brak logo

KDM-automatyka M. Zwierzychowski i wspólnicy sp.j.

Toruń

Opinie o KDM-automatyka M. Zwierzychowski i wspólnicy sp.j.

nnm 2010-06-18 21:31:39
Firma mala, ludzie zastraszeni.Pracuje w niej od roku,bo jest blisko. Rotacja bardzo duza. Jakosc uslug dostateczny plus. Strona www, remont pomieszczen ze srodkow unijnych. Oprogramowanie na notebookach legalne jak w Chinach.
INŻYNIER 2010-07-05 14:36:15
Drogi Panie / Droga Pani (zakładam, że to raczej Pani).
Sądzę, że pracuje pani, albo raczej pracowała w bardzo nowoczesnej firmie. Znam właściciela i sądzę, że trudno o tak pozytywnie nastawionego do młodych ludzi pracodawcę. Słyszałem, że firma jest wymagająca i oczekuje sporego zaangażowania pracowników. Nie wszyscy sobie z tym radzą, ale firma prywatna to nie "budżetówka" i tam trzeba pracować, głównie na efekty, a nie do 16-ej.Auditowałem firmę pod kątem legalności oprogramowania i życzę innym tak nowoczesnych i legalnych narzędzi. Pani miała chyba prywatnego notebooka...
Szkoleniowiec 2010-07-05 15:09:53
Wspieram opinię IŃZYNIERA. KDM jest nowoczesną firmą, w której przyjemnie się pracuje - atmosfera miła i warunki ponadprzeciętne. Co do rotacji, to z tego co wiem wyłacznie słabi odchodzą. Właściciel to charyzmatyczny facet, który wie czego chce i faktycznie niektórzy, "nienadążający" mocno się go boją. Gdybym mógł być przydatny w tej firmie, to chciałbym tam pracować. Opinia nnm to chyba niespoełnione pragnienia zawiedzionego pracownika....
PrzyjacielKDM 2010-07-05 15:16:17
Znam od dawna. Kiedy dziś szef firmy zadzwonił do mnie i podał link do tej dość negatywnej opinii nnm postanowiłem wesprzeć, bo się z nia nie zgadzam. Z mojej strony wielki pozytyw!!! Życzę wszystkim podobnego pracodawcy i podobnej firmy!!!
MR. P 2010-10-12 08:21:16
INŻYNIER - 2010-07-05 14:36:15

Drogi Panie / Droga Pani (zakładam, że to raczej Pani).
Sądzę, że pracuje pani, albo raczej pracowała w bardzo nowoczesnej firmie. Znam właściciela i sądzę, że trudno o tak pozytywnie nastawionego do młodych ludzi pracodawcę. Słyszałem, że firma jest wymagająca i oczekuje sporego zaangażowania pracowników. Nie wszyscy sobie z tym radzą, ale firma prywatna to nie
Witam, Pan audytował pod kątem legalności... ale czego ? Windows ? A może MS Office ? W takim razie Pańska znajomość 'oprogramowania' inżynierskiego jest naprawdę imponująca.

Miałem 'przyjemność' z tą firmą ponad rok i niestety muszę potwiedzić pierwszą opinię.
Co do frazy, że odchodzą słabi, jest ona powalająca w prostocie... i równie pusta.
Odchodzą ci, którzy mają dość chorych wymagań i atmosfery terroru, oraz - chcą mieć płacę za swoją pracę. Można nie płacić pracownikowi za nadgodziny, miesiąc, dwa... ale ponad rok ? To zakrawa na paranoję.

Dlatego odchodzą. Odchodzi się, bo idzie do pracy tam gdzie płacą i traktują lepiej. A kapitan może sobie siedzieć na tonącym statku do oporu.
ktos 2010-11-15 23:16:00
Jestem jednym z pracownikow obecnych firmy (i nie od niedawna). Atmosfera w firmie jest jak w innych - raz lepsza, raz gorsza. Generalnie jednak nie moge zgodzic sie z opinia, ze wymagania ponad miare, a place kiepskie. Mysle, ze place sa dobre jak na rynek lokalny i nic nie wiem o nie placonych nadgodzinach. Mysle, ze nie ma uczciwych pracownikow, ktorzy mogli by powiedziec, ze za cos nie mieli zaplacone. To raczej nie wchodzi w gre.Jesli ktos tak mowi to jestem prawie pewien, ze klamie, az przykro.
anonim 2011-11-09 17:28:17
Heh, z dobrych firm ludzie nie uciekają jak z tonącego statku.
Znam paru już byłych pracowników. Znaleźli inną pracę od ręki gdzie indziej.
Cóż, pogratulować - tak rozwalić niezły zespół w krótkim czasie.
Ciekawe kto wypisywał te bzdury powyżej o \"super firmie\".
oo 2012-09-03 19:59:43
Firma umie sie sprzedac, nie jest tania (jakosc/cena). Grunt to dobry kit.
nz1 2013-07-08 17:15:57
anonim - 2013-05-16 16:30:49

Hej, pracuje ktoś teraz wKDM-automatyka Jak wygląda sprawa od strony zarobków? Pensja dociera na czas? Ile proponują na początku? Istnieje jakiś system nagród, jak bony lub premie pieniężne? Zdarzyło się może komuś, że miał trudną sytuację i dostał wsparcie od firmy w postaci pomocy finansowej? Na jaki czas proponują umowę nowemu?
Hehe dobre:D można się pośmiać:D Premie są i są maile o obcięciu premii wszystkim za kogoś -10% a z obliczaniem też nie jest problem, -X% z zera to i tak zero:) i wszystko się zgadza. Ogólnie to dużo zwodzenia i kłamstw. Ale jedno mogę Tobie potwierdzić na plus - pensja w terminie. Ale oczywiście wszystko mogło się już zmienić, po znacznej migracji pracowników.
KOMANNDER 2013-07-12 11:19:27
Do wszystkich tych co wiedzą lepiej oraz tych dla których nadzieja umiera ostatnia: KDM to spalony adres, zamiast tracić czas na przekonanie się o tym na własnej skórze, poszukaj gdzieś indziej pracy.
Byly_pracownik 2013-08-02 21:25:22
Nadgodziny sie zdarzały, nawet dosc często, ale nieplatne. Pensja w terminie, ale nic nadto. Większość pracowników uciekła i nie słyszano, aby ich los zmienił się na gorsze.
Byly_pracownik 2013-08-11 10:31:05
anonim - 2013-08-05 13:59:49

Czyli tych nadgodzin nie można nawet było odebrać sobie w urlopie, tak? Pracuje ktoś w kdm - automatyka obecnie? Jak z atmosferą i kontaktami z szefem? Jest ok?
Na poczatku niby mozna bylo odbierac w dniach wolnych, przeliczali 1:1, co bylo w niezgodzie z KP (bo powinno być 1:1,5), a potem wymyslili zadaniowy czas pracy, czyli robisz znacznie wiecej niz 8 godzin dziennie i jest to twoja wina, bo nie umiesz sie zorganizowac.....
Były 2014-12-25 12:49:05
No i dokonała żywota firma z tak dużym (kiedyś) potencjałem. RIP...
anonim 2015-01-25 18:23:52
Tak, zamykają KDM, główny boss co ją ciągnął odszedł ze spółki i przeniósł się do innej zagranicznej w połowie ubiegłego roku, KDM nie była w stanie przeżyć tego rozstania. Tam podobno ten drugi wspólnik ciągle pidolił robote i wpadał w kłopoty finansowe z klientami, a ten co ciągnął nie wytrzymał i się zwinął. Cała ekipa KDM zmieniła szyld i działa, jak działała razem z tym co robote pidolił, nawet w tym samym miejscu. Robią co robili, więc pewnie warto to nich uderzyć o robotę, jak szukasz. Nie wiem czy tam jeszcze kogoś z inżynierów zatrudniają.
ciekawy 2015-06-06 15:43:19
Tez tam kiedys pracowalem, ale na szczescie odszedlem kilka lat temu. Na start byla to bardzo dobra firma, mozna sie bylo duzo nauczyc, choc placili marnie. Dzieki tej firmie teraz robie to co lubie i na brak pracy nie narzekam czyli doswiadczenie procentuje. Nie wiem, kto zostal ze starej, starej brygady, ale bardzo goraco ich pozdrawiam :)
kom 2015-12-28 20:10:03
Nie działają już. Główny boss KDM odszedł i założył inną firmę, a to co zostało po nim i KDM zmieniło nazwę, ale chyba wiele tego nie ma, bo najważniejsi ludzie podobno uciekli głównie do LG do Torunia. Został jakiś elektromonter i zakupowiec, nie licząc wspólników, co zostali.
balter 2016-05-15 15:14:53
fejd, powiedz mi czy podnoszenie kwalifikacji jest możliwe przez jakieś uczestnictwo w kursach czy po prostu zatrudniają doświadczoną kadrę ?
Zostaw swoją opinię o KDM-automatyka M. Zwierzychowski i wspólnicy sp.j. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KDM-automatyka M. Zwierzychowski i wspólnicy sp.j.