brak logo

Johnson & Johnson

Warszawa

Opinie o Johnson & Johnson

korpo śmieć 2013-10-27 02:08:29
JJ to tragiczna firma. Kłamcy i oszuści. Wyrachowane towarzystwo wzajemnej adoracji reprezentujące żenujący poziom. Nieudacznicy którzy nie rozumieją że jeśli się na coś umawiają z przyszłym pracownikiem podczas rozmowy kwalifikacyjnej to należy się z tego wywiązać. Inaczej w świat pójdzie ferment... tylko że niekompetencja w JJ to nie fikcja tylko brutalne amerykańskie obchodzenie się z człowiekiem.
W sumie to czego można się spodziewać po firmie która miała zarzuty korupcyjne i której pracownicy wylądowali "na dołku". Po wyjściu z więzienia na ludzi czekał rachunek za kancelarie prawną. Nie wiem czy śmiać się czy płakać ...
5
ble ble 2013-11-02 20:11:52
Szczerze odradzam pracy w JJ jeśli chodzi o PH w rynku tradycyjnym. Olbrzymi stres i presja na wyniki, duże odległości między klientami, ciężko rotujące się produkty i długie godziny pracy. Traktują ludzi nie jako pracowników a numery w statystykach firmy. Jeśli chociaż trochę cenicie życie prywatne szczerze radzę omijajcie tą firmę szerokim łukiem bo jeśli chcesz pracować w JJ musisz poświęcić swoje zdrowie, życie prywatne i wolny czas dla dobra firmy ( często w weekendy i nawet święta)!!!
Jimmy 2013-11-08 20:07:19
Pracowałem tam ponad 10 lat i jak czytam te utyskiwania samych nieudaczników to mi się chce śmiać! 90% ludzi wchodzących na te fora o pracodawcach to frustraci, którzy zapragneli być handlowcami widząc to z zewnątrz - fajne auto, komórka, komputer i kawa u klienta. Życie Was zweryfikowało i jak macie pretensje to miejcie je do siebie. Trzeba było iść do pracy na pocztę i stawiać stemple 8 godzin. Byłby czas dla rodziny i mało stresu.
Fakt, trzeba ciężko pracować, żeby do czegoś dojść, tak jest dziś wszędzie. Jak się komuś nie podoba to uciekać na zasiłek do Anglii i tyle w temacie!
6
J&J 2013-11-13 19:43:21
Dobrze powiedziane ! życie Was zweryfikowało!Nie chciało się Wam pracować , jezdzic do klientów, to czego oczekiwaliscie? Ze szef bedzie Wam zamowienia robił i dał do wklepania? Rozmawia się z innymi koncernami, pensja w J&J jest lepsza od Loreala, Proctera czy Tchibo :) Auta nowe, nie odbiegające niczym od innych aut PH, swoboda w terenie, TRZEBA PRACOWAC a nie narzekać
ble ble 2013-12-06 23:15:54
Skoro twierdzisz że pracowałeś tam 10 lat i było ci tak dobrze to co się stało że nie pracujesz tam nadal? Żal mi trochę osób takich jak ty, bo czytając twój komentarz śmiało mogę stwiredzić że: satysfakcja z pracy, dobre zarobki ( dużo wyższe niż w JJ), komfort psychiczny i życie prywatne są to terminy całkowicie ci obce. Każdy w życiu ma swoje cele, aspiracje i potrzeby. Niektórzy żyją po to aby pracować, inni pracują po to aby zarabiać, cieszyć się życiem i godnie żyć. Znam sporo osób które zmieniły prace odchodząc z JJ do innych korporacji bądz mniejszych firm, odnoszą ogromne sukcesy w życiu zawodowym i cieszą się ze słuszności podjętej przez siebie decyzji
Danio 2014-02-14 11:41:11
Też kiedys pracowałem w Dżej Dżeju 7 miesięcy, pracować trzeba,wymagania spore,odszedłem sam,bo mój eks ASM dziwnie działał na ludzi,miał swój system motywowania,który powodował działaqnia wręcz odwrotne.Zastanawiam się co w J&J w Polsce się sprzedaje...Carefree,OB,Neutrogena,Listerine bo chyba nie żele i kremy pod prysznic,ReachListerine,Bebe i inne gnioty...
3
byla 2014-02-24 15:57:24
ja tez tam pracowalam to prawda warunki na detalu mierne, wiele godzin w aucie, kiepskie wynagrodzenie do tego praca na komputerze w weekendy,(usunięte przez administratora)
crocs 2014-10-07 11:54:35
Witam,
Ostatnio NDG poszukuje PM do diabetologii w Johnsonie Jakieś opinie o tym dziale? Ktos coś ciekawego wie Jak sie pracuje Jacy ludzie i czemu szukają - wymieniają zespół czy powiększają
piw paw 2014-10-09 14:08:31
a wiecie moze czy jest szansa na zatrudnienei, bez wczesniejszej oferty pracy na portalach? chcialbym naprzyklad przyjsc do firmy z CV, mam doswiadczenie w handlu i pracowalem w paru miejscach, gdzie moglbym pomoc w dotarciu do innych placowek. Johnson&Johnson wydaje sie solidna firma, z tego co slyszalem
2
piw paw 2014-10-28 18:28:03
firma solidna, ale chyba nie ma chętnych, żeby umieścili jakąś wypowiedź. Jeśli jednak znajdzie się ktoś i coś napisze, to bede bardzo zadowolony i wdzięczny
dron 2014-11-12 13:17:08
do firmy przyjść z CV oczywiście możesz, raczej nie mają powodów , aby go nie przyjąć. Wrzucą do działu Hr i tyle. Jednak nie wiem czy jest sens to robić bo nie wiadomo ile będziesz czekał , aż będą poszukiwać pracownika w Johnson & Johnson. Miejsce zwolnić może się w przeciągu tygodnia jak również i za parę miesięcy...
czika 2015-01-11 15:20:01
no dobra to jak już zaczął się temat kariery w Johnosn & Johnson to powiedzcie mi proszę czy na początek można liczyć na umowę o pracę próbną na 3 miesiące czy będę musiała zadowolić się zwykłym zleceniem ? bo wiem , że takie dwie opcje zazwyczaj mają do przekazania tego firmy. Dzięki z góry za odpowiedzi
maverick 2015-01-26 01:15:42
Hej, czy nikt nie wie jak obecnie pracuje się w Johnson & Johnson? Bo to jednak znana i duża marka, chyba większość z nas korzystała chociaż raz z ich kosmetyków. Powinni według mnie dbać w takim razie o pracowników, bo to i dobre imię marki. Nie wiecie może na jakim poziomie są zarobki, czy to minimalna krajowa, czy raczej średnia?
em 2015-01-28 20:33:42
Pracuje się dobrze.
Plany są duże, ale są też narzędzia żeby je realizować.
Wszystko jest kwestia nastawienia.
Wiadomo cudów nie ma i handel wszędzie jest trudny, ale tu naprawdę da się i godnie pracować i zarobić.

Zarobki to podstawa plus premia - średnio ok 3 tys/mc spokojnie.
Na początek umowa próbna na 3 miesiące.
Nie słyszałam, żeby ktoś dostał zlecenie.
Makson 2015-02-09 07:12:00
Ale mówicie tutaj o pracy jako przedstawiciel handlowy, a co z innymi stanowiskami, przecież one raczej nie mają ustalonej ilości planów sprzedażowych. Odnoszę wrażenie, że Johnson&Johnson posiada spore udziały w rynku, ale produkty wypuszczane przez ich specjalistów są nieco słabsze niż oczekiwaliby klienci - wiem z własnego doświadczenia.
marta 2015-02-23 13:25:12
macie bardzo dobre kremy, w dobrej cenie i jakościowow sa super, tylko niestety ciezko dostepne, mm nadzieje, ze nie wycofacie ich zupełnie ze sprzedaży, albo dacie do większej ilości drogerri, bo naprawde je uwielbiam! Dajcie jeszcze znać jak wygląda u nich praca i czy poszukuja jakiś specjalistów od kosmetyków?
Ziom 2015-02-24 19:30:14
Możecie coś napisać o stanowisku Przedstawiciel Handlowy (Rynek Tradycyjny)? Tzn praca domyślam się jak wygląda. Interesują mnie zarobki? Podpowiecie? Bo pojawiła się oferta na pracuj.pl
radziuwlodarcz 2015-03-06 00:22:07
ogólnie jest spoko. fajna ekipa ludzi, na start ph dostaje focusa, niezlom pensje. trzeba tylko realizować plany. normalka.
zszokowana 2015-03-08 11:15:56
Zwalniaja kobiete w 9 miesiacu ciazy uzywajac wyssanego z palca argumentu!Po 10 latach pracy.Oczywiscie kobieta trafila do szpitala z zagrozeniem ciazy. Tak firma dba o mate i dziecko!
3
fela 2015-03-09 18:11:17
Ja nei bardzo się na tym znam co prawda @zszokowana, ale czy to nie jest własnie tak, że kobiete w ciąży zwolnić nie można bo jest pod jakąś prawną ochroną? Mi się coś takiego właśnie obiło o uszy. I ja potwierdzam ze firma Johnson & Johnson dba o matkę i dziecko, ich produkty są super i nie uczulają w ogóle - oliwki do ciała ekstra.
ciekawy 2015-03-26 14:13:15
a czy ktos moze napisac cos odnosnie stanowiska MAGAZYNIER ???
aniela 2015-03-26 18:59:47
a ciekawe czy kobiety tez przyjmują u nich w Johnson & Johnson na magazynierów. bo w kilku innych firmach na podobnych stanowiskach niestety dostałam odmowę z podtekstem że płeć nie ta i za piękne. sorry taki mamy klimat... natomiast wierze jednak że w tak wielkiej korporacji jak w Johnson & Johnson chyba nie powinno być z tym problemu
laaa 2015-04-08 20:46:32
Swego czasu dużo szkoleń dla pracowników, kaska ok. 3 tys,opieka medycz, dofinansowania na sport,auta ok fordy.Także standard w normie.Fakt człowiek jest trasą ,cyferką.Duże plany.Ogólnie polecam.Robisz plan jest stabilnie nie robisz tracisz stabilność jak to w sprzedaży.
randy 2015-04-25 22:18:55
Hej, a pracuje ktoś jako pracownik magazynu w Johnson & Johnson? Pytam, bo znalazłem takie ogłoszenie pracy i nie ukrywam, że byłbym zainteresowany, ale na co mogę liczyc?
1
cracovia 2015-05-29 18:39:10
Praca farmaceutyczny plany nie realne glowna konkurencja import tanszy 20%, wsparcia market brak, kasa do 2,5 tys, firma coraz nizej na dnie probuja nadrobic ipadem i iphonem zeby zamydlic oczy
senkju 2015-05-30 19:20:23
Jakby nie było 2500 złotych to jednak nie jest mała kwota, zdarza się przecież często, że na podobnych stanowiskach ludzie zarabiają mniejsze pieniądze i narzekają. Zgodzę się z tym, że nie ma co stać w miejscu tylko trzeba się ciągle rozwijać, ale nie można też przechodzić ze skrajności w skrajność.
cracovia 2015-06-17 14:02:05
niżej jak 2500 to w farmacji nie ma
maciejko 2015-06-29 23:06:10
To całkiem dobrze świadczy o johnson & johnson, bo jeśli kazdy ma co najmniej dwa i pół tysiąca na rękę, to super. Sporo jest również aktualnych ogłoszeń tutaj do firmy, nie tylko szukają do Warszawy, Gliwic, Żor, Piły, Krakowa, ale także do Świebodzina. Może sam się zainteresuję tutaj pracą w takim razie.
gość 2015-06-30 11:00:38
To nie ten Johnson mowisz o Johnson Controls o automatyce a tu jest watek Johnson&Johnson kosmetyki i farmacja. Najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem, a pozniej sie interesuj
armon 2015-07-30 02:47:42
Prawda jest taka, że firma jest dobrze rozreklamowana ale efektów chyba spodziewanych nie ma. Jest spora konkurencja poza tym ze strony polskich firm wywierany jest spory nacisk na rozwój gamy produktów. A johnson jako globalna firma z tym na rynku polskim może sobie nie poradzić i w efekcie tracić klientów.
emka 2015-11-16 19:27:43
jako magazynier nie zarobisz dużo. 2500 brutto. Poza tym dużo dźwigania, krzyków, przekleństw i średniego szanowania pracownika.
Bzuu 2015-11-16 22:32:11
Wiadomo @emka, że magazynier ma ciężką pracę, ale widzę, że ta firma szuka pracowników na wiele stanowisk. Podejrzewam więc, że z kasą też może być różnie, w zależności od stanowiska. J&J szuka praktykantów w dziale HR, co wygląda ciekawie, automatyków, elektryków, liderów projektu.. Cała gama zawodów.
karierowicz 2015-11-19 01:34:23
zwłaszcza zwróćcie uwagę na praktyki w dziale HR, bo to może wam się bardzo przydać na przyszłej drodze kariery ;)
CEO 2015-11-20 09:28:17
A nie zastanawia was że skoro tyle ofert się pojawia to świadczy właśnie o niestabilności w firmie JJ. Co się stało z pracownikami którzy wcześniej pracowali na tych stanowiskach. Zostali zwolnieni czy sami się zwolnili? Dlaczego to zrobili? Może to po prostu kłamliwa firma która dużo obiecuje a później się nie wywiązuje z obietnic. I starający się o pracę u nich będą następnymi oszukanymi. Wydaje się że mimo wszystko warto spróbować jednak jest to błędna diagnoza. Proszę pamiętać że przypłacicie to zniszczonym zdrowiem fizycznym i psychicznym. Bilans po podjęciu pracy w JJ jest zawsze na minusie.
vigo 2015-11-21 05:21:23
@CEO, a możesz napisac cos wiecej, w sensie czy to tylko przypuszczenia Twoje, czy obiecali Ci tu coś, czego jednak nie zapewnili.
gido 2015-11-23 10:55:57
może być to rozumiane dwojako - albo niestabilność albo własnie spory rozwój i możliwość zdobycia lepszej pracy.
CEO 2015-12-02 18:17:05
Moja poprzednia wypowiedź została ocenzurowana zatem jeszcze raz napiszę, że opieram się na doświadczeniu pracy w firmie Johnson. Dużo obiecują np. dużo pracy co w praktyce oznacza pracę 7 dni w tygodniu. Święta, dni wolne nie istnieją. Wydaje im się że są poza prawem a mieli zarzuty korupcyjne, które umiejętnie zrzucili na pracowników. Nigdy nie odbudowali swojej pozycji na rynku sprzed 2007 roku kiedy to aresztowano kilkadziesiąt osób, firma JJ wmanewrowała ich w długi i zwolniła dyscyplinarnie. Jeśli ktoś ma wątpliwości wujek Gugle może pomóc rozwiać wątpliwości. Organizacyjnie panuje tam obecnie bałagan i TOTALNA niekompetencja. Tego po prostu nie da się opisać.
ciekawostka 2015-12-02 18:45:26
Ciekawostka. W Polsce korumpowali a karę zapłacili w stanach. Żenada jak ta cała firemka. Proszę nie cenzurować takich wypowiedzi bo po to są fora internetowe żeby wymieniać się informacjami - również niewygodnymi dla firmy JJ.

Johnson & Johnson
Amerykański koncern Johnson&Johnson przyznał się do wręczania łapówek w Polsce. Dostawali je lekarze i pracownicy administracji w szpitalach publicznych.
W 2011 roku koncern zawarł ugodę w USA z Departamentem Sprawiedliwości i Komisją Papierów Wartościowych i Giełd. Zgodził się zapłacić 70 mln dolarów grzywny. Amerykanie podali, że dzięki łapówkom z okresu siedmiu lat 2000-2006 koncern podniósł sprzedaż swoich produktów w Polsce o 4,3 mln zł. Takie same praktyki koncern stosował w Grecji i Rumunii
trtr 2015-12-03 14:07:11
widzę że spora rekrutacja nadal u nich trwa..mi osobiście najciekawsza oferta pracy wydaje się ta na stanowisku koordyaantora produkcji- koordynatora zmiany
ciekawy 2015-12-06 20:40:46
Pracujesz w Johnsonie ?
karierowicz 2015-12-13 17:08:35
no fakt, zaczęło mnie to zastanawiać jak ktoś tam wyżej wspomniał, ale może po prostu firma dalej się rozwija dlatego poszukują więcej pracowników hm???
kondzi 2016-01-07 18:00:13
Zazwyczaj zawsze we wszystkich duzych firmach istnieje mozliwosc zatrudnienia po Nowym roku, wiec i oni zatrudniaja,maja wieej zlecen wiec poszukuja wiecej raka do pracy
Hijka 2016-01-09 22:08:43
@kondzi fakt, często właśnie po nowym roku są ciekawe oferty pracy, dlatego cieszę się, że poczekałem, bo jest długo przeze mnie oczekiwana oferta na master data lead for EMEA w Czechach.
każdy 2016-01-12 04:28:21
@Hijka teraz można znaleźć zatrudnienie na stanowisko osoby odpowiedzialnej za obrót środkami odurzającymi i substancjami psychotropowymi. Dość ciekawe, a warto spróbować, ze względu chociażby na zarobki.
robson 2016-01-14 16:07:42
@każdy bardzo ciekawa jest ta oferta pracy, mają spore wymagania bo trzeba mieć doświadczenie 2 -letnie w pracy lub hurtowni farmaceutycznej jako osoba odpowiedzialna za środki kontrolowane
dron 2016-01-16 23:14:20
nie jest to moim zdaniem jakaś wielka sensacja co do tych wymagań. To raczej standard , że osoby przyjmowane na takie stanowiska powinny mieć już obejście z takimi produktami
jasiek 2016-01-19 16:01:37
@dron jasna sparawa, że będzie trzeba znac się na produktach, ale firma jest znana własnie z olejów dla dzieci, kremów do pielegnacji skóry, wiec mają dobry target.
nak 2016-05-07 21:21:59
jasiek, praca u nich przede wszyskim może dostarczyć dobrego i pozytywnego doświadczenia.
kropka nad i 2016-06-03 16:50:50
...i zarzutów korupcyjnych.
ewela 2016-06-17 17:15:37
teraz na wakacje chyba poszukiją kogoś bo wiadziałm, że ogłoszeń jest sporo wiec może można sie tam załapać chociazby na okres tych 3 miesiecy, daja zlecenie?
Zostaw swoją opinię o Johnson & Johnson - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Johnson & Johnson