logo MM Brown Polska

MM Brown Polska

Poznań

Opinie o MM Brown Polska

kin 2015-09-20 22:14:43
Wywalą nową z R&D, jak ktoś nowy się znajdzie, wtedy zablokują rano komputer, zaproszą do salki, powiedzą co swoje i dadzą na pożegnanie torbę z czekoladkami
abc 2015-09-26 10:19:52
Pensja ok, zawsze jest na czas a często parę dni wcześniej.
W zamian jednak siedzisz w robocie od rana do nocy, a za nadgodziny nikt Ci nie płaci. Jeśli chodzi o atmosferę to niby jest ok a w rzeczywistości jest wzajemne (usunięte przez administratora)
xyz 2 2015-09-29 18:47:07
praca przy czekoladkach nie jest zła, w sumie robisz ciagle to samo, codziennie i tak przez 3 miesiące (zależy jak masz umowę)
Atmosfera jest spoko, tylko czasem się tobą wyslugują np zrób to i tamto, i przewalanie z jednego kąta w kąt.
Najgorzej na nockach. Jesteś juz o 21.40 i wychodzisz po 6. Ciężko się przyzwyczaić na tryb nocny, a i ta monotonia że usnęło by się na stojąco.
aaaaa 2015-10-01 20:59:57
Najmądrzejsza P. jest najbardziej problemową i najbardziej wredną osobą jaka może tam być... obgaduje wszystkich jak leci...uważa się za najmądrzejszą i wszystko wiedzącą, jest zatrudniona przez agencje a się panoszy jakby była tam szefem...
. 2015-10-06 19:07:11
ale macie ludzie problemy, nikt nikomu w tej firmie pracować nie każe. Wredne ludziska się wszędzie trafiają.

Przez agencje jest ok, praca lekka, po 8 godzin. Jak chcesz i jest praca można zostać dłużej, jak nie chcesz to idziesz do domu. jedyny minus to trochę zimno jest, żeby sie czekolada nie roztopiła oraz dojazd na szczepankowo
2
nono 2015-10-14 20:54:24
Nie polecam nikomu pracy w tej firmie !
Gdy ja tam pracowałam, były tam bliźniaczki , były okropne, wredne, chamskie i obrzydliwe... nie było można się słowem odezwać, wszystkich po kolei obgadywały. Pamiętam sytuację , gdy pewna starsza kobieta poprosiła jedną z nich o przyniesienie palety ( wiadomo, dla takiej osoby to ciężkie). A ta wredna małpa odpowiedziała tej kobiecie "Sama se to weź starucho" , czy to jest normalne ? Darły się na wszystkich, poniżały. Pewnego dnia nie wytrzymałam , powiedziałam im co o nich myślę. Poleciały do brygadzistki , tak jej nagadały, tak skłamały na mój temat...A o wynagrodzeniu nie wspomnę , szkoda gadać. Omijajcie tą firmę szerokim łukiem.
Olka 2015-10-18 02:10:56
A mi tam sie dobrze pracuje.. no że trzeba sie starać to norma, ale wszyscy prawie młodzi więc jak ktoś nie jest marudny to atmosferka jest spoko; polewam najbardziej z tych niezadowolonych bo to przeważnie tacy co dwie lewe ręce do roboty mają, ja zostaje po 10h bo chce i ciesze się że moge sobie tak dorobić
2
xyz 2015-10-20 09:07:40
jestem studentką i chciałam bym sobie tam dorobić :) opinie nie są zachęcające, czy mimo tego warto tam iść ?
leww 2015-10-20 16:08:50
Ja dzisiaj byłam pierwszy dzień w pracy i na razie jestem zadowolona, nie wiem skąd te wszystkie negatywne komentarze. Zatrudniona jestem przez agencje east service. To pierwsza praca jaka moge pogodzic z zajeciami na uczelni, pracuje w te dni, które chce i mam ponad 10zl na ręke, a nie jakieś śmieszne grosze, wiec nie mam na co narzekać!
1
abc 2015-10-21 15:37:46
Do leww, zadowolona jesteś bo to pierwszy dzień, a pierwszy dzień każdy jest zadowolony. Za parę tygodni zmienisz zdanie
malka 2015-10-22 14:00:52
Do abc, ktos cie tam trzyma na sile ze jestes niezadowolona i nadal pracujesz?
Pieniadze sa przyzwoite, atmosfera dobra, czas pracy jest taki jak chcesz, ja pracuje juz drugi miesiac i nie narzekam.

Do xyz. zachecam do sprobowania i przekonania sie jak jest, bo nikt tu nikogo nie trzyma na sile. Nie wiem skad tyle negatywnych opinii. Chyba dlatego ze zadowolone osoby maja mniej czasu zeby wypisywac opinie, bo pracuja.
1
Marcin 2015-10-24 00:00:19
Najfajnieszy to tam jest prezes. Taki normalnie swój chłop. Do tego mądry, przystojny, dowcipny choć ma chyba jedną małą wadę: lubi lizusów, jak ktoś go chwali i się z nim całkowicie zgadza. No cóż nie ma idealnych.

A robota.... No cóż ..... każą pracować, starać się, być punktualnym i zaangażowanym ...... czyli do bani. Ja tam się na coś takiego nie piszę!

I pozdrawiam tę blondyneczkę co siedzi przed pokojem zarządu. Fajna babka :)

2
abc 2015-10-24 11:25:59
A skąd pomysł, że ja tam nadal pracuję?
Ten etap mam na szczęście za sobą. Mam nadzieję, że dzięki mojej opinii ktoś wybierze jednak inną firmę i w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie będzie się pchał. Przydałaby się jeszcze niezapowiedziana wizytacja Państwowej Inspekcji Pracy w sezonie, żeby pewne nieprawidłowości naprostować
Ania 2015-10-30 16:57:29
Mam prośbę czy mógłby ktoś napisać jak do tej firmy dojechać komunikacją miejską i później jak dojść z autobusu?Będę bardzo wdzięczna.Mieszkam w Poznaniu od 1 października i zupełnie się nie orientuję. A co do pracy to powiem tak idę tam przez agencję pracy bo potrzebuję szybko jakiejkolwiek pracy żeby mieć na życie, u siebie na wsi pracowałam ciężko w gospodarstwie rolnym więc myślę, że te 2 miesiące w tej firmie dam radę.
malami 2015-11-06 10:08:45
Ja pracuję tam od 2 miesięcy i nie narzekam. Fakt że trzeba sie napracować, ale w końcu nie poszłam do pracy żeby dostawać pieniądze za opierdalanie się. Jedno co mi sie nie podoba to to że na większe zamówienia przyjmują mnóstwo ludzi a potem tych gorzej pracujących zwalniają bo jest za dużo ludzi
czekolada 2015-11-07 19:40:51
Atmosfera ogólnie fajna zależy z kim się jest na zmianie, nie jest wcale tak ciężko. Stawka odpowiednia.... problem jest tylko w jednej osobie. Pani P o której wcześniej był pisane. Pani ta jest tak wredna, że nie da się tego opisać słowami. Nie ma szacunku do niekogo a przede wszystkim do osob starszych. Wyśmiwa się z wszystkim patrząc im prosto w oczy. Oczywiście jest pupilkiem Pani M. Praca się nie schanbiła tylko wysługuje się wszystkimi, sama cały czas tylko sciemnia. Szkoda ze nie sa doceniani pracownicy którzy daja z siebie wszystko tylko typowe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] są najlepszymi ;pracownikiami sezonu. Zaraz ludzie sami będą rezygnować z pracy i wcale nie trzeba będzie ich zwalniac jak będziecie otaczać się taka PANIĄ. Pozdrowienia dla Pani P niech nie będzie zaskoczona taka opinią, bo z pewnością każdy pracownik to potwierdzi. ODKRYCIE ROKU 2015 a bliźniaczki to pikuś.
atena 2015-11-07 21:16:46
Do Pani Olka ja też pracuje po 10h nie mam dwóch lewych, ale narzekam na atmosferę(dlaczego pracuje bo mam dzieci na utrzymaniu). Obgadywanie jest tam normom .Brygadziści w ogóle ze sobą nie współpracują , jeden na drugiego ,jest za wzięty . Obracając się plecami za siebie , nóż w plecy by sobie włożyli .A co do PANI P . jest wredną chamską małolatą ,która nie ma szacunku dla nikogo ,jej po prostu nikt nie pasuje .Ona jest tą najmądrzejszą i najlepszą a wszyscy inni są do D...,jest pupilem PANI M ,ale czy PANI P jest spoko do PANI M..?. Naj lepsze są soboty z PANIĄ M (czyli z kwiaciarką ) .ONA wie co to szacunek do ludzi ,praca z nią to przyjemność ,nawet jeżeli to orka a PANI O czyli zastępca też jest spoko ..
krab 2015-11-09 16:08:32
firma krzak nie polecam nikomu
mach 2015-11-12 16:45:11
Praca sama w sobie nie jest zła, na wynagrodzenie narzekać nie można, a co do brygadzistek to Pani Magdalena (wcześniej opisana jako gruba, wredna i chamska) oraz Pani Paula to najlepsze przełożone z jakimi kiedykolwiek pracowałam, negatywne opinie wypisują osoby które pozazdrościły stanowiska wcześniej wspomnianym osobom lub mają dwie lewe ręce do pracy i podziękowano im za współpracę. Przyczepić by się można było jedynie do pracy Pani J ''wielkiej Pani brygadzistki'' która jest niekompetentna, potrafi mniej niż niejeden pracujący na niższym szczeblu niż ona i to własnie ona lubi ośmieszać pracowników i im ubliżać. Jej zachowanie niczym nie przypomina zachowania brygadzisty który powinien koordynować grupą i dawać im przykład jak wykonywać daną pracę. Ja osobiście polecam pracę w tym miejscu, jednakże nikomu nie życzę trafienia na zmianę Pani J.
... 2015-11-21 21:23:43
Długo będą mieć rekrutacje bo ludzi nie szanują. Szukają jeleni,którzy będą siedzieć po 14 godzin w pracy, no bo w końcu nie po to płacą pensje, żeby ludzie tylko 8 godzin w pracy siedzieli. Taki typowy Polski pracodawca, co to mu się wydaje, że jak nie ten to na Jego miejsce jest 6 innych chętnych chętnych.
Jedyne co może tą firmę zmienić to jak ludzie przestaną zgadzać się na takie warunki. Jak zaczną mieć problemy z pozyskaniem pracowników to może to im da coś do myślenia.
5
358 2016-01-10 19:43:52
Na pewno wkrótce jakieś oferty się pojawią.
W grudniu zawsze robią czystki i zwalniają tuż przed Bożym Narodzeniem sporo osób
jolo 2016-02-04 21:34:47
@lemiesz, @inko
co roku o tej samej porze szukają na logistyka/zakupowca. To nie jest dobra firma. Do końca sezonu i out z firmy.
@ogórek
raczej słabymi zarobkami
4
... 2016-04-03 11:16:21
Do er.
Spóźniłeś się. Oni zawsze zwalniają logistyka koło grudnia i od stycznia szukają kolejnego.
Zresztą, po co chcesz się tam pchać? Będziesz siedział w robocie od rana do nocy, a przed wigilią Ci podziękują
3
shrek 2016-04-19 10:08:03
hej, własnie pytałem o rozliczanie za nadgodziny - bedzie mozna sobie odebrac jako dzień wolny. Raczej słabo to wyglada
1
XYZ 2016-04-21 22:09:54
Dopóki jest im to potrzebne, stwarzają pozory idealnej firmy i wrażenie profesjonalizmu. Jak tylko coś pójdzie nie po ich myśli, natychmiast przestawiają się na traktowanie nie jak człowieka a towar, który można przestawić lub wymienić. Prezes pozer i drobny cwaniaczek. Nie chciałem wierzyć w opinie z tego portalu, ale niestety okazały się prawdą. ODRADZAM!
4
... 2016-04-22 21:53:14
Do Shrek.
Jakie nadgodziny?
Zerknij na swój odcinek z wypłaty.
Masz podzielą pensję, tak jak cała firma, na podstawę i premię.
Ta premie to w rzeczywistości : premie, dodatki, EKWIWALENT ZA NADGODZINY.
Tym cwaniackim zagraniem firma na papierze wykazuje, że płaci za nadgodziny...
1
... 2016-04-22 21:55:31
Do XYZ
Prezes nadal ma zwyczaju robienie obchodu po firmie o 18 i patrzenie kto został a kto odważył się pójść do domu?
2
avc 2016-04-22 21:59:04
Do Hann,
To już pytanie do właścicieli czemu mają taką strategię.
Najwięcej ludzi potrzeba od września do grudnia. Do czerwca jest pracy mniej to po co płacić komuś niepotrzebnie pensję
nick 2016-04-25 12:40:28
to w tej firmie jest tak źle?
hg 2016-04-27 20:21:22
Nie no aż tak źle nie jest. Wszystko zależy od człowieka.
Jeżeli jesteś pracoholikiem, który żyje po co to żeby pracować i w dodatku nienawidzisz spędzać wolnego czasu z rodziną to ta praca jest dla Ciebie.
Możesz tutaj siedzieć od rana do nocy, nikt Cię do domu wyganiać nie będzie :)
4
Gruby 2016-05-16 13:10:00
Do tej firmy jest bardzo trudno się dostać a jeszcze trudniej z niej odejść.
Sympatyczna Szefowa – konkretny i rzeczowy szef to charakteryzuje tą firmę.
Atmosfera wspaniała, ale pracownicy niestety troszkę to wykorzystują i nie doceniają, że ktoś się tak stara.
Zgrana ekipa Chocolissimo Gangu- poradzi sobie ze wszystkim.
Zdecydowanie polecam tym, którzy mają ochotę ciężko pracować i być za tą pracę należycie wynagradzanym.
Pozdrawiam wszystkich tych czekoladowych gangsterów, którzy ze mną wytrzymali.
2
Chudy 2016-05-24 23:27:33
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
świetny wpis prawdziwy niczym umowa o pracę :)
4
MalowanaLala 2016-05-26 04:45:31
Czesc dziewczyny i wy rodzyneczki , mialam nie przyjemnosc tam pracowac , straszne traktowanie ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co chwila inna godzina rozpoczecia charowki raz 6 raz 9 raz 12 a potem dwa tygodnie czekania na tel czy mozna przyjsc , nadgodziny nie placa , kamery w szatni i stolowce masakra , jak bigbrother tyle ze wygrac mozna katar i garba , nie polecam , brygadzistki nic nie umieja , no i nigdy nie dostaniecie umowy o prace , posrednik do emerytury , nie polecam , pozdro rympalki
4
on 2016-06-14 15:45:44
Nigdy nie pracowałem w firmie gdzie jest gorsza atmosfera. Strasznie fałszywi ludzi. Wszyscy pracują jak za kare ale nie zwolnią się tylko jęczą. Posępne miny i robią wszystko byle kogoś obgadać za plecami i zwalić na niego swoją robotę. Nikomu nie chce się pracować, a pracownicy z agencji odwalają całą robotę. Do tego trzeba sprzątać kibel.
3
... 2016-06-20 21:22:31
Przydałaby się kontrola bo nieprawidłowości jest mnóstwo. Chociażby to, że firma nie płaci za nadgodziny.
Problemy są jednak 2:
1. Firma jest mała i od razu będzie wiadomo kto złożył donos
2. Prawo jest niestety takie, że w przypadku firm usługowych Inspekcja Pracy musi się zapowiadać pisemnie min. 2 tygodnie przed planowaną kontrolą. To jest wystarczający czas na to żeby pomalować trawę na zielono. Przydałoby się, żeby tam w sezonie wpadła bez zapowiedzi inspekcja i zrobiła porządek.
Sanepid też by sporo znalazł. Chociażby to, że po hali produkcyjnej kręcą się ludzie bez badań....
2
.... 2016-06-21 19:06:27
Znowu oferta? We wrześniu też szukali....Pewnie wywalili i znowu szukają na kolejny sezon
MalowanaLala 2016-06-22 20:05:26
No brawo wrescie ktos pisze prawde o firmie a nie lizanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] brygadzistka co nic nie umieja i szefowi co ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wczystko co sie tam dzieje
MalowanaLala 2016-07-04 13:24:01
No oczywiscie ze od osob , to osoby tworza firme , trzeba zaczac od wywalenia kierownictwa bo zle kieruja ta firma
2
Avatar 2016-07-07 00:43:58
O widzę ze znowu szukają grafika - czyli standardowo kolejni po sezonie polecieli żeby nie objęła ich czasami premia. Dla całej braci graficznej - omijać firmę wielkim szerokim łukiem bo:
1. Nie płacą nadgodzin, a te są w standardzie
2. Projekty to orka na ugorze po kilkadziesiąt akceptacji to norma, a większość uwag jest z (to z pewnością usunie administrator)
3. W studiu atmosfera jak na polu minowym, albo świeżo zakończonej stypie słychać tylko kliknięcia przerywane jakimś niecenzurowanym słowem (ale nie za głośno bo ściany mają uszy)
4. Dział R&D to wredne niedopchane babska, które żyją plotkami a grafików maja za wywabiaczy na plantacji bawełny bez rodzin i prywatnego życia.
5. Działy rywalizują ze sobą, jedni drugim "kij w szprychy" - jest to w pełni zamierzona strategia firmy, zapomni o pojęciu "zespołu" bo to są wszędzie zasieki z których walą wszyscy wszystkim co mają a grafik robi za posłańca..
Z plusów to na pożegnanie czasami dają czekoladki..
10
MalowanaLala 2016-07-08 05:02:38
A dlaczego nie placa nadgodzin ? To ladnie tak okradac ludzi ?
Hello kitty 2016-07-13 11:51:08
Hej ;) Zastanawiam się czy isć do pracy jako pakowaczka czekoladek. TO ciężka praca ? Mówią że godziny są ustalone (po 8 godzin) ale wyżej przeczytałam, że często się godziny zmieniają, jak to jest naprawdę ? Niektórzy pisza wyżej że atmosfera super, a niektórzy że masakra. Nie wiem już w co wierzyć. Prosze o opinie ;)
MalowanaLala 2016-07-13 18:22:33
Hello kity atmosfera lipa godziny w kratke 2 dni robisz 5 czekasz na telefon czy mozesz przyjsc do pracy , o 22 zadzwonia ze na nastepny dzien na 6 , dojazd to masakra , atmosfera w pracy masakra , rywalizacja , donoszenie itp
.... 2016-07-13 21:32:25
A tan taki wysoki cwanial Adam U.nadal tam pracuje?
MalowanaLala 2016-07-19 04:58:14
Nooo ja jak bys chcial ? Tylko przez agencje , ta firma tylko brygadzistki szanuje i wyzej a reszta pracownikow to gorszy sort , smiecie , droga kategoria , lud z trądem
MalowanaLala 2016-07-19 11:06:27
Maniek alez prosze jak chcesz zmarnowac sobie pare miesiecy zycia
MalowanaLala 2016-07-20 04:53:45
Osoby pracujace tam na umowe zlecenie nigdy nie dostana stalej umowy a jest to wazne , sa traktowani jak drogi sort , pod ludzie , warunki pracy pozostawiaja wiele do zyczenia , przelozeni nie maja pojecia o zasadach ergonomi bhp itp , robisz za grosze i nie wiesz ile bedziesz robic w miesiacu , zadzwonia po ciebie czy nie , idziesz na 8 raz na 4 raz na 6 godzin i stale ktos ma o cos pretesje
Ja 2016-07-20 16:40:17
Biurowi zawsze dostają umowę o pracę. Tylko z produkcją jest problem, same zleceniowki
Gośka 2016-10-10 19:02:17
Czy tu wypowiadają sie tez osobybpracujace w biurze Firmy, czy głownie osoby pracujące w magazynie? Prosze o rzeczowe i szczere opinie na temat pracy w biurze, głownie zależy mi na info o dziale e-commerce. Bardzo dziekuje!
Czekoladowy świat malkolma 2016-10-22 10:28:10
Atmosfera jest gęsta jak smoła
Maniek 2016-10-27 03:49:44
A nie wiecie jak jest na magazynie?? Jaka atmosfera??
Zostaw swoją opinię o MM Brown Polska - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MM Brown Polska