brak logo

Johnson & Johnson

Warszawa

Opinie o Johnson & Johnson

mathrix 2010-08-01 18:52:48
Pracowałem jako przedstawiciel. Firma stwarza bardzo dobre pozory tego że dba o pracowników. W rzeczywistości wyglądało to tak, że pracowałem tak długo aż nie opadłem z sił (wolne weekendy tak naprawde nie istniały).
Zarobki nieadekwatne do ilości pracy i wymagań. 2500zł netto nie wliczając premii, za prace na 3 etatach plus po jednym na każdy dzień weekendu trudno nazwać adekwatnymi.
Atmosfera pracy pozornie luźna, ale specjaliści piorą główkę koncertowo- zauważyłem dopiero po pół roku pracy. Jest wiele filmów nt. polityk korporacyjnych i w zasadzie w tej firmie wszystko pokrywa się z tymi "mitami".
1
fan 2010-09-30 12:55:31
napisz coś prosze jak wyglądał narmalny dzien pracy handlowca, jaki teren ile punktów do odwiedzenia w kanale tradycyjnym, jakie narzędzia pracy samochód itd. gps ? od której do której praca? wszystkie soboty pracujące ?
elo_elo 2010-10-20 16:32:18
Nie polecam pracy w tej firmie. D.N.O.
xxx 2010-11-01 19:56:39
Pracowałam w tej firmie, poświęciłam jej bardzo wiele. Wykonywałam obowiązki, których nie powinnam wykonywać. Byłam na zwolnieniu lekarskim, bo mnie wykończyli-potem mnie zwolnili:) Teraz mogę im za to podziękować.Nic lepszego nie mogli zrobić:) Nikomu nie polecam.
anonim 2011-05-30 17:09:00
Czy wie ktoś jak wygląda praca w CORDIS (jedna ze spółek J&J zajmująca się sprzętem kardiologicznym)? Zostałam zaproszona na rozmowę i zastanawiam się czy warto byłoby się tam przenosić? Jaka atmosfera pracy, podejście do pracownika?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
1
anonim 2011-11-17 18:22:34
Czy na tym stanowisku pracuje kobieta z USA????
JA 2011-12-17 11:15:40
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PŁACA NIEADEKWATNA DO PRACAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
adriano leite 2011-12-22 18:32:50
Mistrzowsko opanowana metoda sterowania ludźmi, jak zwolnić jakieś 30 osób przed świętami Bożego Narodzenia - ?Zapytaj mędrców z dżejdżeja :)
2
NOWY 2012-02-25 17:31:04
A JAK WYGLĄDAJĄ ZAROBKI W MASS RYNKU? KOSMETYKA
1
marika 2012-03-30 14:35:28
a co z dzialem obslugi klienta, czy zatrudniaja przez zewnetrzna firme czy sama j&j i czy tam tez taki dramat psychologiczny jest?
były w J&J 2013-08-03 00:35:44
kadra kierownicza to jednostki bez sumień i serc. Wywalają jak urodzisz, jak jesteś za długo na lekarskim, jak nie jesteś fałszywy, jak masz odwagę powiedzieć co myślisz. a wszystko to pod przykrywką firmy troskliwej. Polecam dla tych którzy kochają robić karierę po trupach i być zakłamanym na każdym kroku.
filip golarz 2013-08-30 02:01:13
tak to prawda
www 2013-10-04 18:02:37
masakra zero szacunku no smieszne pieniądze za tyle godzin pracy.........
byly pracownik 2013-10-11 04:08:25
bedziesz niewolnikiem ktory pracuje za swojego szefa.
wycisna Cie jak cytryne i zwolnia jak bedziesz niewygodny...
probuja czesto oszukac na tym co przysługuje z prawa pracy maja pare zestawów dokumentów pracownicy hr reaguja dopiero jak sie policja grozi.
nagrywaj rozmowy z hr.
1
Kadra 2013-10-25 17:13:14
Do nieważne:
To ciekawe co piszesz, bo opisujesz dwie różne, ze sobą sprzeczne, sytuacje.
Poza tym znam wiele przypadków w tej firmie, gdzie kobiety powinny zostać zwolnione za niekompetencje, ale właśnie kwestia ciązy, ulopu czy małego dziecka zadecydowała o dalszej pracy.
Z tego co ja pamiętam w tej firmie liczą się tylko kwalifikacje, a nie płeć.
Ale fakt pracy jest tutaj dużo.
2
JJ empl 2013-10-27 00:54:16
Do postu Kadra
Chyba jaja sobie robisz pisząc ze w JJ liczą sie tylko kwalifikacje, no chyba ze pracujesz w HR i trzeba opinie podciągnąć na forach. Ci co pracują, pracowali w JJ wiedza jak jest. A kobiety po macierzyńskim- znane są przypadki powrotu do pracy, zmiany stanowiska i po paru miesiącach awans zewnętrzny.
3
korpo śmieć 2013-10-27 02:08:29
JJ to tragiczna firma. Kłamcy i oszuści. Wyrachowane towarzystwo wzajemnej adoracji reprezentujące żenujący poziom. Nieudacznicy którzy nie rozumieją że jeśli się na coś umawiają z przyszłym pracownikiem podczas rozmowy kwalifikacyjnej to należy się z tego wywiązać. Inaczej w świat pójdzie ferment... tylko że niekompetencja w JJ to nie fikcja tylko brutalne amerykańskie obchodzenie się z człowiekiem.
W sumie to czego można się spodziewać po firmie która miała zarzuty korupcyjne i której pracownicy wylądowali "na dołku". Po wyjściu z więzienia na ludzi czekał rachunek za kancelarie prawną. Nie wiem czy śmiać się czy płakać ...
6
ble ble 2013-11-02 20:11:52
Szczerze odradzam pracy w JJ jeśli chodzi o PH w rynku tradycyjnym. Olbrzymi stres i presja na wyniki, duże odległości między klientami, ciężko rotujące się produkty i długie godziny pracy. Traktują ludzi nie jako pracowników a numery w statystykach firmy. Jeśli chociaż trochę cenicie życie prywatne szczerze radzę omijajcie tą firmę szerokim łukiem bo jeśli chcesz pracować w JJ musisz poświęcić swoje zdrowie, życie prywatne i wolny czas dla dobra firmy ( często w weekendy i nawet święta)!!!
Jimmy 2013-11-08 20:07:19
Pracowałem tam ponad 10 lat i jak czytam te utyskiwania samych nieudaczników to mi się chce śmiać! 90% ludzi wchodzących na te fora o pracodawcach to frustraci, którzy zapragneli być handlowcami widząc to z zewnątrz - fajne auto, komórka, komputer i kawa u klienta. Życie Was zweryfikowało i jak macie pretensje to miejcie je do siebie. Trzeba było iść do pracy na pocztę i stawiać stemple 8 godzin. Byłby czas dla rodziny i mało stresu.
Fakt, trzeba ciężko pracować, żeby do czegoś dojść, tak jest dziś wszędzie. Jak się komuś nie podoba to uciekać na zasiłek do Anglii i tyle w temacie!
7
J&J 2013-11-13 19:43:21
Dobrze powiedziane ! życie Was zweryfikowało!Nie chciało się Wam pracować , jezdzic do klientów, to czego oczekiwaliscie? Ze szef bedzie Wam zamowienia robił i dał do wklepania? Rozmawia się z innymi koncernami, pensja w J&J jest lepsza od Loreala, Proctera czy Tchibo :) Auta nowe, nie odbiegające niczym od innych aut PH, swoboda w terenie, TRZEBA PRACOWAC a nie narzekać
ble ble 2013-12-06 23:15:54
Skoro twierdzisz że pracowałeś tam 10 lat i było ci tak dobrze to co się stało że nie pracujesz tam nadal? Żal mi trochę osób takich jak ty, bo czytając twój komentarz śmiało mogę stwiredzić że: satysfakcja z pracy, dobre zarobki ( dużo wyższe niż w JJ), komfort psychiczny i życie prywatne są to terminy całkowicie ci obce. Każdy w życiu ma swoje cele, aspiracje i potrzeby. Niektórzy żyją po to aby pracować, inni pracują po to aby zarabiać, cieszyć się życiem i godnie żyć. Znam sporo osób które zmieniły prace odchodząc z JJ do innych korporacji bądz mniejszych firm, odnoszą ogromne sukcesy w życiu zawodowym i cieszą się ze słuszności podjętej przez siebie decyzji
Danio 2014-02-14 11:41:11
Też kiedys pracowałem w Dżej Dżeju 7 miesięcy, pracować trzeba,wymagania spore,odszedłem sam,bo mój eks ASM dziwnie działał na ludzi,miał swój system motywowania,który powodował działaqnia wręcz odwrotne.Zastanawiam się co w J&J w Polsce się sprzedaje...Carefree,OB,Neutrogena,Listerine bo chyba nie żele i kremy pod prysznic,ReachListerine,Bebe i inne gnioty...
3
byla 2014-02-24 15:57:24
ja tez tam pracowalam to prawda warunki na detalu mierne, wiele godzin w aucie, kiepskie wynagrodzenie do tego praca na komputerze w weekendy,(usunięte przez administratora)
crocs 2014-10-07 11:54:35
Witam,
Ostatnio NDG poszukuje PM do diabetologii w Johnsonie Jakieś opinie o tym dziale? Ktos coś ciekawego wie Jak sie pracuje Jacy ludzie i czemu szukają - wymieniają zespół czy powiększają
dron 2014-11-12 13:17:08
do firmy przyjść z CV oczywiście możesz, raczej nie mają powodów , aby go nie przyjąć. Wrzucą do działu Hr i tyle. Jednak nie wiem czy jest sens to robić bo nie wiadomo ile będziesz czekał , aż będą poszukiwać pracownika w Johnson & Johnson. Miejsce zwolnić może się w przeciągu tygodnia jak również i za parę miesięcy...
czika 2015-01-11 15:20:01
no dobra to jak już zaczął się temat kariery w Johnosn & Johnson to powiedzcie mi proszę czy na początek można liczyć na umowę o pracę próbną na 3 miesiące czy będę musiała zadowolić się zwykłym zleceniem ? bo wiem , że takie dwie opcje zazwyczaj mają do przekazania tego firmy. Dzięki z góry za odpowiedzi
maverick 2015-01-26 01:15:42
Hej, czy nikt nie wie jak obecnie pracuje się w Johnson & Johnson? Bo to jednak znana i duża marka, chyba większość z nas korzystała chociaż raz z ich kosmetyków. Powinni według mnie dbać w takim razie o pracowników, bo to i dobre imię marki. Nie wiecie może na jakim poziomie są zarobki, czy to minimalna krajowa, czy raczej średnia?
em 2015-01-28 20:33:42
Pracuje się dobrze.
Plany są duże, ale są też narzędzia żeby je realizować.
Wszystko jest kwestia nastawienia.
Wiadomo cudów nie ma i handel wszędzie jest trudny, ale tu naprawdę da się i godnie pracować i zarobić.

Zarobki to podstawa plus premia - średnio ok 3 tys/mc spokojnie.
Na początek umowa próbna na 3 miesiące.
Nie słyszałam, żeby ktoś dostał zlecenie.
Ziom 2015-02-24 19:30:14
Możecie coś napisać o stanowisku Przedstawiciel Handlowy (Rynek Tradycyjny)? Tzn praca domyślam się jak wygląda. Interesują mnie zarobki? Podpowiecie? Bo pojawiła się oferta na pracuj.pl
radziuwlodarcz 2015-03-06 00:22:07
ogólnie jest spoko. fajna ekipa ludzi, na start ph dostaje focusa, niezlom pensje. trzeba tylko realizować plany. normalka.
zszokowana 2015-03-08 11:15:56
Zwalniaja kobiete w 9 miesiacu ciazy uzywajac wyssanego z palca argumentu!Po 10 latach pracy.Oczywiscie kobieta trafila do szpitala z zagrozeniem ciazy. Tak firma dba o mate i dziecko!
5
ciekawy 2015-03-26 14:13:15
a czy ktos moze napisac cos odnosnie stanowiska MAGAZYNIER ???
laaa 2015-04-08 20:46:32
Swego czasu dużo szkoleń dla pracowników, kaska ok. 3 tys,opieka medycz, dofinansowania na sport,auta ok fordy.Także standard w normie.Fakt człowiek jest trasą ,cyferką.Duże plany.Ogólnie polecam.Robisz plan jest stabilnie nie robisz tracisz stabilność jak to w sprzedaży.
cracovia 2015-05-29 18:39:10
Praca farmaceutyczny plany nie realne glowna konkurencja import tanszy 20%, wsparcia market brak, kasa do 2,5 tys, firma coraz nizej na dnie probuja nadrobic ipadem i iphonem zeby zamydlic oczy
cracovia 2015-06-17 14:02:05
niżej jak 2500 to w farmacji nie ma
gość 2015-06-30 11:00:38
To nie ten Johnson mowisz o Johnson Controls o automatyce a tu jest watek Johnson&Johnson kosmetyki i farmacja. Najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem, a pozniej sie interesuj
emka 2015-11-16 19:27:43
jako magazynier nie zarobisz dużo. 2500 brutto. Poza tym dużo dźwigania, krzyków, przekleństw i średniego szanowania pracownika.
1
CEO 2015-11-20 09:28:17
A nie zastanawia was że skoro tyle ofert się pojawia to świadczy właśnie o niestabilności w firmie JJ. Co się stało z pracownikami którzy wcześniej pracowali na tych stanowiskach. Zostali zwolnieni czy sami się zwolnili? Dlaczego to zrobili? Może to po prostu kłamliwa firma która dużo obiecuje a później się nie wywiązuje z obietnic. I starający się o pracę u nich będą następnymi oszukanymi. Wydaje się że mimo wszystko warto spróbować jednak jest to błędna diagnoza. Proszę pamiętać że przypłacicie to zniszczonym zdrowiem fizycznym i psychicznym. Bilans po podjęciu pracy w JJ jest zawsze na minusie.
CEO 2015-12-02 18:17:05
Moja poprzednia wypowiedź została ocenzurowana zatem jeszcze raz napiszę, że opieram się na doświadczeniu pracy w firmie Johnson. Dużo obiecują np. dużo pracy co w praktyce oznacza pracę 7 dni w tygodniu. Święta, dni wolne nie istnieją. Wydaje im się że są poza prawem a mieli zarzuty korupcyjne, które umiejętnie zrzucili na pracowników. Nigdy nie odbudowali swojej pozycji na rynku sprzed 2007 roku kiedy to aresztowano kilkadziesiąt osób, firma JJ wmanewrowała ich w długi i zwolniła dyscyplinarnie. Jeśli ktoś ma wątpliwości wujek Gugle może pomóc rozwiać wątpliwości. Organizacyjnie panuje tam obecnie bałagan i TOTALNA niekompetencja. Tego po prostu nie da się opisać.
2
ciekawostka 2015-12-02 18:45:26
Ciekawostka. W Polsce korumpowali a karę zapłacili w stanach. Żenada jak ta cała firemka. Proszę nie cenzurować takich wypowiedzi bo po to są fora internetowe żeby wymieniać się informacjami - również niewygodnymi dla firmy JJ.

Johnson & Johnson
Amerykański koncern Johnson&Johnson przyznał się do wręczania łapówek w Polsce. Dostawali je lekarze i pracownicy administracji w szpitalach publicznych.
W 2011 roku koncern zawarł ugodę w USA z Departamentem Sprawiedliwości i Komisją Papierów Wartościowych i Giełd. Zgodził się zapłacić 70 mln dolarów grzywny. Amerykanie podali, że dzięki łapówkom z okresu siedmiu lat 2000-2006 koncern podniósł sprzedaż swoich produktów w Polsce o 4,3 mln zł. Takie same praktyki koncern stosował w Grecji i Rumunii
1
ciekawy 2015-12-06 20:40:46
Pracujesz w Johnsonie ?
kropka nad i 2016-06-03 16:50:50
...i zarzutów korupcyjnych.
1
Bull 2016-09-15 10:19:46
Zastanawiam się nad PH w kanale farmaceutycznym, na innym portalu pracownicy pisali że przyjmują i przyuczają do branży także osoby z FMCG. Zastanawiam się czym w praktyce różni się praca w danych działach handlowych: tradycja, farmaceutyka itp. Dalej wszędzie bajzel, czy raczej na zasadzie że zależy od kierownika/dyrektora regionu? W mojej poprzedniej firmie było niby ok ale nowy dyektor wjechał z takim mobbingiem, że dostał ksywę " Mały Hitlerek" i ludzie odpadali albo byli wymieniani na tańszych.

Co do warunków to słyszałem że przyzwoity standard: Focus i zarobki oscylujące wokół 3kPLN, czyli jak na farmację mało, ale dla FMCG norma. Pytam o możliwei globalne doświadczenia, a nie czubek własnego nosa, w poprzednich firmach bywalo różnie, np jeden zespół miał lepiej inny gorzej itp. Jak mam tyrać także w weekendy za średnią krajową, to chyba po 3 miesiącach próbnych podziękuję.

Napiszcie co się dzieje, bo wypowiedzi tutaj pojawiają się nieregularnie.
jasiek 2016-09-16 16:22:40
Na pewno jest dobrze @pracownik, bo zobacz, że nawet nie było żadnej rotacji wśród pracownikó. TO doskonały znak, że się dobrze dzieje.
Zostaw swoją opinię o Johnson & Johnson - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Johnson & Johnson