brak logo

Iron Mountain

Radom

Opinie o Iron Mountain

SM 2016-03-01 21:46
Widzę, że w gadce to każdy z was jest mocny jak nie trzeba się pod tym podpisać ale jaj to nikt nie miał, ani żeby się odezwać do byłych koordynatorów, którzy tacy straszni, źli byli (byłyśmy), ani żeby się teraz odezwać. Za plecami koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robić to każdy głupi potrafi, miej jaja i się postaw. My to robiłyśmy.
Powodzenia w dalszej pracy w Ironie :)
uuuu 2016-03-01 22:49
Za 600zl robiłam cały miesiąc to mi szkoda było nerwów marnować na odzywanie się. Wolałam odejść i mieć z głowy bo takich jak ja było setki. Po co mam nerwy psuć jak moja dniówka w tej firmy wynosiła około 20zł na 8 godzin. Więc nerwy nie były warte tych złotówek. A kto wprowadzał mobbing to siedzi do tej pory. Teraz pozostaje mi się śmiać z tych co dają się w ch...... robić. Dziękuję za uwagę
yyyyy 2016-03-02 18:26
Pracowałam z nim Panem R i bardzo go chwałę przynajmniej interesuje się pracownikiem co robi nie siedzi przy biurku tylko do dyspozycji pracowników.
Marcin 2016-03-02 20:25
Witam. Interesuje? Zagania do roboty i tylko czeka żeby usiąść a na nocce siedzi i gada a jak znudzi mu się to chodzi na przerwy co godzinę. Nic specjalnego. Wtyki ma.
ktoś 2016-03-02 20:30
A wiecie kiedy pracownikom rozliczenie do Pitu sie wysyła? Czekam do jutro bo jak nie to pójdę do odpowiednich osób. Bo ja czekać nie będę. Skończyła się moja cierpliwość do was. Zawsze macie bałagan.
1
tralala 2016-03-02 23:31
No chyba "zaganianie do roboty" to raczej dobrze o nim świadczy bo to należy do jego obowiązków, ktoś musi nami zarządzać, bo co by to było jakby każdy robił co chciał, po to się przychodzi do pracy, żeby pracować, a tobie, widać, że nie chce ci się pracować i dziwić się potem, że 600 zl zrobiłam..., ja jakoś potrafię wyciągnąć 1500
pracowita 2016-03-02 23:42
Pan R. wielokrotnie zastepowal mojego kordiego i ja tam do niego nic nie mam, o wszystko można zapytać, jest spoko, po prostu widać, że przykłada się do swoich obowiązków i naprawdę podziwiam go, że potrafi zarządzać dwoma zespołami jednocześnie
1
Ooooopa 2016-03-03 09:48
Ja uwazam ze Radek jest jednym z lepszych kordi w tej firmie :) widac zaangazowanie chec do pracy i zawsze usmiech na jego twarzy. Nie usiadzie i nie siedzi przez 8 godzin tylko jest tam gdzie go potrzebuja.
5
Ktoś 2016-03-03 23:26
Na pewno obecnie w IM sporo się ostatnio dzieje i zmienia. Czy na lepsze - to sie jeszcze okaże. Praca tez jest jaka jest. Ale osoby, które się przykładaja do pracy na pewno mogą trochę zarobić. Tylko trzeba byc obrotnym i koncentrować się na pracy, a nie pogadankach.
Co do R., ja mam dobre zdanie.
2
O. 2016-03-07 15:17
Ta firma się stacza. Najbardziej zastanawia jak co niektórzy zostali koordynatorami. Zero podejścia, brak profesjonalizmu, olewka, w wielu przypadkach obgadywanie pracowników z własnej sekcji, traktowanie ich jak ludzi niższego rzędu. Zdarza się, że koordynator wraz z przyjaciółką/przyjacielem bawią się lepiej niż na bankiecie - rozmowy o życiu, o tym kto co z kim, jak, dlaczego, śmiech nieraz na całą sale. Pracownik pójdzie do kogos o coś zapytać, pomóc w czymś to wielkie halo i zaganianie do roboty. Ale są też tacy na których można liczyć i którzy we wszystkim pomogą bez przewracania oczami i miny typu - "co Ty znowu chcesz". Nie musicie nic mówić drodzy "koordynatorzy" bo widać po minie, że przerywam w bardzo ważnym zajęciu jakim jest rozmowa przez telefon z kimś z zewnątrz, pisanie maila czy dyskusja nad kolorem paznokci. Myślałam że po ostatnich zwolnieniach coś drgnie ale podejście co niektórych się chyba nigdy nie zmieni no chyba że wylądują na kasie w jakiejś biedrze.
5
Z. 2016-03-24 00:21
Nie oczerniajcie ludzi jak ich nie znacie. Pracowałam z Panem R. dość długo i nie zgadzam się z Waszymi opiniami. Był jednym z kilku koordynatorów z którymi pracowałam i powiem że najlepiej pracowało mi się z Panem R. Nigdy nikomu nie odmówił pomocy. "Zagania do roboty" spoko, tak jak każdy normalny przełożony. Jak ktoś tego nie rozumie, to moim zdaniem nie nadaje się do pracy bo po prostu takiemu człowiekowi się nie chce. Szanuje Pana R. za to co robi dla swoich pracowników i za to jakim jest człowiekiem. A co do pensji to jak ktoś siedzi i nic nie robi to nie dziwię się że mało zarobi. Nie jest trudno nauczyć się projektów które tam są i wyrobić akord. Jak to się mówi dla chcącego nic trudnego. Trzeba sobie zapracować na pensje jak w każdej innej firmie.
5
olaaaaa 2016-04-03 12:07
A kiedy sa wyplaty na konto?
pracowniczek 2016-04-05 12:57
Mnie powala system rekrutacji na wyższe stanowiska. Takie ustawki jak w tej firmie to mało gdzie są. Same ulubienice. A kiedy ktoś kogo się nie spodziewają wyśle Cv to nawet do Cb nie oddzwonią. Oby tak dalej. Gratulacje!! Z resztą jak się zostaje po roku pracy "stołeczek" to mówi samo przez siebie jak jest.
chemikpionki 2016-04-23 10:40
To już nieprawda była giełda pracy w Pionkach 21 kwietnia 2016 roku czyli niedługo mieli pracowników.
kedzior 2016-04-26 22:42
Firma do (usunięte rzez administratora)... Pracowałem tam i powiem, że jest tragicznie. Chłopaki z magazynu czyli ja dostawalismy jakieś 9zł na godzine, natomiast dziewczyny które pracowały przy skanowaniu dokumentów itp. dostawały niecałe 7.5 zł na godzine. Firma to wyzysk na młodych ludziach. Dziwie się ludziom którzy tak dają się wykorzystywać. Za 7.5 zł ani za 9 zł na godzinę to rodziny ani nie utrzymasz ani nie założysz. Pozdrawiam i radzę tą firme omijać szerokim łukiem. A i jeszcze jedno, praca na magazynie polega na przygotowywaniu dokumentów dla klienta czyli są to pudła które ważą zazwyczaj po 5-8 kg, a weż przygotuj takich 140 pudeł i w dodatku rozmieszczonych Bóg wie gdzie i trzeba je znaleźć i zwieźć itp. Radze omijać tą firmę. Pozdrawiam firme Iron Mountajn.
1
Stawka 2016-05-14 12:21
Jak to jest ze dla ludzi którzy dopiero przyszli do pracy stawka godzinowa wynosi 11 zloty i dla ludzi którzy pracują juz tu prawie 3 lata stawka jest taka sama? Doświadczenie i wiedza jest na poziomie nie porównywalnym. Nie sprawiedliwe na maksa. Ludzie od kwietnia pracują za 11 zloty a ty ciągle czekasz na podwyzke i nic z tego. Skoro podnoszą stawkę o 2 złote to każdemu powinni ja o tyle podnieść tak jak odbylo się to w tamtym roku.
4
Rafael 2016-05-30 22:13
Ta firma tylko potrafi "wyciskać" z ludzi jak najwięcej.... Szukają "murzynów" do roboty za psie pieniądze... Ładnie i pięknie to jest oficjalnie. Tak jak inni piszą lepiej omijać tą firmę.... Pozytywne komentarze są wzięte z kosmosu. Bałagan to mało powiedziane. Od noszenia pudeł, które przekraczają dopuszczalną wagę można się nabawić w przyszłości jakieś choroby . Praca dla tych, którzy nie mają akurat nic innego, a chcą porobić "chwile"
2
Martin 2016-06-21 20:44
11zł? co to za pieniądze? na pewno można wyżyć.... Kto im będzie pracował za taką stawkę? Stabilizacji tam raczej nie znajdziecie..... Atmosfera....Hmmmm... lepiej przemilczeć ten temat....
1
Martin 2016-06-23 20:55
@4r praca tylko i wyłącznie dorywcza.... Lepiej szukać czegoś lepszego. A co to, tylko IM jest na rynku? Jak się chce to można zmienić "tyranie" na normalną pracę
2
vvvv 2016-07-12 11:22
Tak, dostaniesz dokument do rozliczenia się z US.
Kirdfghhjj 2016-07-30 12:26
Bez przesady, moze bylas jej ulubienica, i dlatego z nia dobrze zylas. Kazdy wie ze tam sa uklady, zyjesz dobrze z osobami na wyzszym stanowiski, dostajesz premie. Kazdy wie jak jest, niby z kazdym na sali sie trzymasz, a mimo wszystko gdy sie odwrócisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrobiona. Nie tylko tu tak jest ale wszedzie. A to tylko i wylacznie dzieki ludziom, dla ktorych liczy sie kasa i pogaduszki i obrabianie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Bambino 2016-08-05 20:01
Kolesiostwo na najwyższym poziomie.
1
aironowiec 2016-08-15 21:41
Proponuję jeszcze raz , uważnie przeczytac post .
ketchup 2016-08-16 17:20
Chyba nie wiesz na jakiej zasadzie działa firma . Który koordynator jest nim bo się nadaje ? A który bp " kolega " jest koordynatorem ? 99% znajomości .
2
lexter 2016-08-16 22:28
Dla pracowników w Radomiu ?
Ironowiec 2016-09-26 17:46
Nie wygodne opinie znikają jak szalone! Szkoda że w firmie nie likwidowane są słabe ogniwa !
AimCaroline 2016-10-06 21:54
Na początek mydlenie oczu, pocieszanie nie jest źle dasz rade można zarobić nawet 4 tysiące na akordzie...
Woda, kawa herbata mleko wszystko pod dostatkiem na te kwestię nie można narzekać.
Szatnia z wieszakami szafkami każdy znajdzie sobie kawałek miejsca na ciuch.Niestety Sama praca nie jest tak kolorowa.Firma oszczędza na tym na czym nie wolno, czego efektem jest, tragiczny sprzęt ciągłe awarie i problemy w wykonywaniu zadań.Komputery myszy ,klawiatury, przybory biurowe, kompletne dno najgorsza tandeta.Akordy ciągle podnoszone do ilości nie do wyrobienia, częste zastoje na projektach-siedzisz 8 godzin za darmo i pretensje ,że wyjdziesz wcześniej.Oszukują przy wypłatach , a sama stawka jest nielegalna i niska.
Na jakiś czas spoko opcja, na dłużej niszczy zdrowie , nerwy i budżet
1
pytający 2016-10-19 14:29
A ja mam pytanie
1 jak często siedzi sie na noc ?
2 piszą ze 11 zł za godz , to wałek jakis ? czy to jest brutto a dostaje sie z 5 zl xD, jak to jest bo slyszalem ze to jest z 3gr od wprowadzonego dokumentu?
bodzio 2016-10-19 17:50
11 brutto to 9.41 netto czyli do ręki dal osób uczacych się (bez zusu) i 7,92 netto dla osób chcących pracować na umowe zlecenie z zus-em.
1
Znajomy 2016-11-02 17:51
Gdyby koordynatorzy byli inni to i inaczej by się w tej firmie pracowało. Niestety ale taka prawda. Osoba którą kilka opinii wcześniej tak chwalicie tak naprawdę boi się odezwać i postawić na swoim. Pracownikom wynajduje najgorsze zajęcie żeby pokazać swoim przełożonym że tyle jego podwładni potrafią. Niestety nie patrzy na to że najmniej przez niego zarabiamy. Żeby tylko sam coś potrafił byłoby dobrze, bo jak cokolwiek się dzieje nie tak to woła pracowników i pyta jak to powinno być zrobione bo sam nic nie wie. Poza tym odezwać się między sobą nie można bo tylko siedzi i podsłuchuje kto co mówi. Żenuła...
1
fufufu 2016-11-05 19:01
Sokole oko

Moi drodzy obserwować każdy z Was potrafi ale po co te głupoty piszecie jeśli komuś praca nie pasuje to droga wolna idź gdzie indziej sama widzę jacy ludzie pracują u nas współczuję czasem koordynatorom z jakimi ludźmi muszą pracować po prostu duże przedszkole tylko dziecko to powiesz i rozumie. Każdy tylko potrafi pisać a nie pracować bo mamusia ugotuje obiadek i zapłaci rachunki masakra czas ogarnąć się!!!! Nie można Wam uwagi zwrócić bo od razu się obrażacie tylko chcielibyście robić co Wam się podoba zejdź na ziemię!!!!!!! Ja bardzo chwałę swojego koordynatora z każdym potrafi rozmawiać jak z człowiekiem naucz się szanować.
2
wiola 89 2016-11-16 22:45
Firma dziod!!Dzisiaj zwolnili sporo osób i powiedzieli ,że im nie zapłacą za 3 tygodnie pracy,bo nie wyrabiają normy 50 papierów na godzinę.to jest śruba ich porypanej koordynatorki.Sprawa powinna się oprzeć o sąd!!!-niezłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co?
okioki 2016-11-18 06:26
Hehe

Ja Wiem o kogo chodzi to Ci powiem tak Weź się do pracy a nie bąki puszczasz ba stołku macie dwie lewe ręce do pracy jak patrzę na niektóre osoby to przedszkole a nie studenci aż mi Was ŻAL za gadanie nikt nie będzie płacił - naucz się pracy
2
Wiem kim jestes 2016-11-19 21:43
Nie zawsze zarabia się miliony nieraz jest sie w plecy. To jest wlasnie praca na akord
Byłem, robiłem, zwolniłem 2016-11-21 11:41
Praca taka sobie. Najnudniejsza jaką tylko można sobie wyobrazić. Osiem godzin siedzisz i przekładasz papierki z kupki papierków w koszulkach na kupkę papierków bez koszulek. A akord (czyli ilość za jaką dostaniesz 11 zł za godzinę) to około 20 cm kartek. Dziennie to z półtorej metra. Przez miesiąc czy dwa można popracować, na dłuższą metę nie ma kompletnie sensu. I tak akordu nie wyrobisz, bo dziewczyny które pracują po kilka lat podbijają go bardzo wysoko. Na wejście usłyszysz że można zarabiać kilka tysięcy a akord wyrabia prawie każdy. Zarobić można, ale głównie kosztem innych, np wybierając sobie lepsze pudełko a gorsze zostawiając reszcie albo robiąc co łatwiejsze rzeczy inne olewając.
Jako praca na chwilę nie jest źle, ale kariery nie zrobicie.
2
znajoma 2016-11-28 14:34
Zauważyłam że pewne osoby starsze stażem ok 2-4 lata szczególnie mężatki bardzo się obrażają na innych i zachowują się jak małe dziewczynki i tylko Tu piszą o innych bo mąż chyba nie daje rady już wytrzymać niech się ogarną tzn ogólnie bo jest śmiechu warte koleżanko hehe ogólnie. Praca jest ok można zarobić tylko trzeba umieć pracować nawet na akord
1
IM była pracownica 2016-11-30 22:25
Pracowałam przez niecałe 3 lata w IM.
Plusy:
+ elastyczny grafik , naprawdę można się dogadać
+ jeśli ktoś w miarę szybko złapie tempo pracy, można wyrobić ponad 100 %
+ nielimitowane przerwy ( z czego 0,5 h płatne)
+ dodatkowo płatne soboty (chociaż kiedyś były płatne więcej, były też nadgodziny)
+ jeśli się trafi na ,,swoją" grupę i fajnego kordynatora, to inne niedogodności już tak bardzo nie przeszkadzają
+ praca sama w sobie w miarę ciekawa (zależy od projektu),
Minusy:
- nie da się ukryć, że znajomości się liczą w tej firmie, co widać przy (zaznaczam niektórych, bo są osoby, które jak najbardziej zasłużyły) wyborze koordynatorów, specjalistów, przydzielaniu pracy, lub przyznawaniu premii
- brak umowy o pracę, szansa indywidualnej podwyżki niska, małej części się udało, innym już nie
- kordynatorzy przenoszą ludzi bo tak, wedle swojego widzi mi się, do innych grup, mimo tego, że ktoś pracował np. rok z tymi samymi ludźmi, jeśli ktoś z IM to czyta, to wiem, że bardzo dużo osób się zwolniło z tego powodu i można by nad tym popracować,
- minusem jest to, że nigdy nie wiesz, ile zarobisz, tzn. znasz mniej więcej swoje możliwości, ale są okresy, że jest mało pracy, ludzie są odsyłani do domu, lub po prostu pójdzie gorzej z akordem.

Moim zdaniem praca godna polecenia, dla osób młodych i koniecznie studentów do 26 roku życia. Potem na ZUSIE zarobek spada o kolejne 15 %, czyli ucinają około 29 % łącznie z podatkiem. Odeszłam z powodu braku perspektyw na umowę o pracę, podwyżkę, brak premii mimo, że po 1 roku pracy osiągałam zazwyczaj regularnie wyniki ponad normę.

Jeśli ktoś z IM to czyta, to uważam, że powinniście bardziej doceniać starszych pracowników, nie tylko kordynatorów i specjalistów, ale też tzw. ,,szaraków", bo Wam pouciekają, a jednak żeby nauczyć jednego pracownika chociażby jednego projektu potrzeba trochę czasu.
6
Re 2016-12-25 10:53
Ula czy Karolina im to zapewniła ?
zainteresowany 2017-02-21 11:27
Kiedy beda pity?
Mądrala 2017-02-22 21:21
Jak się dwie Niedziele Palmowe do kupy zejdą ;-)
ciekaaawa 2017-02-22 23:48
witam. Chciała bym się dowiedzieć jakie są zarobki w tej firmie ? Więcej niż 2 tys ?? Z góry dziękuje za odpowiedz.
Programista wyklęty 2017-02-23 07:59
w rad wagu co drugi dzień z belmondem jest pity :P
wystarczy, że postawisz flaszkę
pracownica 2017-02-23 13:08
1500 a przy akordzie nawet 2300 zależy na jakiego trafisz koordynatora najlepsi są panowie same ciacha
Ciacho 2017-02-23 20:59
No to musisz mieć dużego farta żeby trafić na to "ciacho" bo obecnie w firmie jest tylko jeden Pan koordynator.
5
pracownica 2017-02-23 22:24
Mam na myśli ogólnie że mało tu facetów nie tylko koordynatorów mi się bardzo podoba ta praca nie wiem jak innym lubię i tym bardziej coś nowego. Idę spać jutro na 6:00 hehe
2
Pracownik IM 2017-03-23 21:48
Robota kiepska jak kierownik ŁUKASZ M.
Fałsz i zakłamanie przełożonych.
Wszystko najmniejsza linia oporu i taktyka firmy aby dziś ...
Zero szacunku dla pracowników.
Zarobki zbliżające się do minimalnej krajowej!Nie rosnące w ogóle !!!
Praca nie warta uwagi.Gorąco nie polecam.
pracownica była 2017-03-24 05:37
Jeśli według ciebie kiepska praca to po co siedzisz tu,weź się w garść i jedz za granicę lub na budowę każdy chce siedzieć i.nic nie robić ludzie weźcie się ogarnięcie jak patrzę na niektóre osoby to płakać mi się chce po prostu przedszkole
1
2xoko 2017-03-29 17:44
ja chyba tez wiem...o kim mowicie....aale mam nadzieje ze juz nie schodzi ...czy nadaal schodzi?
2xoko 2017-03-29 17:54
Jak juz wymieniasz cos (zalety, wady) byla pracownico
to zdecyduj sie ....
na koncu zdania (+,-) dajesz przecinek (,)
a na koncu wymieniania dajesz kropke (.)
albo w ogole nic nie dajesz.......

a ty raz tak raz siak
i dlatego jestes byla..IM
2xoko 2017-03-29 17:58
...chyba Viola
Zostaw swoją opinię o Iron Mountain - Radom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Iron Mountain