Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-02-22 23:57:32 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Relacom sp. z o.o. - Gdańsk. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2009-05-18 22:11:42 odpowiedz | cytuj
zarobki od 1500 do 1800 brutto (zastanowić się)
mis - 2009-07-26 20:54:36 odpowiedz | cytuj
jak do pracy to tylko nie do podstrefy Wejherowo -> kierownik idiota, nie potrafi się nawet wysłowić... zarobki 1600-1800 Brutto + premie (zależą od widzi mi się najczęściej) średnio 250 PLN brutto. Praca 5 dni w tyg od pon do niedzieli...
kotek - 2009-08-04 21:36:01 odpowiedz | cytuj
Ludzie pracujący w tej firmie i za swoją ciężką pracę otrzymują 1200 zł.miesięcznie .Pracują w terenie i żałują im nawet wody,o środkach czystości nie wspomnę i zasadach bhp również,,,,,za to kierownictwu ,dyrekcji i biurokratom to się powodzi,nie wiedzą już gdzie mają lecieć na wakacje taką kasą operują!!!!!tylko dla siebie
zwierzaczek - 2009-08-05 21:09:26 odpowiedz | cytuj
Mam taką samą opinię o tej firmie......nie staraj się tam zatrudnić,gdyż siebie za te pieniądze nie utrzymasz,,,,,rodziny tym bardziej nie,,,,,szkoda czasu i zachodu-szukaj zatrudnienia w innej firmie
cierpliwy - 2009-08-25 22:20:53 odpowiedz | cytuj
Pracuję w tej firmie i przyłączam się do opini. Jest to klasyczny przykład jak wykorzystuje się pracowników we własnym kraju przez cudzoziemców.Inspekcja pracy jak i służby b.h.p mają to w d......pie.
blee - 2009-09-02 13:35:26 odpowiedz | cytuj
czysta prawda, firma nie potrafi docenić swoich pracowników,tylko kombinują jak by tu oszukać pracownika i mu nie zapłacić.Kazda praca dobra ale nie w RELACOM
szczęśliwiec - 2009-09-02 15:24:57 odpowiedz | cytuj
mottem firmy jest powiedzenie "jak Ci się nie podoba to się zwolnij " bardzo podnosi to na duchu i pomaga przy wykonywaniu dodatkowych poleceń przełożonych oraz wspiera przy darmowych pracach poza godzinami pracy
eltel - 2009-09-09 22:15:28 odpowiedz | cytuj
to tak jak i w Eltel
ks robak - 2009-10-24 22:38:33 odpowiedz | cytuj
złodzieje i oszuści
sprawiedliwy - 2009-10-30 14:47:06 odpowiedz | cytuj
To jest przykre , ale to jest fakt - panowie wykorzystują kryzys , docelowo jak by nikt za taką kasę nie pracował to by podnieśli , a tak sytuacja patowa , bo pracować trzeba ,aby mieć za co żyć , ale nikt nie zgodzi się na pozostanie bez pracy ( i każdy pracodawca o tym wie ) więc nie jest to tak ,że akurat ta firma tak traktuje ludzi - tylko wszyscy pracodawcy są jednakowi : "pracuj za złotówkę , bo firma moja i muszę zarobić na tobie sto złotych " - samo życie - to wina posłów , gdyby był zapis o najmniejszej pensji ok.2000 zł netto i żaden pracodawca by nie mógł dać mniej , a tak znam ludzi co mają pensji netto tyle ,co najmniejsza pensja ,czyli ok.1000zł.

POZDRAWIAM
sikor - 2009-11-16 22:52:25 odpowiedz | cytuj
jaki można zwalać na kryzys, skoro mają płacone od łącza a nie od wykonanych rozmów przez abonentów.
banda i nic więcej
misiek - 2009-12-13 14:18:02 odpowiedz | cytuj
dziadowska firma!zbliżają sie święta ale bonów żadnych na święta,nie wspomne o funduszu socjalnym którego w tej firmie wcale nie ma chyba że tylko dla dyrekcji,wyzysk człowieka na maksa.kiedyś płacili za nadgodziny,a teraz niestety daja dzien wolny
szerokopasmowiec - 2010-01-03 14:53:44 odpowiedz | cytuj
za tą pracę co wykonuję w tej dziadowskiej firmie w innej firmie zarabiałbym spokojnie ok2500 do 3000 tys a tu w grudniu na konto wpłynęło ok 1200 zł jak to zobaczyłem to padłem na kolana 7 dni w tygodniu po 10godzin Firma Żal się powinna nazywać a nie relacom
home - 2010-01-04 11:22:55 odpowiedz | cytuj
relacom proponuje się zwolnić z tego zakładu i tak nikt niema przyszłości z dnia nadzień bedziesz chatował po 12 godzin a w końcu i tak na zbity pysk no chyba że lubisz pracować za te marną kase
Gość - 2010-01-05 15:04:06 odpowiedz | cytuj
Było trochę informacji o "dole", więc czas napisać coś o "górze". Firmą rządzą nieudacznicy, którzy poprzednio chyba sprzedawali ziemniaki (nie ujmując niczego handlowcom z warzywniaków) a obecne stanowiska zawdzięczają znajomościom i wazelinie, bo na 100% nie umiejętnościom, wiedzy i doświadczeniu. Brak jest jakiejkolwiek logiki i długofalowej polityki, wszystko jest robione na bieżące potrzeby, na szybko, na wczoraj, bez dokładnego przemyślenia, na zasadzie "jakoś to będzie" albo "będziemy się martwić później". Zamiast postarać się o lepsze warunki kontraktów czy o nowych klientów metodą "grupy trzymającej władzę" na poprawę wyników firmy są zwolnienia a jak wiadomo zwalniać każdy debil potrafi. Idąc dalej - firma ograniczając zatrudnienie ciągle dorzuca obowiązków pozostałym pracownikom nie licząc się z nikim i z niczym. Takie działanie na dłuższą metę nie przyniesie oczekiwanych rezultatów ale to zdają się wiedzieć wszyscy oprócz zarządu. Ogólnie atmosfera jest kiepska (fałszywi ludzie, donoszenie, corporal games itp. są na porządku dziennym) i dopóki nie jesteś znajomym "grupy trzymającej władzę", to nie licz na więcej niż dostaniesz w ochronie albo na kasie w Biedronce. W innym przypadku, po znajomości na "dzień dobry" oczywiście umowa na czas nieokreślony, pensje rzędu 10, 15 czy 42 tys zł brutto miesięcznie nie są niczym niespotykanym. Do tego możesz sobie w trakcie pracy wychodzić na obiadki za 500zł, po zakupy, do fryzjera czy odbierać dzieci ze szkoły...podczas gdy inni mają tyle roboty, że choćby siedzieli w pracy do 20:00, to nie są w stanie tego przerobić i dostają za to marne grosze. Aha - jak już jesteś pracownikiem z dużym stażem i zgodnie z Kodeksem Pracy musiałeś kiedyś dostać umowę na czas nieokreślony a firma chce cię zwolnić, to prędzej znajdą na ciebie haka sprzed 5 lat i zwolnią dyscyplinarnie niż dostaniesz jakąkolwiek odprawę. Zamiast dać monterom zarobić firma daje ochłapy a potem się dziwi (albo udaje, że nie widzi problemu) jak pracownik w czasie pracy dla Relacomu pracuje dla konkurencji (zmienia tylko plakietki albo kurtkę) wykorzystując narzędzia Relacomu (samochód, komputer, mierniki itp.). Szkolenia dla pracowników? Wolne żarty. Najlepiej gdybyś sam płacił za szkolenia i egzaminy a certyfikaty udostępniał firmie, żeby mogła się nimi wykazać przed kontrahentami. Długo można pisać ale jak jest każdy widzi - amatorszczyzna, czyli zarządzanie po polsku.
ZNIEWOLONY - 2010-01-05 18:26:47 odpowiedz | cytuj
To naprawdę dziadowska firma która ssie ostatnią krew zwyklym robolom a sami święta spedzają na SZESZELACH.
Nie dajcie się zrobić w bambuko z tymi aneksami do umów,to jest zwyczajny mobing na pracowniku o tym powinna się dowiedzieć NIK!!!!!!.POZDRAWIAM MONTERÓW!
admin - 2010-01-05 18:35:12 odpowiedz | cytuj
Powie ci taki!- to się zwolnij jak ci się nie podoba tylko nie ma o tym pojęcia kto mu przyjdzie:'pracować"za te grosze i pod taką presją.Starsi koledzy pomału odchodzą na emerytury a nie ma na ich miejsce zastępstwa zostają z łapą w nocniku.Przyjdzie im jeszcze założyć pasoszelki i ruszyć w teren sami.!!!Powodzenia
admin - 2010-01-05 18:35:50 odpowiedz | cytuj
admin - 2010-01-05 18:35:50 odpowiedz | cytuj
opinia - 2010-01-09 01:16:29 odpowiedz | cytuj
ZNIEWOLONY - 2010-01-05 18:26:47

No właśnie - o co chodzi z tymi aneksami ?????
home - 2010-01-15 13:08:48 odpowiedz | cytuj
Sieć w opłakanym stanie czekam tylko jak wszystko pierdolnie a niebędzie, komu robić
Brak kablarzy monterów wystarczy tylko jedna dobra burza
Wejher - 2010-01-17 12:36:46 odpowiedz | cytuj
A o co chodzi z tymi Seszelami ? Ja też chcę
abonent - 2010-01-21 09:03:00 odpowiedz | cytuj
Panowie "trzymający władzę w tej firmie"nie boją się pana Boga,,,,,,jest siarczysty mróz ,pracownicy: monterzy ,kablarze i inni pracują na dworze w temperaturze odpowiednio bardzo poniżej,,,gdzie zupy regeneracyjne,cieple ubrania,woda ,herbata itp.....jeszcze o zasadach bezpieczeństwa nikt nie wspomina,,,,,,,7 dni w tygodniu pracy,w tym i niedziela,,,,za co za wolny dzień,,,,,Lepiej traktuje się psa w gospodarstwie niż człowieka,,,,,wolą płacić kary niż dać ludziom zarobić,,,,,,bajki niech wkręcają swoim dzieciom,a nie pracownikom -fachowcom wysokiej klasy,,,,,na wszystkich przyjdzie czas zarówno ze strony kontrolującej jak przejścia na drugi brzeg i rozliczania się,,,,,,"Coś uczynił tym maluczkim,,,,,mnie uczyniłeś"
anonim - 2010-01-26 20:22:27 odpowiedz | cytuj
Powiedzmy sobie szczerze. W każdej firmie podwykonawczej TP, która zajmuje się utrzymaniem zarobki wyglądają podobnie oraz standardy pracy również są zbliżone. Problem polega na tym że te firmy najpierw ze sobą walczą w trakcie przetargów zmniejszając tym samym stawki, a co za tym idzie pensje monterów, a więc pracowników od brudnej roboty maleją bądź nadal są na bardzo niskim poziomie. A wystarczyłoby aby prezesi dogadali się między sobą co do obsadzenia stref i stawki byłyby wyższe. Może pensje monterów nie poszły by drastycznie w górę ale kierownictwo miałoby większe pole manewru. A tak dostają super pensje a firma cierpi wtedy na problemy finansowe. Coż ..... Polska
x