GRUPA INFOMAX

Katowice

Opinie o GRUPA INFOMAX

Marta 2010-07-15 12:33:14
jak najdalej od tej firmy...( usunięte przez administratora ).:(
Marek 2010-08-10 08:31:07
zdecydowanie nie polecam. Zatrudniaja tylko na sezon na pozniej sa masowe zwolnienia - wiec jak ktos liczy na stala prace to daleko od Infomaxu
vicky2252 2011-03-08 18:40:29
zdecydowanie nie polecam. Popieram przedmówców- praca za najniższą krajową + pseudo prowizje których nie ma nawet na umowie... pracujesz za grosze.( usunięte przez administratora )Nie ma szkoleń żadnych, zero motywacyjnego systemu. Nie polecam.
anonim 2011-04-28 10:41:16
szczerze mówiąc nie rozumiem całego zamieszania, pracowałem 2 razy w tej firmie, wszystko było ok wypłata na czas, stawki takie jak umówione, ludzie w porządku. Minusem był duży nawał pracy, ale to już zależy jak co komu pasuje
3
anonim 2011-11-20 15:51:04
niestety praca w tej firmi( usunięte przez administratora ) pracowałam w tej firmie od września 2002 do lutego 2003r i nie życzę nikomu takich szefów, muszę się zgodzić z moimi przedmówcami ale na szczęście jest dużo fajnych firm, gdzie jest miła i przyjazna atmosfera
kiedyś tam pracowała/em 2013-08-21 21:43:59
Pensja ? jaka pensja? poniżej najniższej krajowej + prowizja jak uda ci się coś sprzedać.
Dodatkowo jakieś potężne obroty, żeby w ogóle dostać i zapracować na ta najniższą krajową. Jakieś progi bez prowizyjne. Po prostu szok. Szkoda czasu. Więcej zarobisz pod Realem żebrąjąc i mniej upokorzeń przez to doznasz od szefostwa i dyrektorstwa.
blondi 2013-12-05 15:11:07
Widzę, że nic się tam nie zmienia od kilku lat - lepiej nie tracić czasu na prace dla tej (usunięte przez administratora)
2
XxX2 2014-03-08 11:47:55
A jaki jest system pracy? ile zmian? po ile godzin się pracuje...?
aerato 2014-03-15 09:31:09
Pracowałem w tej firmie przez wiele lat na różnych stanowiskach. Pracowałem przed i w czasie kryzysu. Nie rozumiem tych, którzy tu wypisują swoje głupoty. To zawsze była firma dla ludzi z pomysłem i inicjatywą. Nigdzie nie nauczyłem się tak wiele jak tam i w zakresie handlowy i technologicznym. Trzeba jedynie wykazać minimum zainteresowania. Korzystam z tej wiedzy do dziś pomimo, że tam już kilka lat nie pracuję. Jak szukasz pracy od ... do, to idź kleić znaczki na pocztę, albo kopać rowy. Tam trzeba mieć cojones i szeroko otwarte oczy na świat. Każdy kto robił wynik sprzedażowy zawsze zostawał, bo przecież nie wywala się kury znoszącej złote jajka. Owszem przed sezonem nabór. Statystycznie na 10 ludzi jakieś 8 osób to niemoty, które siedzą za biurkiem i nie bardzo sami wiedzą po co tam przyszli. Kto takiego zatrudni na stałe. Zarabiałem tam pieniądze, o których większość z Was będzie tylko marzyć pewnie, aż do emerytury. Po prostu byłem dobry. Zasady są proste dobrym dobrze się płaci, a miernoty się wylewa. Oczywiście można się obrażać na to, bo przecież każda miernota była zdyscyplinowana i punktualnie przychodziła do pracy. Na tym się jednak kończyło. A tu trzeba pracować, a nie chodzić do pracy. Tak jest w każdej firmie cienkich się wylewa. Ludzie budzimy się, mamy kapitalizm już od wielu lat. Pewnie teraz padnie pytanie dlaczego tam nie pracuję. Firma w pewnym momencie rozrosła się do prawie 100 osób. Musiały wejść elementy korpo w zarządzaniu. To nie wszystkim odpowiada. Założyłem własną firmę.
karla 2014-03-19 15:35:26
powyższy tekst w 100% oddaje jaki był stosunek do ludzi w Infomaxie :((usunięte przez administratora)
kaarina 2014-03-20 01:01:11
Mnie osobiście bardzo żal, że taka firma jaką kiedyś był INFOMAX już nie istnieje.Kiedy tam pracowałam dawno temu w czasach, kiedy rodził się rynek reklamy było jak w złotym "ulu". Każdy pracował jak pszczoła ale wiedział po co dlaczego i za ile. Jeśli był bardzo dobry ,zarabiał bardzo dobrze,jeśli był kiepski pracodawcy starali się zrobić z niego dobrego( szkolenia, rozmowy, pomoc innych handlowców)ale przede wszystkim atmosfera,atmosfera, która była wyjątkowa, wręcz rodzinna i to sprawiało, że ludzie identyfikowali się z firmą, oddawali dla niej i pracy w niej całe swoje życie ( tak było ze mną). Niestety do czasu, kiedy pracodawcy zostali omamieni wizją wielkich, większych zysków przechodząc w biznesie na wzorce amerykańskie. Katastrofa!Ludzie?, jacy ludzie?
to mają być "wyrobnicy". Nie mają pracować tylko "wyrabiać"obroty, poziomy sprzedaży, lejki sprzedaży, progi sprzedaży,zyski!!!. Masz problem bo jesteś chory, masz problem bo masz problemy, masz problem bo się stresujesz, masz problem bo Cię zwalniamy!Wszyscy wartościowi ludzie , którzy tam pracowali i tą firmę zbudowali ( oprócz tych, którzy sami się zwolnili)zostali "wykopani" i to jest największa klęska firmy INFOMAX- Katowice. Płakać mi się chce, ale pocieszające jest to, że już tam nie pracuję i Ci co zostali wykopani dalej żyją i bez Infomaxu dobrze egzystują.
2
eddie 2014-04-09 23:09:34
Może jednak jest coś lepiej, bo ostatnie komentarze sa od pracowników, któzy kiedyś pracowali w infomax, ale nie pracują obecnie.
luck 2014-04-11 11:35:18
Takiej szefowej jak moja z dzialu koordynacji zycze wszystkim. I bynajmniej nie jest to tekst sakastyczny. Jest to osoba na wlasciwym miejscu. Lepszej nigdy nie mialem i chyba nie bede juz mial. Zal zostawiac ludzi bo stworzylismy w naszym dziale fajna atmosfere ale coz takie zycie...
moon 2014-04-13 11:04:50
jeśli chodzi o Infomax to mam odpowiedź na post osoby piszącej pod nickiem aerato. Jeśli uważasz tę firmę za porządną i doceniającą ludzi to chyba nie wiesz co mówisz. Ludzie są tam traktowani okropnie. Fakt można się dużo nauczyć, ale jest to okupione stresem, presją , inwigilacją z każdej strony. (usunięte przez administratora) Jedyne co jest świetne w tej firmie to ludzie, którzy są naprawdę cudowni i pomagają jak mogą. Ale postawa szefostwa jest karygodna.
1
Roberto 2014-04-24 21:02:27
Za chwilę mam tam podjąć prace. Obecna moja praca jest całkiem całkiem. Warto zmieniać i pokusić o szkolenia i rozój w infomaxie jak zachęca firma?
Głownym motorem do zmieany to brak możliwości awansu w obecnej firmie.
Proszę o poradę! Z góry dzięki!
toja 2014-04-27 15:45:33
Wszystko zgodnie z INFOMAX'ymą: (usunięte przez administratora)
3
moon 2014-04-28 09:18:16
Roberto jeśli Twoja praca jest całkiem niezła to zastanów się czy chcesz ją zmieniać na gorszą. W Infoamxie jest praca maxymalnie strasująca. Co chwile są zmiany, jeszcze dobrze nie wprowadzą jednej zmiany jak ogłaszają następną. Zastanów się dobrze zanim tam pójdziesz. Dużo na pewno nie zarobisz a jeśli chodzi o możliwości rozwoju to no cóż są znikome ponieważ w ciąż zbyt mało będziesz robił aby otrzymać awans. Osoba pisząca pod nickiem Toja ma całkowitą rację. To cała prawda o Infomaxie. Ja nie polecam tam pracy, ale zrobisz jak będziesz uważał. Powodzenia
2
obserwator 2014-07-01 12:10:47
buahahaha, Najgorsze, najmniej korzystne (a co za tym idzie najprawdziwsze) opisy zostają stąd wyrzucane. Zero obiektywizmu. Po co w ogóle tu wchodzić jak się nic nie dowiesz. Nie polecam.
2
liczka 2014-11-25 15:13:20
Beznadziejna firma. Brak szacunku dla kandydatów. Zapraszają na rozmowę, robią test sprawdzający znajomość Ms office( czas rozmowy 1,5 h) po czym dzwonią po jakimś czasie, że są zainteresowani i zapraszają na dzień próbny. Jednak dzień przed przyjściem na dzień próbny dostaję telefon, że niestety jednak muszą podziękować bo jednak w tej chwili nie będą nikogo nowego zatrudniać wspomogą się stażystami. Gdzie tym wszystkim jest logika. Szukają kogoś a potem nagle się okazuje, że nie mają kasy na zatrudnienie? O co chodzi???
1
makary 2014-12-16 12:20:12
Szok to co tu czytam! Zastanawiam sie czy wybrac sie tam na zorientoeanie sie w temacie! Poczytam chetnie jakies jeszcze komentarze. Pozdrawiam
makary 2014-12-16 22:12:07
Tomek! Dziekuje za pierwsze slowa!!! Pozdrawiam
koniczyna 2015-01-20 11:51:15
Szkoda czasu i poświęcenia na tę Firmę.Szefostwo chamskie skupione na swych zyskach,wykorzystują człowieka na maxa,a ty pracuj jak wół za najniższą krajową jak jest sezon tj.październik-grudzień to tyrasz po 10-12 godzin jak wyrobnik nawet trzeba soboty i niedziele bo tak najlepiej widziane co nie znaczy że docenione,wyrabiasz im większe zyski,a ty szary robolu najniższa krajowa,a na
święta ani dziękuję ani premii.Firma w tym czasie klepie ogromne ilości
kalendarzy i terminarzy ale ty się musisz prosić czy takowy dostaniesz co
niektórzy robią sobie je sami po prostu śmieszne.W firmie koszmarna atmosfera
oprócz wyzysku-mobing.Najważniejsze nie masz szans na dłuższe zatrudnienie
interesują się się głównie stażami do każdego z działów a potem następny nabór
stażystów itd.Na stażu zasuwasz jak każdy zatrudniony tam pracownik,a na koniec
i tak ci podziękują taka polityka tej Firmy koszmar.Nie polecam można się zestresować i dorobić garba.Nadzieja matką głupich co innego mówią na początku a co innego jest na koniec.
2
JAG 2015-02-18 14:12:59
Firma jakich na rynku wiele, nastawiona wyłącznie na zysk i wyzysk przy okazji, poszanowanie pracowników pozorne, a tylko dzięki pracownikom ta firma istnieje. Pracowali tam keidyś ludzie bardzo oddani i zaangazowani ,pozwalniali się bo przestał im się podobać kierunek w którym firma podąża. Któryś z przedmówców pisał, ze w firmie sporo się nauczył, fakt, tyle,że wyłącznie dzięki pomocy współpracowników i własnemu zaangażowaniu , na szkolenia lub pomoc włąścicieli nie ma co liczyć.Zarobki marne, rotacja spora,czas pracy - nienormowany, właściciele... nie będę powtarzał wcześniejszych wpisów o wsi i słomie,choć zgadza się z nimi większość nie tylko byłych pracowników :)... bez kręgosłupa moralnego, niedouczeni, bez klasy z bardzo wysoką samooceną i jednym celem - dużo mieć , mało dać . Nie polecam pracy w tej firmie.
1
xec4 2015-04-20 15:52:42
Witam.
Dzisiaj zaproszono mnie na rozmowę na stanowisko magazyniera do infomaxu. Czy ktoś mógłby mi opisać mniej więcej jak wygląda praca na tym stanowisku i jakie mniej więcej są zarobki.
mm 2015-04-26 18:40:15
I jak, byłeś na tej rozmowie na stanowisko magazyniera? Jestem ciekaw jak to.funkcjonuje i czy warto.
xec4 2015-04-27 10:27:59
Tak byłem, rozmowa trwała jakieś 30 minut. Standardowe pytania dlaczego chce tam pracować, czego oczekuję, jakie wynagrodzenie, czego nie lubiłem w poprzedniej pracy, jakie obowiązki i cechy powinna mieć osoba na tym stanowisku itp. Praca na magazynie i w terenie. Od poniedziałku do piątku od 8-16. Mają dzwonić do końca tygodnia i poinformować czy zapraszają na drugi etap(rozmowa z kierownikiem)czy dziękują. Póki co tyle.
2
ktoś 2015-08-06 12:25:36
Normalna na pewno nie jest. Ludzie beznadziejni kierownictwo jeszcze gorzej. Zwalniają z dnia na dzień bez podania przyczyny. I masa Stażystów po tylu latach to UP powinien im już odebrać te staże żenada
1
były handlowiec - Bronek 2015-10-02 10:09:12
Trochę mnie dziwią te wszystkie negatywne opinie. Pracowałem w Infomaxie ponad rok i wiele się nauczyłem. Oczywiście nie jest to firma dla tych co myślą, że w pracy piję się kawę i je ciasteczka... Trzeba pracować i tyle. Spokojnie można wyrobić plan i dostać za to całkiem niezłą premię. Dużą wartością w tej firmie są ludzie, którzy tam pracują.
1
lalunia 2015-10-12 21:00:29
Firma jest ok, wierzcie mi - można trafić gorzej... Ja bym się chętnie wróciła do czasów jak tam pracowałam.
Grupa Infomax 2015-10-15 13:09:21 [pracodawca]
Zmiany jakie zaszły w Grupie Infomax wywołane były sytuacją gospodarczą w naszym kraju. Większość pracowników z łatwością dostosowała się do nowej sytuacji. Wszyscy, którzy chcieli odejść, bo nie podobała im się nowa polityka firmy, odeszli. Od 2014 roku systematycznie organizowane są cykle szkoleń pozwalające poszerzać wiedzę zarówno praktyczną jak i merytoryczną. Aktualne założenia firmy mobilizują pracowników z dłuższym stażem do pomocy tym, którzy dopiero zostali zatrudnieni. System motywacyjny oparty na wynagrodzeniu podstawowym oraz szeregu premii pozwala zadowolić wszystkich zaangażowanych pracowników.
W Grupie Infomax dużo się zmieniło na przestrzeni ostatnich dwóch lat.
1
Grupa Infomax 2015-10-15 13:58:49 [pracodawca]
W tej chwili w firmie Infomax na stażu są dwie osoby. W Urzędzie Pracy, z którym z powodzeniem współpracujemy od wielu lat, mamy bardzo dobre opinie. Nigdy nie zwolniliśmy nikogo w sposób niezgodny z Kodeksem Pracy. Jedynie umowy typu umowa zlecenie czy o dzieło dają możliwość zakończenia ich z dnia na dzień.
Grupa Infomax 2015-10-15 14:04:03 [pracodawca]
Bardzo nam przykro, że taka sytuacja miała miejsce. Z pewnością zaszło nieporozumienie. Jesteśmy świadomi, że jeżeli zmieniła się sytuacja w obrębie organizacji to naszym obowiązkiem było poinformowanie Pani o tej zmianie. Warto zaznaczyć, że wszyscy kandydaci na stanowiska pracownika administracyjnego czy grafika są sprawdzani z umiejętności obsługi programów (MS Office czy programów graficznych) i tylko od nich zależy jak szybko uporają się z powierzonymi zadaniami.
Grupa Infomax 2015-10-15 14:04:53 [pracodawca]
Usunięte zostały wpisy, które obrażały inne osoby, były niezgodne z regulaminem portalu lub nie na temat.
GRUPA INFOMAX 2016-02-05 21:54:37 [pracodawca]
Wszystkie aktualne oferty pracy znajdują się na stronie: http://www.grupainfomax.com/praca.html - zapraszamy do składania swoich aplikacji. Jeśli są Państwo zainteresowani pracą na innym stanowisku, prosimy o przesłanie CV (i ewentualnie portfolio) na adres praca@grupainfomax.com
GRUPA INFOMAX 2016-02-28 22:18:17 [pracodawca]
Cześć! Wszystkie oferty pracy dostępne są na naszej stronie internetowej: http://www.grupainfomax.com/praca.html. Zachęcamy do aplikowania!
GRUPA INFOMAX 2016-03-25 20:21:33 [pracodawca]
Obecnie poszukujemy osób, które są kierowane na staż przez Urząd Pracy (stamtąd otrzymują wynagrodzenie). Kandydatów nie posiadających kwalifikacji stażysty z Urzędu Pracy zapraszamy na płatne staże od sierpnia 2016.
GRUPA INFOMAX 2016-05-11 15:35:30 [pracodawca]
Aktualne informacje dotyczące poszukiwanych pracowników lub stażystów znajdują się na naszej stronie www.grupainfomax.com w zakładce "praca".
Jeśli poszukujemy Specjalistów w określonej dziedzinie i w ogłoszeniu oczekujemy konkretnych umiejętności (np. Account Managera) to ZAWSZE proponujemy Umowę o Pracę z określonymi stawkami wynagrodzeń. Jeśli poszukujemy stażystów, czyli osób bez doświadczenia, chętnych do zdobycia wiedzy i umiejętności w naszej firmie, to również jasno informujemy o tym fakcie w ogłoszeniu rekrutacyjnym.
cik 2016-09-12 10:06:58
(usunięte przez administratora)
GRUPA INFOMAX 2016-09-12 13:00:22 [pracodawca]
Poniższy komentarz dotyczy wpisu usuniętego przez administratora:
cik 2016-09-12 10:06:58

Informujemy, że zamieszczanie nieprawdziwych informacji na temat naszej firmy jest działaniem niezgodnym z prawem. Takie działanie, nawet za pośrednictwem internetu, podlega karze.
W internecie nie jesteśmy wcale tak anonimowi, jak nam się wydaje, a przede wszystkim nie jesteśmy bezkarni. Bezprawne pomawianie i zniesławianie może zostać ukarane grzywną, karą ograniczenia lub pozbawienia wolności do roku. Jednocześnie pamiętajmy o tym, że możemy w internecie wyrażać negatywne opinie o firmie, jeżeli tylko podajemy informacje prawdziwe i rzeczowe oraz nie naruszamy niczyich prawnie chronionych dóbr osobistych.

Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek pytania zapraszamy do kontaktu bezpośrednio z przedstawicielem firmy.

Elżbieta Marasik-Bielejec - współwłaściciel

Poniżej przepisy:

art 212 kk.

§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Scalenie 2016-09-12 14:00:08
Ja uważam że należy spróbować dostać się tutaj, nie od dziś wiadomo przecież że firma radzi sobie na arenie międzynarodowej naprawdę zacnie, bez szkód i w ogóle
Zostaw swoją opinię o GRUPA INFOMAX - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GRUPA INFOMAX