logo Aon Polska

Aon Polska

Warszawa

Opinie o Aon Polska

anima 2016-02-04 14:15
Zespół IT realizuje wiele ciekawych projektów lokalnych i miedzynarodowych.Można się dużo nauczyć - w praktyce. W zespole panuje bardzo dobra atmosfera. Polecam.
ObserwatorUczestniczący 2016-08-27 14:11
Opinia dot. spółki Aon Polska sp. z o. o.

NA MINUS:
- koszmarny chaos komunikacyjny,
- olbrzymia ilość systemów do wprowadzania danych, wskutek czego Klient i jego potrzeby są na końcu, po aktualizacji wszystkich wewnętrznych baz,
- niejasne i horyzontalne możliwości rozwoju kariery, raczej przez zasiedzenie niż przez realizację ambitnych projektów usprawniających działanie przedsiębiorstwa,
- brak charyzmatycznych liderów i mentorów dla młodego pokolenia rozpoczynającego karierę - menadżerowie to ludzie od tabel i raportów, siedzący cicho pod zarządową miotłą,
- brak szkoleń rozwijających kwalifikacje,
- nieprzemyślana architektura korporacyjna, która powoduje, że zakresy obowiązków na różnych stanowiskach się pokrywają albo wzajemnie wykluczają,
- duża rotacja - zwłaszcza jeżeli chodzi o młodych pracowników, którzy są sfrustrowani zabetonowaniem się korporacji na potrzeby pilnych zmian w strukturze,
- przeciętne pensje,
- brak realnych benefitów pracowniczych,
- wymóg codziennego zabierania z pracy do domu laptopów,
- odpływ wartościowych osób - drenaż wartościowego kapitału ludzkiego,

NA PLUS:
- sympatyczni pracownicy,
- terminowość wypłat wynagrodzenia i odprowadzania należnych składek do ZUS,
- siedziba w Warszawie w dogodnej lokalizacji

OGÓLNIE:
- delikatna korporacyjna musztra na początek kariery zawodowej (nie dłużej niż rok), po której zostaje w głowie CHAOS i frustracja na słowo "tutaj się nie pracuje, tu się gasi pożary", zasadniczo uczy jak wygląda rozparcelowanie odpowiedzialności na takie kawałki, że ostateczni nikt za nic nie chce wziąć odpowiedzialności, dryfujesz sobie sam - jako sam sobie sterem, żeglarzem i okrętem, do brzegu, który najprawdopodobniej nazywa się KONKURENCJA
3
erfg 2016-10-09 14:30
nie widziałem w sumie żeby tutaj szukali jakiś osób na staż ale możesz się jednak upewnić tak w 100 %
Były 2016-11-25 21:24
Pracowałem i potwierdzam powyższe informacje. Bardzo duży odpływ wartościowych ludzi i zatrudnianie osób spoza branży (sic!) nawet na stanowiska Dyrektorów Dep. nie służy wizerunkowi na rynku.
1
Były 2016-11-25 21:24
Pracowałem i potwierdzam powyższe informacje. Bardzo duży odpływ wartościowych ludzi i zatrudnianie osób spoza branży (sic!) nawet na stanowiska Dyrektorów Dep. nie służy wizerunkowi na rynku.
kandydat 2016-12-13 19:20
Wziąłem udział w jednej z prowadzonych dla tej firmy rekrutacji. Rozmawiałem z dwoma kobietami, a raczej dziewczynkami, które nie przygotowały się na spotkanie ze mną. Jedna nazywała się
Łotocka, a druga Obła. Moje wrażenia po spotkaniu są złe, bo taki brak przygotowania oznacza lekceważenie dla kandydata, który poświęca przecież swój czas. Pracy nie dostałem, ale jeżeli ta firma jest zarządzana przez takie osoby i w sposób, w jaki było prowadzone spotkanie ze mną, to nie ma czego żałować.
6
John 2016-12-21 10:19
Firma wykupuje pakiet usuwania komentarzy. Dodatkowo nierzetelnie podchodzą do małych klientów często ich wykorzystując.
Minior 2017-01-17 11:47
W związku z tym, że nie dostałeś się do pracy rozumiem Twoje rozgoryczenie. Ja mam inne doświadczenie z AON bardzo pozytywne. Pracuję i nie narzekam!!!
kandydat 2017-01-24 18:36
Potakiwaczu/potakiwaczko, względnie "przy..pasku", jedyne wrażenie jakie mi pozostało po wizycie w twojej firmie to irytacja wywołana kompletnym brakiem przygotowania wspomnianych dziewczynek.
Milka 2017-02-03 22:22
Wśród nowych ofert nie ma nic dla mnie a szkoda bo jak firma dobra to trudno o wolne miejsca pracy. Może ktoś słyszał o nowych etatach? Z góry dziękuję.
Paulina 2017-02-28 11:24
@Milka, w ostatnich dniach pojawiły się kolejne oferty pracy! Może teraz uda Ci się znaleźć coś dla siebie! Któraś z nich zwróciła już może szczególnie Twoją uwagę? ;)
Zostaw swoją opinię o Aon Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aon Polska