brak logo

ING Services Polska sp. z o.o.

Toruń

Opinie o ING Services Polska sp. z o.o.

byczy 2014-11-24 17:18:42
hej hej "ale o co chodzi"czy Ty mieszkasz nie w Polsce??? Wyrażamy opinie jakie mamy w Polsce w naszym kraju!!! Nie wybieramy się gdzie indziej i chcielibyśmy pracować w organizacjach gdzie będziemy mogli krzewić polską kulturę więc o co Tobei chodzi???? To że tak piszę to nie znaczy że mam dobrą opinię o firmie ale nie wrozumiem Twojej aluzji.... "ale o co chodzi...."
1
It 2014-11-26 07:08:49
Hihi, a ja wiem kto to pisze !
aa 2014-12-12 08:43:23
szału nie ma.
1
Nowy 2015-01-15 21:09:47
Witam,
Dostalem oferte pracy po studiach za dobra kase 8-9k brutto. Warto sie tam zatrudniac ? Jak atmosfera ? Slyszalem, ze zatrudniaja samych najlepszych specjalistow. Jednak czytajac te komentarze, troche trudno mi sie zdecydowac. Prosze doradzcie.
onet.pl 2015-01-17 21:42:01
@Nowy
8-9k zaraz po studiach to są nierealne pieniądze w ISP, coś ściemniasz;)
3
admin w ing 2015-01-19 10:43:33
Nowy sciemnia piszac "Dostalem oferte pracy po studiach za dobra kase 8-9k brutto"

Czyli na umowie o prace ma napisane kwote 8-9k ? Jeszcze nie widzialem takiej umowy z widelkami miedzy x a y.

Pracuje w ING jako IT Ekspert z pensja 9k a mam ponad 5 letnie doswiadczenie. I wiem, ze takich pieniedzy nie oferuje sie swiezakom po studiach nawet jakbys skonczyl uniwersytet MIT.
3
poszukujący 2015-02-16 02:07:47
@admin w ing
A jako Specjalista IT VMWARE, Windows, ect. realne jest np. 7.5 k brutto przy np. 5-7 lat doświadczenia w danych technologiach?
onet.pl 2015-02-16 13:13:02
@poszukujący
kasa jest realna, ale musiałoby to być stanowisko starszego specjalisty.
ingowiec 2015-02-17 12:34:56
mysle ze z 5-7 letnim spokojnie mozesz startowac na eksperta wtedy mozesz spokojnie wolac o 9 brutto.
Ingowiec 2015-02-20 21:39:27
Wolac to mozna nawet 15k. Tyle, ze jak Ci pojdzie kiepsko rozmowa, to zrobisz z siebie idiote nawet z 10 letnim doswiadczeniem.
Donald 2015-03-04 08:15:20
W ING Bank zatrudniają specjalistów głównie po szkołach prywatnych, zresztą sporo ludzi w pionie IT to osoby nie wykształcone po IT. Także odpowiedz sobie sam, czy faktycznie są tutaj najlepsi specjaliści. Atmosfera jest słaba, nawet trochę prywatności. Słabe inwestowanie w pracowników, mało lub brak szkoleń. I również osoby wykonują te same obowiązki, a jest potężna różnica w wynagrodzeniu tym bardziej, gdy zatrudnia się ludzi przez outsourcing - którzy zarabiają grosze.
Kaczor 2015-03-05 15:45:56
Nie mylmy ING Bank Slaski z ING Services Polska. To sa dwie rozne firmy i dwa rozne "IT", rozniace sie miedzy soba diametrlanie na kazdym poziomie. W szczegolnosci kadra zarzadzajaca w calej rozpietosci, gdzie BSK wypada lepiej. ISP dostaje pale w tej dzialce.
poszukujący 2015-03-05 19:10:28
@Donald - akurat IMO to, że ktoś nie jest stricte po kierunku IT wcale go nie czyni gorszym, znam ludzi ze środowiska IT, którzy nie mają wcale takowego wykształcenia, ba nawet w ogóle ukończonych studiów a pracują na baaardzo wysokim poziomie eksperckim bądź mają świetnie prosperujące firmy, także nie generalizowałbym, bo akurat w IT dużo do powiedzenia maja osobowość oraz dążenie do pogłębiania i przyswajania wiedzy.
pikok 2015-03-24 04:32:38
@marko - super pakiet socjalny! za multisporta musisz sobie płacić, za parking musisz sobie płacić albo nie zaparkujesz wcale ( lub zaparkujesz w miejscu, gdzie wybiją Ci szybę ), pakiet medicover - najtańszy, nic za to nie zrobisz. podwyżki były - musiały być, bo przy konkurencji IBM byliśmy tak w tyle, że chyba nawet firmie było wstyd przed pracownikami wypłacając takie śmieszne pieniądze. drogi marko, zapraszamy, po prostu korpo jak każde inne.
debuk 2015-03-24 11:54:13
@onet.pl - czy jest szansa jak startuje na stanowisko zwyklego administratora czy specjalisty ze dostane starszego specjaliste ? ps. inzynier jest podobnie platny?? pozdro
onet.pl 2015-03-25 10:51:33
@debuk o ile jest przewidziane na tym stanowisku to tak, ale to wszystko zależy kogo potrzebują i jaki mają budżet na nowego pracownika. Hierarchia stanowisk, a co za tym stoi wynagrodzeń jest taka:
operator it (już chyba nie ma takiego stanowiska) < inżynier < specjalista <starszy specjalista <ekspert, więc inżynier jest znacznie niżej :)
debuk 2015-03-25 12:11:24
@onet.pl - dzieki ostatnie pytanie a administrator = specjalista?
1
onet.pl 2015-03-25 13:30:52
@debuk Tutaj jest problem, ponieważ stanowisko "Administrator (...)" nie istnieje w ISP w oficjalnej nomenklaturze i równie dobrze może to być inżynier, jak i ekspert. Tak jak już wcześniej pisałem wszystko zależy kto jest potrzebny (w sensie doświadczenia i umiejętności) oraz do jakiego zespołu.
1
rafi 2015-03-28 14:51:33
hej! możecie podać przybliżone widełki dla hierarchii stanowisk którą onet.pl podał wyżej ?
onet.pl 2015-04-01 15:42:00
@rafi Zapytaj bezpośrednio kogoś kto pracuje w ISP. Takie widełki są jawne dla każdego pracownika. Tutaj na forum publicznym nikt Ci z oczywistych względów takich informacji nie udzieli :)
splitowiec 2015-05-05 22:11:56
Spoko. Dotacje sie skoncza, zaczna sie zwolnienia. Firma podupadnie, kiepska opinia sprawi ze nikt sie nie zatrudni.
Tak wiec sorry, indie!

1
zainteresowany 2015-05-27 15:24:53
Witam.
Czy można się dowiedzieć jak wygląda sprawa pracy w firmie. Jakie są godziny? Od do czy ruchome? Jak wygląda sprawa z dzieleniem się wiedzą na poziomie współpracowników? Nie bardzo rozumiem początki rozmowy na temat ticketów. Czy są nadgodziny, jeśli tak to jak to wygląda (ochotnik-ochotnik, czy ochotnik-mianowany). Czy praca jest też w weekendy. Czy można podnieść swoje kwalifikacje (kursy) czy trzeba liczyć na samokształcenie. Jestem zainteresowany pracą ISP ale czytając ten wątek mam mieszane uczucia. Pozdrawiam
4
Trolololo 2015-06-02 22:51:43
Z tego jak piszesz wnioskuje, ze nie pracowales w corpo jeszcze. ISP to takie samo corpo jak inne, po jakims czasie zaczna Ci rozne rzeczy przeszkadzac. Tylko to zalezy od Ciebie czy bedzie to wczesniej czy pozniej, pojawia sie te wlasnie mieszane uczucia. W ISP jest specyficzny managment, kiedys narobili kwasu/robia dalej i sie to ciagnie teraz za nimi po dzis dzien :). Wynika to z calego watku, jak przeczytales. Z tego co rozmawiam raz od czasu ze znajomymi, to dalej sa czasami smiesze sytuacje. W sumie managment zostal taki sam...... Moja rada : ISP na pozycje juniora na rok, pozniej uciekac stamtad i nie wracac.
1
Trolololo 2015-07-14 23:23:06
Jak sie ktos zwalnia, to moze trzeba kogos zatrudnic ? ;)
2
spec 2015-07-16 13:31:49
Tylko ze za tego multisporta to musisz sobie zaplacic min 80zl miesiecznie.
A medicover to ladny tylko z nazwy bo masz minimalne swiadczenia.

Taki bogaty socjal ze tylko skakac z radosci.
typ 2015-07-23 01:43:06
Nic specjalnego. Siedzisz klepiesz co musisz wkurzasz się na ogólne wymogi z góry i tak codziennie. wszyscy stąd uciekają.
6
Popo 2015-09-03 09:56:19
Zycze im powodzenia w poszukiwaniach :)
Paproch 2015-09-29 09:48:51
Ogólnie rzecz ujmując, nie polecam pracy w ING Services Polska.

Pracowałem tutaj przez 3 lata. Kryteria wyboru kadry managerskiej są bardzo nie w porządku - managerami zostają bardzo młodzi ludzie tyle co po studiach, którzy nie mają pojęcia o zarządzaniu zespołem pracowników: wulgaryzmy, krzyki, publiczne wytykanie niedociągnięć - zapewne chcą się pokazać bo przecież szef musi być ostry i każdy ma się go bać! :) sorry, ale tak może było w PRL.

Brak profesjonalizmu. O jakąkolwiek pomoc musisz prosić dniami, po czym na koniec z ogromną łaską ktoś ci odpowie - nie daj Boże jeśli ma wyższe stanowisko od ciebie!
Wszędzie zaganiają do pracy - najlepiej gdyby wszyscy pracowali po 12 h dziennie. Ciągle tylko szybciej, więcej, szybciej, więcej - i tak jest w każdym zespole. Wyjdziesz co godzinę na 5 minut do toalety - od razu: -Gdzie ty ciągle wychodzisz? -Mało masz pracy? -Może dać ci dodatkowe zlecenie do zrobienia? Żenada! Wstaniesz z miejsca = nudzisz się.

Zarobki bardzo słabe jak na branżę. Specjalista może liczyć na 5 brutto, ekspert na 9. Konkurencja jest jakieś 4-8 k brutto miesięcznie wyżej :) Nieważne czy IBM czy Zabierzów - dają nawet 2 razy więcej za tą samą robotę, dlatego zmieniłem pracodawcę ponieważ miałem dosyć ciągłego narzekania i bycia w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Poznałem też ludzi którzy zostali bo jest im dobrze - mają 4 brutto i klepią od kilku lat w kółko to samo, w tym samym okienku windowsa, z tymi samymi kolorami :) Wszystkie "benefity" dodatkowo płatne.
6
kate 2015-09-30 11:44:55
Tez mialem ta "przyjemnosc" otrzec sie o ING Services Polska i niestety musze zgodzic sie z przedmowca.

Kadra managierska nie majaca pojecia o zarzadzaniu ludzmi. Dziwi mnie polityka ING, do zarzadzania infrastruktura klienta zatrudniaja specjalistow, ale do zarzadzania ludzmi zatrudniaja mlodziakow bez pojecia i umiejetnosci pracy z ludzmi. Taka przypadlosc korporacji w Polsce.

W pracy panuje ciagla presja na zamkniecie tiketa. Zrob cokolwiek aby czarne zniknelo z tablicy i bierz sie za nastepnego. Nikogo z magagierow-poganiaczy nie interesuje rozwiazanie problemu byle tylko w raportach nie bylo przeterminowanych tiketow.

Benefity firmy, np parking jest platny. Multisport - platny (doplata duza), podstawowe ubezpiecznie zdrowotne.
Generalnie wolalbym zarabiac wiecej bez tych "benefitow".
2
Pik 2015-09-30 18:54:36
Kate a co ty trolu udajesz, w kółko piszesz to samo pod różnymi nickami, a i tak wiadomo kto
Jedna sfrustrowana osoba a tyle hejtu
ISP jest fajne
2
Miecz Jedi 2015-10-01 17:31:07
Paproch, ty myślisz, że taki sprytny jesteś, łatwo można cię znaleźć
michal 2015-10-16 08:38:23
Witam,
Jak obecny w isp jest angielski?
Czy jest on mocno na co dzień?
czy "tickety" są po angielsku?
Romek 2015-12-11 13:57:58
Witam
Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda tam praca 24/7 na 3 zmiany? Co ile sobota i niedziela wypada wolna? Ogólne czy podoba wam się taki system pracy czy jest też bardzo męczący? Czy ciężko wdrożyć się do firmy?
lolit 2015-12-14 09:41:53
Dziękuje za odpowiedź, możesz mi jeszcze powiedzieć jakie są benefity płacowe?
ile kosztuje benefit, ile parking? czy oprócz tych rzeczy są jakieś dodatkowe rzeczy? zniżki, szkolenia, angielski itp? Czy praca jest naprawdę tak stresująca jak piszą w komentarzach?
Tomek 2015-12-14 21:28:17
W jakiej cenie jest parking i benefit?
tera 2015-12-25 16:23:39
Nie polecam pracy w tej firmie. Bardzo słabe merytorycznie kierownictwo, właściwie towarzystwo wzajemnej adoracji, w większości młodzi ludzie bez praktycznej wiedzy. Bardziej zainteresowani plotkami w firmie niż zarządzaniem biznesem. Zarobki słabe w porównaniu z konkurencją, socjal również słaby. Opieka medyczna podstawowa, jak z NFZ, a parking w 100% płatny. Nie ma szans na rozwój. Jeśli ktoś pisze pochwalne opinie, to robi to samo kierownictwo.
6
Tomasz85 2015-12-28 09:01:14
Jaki koszt takiego parkingu? Czy są jakieś premie świąteczne?
joe 2016-01-12 20:07:05
widać ofensywa rekruterów IBM nawet tu się objawia
TseTse 2016-02-04 13:33:26
Jeśli szukasz pracy w IT, która nie koliduje z życiem prywatnym to wiedz że w IT są tzw. dyżury i ISP nie jest wyjątkiem. Tydzień w miesiącu lub częściej, odbierasz telefon i reagujesz w zależności od rodzaju zgłoszenia.
TseTse 2016-02-04 16:52:13
Zdarza sie też że dzwonią poza dyżurem. Zależy co rozumiesz pod dobrymi warunkami. Czy multisport i medicover za który trzeba płacić więcej niż u konkurencji? Czy parking pod chmurką również płatny. Czy okazjonalne wypady na weekend na które nie sposób się zapisać bo miejsca znikają błyskawicznie?
Wszystko zależy jaki jest punkt odniesienia
vir 2016-02-10 17:01:16
Aplikowałem do firmy ING Services Sp. z o.o. na stanowisko IT Specialist - VMware.
Okazuje się, że po krótkiej rozmowie telefonicznej można zweryfikować co to jest za firma.
Pytanie: Czy zna Pan VMware ? Proszę ocenić w skali od 1 do 5.
Ja zadałem Pani pytanie: konkretnie - jaki produkt, bo przecież VMware to firma, która posiada swoje narzędzia.
Pytanie: Czy na Pan bazy danyh Oracle ? Proszę ocenić w skali od 1 do 5 ?
A co ma wspólnego Oracle z VMware? Chyba tylko to, że produkty Oracle można osadzić na warstwie VMware.
Pytane: Czy zna Pan system AIX? Proszę ocenić w skali od 1 do 5 ?
Każde kolejne pytanie naprawdę zaczęło mnie irytować - pytania nie były zgodne ze stanowiskiem na które aplikowałem.

Podsumowując
Widać, że chcą ograniczyć koszta, zatrudniając człowieka "orkiestrę". Testują rynek, żeby sprawdzić na ile mogą sobie pozwolić w zatrudnieniu specjalisty od wszystkiego.
Na pewno się następnym razem zastanowię, czy aplikować do tej firmy.
4
Bartosz 2016-02-12 15:02:07
"Zdarza sie też że dzwonią poza dyżurem."
Możesz rozwinąć to zdanie to znaczy kto dzwoni poza godzinami pracy - przełożony czy klient?
Z godnie z Kodeksem Pracy pracodawca nie ma prawa zawracać głowy ci po godzinach pracy - to karalne jest.
TseTse 2016-02-12 15:38:36
@Bartosz: W zasadzie odpowiedziałeś sobie sam na to pytanie. Dzwonią i jedni i drudzy. Dzwonią też serwisanci nie wiedząc że akurat nie jesteś na dyżurze. Nie twierdzę że nagminnie ale zdarzało się. Tak, można wyłączyć telefon służbowy :)
programista 2016-02-16 15:49:04
Mam pytanie do programistów. Jak oceniacie swoje projekty pod kątem rozwoju? Czy jest jakaś różnorodność? Czy dzień w dzień klepie się te same taski? Jak to wygladą ze szkoleniami? Czy coś ponad to firma oferuje? np subskrypcje do pluralsight itp? Jak wygląda sprawa z certyfikatami? Czy firma funduje? Czy sa wtedy lojalki?
1
programista 2016-02-16 16:21:34
I ogólnie jak Wam się pracuje jako programista w tej firmie? Czy jest duże ciśnienie? Dużo stresu? Czy programiście też mają te dyżury nocne?
pytanko 2016-02-22 16:11:38
Wie ktoś może na ile można liczyć minimum na stanowisku Specjalisty ds. Zarządzania Tożsamością? (+ ew. widełki w zależności od umiejętności). Dzięki.
1
otoja 2016-03-26 18:40:13
Ciekawe... W IBM jako Specjalista miałem 1500brutto mniej niż w ING
1
otoja 2016-04-01 17:32:23
Absolutnie serio piszę. Chyba ze to IBM mnie w bambuko zrobił ze stawką. No wiem, że po 4 latach doświadczenia w IBM moja stawka była typowa dla stanowiska na moim projekcie. Przechodząc do ISP szok, że dali te półtora koła brutto więcej.
Może po prostu miałem szczęście :-/
otoja 2016-04-07 21:27:56
Wiesz @Wojo, ja o dziale IT, nie jestem handlowcem. Może stąd dysproporcje :/
Zobaczymy jak będzie dalej
hgf 2016-05-06 12:55:52
atmosfera w pracy ejst jednak bardzo waznym elementem..sam mysel and zatrudnieniem sie u nich jako sepcjslsita do spraw automatyzacji w w Katowicach wymagana jest bardzo dobra znajomość Linux Red Hat oraz dobra Windows Server
Zostaw swoją opinię o ING Services Polska sp. z o.o. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ING Services Polska sp. z o.o.