brak logo

Bydgoskie Zakłady Mięsne

Bydgoszcz

Opinie o Bydgoskie Zakłady Mięsne

anonim 2011-04-19 21:37:37
Pracowniku, którego droga jest usłana różami i któremu zebrało się na prawienie morałów. Mam wrażenie, że nie rozumiesz ideii, dla której powstał ten portal. Znalazłeś się w zakładce \"OPINIE O PRACODAWCACH\", więc może daj sobie spokój ze swoimi wywodami, krytykowniu ludzi za błędną pisownię, bo tylko wzbudzasz podejrzenie, co swojej tożsamości.
Jeśli zarzucasz ludziom anonimowość, to sam daj dobry przykład i się przedstaw. My tu nie narzekamy, tylko piszemy jak wygląda rzeczywistość w BZM, chociażby dlatego, żeby osoby, które szukają pracy mogły się zapoznać z opiniami, zanim złożą podanie o pracę.
pudelek 2011-04-21 16:32:47
kolejne swieta...i kolejny raz zaklad nas olal...i co ty na to osobo ktora potrafi pisac bez bledow...kiedys bylo tak ze jak cos nie gralo w zakladzie to mowilismy co nas bolalo i staralismy sie to rozwiazac...ale tylko gdy oska zostal brygadzista tak zaczal wprowadzac te swoje teorie spiskowe i zaczal szpiegowac wsrod pracownikow...od tego momentu zaczeli zwalniac nie wygodnych dla nich pracownikow...i jak tu mowic co kolwiek wprost...gdyby nie bylo takiego kryzysu w kraju to ludzie dawno by odeszli...a pracodawcy to wykorzystuja...takie sa realia...
anonimowy 2011-05-05 13:27:43
według tabeli jaka jest zakład może się rozpaść w połowie wakacji. Rozbiór upadnie to się wezmą za wędliny. Więcej zwrotów jest niż wysyłek, wszystko upada. Roczne jedzenie przywożą ze zwrotu oni to przerabiają i wysyłają komu innemu . Powinien sanepid się tym zająć i ponownie zamknąć działalność nie świeżego mięsa. Ludzie kupujący ten produkt nie wyczują tego gdyż jest mieszane ze substancjami jakimiś i z innym mięsem.
KILINA 68 2011-06-15 21:39:04
TAKI DOBRY ZAKŁAD ŻE KIEDYS BYLO LEPIEJ,STARZY PRACOWNICY MYSLA ZE WSZYSTKO IM WOLNO.NA PRODUKCJI JEST JEDEN WIELKI [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] RZADZA DWIE STARE PRACOWNICE PANI(usunięte przez administratora) I PANI (usunięte przez administratora) A BRYGADZISTA NIE MA NIC DO POWIEDZENIA.MAM DOSYC TEGO ZAKLADU
anonim 2012-01-23 11:48:31
A paczki na święta dostaliście???? i podwyżki też??/
kolo 2012-01-24 21:19:31
Paczki dostali ci co robią minimum 2 lata, a podwyżki owszem ale pracy (:
kolo 2012-01-25 20:29:58
„Ludzie pracują za pieniądze,
ale pójdą za tobą dodatkowy szmat drogi,
jeśli okażesz im szacunek, nagrodzisz pochwałą i uznaniem”.
Carnegie
anonim 2012-02-12 15:40:19
Ale panie w biurach zarobki mają bardzo ładne po 2,500 na rękę i co narzekacie ???? zasuwacie za najniższą bo nie umiecie walczyć .Pamiętajcie w kupie SIŁA!!!!!!!
anonim nr n 2012-05-28 17:01:11
Witam.

Taki syf i ubostwo to chyba tylko na rozbiorze, nie obrazajac wszystkich oczywiscie.

Na innych dzialach jest w miare normalnie, nikt nikogo nie cisnie, kazdy sobie ponaga, plotki wiadomo jak to plotki w kazdej pracy jednak to trzreba po prostu olac. Dla mnie Wszyscy sa mili, trzeba umiec sie dogadac i miec dystans do siebie. :) Co do wyplat, Co prawda czasem leca w kulki i szef produkcji patrzy gdzie by tu tylko premie uciac, ale z tym i tak juz sie uspokoil i mysle, ze z nim tez mozna sie dogadac. Co denerwuje mnie najbardziej? to ze nie mozna w tym zakladzie nic planowac! Myslisz, ze wyjdziesz o 14:00 a tu nagle dopisuja Ci do planu produkcji nie wiadomo ile i czlowieku \" [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] \" bo Twoj los nas nie obchodzi. A gdzie dodatki na swieta? Premie, podwyzki? Mimo, ze nie ma co az tak narzekac, to mysle ze pracodawcy powinni szanowac to jak pracownicy zostaja nadgodziny tracac czas i zauwazyc, ze kazdy z nas traci cenne godziny swojego zycia na zwykla prace. Nikt nie chce robic za bezcen i kazdy chce byc doceniany, wiec szefostwo niech zauwazy w pracownikach cos wiecej niz roboli za miske ryzu.
ja 2012-06-08 16:21:42
A kto jest szefem produkcji????
Rzeźnik 2012-06-28 02:51:00
Przeraża mnie to co czytam uwierzcie mi przeraża!!!Ja pracuje w rzeźni ale w Irlandii Północnej i tu mimo to że jest 150 Polaków i 150 Irysów to jest szacunek, ja pracuje na rozbiorze ciepłym trybuje lewe żebra ale potrafię zrobić w tym zakładzie prawie wszystko a jestem tu rok i 3miechy i mam Brygadzistę Polaka i po prostu jest ZAJ......isty nauczył mnie bardzo dużo i to dzięki niemu zawdzięczam umiejętności władania nożem, ale mniejsza o to. Tu działa wszystko sprawnie jest [usunięte przez administratora]ale nikt ciebie nie wykorzystuje, nie wyzywa, każdy ma do siebie szacunek(może dlatego że pracujemy na obczyźnie i trzeba się jednoczyć w pracy... płace mam na polskie realia dobre ja jako boner na ciepłym dostaję do wypłaty bonus produkcyjny i bonus dodatkowy że jestem bonerem na tydzień wyciągam 350 funtów (około 1855) tyle ile wy na miesiąc i to mnie przeraża bo ja jako rzeźnik mogę wam współczuć bo wiem że to nie lekka praca a oni was traktują jak psy i dzięki wam wybiłem sobie z głowy że w przyszłości pójdę tam pracować a z tym [usunięte przez administratora] chętnie bym się zmierzył na nożu bym go chętnie ośmieszył przy was wszystkich ;P może jak wpadnę na urlop do BDG to złoże tam papiery i pójdę na jeden dzień do pracy żeby SPECJALNIE CIE OŚMIESZYĆ [usunięte przez administratora]!!!
temat firmy i kierownika 2012-07-22 17:52:26
Kierownik [usunięte przez administratora]i nie miły dla ludzi .Straszy że ich zwolni z pracy jak nie będą pracować po 10 godz i ludzi traktuje jak niewolników jakiegoś młodego brygadzistę zrobił że niema pojęcia ,a może się znają w stajni od krów .ale to najgorsze że śmierdzące mięso przerabiają ostatnio bo ludzie nie dają rady .za zmuszanie ludzi i straszenie grozi kara kierowniku [usunięte przez administratora].pamiętaj jak się przychodzi w soboty to następny dzień jest wolny od pracy
Janko 2013-09-11 15:52:57
Czy nadal w bydgoskich zakładach mięsnych nie wypłacają nadgodzin? Czy juz się nauczyli? Poprawiło się cokolwiek?
2013-09-12 18:31:27
Tam zawsze nie placili jak sie należy ja sie odezwałem do brygadzistki o nadgodziny to mi powiedzała jak sie nie podoba to mam sie zwolnic to za dwa dni zlozyłem wypowiedzenie i koniec teraz pracuje juz jakies 4 lat w niemczech i zarabiam 1600 er za 185 godzi
2013-09-17 12:08:37
anonim - 2013-09-13 15:19:14

To możesz napisac ile zarabiałes w Bydgoskich Zakładach Mięsnych i na jakim stanowisku? Nie ma tam czegoś takiego jak okres wypowiedzenia?
JA pracowałem na rozbiorze wieprzowym i dałem za porozomieniem stron
2013-09-18 13:53:49
anonim - 2013-09-17 12:22:34

Mozesz napisac co spowodowało, że jednak podziękowałeś Bydgoskim zakładom Mięsnym? No i ile trwa okres wypowiedzenia?
Dziwne pytanie nikt wtedy normalny za 950 zl nie bendze pracował i mialem natychmiastowe za porozomieniem stron a tak chyba 14 dni
2013-09-18 18:42:41
anonim - 2013-09-18 14:11:49

Żartujesz, tylko 950? Kiedy to było? Teraz tez dają tyle, czy minimalną krajową, wie ktoś? Czy tez dają minimalna i jakieś 4/5 etatu i wychodzi mniej?
ja tam prace zakonczylem w 2006 roku inie mam zamiaru tam wracac i nie polecam nikomu tego zakladu napewno nie tam
2013-09-19 16:14:09
Franko - 2013-09-19 14:54:09

To dlaczego zakończyłes dokładnie prace? Prosze napisz, bo może jednak przez te 7 lat sie pozmieniało w bydgoskich zakładach mięsnych.
przeczytaj cale opinie i zobaczysz cczy sie znienilo ja nie jestem paropkiem co za pare zloty robi mam rodzine
2013-09-20 15:06:28
w 2006 ja proponowałem im ze 1500 zl nie zgodzili sie i tak sie zakonczyła moja karjera w bydgoszczy a pracowałem na rozbiorze na kosciach
2013-09-20 17:24:08
Franko - 2013-09-20 15:32:01

To 1500 netto było? Czyli naprawdę zatrudniają za minimalną krajową :/. W Internecie pojawiają sie artykułu typu (usunięte przez administratora) walcza o pozycje lidera, z takim podejściem do pracownika, chyba bez szans. Macie związki zawodowe?
Tak neto a ja teraz pracuje za granica i mam spokoj nie martfie sie o kase i nie mam zamiaru wracacdo zakladow w bydgoszcy
2013-09-21 21:50:24
Franko - 2013-09-21 21:22:12

Nie pracowałem w BZM, pracowałem kiedyś w Cezan, W ogóle macie działającą ubojnię? Nie wiesz może jak tam warunki?
tam nie ma uboju nie zrobili i daltego upadly wczesniej
2013-09-22 15:44:23
Franko - 2013-09-22 10:52:06

kolego wyżej, to jakie działy mają z BDM? Rozbiór? Czy sama produkcja, pakowalnia? Gdzie według Ciebie najlepiej?
tam nigdze nie jest oki ja by, osobiscie sie tam nie wybierał do pracy znajc sobie cos inegopolecam cat osowa gora olowiana 10 tam sie spytaj o prace ale tam sa same nocki zarobki i praca dosc dobra
pracownik 2013-09-23 20:51:57
Witam kolegę. Ja pracuję już tam sporo czasu i wynagrodzenie jak to wynagrodzenie, minimalne z możliwością podwyżki jeśli naprawdę jesteś dobrym pracownikiem i w miarę na poziomie to swoje coś tam zawsze parę groszy wywalczysz. Działy są od rozbioru do peklowni, produkcji wędlin (farszownia i dział surowca), wiadomo wedzarnie i pakownia. Jednak trzeba uwazac tam po prostu na ludzi, wiadomo jak to w pracy, niby wporzadku kolega, a za plecami wbija Ci szpile za szpila latajac do gory do Pani prezes. Duzo ludzi z starych zakladow wlasnie tak ma, myslac ze sa niewiadomo kim, chociaz i znajda sie wporzadku wyjatki, wiadomo. Pani [usunięte przez administratora] jak i Pan [usunięte przez administratora] lubia bardzo dwulicowe akcje i radzilbym na nich uwazac, co zreszta kazdy na tym zakladzie Ci powie. Pozdrawiam
2013-09-24 13:30:58
to mas z cierpliwosc do tego akladu ja jak tam pracowalem na rozbiorze 16 lat kierownikiem na koniec był Muszynki brygadz gajor i gocha zwolnilem sie w 2006
2013-09-24 15:34:40
- 2013-09-24 14:54:10

Wow, 16 lat, to długo wytrzymałeś, to dopiero cierpliwość. Co spowodowało, że podjąłes tą decyzje dokładnie, nie żałowałeś potem?
nie zalowalem a decyzja kasa drodzy kasa teraz pracuje za granica i nie nazekam znam zaklad od potrzewki i stary zaklad i nowy nawet ta smieszna stolowke i szatnie
2013-09-25 13:26:16
- 2013-09-24 22:29:19

Co było śmiesznego w tej stołówce i szatni? Stołówka wydawała obiady? No i możesz teraz zdradzić ile zarabiałes?
Pozdrawiam.
stolowka mala jak rorbior szedl to miejsca nie bylo zeby usiasc a o zarobki to normalnie wstyd dla zakladu po tylu latach pracy miale jakies 950 zl
ktos 2013-09-25 21:28:41
Ktoś tu ladnie przesadza. Kolego wyzej, nie wiem kiedy dostales 950 zl, a moze po ucieciu premii czy cos, ale umowa jest na pelen etat. Rozbior jest dosyc duzy, takze tez mozliwe bylo, ze stolowka byla zatloczona, aczkolwiek kazdy dzial jada o innej godzinie i nie ma teraz tego problemu.
2013-09-26 17:50:46
Ktos Jak chcesz naprwade zarobic dobrą kase zapraszam do mnie do firmy nie mowie ze jest leko i daleko do rodziny ale co dwa tygodnie do polski spoko mozna jechac a zarobki od 1250 do 1650 er na miesiac zalezy na jakim stanowisku stojisz jak na szacowaniu to jakies 1250 to jest to samo co klasowanie w polsce a jak na kosciach to do 1650 da rade najwiencej jakies 10 max ale zatko dzenie jakies od 20 do 25 tys wiepszowinki na dwie zmiany robieramy zapraszam tu sie przekonasz jaki to zawod ciezki chyba ze byles juz za granica to wiez jak to jest ja ju jestem prawie 5 lat
2013-09-30 19:17:33
teraz to nie wiem jak pensja cos mi sie obilo o uszy ze jakies 1800 z nadgodzinami ale nie wiem na 100 pr a premie mozna zabrac za wszystko ja jak pracowalem tam kiedys jak byly stare zaklady to mielismy 200 zl premi ale potem zwiazki podpisaly jakies porozumienie z firma bo niby kasa byla potrzebna na nowy zaklad i mielismy 50 zl ale to bylo w 2005 roki teraz naprawde nie wiem ale i tak bym tam nie wracał ma prace za granica i nienazekam
kktos 2013-09-30 21:24:57
Mozna wyciagnac 1800 na byle jakim stanowisku wlasnie z nadgodzinami.Czasami uda sie nawet powyzej 2tys, ale to juz trzeba robic caly miesiac. Srednio na reke dla nowego pracownika to jednak jakies 1500 zl, ale na reke, powtarzam. Oczywiscie jak juz mowilem wyzej jak jestes dobrym pracownikiem,a nie tylko takim co marudzi to wyciagniesz wiecej, u gory to zauwaza. Niektorzy narzekaja, ale tam nie jest tak zle, musisz po prostu miec cos w glowie. Co do premii, jak sie pracuje normalnie, to zadnych problemow nie ma.
ktoś 2014-02-12 23:19:02
Witam

Ja chciałem się podzielić moją opinią na temat tych zakładów.

(usunięte przez administratora) Wszystko jest na głowie majstra. Każdy boi się Pani prezes i nikt nie postawi się za pracownikami ponieważ najbardziej zależy im tylko na ich wypłacie i premii. Premia za sprzedaż godności. (usunięte przez administratora)
1
pracownik 2014-02-26 22:08:07
Piotrze. Trudno się z Tobą nie zgodzić. Tu od razu dobrzy pracownicy wywalani są na zbity pysk za zaangażowanie i chęć do pracy. Ktoś powinien to zmienić, póki nie wyleci reszta porządnych pracowników a została ich tylko garstka już tam...Magazyn przypraw to pożal się Boże razem z farszownią. Tylko Pan (usunięte przez administratora)coś ogarnia.
2
l 2014-05-17 21:10:32
Witam pracowalem w latach 95-2002 tam zawsze placili marne grosze i widze ze w tej kwestii nic sie nie zmienilo a mamy 2014 rok wyroby mialy kiedys smak ateraz dno totalne .
1
l 2014-05-17 21:11:12
Witam pracowalem w latach 95-2002 tam zawsze placili marne grosze i widze ze w tej kwestii nic sie nie zmienilo a mamy 2014 rok wyroby mialy kiedys smak ateraz dno totalne .
1
srutututu 2014-08-07 20:52:31
Wędliny najlepsze! Takiego majstra to ze świecą szukać! Denerwuje tylko parę osób, starych wyjadaczy myślących, że są nie wiadomo kim. :)
3
anele 2014-08-18 22:57:10
Ja tam cieszę sie na prace w tych zakladach. Szefostwo jak chce to tez potrafi byc bardzo ludzkie. :) Tak jak wyzej ktos napisal, uwazajcie tylko na starych wyjadaczy, szczegolnie pewnego pana, ktory jest "samozwanczym" majstrem. :) Na szczescie tylko dla siebie. Zarobki jak sie wykazujesz ida w gore, a praca wcale nie jest taka ciezka. Jedynie te felerne nadgodziny. Wtedy i idzie sie napracowac i nie ma nic z dnia, no ale coz wszedzie sa plusy i minusy. Pozdrawiam.
mmmmmmmmm 2014-12-21 12:22:02
Na pojemnikowaniu coraz to weselej, istna szopka! Dobra gadka koleżaneczki i " słodki uśmiech z maślanymi oczkami " i wszystko załatwione nawet stanowisko ...... Tylko żeby miała jeszcze pojęcie. Ehhh a jakiś czas było nawet fajnie.
Majster ogarnij się bo zaczynają mówić i domysły snuć ....
2
były pracownik 2014-12-22 18:59:24
no tak tam zawsze były cyrki przerobiłem trochę w tym zakładzie i w starym i nowym i na pewno tam nie wrócę nie ma szans.
pojemnikowanie 2015-01-07 20:29:46
Na pojemnikowaniu to zawsze było wesoło. Pytanie czy to wina ludzi czy zarządzających?
1
praca 2015-01-07 20:32:40
Ludzie którzy szukają tu pracy, mogą trafic i dobrze i zle. Myslę, ze nie jest najgorzej. W dzisiejszych czasach trudno o prace, a ten zaklad jest bardzo stabilny i jesli chodzi o jego sytuację jak i pracownikow. Wszedzie sa wady, jednak mozna tu smialo popracowac, a pracowac trzeba wszedzie. Moze to jest zaskoczeniem?
ciekawy 2015-02-25 13:24:57
witam, chciałem się spytać jak wygląda tam praca w dziale kontroli jakości? zadzwonili do mnie że mogą mnie przyjąć na staż na 3 miesiące, za najniższą krajową, z tym że nie wiadomo czy przedłużą dalej umowe w zależności czy im się spodobam. Co możecie mi o tym powiedzieć? z góry dzięki
była 2015-03-04 14:53:45
kierowniczką jest Małg;;;;;; szcz... nie polecam donosi na wszystkich .Nawet rozmowy koleżeńskie są referowane na górze.
2
Małgorzata 2015-04-07 10:04:46
A to ciekawe ?! Co autor ma na myśli, bo zaraz zaczynam tam pracę !!!
1
stach 2015-09-04 16:35:31
Popieram majster najlepszy!!!Gdyby pozbyć się wielkich fałszywych donosicieli którzy od razu lecą wyżej i z "czystym sumieniem" donoszą np. król farszowni pan W. pani brygadzistka która sieje ferment i obgaduje wszystkich( nawet panią prezes)ze wszystkimi, a przecież powinna stać murem za ludzmi z góry,
2
Obserwator 2015-11-25 18:26:27
A co sądzicie o awansującej pracownicy Dorocie??
8
MIKOŁAJ 2015-11-29 13:30:36
ogólnie to jakaś bzdura ..... tylu ludzi ze stażem nie docenionych a tu przyjdzie taka .... i stanowisko i awans .Przecież brygadzistka Jola też ,a teraz to nawet zachowuje się jakby szefem była ,podobno na pojemnikowaniu było podobnie poprostu REWELACJA GRATULACJE OBY TAK DALEJ
1
DPW 2016-06-03 09:30:49
Wszyscy się chyba cieszą, że Pani B nie ma już z nami. To tylko ukazuje, jaką chorą atmosferę ona tworzyła. Teraz jest o wiele lepiej, aż chce się przychodzić do pracy. Nie raz ukazywała swoją niekompetencję, dodatkowo zawiść i zazdrość przez co nikt jej nie darzył szacunkiem. Życzmy jej jednak powodzenia, aby nie wracała już do nas.
plastere 2016-06-21 21:07:09
Najlepszy jest nasz wielki tłusty kibic zawiszy ubiera się jak na stadion,czy wypada mu?Taki z niego kibic ze nawet nie wie z kim grają,ale franka pali.Dobrze ze jest google przynajmniej wie gdzie stadion stoi.
3
kris 2016-07-04 13:53:26
przecież oni nie mają ubojni
gość 2016-07-04 15:15:25
Witam wszystkich to nie zakład to nie porozumienie pracowałem tak sporo lat i jeszcze na starym zakładzie odradzam
3
Zostaw swoją opinię o Bydgoskie Zakłady Mięsne - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bydgoskie Zakłady Mięsne