Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o EWMAR

Pracowałeś w firmie EWMAR i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nik - 2010-07-07 06:52:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ,też nie dostałam ,wysłałam dokumenty tam gdzie trzeba ,prawnik powiedział ze dostane wyrównanie,radze wam też to zrobić im więcej osób tym lepiej i wiarygodnie...pozdrawiam ciepło wyrolowanych,,a bandzie trzeba dać nauczkę!!!
zdjecie uzytkownika
mak2010 - 2010-07-07 21:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od 3 miesięcy pracuje w tej firmie, prawda wypłaty z poślizgiem ale płaca w całości nie na raty. Czytam o upadłości tej firmy o konkrety proszę.
zdjecie uzytkownika
oooooooooooo - 2010-08-24 21:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po wyplate trzeba chodzic na kolanach...i tak ciebie zbywaja jeden odsyla do drugiego i tak w nieskaczonosc. nawed jak masz umowe o prace i tak bez kaca. a zatrudnijaja ludzi w sklepach na czarno a dostaje wyplate nawed przed terminem ...
zdjecie uzytkownika
pracowmik -byly - 2010-09-16 10:45:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma to (usunięte przez administratora) . Nie placa w terminie albo wcale' Wymagaja od ludzi pracy ponad sily i mozliwosci.Nie placi za nadgodziny i urlopy. ma przegranych pare spraw w sadach o zalegle platnosci. Niech kazdy kto ma z ta firma jakielkolwiek plany niegh omija ja z daleka'. Wspolczuje ludziom ,ktorzy tam pracuja
zdjecie uzytkownika
pracownicy bez grosza na zycie - 2010-10-10 14:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nastepny miesiac i znowu ludzie sa bez wypłat jak tak mozna robic to własnie dzieki naszej pracy wy zarabiacie ogromne pieniadze opanujcie sie wreszcie i wyslijcie ludzia wypłaty!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Kornel - 2010-10-10 18:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam wasze wpisy i wygląda na to że niezadowolonych siłą tam zatrudniono. Normalny człowiek jak mu nie pasuje to zmienia pracę, a nie opluwa pracodawcę. Piszecie że nie dostajecie pensji nawet przez kilka miesięcy. Myślę że większość tu piszących pisze złośliwie, albo są z konkurencji. Mamy trudne czasy i jak ktoś daje pracę trzeba go szanować.
zdjecie uzytkownika
niezadowolony - 2010-10-10 21:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myslisz ze jakby była inna praca to na pewno ludzie by mieli w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ewmar ale niestety tak nie jest oni prowadza taka gre psychologiczna z pracownikami obiecuja a jak sie za duzo dopytujesz o swoje to cie wywala bez niczego.I jak takiego pracodawce szanowac jak on wogóle nie chce z pracownikami rozmaWIAC my jestesmy dla nich białymi murzynami niczym wiecej
zdjecie uzytkownika
postronna - 2010-10-13 16:55:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety większośc tu piszacych ma rację. Znam wiele osób pracujących tam i wszyscy potwierdzaja jednomyślnie...nie płaca za wykonaną pracę. Własciciele wolą płacic kary sądowe, bo nie sa wysokie. Natomiast większośc ludzi tam pracujących nie ma wyjścia i żyją nadzieją, ze moze ktoregos dnia cos skapnie!
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2010-10-26 15:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ty KORNEL...albo jestes (usunięte przez administratora)...albo (usunięte przez administratora)up sobie młotek i w głowe walnij,ludzie kasy nie dostają a ty ścieme walisz!!!!na ciebie tez kolej przyjdzie
zdjecie uzytkownika
Marta - 2010-11-23 10:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Współpracuję z firmą ewmar i nigdy nie słyszałam narzekań na tą firmę przez ludzi tam pracujących. Wydaję mi się, że ktoś robi nagonkę na tą firmę.
zdjecie uzytkownika
tesss - 2011-01-14 15:34:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiecie na co wydal nasza kase >? kupil sobie hotel ARTUS w Gdańsku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
lklkwaspal - 2011-01-26 22:07:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firme dac tylko do telewizji albo gazety nagłosnic sprawe moze w tedy by troche sie zastanowili co robia barany
zdjecie uzytkownika
Mazi - 2011-02-12 17:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Ewmar to (usunięte przez administratora). Zalegaja z moja firmą na kilka tysiecy. Swojim pracownikom płaca 5 zł/h , to był dla mnie szok. Własnie wysyłam przedsadowne wezwanie do zapłaty a jak to nie poskutkuje ide do sadu i wygram.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-02-18 21:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie nie narzekajcie jeśli coś wam nie pasuje to do sądu, pracowałam w ewmarze ,dostawałam pity i odcinki a co sie okazalo że nawet do zusu nie byłam zgłoszona i nie odprowadzali za mnie żadnych składek i co ide do sądu bo już mam dosyć nerwów
zdjecie uzytkownika
Zenek - 2011-03-03 14:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) jak nie płacą to po (usunięte przez administratora) tam pracujecie, kwity do sądu a nie biadolenie. Wyjazd do Niemiec od 1.05 droga wolna tam u bauera zobaczyta co to praca, dostanieta w euro i będzieta bogaci, a że będzie was (usunięte przez administratora)ł to się przyzwyczita, i jeden łykend w miesiącu w domu.
zdjecie uzytkownika
ciekawski - 2011-04-08 11:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jaka jest stawka miesięczna za sprzątanko? Jak to u was jest? Proszę o odpowiedzi. Bo z kazdym pewnie jest różnie.
zdjecie uzytkownika
pracujacy - 2011-05-06 22:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stawki są odpowiednie. U nas, na dziale na którym pracuję, nikt nie miał problemów z wypłatą, więc dziwię się, skąd te teksty tutaj.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-06 22:58:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
POLECAM!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-08 18:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to jak odpowiednie to konkretnie jakie? Żal się chwalić czy jak?
zdjecie uzytkownika
Kolobrzeg__ - 2011-05-08 23:32:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takiej rotacji pracowników nie widziałem jeszcze w żadnej firmie. Powodem jest oczywiście nie wypłacanie pensji. Nie jestem i nie byłem pracownikiem ale z kilkadziesiąt razy byłem świadkiem próby dodzwonienia się do kierowników w sprawie wypłat lub umów.
UWAŻAJCIE NA TĄ FIRMĘ
zdjecie uzytkownika
fili375 - 2011-05-15 15:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lipna firma
zdjecie uzytkownika
fili375 - 2011-05-15 15:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam w Szczecinie firma EWMAR nas oszukała zwolniła i nie wypłaciła pieniędzy. Złożyliśmy grupowe zawiadomienie do Okręgowej inspekcji pracy w Szczecinie, o tym fakcie że pracowaliśmy bez umowy, i że nam nie wypłacili wynagrodzenia. Inspekcja pracy ma doprowadzic do tego by zajęła sie tą sprawą prokuratura. Jest nas około 20 osób, jeśli jest jeszcze jakaś osoba oszukana to śmiało proszę się udać do inspekcji i dołaczyć swoją skargę do naszej im wiecej nas tym lepiej. Wrazie pytań można do nas dzwonic pod ten nr. te.790 777 209
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-20 11:14:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. zlozylismy pozew zbiorowy do szczecinskiego inspektoratu pracy w szczecinie przy ulicy pszczelnej 7 przeciwko firmie ewmar. w tej chwili jest nas 15 osob ale sa juz nastepni chetni. nasze dowody sa na tyle mocne ze sprawa zajmie sie koszalinski inspektorat pracy pod nadzorem szczecinskiego, a jesli sprawdzi sie tylko czesc z tych dowodow to sprawa zajmie sie prokuratura. poszukujemy osob chetnych sie do nas przylaczyc, bardzo chetnie osob ze stanowisk kierowniczych. poszukujemy tez nazwiska pani z koszalinskiego inspektoratu pracy, ktora zajmowala sie ewmarem. [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Koordynatoriusz - 2011-05-25 22:00:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj Kornelku - widać ze jesteś podstawiona - A może królowa kadr pod twoim nickiem...
Zrozumcie to co już wam weszło w krew nie jest normalne - NIE JEST NORMALNE - jak komuś praca nie pasuje to niech zmieni - jak ktoś nie umie interesów prowadzić uczciwie - to niech interes zamknie !!!
zdjecie uzytkownika
xxx - 2011-05-27 19:13:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja złożyłem sprawę do inspekcji pracy, ale po niedzieli zamierzam udać się do biura i spotkać z [usunięte przez moderatora], sprawę załatwię po męsku, mój kolega obiecał mi towarzyszyć bo chce wypróbować pewien obrót
zdjecie uzytkownika
Sztumianka - 2011-06-27 20:44:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takie firmy nie powinny w ogóle istnieć.Zero wiarygodności. Nie dość, że nie płacą pracownikom, to jeszcze naciągają dostawców na kasę. Zasada działania tej firmy: tworzy się zakład na rok, zatrudnia pracowników, nie dając urlopów, i nie wypłaca się ostatnich wynagrodzeń i świadczeń urlopowych, ponieważ z góry zaplanowali, że po roku zwijają żagle. Zostawiają też niezapłacone faktury na setki tysięcy zł. Ogłaszają upadłość i szukaj wiatru w polu.[usunięte przez moderatora]. Tak zrobili w Sztumie. A później odrodzą się, jako inna spółka.
zdjecie uzytkownika
Bogna - 2011-09-24 01:06:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam to forum i nie mogę się nadziwić jacy jesteście naiwni. Czy chociaż raz przyszło Wam do głowy, że to nie tylko [usunięte przez moderatora] Was okradają, koordynatorzy też swoje biorą i udają waszych przyjaciół. W innych firmach taki koordynator zarabia 2-2,5 tys, tutaj dostają 3,5-4 na umowie, i jeszcze coś po cichu, a do tego z Waszych wypłat, które to przecież oni wypłacają, swoje biorą.
zdjecie uzytkownika
informator - 2012-02-15 20:41:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma w upadłości proszę dzwonic do sądu w koszalinie -sąd rejonowy-wydział upadłości-jest syndyk będzie kasa z funduszu świadczeń z zus
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2012-02-15 21:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak ktoś nie miał niestety umowy, tylko miała być podpisana to są jakieś szanse na należne pieniądze? Proszę o odpowiedź. Chodzi o Szczecin.
zdjecie uzytkownika
pier - 2012-10-23 11:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wtej chwili [usunięte przez moderatora] na siebie niema nic wszystko jest na teścia wiem że prowadzi firmę TESS POLSKA , jak i też ma coś do powiedzenia w firmie GASTRO SERVICE SYSTEM w koszalinie i jeszcze w paru innych
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-11 21:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, chciałbym się dowiedzieć czy zmieniło się coś w Ewmarze od końca zeszłego roku czy nadal jest tak słabo?
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-02 12:31:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten [usunięte przez moderatora] to dludo nie pociagnie tak duzo ludzi ma na niego nerwa wiekszosc juz wie gdzie mieszka wiec nie dlugo bedzie mial zonka
zdjecie uzytkownika
gienek - 2013-10-04 11:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anonim dlaczego piszesz ze wiekszosc ludzi ma "nerwa" na szefa w EWMARze?? Jak tam jest aktualnie???
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-08 13:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tej formy nie ma juz jest tess polska i te same walki robi ludziom nie placi dalej
zdjecie uzytkownika
henryk - 2013-10-08 15:56:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie istnieje juz firma o nazwue Ewmar? Powstala Tess Polska, tak? Dlaczego zmienili nazwe? Wlasiciele ci sami?
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-10-19 20:52:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Część, czy ktoś na jakieś świerzę informacyjne na temat co się dzieje aktualnie w tej firmie ? Czy warto w ogóle myśleć o staranie się o posadę w tym miejscu ? Liczę na was i wasze opinie
zdjecie uzytkownika
Kio - 2014-12-19 18:59:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy podejrzenia o niepłaceniu pracownikom są prawdziwe czy wyssane z palca? Przyznam szczerze, że nie rozumiem podejścia pracodawcy, który nie zamierza wynagrodzić ludziom pracy o ile wykonywali ją z czystym sumieniem, rzetelnie i nie sprawiali kłopotów w tym zakresie. W drugą stronę idąc pracodawca pewnie sprawy sądowe ma pozakładane?
zdjecie uzytkownika
miro - 2015-01-12 16:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak ta firma w końcu teraz nowsi nazwę, gdzie jej szukać? szukam pracy i nie wiem jak mam postrzegać tą firmę, wysyłać CV czy też nie....Jak jest na dzień dzisiejszy, jak można opisać atmosferę pracy w firmie oraz kwestie zwiazane z wynagrodzeniem- wypłacalni czy nie i jakie stawki? opłaca sie szukac z nimi kontaktu?
zdjecie uzytkownika
kotek - 2015-03-24 13:11:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@miro też jestem ciekawych jakie są stawki u nich w firmie i zależy na jakim stanowisku jeszcze tak naprawde. Poza tym wydaje mi się, że w EMWAR nie jest jeszcze tak źle z tą pracą jak w innych firmach niedaleko w regionie. Sam nie wiem czy teraz aplikowac od nich, bo nie podają właśnie żadnej konkretnej kwoty..
zdjecie uzytkownika
radzio - 2015-04-18 21:24:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że informacji o firmie nadal nie ma, czy oni w ogóle jeszcze funkcjonują na rynku, bo coś niepokojąco wygląda ta cisza, nie liczac pytań osób zainteresowanych jak ja.
zdjecie uzytkownika
filip - 2016-04-10 11:57:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam wrażenie, że dzieje się z nimi coś niedobrego, skoro żaden pracownik się nie wypowiada

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie EWMAR!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EWMAR
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert