brak logo

Tehand Sp.z o.o.

Lublin

Opinie o Tehand Sp.z o.o.

ajake 2014-01-12 20:30:50
Nie wiem czy masz racje, raczej mam co do tego wątpliwości. Z tego co wiem to była ogólna złość a nawet wściekłość u wszystkich w Tehand na całą tą sytuację z Wolfedem i przejęciem przez niego produktów NT. O tym raczej chyba nikt nie wiedział, tylko sami zainteresowani. Szybko się uwinęli, nakłamali i cóż nieładnie się zachowali (delikatnie mówiąc). Natomiast za zgodą prezesa powstała inna firma założona przez 3 pracowników, która w swojej ofercie miała usługi, które i Tehand miał w swojej ofercie - i tego nikt nie mógł zrozumieć, i to budziło duże negatywne emocje. I myślę, że właśnie to zainspirowało co niektórych do podjęcia pewnych działań.....
2
alejaja 2014-01-12 22:50:37
Ogólnie nie do przyjęcia w normalnej firmie jest taka sytuacja, że pracownicy zakładają spółkę która świadczy usługi takie jak ich główny pracodawca. Różnica jednak pomiędzy tym a Wilkmedem jest ogromna. (usunięte przez administratora)
someplaceelse 2014-01-14 12:06:23
Jestem już byłym pracownikiem, ale przyglądam się od jakiegoś czasu dyskusji która się toczy. Ja to widzę tak: pierwszy okres był naprawdę dobry: duża autonomia, odpowiedzialna praca, dobre zarobki i narzędzia pracy oraz poczucie satysfakcji z faktu, że człowiek się rozwijał. Później dużo się popsuło między innymi przez nietrafione decyzje w sprawie partnerstwa strategicznego z dużą firmą budowlaną (obecnie upadłą) oraz kiepski dobór kadry zarządzającej. Później wszechobecny tumiwisizm (pewnie po części spowodowany brakiem kasy w firmie) spowodował że nawet ci którym jeszcze chciało się pracować też wyraźnie obniżali loty. Ogólnie został sentyment do firmy i ludzi z którymi się pracowało, bo zespół był naprawdę dobry. Żal że tak to się potoczyło... A co do osoby prezesa ? Człowiek przez duże C, ale za bardzo ufa ludziom. A niektórzy szybko nauczyli się taki stan rzeczy wykorzystywać.
1
jawiemlepiej 2014-01-14 12:41:40
A wedlug mnie jedynymi winnymi jest zarzad poczawszy od prezesa, on taki zarzad wybral i on nie sluchal tego co pracownicy mowili jak zle sie dzieje. Dyrektorzy jak wsyzsycy wiedza nie sprawdzili sie i trzebabylo to zmeinic aby firma szla do przodu. Pracownicy byli lepsi i gorsi jak wszedzie ale tych lepszych sie nie nagradzalo tylko lizusow. A za przyjecia pracownikow odpowiedzialny jest zarzad. weic jednym slowem prezesem ze swoim zarzadem posadzili firme. A co do osoby prezesa mialem do niego duzy szacunek, mialem bo jego arogancja do informacji zwrotnych od ludzi odchodzacych do osob pracujacych w firmie do osob kotrzy mimo wsyzstko zostali i olewanie ich, zero informacji zwrotnych. Szkoda slow.
1
obiektyw 2014-01-14 21:30:53
Tak jak zwykle w życiu bywa nie ma jednego winnego, czy dwóch. Każdy kto choć chwile był w tej firmie jest winny. Pan (usunięte przez administratora), Zarząd i pracownicy też. Wszyscy się nie sprawdzili, każdy na swój sposób. Co niektórzy teraz mają możliwość zabłyśnięcia w T-Medical. (usunięte przez administratora) Z samego biadolenia kasy nie będzie. A tak w ogóle to szkoda gadać, trzeba szukać pracy.
1
możeitak 2014-01-21 19:12:02
W tej chwili co można przeczytać na stronie www firma jest w upadłości likwidacyjnej. A co za tym idzie nic nie bierze i nic nie sprzedaje. Po prostu firma jest w upadłości. Przedsiębiorstwem zarządza (usunięte przez administratora)(wyznaczony przez Sąd) i jeśli już coś kupuje to płaci.
Klient 2014-01-24 10:34:16
Jestem pracownikiem Działu Techn. jednego ze szpitali z centralnej Polski. Trafiłem tu szukając informacji. Kto Serwisuje/Naprawia urządzenia, które dystrybuował TEHAND(STERIS, KEN, CORPULS)??? Dział Serwisu Tehand nic nie wie lub nie chce podawać informacji.
albertus 2014-01-24 11:29:30
Ale to forum o warunkach pracy w tehandzie który padł, a nie pomoc techniczna do sprzętu,
Dzwon do kolesia który wam to sprzedał a nie wpisujesz się na forum pracowników wstyd
Żenada 2014-01-24 11:46:59
Właśnie dlatego upadł tehand... Zamiast pomoc to mieszasz z gnojem...
Kolego ze szpitala, spróbuj sie indywidualnie skontaktować z serwisantami którzy do was przyjeżdżali, z tego co wiem na płatne wyjazdy na razie serwis powinien jeździć . KEN STERIS i CORPULS bedą przejęte przez nowotwór powstający na zgliszczach tehand'u czyli t-medical ale oni na razie nie mają chyba serwisu.
Klient 2014-01-24 13:50:12
Dziękuję za pomoc. Szczególnie za tę pierwszą. Jest nam wstyd...czego niech się Pan domyśli.
noserwis 2014-01-24 21:18:11
Wstyd to bylo sprzedawac przy takim podejsciu serwisu. Pewnie najlepiej byloby aby handlowiec sprzedal, uruchomil i serwisowal. Zenada to malo powiedziane. Jak prezes mogl cos takiego tak dlugo tolerowac? Ale to juz historia i bez znaczenia. A teraz to trzeba dac na msze, aby serwis w tmedical oparty zostal na innych fundamentach i przede wszystkim innych ludziach.
1
Paweł B. 2014-01-28 14:37:49
Szanowna Pani. Bardzo dziękuje za pozdrowienia. Mam nadzieje że szczere. A tak poważnie. Komentarz który Pani zamieściła nosi znamiona pomówienia i nadaje się do zgłoszenia go do prokuratury.
Informuje Panią że wszystkie czynności wykonywałem w dobrej wierze w ramach obowiązków służbowych wynikających z umowy o pracę na czas nieokreślony. Bardzo proszę więc darować sobie wycieczki personalne.
6
adam 2014-01-28 17:41:48
Dziękuję bardzo za uznanie. Za docenienie poświęcenia i zaangażowania. Oczywiście źle pracowaliśmy, bo tylko po 14 godzin na dobę często. Bo tylko rocznie przejeżdżaliśmy około 80 -100 tys. Bo w miesiącu w domu ciągle byliśmy gośćmi nocując 5-8 razy we własnym łóżku. Bo często byliśmy czarodziejami i musieliśmy wyczarować aby urządzenia działały bez części i tak jak obiecał sprzedający. Bo wolno jeździliśmy aż 2 razy dodatkowo prawko robiłem. Bo, jako ostatni kontakt klienta musieliśmy wysłuchiwać za wszystkich. Dziękuje. Ale na przyszłość to proszę składać skargi do przełożonego na niewykwalifikowany personel aby można było coś poprawić, bo teraz już za późno.
4
diesel 2014-01-30 11:58:24
A ja tam nie narzekam. 8 godzin posiedzialem, sluzbowym sie wyjezdzilem, udawalem ze cos zalatwiam jedzac najdrozsze kolacje z klientami. Szkoda mi firmy i mojej posady i obwiniam was wszystkich ze upadła.
1
turbo-diesel 2014-01-30 12:00:04
Jak dla mnie tez spoko było szkoda że się tak szybko skonczylo
1
żaldupęściska 2014-01-31 01:09:37
Ty jakiś lokalny głupek???
Danka 2014-02-02 23:17:12
To były lata "super fajnej prosperity", nie dziwie się więć, że dobrze wspominasz.... To nie oznacza jednak, że wniosłeś do tej firmy tzw. wartość dodaną.... Nie wniosłeś.
Danka 2014-02-02 23:19:26
Eeee, gdzie był fajny zespół, ja nie zauważyłam.....
Danka 2014-02-02 23:22:54
Oj Tradycjo... naiwna/y jesteś.
Danka 2014-02-02 23:29:14
Byłam przez "chwilę", ale w żaden sposób winna się nie czuję.... Gdybym to ja zarządzała, a sprawa tak by się potoczyła, jak się potoczyła, to czuła bym się winna. Jednak nie zarządzałam niestety, a o zdanie tez nikt mnie nie pytał, a szkoda...
Danka 2014-02-02 23:32:11
Ty się wstydź, a nie odsyłaj klienta do "kolesia", jeszcze przecież niedawno Twojego kolegi, jak mi się zdaje.
Danka 2014-02-02 23:36:11
Kimkolwiek jesteś, to przesadziłeś/aś....
Danka 2014-02-02 23:39:09
O to jest świetne i ogólnotehandowe podejście :)
- dlatego nie mogło się to inaczej skończyć....
Famedowiec 2014-02-03 19:49:20
Serdecznie Wam współczuję koledzy, góral z Żywca.
pracownik 2014-02-04 21:27:53
Trafił się nam a wcześniej Wam inwestor - Gazela Biznesu.
2
byli pracownicy 2014-02-04 22:43:48
Można by rzec -Gepard Biznesu. Na razie 3:0 dla niego.Gratulujemy!!!
1
Famedowiec 2014-02-04 22:45:51
Chciałbym go jeszcze kiedyś spotkać, zapytać o kilka spraw... My górale jesteśmy pamiętliwi.
1
ETI 2014-02-04 23:06:10
Szkoda twojego czasu, bo jeśli jesteś mu do czegoś potrzebny będzie z Tobą gadał i roztaczał wizje świetlanej przyszłości. A jeśli nie jesteś mu do niczego potrzebny (czytaj: realizacji jego interesów) traktuje cię ( usunięte przez administratora )
Lolitka 2014-02-05 15:13:06
O czym wy mówicie dlaczego padło dlaczego złe i każdy w innych szuka winy. Ale wszyscy z was nie protestowali na za dobre samochody na nowe komputery czy inne rzeczy które były ponad standard. (usunięte przez administratora)
anonimus 2014-02-05 19:50:20

Komunikat który został opublikowany w Monitorze Sądowym i Gosporadczym
TEHAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ W UPADŁOŚCI LIKWIDACYJNEJ w LUBLINie. KRS 0000052856. SĄD REJONOWY LUBLIN-WSCHÓD W LUBLINIE Z SIEDZIBĄ W ŚWIDNIKU, VI WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO, wpis do rejestru: 17 października 20

--------------------------------------------------------------------------------
TEHAND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ W UPADŁOŚCI LIKWIDACYJNEJ w Lublinie. KRS 0000052856. SĄD REJONOWY LUBLIN-WSCHÓD W LUBLINIE Z SIEDZIBĄ W ŚWIDNIKU, VI WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO, wpis do rejestru: 17 października 2001 r., sygn. akt IX GU 106/13, IX GUp 1/14. [BMSiG-1264/2014]

Sąd Rejonowy Lublin-Wschód w Lublinie z siedzibą w Świdniku, IX Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Naprawczych, zawiadamia, że postanowieniem z dnia 14 stycznia 2014 r. wydanym w sprawie o sygn. akt IX GU 106/13 ogłosił upadłość TEHAND Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie obejmującą likwidację majątku. Na Sędziego komisarza wyznaczył Sędziego Sądu Rejonowego Lublin-Wschód w Lublinie z siedzibą w Świdniku Monikę Wysmulską, zaś na syndyka masy upadłości Zbigniewa Kosińskiego. Wzywa się wierzycieli upadłego, aby w terminie 3 (trzech) miesięcy od daty ukazania się niniejszego obwieszczenia zgłosili swoje wierzytelności Sędziemu komisarzowi, powołując się na sygn. akt IX GUp 1/14. Ponadto wzywa się osoby, którym przysługują prawa oraz prawa i roszczenia osobiste ciążące na nieruchomościach należących do upadłego, jeżeli nie zostały ujawnione przez wpis w księdze wieczystej, do ich zgłoszenia Sędziemu komisarzowi w terminie 3 (trzech) miesięcy od daty ukazania się niniejszego obwieszczenia, pod rygorem utraty prawa powoływania się na nie w postępowaniu upadłościowym.

KRS 0000052856 Sygnatura akt IX GU 106/13, IX GUp 1/14
Numer MSiG 024/2014 z dnia 2014-02-05 Pozycja nr 1365
gepard 2014-02-08 21:09:16
(usunięte przez administratora) Popatrz na swoje podworko. Dobrze ktos wczesniej napisal, nie podobalo sie trzeba bylo odejsc. Prezes moze prowadzic swoja firme tak jak mu sie podoba, a jak Tobie to nie pasowalo mogles stworzyc sobie swoja firme i zarzadzac nia wg swojego widzi mi sie. Nie zrobiles tego to teraz nie pluj na innych. Nikt nikogo nie zmuszal do pracy w Tehandzie. Transfery personalne to chyba ci sie przysnily, ci co odeszli, odeszli bo chcieli. Niewygodne fakty przemilczal kazdy kogo one dotyczyly. I bylo ich wielu. Ty tez.
2
T-medical 2014-02-08 22:24:57
Ci co odeszli odeszli bo chcieli??? Niektórzy może i tak. Bo popadli w konflikt z Dyrektorem handlowym. Bo chcieli coś robić a im nie pozwalano. Bo się od samego początku nie nadawali ale zatrudniała. Bo szlag ich trafiał ze ich obroty są kreatywnie przenoszone do lizidupców aby bilans się zgadzał. Bo płacono premię pomimo nie wyrobienia zakładanych obrotów. itd/itp
Bo ukrywano przed prezesem (ukrywała) że oddziały rok do roku nie mają sprzedaży. Bo prezes zasuwał a dyrektor robił co najwyżej objazdówki "oddziałów".
Tak prezes zamiast zająć się firmą to jeździł za robotą a dyrektor...... pierdział w stołek.
1
cool 2014-02-09 09:41:14
Portal ten jest dla potencjalnych pracowników szukających opinii o potencjalnych pracodawcach a Tehand nie jest już potencjalnym pracodawcą. Portal ten nie jest miejscem do wylewania swoich flustarcji i dowartościowywania się.
2
Mirek 2014-02-09 10:15:55
Przeoczył jakoś Pan Prezes, że ma pod bokiem takiego świetnego menedżera jak Ty, mającego recepty na wszytko. Ale nic straconego możesz jeszcze awansować w firmie w której obecnie pracujesz, może Ci się uda. Musisz tylko zmienić podejście i pracować, bo inaczej ze świetlanej przyszłości nici. Ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad tym co piszesz, bo treść Twoich wypowiedzi można potraktować jak pomówienia z których można zrobić niemiły użytek.
3
byłypracownik 2014-02-09 11:50:19
Ja odeszłam z firmy właśnie ze względu na takie osoby jak ty. Patrzeć już na to nie mogłam. Zamiast pracować bredziłeś i bredzisz. Normalnie pracować się nie dało, wciąż tylko plotki i knucie intryg. A ty w tym byłeś dobry to trzeba przyznać.
1
Lopez 2014-02-09 13:32:42
A ja odszedłem z firmy, bo nie mogłem już znieść tego co działo się w serwisie oraz logistyce. Prezes nic z tym nie robił, Dyrektor Generalny nic z tym nie robił. Dyrektor Techniczny też nic z tym nie zrobił.
xxy 2014-02-09 13:51:14
(usunięte przez administratora) z jednej są parafii, obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi. Mnie porostu śmieszą Twoje bzdury. Plujesz na Wszystkich, nie wiedząc że przede wszystkim wystawiasz świadectwo samemu sobie. Trzeba było odejść jak Ci to nie pasowało, Prezes Cię do Passata nie uwiązał. Ale Ty nie wiesz co to cywilna odwaga. Jak spojrzysz w oczy Kolegom i Koleżanką, którym wmawiałeś świetlaną przyszłość a zostali na lodzie, pójdą na bezrobocie lub zostali zwolnieni w dopiero co utworzonym T-cyrku. Ciekawe na kogo będziesz pluł w nowej firmie, bo przecież w akcie protestu czy różnicy poglądów nie odejdziesz...
4
xxy 2014-02-09 14:30:54
I tak postąpili lub z innych pobudek ludzie mądrzy, którzy mają w życiu jakieś cele i znali swoją wartość.
nowy 2014-02-09 17:41:51
czytam i czytam i stwierdzam, że firma Tehand musiała upaść. I tak długo się utrzymała. Zero wartości, zasad, szacunku. Za to małostkowość, intrygi, plotkowanie, (usunięte przez administratora), lizusostwo. To nie była firma tylko kurnik, gdzie dwie kury rywalizowały o koguta. Podstawą jest kręgosłup w tym przypadku moralny, a w tej firmie takiego nie było i nie ma. Było wielu i jest jeszcze kilku wartościowych ludzi, ale teraz to bez znaczenia. Życzę wszystkim powodzenia, szacunku dla siebie i innych.
2
Wojtek 2014-02-09 18:55:37
Jak widzę portal ten pozwala pisać opinie pod różnymi wymyślonymi NICKami. Ktoś się nazwał T-Medical i wszyscy po nim jadą. A czy nie zastanowił się nikt, że to taki właśnie wymyślony NICK? To mój drugi wpis tutaj (pierwszy był bardzo ale to bardzo dawno). Firma padła z wielu powodów i każdy z nas mógł do tego przyłożyć rękę.
1
Lopez 2014-02-09 19:34:38
Brak kregoslupa moralnego to wlasciwe okreslenie. Nie wazne jaki nick po tresci widac kto to pisze. Wczesniej gadal teraz pisze te brednie. Widac inaczej nie potrafi podniesc swojej wartosci.
Wszyskim kolezankom i kolegom z Tehand zycze odnalezienia sie w trudnej sytuacji i znalezienia nowego miejsca pracy. Powodzenia
2
Wojtek 2014-02-09 20:08:31
Niestety upadła fajna firma. Każdy z nas ma (lub będzie) okazję teraz realizować się w innych spółkach. Czy T-Medical się uda? Nie wie tego chyba nikt. Na razie tu pracuję i łatwo nie jest. Życzę powodzenia wszystkim i do zobaczenia na szpitalnych szlakach
ankieter 2014-02-17 00:29:29
Ja wiem ze to w niczym nie pomoże, niczego nie zmieni ale może pospekulujmy o przyczynach upadku naszego miejsca pracy. Proszę o wpisy.
Mirek 2014-02-17 08:55:40
Ten portal to nie miejsce do spekulacji na ten temat. Poza tym nic to nie da i niczemu nie służy. Pełną wiedzę na ten temat mają tylko właściciele. Więc jeśli chcesz zaspokoić ciekawość w tym względzie zadzwoń do nich to może podzielą się z Tobą informacjami na ten temat. Albo ich zapytaj masz ich przecież pod ręką.
1
Wojtek 2014-02-17 21:03:14
Spekulacji i domysłów było już wiele. Jak można wyczytać we wcześniejszych postach wszyscy byli źli. Dział sprzedaży, zarząd, dyrekcja, logistyka, serwis, budowlanka i cała reszta osób zatrudnionych. Faktycznie to nie miejsce na pytania o przyczyny upadku firmy. Jak ktoś to napisał wcześniej: THE END.
Wojtek 2014-02-20 23:12:26
Dziatwa będzie przeszczęśliwa we wrześniu
wymyślony nick 2014-02-22 00:45:07
Wojtku mój drogi. A dlaczegóż to co poniektórzy maja się czuć rozgrzeszeni. Myślę że zaglądają tutaj przez zwykłą próżność i niech poczytają na swój temat. Na pewno domyślą się że to o nich chodzi.
ciekawy 2014-02-25 22:44:26
a dalej bierzesz "dodatkową" premie od zaprzyjaźnionej firmy, też w upadłości?
2
thym 2015-01-31 18:58:24
A to że firma upadła to już jakieś pewne informacje? Jeśli mogę zapytać, to skąd wiecie, że Tehand zawija sie z rynku już? czy ogłosili gdzieś oficjalnie swoją upadłość czy to na razie tylko jakieś luźnie plotki i domysły? a może można gdzieś sprawdzić po nazwie czy firma ogłosiła upadłość czy nie? powiedzcie,bo zupełnie nie wiem jak to się odbywa
ih 2016-05-14 20:06:45
niestety, według danych Krajowego Rejestru Sądowego, firma Tehand ogłosiła upadłość. Zastanawiam się dlaczego, czy to kwestia problemów finansowych czy złej opinii firmy i w konsekwencji braku funduszy na rozwój.
Zostaw swoją opinię o Tehand Sp.z o.o. - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tehand Sp.z o.o.