logo Sii Sp. z o.o.

Sii Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Sii Sp. z o.o.

gosciu 2016-06-19 17:52
Mało płacą - bardziej idą w ilość a nie jakość. Najlepiej to widać po osobach jakie prezesik sobie wokół siebie zgromadził. Kompletne bezmóżdża.

Nie mają też żadnej segmentacji profesjonalistów - tzn. że jak jest zapotrzebowanie to wolą wziąść studencika z małym doświadczeniem niż profesjonalistę. Ciekawe podejście do jakości.

Kiedyś tam pracowałem - pamiętam jak rozmawiałem z prezesikiem i on się zastanawiał jakby konsultantów do siebie zwabić na projekty poza Polską - mówie mu: zacznij więcej płacić profesjonalistom - jego reakcja: nie ... nie takie są wartości sii ... szczęka mi opadła. Po prostu szuka frajerów.

Podsumowując dobra firma zaraz po studiach dla kogoś z bardzo małym doświadczeniem. Dla szanujących się profesjonalistów - stanowczo odradzam: kiepskie pieniądze, ogromna indoktrynacja - poza tym chciejcie wszystko na papierze (potrafią kłamać opór).

pozdro600
12
gosciu 2016-06-19 18:36
Nie realne w SII - jak odszedłem z SII stawki za godzine skoczyły mi od 125zł / godzina

moRZna? moRZna!

bez sii też jest życie - i to całkiem fajne.
6
krezel 2016-06-20 12:13
szkolenia w sii? czytales co bylo napisane wyzej?
(usunięte przez administratora)
7
ŻAL.PL 2016-06-23 17:27
Właśnie wróciłam z rozmowy rekrutacyjnej w tej "firmie". Powiem krótko, jeśli chcecie pracować w poważniej firmie, to tą omijajcie szerokim łukiem. W Krakowie zatrudniani są sami młodzi w trakcie studiów albo jeszcze po gimnazjum. Średnia wieku 25 lat. Sama rozmowa, dno kompletne, nie mówiąc o braku kultury ze strony rekrutujących "dziewczynek". Uważają się za najmądrzejsze, a tak na prawdę to pewnie jest to ich pierwsza praca i wydaje im się, że wszystkie rozumy pozjadały. Odradzam. Dla okazało się to zwykłą stratą czasu.
19
Adam 2016-06-30 13:48
Nie polecam oddziału we Wrocławiu, głównie działu HR, dziewczyny przeprowadzające rozmowy, to jakiś koszmar. Zero wiedzy i kompetencji. Zróbcie z nimi porządek, bo zniechęcają do pracy.
2
Gość 2016-06-30 13:52
No wlasnie problem w tym, że nie bardzo jest na co zmienić firme, bo wszystkie jakoś dziwnie zamiast rywalizować o pracownika, płacą i oferują podobne warunki dziadostwa.

Czy ktoś jest tutaj w stanie polecić jakąś dobrą firmę IT w Polsce, w Warszawie, która nie żeruje na pracowniku?

Pozdrawiam
2
Dev 2016-07-06 13:54
@Adam, ja ostatnio przechodziłem przez rozmowę rekrutacyjną i test we Wrocławiu, teraz czekam na wyniki. Moja rozmowa była w porządku, może czasami dziewczyny nie wiedziały jak odpowiedzieć na moje pytania outsourcing’owe ale były bardzo chętne do zapisania i odpowiedzi na moje pytania mailowo. Może trafiłeś na zły dzień, w końcu każdego czasami coś rozprasza.
Cloud 2016-07-06 13:59
@Dev chodziło Ci o pytania o projekty? I pracę u Klientów?
Dev 2016-07-06 14:10
Tak, chodziło mi o szczegóły projektów i pracy. Dziewczyny odpowiadały, co i jak, ale pytania na temat szczegółowych technologii na projekcie już wymagały potwierdzeń. Z drugiej strony, ok - jestem w stanie to zrozumieć.
ArkadiuszL 2016-07-19 15:33
W mojej opinii to bardzo dobry pracodawca. Gdy przenosiłem się z Gdańska do Krakowa, klient wycofał się. Mimo to zapewnili mi pracę biurową z płacą, która pozwalała utrzymać się w Krakowie. Po 2 latach wróciłem do Gdańska i miałem okazję pracować przy bardzo interesującym projekcie testów automatycznych w C#. Rozstałem się z firmą, ponieważ przeprowadziłem się do innego miasta.
Przeciwko Outsourcingowi... 2016-07-24 21:23
SII jest kolejną firmą szukającą "frajerów" do pracy u klienta. Zamiast otrzymywać bezpośrednio wynagrodzenie z firmy macierzystej to kasa płynie przez pośrednika, który również bierze za to dole i to wcale nie mała. Zasoby (bo teraz tak rekruterzy określają pracowników), wykonujące usługi na umowie B2B mają jeszcze gorzej, bo takie SII a tymbardziej macierzysta firma nie ponośi odpowiedzialności wynikających z przepisów Kodeksu Pracy. Według mnie nie jest to uczciwe i należy raczej szukać pracy w macierzystych firmach a pośredników odstawić na bocznice.
7
piotr 2016-07-25 17:54
Ja właśnie zacząłem pracę w Poznaniu - senior developer, etat.

Z tego co widzę, to wynagrodzenie zależy od projektu (w końcu klient płaci ;-) ) i umiejętności.

Nie wiem ile dają 'innym', ale ja dostałem naprawdę sporo, w Poznaniu tylko jedna firma płaci (z tego co wiem) więcej, i to seniorom Javy, a ja grzebie w .Net, który przeważnie mniej jest ceniony, niestety

Tak, że jak ktoś coś umie (mnie przepytywali dość konkretni ludzie, nawet dziewczyna z HR dawała radę) i trafi na dobry projekt (my robimy dla Niemców), to myślę że ma szansę sobie dobre warunki wynegocjować
4
anonim 2016-08-01 20:45
"(...) ja bym polecam z zamkniętymi oczami wszystkim chętnym"

A ja polecam wszystkim chętnym z zamkniętymi oczami
4
Patrycja 2016-08-05 12:40
Czy ktoś wie jak wygląda u nich rozmowa? W całości jest w języku angielskim?
1
srick 2016-09-03 21:09
"Naprawdę sporo", czyli konkretnie ile? Dla jednego sporo to 5k na rękę, dla drugiego 2x tyle to ledwo OK.
1
Kandydat 2016-09-20 16:31
Podobno w SII są wewnętrzne rekrutacje do klientów...czy jeśli jest się w SII i zmienia projekt i klienta, to znowu jest rekrutacja do kolejnego klienta?!
1
Devk 2016-09-21 12:02
Firma rzeczywiście daje możliwość zmiany projektu po 18 miesiącach pracy!
Jak w każdej firmie, są wewnętrzne rekrutacje, a pracownik może dostać szansę pracy gdzie indziej. Brzmi to całkiem fajnie na moje oko :)
ja 2016-09-28 20:15
No dobrze, a co powiecie na temat zapotrzebowania na specjalistów znających (w PL rzadki w UE i USA bardziej) jeżyk programowania SAP PowerBuilder?
Słyszałem, że pojawiły się takie projekty i pytanie jaki stawi może zaproponować SII?
kacha 2016-09-28 20:16
wiesz, fajnie, ze nie sa oporni na zdobywanie wiedzy i doswiadczenia, o to wlasnie chodzi by firma sie rozwijała i zatrudniala do swych szeregów kompetentnych kandydatów
Ola 2016-11-18 12:03
co to za normalna firma, gdzie na stażu dostaje się 4000 ? z chęcią się tam zgłoszę :)
NickSlick 2016-11-18 20:06
Wyjaśnijcie proszę, bo nie idzie nic zrozumieć z ich strony internetowej (bełkot jak diabli), czy ta firma zajmuje się szukaniem i wynajmowanie pracowników dla firm z branży IT? Takie odnoszę wrażenie ale wolę się upewnić zanim wyślę aplikację.
Zainteresowany 2016-11-22 13:18
Przeglądałem ich stronę internetową i z tego co widziałem nie ma nigdzie informacji na temat oferowanego wynagrodzenia za odbyty staż.
1
Informatyk 2016-11-23 09:21
Z tego co ja zrozumiałem, firma oferuje usługi outsourcingowe – co za tym idzie, prawdopodobnie wiąże się to z pracą u któregoś z ich klientów. Z tego co widziałem, oferują pracę też bezpośrednio u nich.
Tester 2016-12-01 13:11
Witam, Czy orientuje się ktoś na jakie wynagrodzenie może liczyć tester oprogramowania z rocznym doświadczeniem w firmie Sii?
janek 2016-12-05 12:14
a czy to prawda ze ludziom na B2B wciskają zapisy o zakazie konkurencji przez rok(?) z wysoką karą finansową bez odszkodowania ? Przecież to dziadostwo i wykorzystywanie swojej pozycji. Jak złapią jakiegoś nieogarniętego młodzieńca który jest na musiku i szuka pracy, dostanie taką umowę, to mogą go za kark trzymać do końca świata... przecież ta firma np. we Wrocławiu współpracuje z połową firm z rynku - jak potem pracę zmienić? Uczciwość...:)
4
MSN 2016-12-14 12:22
Generalnie SII to taka francuska Biedronka. Towarem jest człowiek, byle jak najtaniej, a prowizja jak największa.
5
Inżynier 2016-12-14 15:06
Gdyby Sii było francuską biedronką, to nie byłoby szans na awans i podwyżki. Wszystko jest uzależnione od pracownika i od klienta. Gdyby więcej ludzi miało podobne odczucia jak Ty, najprawdopodobniej nie pracowałoby u nich ponad 2000 osób. Na co mają czekać? Mogą się przecież przenieść do konkurencji. W końcu zawód inżyniera i informatyka to zawody z ogromnymi perspektywami. Jeżeli chodzi o mnie, pracuję obecnie za granicą. Ceniłem sobie współpracę z Sii i cenię to, że wiem, że jeżeli chciałbym wrócić do firmy, znalazłoby się dla mnie miejsce.
3
jarek 2016-12-16 16:55
pewnie niedrogi byłeś
3
niezdecydowany 2016-12-19 11:39
Mam pytanie a mianowicie czy mógłby ktoś mi udzielić odpowiedzi na pytanie na czym polega "praca na słuchawce" w tej firmie w języku angielskim ? (W ogłoszeniu napisane jest ,że nie jest to sprzedaż)
1
12345 2017-01-10 12:36
HR pyta o bzdety, a na koniec nie ma informacji zwrotnej. Zamiast od razu przyznać, że nie chcą płacić takiej kwoty to robią spotkanie, żeby tylko zrobić sobie bazę. Umiejętności w porządku, ale nie mamy projektu...
2
123 2017-01-10 13:15
chodzi o obsługę połączeń przychodzących do firmy - takie call center
BeBe 2017-01-15 16:28
Czy może mi ktoś napisać coś o dziale programistów PLC w Poznaniu? Jakie projekty, jacy klienci, ile osób z działu realizuje przykładowy projekt? Czy firma ma dużo zleceń z dziedzin programowania PLC?
Jak wygląda sam dział programistów, ile osób, z jakim doświadczeniem? I co się dzieje kiedy akurat dana osoba nie ma żadnego zlecenia? Rozwiązują umowę czy co?
No i oczywiście jak wyglądają zarobki w Poznaniu? Są szanse na podwyżkę, premie?
1
marlena z Poznania 2017-01-16 16:50
Aktualnie aplikuje na stanowisko 2 linia wsparcia i nie wiem na jade zarobki moge liczyc , na tej stronie podaja niezla sumę http://www.tnij.xyz/9nx ile w tym prawdy. Mam 3 lata doświadczenia z jezykiem hiszpanskim.
programista 2017-01-16 18:55
Bazę robi sobie każda firma, nie oszukujmy się. Odnosząc się do całego procesu rekrutacji - słyszałem, że wygląda on ok. Szybka odpowiedź na nadesłane CV, sprawdzenie umiejętności technicznych i dopasowanie do odpowiedniego projektu, czyli standard ale rzetelny.
DevOps 2017-01-17 09:43
Jeżeli chodzi o stawki, są one ustalane raczej indywidualnie. Zależą od projektu, w którym przyjdzie Ci pracować, od Twojej siły perswazji i umiejętnego negocjowania.
dociekliwy 2017-01-17 15:27
Myślę, że na te pytania najlepiej szukać odpowiedzi bezpośrednio u źródła -> informacja-poznan@pl.sii.eu :)
Zorba 2017-01-18 16:27
Szukam pracy i właśnie czytam opinie. Są bardzo pozytywne i chyba spróbuję aplikować, ile można zarobić?
1
Marcin 2017-01-21 07:18
Hej,

Kiedyś tam pracowałem za czasów Wojtka D.. Ogólnie oceniam ten czas na pozytywnie. Wiem, że teraz bardzo się popsuli. Gorge szef na Polskę chyba zmienił priorytety i teraz chyba liczy się tylko kasa. Mam nadzieję, że nie skończą jak IT Kontrakt, który aktualnie gra rolę firmy pogrzebowej, gdzie wsadzają twoją przyszłość do trumny i tylko ciągną kasę jak tylko się da. Jesteś bez przyszłości, chwilowo zawieszony jak kiełbasa przeznaczona do wędzenia.

Hej SII - czas sie obudzić to nawet z poleceniami w końcu dojdziecie do granicy gdzie nikt nie będzie patrzył na waszą firmę.

He.
4
Benek 2017-01-24 20:02
Firma z perspektywą na przyszłość to wiele znaczy
1
Tech 2017-01-26 10:40
Obecnie jestem częścią projektu dla jednego z klientów. Odczucia pozytywne póki co, a jest to mój pierwszy projekt z ramienia Sii. Pracuję w zespole, którego członkami są ludzie z dłuższym stażem zawodowym dla tej firmy i nie narzekają, a firma póki co radzi sobie raczej bez większych problemów :)
2
Sorbin 2017-02-01 10:39
Bardzo się cieszę, że Sii ma nowe oferty pracy. Mam dobre opinie o firmie i właśnie składam swoje CV na stanowisko testera manualnego we Wrocławiu.Może coś na temat rozmowy kwalifikacyjnej bym się dowiedział?
qw 2017-02-01 15:34
Pierwsza rozmowa jest z osobą z działu HR - opowiadasz o swoim doświadczeniu, oczekiwaniach itp. Sprawdzany jest też angielski. Kolejna rozmowa może być techniczna z kimś z SII lub bezpośrednio z Klientem.
qw 2017-02-01 16:30
Senior developer raczej potrafi określić ile to jest sporo. Ludzie o takim doświadczeniu doskonale zna rynek i zarobki.
qw 2017-02-01 16:31
Na rynkowe:) Na pewno SII nie płaci poniżej średniej rynkowej.
Zumba 2017-02-12 20:15
To świetna firma i ludzie tu pracujący są zadowoleni z pracy. Można pracować i rozwijać się jednocześnie.
1
Baa 2017-02-17 18:41
A wie ktoś może jak wygląda praca, zarobki itd. na stanowisku Specjalisty ds. Dokumentacji?
Baa 2017-02-17 18:41
A wie ktoś może jak wygląda praca, zarobki itd. na stanowisku Specjalisty ds. Dokumentacji Technicznej?
Gorczyk 2017-02-19 17:11
Czy aktualna jest oferta pracy dla młodszego kontrolera finansowego w Warszawie? Jakie warunki trzeba spełniać ? Wiem, że to dobra firma z dużym potencjałem
Zorientowany 2017-02-21 09:16
Jeżeli chodzi o ogłoszenia o pracę, to Sii wszystkie aktualne ogłoszenia ma podane na swojej stronie internetowej :) Polecam się z nimi zapoznać - https://sii.pl/oferty-pracy/
Zoja 2017-02-24 13:40
Mam zgłosić się na rozmowę i dobrze by było mieć kilka wskazówek.Słyszałem, że firma jest ok. ale jak sie mają zarobki testera?
Zostaw swoją opinię o Sii Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sii Sp. z o.o.