brak logo

Aluship

Gdańsk

Opinie o Aluship

anonim 2009-04-22 16:42:17
Witam serdecznie pracuję już w Aluship od prawie roku, praca przyjemna do dnia dzisiejszego, ta firma jest bankrutem nie mają nawet pieniędzy aby wypłacić wypłaty które powinny być do 15-stego każdego miesiąca. Za Co ludzie mają żyć spłacać kredyty a nie mówiąć za co do tej pracy dojechać. Kadry wolą spłacać kredyty firmowe niż wypłacić wypłaty ponad 100 osobą. Ludzie dobrze się zastanówcie zanim się tam zgłosicie, ja też rezygnuję z tej pracy. Obiecują zatrudnienie na stałe ale do dnia dzisiejszego jestem na zleceniu
już niedługo 2009-12-13 02:17:51
Dodam tylko że to wszystko prawda o tej firmie.Zatrudniają Rusków robią wałki, a przede wszystkim oszukują ludzi.Gdyby się Prezes dowiedział jak oni go kroją to by na zbity pysk [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pana [usunięte przez moderatora] i Pana [usunięte przez moderatora].wkrótce wykorzystam swoją wiedzę na ten temat.
larkin 2009-12-13 11:47:33
Ludzie nie zatrudniajcie się tam oni są niewypłacalni.Płacą kiedy chcą.Robią sobie jaja z wypłatami.
Spyridon 2010-01-05 16:54:20
Witam.
Pracuję w Alushipie dziewięć lat i jestem troszkę zdziwiony tymi wypowiedziami.
Po pierwsze nie znam nikogo w firmie pracującego na czarno.
Po drugie ktoś się pytał o PiP ,sanepid itp. A mianowicie ostatnio te służby były na początku grudnia. Post o pirackim oprogramowaniu można wkleić między baśnie Andersena. Ciekawa jest też sprawa mercedesów hmm... po obejrzeniu filmu pt. 60 sekund każdemu może się coś pomieszać. Opóźnienia z wypłatami to fakt trafiło się lecz ktoś tutaj pomylił dni z miesiącami.
Wiele jest niedomówień w waszych opiniach niestety na szkodę firmy. Dlaczego nikt nie napisze jakie są nasze grzeszki? Nas pracowników.
Zdewastowane toalety, okradane automaty, kradzieże paliwa itd, itp.
Panowie piszmy całą prawdę!!

ps. Uważam że pracownicy z ukrainy którzy u nas pracują są dobrymi pracownikami.
anonim 2010-01-05 18:44:37
nawiazując do tematu na czarno Ja [usunięte przez moderatora] pracuje na czarno jak możesz pisać że się nie spotkałeś z tym na dowód mam już od paru lat wszystkie pisma z alushipu łacznie z protokułami zniszczenia obuwia ciuchów itp wszystkie orginały zawsze kserowałem i te ksera dawałem aby pobrać np: ciuchy są tam podpisy wszystkich mistrzów i nie długo z tym ide do prokuratury z takimi dowodami zawsze wygram Cały czas czekałem na ten moment warto było wszystko kserować i co teraz hahahhhaaaaah Ciekawe jak się wybronicie
pracownik 2010-01-05 18:47:43
SPYRIDON a skąd Ty możesz wiedzieć o oprogramowaniu skoro jesteś na produkcji??Chyba że z biura jesteś to normalne że bronisz gnoi A PIRACKIE KOPIE PROGRAMÓW TO FAKT.Mógłbym nazwiska yu walić kto jak i co ale nie wypada.
marek 2010-01-05 18:51:52
PIP ma przyjść to już każdy wie dzień wcześniej w jakim ty kraju pajacu żyjesz przecież w Polsce tylko tak się załatwia interesy i nie pisz takich bzdur że PIP
1
monter 2010-01-05 18:54:09
W KAJDANKACH WAS WSZYSTKICH BĘDĄ Z ALUSHIPU WYPROWADZAĆ ZA TE PRZEKRĘTY
monter 2010-01-06 12:40:30
www.gowork.pl/profil_podglad,94012 CV [usunięte przez moderatora] jeszcze kilka takich dowodów i do prokuratury
Sonic 2010-03-15 20:47:41
Witam.
Niestety wszyscy jesteście w błędzie!!!
To nie wina panów [usunięte przez moderatora].
To sam prezes jest winny takiego stanu rzeczy!!!
On nas polaczków ma głęboko w [usunięte przez moderatora]
liczy się tylko kasa!!!
Zero sentymentów.
Ma być tyle ,a tyle dla niego i reszta go nie obchodzi.
Jesteśmy tylko pionkami na jego szachownicy.
Ja, Ty i panowie [usunięte przez moderatora] też.
Pozdrawiam wszystkich :)
robo 2010-04-15 13:23:36
A jak wyglada rekrutacja do Aluship? Czy maja szanse na zatrudnienie absolwenci uczelni technicznych bez duzego doswiadczenia??Jak ksztaltuja sie zarobki?
jarekk 2011-04-25 21:56:42
pracowałem tam ładnych pare lat i patrząc z perspektywy czasu to była jakaś pomyłka zgadzam sie z wczesniejszymi wpisami ze tam pracują kapusie i chlaporowy a cale biuro to najwięksi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w gdańsku powiem tak fachowiec tam nie ma czego szukac oni mają gdzies to czy ty coś potrafisz generalnie ta firma to jekieś nieporozumienie
waski 2013-10-17 14:47:31
Witam.Czy to prawda ze jest praca na dłuższy okres czasu i ze daja umowy o prace?
2
oszukana 2014-09-21 15:08:03
Witam.co do zarobkow to nie prawda placa.a co do wyjazdow to latami przez to wiele rodzin sie rozpada.z mojej strony to maz po pol roku za granica poszedl sobie na boczek i nastapil sliczny rozwod
1
poszokujaca 2015-01-17 17:36:14
Jak tam jest z pracą w aluship?czy dostaje się umowę o pracę naprawdę?ile się zarabia na biurowych stanowiskach?
Jachuza 2015-03-16 10:51:01
Witam. Widze, że ktoś jeszcze w styczniu pytał o opinię więc wyrażę swoją własną opinię szczerą i bezstronną. Pracowałem w Alushipie 1.5 roku jako projektant systemow okrętowych.
1. Świetna atmosfera - Kierownik staje po stronie załogi i nie rzadko przyjmuje za to baty. Mimo to stara się utrzymać załogę. Nie został nikt w zwolniony jeśli na to nie pracował.
2. Wypłata/kasa - Jak sobie wynegocjujesz tak będziesz miał. Ja zawsze dostawałek kasę podstawową w terminie i zawsze dostawałem za nadgodziny w terminie. Słyszałem, że kiedyś był problem z wypłatami od najstarszych pracowników. Prezes wziął tą sprawę bardzo poważnie i ponosił konsekwencje tych opóźnień z własnej inicjatywy.
3. Rozwój - Jeśli ktoś chce się rozwijać w projektach roboczych to będzie miał świetną okazje. Firma postawiona jest na kilku nogach (kilku dużych klientów) i ma dużo pracy. Niestety ja się zwolniłem ze względu na chęć pracy w projektach technicznych których tam wiele nie ma.

Reasumując:
Jeśli szukasz stałej pracy ze stałymi wypłatami. Jeśli cenisz sobie stabilność to Alu jest dla Ciebie. Zostawiłem tam fajną ekipę i dalej utrzymujemy bliskie kontakty.
Ema 2015-11-07 23:33:05
Myślałam, że to poważna firma. Do czasu jak nie natknęłam się na ogłoszenie gdzie szukali: "Zarządca parku samochodowego - Kierowca" gdzie wymagali od flotowca m.in. obsługi sekretariatu i parzenia kawy gościom.
Taki flotowiec-serwisant-sekretarz-telefonista-kierowca katC-PRowiec. Normalnie człowiek orkiestra.
Jeśli człowiek jest od wszystkiego to ostatecznie jest do .........
To wyglądało jakby firmy nie było stać na zatrudnienie ani sekretarki ani sprzątaczki a wszystkie, dosłownie wszystkie, obowiązki łącznie z myciem kibla ceduje się na nowego pracownika.
Idiota który dał te ogłoszenie zasłużył na solidnego kopa w tył zanim coś grubszego spartoli. Dając takie ogłoszenie udowodnił że o zarządzaniu ludźmi wie tyle co ameba.(Może nawet ameba była by lepsza, bo takiego ogłoszenia by nie zamieściła)
Pomijam fakt, że tworzenie TAKIEGO stanowiska zupełnie mija się z celem, to wizerunek firmy jest taką wartością którą ciężko będzie odbudować.
Ema 2015-11-24 11:51:43
Zamieszczam pełną treść ogłoszenia które popełnili:

"Zarządca parku samochodowego - Kierowca
Aluship Technology Sp. z o.o.
Gdańsk, pomorskie
Specjalista

Zadania:

Obsługa parku samochodowego pod względem formalnym i technicznym
Prowadzenie dokumentacji związanej z pojazdami
Sporządzanie okresowych analiz i sprawozdań dotyczących stanu floty samochodowej
Nadzór nad korespondencją i obiegiem dokumentów w firmie
Zamawianie artykułów biurowych
Obsługa interesantów i gości,
Obsługa centrali telefonicznej, łącznie rozmów
Częste reprezentowanie firmy na zewnątrz

Wymagania:

Doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku
Znajomość języka angielskiego
Prawo jazdy kategorii B, posiadanie kategorii C będzie dodatkowym atutem
Wykształcenie minimum średnie, preferowane wyższe
Znajomość pakietu MS Office, ze szczególnym uwzględnieniem Excel, Word oraz Outlook
Zaświadczenie o niekaralności
Nienaganna prezencja i wysoka kultura osobista
Otwartość na pracę w międzynarodowym środowisku

Oferujemy:

Pracę w międzynarodowej firmie o ustabilizowanej pozycji rynkowej
Możliwość rozwoju zawodowego
Wynagrodzenie uzależnione od prezentowanych umiejętności i ich oceny
Prywatną Opiekę Medyczną

Aluship Technology Sp.zo.o. zastrzega sobie prawo skontaktowania się tylko z wybranymi kandydatami."

Wnioski niech każdy sam wyciągnie.
facet 2015-12-22 05:40:36
Witam "Oszukana" To nie wina firmy że faceci to frajerzy.Ja jeżdżę czasem za granicę i żony nie zdradzam.To od faceta zależy czy chleje wódę i lata za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] no ale to już trzeba być facetem.Bo prawdziwy facet słowa dotrzymuje.
były 2016-04-01 13:09:56
Teraz jest tam fala zwolnień , zresztą generalnie nie szanują ludzi i zmieniają ich jak rękawiczki , nigdy nie wiadomo kiedy Tobie podziekują .
1
Ema 2016-10-04 21:23:09
Ogłoszenia o pracę z tej firmy to kpina.
Po co dają ogłoszenia w języku którego sami nie znają?
Bez flaszki nie rozszyfrujesz
UWAGA! Czytasz na własną odpowiedzialność XD

"Aluship Technology Sp. z o.o.

Gdańsk, pomorskie
Specjalista
2016-09-20 do końca 16 dni

Commercial Department Specialist
( Shipbuilding – Oil & Gas )
Miejsce pracy: Gdańsk

Job Description:

Performing acquisition and offering activity
Preparing calculation of costs and establishing price parameters on acquisition, offering and contracting stage, including optimization of costs with other departments
Carrying out market researches and analysis
Establishing customers` requirements concerning product specifications and accompanied service
Placing offers and participation in commercial negotiations with contractors in order to establish commercial conditions of the contract
Preparation contracts
Administering and monitoring contracts concerning commercial, formal and legal issues together with supervision of proper calculation of contracts
Preparation and control over commercial documentation
Control over assurance of external services for the company
Collecting information and data concerning products and services, offered by the company
Reception of complaints and participation in complaint procedure

Requirements:

Min 3 years’ experience in similar position
University degree
Strong influencing and negotiation skills
Good communicator at all levels in an organisation across a variety of disciplines, legal, engineering and procurement
The ability to timely execution of assigned tasks
Fluent in English verbal and written

We offer:

Work in a company with an established position in the international markets
Attractive salary and social package
Training and professional development opportunities
Private medical care with an attractive pack
Great possibility of further professional development


Please send your resume and motivation letter via the "Aplikuj" button at the bottom of the page."
ripo 2016-10-05 15:37:10
hej hej a czy kots z was był na rozmowie o prace na stanowisko pracownika dzialu księgowo- administracyjnego w Bydgoszczy? jestem ciekaw jak to wyglada
Zostaw swoją opinię o Aluship - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aluship