brak logo

Ochnik Sp z o. o.

Garwolin

Opinie o Ochnik Sp z o. o.

paulinka 2015-06-25 16:54:12
@mija jest ważna i dobrze że firma to podkreśla na każdym kroku moim zdaniem. w sumie teraz poszukują w wielu miastach doradców klienta, a taki zawód moim zdaniem to kwintesencja misji bo cię pomaga ludziom. a łatwiej u nich mieć taką misję skoro np., w szecinie proponują umowę o prace na cały etat, toi plus
ania 2015-07-25 20:09:38
Powiem tak, umowa o pracę, fundusz socjalny, premie od sprzedaży indywidualnej, jak i sklepu, premia za awans to dodatkowe 200 do wypłaty, a najważniejsze co może świadczyć o firmie to GPTW ankiety przecież wypełniają pracownicy i OCHNIK zajął pierwsze miejsce!!! To świadczy o czymś. A jak wiecie że jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim wygodził to są też negatywne opinie w wypowiedziach innych pracowników. Dlatego nie ma tylu wpisów bo pracownicy nie mają takiej potrzeby żeby narzekać, bo jak wejdziecie poczytać o pracy w WOJASIE to jakaś porażka , wiem moja koleżanka tam pracuje i psychicznie nie wytrzymuje jest już na lekach. Z czystym sumieniem mogę polecić pracę w OCHNIKU pracuję 3 lata, załoga cały czas taka sama (ja jestem najkrócej stażem ).Pozdrawiam
1
ania 2015-07-25 20:12:19
Dodam że ta premia 200 zł na rękę to za sam awans :)plus reszta , można wyjść spokojnie 2000 na miesiąc, zależy od sklepu ,obrotu.
1
ZADOWOLONA 2015-08-01 14:49:10
LUDZIE NAPRAWDĘ NAJLEPSZA FIRMA NA RYNKU !!!!! NIE PONIŻAJĄ , FIRMA DBAJĄCA O PRACOWNIKÓW ,SUPER !!! ZAROBKI BARDZO DOBRE !!! SĄ OSOBY ,KTÓRE NIEZALEŻNIE GDZIE BY NIE PRACOWALI ZAWSZE BĘDZIE COŚ NIE TAK .TRZEBA LUBIĆ KONTAKT Z KLIENTEM A NIE SIĘ NA FIRMIE WYŻYWAĆ I WYLEWAĆ GORZKIE ŻALE.JAK KTOŚ SZUKA PRACY NA POWAŻNIE TO SIĘ NIE ZAWIEDZIE !
1
monia 2015-08-07 16:26:32
@ania skoro piszesz że 2000 można zarobić miesięcznie to bardzo mnie zachęciłaś do podjęcia zatrudnienia w tej firmie, dziekuję. nie wiem tylko jakie ty tam stanowisko pełnisz ale ja chcę iść na rekrutację jako doradca klienta w Dąbrowie Górniczej, nie wiem czy dobrze myślę ale liczą na takie benefity jak fajne prowizje
1
marcin 2015-08-30 20:34:00
Mobbing, uprawianie prywaty, zaściankowe myślenie i fatalne zarządzanie firmą. Jeśli nie masz w rodzinie nikogo nazwisku OCHNIK to będziesz zapiep*ał za resztę, która ma. I jak nie liżesz d*py komu trzeba to masz przes*ane. Wyssają Cię a potem zasugerują że już Cię nie potrzebują bo mają na Twoje miejsce kogoś z "układu". W końcu sam się zwolnisz.
4
edx 2015-09-06 21:01:47
@monia właśnie teraz można spróbować starać się om pracę u nich, jakbyś była zainteresowana to poszukują teraz osób na stanowisko doradcy klienta między innymi w Gdańsku, Gdyni, Szczecinie i Bielsko- Białej, oferują umowę o pracę na cały etat,motywacyjny system wynagrodzeń możliwość rozwoju w zakresie profesjonalnej obsługi klienta oraz zasad ekspozycji dostęp do rozbudowanej ścieżki szkoleniowej,dodatkowe benefity w postaci m.in. prywatnej opieki medycznej
Rozczarowana brakiem kompetencji menadżera 2015-09-11 00:56:14
Jak czytam to, co każdy pisze to postanowiłam napisać co myślę oraz jakie sytuacje mają na okrągło miejsce.
Pracowałam dla firmy Ochnik w Lublinie. Firma sama w sobie dość fajna, zarobki w sumie nie za wysokie, ale są możliwości rozwoju. A raczej były. Praca z osobami, które są tam zatrudnione to istna pomyłka. Cały Ochnik w Lublinie jest ogarnięty jakąś grupą ludzi, którzy chyba postradali rozumy, myślą, że są super managerami, a tak naprawdę nic nie wiedzą o zarządzaniu ludźmi i ich motywowaniu. Narusza się tu prawa pracowników oraz uskutecznia mobbing. Może zacznę od tego, że kierowniczka w Lublin Plaza to mała, młoda z długimi włosami dziewczyna, z pozoru niby miła ale to tylko pozory. Wie do kogo ma być miła, do kogo co powiedzieć i się uśmiechnąć. Jest bardzo dobrą aktorką. Sporo osób rezygnowało u niej z pracy, a ona to kwitowała tym, że ktoś się nie nadawał do pracy i dlatego tu nie pracuje. Nie zastanowiła się nigdy, że może jej podejście do pracownika i sposobu zarządzania jest nieporozumieniem. Lubi rządzić - po części to dobra cecha - gorzej, gdy zamienia się to w żandarm, chęć upokorzenia kogoś. Ona lubi być ponad kimś i ciągle czuć nad nim władzę i posuwa się do mobbingu. Ciągle straszy pracownice, że za pomyłkę to zwolni, dzwoni w dzień wolny, aby "nawrzucać" pracownikowi, że zrobił jakąś pomyłkę, która tak naprawdę nie była wielką pomyłką, ale ona zawsze to tak wyolbrzymi, żeby móc się na kimś wyżyć. Jak ktoś ma problem na sklepie, a ona ma wolne to oczywiście robi wielkie "halo" i ma pretensje, że się do niej dzwoni - jak zawsze wyolbrzymia, że ciągle do niej dzwonią itp.a przecież przy pomyłce kto ma służyć pomocą jak nie kierownik? Jest mało pomocna. Udaje, że jest kochana, żeby się nią zachwycać a otoczyła się tylko koleżankami, które nic na nią nie zechcą powiedzieć o tym jak sie zachowuje. Jest nieuczciwa, pracując z innymi osobami potrafiła zabierać im kolejkę jaka jest ustalona do podchodzenia do klienta, albo zabierała klienta gdy widziała, że klient bogaty i duże zakupy zrobi. Wiecznie tylko gada na skypie i klepie coś na telefonie. Krzyczy -a najlepsze, że jak sie jej powie ze krzyczy - to regionalnej wmówiła, że poprostu ma donośny głos i ton i pracownice wyolbrzymiają, a to nie prawda! poprostu krzyczy. Nie przyjmuje krytyki ani nie ma samokrytyki, myśli, że jest niezastąpiona. Zastanawiam się kiedy ci na górze firmy przejrzą na oczy i zobaczą kogo zatrudnili? Gorzej , że Regionalna straciła poczucie swojego "Ja", a tym samym zdolność oceniania obiektywnie kompetencji pracowników, bo gra tak jak jej zagra kierowniczka z Plazy. Nawet zaczęła postępować z ludźmi tak jak ta kierowniczka czyli przejęła jej nawyki- krytykowanie i krzyki. Zawsze ją broni, nie da powiedzieć jaka jest prawda. Nie jest obiektywna bo teraz to koleżanki bardzo dobre od wspólnych imprez. Jedyne co, to trzeba trzymać kciuki, aby kierownictwo w centrali przejrzeło na oczy i zobaczyło co się dzieje? -i nie wystarczy pogadać z ludzmi ze sklepów -bo tu szerzy się "kolesiostwo" kierowniczki- głównie koleżanki przez nią zatrudnione albo osoby, które są bardzo uległe i boją się stracić prace. Dodam jeszcze, że podobno przed tą kierowniczką z Plazy była tam inna, która również pomiatała pracownikami i też była okropna, ale ta obecna chyba jest taka sama.
6
ochnikowa 2015-09-16 22:58:17
hm..... CO do zarobków w OCHNIKU zależy to tylko i wyłącznie od lokalizacji salonu i obrotu :) Ja na stanowisku kierownika zarabiam ( gdzie sa wyrobione budzety plus prowizja indywidualna ) zarabiam okolo 1900 zł :) uwazam ze sa to pieniadze nieadekwatne do obowiazków poniewaz pracuje sie głównie w pojedynke przy np 140 wejsciach dziennie ,dostawach do rozładowania itd. Ogolnie uważam ze firma strasznie wykorzystuje praowników kazdy jest od wszystkiego i od niczego:)a najlpsze jest to ze mały problem, bład urasta do problemu wagi Panstwowej :D dopoki nie znajde nic lepszego bede tu pracowac niesety ale gdybym miała cos innego juz by mnie tu nie bylo :)
1
ania 2015-09-20 16:37:10
Jestem doradcą :)
pracownik 2015-09-21 13:47:35
Witam:-)Jeśli chodzi o pracodawcę uważam ,że Ochnik jest firmą uczciwą i rzetelna...wszystko jasne i klarowne albo się to akceptuję albo nie. Bardziej uwagę moją zwróciły "potyczki" między personelem salonu... i taka jest niestety smutna prawda ,że kierownicy regionalni taktują kierowników salonów jak chodzące ideały...a różne rzeczy się dzieją...
anka 2015-09-21 23:37:50
Dodam swoje kilka groszy. Realne zarobki dla salonu nie z topowej 10-tki dla doradcy to 1400-1500 zł na rękę (kierownik salonu nie wiele więcej)Mam na myśli mniejsze miasta. Takie zarobki są prawie każdego miesiąca poza grudniem, wiec czekamy na grudzień jak te łosie. Prawie każdego dnia (prócz weekendu) jest dostawa towaru i Sajgon na sklepie bo np.jesteś sama większość dnia. Tajemniczy klient to jakaś żenada, ale takie mają metody testowania człowieka. Atmosfera w salonie zależy od kierowniczki i pozostałej ekipy a jak wpada regionalna to każda mówi z DUŻEJ LITERY, kolejna żenada. Ale i tak nic nie przebije żenady numer jeden : Oto co usłyszałam od klientki : Czy nie wstyd Pani, że pracuje pani w sklepie ze zwierzętami ... ale martwymi !!! Jest mi wstyd i często o tym myślę, ale nie mam innej alternatywy do końca roku.
1
Mirabelka 2015-09-23 12:32:49
Całkowicie się zgadzam z tą wypowiedzią, potwierdzam, identyczne zachowanie ma kierowniczka z Bydgoszczy, to samo postępowanie. Układ ten sam.
Mirabelka 2015-09-23 12:36:12
Zgadzam się z wypowiedzią komentarza "Rozczarowana brakiem kompetencji menadżera". Czysta prawda.
zniesmaczona 2015-09-23 21:41:55
Tak czytam te opinie i ja się dołączę. Swojego czasu pracowałam w lubelskim ochniku i dzięki Bogu już tam nie pracuję. Ludzie strzeżcie się. Tam panuje chora atmosfera i kult kierowniczki z plazy, która może i w sprzedaży zła nie jest ale o zarządzaniu ludźmi pojęcia nie ma. Z resztą tam ciągle są roszady. Ciągle odświeżają załogę, w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] miodu szukają i tyle. Wiedze musisz mieć ogromną bo 2 razy do roku robią egzaminy, puszczają tajnych, tam robisz wszystko. Trzeba być sprzataczką, magazynierem, dekoratorem,księgową, psychologiem a pensja za to wszystko śmieszna. Odradzam wszystkim.
Byłam i wiem 2015-09-29 14:32:51
To i ja się dołączę. Zgadza się Lublinie jest swego rodzaju "banda" która kreuje, że są niezastąpieni i na wszystkim się znają bo jest to przykrywka na to jak traktują tych co są pod nimi. Pracowałam pod rządami kierowniczki z Outletu Lublin. Istne piekło, nieraz łzy miałam w oczach. Traktowała mnie jak "ścierkę do podłogi". Najpierw sama nabrudziła i potem kazała sprzątać mi a sama szła pić kawę albo patrzyła jak sprzątam i mówiła, że źle to robie-co za upokorzenie! A grafik zamiast mi wydrukować to kazała zapisać sobie na swojej kartce jakich dniach pracuję, a sobie to drukowała. A do tego pomagał jej poniżać ulubiony pracownik rodzaju męskiego. Rozumiem, że jest oszczędność ale żeby grafiku nie wydrukować pracownikowi? To nie jest zarządzanie ludźmi to jest ich upokarzanie. To nie dyscyplina! Nie tak postępuje lider zespołu. On ma motywować do pracy a nie zniechęcać, dlatego teraz pracują tylko jej koleżanki i znajomki, to ich patent na oszukanie centrali jacy są naprawdę.Może kiedyś wyjdzie na jaw jacy są.
2
wisienka 2015-10-01 20:28:41
Absolutnie sie zgadzam z Mirabelką co do kierowniczki z Bydgoszczy, tu rządza układy i układziki z Regionalna
ahnes 2015-10-07 00:05:23
ochnik, ochnik, ochnik... :) jak dla mnie oni mają super produkty, torebki skórzane, kurtki, raz nawet trafiłam na promocję na allegro chyba z ochnika i super skórzaną kurtkę kupiłam kolo 200 zł, noszę ją już jakiś czas i ciągle wygląda jak nowa, więc mi nie pozostaje nic innego jak tylko polecić chociaż od strony klienta, bo w branży naprawdę mają spoko produkty
jakość z CHIN :) 2015-10-07 23:00:14
produkty super??? hmmm.... uważam ze produkty jakościowo sa strasznie słabe i niestety cena nie jest adekwatna do jakości. Rozumiem ze teraz praktycznie każda marka trzaska w CHINACH Ochnik między innymi też.... :) Ale są produkty z Chin i produkt z Chin. Ja jako pracownik Ochnika nigdy bym sama tam nic nie kupiła nawet z nasza zniżką pracowniczą- 50% bo uważam ze taką samą rzecz mozna kupić za lepsze pieniadze:) OK Futra z norki po 10900 zł... tu bym moze sie skusiła bo nie widziałam nigdzie indziej :P:P:P
2
bojar 2015-10-30 08:55:19
Miałem do czynienia z tą firmą Lublin Plaza.Chciałem kupić dwie kurtki skórzane zaproponowano mi wypełnienie karty rabatowej o wartości 5%(w moim przypadku 500zł)odmówiłem ale zaproponowałem aby pani dorzuciła mi spray do konserwacji kurtek za 40zł odmówiono mi. nie kupiłem tych kurtek pani najpierw przedstawiła się jako właścicielka po telefonie do garwolina gdzie opisałem sytuację już była pracownicą jednak ;-)natomiast garwolin pani władna ale nie kompetentna również odmówiła takiego rabatu.to były moje ostatnie zakupy w tym sklepie .nie polecam ....
bloger modowy 2015-11-01 17:11:24
... więc "kolego" bajor - z tego wniosek że będziesz kupował jedynie w sklepach gdzie dają rabaty (?) - to może lepiej wstrzymać się z zakupami do poświątecznych wyprzedaży - wtedy nie trzeba o nic "skomleć" - wszystko jest tańsze a już najlepiej wybierz sklepy typu second hand tzw. popularne ciuchlandy - podobno pod koniec tygodnia możesz się tam obkupić po 5 zł za sztukę .
1
bruce 2015-11-08 18:58:10
Witajcie wszyscy. Interesuje mnie ta firma , jednak nie chce nagle stanąć w miejscu. Stąd moje pytanie czy firma umożliwia podnoszenie swoich umiejętności i kompetencji poprzez jakieś szkolenia itp.? Odnośnie cen w Ochniku nie ma co się unosić bo wiadomo , że nikt nie chce wydawać setek złotych tylko szuka okazji
fikus 2015-11-10 22:10:12
z tego co wiem Ochnik oferuje dostęp do rozbudowanej ścieżki szkoleniowej, wiec mysle ze odpowiedzialem na twoje pytanie @bruce
lufix 2015-11-13 01:11:35
Mam nadzieję, że w rzeczywistości też jest to możliwe do osiągnięcia, bo przyznam szczerze sam interesowałem się tą ofertą.
piła 2015-11-15 19:13:23
@bruce no oczywiście, że zapewniają szkolenia, ale zobacz że ich oferty pracy nie są tylko w Warszawie, ale również m.in w Bielsko Białej.
Kejsi 2016-01-13 09:42:05
Witam, czy ktoś wie coś na temat pracy w Ochnik Kraków Galeria Krakowska??? Mam tam zaproszenie na drugi etap i niewiem czy warto??
kama 2016-01-13 15:18:55
na pewno warto! Nie wzlekaj a idz, poza tym oprocz umowy o prace bedziesz miała rabaty pracownicze, wiesz,że produkty firmy sa najwyzszej jakosci i sa drogie,ekskluzywne,wiec masz tez sie czym chwalic bo zaprosili cie sposrod innych,czuj sie wyrozniona
lin 2016-02-07 19:51:53
Próbować zawsze warto, nawet gdyby ktoś miał popracować w takim ochniku przez chwilę. Firma jest sama w sobie marką, warto próbować swoich sił, zważywszy na te dodatki.
34567 2016-02-11 11:26:46
pewnie ze warto sporbowac @lin np na doradce klienta bo szukaja teraz taka osboa bedzie odpowiedzialna za aktywną sprzedaż, fachowe doradztwo w zakresie produktów
niki 2016-02-14 13:11:23
Z zewnątrz oczywiście wygląda wszystko nieźle.
Dopóki nie zaczniesz być na tyle dobra ze kierownik poczuje się zagrożony i zrobi wszystko żeby regionalny Cię zwolnił . . .'Jedna wielka klika.
Jakieś chore misje , wbijają ci do głowy wszystko żebys był marionetką.
niki 2016-02-14 13:15:05
Szkolenia ???'przez 3 lata pracuje w galerii i szkolenia, . . nazywają to rozwojem ścieżki A jedziesz i słuchasz sekty . . .
2
staszek 2016-02-14 15:43:21
nie bardzo rozumiem jak szkolenia można porównywać do sekty, przecież na szkoleniach masz wszystko pokazane jak działa, a jako doradca klienta to co jakiś czas masz te szkolenia.
niki 2016-02-15 13:35:35
ogólnie musisz przerobić wszystkie szkolenia jakie ci oferują. Jest ich chyba 5- nie pamiętam Byłam dość dawno, szkolą nowych pracowników, Starzy nie szkolą się już wcale i niestety potem ci zarzucają, że się wypaliłeś.
Ale jak są organizowane to średnio 2 w roku plus zjazdy dla doradców ( jedno się odbyło do tej pory-impreza fajna, dla kliki
Porównanie.... na szkoleniach powiesz coś co nie jest trafione w ich klucz i nie ma opcji, żeby tak to było. Szkolenie z asertywności i równowagi życiowej pokazuje schemat myślenia firmy, a niestety nie Twój.
Mox 2016-02-16 15:51:38
Pokazuje schemat myślenia firmy, bo przecież by mieć dobre wyniki trzeba trochę myśleć jak firma i pod jej kątem, więc takie szkolenie to nic nadzwyczajnego. Akurat szukają teraz na doradcę klienta i sam się przekonam jak to wygląda "od kuchni". Podoba mi się, że jest prywatna opieka medyczna, a także niezbędne narzędzia.
ahnes 2016-02-19 17:31:50
no prywatna opieka medyczna to zawsze mega sprawa, w sumie bez kolejek można się dostać wszędzie. ważne, że zatrudniają na umowę o pracę, bo inaczej takich udogodnień na zlecenie nie mogliby dać.
Mirek 2016-03-13 19:56:37
No i to jest temat do wałkowania wielokrotnego, że prywatna opieka medyczna to chyba najważniejsze co można dostać w takiej firmie i ja to wielce szanuje
Klientka 2016-03-31 20:59:15
Szukałam info na temat produktów i trafiłam na to forum ogólnie towar swietny ale to co czytam to normalnie wstyd jak na taka firme
piła 2016-03-31 21:01:16
Klienci są zadowoleni z produktów, a skoro tyle czasu utrzymują się na rynku, to jest najlepszym dowodem na zaufanie pracowników do firmy, co się przekłada na relacje i ogólną atmosfera.
muska 2016-05-05 19:56:14
@piła prawda jest taka, że klienci moga byc zadowoleni, a pracownicy nie, nie wiesz jak to bywa? Mam nadzieje ze tu ok
lis 2016-05-08 13:01:10
Czy ktoś wie jakie są zarobki na stanowisku kierownika salonu?
tata maćka 2016-06-09 22:06:57
a to w ogóle szukają teraz kierowników salonów że tak sobie pytasz? z tego co wi9em to ostatnia taka rekrutacja była w lutym ubiegłego roku w toruniu w Elblągu ale to już jest bardzo nieaktualna sprawa
Ulcia36 2016-07-18 15:46:35
Kiepskie te opinie jak na taki niby ekskluzywny salon.
Filippo 2016-07-18 15:51:53
I znowu w Lublinie szukają pracownika do salonu. Ciekawe które to już ogłoszenie w tym roku...To już o czymś świadczy, z resztą wnioski nasuwają się same...
kolerga 2016-07-18 16:55:53
kolego tam doradcy z rok temu szukali ale to nieaktualna oferta
Tobias 2016-07-18 17:54:06
Ciekawe czemu tak zmieniają pracowników. Faktycznie w Lublinie są bardzo często ogłoszenia ale tak na prawdę nie tylko Lublin wiecznie szuka. W innych miastach jest to samo. Dziwna polityka firmy.
xxx 2016-07-18 18:38:29
Dobrze, że doradca klienta może liczyć na dwuskładnikowe zarobki.
olka28 2016-07-25 09:23:28
Prawda jest taka, że firma pozbywa się pracowników z długim stażem pracy i zatrudnia nowych. Tam doświadczony pracownik nie jest wartością. Wiadomo wszystko chodzi o kasę ale już bez przesady.
Włoś 2016-07-25 14:11:40
Wiesz co, praca jest naprawdę dobra, nie ma kompletnie nad czym się dwa razy zastanawiać, każdy na początku ma jakieś pytanie, ale nie ma co robić takiej draki
Poprostu Pracownik 2016-07-26 16:51:39
Jestem pracownikiem firmy Ochnik już siedem lat i nie odnoszę wrażenia, żeby ktoś chciał się mnie pozbyć. To moja pierwsza praca, w której pracuję przez tak długi okres czasu. Wiele osób, które tu poznałam, również pracuje w tej firmie naprawdę przez długie lata. To chyba dobrze świadczy o firmie. Dlaczego uważasz, ze firma chce się pozbyć stałych pracowników? Skąd takie przypuszczenia?Ja niczego takiego nie zaobserwowałam i absolutnie się z tym nie zgadzam.
gość 2016-07-26 18:34:04
Ja to się zastanowię kiedy pokaże się jakieś ogłoszenie pracy, wiecie czy jest?
Zostaw swoją opinię o Ochnik Sp z o. o. - Garwolin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ochnik Sp z o. o.