brak logo

Agencja Pracy Czasowej TEMPUS A

Toruń

Opinie o Agencja Pracy Czasowej TEMPUS A

Oni są nie poważni. 2011-02-04 13:04
Wysłałem do nich Cv. Po jakimś czasie dzwonią czy jestem nadal zainteresowany pracą na magazynie. Tak jestem. To prosze przyjechać do warszawy. Ok. Pojechałem, zarozumiała babka opisała mi pracę, co i jak i gdzie. Wszystko fajnie. Ale proszę jutro zadzwonic i potwierdzić czy odpowiada panu praca. Nazajutrz dzwonie a ona mówi że ONI nie są zainteresowani mają ofertą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz pytanie po co mi karzą przyjeżdzac do warszawy, tracić czas i paliwo. A może ta pani jest imbecylem i nie umie czytac (CV które wysłałem do nich). A wystarczyło Poczytać CV i juz na tej podstawie ocenić czy szukamy takiego kandydata czy nie. Ale przecież oni wolą obdzwonic wszystkich co wysłali Cv niech przyjeżdzają,tracą czas i kasę. A na koniec wybrać 1ą osobe do pracy. A na koniec dodam że nie pierwsze pośrednictwo tak mnie robi w jajo naciągając na koszty.
DZIADY. Chciałbym aby oni kiedyś potrzebowali czegoś odemnie.
Wtedy ja ich będe tak wodził za nos ze im się odechce. KPINA
5
smoky45 2011-11-30 14:19
To ja wam powiem lepszą rzecz!
Rekrutują praktycznie do jednej firmy logistycznej chodzi o firmę DHL.

ale pomijając ten fakt, zapraszają na rozmowę, do klaustrofobicznego biura, po czym jak się już powie wszystko o sobie, oraz oni powiedzą coś więcej na temat tej pracy, każą następnego dnia zadzwonić do nich i powiedzieć im czy jest się zainteresowanym pracą czy nie.
Chyba logiczne jest to, że jak ktoś idzie na rozmowę to jest zainteresowany pracą. Po umówionym spotkaniu z klientem itd, agencja miała dać znać co i jak, 2 tygodnie czekania, i nic , po czym trzeba wziąć sprawy w swojej ręce? i co? Niestety kandydatura została odrzucona zatrudniono innego kandydata dziękuję do widzenia i pi pi w słuchawce! bez słowa wyjaśnienia.
pracują tam niekompetentne osoby nie wiadomo skąd wzięte. Tyle w tym temacie
1
black 2013-06-05 20:48
Pójdziesz do nich na rozmowę, powiedzą, że oddzwonią no i nie oddzwonią. Tyle!
1
Fucktempus 2014-08-25 14:43
( usunięte przez administratora )- agencja pracy zarabia na pracowniku miesięcznie koło 500 zł
Na początku witają Cie dwie miłe panie po czym daja ci umowę i mowia o wspaniałej pracy .
Po 2 tyg. Pęka ci kręgosłup i masz dosc nagonki i stosunku do pracownika
Chcesz odejść i nagle przypominają ci o 2 tyg. Wypowiedzeniu i karach ktore mogą na ciebie nałożyć , zabezpieczają sie tak bo duzo osob odchodzi po krótkim czasie , zadajcie sobie pytanie czemu...
1
qwa 2015-04-09 15:46
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
1
Jorg 2015-04-09 16:16
Mówie do wszystkich ludzi,którzy zdrowo myśla! Ta firma to oszuści. Zaproponują Ci np.1500 euro na ręke a jak przyjedziesz to dostaniesz max 1000 euro! Mają wypracowany system, którym w sposób legalny okradają pracowników.Ci,którzy się ich nie boją już założyli im sprawy w sądzie.W biurze Ci naobiecują złote góry a jak tylko zamniesz drzwi to już jesteś okradany! A Polki w biurze to heh. Są już tak przerobione na ich system,że prawde Ci powiedzą dopiero jak się pomylą!Na szczęście coraz więcej ludzi im zakłady sprawy w sądzie. Pozdrawiam i jeszcze raz odradzam tą firme
1
Oszukany w łodzi 2015-08-17 14:34
Słuchajcie ludzie to jest granda Umowa o dzieło na magazyniera z uprawnieniami na wózkowego 4 misiące umowa 11zł/h ale podatku odprowadzają aż 25 % z czego nie masz ubezpieczenia chorobowego a więc zwolnienie po urazie 0% płatne i ogólnie dostajesz 8 zł/h netto dodatkowo nie płatne nad godziny soboty niedziele czyli tyrasz zawsze i ile się da za 8zł na rękę.
1
fgyij 2015-08-20 10:11
Na umowie cywilnej-prawnej nie ma premii ani płatnych nocki i nadgodzin,i dla tego jeszcze są nałożone kary z kodeksu cywilnego-prawnego,od podpisania umowy trzeba wykonać zlecenie 3_miesiące aby były doprowadzone składki chorobowe.
1
monik 2016-04-14 15:01
NIE PODPISUJECIE umowy z nimi. NIby jest praca ( robicie badania na sswoj koszt itp) pozniej okazuje ze tej pracy nie ma a tak NAPRAWDE to AGENCJA zarabia na dotacjach bo dostają za kazda podpisana umowe.
1
5tyhj 2016-09-02 22:30
ale może jest jednka szansa na umowę o prace tutaj?
2
leona 2017-02-23 17:17
znam to, niestety nie tylko pośrednicy tak robią, prywatni przedsiębiorcy również zapraszają po kilkanaście osób na rozmowę, a potem mówią zadzwonimy....
1
Hanna 2017-03-07 13:26
A obecnie firma poszukuje kandydatów na stanowisko Sortowacz (zmiana popołudniowa) :) Warto aplikować? Jakieś opinie?
1
kasia 2017-08-01 13:39
no jak dostaja 50 cv to zapraszaja kilka jakby najlepszych osób a miejsce jest tylko jedno, no takie życie..
a umowa o prace jest po okresie próbnym na zleceniu 2 albo 3 tygodnie
teraz dostałam pracę i jest ok, ale ja tam zawsze o wszystko dopytuje i czytam umowę dwa razy dla pewności
3
Hanna 2017-08-28 13:39
@kasia czyli jest szansa na umowę o pracę. Możesz powiedzieć coś o warunkach pracy? Obecnie Agencja Pracy Czasowej TEMPUS A szuka Operatora w Wołominie. Oferują zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę tymczasową, wynagrodzenie miesięczne 2500 zł brutto jak wynika z oferty pracy. Może ktoś chętny by aplikować?
Aneta Król 2017-09-16 09:31
Dzień Dobry, obawiam się, że pomylił Pan Agencje. W Tempus A nigdy nie były podpisywane umowy o dzieło, na żadne stanowisko.
Aneta Król 2017-09-16 09:36
Dzień Dobry,
Jest mi bardzo przykro, że jest Pan/Pani rozczarowany/rozczarowana i rozumiem rozżalenie. Niestety, zmienność zapotrzebowania na pracowników jest główną cechą pracy tymczasowej. Stosowanie procedur zwolnienia z pracy, jeśli następuje w oparciu o prawo oraz warunki umowy, nie jest oszustwem. Życzę Panu/Pani znalezienia posady odpowiadającej Pana/Pani oczekiwaniom.
Aneta Król 2017-09-16 11:11
@Fucktempus Dzień Dobry,Bardzo mi przykro, że czuje się Pan rozczarowany. Każdego Kandydata przed popisaniem umowy kierujemy do zakładu Pracodawcy Użytkownika, aby poznał warunki zatrudnienia, stanowisko pracy, porozmawiał z przedstawicielem Pracodawcy Użytkownika. Jeśli ma Pan pomysł na to, w jaki jeszcze sposób możemy skuteczniej zaprezentować Kandydatom pracę, jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie.
Każda umowa, jaką proponujemy naszym Pracownikom, umowa o pracę lub umowa zlecenia, szczegółowo opisują prawa obu stron. Dodatkowo w czasie ogólnego instruktażu BHP zwracamy Pracownikom uwagę na istotne elementy, m.in. zasady rozwiązania umowy, okres wypowiedzenia oraz konsekwencje niedotrzymania warunków. W przypadku umów o pracę opisane są one w samej umowie, Kodeksie pracy i Regulaminie Pracy, w przypadku umów zleceń, w umowie, regulaminie zgodnym z Kodeksem cywilnym. Umowę i Regulamin każdy pracownik otrzymuje w chwili podpisania umowy. Kodeks pracy, Ustawa o zatrudnianiu pracowników tymczasowych i Kodeks cywilny dostępne są do wglądu w każdym oddziale Agencji i dodatkowo w internecie. Przykro mi, że jest Pan rozczarowany, ale nie może to wpłynąć na stosowanie się do warunków umowy.
Aneta Król 2017-09-16 11:14
@Jorg Obawiam się, że pomylił Pan firmy. Wynagrodzenie wypłacamy wyłącznie w złotych polskich, a przeciwko nam nie toczą się żadne procesy w sądzie.
Życzymy Panu znalezienia pracy w pełni Pana satysfakcjonującej.
Aneta Król 2017-09-16 11:27
@fgyij Dzień Dobry, Umowa zlecenia nie jest umową o pracę, podlega rozstrzygnięciom Kodeksu cywilnego, a nie Kodeksu pracy. Strony umowy umawiają się na wykonanie określonych czynności, których wykonanie jest następnie rozliczane, za określoną stawkę. Zlecenie wykonywane jest w porze, którą wybiera Zleceniobiorca.
Umowa zlecenia nie może i nie przewiduje ani premii (charakterystycznych dla umowy o pracę) ani dodatku za pracę w porze nocnej, która wynika z Kodeksu pracy i dotyczy wyłącznie Kodeksu pracy.

Kary umowne przewidziane są w sytuacji, gdy Strona umowy nie dotrzymuje jej warunków. Wszystkie okoliczności opisane są w Regulaminie, który jest integralną częścią umowy zlecenia i który Zleceniobiorcy otrzymują wraz z podpisaną umową.

Co do składek chorobowych, to są one dla umów zleceń nieobowiązkowe. Jeśli Zleceniobiorca chce być objęty takim ubezpieczeniem, powinien w Agencji złożyć na piśmie wniosek o objęcie go takim ubezpieczeniem. Wiąże się to z odprowadzaniem dodatkowej składki w wysokości 2,45% wynagrodzenia brutto (to ubezpieczenie jest obowiązkowe przy umowach o pracę i składka z wynagrodzenia brutto odprowadzana jest do ZUS automatycznie). Wszystkie terminy stosowane przez Agencję zgodne są z odpowiednimi przepisami. O szczegóły warto zapytać w oddziale. Zapraszam do pogłębiania wiedzy.
Aneta Król 2017-09-16 11:33
@monik Dzień Dobry, Obawiam się, że doszło do nieporozumienia. Uprzejmie proszę o kontakt z oddziałem, w którym miała Pani być zatrudniona. Proponujemy podpisanie umowy wyłącznie w sytuacji, gdy chcemy skierować Pracownika na oczekujące już stanowisko pracy. Natomiast nic mi nie wiadomo o jakichkolwiek dotacjach za podpisane umowy. Jedyne wynagrodzenie, jakie otrzymujemy, to wypłacane przez Pracodawców Użytkowników, którzy jednak płacą wyłącznie za pracę wykonaną. Uprzejmie proszę o dodatkowe wyjaśnienie, czego dotyczą Pani uwagi. Z pewnością wyjaśnimy nieporozumienie.
Zostaw swoją opinię o Agencja Pracy Czasowej TEMPUS A - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Pracy Czasowej TEMPUS A