Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ochnik Sp z o. o.

Pracowałeś w firmie Ochnik Sp z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wsciekla - 2013-11-21 17:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Do Ochnika katowice Silesia nie mozna wogole sie dodzwonic zamowilam sobie kurtke i nie wiem czy juz przyszedl musze specjalnie tam jechac rozumiem gdyby telefon byl zajety ale jest calkowicie wylaczony!!!!chyba tak nie powinno byc jestem zdenerwowana ta sytuacja
zdjecie uzytkownika
Kar.s - 2014-01-08 14:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Dziekuje Pani Marysi z Silesia w Katowicach za mila i fachowa obsluge,naprawde malo tak zaangozowanych pracownikow.Pani Mario zycze sukcesow i moze awansu?ktos moze doceni pani fajna prace kutrtka super,dziekuje
zdjecie uzytkownika
kielce - 2014-01-26 18:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
halo , opinie opiniami ale wiadomo ze w Ochniku dorabic sie mozna jedynie garbia za taka place , a kierowniczka Gertruda z Kielc zatrudnila swoje kolezanki i nagle zaczely ginac rzeczy ze sklepu -żenada !!!.;a odpowiedzialnosc oczywiscie wszyscy pracownicy ponosza ,oczywiscie regionalna Sandra nic na to nie reaguje bo sama ja zatrudnila tam i poza praca sa kolezankami a wiec nie polecam skladania swego cv do sklepu w Kielcach bo niestety ale trzba bedzie placic za braki ktore sama kierowniczka wynisi ,pozdrawiam
pa
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-03-08 22:18:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MAX - 2013-05-09 11:06:38]:
socjal-słodycze na święta a za pranie odzieży roboczej nie płacą poza tym regularne egzaminy no i oczywiście tajni klienci
zdjecie uzytkownika
JARA - 2014-03-19 14:54:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak już wiadomo od dawna ludziom nigdy sie nie dogodzi. Wg mnie praca tutaj jest ok, przede wszystkim stabilna, płaca zawsze wpływa na konto o czasie i nawet social "słodycze" na święta można docenić, bo nie w każdej firmie dostaje się chociażby coś takiego. Jak ktoś wypowiada sie negatywnie to dla mnie jest to jednoznaczne z tym że miał albo słaby zespół współpracowników, albo najzwyczajniej w świecie z tą osobą nie dało sie pracować, stąd negatywne wypowiedzi na temat firmy OCHNIK. Ja pracuję tu juz ponad dwa lata i narzekac nie będę bo dla mnie jest ok.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-04-18 11:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
W OCHNIKU od 3 lat i mam nadzieję, że jak najdłużej.
Zależy do jakiego salonu trafisz. W jednym będziesz mieć super kierownika, który będzie dla ciebie przyjacielem, w innym na intryganta, który będzie kopał pod tobą dołki. Tak jest wszędzie. Jeżeli natomiast trafisz na dobrego kierownika, to naprawdę będzie Ci się dobrze pracowało.
Tak zwany zapieprz jest w miesiącach zimowych, ale każda praca przekłada się na zarobki. Wierzcie mi, że odbiera się wypłatę z uśmiechem na ustach.
Kierownictwo z centrali jest pełne szacunku- sam prezes organizuje raz w roku spotkania z nowymi pracownikami- nie ma w firmie osoby, która nie znała by go twarzą w twarz.
Jeżeli masz ogarniętego kierownika, to może on dla ciebie naprawdę dużo wywalczyć. Trzeba tylko chcieć.
W tym roku wprowadzili świadczenia socjalne (karty multisportu i opiekę medyczną), do tego bony na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Nie wspomnę już o miłych gestach takich jak paczki na święta czy kwiaty na dzień kobiet dla każdej Pani pracującej w salonie.
Jak ktoś jest leniwy i nie szanuje pracy to oczywiście nic nie będzie mu pasowało. Ja miałam przyjemność pracować w sieciówkach, gdzie trzeba było przyjmować po 40 kartonów dostawy, a przelożeni traktowali cię jak śmierdzacego robola.
Do tego w firmie promuje się awanse wewnętrzne, jest dużo konkursów dla pracowników, każdy twój pomysł jest przyjmowany i analizowany (choćby nie wiem jak głupi był :-))
Oczywiscie zaraz posypią się komentarze, że ten post jest z samej firmy OCHNIK, ale wierzcie mi spróbować zawsze warto, bo naprawdę można zyskać. Ja jestem mega zadowolona, to najlepsza praca jaką miałam, a pracowałam w wielu sklepach.
zdjecie uzytkownika
PRACOWNIK - 2014-04-30 17:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [damian - 2013-07-01 11:14:42]:
ZGADZA SIE KOLEŻANKO TAK JEST JAK NAPISAŁAS:)
zdjecie uzytkownika
K. - 2014-05-30 13:25:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja osobiście bardzo się ciesze, że już tam nie pracuje. W życiu nie miałam tak NIEKOPETENEGO kierownika,(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
bruce - 2014-05-30 22:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [K. - 2014-05-30 13:25:28]:
ale w Twoim przypadku problemem był tylko kierownik? po za tym praca w Ochniku mogłaby się wydawać w porządku?
zdjecie uzytkownika
Happy - 2014-05-30 23:17:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [K. - 2014-05-30 13:25:28]:
Nawet nie masz pojęcia jak cieszy się ten kierownik - który w życiu nie miał tak niekompetentnej pracownicy :)
zdjecie uzytkownika
odb - 2014-07-26 19:02:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żeby ktoś to mógł dojrzeć, trzeba tez coś sygnalizować, nie mozna się bać. Jeżeli regionala(y) nie zareaguje, może warto uderzyć wyżej. Szanujmy siebie i i innych
zdjecie uzytkownika
dedek - 2014-08-02 15:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dobrze jest poczytać jakie zdanie na temat Ochnika mają jego pracownicy. Jedni piszą dobrze, drudzy trochę gorzej. Ja mam o nich jednak naprawdę dobre zdanie, jako klient oczywiście. Jestem pod wrażeniem tego , że w również w Polsce ludzie są w stanie wypromować bardzo dobrą własną markę - w tym przypadku odzieży skórzanej. W Polsce znani są na tyle, że jeżeli zapyta się kogoś w galerii czy o nich słyszał to prawie na pewno dostanie się pozytywną odpowiedź. Po za tym nie stoją w miejscu i mają na siebie całkiem dobry pomysł. Sam zajmuje się Pr-em i moim zdaniem Pani Kożuchowska jako twarz Ochnika to strzał w dziesiątkę osób zajmujących się wizerunkiem tej firmy. Myślę, że swoją osobą przyciągnie ona wielu nowych klientów, którzy mimo wszystko omijali do tej pory te markę podczas swoich zakupów.
zdjecie uzytkownika
nieznajoma 2 - 2014-08-08 14:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dla sprostowania. pisownia została zmieniona niepoprawna składnia ze względu na odpisy w telefonie
zdjecie uzytkownika
krzysiu - 2014-10-07 14:09:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wlasnie probuje swoich sił, szukam pracy między innymi w salonie Ochnik. Jeśli macie jakieś pozytywne, negatywne też, spostrzeżenia to napiszcie. Zależy mi na merytorycznych komentarzach, chce się dowiedzieć czegoś konkretnego, podejście do pracownika, wynagrodzenie, godziny pracy i jakieś bonusy, czekam na opinie, pzdr
zdjecie uzytkownika
wito - 2014-11-05 15:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no proszę, znalazłem to forum, ponieważ szukam informacji potrzebnych mi, bo zastanawiam się nad zatrudnieniem u nich, ale wiadomo, ze nie chce iść w ciemno gdzieś. A Wy tylko piszecie do siebie nawzajem i nic z tego pożytecznego nie wychodzi, co mnie obchodzi kiedy ktoś wstaje.. mam nadzieje, że napiszecie jak warunki u nich.
zdjecie uzytkownika
mity - 2014-12-10 13:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej. patrze ze wiecej jest pytan niż odpowiedzi... Czy nie wchodzi tu nikt z pracownikow? jezeli jest cos co was denerwuje, widzicie jakies niezgodnsci lub odwrotnie- wasza praca jest pod kazdym wzgledem pozytywna to pochwalcie sie tym na forum. Osoby takie jak ja ktore szukaja pracy moga miec juz jakis poglad...
zdjecie uzytkownika
odpowiedzialna - 2014-12-12 21:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mity - 2014-12-10 13:44:30]:
Hej - może rzeczywiście trzeba napisać coś konkretnego na temat pracy. Praca w Ochniku jak wszędzie ma swoje wady i zalety - tak jak wszędzie. Dla mnie więcej ma zalet niż wad :) Finansowo jestem zadowolona, praca stabilna- na pełen etat. Wymagania jasne i spisane, zespół mam udany. Od strony socjalnej firma się rozwija i od niczego podczas zaczynania mojej pracy przeszliśmy do całkiem porządnej wyprawki świątecznej :) Obowiązków może jest i sporo, klientów w obecnym okresie też - ale jakbym chciała cały czas siedzieć to znalazłabym pracę przy biurku - dlatego też leniuchom odradzam :)a reszcie- jeśli znajdziecie dobra ekipę w zespole to pracę polecam :)
zdjecie uzytkownika
Karp - 2014-12-24 21:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lubię karpie
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-12-29 20:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja byłam dzisiaj na rozmowie w Galerii Pomorskiej w Bydgoszczy.
Ta rozmowa kwalifikacyjna to była totalna żenada. Na początku nie mogłam znaleźć moich rekruterów w restauracji. Szczerze spodziewałam się nieco straszych kierowników, a wyglądali jakby dopiero skończyli liceum. Śmieszne pytania w stylu ,,Czy mam jakieś skórzane rzeczy", opisać techniki sprzedaży. Chyba szukają kogoś, kto wyrecytuje co to jest sprzedaż, a nie będzie umiał tego wykorzystać w praktyce. Byłam już na kilku rozmowach, ale z takim brakiem profesjonalizmu jeszcze się nie spotkałam.
zdjecie uzytkownika
Mirabelka - 2015-01-02 13:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Karp - 2014-12-24 21:35:22]:
Praca jest ok dla osób odpowiedzialnych i z predyspozycjami w obsłudze klienta. Pracowałam , sama praca jest w porządku ale kierownictwo jest fatalnie dobierane, wiele osób podczas mojej pracy się przewijało, były zwalniane tak fajne i odpowiedzialne osoby a zatrudniano osoby które rozwalały zespół, kierownik się z tego cieszył że może zastraszać i zwlaniać kolejne, koszmar i mobbing. Jak mam być przyjazna atmosfera jak się ludzi szczuje jeden na drugiego. Klient takie rzeczy wyczuje, jak jeden pracownik podważa autorytet drugiego. Totalny brak profesjonalnych kierowników, brak empatii z ich strony, uprawiają swoją wewnętrzną politykę naruszając wiele zarządzeń i zasad firmy. I nikt tego nie kontroluje. Regionalny nie reaguje udaje że jest wszystko w porządku a sprzedaż się sypie bo ludzie są zaszczuci. Zgrana ekipa jest mocą salonu a nie ciągłe "odświeżanie" załogi bo kierowniczka ma muchy w nosie i się nie wyspała.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2015-01-02 17:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej Mirabelka. Teraz jak czytam twoją odpowiedź to już na pewno nie żałuję, że się tam nie dostałam. Strata mojego czasu, tylko na rozmowie, która trwała z 20 minut, z czego połowę się przenudziłam, bo ,,kierownicy" szukali kolejnych pytań w stercie kartek. Albo najlepsze pytanie: ,,Czy odwiedzam ich salon?" Śmieszne, mogłam powiedzieć, że codziennie tam wchodzę i raz w tygodniu kupuję tam skórzane rzeczy za parę tysięcy :) (usunięte przez administratora) A rzeczywiście stały, obrotny zespół jest gwarancją dobrej sprzedaży i funkcjonowania salonu. Nie rozumiem tej polityki.
zdjecie uzytkownika
Karina - 2015-01-06 19:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marta - 2015-01-02 17:04:11]:
Marta odpuść sobie - czasami w życiu trzeba przełknąć porażkę i pogodzić się z tym ze gdzieś nas nie chcą ... nie chcieli Cię w Ochniku to spróbuj w Zieleni Miejskiej
zdjecie uzytkownika
Marta - 2015-01-08 15:03:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karina - 2015-01-06 19:26:54]:
A może Ty spróbujesz przy wywożeniu śmieci albo szamba?
zdjecie uzytkownika
Marta - 2015-01-08 17:29:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karina - 2015-01-06 19:26:54]:
Do Ciebie nie pisałam tylko do Mirabelki, także nie wtryniaj swoich czterech liter, gdzie Cię nie proszą.
zdjecie uzytkownika
@@@ - 2015-02-20 13:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli taki byłeś dobry to szkoda ze nie potrafiłem powiedzieć tego wtedy jak pracowałeś a nie teraz tyłek obrabiasz, brak klasy a ta osoba o której piszesz jest super pod każdym względem.pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ochnik Sp z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Ochnik Sp z o. o.?
Zadaj pytanie