Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Ochnik Sp z o. o.

Pracowałeś w firmie Ochnik Sp z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dedek - 2014-08-02 15:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dobrze jest poczytać jakie zdanie na temat Ochnika mają jego pracownicy. Jedni piszą dobrze, drudzy trochę gorzej. Ja mam o nich jednak naprawdę dobre zdanie, jako klient oczywiście. Jestem pod wrażeniem tego , że w również w Polsce ludzie są w stanie wypromować bardzo dobrą własną markę - w tym przypadku odzieży skórzanej. W Polsce znani są na tyle, że jeżeli zapyta się kogoś w galerii czy o nich słyszał to prawie na pewno dostanie się pozytywną odpowiedź. Po za tym nie stoją w miejscu i mają na siebie całkiem dobry pomysł. Sam zajmuje się Pr-em i moim zdaniem Pani Kożuchowska jako twarz Ochnika to strzał w dziesiątkę osób zajmujących się wizerunkiem tej firmy. Myślę, że swoją osobą przyciągnie ona wielu nowych klientów, którzy mimo wszystko omijali do tej pory te markę podczas swoich zakupów.
zdjecie uzytkownika
nieznajoma 2 - 2014-08-08 14:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dla sprostowania. pisownia została zmieniona niepoprawna składnia ze względu na odpisy w telefonie
zdjecie uzytkownika
krzysiu - 2014-10-07 14:09:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wlasnie probuje swoich sił, szukam pracy między innymi w salonie Ochnik. Jeśli macie jakieś pozytywne, negatywne też, spostrzeżenia to napiszcie. Zależy mi na merytorycznych komentarzach, chce się dowiedzieć czegoś konkretnego, podejście do pracownika, wynagrodzenie, godziny pracy i jakieś bonusy, czekam na opinie, pzdr
zdjecie uzytkownika
wito - 2014-11-05 15:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no proszę, znalazłem to forum, ponieważ szukam informacji potrzebnych mi, bo zastanawiam się nad zatrudnieniem u nich, ale wiadomo, ze nie chce iść w ciemno gdzieś. A Wy tylko piszecie do siebie nawzajem i nic z tego pożytecznego nie wychodzi, co mnie obchodzi kiedy ktoś wstaje.. mam nadzieje, że napiszecie jak warunki u nich.
zdjecie uzytkownika
mity - 2014-12-10 13:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej. patrze ze wiecej jest pytan niż odpowiedzi... Czy nie wchodzi tu nikt z pracownikow? jezeli jest cos co was denerwuje, widzicie jakies niezgodnsci lub odwrotnie- wasza praca jest pod kazdym wzgledem pozytywna to pochwalcie sie tym na forum. Osoby takie jak ja ktore szukaja pracy moga miec juz jakis poglad...
zdjecie uzytkownika
odpowiedzialna - 2014-12-12 21:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mity - 2014-12-10 13:44:30]:
Hej - może rzeczywiście trzeba napisać coś konkretnego na temat pracy. Praca w Ochniku jak wszędzie ma swoje wady i zalety - tak jak wszędzie. Dla mnie więcej ma zalet niż wad :) Finansowo jestem zadowolona, praca stabilna- na pełen etat. Wymagania jasne i spisane, zespół mam udany. Od strony socjalnej firma się rozwija i od niczego podczas zaczynania mojej pracy przeszliśmy do całkiem porządnej wyprawki świątecznej :) Obowiązków może jest i sporo, klientów w obecnym okresie też - ale jakbym chciała cały czas siedzieć to znalazłabym pracę przy biurku - dlatego też leniuchom odradzam :)a reszcie- jeśli znajdziecie dobra ekipę w zespole to pracę polecam :)
zdjecie uzytkownika
Karp - 2014-12-24 21:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Lubię karpie
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-12-29 20:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja byłam dzisiaj na rozmowie w Galerii Pomorskiej w Bydgoszczy.
Ta rozmowa kwalifikacyjna to była totalna żenada. Na początku nie mogłam znaleźć moich rekruterów w restauracji. Szczerze spodziewałam się nieco straszych kierowników, a wyglądali jakby dopiero skończyli liceum. Śmieszne pytania w stylu ,,Czy mam jakieś skórzane rzeczy", opisać techniki sprzedaży. Chyba szukają kogoś, kto wyrecytuje co to jest sprzedaż, a nie będzie umiał tego wykorzystać w praktyce. Byłam już na kilku rozmowach, ale z takim brakiem profesjonalizmu jeszcze się nie spotkałam.
zdjecie uzytkownika
Mirabelka - 2015-01-02 13:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Karp - 2014-12-24 21:35:22]:
Praca jest ok dla osób odpowiedzialnych i z predyspozycjami w obsłudze klienta. Pracowałam , sama praca jest w porządku ale kierownictwo jest fatalnie dobierane, wiele osób podczas mojej pracy się przewijało, były zwalniane tak fajne i odpowiedzialne osoby a zatrudniano osoby które rozwalały zespół, kierownik się z tego cieszył że może zastraszać i zwlaniać kolejne, koszmar i mobbing. Jak mam być przyjazna atmosfera jak się ludzi szczuje jeden na drugiego. Klient takie rzeczy wyczuje, jak jeden pracownik podważa autorytet drugiego. Totalny brak profesjonalnych kierowników, brak empatii z ich strony, uprawiają swoją wewnętrzną politykę naruszając wiele zarządzeń i zasad firmy. I nikt tego nie kontroluje. Regionalny nie reaguje udaje że jest wszystko w porządku a sprzedaż się sypie bo ludzie są zaszczuci. Zgrana ekipa jest mocą salonu a nie ciągłe "odświeżanie" załogi bo kierowniczka ma muchy w nosie i się nie wyspała.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2015-01-02 17:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej Mirabelka. Teraz jak czytam twoją odpowiedź to już na pewno nie żałuję, że się tam nie dostałam. Strata mojego czasu, tylko na rozmowie, która trwała z 20 minut, z czego połowę się przenudziłam, bo ,,kierownicy" szukali kolejnych pytań w stercie kartek. Albo najlepsze pytanie: ,,Czy odwiedzam ich salon?" Śmieszne, mogłam powiedzieć, że codziennie tam wchodzę i raz w tygodniu kupuję tam skórzane rzeczy za parę tysięcy :) (usunięte przez administratora) A rzeczywiście stały, obrotny zespół jest gwarancją dobrej sprzedaży i funkcjonowania salonu. Nie rozumiem tej polityki.
zdjecie uzytkownika
Karina - 2015-01-06 19:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marta - 2015-01-02 17:04:11]:
Marta odpuść sobie - czasami w życiu trzeba przełknąć porażkę i pogodzić się z tym ze gdzieś nas nie chcą ... nie chcieli Cię w Ochniku to spróbuj w Zieleni Miejskiej
zdjecie uzytkownika
Marta - 2015-01-08 15:03:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karina - 2015-01-06 19:26:54]:
A może Ty spróbujesz przy wywożeniu śmieci albo szamba?
zdjecie uzytkownika
Marta - 2015-01-08 17:29:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karina - 2015-01-06 19:26:54]:
Do Ciebie nie pisałam tylko do Mirabelki, także nie wtryniaj swoich czterech liter, gdzie Cię nie proszą.
zdjecie uzytkownika
@@@ - 2015-02-20 13:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jeśli taki byłeś dobry to szkoda ze nie potrafiłem powiedzieć tego wtedy jak pracowałeś a nie teraz tyłek obrabiasz, brak klasy a ta osoba o której piszesz jest super pod każdym względem.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
wito - 2015-03-02 16:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
jaka osoba jest groźna pod każdym względem? nie za bardzo rozumiem o co chodzi,a chce podjąć u nich prace i nie chce od razu mieć jakiś nieporozumiem z szefostwem. A jak jest tutaj z właśnie jeśli chodzi o jakieś konkretne stosunki z pracownikami, tu macie jakieś konkretne relacje? czekam na Wasze komentarze.
zdjecie uzytkownika
Felin - 2015-03-24 00:40:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No atmosfera to ciekawa nie jest, może któryś z pracowników mi powiedzieć czy takie kłótnie są na porządku dziennym czy to tylko jakieś "publiczne rozwiązywanie prywatnych spraw". Chciałem się zatrudnić w Ochnik Sp z o.o. ale też nie chcę podejmować pochopnych decyzji i później się męczyć nie wiadomo ile. Jak wygląda sprawa z socjalem ?
zdjecie uzytkownika
Zainteresowany - 2015-03-26 10:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Chciałbym zapytać ile można średnio zarobić? Jaką dają podstawę?
Czy na salonie jest kamera? I czy pracuje się w pojedynkę?
Bardzo dziękuję za odpowiedz:)
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-04-08 19:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ochnik ma jak dla mnie jedne z lepszych ubrań, jesli chodzi o galanterię skórzaną. Mysle, czy nie spróbowac poszukać tutaj pracy, może wiecie, czy pracownicy mają jakies zniżki na ubrania?
zdjecie uzytkownika
borixon - 2015-04-25 22:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ochnik w tej chwili znowu poszukuje pracowników w kilku miastach. Oczywiście jak to zawsze bywa chodzi o stanowiska związanego z doradzaniem klientowi
zdjecie uzytkownika
agr - 2015-05-18 19:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, zanim zaczęłam pracę w ochniku czytałam wiele różnych opinii na jego temat ale twierdziłam że ile osób tyle i opinii. Czytając zwłaszcza te negatywne wydawało mi się iż wypowiadają się osoby zwolione, które chcą się tym sposobem zemścić... jednak aby się przekonac na własnej skórze trzeba spróbować pracy w tym miejscu, lecz na chwilę obecną uważam iż ta próba jest doskonała ale... dla masochistów. Firma która ma takią potężną sieć sprzedaży, tak wiele salonów, opisująca się przede wszystkim wartościami dbającymi o każdego człowieka z osobna ... okazuje się że firmą zarządza banda dosłownie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie liczcie że zabają o człowieka, dbają aby człowiek miał dość pracy w tym miejscu. Kierwnicy regionalni pożal się Boże! nie pomagają a utrudniają życie, jakieś dziwne naloty,kontrole, zastraszania mobbing. Jesli juz kiedys o tym czytaliscie to PRAWDA! Odradzam zarówno zakupów w ochniku a przede wszystkim pracy! strzeżcie się! juz lepiej pracować w croppie !!!
zdjecie uzytkownika
majka - 2015-05-26 13:49:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze czytać tu różne wypowiedzi, ale mimo że to jedna duża firma to myślę że w każdym regionie jak i sklepie dzieje się inaczej, iwec zalezy gdzie się trafi. W Jeleniej Górze szukają teraz doradcy klienta właśnie, plusem jest to, że z marszu dostaje się umowę o pracę na pełen etat, no a z "gratisów" to jest prywatna opieka medyczna
zdjecie uzytkownika
ami - 2015-05-27 01:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z koleżanką agr wiele mówi się w tej firmie o misji przez duże M w praktyce to niestety Mission Impossible.
zdjecie uzytkownika
paulinka - 2015-06-25 16:54:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mija jest ważna i dobrze że firma to podkreśla na każdym kroku moim zdaniem. w sumie teraz poszukują w wielu miastach doradców klienta, a taki zawód moim zdaniem to kwintesencja misji bo cię pomaga ludziom. a łatwiej u nich mieć taką misję skoro np., w szecinie proponują umowę o prace na cały etat, toi plus
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-07-25 20:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem tak, umowa o pracę, fundusz socjalny, premie od sprzedaży indywidualnej, jak i sklepu, premia za awans to dodatkowe 200 do wypłaty, a najważniejsze co może świadczyć o firmie to GPTW ankiety przecież wypełniają pracownicy i OCHNIK zajął pierwsze miejsce!!! To świadczy o czymś. A jak wiecie że jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim wygodził to są też negatywne opinie w wypowiedziach innych pracowników. Dlatego nie ma tylu wpisów bo pracownicy nie mają takiej potrzeby żeby narzekać, bo jak wejdziecie poczytać o pracy w WOJASIE to jakaś porażka , wiem moja koleżanka tam pracuje i psychicznie nie wytrzymuje jest już na lekach. Z czystym sumieniem mogę polecić pracę w OCHNIKU pracuję 3 lata, załoga cały czas taka sama (ja jestem najkrócej stażem ).Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-07-25 20:12:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dodam że ta premia 200 zł na rękę to za sam awans :)plus reszta , można wyjść spokojnie 2000 na miesiąc, zależy od sklepu ,obrotu.
zdjecie uzytkownika
ZADOWOLONA - 2015-08-01 14:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
LUDZIE NAPRAWDĘ NAJLEPSZA FIRMA NA RYNKU !!!!! NIE PONIŻAJĄ , FIRMA DBAJĄCA O PRACOWNIKÓW ,SUPER !!! ZAROBKI BARDZO DOBRE !!! SĄ OSOBY ,KTÓRE NIEZALEŻNIE GDZIE BY NIE PRACOWALI ZAWSZE BĘDZIE COŚ NIE TAK .TRZEBA LUBIĆ KONTAKT Z KLIENTEM A NIE SIĘ NA FIRMIE WYŻYWAĆ I WYLEWAĆ GORZKIE ŻALE.JAK KTOŚ SZUKA PRACY NA POWAŻNIE TO SIĘ NIE ZAWIEDZIE !
zdjecie uzytkownika
monia - 2015-08-07 16:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@ania skoro piszesz że 2000 można zarobić miesięcznie to bardzo mnie zachęciłaś do podjęcia zatrudnienia w tej firmie, dziekuję. nie wiem tylko jakie ty tam stanowisko pełnisz ale ja chcę iść na rekrutację jako doradca klienta w Dąbrowie Górniczej, nie wiem czy dobrze myślę ale liczą na takie benefity jak fajne prowizje
zdjecie uzytkownika
marcin - 2015-08-30 20:34:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Mobbing, uprawianie prywaty, zaściankowe myślenie i fatalne zarządzanie firmą. Jeśli nie masz w rodzinie nikogo nazwisku OCHNIK to będziesz zapiep*ał za resztę, która ma. I jak nie liżesz d*py komu trzeba to masz przes*ane. Wyssają Cię a potem zasugerują że już Cię nie potrzebują bo mają na Twoje miejsce kogoś z "układu". W końcu sam się zwolnisz.
zdjecie uzytkownika
edx - 2015-09-06 21:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@monia właśnie teraz można spróbować starać się om pracę u nich, jakbyś była zainteresowana to poszukują teraz osób na stanowisko doradcy klienta między innymi w Gdańsku, Gdyni, Szczecinie i Bielsko- Białej, oferują umowę o pracę na cały etat,motywacyjny system wynagrodzeń możliwość rozwoju w zakresie profesjonalnej obsługi klienta oraz zasad ekspozycji dostęp do rozbudowanej ścieżki szkoleniowej,dodatkowe benefity w postaci m.in. prywatnej opieki medycznej
zdjecie uzytkownika
Rozczarowana brakiem kompetencji menadżera - 2015-09-11 00:56:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jak czytam to, co każdy pisze to postanowiłam napisać co myślę oraz jakie sytuacje mają na okrągło miejsce.
Pracowałam dla firmy Ochnik w Lublinie. Firma sama w sobie dość fajna, zarobki w sumie nie za wysokie, ale są możliwości rozwoju. A raczej były. Praca z osobami, które są tam zatrudnione to istna pomyłka. Cały Ochnik w Lublinie jest ogarnięty jakąś grupą ludzi, którzy chyba postradali rozumy, myślą, że są super managerami, a tak naprawdę nic nie wiedzą o zarządzaniu ludźmi i ich motywowaniu. Narusza się tu prawa pracowników oraz uskutecznia mobbing. Może zacznę od tego, że kierowniczka w Lublin Plaza to mała, młoda z długimi włosami dziewczyna, z pozoru niby miła ale to tylko pozory. Wie do kogo ma być miła, do kogo co powiedzieć i się uśmiechnąć. Jest bardzo dobrą aktorką. Sporo osób rezygnowało u niej z pracy, a ona to kwitowała tym, że ktoś się nie nadawał do pracy i dlatego tu nie pracuje. Nie zastanowiła się nigdy, że może jej podejście do pracownika i sposobu zarządzania jest nieporozumieniem. Lubi rządzić - po części to dobra cecha - gorzej, gdy zamienia się to w żandarm, chęć upokorzenia kogoś. Ona lubi być ponad kimś i ciągle czuć nad nim władzę i posuwa się do mobbingu. Ciągle straszy pracownice, że za pomyłkę to zwolni, dzwoni w dzień wolny, aby "nawrzucać" pracownikowi, że zrobił jakąś pomyłkę, która tak naprawdę nie była wielką pomyłką, ale ona zawsze to tak wyolbrzymi, żeby móc się na kimś wyżyć. Jak ktoś ma problem na sklepie, a ona ma wolne to oczywiście robi wielkie "halo" i ma pretensje, że się do niej dzwoni - jak zawsze wyolbrzymia, że ciągle do niej dzwonią itp.a przecież przy pomyłce kto ma służyć pomocą jak nie kierownik? Jest mało pomocna. Udaje, że jest kochana, żeby się nią zachwycać a otoczyła się tylko koleżankami, które nic na nią nie zechcą powiedzieć o tym jak sie zachowuje. Jest nieuczciwa, pracując z innymi osobami potrafiła zabierać im kolejkę jaka jest ustalona do podchodzenia do klienta, albo zabierała klienta gdy widziała, że klient bogaty i duże zakupy zrobi. Wiecznie tylko gada na skypie i klepie coś na telefonie. Krzyczy -a najlepsze, że jak sie jej powie ze krzyczy - to regionalnej wmówiła, że poprostu ma donośny głos i ton i pracownice wyolbrzymiają, a to nie prawda! poprostu krzyczy. Nie przyjmuje krytyki ani nie ma samokrytyki, myśli, że jest niezastąpiona. Zastanawiam się kiedy ci na górze firmy przejrzą na oczy i zobaczą kogo zatrudnili? Gorzej , że Regionalna straciła poczucie swojego "Ja", a tym samym zdolność oceniania obiektywnie kompetencji pracowników, bo gra tak jak jej zagra kierowniczka z Plazy. Nawet zaczęła postępować z ludźmi tak jak ta kierowniczka czyli przejęła jej nawyki- krytykowanie i krzyki. Zawsze ją broni, nie da powiedzieć jaka jest prawda. Nie jest obiektywna bo teraz to koleżanki bardzo dobre od wspólnych imprez. Jedyne co, to trzeba trzymać kciuki, aby kierownictwo w centrali przejrzeło na oczy i zobaczyło co się dzieje? -i nie wystarczy pogadać z ludzmi ze sklepów -bo tu szerzy się "kolesiostwo" kierowniczki- głównie koleżanki przez nią zatrudnione albo osoby, które są bardzo uległe i boją się stracić prace. Dodam jeszcze, że podobno przed tą kierowniczką z Plazy była tam inna, która również pomiatała pracownikami i też była okropna, ale ta obecna chyba jest taka sama.
zdjecie uzytkownika
ochnikowa - 2015-09-16 22:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hm..... CO do zarobków w OCHNIKU zależy to tylko i wyłącznie od lokalizacji salonu i obrotu :) Ja na stanowisku kierownika zarabiam ( gdzie sa wyrobione budzety plus prowizja indywidualna ) zarabiam okolo 1900 zł :) uwazam ze sa to pieniadze nieadekwatne do obowiazków poniewaz pracuje sie głównie w pojedynke przy np 140 wejsciach dziennie ,dostawach do rozładowania itd. Ogolnie uważam ze firma strasznie wykorzystuje praowników kazdy jest od wszystkiego i od niczego:)a najlpsze jest to ze mały problem, bład urasta do problemu wagi Panstwowej :D dopoki nie znajde nic lepszego bede tu pracowac niesety ale gdybym miała cos innego juz by mnie tu nie bylo :)
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-09-20 16:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem doradcą :)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-09-21 13:47:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam:-)Jeśli chodzi o pracodawcę uważam ,że Ochnik jest firmą uczciwą i rzetelna...wszystko jasne i klarowne albo się to akceptuję albo nie. Bardziej uwagę moją zwróciły "potyczki" między personelem salonu... i taka jest niestety smutna prawda ,że kierownicy regionalni taktują kierowników salonów jak chodzące ideały...a różne rzeczy się dzieją...
zdjecie uzytkownika
anka - 2015-09-21 23:37:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam swoje kilka groszy. Realne zarobki dla salonu nie z topowej 10-tki dla doradcy to 1400-1500 zł na rękę (kierownik salonu nie wiele więcej)Mam na myśli mniejsze miasta. Takie zarobki są prawie każdego miesiąca poza grudniem, wiec czekamy na grudzień jak te łosie. Prawie każdego dnia (prócz weekendu) jest dostawa towaru i Sajgon na sklepie bo np.jesteś sama większość dnia. Tajemniczy klient to jakaś żenada, ale takie mają metody testowania człowieka. Atmosfera w salonie zależy od kierowniczki i pozostałej ekipy a jak wpada regionalna to każda mówi z DUŻEJ LITERY, kolejna żenada. Ale i tak nic nie przebije żenady numer jeden : Oto co usłyszałam od klientki : Czy nie wstyd Pani, że pracuje pani w sklepie ze zwierzętami ... ale martwymi !!! Jest mi wstyd i często o tym myślę, ale nie mam innej alternatywy do końca roku.
zdjecie uzytkownika
Mirabelka - 2015-09-23 12:32:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Całkowicie się zgadzam z tą wypowiedzią, potwierdzam, identyczne zachowanie ma kierowniczka z Bydgoszczy, to samo postępowanie. Układ ten sam.
zdjecie uzytkownika
Mirabelka - 2015-09-23 12:36:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z wypowiedzią komentarza "Rozczarowana brakiem kompetencji menadżera". Czysta prawda.
zdjecie uzytkownika
zniesmaczona - 2015-09-23 21:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak czytam te opinie i ja się dołączę. Swojego czasu pracowałam w lubelskim ochniku i dzięki Bogu już tam nie pracuję. Ludzie strzeżcie się. Tam panuje chora atmosfera i kult kierowniczki z plazy, która może i w sprzedaży zła nie jest ale o zarządzaniu ludźmi pojęcia nie ma. Z resztą tam ciągle są roszady. Ciągle odświeżają załogę, w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] miodu szukają i tyle. Wiedze musisz mieć ogromną bo 2 razy do roku robią egzaminy, puszczają tajnych, tam robisz wszystko. Trzeba być sprzataczką, magazynierem, dekoratorem,księgową, psychologiem a pensja za to wszystko śmieszna. Odradzam wszystkim.
zdjecie uzytkownika
Byłam i wiem - 2015-09-29 14:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To i ja się dołączę. Zgadza się Lublinie jest swego rodzaju "banda" która kreuje, że są niezastąpieni i na wszystkim się znają bo jest to przykrywka na to jak traktują tych co są pod nimi. Pracowałam pod rządami kierowniczki z Outletu Lublin. Istne piekło, nieraz łzy miałam w oczach. Traktowała mnie jak "ścierkę do podłogi". Najpierw sama nabrudziła i potem kazała sprzątać mi a sama szła pić kawę albo patrzyła jak sprzątam i mówiła, że źle to robie-co za upokorzenie! A grafik zamiast mi wydrukować to kazała zapisać sobie na swojej kartce jakich dniach pracuję, a sobie to drukowała. A do tego pomagał jej poniżać ulubiony pracownik rodzaju męskiego. Rozumiem, że jest oszczędność ale żeby grafiku nie wydrukować pracownikowi? To nie jest zarządzanie ludźmi to jest ich upokarzanie. To nie dyscyplina! Nie tak postępuje lider zespołu. On ma motywować do pracy a nie zniechęcać, dlatego teraz pracują tylko jej koleżanki i znajomki, to ich patent na oszukanie centrali jacy są naprawdę.Może kiedyś wyjdzie na jaw jacy są.
zdjecie uzytkownika
wisienka - 2015-10-01 20:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Absolutnie sie zgadzam z Mirabelką co do kierowniczki z Bydgoszczy, tu rządza układy i układziki z Regionalna
zdjecie uzytkownika
ahnes - 2015-10-07 00:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ochnik, ochnik, ochnik... :) jak dla mnie oni mają super produkty, torebki skórzane, kurtki, raz nawet trafiłam na promocję na allegro chyba z ochnika i super skórzaną kurtkę kupiłam kolo 200 zł, noszę ją już jakiś czas i ciągle wygląda jak nowa, więc mi nie pozostaje nic innego jak tylko polecić chociaż od strony klienta, bo w branży naprawdę mają spoko produkty
zdjecie uzytkownika
jakość z CHIN :) - 2015-10-07 23:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
produkty super??? hmmm.... uważam ze produkty jakościowo sa strasznie słabe i niestety cena nie jest adekwatna do jakości. Rozumiem ze teraz praktycznie każda marka trzaska w CHINACH Ochnik między innymi też.... :) Ale są produkty z Chin i produkt z Chin. Ja jako pracownik Ochnika nigdy bym sama tam nic nie kupiła nawet z nasza zniżką pracowniczą- 50% bo uważam ze taką samą rzecz mozna kupić za lepsze pieniadze:) OK Futra z norki po 10900 zł... tu bym moze sie skusiła bo nie widziałam nigdzie indziej :P:P:P
zdjecie uzytkownika
bojar - 2015-10-30 08:55:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałem do czynienia z tą firmą Lublin Plaza.Chciałem kupić dwie kurtki skórzane zaproponowano mi wypełnienie karty rabatowej o wartości 5%(w moim przypadku 500zł)odmówiłem ale zaproponowałem aby pani dorzuciła mi spray do konserwacji kurtek za 40zł odmówiono mi. nie kupiłem tych kurtek pani najpierw przedstawiła się jako właścicielka po telefonie do garwolina gdzie opisałem sytuację już była pracownicą jednak ;-)natomiast garwolin pani władna ale nie kompetentna również odmówiła takiego rabatu.to były moje ostatnie zakupy w tym sklepie .nie polecam ....
zdjecie uzytkownika
bloger modowy - 2015-11-01 17:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bojar - 2015-10-30 08:55:19]:
... więc "kolego" bajor - z tego wniosek że będziesz kupował jedynie w sklepach gdzie dają rabaty (?) - to może lepiej wstrzymać się z zakupami do poświątecznych wyprzedaży - wtedy nie trzeba o nic "skomleć" - wszystko jest tańsze a już najlepiej wybierz sklepy typu second hand tzw. popularne ciuchlandy - podobno pod koniec tygodnia możesz się tam obkupić po 5 zł za sztukę .
zdjecie uzytkownika
bruce - 2015-11-08 18:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bloger modowy - 2015-11-01 17:11:24]:
Witajcie wszyscy. Interesuje mnie ta firma , jednak nie chce nagle stanąć w miejscu. Stąd moje pytanie czy firma umożliwia podnoszenie swoich umiejętności i kompetencji poprzez jakieś szkolenia itp.? Odnośnie cen w Ochniku nie ma co się unosić bo wiadomo , że nikt nie chce wydawać setek złotych tylko szuka okazji
zdjecie uzytkownika
fikus - 2015-11-10 22:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem Ochnik oferuje dostęp do rozbudowanej ścieżki szkoleniowej, wiec mysle ze odpowiedzialem na twoje pytanie @bruce
zdjecie uzytkownika
lufix - 2015-11-13 01:11:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam nadzieję, że w rzeczywistości też jest to możliwe do osiągnięcia, bo przyznam szczerze sam interesowałem się tą ofertą.
zdjecie uzytkownika
piła - 2015-11-15 19:13:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bruce no oczywiście, że zapewniają szkolenia, ale zobacz że ich oferty pracy nie są tylko w Warszawie, ale również m.in w Bielsko Białej.
zdjecie uzytkownika
Kejsi - 2016-01-13 09:42:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktoś wie coś na temat pracy w Ochnik Kraków Galeria Krakowska??? Mam tam zaproszenie na drugi etap i niewiem czy warto??
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa z kierowniczką na zapleczu sklepu
Pytania: Normalna rozmowa, moje oczekiwania, doświadczenia itd..
zdjecie uzytkownika
kama - 2016-01-13 15:18:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno warto! Nie wzlekaj a idz, poza tym oprocz umowy o prace bedziesz miała rabaty pracownicze, wiesz,że produkty firmy sa najwyzszej jakosci i sa drogie,ekskluzywne,wiec masz tez sie czym chwalic bo zaprosili cie sposrod innych,czuj sie wyrozniona
zdjecie uzytkownika
lin - 2016-02-07 19:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Próbować zawsze warto, nawet gdyby ktoś miał popracować w takim ochniku przez chwilę. Firma jest sama w sobie marką, warto próbować swoich sił, zważywszy na te dodatki.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Ochnik Sp z o. o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ochnik Sp z o. o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert