brak logo

polko tech

Jarocin

Opinie o polko tech

h 2013-11-30 00:10:15
ale prosze was synek nic nie robil przez tyle czasu, a teraz troche popracowal i Wy go :swetym ; nazywacie niech porobi na kopycie caly dzien,a nie z doskoku troche tu troche tam ,nierob i nic wiecej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ktos 2013-12-01 11:41:30
hehe nie rozmieszaj mnie z tymi od 100 do 300 przesadziles troche hehe jezeli dostaniesz tyle w tej firmie to mosisz dobrze polizac
1
anka 2013-12-10 16:44:47
witam, a czy przyjmowane są tam kobiety? jak tam praca wyglada tzn na czym polega? i jak z zarobkami na reke? pozdrawiam
1
zwykły robotnik 2014-01-31 21:19:12
Marna reklama. Nie wprowadzaj ludzi w błąd bo wcale nie jest tak kolorowo jak piszesz. Dodatkowo żaden pracownik z produkcji nigdy nie napisałby że życzy sobie normy większej o 50 sztuk ,więc coś mi tu nie pasuje. Ludzie chodzą na chorobowe bo im łapy wysiadają ,a Ty piszesz że jest lekko i przyjemnie ... no i wiatraki do suszenia sztuk są faktycznie śmieszne ...jeszcze nie widziałem żeby kogoś to śmieszyło. Szkoda że nie wspomniałeś o podnoszeniu normy co kilka miesięcy i to zwykle o kilkadziesiąt sztuk ,a wypłaty jakie były takie są. Następna kwestia to dodatek stanowiskowy który traci sie już po 1 dniu chorobowego i premia 100 zł którą większość ludzi dostaje może raz na rok albo wcale. Nie wiem dokładnie na jakim stanowisku pracujesz ,ale polecam Ci któreś z ciężkich stanowisk na EL/FL to może zmienisz troszkę zdanie jak ręce zaczną boleć
obiektywny 2014-03-04 11:03:31
nie podoba się to w biurze możesz wypiaskować papiury do zwolnienia, nikt nikogo na sile nie trzyma. Tylko narzekać potrafią co poniektórzy
Obiektywniejszy 2014-03-24 21:18:14
Nie jestem lebrem i dlatego nie zamierzam się zwalniać .Zwracam tylko uwagę na fakt iż nie jest to lekka praca jak mogłoby się co poniektórym osobnikom wydawać.
2
dsafwer 2014-07-13 23:14:36
Kiedy będą przyjęcia do Polkotech w Pruchnej ? Czy ktoś orientuje się ? Podobno mają otwierać nowe linie.
robin 2014-07-14 13:08:57
zgadzam się z Waszymi opiniami , że praca w Polko Tech nie należy to najłatwiejszych. Nie wierzę , że pracowali tu Ci, którzy piszą inaczej. Chyba , że nie mówimy w tym przypadku o pracy na zakładzie wśród fizycznych
ko 2014-07-15 22:40:28
Jak by było tak fajnie w tym smiesznym i zalosnym zakladzie to by tyle ludzi sie nie zwolnilo, a zarobki pozal sie borze. Tak to wyglada jak rzadza idioci tym zakladem ktorzy sie na niczym nie znajall
kopytowy EL 2014-07-16 01:14:20
zarobki do 1900 nawet
robota wcale nie najgorsza

robię tam pół roku i powiem że są gorsze momenty ale ogólnie to nie jest aż tak źle

a co do wypłat, jak widzę co ktoś tu wypisywał to wcale nie jest tak że jeśli 10 wypada w piątek to wpływ mamy dopiero w poniedziałek... to zależy od banku w jakim masz konto

jedni mają w poniedziałek jedni jeszcze w piątek...
ko 2014-07-17 20:26:18
do 1900 ale brutto chciales powiedziec, chyba za krotko robisz zeby sie wypowiadac, porobisz troch palce cie zaczna bolec to sie wypowiedz
Sasza 2014-07-22 19:04:20
Kiedy jakieś przyjęcia ?
Klaudia 2014-08-02 09:58:58
Też chciałabym się dowiedzieć kiedy będą jakieś przyjęcia w Polkotech Pruchna
bolek 2014-08-02 14:28:52
jeżeli jest Ci w polko techu naprawdę, aż tak źle to nic Cię tu nie trzyma. Przyjąłeś do fizycznej roboty i myślałeś , że codziennie po pracy będą Cię wysyłać na masaż palców i czego tylko zechcesz? to już wiesz, że to tak nie działa. Jeśli ktoś się nastawia przychodząc tutaj na to, że praca nie jest lekka, ale płacą i można poczuć pewną stabilność to się nie zawiedzie. Jeszcze dla niezorientowanych to polkotech zajmuje się produkcją elementów wyposażenia wnętrz samochodowych takich jak podłokietniki, wykładziny, zagłówki czy wygłuszenia, także typową produkcyjną robotą związaną z branżą motoryzacyjną. Obecnie nie ma żadnych nowych ofert pracy z tego co się orientuje, ale od czasu do czasu pojawia się jakiś wolny etat, także zainteresowani powinni mieć się na baczności i co parę dni sprawdzać jak się mają sprawy związane z wolnymi stanowiskami w polkotechu
Klaudia 2014-08-02 22:14:17
Szkoda bo słyszałam że w sierpniu mają być otwierane nowe linie produkcyjne i liczyłam na zatrudnienie się w firmie Polkotech.
STARA ŚPIEWKA. 2014-08-03 14:19:15
OCH,JAK MIŁO JEST WEJŚC TUTAJ PO PARU LATACH I POCZYTAC O TEJ "POŻAL SIĘ BOŻE,FIRMIE".CZYTAJĄC WYPOWIEDZI WNIOSKUJĘ ŻE,JAKIE SZAMBO BYŁO,TAKIE JEST.PRZY CZYM MÓWIĄC SZAMBO,UŻYWAM SUBTELNEJ NAZWY TEGOŻ PRZYBYTKU.LUDZIE JAK TO LUDZIE,LUBIĄ POPSIOCZYC I PONARZEKAC. ALE JAK TO ŚWIADCZY O "RZĄDZĄCYCH W ZAKŁADZIE" W KTÓRYM PRZEWINĘŁO SIĘ JUŻ TYSIĄCE LUDZI Z OKOLICZNYCH WIOSEK I MIAST?CÓŻ TO ZA KADRA KTÓRA NIE POTRAFIŁA DO TEJ PORY SKOMPLETOWAC ZESPÓŁU FACHOWCÓW I JEDYNE CZYM SIĘ ZAJMUJE TO ZWALNIANIE POD BYLE PRETEKSTEM CZY MÓWIĄC KOLOKWIALNIE,"ZA G..."(CZYT.BO MI SIĘ TAK PODOBA)Z WYPOWIEDZI WNIOSKUJĘ ŻE NADAL PRACUJĄ TAM CI SAMI KIEROWNICY I LIDERZY LUB TEŻ ICH POPLECZNICY,WSPANIAŁA EKIPA "NA SZWACH" I POJEDYŃCZE OSOBY KTÓRE CZEKAJĄ NA EMERYTURKĘ ALBO TEŻ CI,CO ROBIĄ,BO NIE MAJĄ ŻADNEJ ALTERNATYWY.RESZTA TO "WPADŁAM/EM NA CHWILĘ"I JAK SZYBKO PRZYSZLI,TAK SZYBKO POSZLI.ALBO TEŻ ICH POPROSTU ZWOLNIONO BO SIĘ "WYŻEJ SIEDZĄCYM" ICH GĘBA NIE SPODOBAŁA BĄDŹ ZA DUŻO PRAWDZIWYCH ZDAŃ WYPOWIEDZIELI PRZY NIEODPOWIEDNIEJ OSOBIE.A TO WSZYSTKO W MYŚL STAREGO PRZYSŁOWIA-"PRAWDA W OCZY KOLE".ZERO SZACUNKU I EMPATII DLA SPRACOWANYCH,ZMĘCZONYCH LUDZI ZE STRONY "SIEDZĄCYCH NA STOŁKACH"MOŻNA BYŁOBY TO JESZCZE WYTŁUMACZYC W PRZYPADKU DYREKTORA.Z REGUŁY TENŻE NIE MA POJĘCIA JAK TRAKTUJE SIE LUDZI NA PRODUKCJI.ALE JEŚLI CHODZI O KIEROWNICZKA ZAKŁADU,KIEROWNIKOW ZMIANOWYCH I LIDERÓW TO,SA TO PRZECIEŻ LUDZIE KTÓRZY ZOSTALI POLECENI LUB WYBRANI I POWINNI BYC MISTRZAMI W SWOIM FACHU I WIEDZA CO TO BÓL,ZMĘCZENIE I CIEKNĄCY POT PO PLECACH!!!NIESTETY,JEST TYLKO JEDNA OSOBA W CAŁYM ZAKŁADZIE KTÓRA PASUJE DO TEGO OPISU I ZAWSZE BĘDĘ TWIERDZIC ŻE,TO ONA POWINNA ZAJĄC DRUGIE MIEJSCE W TYM ZAKŁADZIE.MOWA TUTAJ OCZYWIŚCIE O EWELINIE.I UWIERZCIE,NIE NALEŻAŁA ONA DO MOICH ULUBIONYCH PRACOWNIKÓW ALE MAM SZACUNEK DO TEGO,CZEGO SIĘ NAUCZYŁA I NIE MA DLA NIEJ ŻADNEGO PROBLEMU ABY POKAZAC ŻE NADAL POTRAFI ZNALEŻC SIE NA KAZDYM STANOWISKU.W PRZECIWIEŃSTWIE DO M.S.KTOREGO JEDYNĄ UMIEJĘTNOŚCIĄ JEST PARADOWANIE Z POKER FACE I UDOWADNIANIE SAMEMU SOBIE ŻE JEST ZA...TY.A NIC BARDZIEJ MYLNEGO.ON NIE POTRAFI KOMPLETNIE NIC I NA NICZYM SIE NIE ZNA W STU PROCENTACH.NIE ROZUMIEM DECYZJII LUDZI KTÓRZY NADAL TWIERDZĄ ŻE ON SIĘ WOGÓLE DO CZEGOŚ NADAJE...I DOPÓKI TACY PRZYPADKOWI LUDZIE BĘDĄ NA STANOWISKACH,DOPÓTY ZAKŁAD BĘDZIE CIĄGNĄŁ I PRODUKCJĘ I SMRÓD ZA SOBĄ... POZDRAWIAM WSZYSTKICH "STARYCH STAŻEM" PRACOWNIKÓW:)TRZYMAJCIE SIĘ BO TYLKO DZIĘKI WAM TEN ZAKŁAD ISTNIEJE I DZIĘKI WAM NOWI MAJĄ SIE OD KOGO UCZYC.A MATOŁY NIECH SOBIE UZMYSŁOWIĄ ŻE TEORIĘ MOGĄ WSADZIC SOBIE W OTWARTĄ..................................................................KSIĄŻKĘ:)
masakra 2014-08-03 14:27:48
ja nie moge...to istnieja w okolicach polko tech jeszcze ludzie ktorzy chca tam pracowac???? tam juz cale rodziny pracowaly i tylko twardziele albo konfidenci zostali.pozdrawiam twardzieli.
3
qw11 2014-08-11 16:48:29
Czy będą jakieś przyjęcia na magazyn ???
1
mordek 2014-08-20 14:50:44
witam - chcialbym sie dowiedziec jak wyglada w firmie sprawa z kierownictwem? czy to sa ludzie w porzadku czy wszystkowiedzacy bogowie? czy praca jest ciezka i czy warto tam pracowac i jakie sa warunki awansu i jaka podstawowa pensja, z gory dzieks
arias 2014-08-20 15:13:42
chcialbym podjac prace w tej firmie, czytalem i slyszalem duzo o produkcji i osobach nia kierujacych - chcialbym uzyskac informacje o atmosferze panuajcej an produkcji i szefie tego dzialu - slyszalem,ze to niezly cwaniaczek, podobno z roboty mozna wyleciec za byle co i ejszcze potrafia wlepic dyscyplinarke
balaba 2014-08-21 09:14:43
Na produkcji praca ciężka, zależy od stanowiska bo kobiety mają łatwą pracę ale mężczyźni ciężką. Najgorzej na kopycie bo musisz naciągać te śmieszne skóry ręczenie kombinerkami i tak około 300 sztuk dziennie. Płaca od 1300-1800zł/rękę w zależności od stanowiska. Jak dla kobiet kasa spoko ale jeśli chodzi o mężczyzn to powinni płacić 2,300zł/rękę bo urobisz się sporo do tego w tym smrodzie bo na hali śmierdzi trującymi klejami. Ludzie jak to ludzie, jak wszędzie marudzą obgadują czasem panoszom się jak smród po gaciach. Kierownictwo pojebane chociaż jest paru co pomogą. Generalnie za takie pieniądze jak nie masz nic innego to idź ale pracował już tutaj chyba każdy, znajomy znajomego, rodzina rodziny a rotacja ciągle jest i pracownicy się zmieniają, to chyba o czymś świadczy.
arias 2014-08-21 18:00:26
dzieki, zainteresowalem sie, bo wrocilem do kraju i chcialbym na poczatek znalezc cokolwiek, pyskaty jestem i na jezyk nie choruje, zwlaszcza jak wiem,ze racje mam, to i sie marwtwie,zeby mnie predko nie wyjebali, i boje sie tej dyscyplinarki, ktos mowil,ze dostal i to przez to,ze zwrocil uwage kierownikowi produkcji- a on ponoc tam bogiem i nic mu zarzucic nie mzona, za to on mzoe zgnoic kazdego, dlatego sie pytam jak to wyglada, prawda to czy przesadzone, ze to taki bezkompromisowy drut?
moderA 2014-08-22 08:15:21
a kobiety biora do pracy na produkcji? i jak wyglada system zmianowy w pracy? i jak atmosfera? czy kobiety- matki nie sa pietnowane np przy zwolnieniach na chore dzieci? czy jest opcja "zamieniania sie" na zmiany, czy dni pracy, na wypadek wywiadowki na przyklad?
daro 2014-08-22 17:12:22
myślę, że dadzą Ci wybór, że albo chcesz być matką dla swoich dzieci albo pracować na produkcji w Polko Tech, bo mimo wszystko ciężko byłoby Ci pogodzić te dwie sprawy. Firma nie ma nic do kobiet, ale dla ich wygody łatwiej zatrudnić im kogoś o kim wiedzą , że zawsze będzie dostępny wtedy kiedy trzeba
karinaaa 2014-08-30 19:55:31
Napisze ktoś wreszcie coś o jakiś przyjęciach ??? Kiedy będą ?? Ludzie no napiszcie przecież nic was to nie kosztuje
belek 2014-09-11 18:06:45
ale czego Ty chcesz od innych ludzi skoro nie słychać nic o żadnych przyjęciach. Jeżeli będzie wiadomo , że w Polko tech naprawdę kogoś szukają to prędzej czy później ukaże się oferta na portalach z pracą lub na ich stronie. Nic Ci nie da to , że będziesz wiedziała dzień czy dwa wcześniej skoro możesz z miejsca odpaść
MARIO 2014-09-22 12:12:33
Z TAKIMI WWSZECHMADRYMI TO JA BYM NIE CHCIQAL PRACOWAC, JAKBYM NIE MUSIAL, ATMOSFERA JEST TAKA SOBIE , KIEROWNICTWO SIE PANOSZY , ZAPOMINAJAC O TYM,ZE TO MY JESTESMY SILA NAPEWDOWA ICH WYPLAT, DYREKTOR, DYREKTOREM, ALE KIEROWNICZKOWIE TO GOWNIARZE, KTORZY ZDAJE SIE,ZE SZYBKO POZAPOMINALI,ZE PRACOWALI TAK JAK MY, O AWANS TEZ TU NIELATWO, W ZASADZIE NIE JEST TO MOZLIWE, PONIEWAZ WYZEJ WYMIENIENI , MAM WRAZENIE,ZE SWOJE STAANOWISKA PIASTOWAC BEDA DOZYWOTNIO. KTO SIE ZE ZGADZA - LAPKA W GORE- POKAZMY "NOWYM",ZE JEDNAK COS JEST NA RZECZY I LEPIEJ PRACY SZUKAC GDZIE INDZIEJ'
hanssss 2014-10-09 17:13:47
Przejeżdżam co dziennie do pracy obok zakładu i obojętnie o jakiej godzinie bym nie jechał to zawsze pełno ludzi siedzi w okół hal, podpierają krawężniki, palą papieroski i widać robota się nie pali w rękach :)
pracownik 2014-10-21 18:50:18
Ja ,ty żeś widzioł ... chyba jezdzisz koło innego zakładu ,bo pełno ludzi koło hali to było tylko w lecie jak się władza zlitowała i zrobili przerwy 5 minutowe co kilka godzin jak było 30 stopni na hali .
bajlando 2014-10-30 02:45:18
no to też mi wielka litość. z drugiej strony nie przedstawiaj się znowu jako taki wielki niewolnik zakładu. Przecież normalne jest , że można sobie pozwolić a przerwę na fajkę. Ale nie jak niektórzy którzy chcieliby te przerwy robić sobie co 10 minut. Taka robota to nie robota i nie dziwie się że o to są wkurzeni
pracownik 2014-10-30 11:46:03
Nie robie z siebie niewolnika tylko piszę jak jest ,a skoro twierdzisz że na legalu można sobie iść zapalić to przypominam że grozi za to upomnienie i -300zł z wypłaty
ramonaaaa 2014-11-02 16:04:28
A jeśli ktoś zgłosi że idzie zapalić to rozumiem że kary nie dostanie ? 300zł za zapalenie papieroska, ładny wyzysk panuje w tej firmie ha ha ha :)
mron 2014-11-17 23:03:17
dobre, a kierownictwo tez sie kara za palenie sie pytaaaaaaaaaaaaaaaaaam ????? kierowniczkowie i inne panie???????
parias 2014-11-26 02:03:37
firma dba Ci o zdrowie , a Ty masz jeszcze o to problemy :) osobiście nie przeszkadza mi ten zakaz bo sam nie palę , ale jak czasami widzę twarze osób , które nie mogą sobie zajarać , bo czeka ich kara to się zastanawiam jak długo jeszcze one wytrwają w tej firmie. Póki co na szczęście jeszcze dają radę
racjonalista 2014-12-15 22:17:57
"najważniejsze jest bezpieczeństwo" !!
andre 2014-12-19 23:48:03
i jak wrazenie po wigilii firmowej?/:)))
2
dsf3 2015-03-11 14:31:22
Podobno zakład ma być na 100% w maju zamknięty, bo nie spełnia norm i wymogów produkcyjnych. Wszyscy zostaną zwolnieni i pójdą na Urząd Pracy :)
omega 2015-03-25 19:36:10
dsf3 - prawda to? bo szczury z kierownictwa to sie juz przed potopem wynosza, czyli jednak cos w tej plotce jest....a dostal ktos juz wypowiedzenia?
pracownik produkcji 2015-03-27 23:23:21
Ha ha śmiechu warte ;) 50 kobiet za nie długo dostanie pracę a tu takie rzeczy piszecie że zakład chcą zamknąć to że ktoś z biura zmienia pracę to normalna sprawa po co ma się tu męczyć? Ludzie przedłużają umowy do końca czerwca niektórzy dostają na stałe zatrudnienie, sle pracuje do końca roku tylko że na jednej zmianie el kończy się prawdopodobnie z końcem maja Ale jeszcze noc nie wiadomo od listopada nowe projekty pokroju el. Błagam piszcie coś z sensem a nie same głupoty ;) pozdrawiam kumatychy.
sdg 2015-03-29 11:35:01
To bardzo dobrze, bo szkoda by było żeby taki zakład zamknęli i tyle osób straciło by pracę.
ed 2015-05-15 12:07:07
Mam pytanko a jak z dodatkami ? Jest płacone szkodliwe, nadgodziny, za pracę w porze nocnej?
justynka 2015-07-10 17:29:25
wydaje mi sie, że wg umowy powinno być płacone albo normalnie albo o jakieś 10, 15% więcej niz stawka godzinowa. Mam nadzieje, że będzie teraz tylko lepiej, bo podobno ma się podnieść tawka minimalna u nich, chodzi oczywiscie o podstawe, ale nie wiem dokładnie od kiedy czy od nastepnego roku czy w tym jeszcze.
1
niunia . 2015-12-07 21:28:01
pracowałam w polko tech.zaieprzasz jak głupia,zostajesz nadgodziny,przymusowo,a jak wezmniesz pare dni chorobowego to okazuje się ze umowy ci nieprzedłyżą.Obóz pracy.Wypłata szału niema najnisza krajowa.Liderzy tylko chodzą i pytają sie jak ci idzie i czy masz wyroboioną normę,10zł jak wezmną podatek to 7zł a narobisz się jak głupia,no bo oni jakąś coś też z tego mają jak normę zrobisz.Z tego całego zakładu to jalepsza jest ekipa,babki super.No i ten okropny smród z tego kleju masakra.
Doms 2015-12-08 01:04:24
@niunia jak ekipa jest super to lepiej się pracuje w takiej pracy. Oczywiście, nie jest to prosta robota, ale myślę, że spróbować warto. Doświadczenia chyba dużego nie wymagają.
xxx 2016-02-15 23:33:26
Szyjecie może zagłówki dla Woobotechu. Bo niewiem czy to ten polkotech????
Czyścioch 2016-02-19 20:33:02
Powiem Wam, że fajnie mieć tutaj to forum goworku bo się rzeczywiście można paru rzeczy dowiedzieć, to zawsze miła sprawa być przygotowanym do rozmowy!
kont 2016-04-06 12:29:42
czyścioch, podpowiedz lepiej jakk ci poszła rekrutacja jeżeli brałeś w niej udział. Słyszałem, że teraz przez jakiś czas nie planują rekrutacji bo mają optymalną sytuację z zatrudnieniem.
uamakaio 2016-05-08 18:17:48
no i nadal nie ma od nich ofert pracy niestety jak widze.
helo 2016-06-16 18:46:00
Pozdrawiam wszystkich pierwszych pracowników polko jeśli są jeszcze tacy,jak czytam te wypowiedzi to widzę że nic się nie zmieniło a szkoda bo dobrze się zapowiadało ale przed odejściem mister KIMA,bo Polacy tylko umieją zniszczyć to co dobre a zwłaszcza Ci ze wschodu /wiadomo kto/,a tak chcieli rozwinąć szycie ogłaszali nabór nawet w radiu Bielsko i jak zwykle nie wypaliło.Wydzwaniali do wszystkich nawet do osób które zwolnili do mnie też ale nie skorzystałam bo już miałam pracę w normalnej firmie gdzie szanują pracownika a zwłaszcza szwaczki nie to co w Polko bo tam liczyły się tylko obiboki które normy nie wyrabiały.
Milon 2016-06-17 21:37:22
Wiesz co, no ja Ci powiem, że jednak trochę się mylisz, moim zdaniem wszystko jest coraz lepiej i totalnie nie ma takich opcji jak to było kiedyś, teraz jest pełny spokój i szacunek, kasa też poszła do góry i z tego ja się cieszę
Zostaw swoją opinię o polko tech - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie polko tech