brak logo

Edytor Sp. z o.o.

Olsztyn

Opinie o Edytor Sp. z o.o.

Wujek dobra rada 2 2015-12-09 12:46:11
Z czystej ciekawości przejrzałem wątek od początku. Opinie negatywne też są wpisywane falami. Czy to coś znaczy? :) Jednemu praca tu pasuje, drugiemu nie. I tyle. Edytor zatrudnia dużo ludzi, a skoro pracują, to widocznie im to odpowiada.
MIKA 2015-12-09 13:32:58
Znacie powiedzenie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma? no właśnie, ideałów i idealnych firm nie ma! Jak ktoś szuka samych negatywów zawsze je znajdzie!
xyz 2015-12-10 09:31:57
Pracowałam w kilku różnych miejscach i wszędzie nie było różowo. Obecnie GRUPA WM i nie narzekam zajmuję się pracą, a nie plotkowaniem i doszukiwaniem negatywów.
1
MIKA 2015-12-10 12:06:57
na zasadzie trawa u sąsiada zawsze bardziej zielona, jak ktoś szuka negatywów to zawsze coś znajdzie, taki chyba ten nasz naród że tylko narzekać potrafi
1
Zadowolona 2015-12-11 20:03:38
Jutro jedziemy do Iławy, do pięciogwiazdkowego hotelu. Prawie 200 osób. Faktycznie, prawdziwy wyzysk :)
2
Jakub 2015-12-12 13:33:32
Taaak, znam te imprezy integracyjne. Rozliczenie w barterze, albo na jakichś innych zasadach (vide: Ryn). Ryn był za moich czasów ;) Dać zabawę pracownikom. Jeden dzień w roku. Co dla niektórych to jedyna okazja, żeby zobaczyć, jak wygląda hotel***** :D Zatem i zachowanie podobne. Czy prezes ciągle opuszcza te spotkania niemal tuż po ich rozpoczęciu?
2
były pracownik 2015-12-12 15:36:17
Tak - ja też znam Ryn. Z jedne strony Ryn i impreza z drugiej strony tuż po Rynie dyskusja o oszczędnościach i cięciu kosztów - szczególnie tych osobowych. A może odezwą się ludzie z regionów i powiedzą ile zarabiają a ile czasu dziennie spędzają w pracy???
Kochani, mam coś wrażenie że ta euforia wypływająca z osób komentujących ma jakiś cel. Zważywszy iż wpisy te zaczął czytać główny właściciel z Niemiec Sir Franz.
Pozdrawiam były pracownik
były pracownik 2015-12-12 15:38:52
Tak - ja też znam Ryn. Z jedne strony Ryn i impreza z drugiej strony tuż po Rynie dyskusja o oszczędnościach i cięciu kosztów - szczególnie tych osobowych. A może odezwą się ludzie z regionów i powiedzą ile zarabiają a ile czasu dziennie spędzają w pracy???
Kochani, mam coś wrażenie że ta euforia wypływająca z osób komentujących ma jakiś cel. Zważywszy iż wpisy te zaczął czytać główny właściciel z Niemiec Sir Franz.
Pozdrawiam były pracownik
1
Allure 2015-12-13 09:37:37
Pewnie, że nadal Barter. Tyle darmowej reklamy, ile miał Tiffi na dziwnych warunkach chyba mówi samo za siebie. Prezes i świta zawsze przy oddzielnych stolikach, a potem się zmywają. Wy zadowoleni, powiedzcie lepiej, jakie premie dostaliście na święta, kiedy ostatni raz korzystaliście z kasy na wczasy pod gruszą, kiedy były jakieś podwyżki pensji? A może opowiecie o zarobkach? Handlowcy z najniższą krajową, dziennikarze na wierszówkach, których kwota od 15 lat nie zmieniła się, dziewczyny z korekty (każda z doktoratem) poniżej najniższej krajowej. jeśli ktoś jest zadowolony z pracy w tej firmie, to najwidoczniej ma niewielkie wymagania, zero ambicji i chęci rozwoju. W tej firmie droga awansu nie istnieje, pracuje się po 10-20 lat na tym samym stanowisku i za taką samą pensję. Wy zadowoleni, wyobraźcie sobie, że Wasza pensja za 10 lat będzie identyczna :)
Do wróżą 2015-12-13 19:01:12
Tak przypuszczałem: zaraz po imprezie integracyjnej zacznie się hejt. Dlatego dziś tu zjarzałem. I nie pomyliłem się. Od razu zaznaczam, że jestem pracownikiem Grupy WM i byłem w Iławie. I było super. Prezes i świta faktycznie zmyli się od swoich stołków i dosiedli się do innych, żeby zwyczajnie pogadać z innymi. To chyba nie jest zabronione. Wszyscy bawili się znakomicie, co też chyba zabronione nie jest. A tak przy okazji, to kim właściwie jesteś proroku? I jedna jeszcze rada, następnym razem sprawdź wcześniej, czy to co piszesz jest prawdą.
1
Jakub 2015-12-13 20:14:48
Prezes JT nie siedzi z pracownikami (co jest oczywiste w innych firmach), bo ma ich w d... Cała prawda :)
2
Allure 2015-12-14 13:37:32
Jakub, odruchowo zaczęłam szukać przycisku "Lubię to" :)
svhdek 2015-12-14 15:30:15
Szkoda że nie mam tego listu, który wystosował pracownik do wszystkich pracowników wszystkich spółek dwa lata temu chyba. Kiedy to Prezes zabrał swoich "bliskich współpracowników" za granicę na wczasy - chyba Egipt jak dobrze pamiętam. Top było dopiero zamieszanie, bo ktoś z wewnątrz odważył się prawdę napisać :) Szkoda słów... A co do Rynu czy innych miejsc "integracji" raz w roku - byłem trzy razy i nigdy prezes z Ludźmi nie siedział. A Pani mama BT i TD siedziały i patrzyły kto ile wypił, po czym na sztabach głośno się mówiło że ten się zachował tak a inny inaczej... A dzieci Pana Prezesa tym razem też były na integracji? w hotelu za pieniążki firmowe? i przestańcie pisać że tak fajnie się bawicie i że jest tak super, bo jeśli ktoś tak uważa to znaczy że nigdy w życiu innej pracy i standardów pracy nie zaznał...
Smutne...
Do wróża 2015-12-14 23:21:13
@Jakub, nie byłeś, nie wiesz, nie pisz. Bo szkoda czasu ludzi, którzy to czytają.
Do Jakuba 2015-12-14 23:38:23
Zgadzam się, Z ciekawości zajrzałam i jestem zdumiona. Jeśli uczestnicy imprezy ją chwalą, to dlaczego jako nieuczestnik szukasz dziury w całym? Masz jakiś szczególny interes w napadaniu na tę firmeę?
Znak zapytania 2015-12-14 23:46:10
No, no, no, a skąd wiesz, że te wpisy czyta główny udziałowiec? Przyjaźnicie się?
Niezawiedziony 2015-12-15 00:18:56
Negatywne posty pisze chyba jedna osoba, podsyłajac linki głównemu udziałowcowi. Ciekawe, w jakim celu...
M, 2015-12-15 00:26:30
Jak to w jakim? Została zwolniona i mści się. Od jakiegoś czasu śledzę wpisy na tym forum. Choć nie jestem zainteresowany bezpośrednio. Moja dziewczyna tam pracuje. Nie narzeka swoją drogą.





Allure 2015-12-15 12:23:52
5 pozytywnych postów w ciągu jednej godziny w nocy? To chyba raczej wazelinę wciska jedna, oddelegowana w tym celu osoba :) :)
Eve 2015-12-15 15:40:05
Nie wiesz, że pieski w nocy pilnują obejścia :)
Jakub 2015-12-15 21:12:02
I greet! ;)
Jakub 2015-12-15 21:17:42
Dla tych, co piszą, dlaczego to piszę. Tzn. nie wiem, czy to do mnie, ale tak czuję. Dlaczego to piszę? Żeby przestrzec innych. Macie do wyboru spółkę na E. i małą, spokojniutką, 2-osobową firmę? Wybierzcie tę drugą, nawet, gdybyście mieli zaczynać od etatu sprzątacza. Dalej zajdziecie, niż w spółce na E. Pozdrawiam ciepło wszystkich byłych i obecnych pracowników, a także JT. BT, MD i wielu innych!
Pozytywny 2015-12-15 23:55:14
Przejrzałam i nie widzę jakiegoś nawalu wazeliniarstwa, raczej próbę dyskusji. To chyba wolno, nawet na tym forum.
Stasiu 2015-12-16 10:27:11
Raz w roku impreza za pracowników pieniądze, no jest się czym chwalić, i tak musiałeś jeszcze dopłacić. Prezes Jarosław nie z tych co dają...Daje ale sobie.
Podsumowując 2015-12-23 15:18:08
Firma jak firma - są lepsze, są gorsze. Wynagrodzenia w firmie jedni mają większe, inni mniejsze, ale pieniądze zawsze są o czasie, nie zdarzyło się, żebym nie dostała na konto w terminie. Wiem co nieco o zarobkach i wcale nie jest tak, że wszyscy dostają najniższe wynagrodzenie (i nie mam na myśli sztabowników). Pójdźcie do jakiejkolwiek firmy prywatnej, a nawet do jakiekolwiek urzędu i sprawdźcie, czy początkujący pracownik bez doświadczenia dostanie więcej niż najniższe wynagrodzenie (może 200-300 zł więcej).
Atmosfera? Polacy nie potrzebują diabła, by mieć piekło. Robią sobie sami... To była metafora dla inteligentnych :-)
3
... 2015-12-28 13:59:56
Zgadzam się ze zdaniem poprzednika/poprzedniczki. Pracowałam w Edytorze przez ładnych kilka lat, odeszłam z własnej woli kilka miesięcy temu. Odejścia nie żałuję, ale pracę w firmie wspominam bardzo dobrze. Jak każda praca, miała swoje lepsze i gorsze strony.

Patrząc obiektywnie i z perspektywy tego, co interesuje potencjalnych przyszłych pracowników - wypłata zawsze była na czas, zarabiałam dużo więcej niż najniższa krajowa. Nie miałam sztywnych godzin pracy, byleby wszystko było zrobione na czas. Bywały złe chwile czy ludzie, których się nie lubiło - ale gdy kilkaset osób pracuje na niewielkiej powierzchni, nie da się, żeby czasem nie iskrzyło :)

Kto uczciwie pracuje, nie obija się i nie przychodzi, by odbębnić etatowe 8 godzin, będzie w firmie czuł się dobrze. Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych pracowników :)
Jakub 2016-01-02 22:04:38
... - zapewniam Cię, że pracowałem uczciwie i się nie obijałem. Czasami w co drugą niedzielę i w święta. Nigdy nie dostałem za tzw. dyżury żadnych pieniędzy.
2
:-) 2016-01-03 19:19:05
puk puk. Nie wiem kto w edytorze wykonuje prace i idzie do domu, jeśli nie odbębnił 8 godzin.
A nawet jak odbębnił to nagły zryw o 16 zawsze był źle widziany. Nawet elita musi się płaszczyć i rozliczać i prosić o zwolnienia. Jeśli moja praca obliczona jest na 8 godz i ja ją w tym czasie wykonuję nie paląc w godzinach pracy i nie szwędając się po firmie to z jakiej racji nazywasz to odbębnianiem ???
To określenie i język tego postu jest ściśle związany z hasłami z zebrań różnego szczebla. A gdyby jeszcze więcej było w nim kropek, wykrzykników to powiedziałbym, że chyba nadal tam pracujesz , masz dobry widok na tory i chyba masz się dobrze :-)
zniesmaczona 2016-01-07 13:38:43
A dlaczegóż to "były pracowniku" nie napiszesz na forum dlaczegóż to jesteś już tym byłym pracownikiem??? .... napisz jak to sukcesywnie okradałeś firmę.... napisz jak fałszowałeś dokumenty.... napisz jak mobbingowałeś swoje pracownice... napisz jak zachowywałeś się na tych imprezach integracyjnych i co wyprawiałeś w stanie wskazującym.... a może mam ci pomóc hipokryto???
Jakub 2016-01-08 12:22:48
A z czego on mógł okradać firmę?! Ja pracowałem w jednym z oddziałów Edytora. Korzystaliśmy z własnych telefonów i własnych samochodów - delegacje zwracano jedynie za wyjazdy do firmy czy na szkolenia. I to obcięte o 50 proc. Mobbing to chyba raczej ze strony osób wyżej postawionych. Zwłaszcza wtedy, gdy "dobrowolnie" trzeba było podpisywać wnioski o urlop bezpłatny i siedzieć w pracy. A imprezy integracyjne - cóż, po to są, żeby się bawić. Szkoda, że z pracownikami nigdy nie bawi się prezes. Ja na ostatniej byłem w Rynie z wieloma wartościowymi ludźmi, którzy są już poza Edytorem. Z większością mam kontakt i dziwimy się, jak mogliśmy tam pracować :))
www 2016-01-09 19:28:24
A myslicie o kierowniku Karolu.... nie moge go wyczaić....
Jakub 2016-01-26 00:03:09
3000 to dobre pieniądze?! Jeśli nawet tyle dostaniesz, to zastanów się, jakim kosztem! Ale - powodzenia! P.S. Edytor cały czas gdzieś kogoś szuka. Ale najczęściej oferują mniej niż 2500. Dużo mniej :p
Arek 2016-02-03 14:47:05
Tak samo traktuje się pracowników w Polskapress a to jakby ten sam właściciel:
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,904269
artuu 2016-03-24 12:56:44
Grupa WM i Polska Press Grupa nie mają ze sobą nic wspólnego - zwłaszcza, jeśli chodzi o właściciela.
Edyta 2016-04-12 10:53:30
Chcesz przez to powiedzieć że Franz X. Hirtreiter (właściciel Grupy WM) nie był dyrektorem generalnym Verlagsgruppe Passau do którego należy Polska Press?
Haha 2016-05-09 14:14:04
Ostatnio zwolnili bez powodu handlowca po 16 latach pracy, więc o wolne etaty nie masz się co martwić :)
1
odp...aha 2016-05-09 15:41:35
pewnie był za mało wydajny lub pracował tylko w określonych godzinach (8-16), lub nie biegał z panią dyrektor, lub nie uczestniczył w zajęciach chóru? a może po prostu stał się nie wygodny bo jasno powiedział że nie będzie godził się na przejmowanie jego wypracowanych klientów... Ot taka sytuacja
1
Caro 2016-05-15 12:45:29
A może nie wiesz o wszystkim, dlaczego zwolniono handlowca? Jesteś pewny, że znasz wszystkie aspekty sprawy? Co do ofert pracy, to cały czas szukają ludzi, ale głównie z doświadczeniem.
2
Hmm 2016-06-05 23:34:15
To, że szukają osób z doświadczeniem, to nic dziwnego nie jest. Mnóstwo firm tak robi. Z drugiej strony wiele osób właśnie w Grupie WM nabiera doświadczenia, tu mają swoją pierwszą szansę stałej pracy. Jedni zostają, inni idą swoją drogą i zwykle bardzo dobrze sobie radzą.
SKo 2016-07-20 19:26:40
Przeczytawszy wszystkie opinie powyżej wiem jedno, piszą je osoby, które nie wiedzą w żaden sposób jak naprawdę wygląda praca w tej firmie i relacje jakie są wewnątrz. Wszystkim, którym przeszkadza prestiż pracy, możliwość zarobienia pieniędzy, normalne relacje między współpracownikami proponuję pójść do pracy w korpo- tam zapewne będą czuli się świetnie- jak chomik w kółku.
Afro 2016-07-21 16:52:34
Tak, z tego co widziałam na FB, szukają speca od marketingu internetowego (Adwords, Analytics, itd.) i doradcy klienta (handlowca) do działu internetowego. Nie wiem, jaka jest wypłata, ale już któraś osoba potwierdza mi, że kasa poszła w górę, więc źle nie jest. A że trzeba zasuwać... a gdzie nie trzeba?
1
Handlowiec z Olsztyna 2016-08-09 13:33:02
Z czystym sumieniem mogę teraz polecić pracę w biurze reklamy w Olsztynie , to ważne , bo w firmie jest wiele działów , a zmiany najbardziej dotyczą tego biura. Mamy nowego dyrektora handlowego oraz nowa kierowniczkę biura w Olsztynie. Zmiany personalne niosą za sobą szereg pozytywów , a których w życiu nie myślałam , że tu się zadzieją. Nowy system wynagrodzeń , sprawiedliwy , dający szanse zarabiania naprawdę satysfakcjonujących pieniędzy. Droga awansu , wraz z możliwością podwyżki , proste i jasne zasady. W końcu pracownicy są doceniani , mamy realny wpływ na to jak wygląda nasza praca , jesteśmy słuchani i doceniani. Nastąpił sprawiedliwy podział klientów i obowiązków. Komunikacja bez porównania na ogromny plus: kawa na ławę dla wszystkich :) Atmosfera w biurze poprawiła sie diametralnie/ Warto podjąć wyzwanie pracy w tej firmie , choćby ze względu na możliwość zdobycia nieocenionego doświadczenia i wiedzy od ludzi , którzy w końcu znają się na tym co robią.
Jakub 2016-08-16 21:15:17
Widzę, że jakiś przedstawiciel spółki Edytor (tfu, Grupa WM :D) postanowił napisać coś miłego, wcielając się w rolę "Handlowca z Olsztyna"? To, że podobno pani prezesowa została nieco odsunięta, a Gośka D. zesłana na Mazowsze nie oznacza jeszcze zmian! ;)
3
Zainteresowana 2016-08-17 12:21:33
A co Ci zrobiła Gośka D?
Jakub 2016-08-19 19:44:53
Mi zrobiła? Właściwie nic. Jedynie ślepo wykonywała (wykonuje?) rozkazy swojego pryncypała ;)
ormo czuwa 2016-09-13 18:50:52
A kogo zwolnili? Możesz podać inicjały?
Artj 2016-09-13 18:53:29
Ile zarabia się w dziale reklamy w Edytor Sp. z o.o.? Chciałbym znaleźć tu pracę właśnie w reklamie, mam spore doświadczenie ale nie wiem, czy jest na to szansa?
Benek będzie lepiej. 2016-11-04 12:56:34
Jak nie ma pracy na maszynę drukującą lub jest jej za mało, to nie ma co się spodziewać, że będzie tu jak malina miód... Kiedy cała struktura zadziała,przyniosą więcej roboty do druku, to i atmosfera podskoczy i premie będą, jak należy! Kiedy interes dobrze się kręci, to wszyscy na tym korzystają i ci mniej zadowoleni również.
Trzeba tylko chęci i chętnych do pracy
Benek będzie lepiej. 2016-11-04 12:59:17
Jak nie ma pracy na maszynę drukującą lub jest jej za mało, to nie ma co się spodziewać, że będzie tu jak malina miód... Kiedy cała struktura zadziała,przyniosą więcej roboty do druku, to i atmosfera podskoczy i premie będą, jak należy! Kiedy interes dobrze się kręci, to wszyscy na tym korzystają i ci mniej zadowoleni również.
Trzeba tylko chęci i chętnych do pracy
Benek będzie lepiej. 2016-11-04 13:00:16
Jak nie ma pracy na maszynę drukującą lub jest jej za mało, to nie ma co się spodziewać, że będzie tu jak malina miód... Kiedy cała struktura zadziała,przyniosą więcej roboty do druku, to i atmosfera podskoczy i premie będą, jak należy! Kiedy interes dobrze się kręci, to wszyscy na tym korzystają i ci mniej zadowoleni również.
Trzeba tylko chęci i chętnych do pracy.
Zostaw swoją opinię o Edytor Sp. z o.o. - Olsztyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Edytor Sp. z o.o.