brak logo

schiedel

Opole

Opinie o schiedel

ktokolwiek 2012-11-11 19:24:49
totalne dno nie polecam tej firmy nikomu pod względem kominów jak i pracy w tym [usunięte przez moderatora]
Ten który wie 2012-11-17 12:16:13
Ustrój wewnętrzny to c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo,[usunięte przez moderatora] i podkładanie świń. Bagno! Nie mają nic do zaoferowania i co roku obrywają w[usunięte przez moderatora]. od konkurencji. Padli w Turcji to pewnie i w Polsce padną :).
byly pracownik 2013-06-23 16:31:07
Lata temu byla MIZERIA FINANSOWA.
I teraz dalej jest MIZERIA FINANSOWA.

Jak jeszcze chcesz dojezdzac z innego miasta - to na benzyne i oplaty nie wystarczy najprawdopodobniej.

anonim 2014-08-05 11:53:39
Witam czy może ktoś dać znać jak się pracuje na stanowisku doradcy i ile można wyciągnąć podstawy od firmy??
4
adam12 2015-01-25 21:49:20
Czy coś się poprawiło w firmie? Szukają pH na mazowieckie i nie wiem czy składać CV.
leszek chmielewski 2015-07-14 18:24:08
Ja tam robię dwa miechy i nie jest źle. Czy na produkcji czy na magazynie ujdzie. Siano też nie najgorsze.
2
buchachacha 2015-09-23 19:18:39
?????????????? kto to pisze, ze ciezka praca jest... farsa, chyba samemu sobie podkrecaja opinie
DTH 2015-10-24 01:39:22
Firma jest liderem w branży kominowej. Fakt maja droższe kominy ale są to bardzo dobre produkty wiec to oczywiste ze cena jest wyższa. Potwierdzaja to wykonawcy i kominiarze. Pracować trzeba jak wszędzie. Jeżeli robisz wizyty handlowe u klientowi i nie ściemniacz to nikt Cię z pracy nie wyrzuci nawet jeśli zdarzają sie gorsze miesiące. DTH pracują tam po kilkanaście lat wiec to o czymś świadczy. Dobra, mądrze zarządzana firma.
Altus 2015-11-09 20:03:35
Bardzo nie ładne zachowanie i prostackie wpisy co niektórych opiniowiczów. Proszę trzymajmy sie tematu forum i wyrażać obiektywne opinie a nie wylewać swoje żale. Bo cytując klasyka "poziom konwersacji na tym forum spada na pysk". Wyciàganie prywatnych spraw na publiczną wokandę , świadczy o braku klasy co niektórych wiecznie nie zadowolonych z życia jednostek które za wszelkà cenę próbują sie dowartościować. Pozdrawiam wszystkich Schiedlowców.
1
12 zastęp Jagódek 2015-11-17 21:04:15
ochocho!!!
Nad wszystkim czuwa gospodarz domu , nie da on krzywdy zrobić nikomu
Chyba ktoś z dyrekcji się do kompan dostał .
Arcadio 2015-11-18 14:09:32
Znikające wpisy są dowodem na to ze tak jak wrzątek parzy tak PRAWDA w oczy razi...można było ja przeczytać w tych wpisach...niestety udowadniacie to sami drodzy zarządcy firmy Schiedel...PRAWDA obroni sie sama !!!!
Arcadio 2015-11-20 15:58:20
Drogi Waldku. Żadne stanowisko w tej firmie nie jest ciekawe. Firma w której tylko dyrektorzy maja racje choćby ci powiedzieli ze białe jest czarne to nie masz prawa dyskutować...jezeli masz inżyniera to radze szukac czegos innego. W schidlu sie nie rozwiniesz..są inne firmy lepsze pieniadze a i atmosfera dużo zdrowsza.
Waldek 2015-11-23 10:04:52
Dziwny argument ze warto bo umowa o prace. Tylko dlatego mam sie zatrudniać. Konkurencja tez zatrudnia na umowy o prace. Slyszalem ze w tej firmie zle sie dzieje jezeli chodzi o kierownictwo. Ciekawe dlaczego ??
Carol and Michael 2015-11-23 21:44:19
Dr Hanys and Mr Kaszub !!!!
buziaczek 2015-11-24 21:55:38
Stan przestań wypisywać na forum, że jest tak cudownie w szydlu. Mowię ci, nie zostaniesz prezesem w szydlu.
Pan Stanisław z Opola 2015-11-25 12:16:41
Na pewno znajda sie tacy ktorym sie podoba. W żółtym domeczku nepotyzm i kolesiostwo ma sie dobrze..im sie podoba..panu który po 2 miesiącach pracy a wziął sie niewiadomo skąd został brygadzista magazynu tez pewnie sie podoba..taka tzw. sciezka kariery pewnie sie podoba..pani kadrowej i pani z logistyki tez sie pewnie podoba, są koleżankami zarządców to jak ma sie nie podobac..ale czy pracownikowi tam na dole sie podoba ?????? Bylem jednym z nich wiec pogląd na ten temat mam..czy chłopakowi któremu kazano umyć auto prezesa po czym wyslano smsa w podziękowaniu ze firma zaoszczędziła dzieki temu troche pieniędzy może się podobać ????? Zatrudniając sie w tej firmie mijalem sie wchodząc z tymi którzy wychodzili..nie podobało im sie ???? Sam tez podziekowalem czy dlatego ze mi się tak podobalo ???? Ilu osobom jeszcze będzie sie tam podobać ??? Jezeli sie nic nie zmieni pewnie wielu.....
buziaczek 2015-11-25 22:31:01
wypisujeuje woźna, będzie zima mroźna. podoba sie ?
Wodnik Szuwarek 2015-11-26 09:29:08
Najbardziej to się podoba Lejdi Lala
Maximus 2015-11-27 00:28:30
Tylko Schiedel!!! Świetne, trwałe kominy - ale chyba powinni bardziej wspierać wykonawców. Montowałem rożne systemy wiec opinia jest obiektywna. Szczerze polecam ich produkty.
Gexi 2015-11-27 00:35:44
Praca jest ok. Porządna firma , dobre produkty.
poszukujący pracy 2015-11-27 09:46:35
Chciałem aplikować na stanowisko doradcy do tej firmy. Ale widzę ze ma słabe opinie a wszystkie pozytywne wyglądają zeczywiscie na pisane przez jakąś postawiona osobę. Nie wiem może się mylę.
Chcący się zatrudnić 2015-11-27 13:12:56
Chłopie na wymity mnie zbiera jak to czytam co wypisujesz .
Jak nie masz zajęcia to poodpisuj sobie a Onecie np. Sejm zmienił ustawę o TK.
Tam szybiej uzyskasz odpowiedź i trafisz na podobnych sobie .
A przy okazji obrażasz ludzi . Ja chcę tu merytorykę znaleść a nie jakąś twoją prywatną krucjatę
ANONIMUS 2015-11-27 17:24:30
JA RÓWNIEŻ MAM DOBRE ZDANIE O FIRMIE SCHIEDEL. PRACUJE NA RYNKU BUDOWLANYM OD PRZESZŁO 8 LAT. W SCHIEDLU JESTEM OD NIEDAWNA ALE PUKI CO PODTRZYMUJE SWOJĄ POZYTYWNĄ OPINIĘ.
zapytanie 2015-11-27 20:19:01
Do anonimus wyraz póki co pisze się przez o z kreska a nie u zwykle. Pozdrawiam
1
Chcacy sie zatrudnic 2015-11-30 21:51:49
Czy ktos może cos o zarobkach w tej firmie ??? Slyszalem ze nie najlepsze za robotę jakiej oczekują. Chyba te pozytywne opinie pisze ktos na zawołanie bo nic konkretnego w nich nie ma. Ze sobie chwalą ale co ????? Tego nie wiadomo
Łukasz 2015-12-01 00:03:07
Płacą przyzwoicie - pieniążki zawsze na czas.
Anonimus 2015-12-01 00:22:53
Sie szybciutko poprawiam - "póki co" ;)
Peppa the pig 2015-12-01 09:45:49
A na magazynie czy produkcji jaka robota ??? Zrobiłem sobie wózki i kolega mi mówił ze będę szukac do pracy. Chciałbym sie dowiedziec więcej ale nie wiem...slyszalem ze ciezka robota i na dworze i dużo godzin. To może chociaż placa dobrze.
Bąbel 2015-12-03 22:36:34
Cześć chłopaki;) Aplikujac na magazyniera trzeba sobie zdawać sprawę ze praca na dworzu bedzie. Plusem jest to ze w lato sie ładnie opalisz;) Zima troszkę gorzej no ale zima jest mniej pracy wiec nie przesadzajmy ze tak u nas cieżko. Zawsze można sie ogrzać i ciepła herbatkę wypić. Oczywiscie musimy sie trzymać razem żeby nas nie cisnęli za mocno ii bedzie dobrze. Także nie nazekamy Panowie bo już śmiesza mnie te negatywne opinie ze tak zle, cieżko, wyzysk. To jest normalna praca i tyle. Albo jesteś facet albo baba. Pozdro! Ja tez daje + od siebie.
Łukasz Sz 2015-12-04 00:14:54
Co wy gadacie - Schiedel to przecież dobra firma. W Polsce robią kominy na cała Europę i trzeba to doceniać. Dają ludziom prace u mogliby w Niemczech przecież.
Ps. I prosze sie odczepić od pani kadrowej - pani Stefania fajna , miła babeczka :)
Arek B 2015-12-04 13:08:21
Drogi klakierze z schiedla. Twoje pseudo pozytywne opinie pisane na zawołanie niestety jak ktos juz napisal miedzy wierszami mówi nam ze chyba nie do konca jest ok w schiedlu. Jezeli ktos jest w porządku to by machnął ręką na jakąś tam negatywna opinie a was to boli chyba jak cholera ze sobie podkręcacie opinie a jak juz to robicie to się wysilcie bardziej bo dawanie plusa za to ze sie można w lecie opalić bo robota na dworze to tego jeszcze nie grali. Bo Niemcy otworzyli fabrykę u nas i dają nam prace..gratuluje wiedzy..jestesmy dla nich tania sila robocza bo za 2300 brutto w takich warunkach żaden Niemiec nie przyszedlby do pracy!!!! Chyba prezes kazał ci to pisac grożąc zwolnieniem bo w tej firmie tak jest. Nie popieram obrażania ludzi ale te negatywne opinie niestety chyba więcej prawdy mówią o tej firmie niż te pozytywne. Byli pracownicy wiedze na temat tej firmy maja. Cieszę sie ze mogę czasem tego sobie poczytać a nie tylko Twoich wpisów drogi Schiedlowcu.
Łukasz Sz 2015-12-05 00:14:44
Do Arek. Bardzo rozbawiła mnie twoja irytacja. Widzę ze bardzo Cię boli ze ktoś może mieć pozytywne zdanie na temat tej firmy. Tak sie składa ze mogli otworzyć fabrykę w Chinach, lub w Gruzji i byłoby jeszcze taniej. Gdybys spojrzał na sprawę z innej perspektywy wiedziałbyś moj drogi ze twoja płaca byłaby wyższa gdyby wszyscy przestrzegali pewnych standardów. A tak ktoś klepie kominy w garazu i zaniża ceny. Oryginalny producent pomimo tego ze ma produkt znakomity i atestowany walczy z mitem rozgłaszanym przez nieuczciwa konkurencje "ze to przecież to samo". Na szczęście reklamacje weryfikują kto mówi prawdę i wychodzi na jaw kto zeczywiscie ma najlepszy towar. Ale na to potrzeba jeszcze trochę czasu. Polacy już nie chcą kupować rzeczy najtańszych , świadomość konsumentów na szczęście sie zmienia i to jest dobry prognostyk dla producentów którzy maja droższe ale porządne produkty. I to jest moja obiektywna opinia - myśle ze rozsądni ludzie którzy to czytają zgodzą sie z tym co napisałem. Pozdrawiam.
Łukasz Stanisław Górski 2015-12-09 14:34:23
Zgadzam się z poniższymi negatywnymi opiniami bo są prawdziwe i merytoryczne. Bylem pracownikiem tej firmy przez 5 miesięcy. Znalazłem sobie inna prace i innym polecam szukac czegos innego bo schiedel to średniowieczny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Są lepsze oferty na rynku.
Gal Anonim 2015-12-15 21:40:40
Do Arek. Nikt tu nie najeżdża na konkurencje.... Myśle ze raczej Ty jesteś z konkurencji i próbujesz wykorzystać forum aby ugrać cos dla siebie kosztem solidnej firmy. Myslicie ze u innych producentów kominów jest tak słodko i wspaniale? Otuz nie jest, popytajcie pracownikow tych firm i będziecie wiedzieć. Ja pracowalem 7 lat u innego producenta i znam ten rynek doskonale wiec przestańcie pisać te bzdury na temat Schiedla. A kolega ktory pracował 5 miesięcy - nawet nie powinien zajmować stanowiska bo pewnie z nowej firmy tez po kilku miesiącach ucieknie ;) Ps.zawsze managerowie rynkowi zarabiają więcej nizeli pracownicy fizyczni. Oczywiście nikt nie neguje tego ze Ci ludzie wykonują gorsza prace, ale tak już jest i tyle.
Alicja N 2015-12-17 08:37:39
Pan Łukasz Stanisław byl poprostu slabym pracownikiem i nie dawał rady. I do tego krzykacz.
Rocki 2015-12-20 03:47:38
Aplikuj, warto zdobywać nowe doświadczenie w innych profesjach budowlanylch. Firma i produkty sa porządne. Warto mieć takiego pracodawcę w swojej CV.
Daro 2016-01-04 19:20:06
Warto spróbować , tak jak opinie powyżej. Firma ma dobry towar handlowy. Fakt ze cena rownież jest adekwatna do jakości. Ale jeżeli startujesz na handlowca to pewnie , temat nie jest Ci obcy.
Gumis 2016-01-17 20:33:12
Płace co prawda mogły by być wyższe , ale w rozrachunku ogólnym można powiedzieć ze Schiedel to dobra firma.
Paxis 2016-02-03 19:31:17
Do - Nick Sloter.
Nie komentuje zazwyczaj takich wpisów ale twoja frustracja której dałeś tutaj upust jest poniżej jakiejkolwiek krytyki. Nie dziwie się ze dostałes po 4 literach jeżeli brakuje Ci oglady...Tak się składa ze znam jednego z tych Panów wiec przestań wypisywać takie głupoty. To zle świadczy przede wszystkim o Tobie , jeżeli wypisujesz takie rzeczy....
PH 2016-02-03 19:44:32
Cześć zastanawiam się nad wysłaniem cv na stanowisko doradca techniczno-handlowy woj. łódzkie wie ktoś może jaką dają podstawę i coś na temat premii??
PH 2016-02-05 05:45:25
Tyle to wiem z samego ogłoszenia
Thrt 2016-02-07 14:29:23
Ludzie, bądźcie poważni. W każdej pracy jest najpierw umowa na okres próbny. To zabezpieczenie dla pracodawcy jak i starającego się o prace. Dopiero po 3 miesiącach otrzymuje się kolejna na dłuższy okres.
nowy 2016-02-19 20:37:30
Ile zarabia Doradca Techniczno-Handlowy ? Jakimi autami slużbowymi dysponuje ta firma ?
bla 2016-03-16 11:24:56
Porażka - 2 etap - jedziesz do Opola - zapewniają o wiadomości zwrotnej(jaka by nie była) i lipa. Brak poszanowania dla człowieka.
1
MIKE 2016-03-21 21:13:59
Pani Alicjo , jak pani organizuje cokolwiek to zyga dostaje palpitacji , a inni brechaja śmiechem , najlepszym momentem jest przejście obok sekretarki bo jest ładniejsza od Pani , nie to że pani jest ładna!!
Nick Sloter 2016-03-23 23:01:53
Mike ma racje. Przez ta firmę można miec palpitacje. Chciałbym widzieć minę pana o imieniu jak jeden z reniferów św.Mikołaja oraz jego kumpla co wygląda jak chłoptaś z lasu a jest z kaszub
Stasio 2016-05-02 23:15:02
Fajna firma
Balu 2016-06-25 22:33:45
Bardzo dobre kominy i systemy wentylacji grawitacyjnej maja. Lider w swojej branży. Tyle wiem bo sam je sprzedaje. Mam tez inne ale z Schiedlem najmniej problemów z wykonawcami. Jak jeszcze logistykę poprawia to będzie super. A jak płaca nie wiem - pewnie jak wszędzie , zależnie od doświadczenia , rynku i regionu.
ignacy 2016-09-18 17:54:03
No w sumie nie jest to może nieosiągalne, ale jak na start to jednak trochę sporo... chyba, że masz jakieś powalające doświadczenie na tym stanowisku @surender?
zorro 2016-11-16 13:23:23
Czołem! Jadę na rozmowę na DTH. Może ktoś powiedzieć jaką daja podstawe oraz jakie są samochody służbowe. Dzięki
Zostaw swoją opinię o schiedel - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie schiedel