logo Sii Sp. z o.o.

Sii Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Sii Sp. z o.o.

piotr 2016-07-25 17:54
Ja właśnie zacząłem pracę w Poznaniu - senior developer, etat.

Z tego co widzę, to wynagrodzenie zależy od projektu (w końcu klient płaci ;-) ) i umiejętności.

Nie wiem ile dają 'innym', ale ja dostałem naprawdę sporo, w Poznaniu tylko jedna firma płaci (z tego co wiem) więcej, i to seniorom Javy, a ja grzebie w .Net, który przeważnie mniej jest ceniony, niestety

Tak, że jak ktoś coś umie (mnie przepytywali dość konkretni ludzie, nawet dziewczyna z HR dawała radę) i trafi na dobry projekt (my robimy dla Niemców), to myślę że ma szansę sobie dobre warunki wynegocjować
5
anonim 2016-08-01 20:45
"(...) ja bym polecam z zamkniętymi oczami wszystkim chętnym"

A ja polecam wszystkim chętnym z zamkniętymi oczami
6
Patrycja 2016-08-05 12:40
Czy ktoś wie jak wygląda u nich rozmowa? W całości jest w języku angielskim?
2
srick 2016-09-03 21:09
"Naprawdę sporo", czyli konkretnie ile? Dla jednego sporo to 5k na rękę, dla drugiego 2x tyle to ledwo OK.
1
Kandydat 2016-09-20 16:31
Podobno w SII są wewnętrzne rekrutacje do klientów...czy jeśli jest się w SII i zmienia projekt i klienta, to znowu jest rekrutacja do kolejnego klienta?!
1
Devk 2016-09-21 12:02
Firma rzeczywiście daje możliwość zmiany projektu po 18 miesiącach pracy!
Jak w każdej firmie, są wewnętrzne rekrutacje, a pracownik może dostać szansę pracy gdzie indziej. Brzmi to całkiem fajnie na moje oko :)
ja 2016-09-28 20:15
No dobrze, a co powiecie na temat zapotrzebowania na specjalistów znających (w PL rzadki w UE i USA bardziej) jeżyk programowania SAP PowerBuilder?
Słyszałem, że pojawiły się takie projekty i pytanie jaki stawi może zaproponować SII?
kacha 2016-09-28 20:16
wiesz, fajnie, ze nie sa oporni na zdobywanie wiedzy i doswiadczenia, o to wlasnie chodzi by firma sie rozwijała i zatrudniala do swych szeregów kompetentnych kandydatów
Ola 2016-11-18 12:03
co to za normalna firma, gdzie na stażu dostaje się 4000 ? z chęcią się tam zgłoszę :)
NickSlick 2016-11-18 20:06
Wyjaśnijcie proszę, bo nie idzie nic zrozumieć z ich strony internetowej (bełkot jak diabli), czy ta firma zajmuje się szukaniem i wynajmowanie pracowników dla firm z branży IT? Takie odnoszę wrażenie ale wolę się upewnić zanim wyślę aplikację.
1
Zainteresowany 2016-11-22 13:18
Przeglądałem ich stronę internetową i z tego co widziałem nie ma nigdzie informacji na temat oferowanego wynagrodzenia za odbyty staż.
1
Informatyk 2016-11-23 09:21
Z tego co ja zrozumiałem, firma oferuje usługi outsourcingowe – co za tym idzie, prawdopodobnie wiąże się to z pracą u któregoś z ich klientów. Z tego co widziałem, oferują pracę też bezpośrednio u nich.
Tester 2016-12-01 13:11
Witam, Czy orientuje się ktoś na jakie wynagrodzenie może liczyć tester oprogramowania z rocznym doświadczeniem w firmie Sii?
janek 2016-12-05 12:14
a czy to prawda ze ludziom na B2B wciskają zapisy o zakazie konkurencji przez rok(?) z wysoką karą finansową bez odszkodowania ? Przecież to dziadostwo i wykorzystywanie swojej pozycji. Jak złapią jakiegoś nieogarniętego młodzieńca który jest na musiku i szuka pracy, dostanie taką umowę, to mogą go za kark trzymać do końca świata... przecież ta firma np. we Wrocławiu współpracuje z połową firm z rynku - jak potem pracę zmienić? Uczciwość...:)
4
MSN 2016-12-14 12:22
Generalnie SII to taka francuska Biedronka. Towarem jest człowiek, byle jak najtaniej, a prowizja jak największa.
7
Inżynier 2016-12-14 15:06
Gdyby Sii było francuską biedronką, to nie byłoby szans na awans i podwyżki. Wszystko jest uzależnione od pracownika i od klienta. Gdyby więcej ludzi miało podobne odczucia jak Ty, najprawdopodobniej nie pracowałoby u nich ponad 2000 osób. Na co mają czekać? Mogą się przecież przenieść do konkurencji. W końcu zawód inżyniera i informatyka to zawody z ogromnymi perspektywami. Jeżeli chodzi o mnie, pracuję obecnie za granicą. Ceniłem sobie współpracę z Sii i cenię to, że wiem, że jeżeli chciałbym wrócić do firmy, znalazłoby się dla mnie miejsce.
3
jarek 2016-12-16 16:55
pewnie niedrogi byłeś
3
niezdecydowany 2016-12-19 11:39
Mam pytanie a mianowicie czy mógłby ktoś mi udzielić odpowiedzi na pytanie na czym polega "praca na słuchawce" w tej firmie w języku angielskim ? (W ogłoszeniu napisane jest ,że nie jest to sprzedaż)
1
12345 2017-01-10 12:36
HR pyta o bzdety, a na koniec nie ma informacji zwrotnej. Zamiast od razu przyznać, że nie chcą płacić takiej kwoty to robią spotkanie, żeby tylko zrobić sobie bazę. Umiejętności w porządku, ale nie mamy projektu...
2
123 2017-01-10 13:15
chodzi o obsługę połączeń przychodzących do firmy - takie call center
BeBe 2017-01-15 16:28
Czy może mi ktoś napisać coś o dziale programistów PLC w Poznaniu? Jakie projekty, jacy klienci, ile osób z działu realizuje przykładowy projekt? Czy firma ma dużo zleceń z dziedzin programowania PLC?
Jak wygląda sam dział programistów, ile osób, z jakim doświadczeniem? I co się dzieje kiedy akurat dana osoba nie ma żadnego zlecenia? Rozwiązują umowę czy co?
No i oczywiście jak wyglądają zarobki w Poznaniu? Są szanse na podwyżkę, premie?
1
marlena z Poznania 2017-01-16 16:50
Aktualnie aplikuje na stanowisko 2 linia wsparcia i nie wiem na jade zarobki moge liczyc , na tej stronie podaja niezla sumę http://www.tnij.xyz/9nx ile w tym prawdy. Mam 3 lata doświadczenia z jezykiem hiszpanskim.
programista 2017-01-16 18:55
Bazę robi sobie każda firma, nie oszukujmy się. Odnosząc się do całego procesu rekrutacji - słyszałem, że wygląda on ok. Szybka odpowiedź na nadesłane CV, sprawdzenie umiejętności technicznych i dopasowanie do odpowiedniego projektu, czyli standard ale rzetelny.
DevOps 2017-01-17 09:43
Jeżeli chodzi o stawki, są one ustalane raczej indywidualnie. Zależą od projektu, w którym przyjdzie Ci pracować, od Twojej siły perswazji i umiejętnego negocjowania.
dociekliwy 2017-01-17 15:27
Myślę, że na te pytania najlepiej szukać odpowiedzi bezpośrednio u źródła -> informacja-poznan@pl.sii.eu :)
Zorba 2017-01-18 16:27
Szukam pracy i właśnie czytam opinie. Są bardzo pozytywne i chyba spróbuję aplikować, ile można zarobić?
1
Marcin 2017-01-21 07:18
Hej,

Kiedyś tam pracowałem za czasów Wojtka D.. Ogólnie oceniam ten czas na pozytywnie. Wiem, że teraz bardzo się popsuli. Gorge szef na Polskę chyba zmienił priorytety i teraz chyba liczy się tylko kasa. Mam nadzieję, że nie skończą jak IT Kontrakt, który aktualnie gra rolę firmy pogrzebowej, gdzie wsadzają twoją przyszłość do trumny i tylko ciągną kasę jak tylko się da. Jesteś bez przyszłości, chwilowo zawieszony jak kiełbasa przeznaczona do wędzenia.

Hej SII - czas sie obudzić to nawet z poleceniami w końcu dojdziecie do granicy gdzie nikt nie będzie patrzył na waszą firmę.

He.
4
Benek 2017-01-24 20:02
Firma z perspektywą na przyszłość to wiele znaczy
1
Tech 2017-01-26 10:40
Obecnie jestem częścią projektu dla jednego z klientów. Odczucia pozytywne póki co, a jest to mój pierwszy projekt z ramienia Sii. Pracuję w zespole, którego członkami są ludzie z dłuższym stażem zawodowym dla tej firmy i nie narzekają, a firma póki co radzi sobie raczej bez większych problemów :)
2
Sorbin 2017-02-01 10:39
Bardzo się cieszę, że Sii ma nowe oferty pracy. Mam dobre opinie o firmie i właśnie składam swoje CV na stanowisko testera manualnego we Wrocławiu.Może coś na temat rozmowy kwalifikacyjnej bym się dowiedział?
qw 2017-02-01 15:34
Pierwsza rozmowa jest z osobą z działu HR - opowiadasz o swoim doświadczeniu, oczekiwaniach itp. Sprawdzany jest też angielski. Kolejna rozmowa może być techniczna z kimś z SII lub bezpośrednio z Klientem.
1
qw 2017-02-01 16:30
Senior developer raczej potrafi określić ile to jest sporo. Ludzie o takim doświadczeniu doskonale zna rynek i zarobki.
qw 2017-02-01 16:31
Na rynkowe:) Na pewno SII nie płaci poniżej średniej rynkowej.
Zumba 2017-02-12 20:15
To świetna firma i ludzie tu pracujący są zadowoleni z pracy. Można pracować i rozwijać się jednocześnie.
1
Baa 2017-02-17 18:41
A wie ktoś może jak wygląda praca, zarobki itd. na stanowisku Specjalisty ds. Dokumentacji?
Baa 2017-02-17 18:41
A wie ktoś może jak wygląda praca, zarobki itd. na stanowisku Specjalisty ds. Dokumentacji Technicznej?
Gorczyk 2017-02-19 17:11
Czy aktualna jest oferta pracy dla młodszego kontrolera finansowego w Warszawie? Jakie warunki trzeba spełniać ? Wiem, że to dobra firma z dużym potencjałem
Zorientowany 2017-02-21 09:16
Jeżeli chodzi o ogłoszenia o pracę, to Sii wszystkie aktualne ogłoszenia ma podane na swojej stronie internetowej :) Polecam się z nimi zapoznać - https://sii.pl/oferty-pracy/
Zoja 2017-02-24 13:40
Mam zgłosić się na rozmowę i dobrze by było mieć kilka wskazówek.Słyszałem, że firma jest ok. ale jak sie mają zarobki testera?
Prawie rekrut 2017-03-02 19:10
Jest oferta pracy na Junior .NET Developer. Jednym z warunków jest;
- Wykształcenie wyższe (lub w trakcie studiów)
Wynika z tego, że kandydat z wykształceniem średnim, który dopiero co podjął studia, spełnia ten warunek, i to niezależnie od kierunku studiów. Natomiast kandydat, który przerwał studia po czwartym roku, już się nie załapie.
Klemens 2017-03-13 16:46
Nie ma co nad interpretować ogłoszenia o pracę! Myślę, że bardzo wiele zależy od umiejętności poszczególnych kandydatów i tego jak się pokażą na rozmowie. Na pewno warto zaaplikować.
Natalia 2017-03-23 17:33
Sii Sp. z o.o. to świetna firma , mam tą przyjemność pracować tu. Przyjemna praca w połączeniu z dobrym wynagrodzeniem cóż więcej można oczekiwać. Firma nastawiona na rozwój pracowników to przekłada się na wyniki finansowe. To firma dla ludzi ambitnych.
Wojtek 2017-03-23 18:38
Natalia, komentarz jak w Ucho Prezesa... jest dokładnie odwrotnie. Chyba Greg to pisał.
4
Natalia 2017-03-31 09:37
Mam zamiar złożyć cv do Sii na młodszego specjalistę ds. administracji (finanse). Słyszałam sporo dobrego o firmie. Czy dowiem się na tym forum jakie wymagania wstępne trzeba spełniać żeby aplikować?
pomocny 2017-04-10 18:36
Wszystkie wymagania, masz tak naprawdę wypisane w każdej ofercie pracy. Są one dość szczegółowo opisane. Nic poza tym :)
Pseudo Employer Branding 2017-04-11 14:26
Firma poszukuje specjalisty ds. Employer Branding. Inicjatywa słuszna i potrzebna w tych czasach, tym bardziej na rynku IT. Znam firmę z opowieści osób, które procowały tam zanim stali się taką dużą organizacją. Osoba zakładająca ten biznes stworzyła go z pasji i szacunku do innych i to widać . Jestem przekonana,że te aspekty + ciężka praca i sprzyjający czas na rynku IT przyczyniły się do takiego sukcesu, ale to jak to robicie EB jest żenujące.

Wiemy, że macie problem z zatrudnieniem, bo na tym rynku trwa walka o pracownika, ale jeśli nie zmienicie kierunku i nie wejdziecie w rolę autentycznych poszukiwań i rozwoju EB to darujcie sobie to stanowisko, bo ludzie tego nie kupują i to do Was nie wróci. Employer Branding nie może być ściemą, on musi być wpisany w filozofię odpowiedzialnego biznesu i być autentyczny. W świecie IT pracują mądrzy ludzie, którymi nie da się tak łatwo manipulować. Ostatnia kampania EB była pomysłowa, ale zabrakło profesjonalizmu, a przypuszczam,że nie była tania. Waszym tergetem są dojrzali i mądrzy ludzie, a wy robicie materiał dla gimnazjalistów. Wystarczyło dodać smaczki dotyczące pozycjonowania czy zawartości kodu, a tu taka klapa.

Miałam okazję być na rozmowie o pracę na to stanowisko i dawno nie czułam takiego zażenowania, bo dwie młode dziewczyny przeprowadzające tę rozmowę jako cel stawiają sobie znalezienie w kilka minut złotego środka na problem z zatrudnieniem wyspecjalizowanej kadry i wszystko inne nie ma znaczenia.Na zbudowanie marki opartej na filozofii EB trzeba trochę popracować i zespół musi w to uwierzyć. Życzę powodzenia w rozwoju tych działań, ale jeśli nie wpiszecie EB w proces rekrutacji na poziomie komunikacji i poziomu samej rozmowy to wychodzicie na minus prowadząc pseudo EB.
Udana kampania- heh 2017-04-11 14:41
Szukają, bo pewnie Greg im kazał po tej ''udanej'' kampanii, którą wszyscy pracownicy doceniają z wielkim uśmiechem na twarzy. Umówmy się- rekrutacja nie jest profesjonalna, a tym bardziej może być śmieszna jeśli rekrutują osobę, która ma doświadczenie i wiedzę na temat tego jak powinna wyglądać rekrutacja i działania na rzecz wizerunku pracodawcy. Dla mnie lepiej, żeby sobie to darowały, bo póki co jeszcze gorzej to wychodzi...
1
Jasieńka 2017-04-19 09:40
Pracuję w Sii od dawna j jestem bardzo zadowolona z pracy. Zastanawiam się dlaczego na forum mogą być tylko wpisy negatywne a pozytywne to już nie są prawdziwe?
1
marcn34 2017-04-22 14:51
czy ktoś może powiedzieć jak wygląda praca testerów i koordynatorów testów? jaka atmosfera i zadania? jakie mniej więcej zarobki proponują?
Roberto 2017-04-23 13:09
Sii ma świetną opinię na rynku, i nie zepsują jej nieszczęśliwcy, twórcy negatywnych opinii na forum.
Zostaw swoją opinię o Sii Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sii Sp. z o.o.