logo Omega Kancelarie Prawne

Omega Kancelarie Prawne

Warszawa

Opinie o Omega Kancelarie Prawne

marek 2011-08-18 16:15
witam!
Korzystałem z usług ich przedstawiciela - pana (usunięte przez administratora) w Starachowicach. Pełen profesjonalizm, sprawa załatwiona w 2,5 miesiąca, samemu próbowałem odzyskać odszkodowanie, jednak mnie zbywano, oddałem to w ręce Kancelarii i odzyskano dla mnie spore pieniądze.
Jaś 2012-02-01 11:50
Witam. Rozpatruję ofertę pracy w owej firmie czy może ktoś mi napisać jaka sytuacja tam panuje? Pan Prezes wydaje się ok, ale po przeczytaniu waszych wypowiedzi głęboko się zastanawiam czy naprawdę tam nie płacą? Proszę o wyczerpującą informację.
Dziękuję (usunięte przez administratora)
5
L. 2012-05-24 22:14
Zapraszam wszystkich zainteresowanych pracą :)
[usunięte przez moderatora]
maja 2012-08-13 17:00
warunki takie:podstawa 1750 zł plus 15 % od sprawy.
marek 2012-08-21 16:47
po dwóch miesiącach pracy możesz renegocjować warunki . Czyli większy % za sprawe wieksza podstawa i zwrot za paliwo.Jak pokazesz ze sie starasz to auto sluzbowe.
Iwona Giermańska 2012-10-15 22:30
Chciałabym zamiescić osobista refleksje o frmie Omega.Prezesem jest (usunięte przez administratora)który zrobił na mnie ogromnie dobre wrazenie.jestem niesamowicie zaskoczona postawa Pana Prezesa ktory pomógł mi i okazał sie wyrozumiałym czlowiekiem. Poznalam wielu prezesów i dyrektorow (usunięte przez administratora) nalezy do ginacego gatunku skromnych zyczliwych osob majacych ten tytul przed nazwiskiem.
Iwona Giermańska 2012-11-06 22:13
Jestem zmuszona przez Oude Mana ponownie zabrać głos na forum ponieważ podaje On w watpliwosc istnienie mojej skromnej osoby. Otóz jestem jak najbardziej realna osoba i moge ta opinie wypowiedziec osobiscie. Moja opinia o Prezesie Omegi jest jak najbardziej miarodajna i odzwierciedlajaca moje szczere odczucia.nieetyczne jest rzucanie oszczerstw na nikogo ani też nie należy nikomu przypisywac złych pobudek.Mam nadzieję ze autor weźmie sobie do serca te słowa a jeśli będzie chciał osobiście mnie zweryfikowac jak to ujał to jestem gotowa podać swój numer telefonu.Pozdrawiam serdecznie.
Marek 2012-11-12 14:23
Nie wiem, nie wiem. Znałem firmę od początku jej dziejów. Współpracowałem z nią, tak jak mój kolega. Niestety klienci nie do końca zadowoleni, a współpracownicy jeszcze bardziej. Być może od ostatniego roku coś się zmieniło, bo urwał mi się kontakt.
Jak nie patrząc, jest to jednak firma jedna z czołowych na rynku. Te najlepsze też nie są doskonałe, a czasem potrafią zwalić najprostsze sprawy. Trzeba pamiętać jedno, co nauczyło mnie we współpracy z takimi firmami: SZANUJĄ raczej tylko tych, co kasę im przynoszą. Resztę samemu można sobie dopowiedzieć!
2
Iwona 2012-11-22 18:54
Wychodzę z założenia że polemiki tego typu nie mają większego sensu. W większości przypadków nie biorę w nich udziału.ciekawa jestem jak do Twojej wersji odniósłby się (usunięte przez administratora)? Trzeba wysluchać dwóch stron aby mieć jakiś zarys sytuacji. Wiadomo że każdy będzie bronił swojej wersji. Sztuka jest natomiast pokornie przyznać się do błędu i powiedzieć przepraszam .natomiast wyciaganie na forum pewnych sytuacji jest bardzo nieetyczne. Osobiście przekonałam się że (usunięte przez administratora) stać na zachowanie które dziś jest bardzo niepopularne uwazane za słabośc a jednak ma wielka sile i wartość.
gość 2012-12-19 18:16
proszę o kontakt w sprawie współpracy.(usunięte przez administratora)
bardzo dobra kancelaria.
pozdrawiam.
gość 2013-01-02 10:23
gość - 2012-12-19 18:16:40

proszę o kontakt w sprawie współpracy (usunięte przez administratora)

bardzo dobra kancelaria.

pozdrawiam.
Myślę,że osób niezadowolonych(poszkodowanych,jak i pracowników tejże firmy) jest o wiele więcej.Szkoda jednak czasu,by się nad tym rozwodzić-w to miejsce poszukać innego rozwiązania.Istnieją kancelarie,które darzą klientów zaufaniem(m.in. klient dostaje wypłatę na swoje konto).Działają wspólnie z poszkodowanym,nie zdzierają prowizji,nie ma mowy o hurtowym załatwianiu spraw-wtedy można zapomnieć o jakości.Wiele firm odszkodowawczych nie ma czasu na czekanie w sądach na swoje pieniądze,wiec podpisują ugody,bo na stole czeka setki spraw następnych.A poszkodowany niech sobie potem radzi-jego problem.Ważne jest również to,że Ci którzy są zachęcani do współpracy z takimi firmami,kuszeni są zaliczkami,nagrodami i.t.p- tak naprawdę nie wiedząc że najwięcej zarabiają na nich ci którzy są nad nimi.I tak agenci stają się też osobami poszkodowanymi-szkoda,bo mało który upomni się o swoje prawa.Ja już to przerabiałam,więc wiem co czują ci którzy się najeżdzili naszukali-a na koncie zero.Z pracy w odszkodowaniach nie zrezygnowałam,dołożyłam starań,by znależć kogoś kto działa etycznie i względem poszkodowanego i względem mnie.Pozdrawiam.
W razie pytań mogę pomóc...(usunięte przez administratora)
Anna2345 2013-02-01 11:30
Nie zgadzam się z tymi opiniami. Pracuje w Omega Kancelarie Prawne i wypłatę zawsze dostaje na czas. A praca coż, nietypowa ale jak najbardziej opłacalna.
były współpracownik 2013-02-08 22:53
berna - 2012-11-26 11:40:35

Byłam osobiście na rowmowie kwalifikacyjnej w tej firme. Pierwsze wrażenie fajne, siedziba w centrum Warszawy, firma o ugruntowanej pozycji na rynku. Bardzo miły prezes... i na tym miłe wrażenie się kończy. Aplikowałam na stanowisko Asystentki Biura - oczywiście na rozmowie okazało się, że praca na zasadzie przynieś podaj pozamiataj. Warto wspomnieć w zakres obowiązków asystentki biura wchodzi sprzątanie kancelari przy czym asystentka ma się wyróżniać eleganckim wyglądem/ubiorem. A wynagrodzenie przez pierwszy rok to aż .......... 1400 zł :)!!! i ważne jest również żeby była to osoba z dużym doświadczeniem i wykształceniem. 1400 zł przerażające, bo najniższa krajowa jest niewiele niższa :) Praca w takiej kancelarii to oczywiście Państwa wybór ja opisałam tylko swoje odczucia
Czyli (usunięte przez administratora) asystentka też zrezygnowała??? Czemu???
2
WTDK 2013-03-12 18:18
Jak wygląda praca na stanowisku Windykator Terenowy , a jak na stanowisku Doradca Klienta ? Czy firma oferuje narzędzia do pracy(m.in. samochód sł.) i podstawę ?
5
mietek 2013-07-04 12:20
Jeśli chciałbym się zatrudnić w tej firmie to ile początkowo dostanę kasy? Będę wdzięczny za informacje
3
monisia 2014-02-17 23:10
Szkoda w takim razie, teraz widac na rynku tendencję, do wynagrodzeń czysto prowizyjnych (usunięte przez administratora)
2
lutek 2014-03-01 20:53
strasznie niepewne czasy nastały skoro trzeba się uczyć żyć zarabiając jedynie na prowizjach t (usunięte przez administratora)
2
marzena 2014-03-06 19:59
Witam ja dopiero zaczynam w tej branży i chce sie dowiedzieć jak wy wszyscy pozyskujecie klijentów bo mi brak pomysłów pomocy
1
dżej 2014-04-06 18:35
Jak długo trwa oczekiwanie na prowizję?
5
Omega 2014-04-14 20:25
Zapraszam wszystkich zainteresowanych współpracą do wysyłania zapytań na moją skrzynkę e-mail: odszkodowania.omega@poczta.pl
Szczerze doradzę i wyjaśnię. Poszukuję osób z całej Polski, bez wzgędu na wiek i wykształcenie.
1
dżej 2014-06-11 17:04
Po 4 miesięcznej pracy pierwsz zlecenia zaczęły powoli dochodzić do skutku. Trwa to naprawde długo i niestety byłem zmuszony zrezygnować z kancelarii, bo musiałem z czegoś żyć...
Poza tym, praca naprawdę fajna, ale pieniędzy nie widać bardzo długo.
1
agent 2014-07-11 12:24
Współpracuję z Omegą już od jakiegoś czasu. Współpraca układa się dobrze. Z tym brakiem pieniędzy nie do końca jest tak. Owszem na wypłatę pieniędzy trzeba poczekać, aż kancelaria wygra sprawę, ale mają system zaliczek i można dostać część pieniędzy przed. Poza tym zwracają pieniądza za paliwo.

Praca specyficzne ale fajna.
agent 2014-07-28 10:30
Zgodnie z umową, jeśli Kancelarii nie uda się uzyskać odszkodowania przedstawiciel nie zwraca zaliczki.
A praca specyficzna, bo dotyka specyficznej i trudnej materii jaką są wypadki. Często to są zadośćuczynienia za śmierć najbliższych, czyli temat bardzo bolesny i emocjonujący.
Agnieszka 2014-10-29 14:57
Dlaczego moja opinia została usunięta? Czyzby Pan prezes się czegoś wstydził?
3
realistka 2014-10-29 22:15
A cóż to za tandetne bzdury ...słuchajcie jak się chce zarobić to trzeba uczciwie pracować a nie wymyślać problemy sobie i pracodawcom ...czy to w Omedze czy innej firmie zamiast skupiać się nad problemami trzeba je rozwiązywać i uczciwie pracować!!!
2
byłypracownik 2014-10-30 10:52
Pracowałam w Kancelarii Omega długo. Jak każdy miałam gorsze i lepsze chwile, ale nie żałuje. Zdobyłam niezbędne doświadczenie zawodowe, które pozwoliło mi na rozwinięcie dalszej kariery.
mity 2014-12-11 18:42
Poszukują kogoś na stanowisko doradcy klienta. Oferują: Atrakcyjne wynagrodzenie prowizyjne;Szkolenia przygotowujące do pracy na stanowisku;Jasno sprecyzowaną ścieżkę kariery;Możliwość współpracy w oparciu o umowę zlecenie lub umowę agencyjną;Szansę doskonalenia zawodowego w oparciu o najlepsze prakty. Czy ktoś przyjemność pracować tam i mógłby napisać jak to wyglada w praktyce? Warto aplikować?
ja 2015-03-04 17:21
Zapraszam do współpracy wszystkich aktualnych i byłych współpracowników Kancelarii Omega, bardzo wysokie prowizje, zaliczki do 2000 zł. Łódź i okolice.
Interesuje Cię współpraca wyślij imię i nazwisko, miasto oraz nr telefonu na adres:
twoje.finanse.lodz@wp.pl
2
KAORA 2015-03-05 13:50
Czy istnieje w wynagrodzeniu podstawa w tej kancelarii czy same prowizje?Chodzi mi o dział windykacji??
ola 2015-05-12 11:54
niestety były pracownik ma racje. sodoma gomora, ubóstwo
2
Gość 2015-08-12 21:52
Ciągła rekrutacja i wymiana pracowników jest dowodem, że pracodawca jest dobry? pracowałam, były pracownik ma rację. Nie polecam.
1
Basia 2015-08-26 06:29
jestem po rozmowie rekrutacyjnej w Białej , nie wiem jeszcze czy mnie wybiorą, ale zaproponowali mi 1,5 tys.na początek. Przy czym pracowałam wcześniej u notariusza, gdzie otrzymywałam kwotę jak na stażu. Nie ukrywam wiele się tam nauczyłem, więc może dlatego lepiej zostałam oceniona.
Gość 2015-08-28 20:58
Hm, co do wynagrodzenia- ciekawe jak szybko usłyszysz, że takiej rozmowy nie było - powodzenia
1
gość 2015-09-24 06:23
sypie się jak choinka po trzech królach = brak słów dla pracownicy edyta.m. Omega Siedlce
Mecierewicz 2015-10-07 21:21
Jedno wam mogę napisać i zaufajcie źródło pewne i bardzo wiarygodne a mianowicie mecenasi Omega Kancelarie w Siedlcach, Białej i Warszawie czyli centralach firmy zarabiają wiele tysięcy zł ....
Bez urazy mgr prawa, administracja itp osoby szczególnie te bez doświadczenia przynoszą firmie 1500 zł to mają 1500 zł. Reasumując zacznij od 1500 idź na aplikacje zostań radcą i zarabiaj 1500 x ...kilka szkoda stękać lepiej się rozwijać.
też tu pracowałam 2016-02-18 19:47
OCIEKAĆ !!!
Kocia 2016-08-03 20:18
Witam,
doszło do pewnych zdarzeń, gdzie winny był jeden z pracownikow tej Kancelarii, ale oczywiscie tak kompetenta osoba nie poniosla zadnych konsekwencji( chodzi tutaj zwlaszcza o sporządzanie umów, odpowiedzialność poniósł zwykly pracownik bez wykształcenia prawniczego).
Prezes posiada wiele "twarzy" dla jednych jest mily dla drugich jest oschły.
Zastanówcie sie nad praca w tej Kancelarii.
A jesli chodzi o miesieczne rozliczenia to niemam zastrzezen.
troll 2016-09-14 13:51
daj adres blogu kolego z chęcią zobaczę co tam słychać na temat Omegi bo tutaj cały czas prawdziwe posty są usuwane
1
nick 2016-09-16 16:20
Wpisz w google i znajdziesz.
ach 2016-10-20 16:34
klientów nie klijentów...pani...hmmm...mecenas
Megaluz 2017-01-04 22:03
Człowieku nie przejmuj się tymi wpisami. Idź na rozmowę i musisz sam się zorientować czy to Ci pasuje. Trzeba wypytać o wszystko, chociaż firma solidna ale zawsze trzeba się przygotować. Pamiętaj, że wszystkie ustalenia muszą być na papierze wówczas jesteś zabezpieczona na najgorsze
Zuzanna 2017-02-28 10:31
Widzieliście aktualną ofertę pracy na stanowisko sekretarki? Pracował ktoś w tym charakterze w firmie Omega Kancelarie Prawne? Co możecie powiedzieć o warunkach zatrudnienia i atmosferze w firmie?
andre 2017-03-01 20:42
Bardzo słaba kancelaria, brak porządku w papierach. Nie polecam!
2
Zuzanna 2017-03-02 08:37
@andre mógłbyś powiedzieć coś więcej o Twoich wrażeniach z pracy w firmie? Długo pracowałeś w Omega Kancelarie Prawne?
Nilsen 2017-04-24 21:40
Nieprawda
Szymon 2017-04-24 21:46
Hejka miałem doświadczenie z omega i nie polecam szybko zmieniłem na codex i jest super polecam pracuje już rok
1
Monia 2017-05-07 18:07
Omega Kancelarie Prawne - zawsze obronią się swoją pracą
Zuzanna 2017-05-30 13:02
@Szymon Wątek ten służy do zostawiania opinii tylko na temat firmy Omega. Bardzo proszę o zostawianie komentarzy dotyczących innych w firm w odpowiednich wątkach.
Chętnie natomiast dowiemy się więcej o Twoim doświadczeniu z pracy w Omega oraz dlaczego nie poleciłbyś innym tej firmy. Ważne jest żeby pamiętać, że to co sprawia że Tobie nie odpowiada praca, dla innych osób może nie mieć aż takiego znaczenia. Dlatego też warto pisać konkretnie, co takiego w firmie się dzieje.
były pracownik 2017-06-09 09:47
Nie polecam... Kiedyś, jeszcze kilka lat temu gdy pracowali tam odpowiedni prawnicy - było OK, obecnie mam wrażenie, że "pseudo mecenasi" z łapanki biorą się za szkody i inne sprawy, a jedyne na czym się znają to jak skutecznie odwlekać realizację spraw...
Do tego nie płacą w terminie... Zdecydowanie nie polecam!!!!
1
Maniolek 2017-06-18 15:19
Omega Kancelarie Prawne komuś weszły w drogę i zabierają klientów dlatego niektórzy próbują ich zdyskredytować.
Zostaw swoją opinię o Omega Kancelarie Prawne - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Omega Kancelarie Prawne