logo HTEP Polska Sp. z o.o. Sunreef Yachts

HTEP Polska Sp. z o.o. Sunreef Yachts

Gdańsk

Opinie o HTEP Polska Sp. z o.o. Sunreef Yachts

Sebastian 2014-07-18 11:54:55
PM minimum 4000 eur ja nie ide do firmy dziadowac tylko pracowac a tej firmie potrzebny jest PM z prawdziwego zdarzenia aby rozruszac i podniesc morale w firmie
(usunięte przez administratora)
1
Sebastian 2014-07-18 12:16:28
A pozatym firma ma duzo kasy albo Mr Lapp sie jeszcze nie pokapowal ze szukaja PM od 6 mc -jakie to koszty?.Firma bogata i jak gosc sie kapnie to bedzie wolne stanowisko Dyrektora COD. Wtedy skladaj cv :))
I dobieraj kadre managerow. (usunięte przez administratora)
Sebastian 2014-07-18 12:52:06
Do Lucky- zmien system wynagrodzen a nie marudz. Plac za zrobione i przydzielaj premie to wtedy zaczna pracowac :)ale nie murzynskie premie :)To kadra zarzadzajaca dopinguje do pracy i pieniadze, a nie pracownik sam siebie :)))
daron 2014-08-06 13:35:26
Drodzy państwo jeden człowiek od ponad 2 lat próbuje psuc dobrą opinie firmy Sunreef Yachts,jest hakerem podszywa się pod cudze konta i serwery umieszczając na forach kłamstwa i oszczerstwa pod adresem kadry kierowniczej,zarządu firmy i prezesa Sunreef Yachts. Umieszczane przez tego człowieka "wpisy" na forach wygladaja na prowadzone dialogi,prosze nie dać się temu zwieść autor wszystkich umieszczanych kłamstw na forach jest jeden. Apeluje do wszystkich internautów aby nie brali pod uwagę negatywnych wpisów na forach o Sunreef Yachts. Stocznia Jachtowa od kilkunastu lat cieszy się dobra opinią,świetną renomą. Sunreef Yachts jest światowy liderem w projektowaniu i budowie katamaranów:)
słońce 2014-08-07 21:57:07
Skoro Was tak oczerniają, to może w końcu pozew? Firma na zewnątrz fajna, ale od środka syf- brak zarządzania, strategii, organizacji, chaos, chaos, chaos, podlane wyzyskiem i kompletnym brakiem szacunku dla człowieka. Nie znasz dnia ani godziny. Nie ma szans na stabilny rozwój kariery. Widac po zajebistej rotacji. I wcale im tak dobrze nie idzie, jak sie chwalą.
4
kto wie ten wie 2014-08-11 11:33:13
Tylko ze projektanci dobrzy pozwalniali się sami i prawie wszyscy najlepsi chłopacy wszyscy są za granica bo tam praca ta sama, ale szacunek do pracownika i godziwa praca. Sunreff na dno!!! 4
4
Sebastian 2014-08-12 09:59:30
Goku -twoja opinia jest bardzo dobra i obiektywna. jest to analiza faktow a nie bezsensowne oczernianie.
3
wojciech 2014-08-20 14:44:56
Witam, czy ktos orientuje sie od jakich zarobkow zaczyna specjalista ds sprzedazy? Co jakis czas pojawia sie ogloszenie, czy firma faktycznie zatrudnia, czy ogloszenie pojawia sie zeby bylo? Jak z rotacja na tym stanowisku? Wymagania jakie sa opisane w ogloszeniu dosc wysokie.. pozdrawiam
jakub 2014-08-20 15:21:17
Ogłoszenie się pojawia bo to rotacyjne stanowisko. Praca na kilka miesięcy.
Gorący ziemniak. Chcesz to łap.
Pieniądze dobre ale czy warto?

4
Jakub 2014-09-01 11:00:06
Czy orientujecie się czemu rekrutacja na PM trwa tak długo? Może już kogoś wybrali?
yanek 2014-09-01 11:17:05
pewnie przez sezon urlopowy. Zadzwoń i się dowiedz ;)
stefcio 2014-09-01 11:43:52
Na początku września odbywa się największa i najważniejsza impreza branżowa - targi w Cannes. Jej powodzenie to być albo nie być dla każdej stoczni jachtowej. W tym czasie nikt nie ma głowy do "bzdur".
W zależności od wyniku w Cannes - będą szybkie decyzje kadrowe. W jedną lub drugą stronę
:-)
2
Janusz 2014-10-06 11:23:39
Co z tego, że lider w branży, jak niedługo nie będzie miał kto pracować. Nikt tam już nie chce iść. Żaden specjalista nie powinien podejmować tam zatrudnienia, bo zmarnuje tylko czas. Szkoda zachodu. Macie fach w rękach szukajcie stabilnego zatrudnienia.
2
Ania 2014-10-10 11:35:03
Janie, czy pracujesz w Zarządzie? Tak mi się wydaje, kiedy czytam, że nie ma się do czego przyczepić. Wśród pracowników obecnie pracujących nie ma tak dobrych opinii o których piszesz. Kolejna firma zaczyna podkupować Wam pracowników, więc aby patrzeć, jak braknie Wam rąk do pracy. Zróbcie coś żeby tak się stało. Wyjdźcie do ludzi i zapanujcie nad dezorganizacją.
2
Szymon 2014-10-11 13:32:25
Pojawiło się ogłoszenie na projektanta mebli w SY, możecie coś napisać jak tam się pracuje? Jaka jest atmosfera, bo nie ukrywam poza kasą jest to dla mnie ważne? Jak czas pracy? Szanują życie prywatne pracownika? Jest jakaś szansa rozwoju? Wiecie, człowiek nie chce spaść z deszczu pod rynne.
5
37lat 2014-10-14 16:31:09
A mnie zastanawia to, że przeglądając profile osób tam zatrudnionych na portalach dla profesjonalistów przewijają się daty - 6 lat, 4 lata, 8 lat. Chyba nie jest tak źle jak kolega pisze. Fakt - ważne żeby podejmować tą decyzję świadomie, na pełną odpowiedzialność. Nie słyszałem, żeby projektanci pracowali w soboty i niedziele czy po 12h (10 się zdarzało). Na pewno w tej firmie można się dużo nauczyć, niejedna osoba po biurze projektowym prowadzi teraz swoje firmy i świetnie prosperuje. Gdyby nie SY to gdzie zdobyliby takie doświadczenie. Moja rada - szukasz klientów luksusowych i niestandardowych zleceń - SY, chcesz robić masówkę - zostań tam gdzie jesteś.
1
król 2014-10-17 14:27:11
Śmieszne jest, że firma próbuje jakimiś tanimi chwytami przyciągać fachowców wypisując rzeczy niezgodne z prawdą. Macie specjalistow, to dbajcie o to żeby chcieli pracować dla was a nie budowali zespol konkurencji. Wystarczy podejść do pracownika jak do człowieka, a nie jak do niewolnika. Nie wystaczy płacic żeby wymagać. Pracuję u was i wiem, że to co piszą byli/obecni pracownicy to prawda. Firma zmusza do pracy po godzinach, atmosfera pracy jest beznadziejna, trudna i nikt nie szanuje tu pracownika bez względu na jakim szczeblu się pracuje. Próbuje się tu budowac markę ekskluzywna, ale zeby to zrobić powinno zaczac sie od wizerunku wsród pracowników, bo tylko wtedy bedziecie mieli podstawe do budowania takiej marki.
6
Mila 2014-10-30 13:01:34
Od jakiegoś czasu przeglądając pracuj.pl trafiam na ogłoszenie z Sunreef. Z moich obserwacji wynika, że na stanowisko speca ds. marketingu mniej więcej poszukują osoby co pół roku. Zasięgnęłam więc opinii u źródła. Rotacja ogromna, atmosfera syfiasta i nie dziwię się już rotacji, zreszta widać po stronie, że marketingowo do bani. W każdym razie na rynku, jako pracodawca Sunreef ma zszarganą opinię, a to także źle wpływa na cały wizerunek firmy.
1
Teodor 2014-11-12 20:03:09
Bylo by dobrze ale ci pomagali kraść panom (usunięte przez administratora) teraz się panosza a uczciwi cierpią
1
prefabrykant 2014-11-19 00:14:59
Ludzie czytam i nie wiem co wy widzicie za problemy..Moim zdaniem firma bardzo w porzadku dbajaca o pracownika..wiadomo wszedzie sa wzloty i upadki ale nie ma czegos takiego ze pracownika wykorzystuja..chcesz zostac dluzej zostajesz nie to nje. Placa tez dobra u najwazniejsze zawsze w terminie .. ciaglasc pracy jest i nie widze tutaj by byla wielka rotacja ..wiadomo czlowiek niekumaty nie jest za bardzo potrzebny lecz gdy sie starasz i widac rezultaty to nie zostaniesz zwolniony.
3
Postfabrykant 2014-11-23 13:34:16
Już wielokrotnie pisano, że problemów nie ma, krytyki zresztą też nie (tylko aplauz i zaakceptowanie). Naprawdę nie można narzekać (naprawdę nie można). Rotacji nie ma dużej.Nie ma. Co najwyżej cała kadra zmienia się raz w roku. I to nie zawsze cała. Ciągłość pracy jest ogromna. Praktycznie nie ma przerw w pracy. Pracujemy ciągle (max jedna przerwa na 10-12 h pracy i to krótka), naprawdę nie można narzekać. Naprawdę nie można narzekać.
8
jachcior 2014-11-24 19:58:44
Panie Sebastianie, pisze pan że min. płacy to 4 tysie euro, ok. Pisze pan również że był pan na rozmowie na PM i nie dostał posady bo za dużo pan chciał. Pytanie: 1) czy 4 tysie euro to netto czy brutto? i ile pan żądał jeżeli można wiedzieć (mniej więcej) 2) skąd pan wie że nie został pan zatrudniony z powodu że za dużo pan chciał? 3) Ile trwała rozmowa kwalifikacyjna i kto był obecny (osoba z HR i dyrektor operacyjny lub przyszły szef)? 4) Ile etapów rozmowy pan przeszedł lub ile etapów było? 5) Jak długo czekał pan na odpowiedź. Pytam się ponieważ pracodawca nigdy nie podaje powodu dlaczego nie wybrał kandydata (a w szczególności jeżeli chodzi o wynagrodzenie). Zgadam się również że PM zarobki to od 15-25 tysi brutto PLN ale to zależy od branży i wielkości projektów, a wiem że są PM którzy zarabiają więcej niż 25 tysi PLN. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
2
Frytek 2014-11-28 09:17:49
Ktoś ostro pojechał ze stawką...
Realna pensja to 5-6 tysięcy netto. Jak umiesz wchodzić w ty ł ek to 8-9.Praca na 0,5 - 1,5 roku (znowu zależy od wchodzenia w ty ł ek) Potem wymiękasz albo Cię wywalają. Pozycja w CV ciekawa ale niech każdy rozważy sam.
1
jachcior 2014-11-28 15:25:44
Realna pensja 5-6 tysi netto? ale o jakim stanowisku piszesz? Bo na pewno nie na PM (project manager). Skąd masz te dane? Prawdziwy PM w jakiejkolwiek firmie jest na wagę złota. Nie każdy ma predyspozycję na PM. PM może mieć certyfikaty, dyplomy i inne świadczenia i ładnie to wygląda na ścianie ale w rzeczywistości kiedy przyjcie do pracy to nie jest w stanie poradzić sobie. Bo to co nauczą Cię w szkole lub na szkoleniach to tylko teoria. Prawdziwe wezwanie przychodzi kiedy masz projekt lub kilka projektów naraz i musisz je dopiąć na czas i budżet. To od PM zależy sukces projektu. Jeżeli firma (dyrektor czy właściciel) widzi że ma cennego PM i ten PM kończy projekty na czas i wyrabia się w budżecie to go nie puści i powinien tak o niego (PM) zadbać by nie odszedł do konkurencji. Może jest i prawdą żę SY szuka PM od ponad roku, może jest i prawdą ze zwalniają po kilku miesiącach ale to dlatego że ten PM nie jest tym za którego się podawał. Może i ma (PM) super cacy CV, licencje, pokończone kursy i szkolenia, może i świetnie wypadł na rozmowie, no ale co z tego kiedy nie jest wstanie ogarnąć projektu na czas i w budżecie bo on (PM) zawinił a nie robotnicy. PMów w Polsce jest jak mrówki, ale prawda jest taka że prawdziwy PM, taki na wagę złota, to rarytas. Wystarczy poszperać w necie i dowiedzieć się co czyni prawdziwego PM. Lojalny pracodawca zauważy talent i będzie robił wszystko aby go zatrzymać dla siebie i powinien zrobić wszystko aby nie odszedł do konkurencji. Wracając do tych 5-6 tysi netto, to jest to nie realna pensja dla PM a jeżeli taką ma to jego pensja jest zaniżona o bardzo dużo albo ten PM tak się ceni i na więcej go nie stać. Piszesz "Potem wymiękasz albo Cię wywalają" jeżeli wymiękasz to definitywnie nie nadajesz się na prawdziwego PM, a jeżeli cię wywalają to znaczy że ... nie nadajesz się i może lepiej zmień karierę (nie piszę tu o Tobie tylko ogólnie). A co do płac, różnych stanowisk w różnych branżach to w necie można znaleźć raporty z pensjami przygotowane przez firmy konsultingowe. I tak jak pisałem wcześniej na rok 2013, wynagrodzenie, podstawowe dla PM czy Kierownika Kontraktu to 15-25 tysi brutto. O swoje zarobki trzeba walczyć ale mądrze i z głową. Prawdziwy PM zna swoją wartość. Pozdrawiam i powodzenia.
1
ślimak 2014-11-30 20:59:22
Panie Jachcior,
Wątek NIE dotyczy modelowego przedsiębiorstwa tylko konkretnej firmy zarządzanej przez konkretnego - "ty mieć zła organizacja" - człowieka. Różnica taka jak pomiędzy przywołaną przez Ciebie wagą złota a wadą wzroku.
1
Demo 2014-12-01 13:15:23
A może jest ktoś kto może napisać czym PM się w tej firmie zajmuje? nie mówię tu o obowiązkach wymienionych w ofercie pracy bo to często nijak się ma do rzeczywistości, lecz takie realne działania które PM ma podejmować. Często spotykam się z tym, że tzw PM to bardziej handlowiec niżeli osoba z wiedzą techniczna potrafiącą wesprzeć działania na hali produkcyjnej i odpowiednio zakomunikować to co się tam dzieje odbiorcy.


Kris 2014-12-08 18:15:49
Szkoda czasu na tą firmę. Żadna firma o której słyszałem, czy w której pracowałem nie traktuje ludzi tak jak SY. To przykre, ale prawdziwe. Nie płacą za nadgodziny (no bo przecież każdy czasami zostaje dłużej), stosują mobbing i z trudem znajdzie się w firmie osobę, która pracuje dłużej niż rok.
1
Gizmo 2014-12-17 20:07:35
Ha, ha, ha. W SY zostaje się przymuszanym do nadgodzin. Kris dobrze prawi. Łączę się w bólu i zwijam żagle z tej firmy bez perspektyw!
4
Statystyk 2014-12-31 10:01:13
2013 - zwodowanych 11 jachtów.
2014 - zwodowanych 6 jachtów.

2013 - łączna długość wyprodukowanych jachtów : 740 stóp.
2014 - łączna długość wyprodukowanych jachtów : 366 stóp.

Dane z oficjalnej strony www.
Bez komentarza...
2
sąsiad za płotu 2015-01-06 21:05:07
widze panowie że u was,ten sam syf co u nas w galeonie
7
Jaja sobie robisz 2015-01-13 14:43:29
Nie potrafia liczyc pieniedzy i zle wyplacili mi nawet nie potrafia liczyc dni w kalendarzu xD
wyslali wyrownanie i ciagle jest za malo.
I malo daja pieniedzy jak na te warunki pracy.

Czasy sie zmieniaja dla dobra firmy, a nie szarego pracownika
ono232 2015-01-21 17:08:48
hej.Dali właśnie ogłoszenie na Sp. d/s Zakupów, czy ktoś z Was wie ile takowy w tej firmie zarabia? Dzięki z góry.
ono232 2015-01-21 17:34:03
Poziom pyskówek na tymże forum skutecznie jednak mnie przekonał, że to nie miejsce dla mnie i żeby nie tracić czasu na branie udziału w procesie rekrutacji. Bardzo pomocna strona, chciałam podziękować założycielom.
3
Maria 2015-01-22 13:57:09
@ono232

Pytanie nie powinno brzmieć NIE za ile tylko na ile...
Gorący ziemniak. Spytaj na rozmowie ile osób przewinęło się przez to stanowisko przez ostatnie kilka lat...
7
zibi 2015-01-25 11:27:52
Byłem tam i pracowałem tam. Jak chceta tam robić to bądźta przyotowani na wszystko, chyba,że ktoś chce mierzyć wyżej od swojego kolegi po fachu. Fajna firma, dobre początki, kiepskie zakończenia.
4
pia 2015-01-28 09:02:49
Najlepsi specjaliści odeszli sami
4
gdanszczanin 2015-02-23 12:50:19
dokladnie ten sam
it 2015-02-24 20:58:49
witam ile zarabiają u was tapicerzy
Paździoch 2015-02-25 10:38:23
pewnie powiedzą tobie, że zalezy od doswiadczenia, rużnie bywa, ja po testach dostałem 14 PLN na początek, ale są na pewno tacyco zarabiaja więcej
Lewi 2015-03-17 09:17:33
Witam, ja napiszę całą prawdę o danej firmie. Opinie są różne bo ludzie różnie podchodzą do pracy. Pracowałem tam półtora miesiąca ale nie byłem w stanie znieść pracy psychicznie. Zaproponowano mi 11 zł/h na początek na umowe zlecenie na okres 1 mc , potem obiecywali podwyżkę. Pracowałem sumiennie i nie miałem nic sobie do zarzucenia ale umowa została mi przedluzona na takich samych warunkach. Kierownicy zmuszają do nadgodzin , gdzie na umowie zleceniu nie masz dodatkowych 50 % za nadgodziny. Na nocnej zmianie także.W firmie Galeon byłem szanowany a tu w ogóle nie doceniony, kierownicy nie są otwarci na nowe rozwiązania tylko trzymają sie szablonowo swoich wytycznych. W zime pracuje się przy minusowych temperaturach , ale naszczescie mają namioty które są ogrzewane ale nie sa zawsze stosowane , gdzie tu jakość ? Firma nawet nie ma mieszalni Sprzet dostałem dopiero pod koniec miesiąca , a tak to musiałem latać po hali i sobie ogarniać . Bardzo słaba organizacja pracy. Najgorsze jest to , że po urlopie moje rzeczy zostały porozrzucane po szatni (szafka podpisana) więc po tym zdarzeniu zdecydowałem się odejść . Kluczę do szafek są rozdawane przez ochroniarzy i to oni mają ciagly dostep do szafek co jest niedorzeczne. Ogólnie bardzo stresująca praca. Sami oceńcie czy warto tam pracować. pozdrawiam
6
dred 2015-05-14 22:44:57
Jest oferta pracy dla grafika w SY. Patrząc na historię wpisów na tym forum to nie zachęca to do składania swojego CV. Tak z ciekawości to ile przeciętnie się tam pracuje?
2
ciekawski 2015-11-17 20:07:11
Witam, jakie są zarobki magazyniera w tej firmie? czy ktoś ma jakieś informacje?
prestizowy 2016-01-08 20:15:23
@karolinka - jak przyjdziesz ktoregos dnia do pracy i nie bedziesz mogla sie zalogowac na stanowisku pracy, to informatycy na zgloszony problem, poinforumuja Cie, ze "juz tu przeciez nie pracujesz", to zapewne poczujesz ten prestiz i miedzynarodowa atmosfere :)
4
ktos 2016-01-15 00:56:51
Nie polecam pracy krojcza-laminarz. Nawet faceci są w szoku ze dziewczyny tam pracujące są tak wredne.Prym wiodą 4 dziewczyny ktore traktuja nowe jak mięso armatnie,przez takie ,,osoby,,nikt tam nie chce zostac.Praca fajna ale atmosfera poniżej szamba. Szkoda nerwów i zdrowia by użerać sie z takimi idiotkami.Szkoda że brygadzistka udaje że nie ma problemu. Jeszcze raz nie polecam !!!!!
3
ktosik 2016-01-18 19:51:57
Pani ktosiu nic dziwnego,że są wredne jak tłumaczy sie 100 razy to samo a się prostych rzeczy nie potrafi wykonać, szybciej dziecko z przedszkola pojmie jak co nie które nowe zatrudniające się w tej firmie, pozdro
2
Sunreef Yachts / Kadry 2016-02-09 10:14:37
Dzień dobry,

w celu uzyskania szczegółowych informacji dotyczących aktualnie realizowanych rekrutacji w HTEP Polska Sp. z o.o. - Sunreef Yachts, zapraszam do bezpośredniego kontaktu z naszym działem kadr:

Dział Kadr i Rekrutacji
Sunreef Yachts
ul. Doki 1
80-958 Gdańsk
Tel: +48 58 769 77 72
E-mail: rekrutacja@htep.pl

Chętnie udzielimy Państwu wszystkich niezbędnych informacji.
Anonim 2016-02-19 22:29:53
Kiedyś Sunreef to była jeszcze firma która szanowała pracowników i dostawców - Znam ich prawie od samego początku w 2007r. I mogę powiedzieć że jest co raz gorzej a nawet dramatycznie - Już nie wspominając o braku zamówień i co za tym idzie słabej kondycji finansowej to cała "ekipa" która stworzyła tą firmę już dawno odeszła - Została "elita" która ciągnie firmę na dno!

Ale cóż - Każdy może pisać co chcę - Moim zdaniem wystarczy się tylko przejść wokół firmy, po biurach...jest to zapewne piękny obraz jak powinna wyglądać firma o międzynarodowych ambicjach - Yachty MEGA a biura SYF.
5
Anonim2 2016-02-29 13:39:09
Pozdrawiamy konkurencję:)
pawel stocznia 2016-10-04 18:24:38
panowie wiecie jak tam rekrutacja od września na wolne stanowiska pracy przebiega CHODZI O GDANSK. Ja byłem już 2 tygodnie temu na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko szlifierz i laminiarz. Do tej pory nie oddzwonili do mnie a ni ja nie moge się dodzwonić.
Przyjeli nowych malarzy albo do laminowania kogoś czy nie?
Ryszard Brzyski 2016-10-24 11:18:29
Powiem krótko. Nie ma drugiej takiej firmy na świecie by serwis zapieprzał po świecie, obierał jachty z żelkotu i laminował od nowa rozpadliny. Syf nie jachty. Jak budują jachty tak płacą i podobnie traktują pracownika. Do dobrej firmy ciężko się wbić a sama rotacja świadczy że to kupa gówna.
Jak ktoś chce za granicę szukać mnie na Fejsie Ryszard Brzyski.
3
Zostaw swoją opinię o HTEP Polska Sp. z o.o. Sunreef Yachts - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HTEP Polska Sp. z o.o. Sunreef Yachts