rozwiązują problemów a jedynie sprawiają sztuczne wrażenie że coś się "dzieje" że coś się "robi" ogólna moja ocena pracodawcy to dostateczny.
Jednym słowem ktoś kto ma "elastyczny" umysł a jego podświadomość nie ogranicza się do zwyczajnych nawyków i prostych czynności podejmując pracę w tej firmie będzie cierpiał katusze. Z mojej stroni jeśli nie musisz i nie masz ciśnienia na pracę i nie cierpisz skrajnej biedy odradzam.
P.S
Pozdrawiam pracowników firmy SFA
5
Świadomy 2017-05-13 15:23
Należy wspomnieć również o kierownikach jak, wszędzie są ludzie i mniej inteligentni jak i tacy od spraw nijakich. Tym pierwszym wcale nie zazdroszczę bo mają stresu ponad miarę ciągła nagonka i presja też wykańcza
Najbardziej mnie cieszy gdy ten mniej inteligentny tłumaczy pracownikowi coś oczywistego proste rzeczy i mu się tylko przytakuje a on myśli jaki jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mnóstwo pracowników robi ciężką i dobrą robotę i są niedoceniani a i są miejsca bądź ludzie o których już w ogóle SFA zapomniało lub spycha ich na dalszy plan jak byli gorszego sortu.
Gdyby nie ogarnięci pracownicy to ta firma by się rozleciała w dwa lata.
1
AMKDikenson 2017-05-14 11:23
wiem o czym piszesz sam jeździłem tam na wózku (dwa magazyny, spawalnia, tłocznia 1 i 2 oraz polimer.
Ale pretensja do ludzi a nie do firmy. ŚMIECHU WARTE JAK DAJEMY SIĘ WYKORZYSTYWAĆ TAM JEST MOBING PODRĘCZNIKOWY NIE JEDEN NAPISAŁ BY MAGISTRA NA TEN TEMAT OPIERAJĄC SIĘ O SFA W CZELADZI
1
Bogaty Adam 2017-05-14 12:12
Jest herbata na stołówce, cukier i można się wykąpać. Na ruchu jest robota. Rozumisz
Świadomy 2017-05-15 15:03
Co do mobbingu to się z Tobą nie zgodzę niemniej jednak ci co mają dobre szkolenia to doskonałe wiedzą jak rozmawiać z pracownikiem by wywrzeć delikatną presję tzn. by nie przekraczać granic krytyki konstruktywnej dlatego jeśli ktoś nie radzi sobie ze stresem może odnieść wrażenie że jest mobbingowany. Kadra zarządzajaca w dobrej firmie przechodzi specjalne kursy gdzie są uczeni jak rozmawiać z pracownikiem są zagadnienie z psychologii itp. ci co ogarniaja dobrze wiedzą o czym piszę.
Świadomy 2017-05-16 12:36
To na Śląsku ludzie wanny i wody w domu nie mają czy jak? Bardzo ci współczuję że za kubek herbaty, kawy i prysznic osiagnales cel życiowy.
1
misiu 2017-05-24 21:02
ta firma to jedna wielka porazka nawet kierownika maja za nic , kierownika co ma pojecie o robocie to go zrównali z blotem a zostawili takiego co się na robocie nie zna a kasa to nie warta tej pracy .
6
Gangsta 2017-05-26 15:57
Ogólnie firma i ludzie są spoko po za jednym gościem z tłoczni mówią na niego HANS to kawa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a wyżej sra niż głowę ma drze mordę jest strasznie nerwowy żadko widziałem żeby sie uśmiechał, pracowałem jakieś 3 lata do póki nie podpadłem chyba Szefowi i mojemu przełożonemu panu Bogdanowi N.i mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na magazyn a tam pracuje taka mała gruba baba strasznie mnie wkurzała dobrze że już nie muszę jej oglądać i ciesze sie że już tam nie pracuje podwyżek brak chyba że ktoś dobrze siorbie i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzi to może coś i lepiej zarobi ale nie ma sie tam co pchać. Pozdro dla chłopaków ze stolarni i dla Kuby z utrzymania ruchu pozdro też dla pana Bogdana N. był wobec mnie w porządku.
2
quick nick 2017-05-30 20:30
Gangsta co ty pierdzielisz podpadłeś bogdanowi gangsterskim gestem przecież chyba pamiętasz druga sprawa jak się podpierdziela swojego przełożonego lub przełożoną to co się dziwisz ale to mało przecież podpierdzieliłeś sam siebie do szefa uważam że chyba się trochę wybielasz sprawa trzecia pozdrawiasz stolarnie chyba ci się coś w głowę stało to są największe nieroby co nic nie potrafią jak widzą szefa to najlepiej pod ziemię by się zapadli pocą się nie jedzą są strasznie obsrani oni nigdzie nie pójdą bo nie umieją najlepiej ich robotę zrób za nich a oni się tylko podpiszą ale skoro ich pozdrawiasz to klasyfikuję cię razem z nimi jako statystę co tylko do statystyk jest potrzebny w sumie dobrze że cię tu nie ma bo może coś jeszcze się nauczysz i nie będziesz jak oni
2
pracownik 2017-06-30 15:54
Jeden z lepszych pracownikow z tloczni sie zwolnil a nawet nikt z dyrekcji nie przyszedl i mu powiedzial dziekuje co to za firma wstyd wstyd wstyd szkoda.
1
Zulu Gula 2017-06-30 20:00
Jeden, pięciu, jedenastu .Ten sam efekt by był czyli żaden.
ukrainiec 2017-07-04 12:01
Panie italiano czas na ukraincow bo ludzi brakuje,tylko wczesniej trzeba wyslac kierownictwo na kurs jezykowy.
4
Iza 2017-07-22 15:11
Czy któryś z użytkowników ma doświadczenie z pracą w oddziale w Czeladzi? Jak oceniacie zatrudnienie w SFA Polska? Wszelkie informacje na temat pracodawcy są pomocne dla osób poszukujących ofert pracy.
pracownik 2017-08-29 10:44
Widze ze polityka kadrowa firmy jest na poziomie zero nie trzeba straszyc ludzi zwolnieniami bo sami odchodza.A myslenie ze zastapia ich Ukraincy to bzdura bo nikt nie przyjdie pracowac za 1600zl.Pozdrowienia dla pana od norm mysle zeby jeszcze bardziej srube dokrecal to sam te normy bedzie niebawem robil.
2
Iza 2017-08-29 11:55
@pracownik - jakie stanowisko zajmowałeś w SFA Polska? Co sądzisz o tym pracodawcy? Warto podzielić się swoim doświadczeniem z innymi użytkownikami forum, którzy mogą być potencjalnie zainteresowani ofertami pracy. Merytoryczne opinie o firmie pomogą w podjęciu decyzji o zatrudnieniu.
Oburzony 2017-09-11 21:29
Masakryczne stawki nawet pod firmą nie idzie "w miarę" zarobić. A bez sobót to już nie ma o czym mówić. Coraz mniej ludzi do roboty.. Firma kipi od pośredników, a nie doceniają starych i przede wszystkim starających się pracowników!
3
Super pracownik 2017-09-17 17:27
Zgadzam się z tobą w 100%. Firma jest Ok tylko rządzący są nie w porządku. Jestem starym pracownikiem i siedmiu lat pracuję za 9 złoty. Żal mi młodych ludzi powinni poszukać lepszej zarobkowo pracy.
1
Jakgownowwentylator 2017-09-25 19:34
P10 latach zarobek 2300-2500. Teraz na start masz tyle wszędzie. Nie tak to sobie wyobrażalem 10 lat temu. Pora szukać czegoś innego
2
byly 2017-09-29 11:26
Cala prawda i jeszcze ludzi wyzywaja od go..a taka to firma. A gdyby nie te go..a to tej firmy juz by nie bylo pozdrawia starych pracownikow dajcie sobie spokoj z ta firma jest tyle pracy wszedzie ze naprawde nie ma co sie trzymac jednej tylko poszukac a 2500 zarobi sie bez problemu.Niech sie mecza z tymi co ich przyjeli szkoda gadac.
4
Zostaw swoją opinię o SFA Polska - Czeladź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SFA Polska