brak logo

PSS „SPOŁEM”

Szczecin

Opinie o PSS „SPOŁEM”

nieznana 2014-10-28 15:48:11
pracuje sie w tej firmie prawie za darmo bo grosze sie dostaje
weteran społem 2014-10-31 19:22:34
ja pracuję w społem ponad 20 lat zarobki brutto ponad 2200 za nadgodziny mam płacone lub oddawany dzień wolny atmosfera w sklepie fajna jak w rodzinie opieka socjalna- wysługa co 5 lat, wczasy pod gruszą co rok, bony na święta nie żałuję że nie poszłam pracować do konkurencji. Jest ciężko ale miło pracownik delikatesów PSS Społem
1
Pracownica 2014-11-05 19:22:29
Spróbować można zawsze,złóż podanie. Ja też kilka lat temu przyszłam pracować do sklepu myślałam że na moment, a pracuje do dziś. Praca w handlu do lekkiej nie należy, ale idzie się przyzwyczaić. Co do zarobków to kokosów nie ma. W innych sklepach też super nie płacą. Tak że drogi studencie długo się nie zastanawiaj tylko przychodź do PSS Społem do pracy.
Sprzedawczyni Społem 2014-11-12 15:05:17
Jest ogłoszenie na stronie internetowej że potrzebują sprzedawców. Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział jak to faktycznie wygląda. Praca w handlu jest ciężka, a faktycznie kokosów nie ma. Sam się o tym przekonasz jak już zostaniesz sprzedawcą w sklepie. Z pewnością dostaniesz zielono pomarańczowy fartuszek służbowy, myślę że będzie Ci w Nim do twarzy. Jeżeli praca nie będzie Ci pasować to wtedy zrezygnuj. Powodzenia życzę.
2
KK 2014-11-29 00:35:36
Zależy na jaki sklep "rzucą" ja pracowalam ponad rok w sklepie nr 75 jest to dawny wedel, i ekipa super!! Pani Kierownik wyjątkowa,takiej Kierowniczki nigdy nie mialam! w baaardzo pozytywnym sensie! dziewczyny super, nie bylo nigdy problemu z dogadaniem sie, kazda kazdej pomogla, nikt nie robił sobie na złość. Nie pracuje tam juz a i tak Pania Kierownik i dziewczyny do dnia dzisiejszego odwiedzać z ciasteczkami :)) jest tam najbardziej normalna ekipa na której zawsze mogłam polegac.
1
Ekspedientka 2015-01-28 19:31:56
A Ja pracuję w tej firmie ponad 30 lat jako ekspedientka. Dopóki firma będzie istnieć to będę w niej pracować. Może faktycznie zarobki nie są duże ale można tu do emerytury albo renty dorobić.
Klient 2015-03-04 19:33:47
Ruszyła strona internetowa po przebudowie, jest super. W tym roku jubileusz 70 lat.
Kasjerka 2015-04-01 18:42:53
Tak że jest czego żałować bo z tego co wiem to gdzie indziej też rewelacji nie ma. Bo Sama pracowałam w innych sklepach przeważnie na umowach śmieciowych. Prawda że zarobki niezbyt wysokie ale za to zatrudnienie na umowę o prace czy socjal i co ważne wynagrodzenie w terminie. Wszystkie składki są opłacane nie jak na umowach śmieciowych. Atmosfera u Nas w sklepie bardzo fajna i miła, pomagamy Sobie nawzajem. Tak że Pitus nic straconego jeżeli tęsknisz za pracą w Społem i chcesz ponownie przywdziać zielony firmowy fartuszek z pomarańczowym kołnierzykiem, to stronie internetowej w zakładce ogłoszenia jest informacja gdzie wysłać podanie o pracę.
3
pitus 2015-04-26 10:53:39
Ale dwa razy tego samego pracownika nie przyimom do spolem a bordzo bym hcial wrucic ale tylko na oh1 tam bylo super
gdy bym mial pewnosc rze mam szanse to odrazu bym gonil do kadr
Kasjerka 2015-04-27 11:15:38
Najpierw musiałbyś się udać do Sklepu Jowisz i zapytać czy nie ma wolnych etatów. Jeżeli tam pracowałeś to na pewno kogoś tam znasz. Zależy też w jakich okolicznościach się z firmą pożegnałeś. Ale sądzę że gwarancji nie masz do końca żądnych że trafisz do oh1. Ale może trafisz do innego sklepu i również tam Cie się spodoba.
2
anka 2015-05-02 14:55:41
czy ktos morze wie czy ulotoska jest dalej w kadrach
w szczecinie od dzialu zatrudnien
3
Do Pitus 2015-05-09 17:59:02
Sprzedawców do Sklepu HALA PIASTOWSKA potrzebują tak że jeśli jesteś zainteresowany składaj podanie.
1
pitus 2015-05-10 10:48:55
złorzyłem podanie i czekam ale wontpie niby maiom sie odezwac bardzo bym chciał
pracownik 2015-05-10 23:03:34
Witam ja przyłącze się do grupy ludzi o tych pozytywnych opiniach...pracuje w społem długo,(ale nie tylko w społem więc mam porównanie)tak jak ktoś wcześniej wspomniał zależy na jaki sklep trafisz.. ja naprawdę narzekać mogę tylko na klientów, którzy nie szanują osób które pracują w handlu. Praca ciężka i wiadomo że chcielibyśmy więcej zarabiać, ale są bony, paczki, pożyczki nie oprocentowane świetny sposób na oszczędności. Po latach naprawdę atmosfera rodzinna zawsze się można dogadać, zamienić .Jeżeli jesteś w porządku, pracowita to naprawdę dobrze ci się będzie pracować.Ja staram się być wobec wszystkich ok i nie odczułam by ktoś mnie źle potraktował nawet w biurze(tam też się dużo osób zmieniło)Z tymi śniadaniami jest różnie i przychodzenie wcześniej też różne wiadomo weekend lub okres świąteczny-brak czasu.Pracowałam wcześniej w zakładzie wydawał się śwetny...praca co do minuty, przerwy ale nie miałaś nic do powiedzenia tylko robić robić robić nie ty jesteś od myślenia tylko od roboty...warto spróbować
2
E.T. 2015-05-19 23:03:58
Gdybyś więcej czasu poświęciła słownikowi ortograficznemu, może by Ci się opłaciło posiedzieć w pracy nieco dłużej.
1
Mariola 2015-05-29 12:10:18
Ja miałam pracować w Społem w dziale personalnym. Dostałam skierowanie na badania wstępne, badania wstępne tez wykonałam, dostałam dokumenty do wypełnienia i w poniedziałek 01.06.2015r. miałam pracować. Jednocześnie zwolniłam się z pracy gdzie naprawdę pracowałam w super zespole tylko zarobki były marne. Po czym dostałam telefon ze Społem od Pani Kierownik Dz. Personalnego, że mnie nie przyjmie. I tak w jednej chwili zostałam na lodzie, z kredytami i mieszkaniem na utrzymaniu. Tak się nie traktuję ludzi. Potraktowanie jak śmiecia na ulicy. Zrobione po świńsku. I tak firma z tradyciami takie tam trele morelegdzie tradycje można sobie wsadzić. Nie dziwię się, że ludzie uciekają za granice, że mają dość takiej niesprawiedliwości, wyzysku za marne grosze. Rynek i prawa Pracodawcy w porównaiu do Pracownika są zbyt duże Pracodawca może robic co chce z Pracownikiem. Jesteśmy marionetkami w ich rękach. Nieładnie. I tak zostałam osobą bezrobotną w jednej chwili
Beata 2015-05-29 21:28:44
Proszę o informację - na samach społem jest odpowiedzialność finansowa czy nie? Nie chodzi mi o kasę - bo wiadomo, że jest za kasę.
Do Marioli 2015-05-30 12:01:17
Bardzo przykra sytuacja powinni przeprosić panią i chociaż zaoferować pracę w sklepie, a nie zostawić na lodzie.
aa 2015-06-07 19:21:08
tak
1
pracownik społem 2015-08-20 17:26:06
Ja również dołączam swa opinie o pracy w sklepie społem...mam doświadczenie, bo pracowałam w wielu sklepach prywatnych po 200 i więcej godzin,a wynagrodzenie było o wiele mniejsze.Pracuję na Oh 10,i jestem bardzo zadowolona.Panie kierowniczki,są bardzo fajne.Wykonują również ciężką prace ,nikomu nie jest lekko pracując w sklepie,szkoda tylko że czasem osoby kupujące w sklepie...nie potrafią docenić,i szanować i pracowników i panie kierowniczki...ogólnie dla mnie jest miła atmosfera w pracy....POLECAM
1
pitus 2015-08-21 10:57:50
Wrescie mie przyieli bardzo sie ciesze polecam
4
Kasjerka 2015-08-22 17:08:40
A nie mówiłam że trzeba złożyć podanie i wtedy zawsze jest szansa. Super że Ci się udało, życzę powodzenia.
pitus 2015-08-22 19:40:57
Szkoda ze ,nie na oh1 ale tesz jest fajnie pani kierownik super polecam karzdemu prace w spolem
Kasjerka 2015-08-30 19:29:51
Niektórzy w tej firmie pracują długie lata, wiec trudno nazwać to zatrudnieniem tymczasowym. Ja całe życie pracowałam jako ekspedientka i niby gdzie miałabym znaleźć pracę. Skoro masz dobrą ofertę pracy to napisz chętnie z niej bym skorzystała. A wiadomo że sprzedawca sklepowy nie jest zawodem jakość super opłacanym. Mam znajomą która proponowała Mi prace w firmie sprzątającej ale zarobki bardzo niskie, czyli z deszczu pod runę. Mam też koleżanki które pracują zagranice i też Mi proponowały, tylko Moja sytuacja rodzinna całkowicie wyklucza taki wyjazd. Więc pozostaje praca w sklepie. Oczywiście że mogłabym poszukać pracy w innym sklepie ale myślisz że gdzie indziej będzie lepiej. Tak że Enderlo zastanów się co piszesz.
4
niki 2015-09-14 20:22:54
na oh 10 jest koszmar kierowniczka naczelna podla fauszywa nie polecam kto przychodzi do pracy to wytrzymuie 2 dni kierowniczki terz podle inne sklepy som super
pracownik 2015-09-17 15:13:40
Odniosę się do opinii NIKI...Oh 10 jak najbardziej polecam,kierowniczka naczelna jest bardzo mila i sympatyczna,zastępczynie tez są bardzo mile.
Sama tam pracuje prawie dwa lata ,a są dziewczyny które pracują po kilkanaście lat.Ktoś kto chce pracować to będzie pracował no chyba ...ze NIKI ma jakiś problem z osobami przełożonymi i nie lubi wykonywać poleceń,wiec po co próbujesz komuś popsuć opinie.Bardziej bym powiedziała ze z Ciebie kiepski pracownik,no niestety w sklepie się nie leży tylko pracuje ...wiec OH 10 jak najbardziej polecam...A tobie NIKI POLECAM ZAJRZEĆ DO SŁOWNICZKA ORTOGRAFICZNEGO BO W JEDNYM ZDANIU MASA BŁĘDÓW.A jak w innych jest tak super to jestem ciekawa czemu tam nie pracujesz i tez dwa dni tam przetrwasz...bo pewnie taki pracownik z ciebie...
goska 2015-09-20 15:13:32
Ja terz pracowalam na oh 10 kierowniczka naczelna podla jedza jest fauszywa strasznie obgaduie pracownikuw i doprowadza do tego rze ludzie pracuiom po kilka dni i uciekaiom do puki kierowniczki nie wywalom to natym sklepie bedzie brak personelu nie polecam tego sklepu
pracownik. 2015-09-21 00:13:50
Gosia ....może to ty masz jakiś problem z praca lub z przełożonymi.Jakoś ja pracuję i wiele innych dziewczyn,one pracują po kilkanaście lat. I po co te głupie opinie.Dla mnie i wielu innych osób naczelna kierowniczka wcale nie jest taka jak piszesz...więc zachowaj to dla siebie...i też radze zajrzeć do słownika ortograficznego...
1
Pracownica Społem 2015-09-25 12:34:13
A Ja bym powiedziała, że nie każda osoba nadaję się do pracy jako sprzedawca. Niektóre osoby myślą że jak przyjdą pracować do sklepu, założą firmowy fartuszek i przeplatają się całą zmianę. Nic podobnego takie myślenie trzeba Sobie wybić z głowy. Wiele razy spotkałam się że przychodziły osoby do sklepu pracować i myślały że będą Sobie bimbać a tu niestety wielkie rozczarowanie. A co do kierowniczki? To trzeba wiedzieć że odpowiada za sklep tak że porządek musi trzymać.
1
weteran społem urodzony w 1972 roku 2015-10-02 19:35:01
Pracuję w Społem 28 lat obecnie jestem kierownikiem (wcześniej praktykantka, sprzedawca, zastępca kierownika), ze mną pracuje 12 osób ponad połowa wiele lat. Trzy etaty dobieram przez trzy lata Panie które przychodzą znajdują lepszą prace lub nie nadają się do pracy w tym sklepie duży ruch trzeba dobrze wykonywać swoją prace.Nie będę się rozpisywać na temat personelu wiem jedno że jeżeli ktoś nie lubi Ludzi to nie powinien pracować w handlu bo bardzo się męczy i nie może być zadowolony. Ja nie żałuję że jestem pracownikiem Społem mam stabilną prace, uczciwego Pracodawce fajne koleżanki życzę każdemu żeby znalazł swoje miejsce.Pozdrawiam
5
E.T. 2015-10-09 22:41:43
Nie ośmieszaj się
E.T. 2015-10-09 22:44:33
Jest ważne.
!!! 2015-10-12 10:17:00
Właśnie 28 lat w Społem, a nie jak w innych sieciach handlowych co parę lat inna nazwa.
2
Mieszkaniec Szczecina 2015-10-26 18:50:18
Dokładnie przecież firma istnieje już 70 lat. Firma która zatrudnia przeszło 700 osób. W wielu miastach sklepy społem albo upadły bądź zostały przejęte. A w Szczecinie firma ma się dobrze, choćby dlatego że modernizuje czy otwiera nowe obiekty handlowe.
Pracownik 2015-11-20 13:21:56
@cukra prawda jest taka że od stanowiska Prezesa do stanowiska sprzedawcy osoba musi mieć odpowiednie umiejętności, bo w przeciwnym razie ucierpi firma a taki pracownik się męczy.
do Paweł 2015-11-24 15:03:56
Być może nikt się nie nadaje na to stanowisko, czasem jest lepiej dla firmy jak przyjdzie ktoś z zewnątrz.
k 2015-12-08 06:42:53
ja też jestem weteranem pracy w PSS Społem ok 30 lat mam bardzo dobre zdanie na temat firmy.pracowałam jako powiedzmy,, biurwa,, teraz pracuje w sklepie i naprawdę jestem zadowolona. Wiadomo ciężko się przestawić ale dałam rade i mogę powiedzieć że w obecnym sklepie jest spoko ,należy jednak pamiętać że wszędzie trzeba pracować i nie ma miejsca na bumelki.
1
Sprzedawczyni 2015-12-08 16:50:31
Garsonkę zamieniłaś na zielony fartuszek z pomarańczowym kołnierzykiem. Zresztą nasze mundurki są super.
1
?! 2015-12-09 21:48:52
Tu Jest post Społem Szczecin a nie Lubin
Olo 2015-12-13 15:42:28
Dokładnie miedzy Szczecin a Lubinem jest ok 300 km różnicy.
Negatywna 2015-12-15 21:44:30
To najgorsze bagno a zwlasza jedene delikatesy tam sa czasy komuny nigdy tam nie wejde juz
Klient 2015-12-30 18:15:40
Przecież nikt Ci nie każe tam kupować.
1
Ania 2016-03-17 21:54:55
Tej firmy nie polecam nikomu ponieważ płaca zasadnicza wynosi 1000 zł plus dodatki nieraz brakuje do najniższej krajowej co zakład wyrównuje.Zmuszanie do nadgodzin grafiki robione z dnia na dzień.Na sklepach mobing urlopo jest ciężko zaplanować ponieważ wciąż brakuje pracowników.Srednia wieku pracowników to około 50 lat bo jaki młody przyjdzie za te grosze pracować.brak słów
4
pracownica pss 2016-03-23 00:56:07
Aniu faktycznie firma kokosów nie płaci ale weź pod uwagę że są firmy co jest gorzej. Moja kuzynka pracuje w jednym z marketów jest zatrudniona przez agencje pracy i ma o wiele gorzej. Nam społem oferuję umowy o pracę. A Moja kuzynka ma umowę zlecenie.
3
weteran społem urodzony w 1972 roku 2016-03-26 20:31:40
Płaca zasadnicza wynosi 1030 zł plus dodatki funkcyjny np kasjerski 10 %, premia nawet 1000 zł, stażowy za każdy udokumentowany rok 1% ja mam prawie 30% nieraz nadgodziny nie mało 150 zł brutto za sobotę więc pensja sprzedawcy brutto może dojść nawet do 3000 tys zł ale praca nie jest lekka bo klientów w naszych sklepach sporo i wymogi wysokie. Atmosfera fajna a urlopy zawsze część latem. Mamy sporo sklepów i każdy indywidualnie jest rozliczany więc na pensje sami mamy wpływ im większe obroty tym większe zarobki żeby zarobić trzeba się w handlu narobić za dobre chęci nikt nie płaci pozdrawiam
2
Kaj53a 2016-07-21 19:52:17
A co z emeryturą przy takim składanym wynagrodzeniu.Rozumiem,że składka od wyjściowej do Zus
1
Aga 2016-08-30 21:47:40
Ja pracuje w społem 12 lat, żadnego dodatku dla kasjerek nie ma.Zarabiamy najniższą krajową,czyli na rękę 1400,czasami 1500 zł.Cały czas nagodziny ,za które nikt nie płaci,a w dodatku oszukują ludzi z grupa inwalidzka którzy mają 7 godzinny tryb zatrudniania a pracuja po 11 godz.Zastanawiam się skąd takie bajki piszesz o tych dodatkach ,o zarobkach.
2
tak 2016-09-04 23:24:08
Hej, ale wiecie jakich zarobków można się spodziewać, wiecie może?
lubin 2016-11-26 05:58:13
Niektore dziewczyny powinny troche sie ogarnac ,narzekaja narzekaja jak im zle .ale zawsze jest rozwiaznie zwolnij i zmien prace Na LEPSZA!!!
lubin 2016-11-26 05:58:33
Niektore dziewczyny powinny troche sie ogarnac ,narzekaja narzekaja jak im zle .ale zawsze jest rozwiaznie zwolnij i zmien prace Na LEPSZA!!!
Zostaw swoją opinię o PSS „SPOŁEM” - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PSS „SPOŁEM”