brak logo

avita

Kraków

Opinie o avita

mala 2010-04-24 17:36:55
to jest nie praca (usunięte przez administratora) wykorzystywanie tanim kosztem porazka taka firma nie powinna istniec
xxxx 2010-04-24 17:43:13
kim była wczesniej (usunięte przez administratora) włascicielka sklepu z herbovo i tam innych punktów ,zwykła kasjerka a teraz wyzej sra niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma dla mnie jest to totalna wiesniara nic innego w zyciu tam do nich robic na nich a ona sie bedzie honda bujac co za polityka w tej polsce , nic tylko sprawe zakładac ........nie polecam pracy (usunięte przez administratora) ,dziewczyny musiały z domu przyniesc swojego mopa bo damie szkoda kupic na sklep porazka
anonim 2010-12-11 19:29:14
wiecie co powiem wam tak. Avita może nie jest najlepsza firma ale nie jest tak żle jak piszecie. pracuje tam chwile i powiemtak komu nie chce sie pracowac to ma złe zdanie. To jest praca taka jak wszedzie.
anonim 2011-02-01 07:55:06
Jaki sklep na Miłkowskiego -(usunięte przez administratora) niech wam tylko dziecko zachoruje na pysk wylecicie!!!!
paulina 2011-02-12 23:37:04
śmieszne jak z nią pracowałaś to powodzenia.pytan nie mam skąd masz dobra opinię!1hehehehe
magazynier:-))))szmato były 2011-02-12 23:45:05
(usunięte przez administratora) spoko kierowniczka heheheheeh
, 2011-03-11 19:01:58
ja byłam tylko na zastępstwie na tym sklepie i równiez uważam że jest ok.Może i kierowniczka wymaga dużo ale sama dużo daje z siebie i uczy swoje dziewczyny pracy.Więc prawda że żle trafiłeś jak chciałeś kase za łażenie bądz nic nie robienie to niestety dwa tyg za długo tam byłeś!
anonim 2011-07-08 13:23:54
totalnie chora firma specjalizuje się w zamykaniu swoich sklepów i walką o stołki miedzy sobą w centrali plus okradanie pracowników. Brak wykształconych ludzi na Makuszynskiego którzy by coś wiedzieli na temat handlu i zarządzania , każdy tylko przychodzi odwalić swoje 8 h i do domu a firmę maja w d... . Konkurencja drwi i śmieje się z nieudolnego kierowania i zarządzania ta dziwna( czytaj syf) firmą.
anonim 2011-08-13 11:05:01
te opinie to piesza same nieroby,biedactwo sie nacharowało za 8 godz. hehehe.
anonim 2011-10-09 19:48:19
Naszym opiekunem jest zasuszona babka, tak zna się na sklepie jak ja na porodzie...Obiecuje co to ona nam u właścicielki nie załatwi bo z nią sztamę trzyma...i na tym się kończy.Sama mówi jakie to głupoty wymyśla biuro ale każe nam je stosować bo ona musi od nas wymagać. Przeleci sklep poplotkuje z ulubienicami i wypad, a jak poprosić o pomoc to ona nie może bo nie za to jej płacą.
Spotkanie płacowe zamienić nazwę na żebry o pensję wg uznania takiej grubszej kobiety która dodaje tym co lubi...śmiech. Dać to całe biuro na sklep do roboty to by dopiero jaja były ....
xxxx 2011-10-25 19:36:29
ILE LUDZI TYLE OPINII JA TAM PRACOWAŁAM I UWAZAM ZE TĄ FIRMĄ POWINNA ZAJĄC SIE PANSTWOWA INSPEKCJA PRACY ZABIERANIE TELEFONÓW KOMÓRKOWYCH PORTFELII PARANOJA PŁACENIA MANKA I TO JAKIEGO LUDZIE NIE DAJCIE SIE TAK WYKORZYSTYWAC WŁASCICIEL MA FIRME UBEZPIECZONĄ (usunięte przez administratora) PIENIĄDZE ŚMIESZNE SZOK ŻYJEMY W CYWILIZOWANYM ŚWIECIE A DAJEMY SIE TAK TRAKTOWAC
3
Zenon 2011-11-21 15:09:06
NIE POLECEM ciężka praca odpowiedzialnością obarczaja za rozbicie nawet jednej wody mineralnej, człowiek sie poświęcał nie chodził na przerwę a oni nie doceniają tego.W firmie panuje ogromny bałagan zarowno na górze praca działa na zasadzie spychanki a nie daj Boże jak cos zrobisz żle zwalniają z dnia na dzień i zatrudniaja nową osobę.
aaa 2011-12-11 14:14:15
Ta firma to totalna porażka - w większości sklepów złodzieje i nieroby, którzy potrafią się tylko na innych wyżywać, a żeby coś dać od siebie to nie .... Tam się jest tylko wołem roboczym i nawet jak robisz coś dobrze to i tak jest źle
anonim 2012-01-10 11:18:26
Nie piesza tylko piszą i to cała prawde,,,,Wiem bo(usunięte przez administratora) marne grosze w Avicie
1
życzliwa 2012-01-11 09:25:00
no to jak Ci się nie podoba to się zwolnij a nie narzekaj...
byly na szczescie sluga Avity 2012-04-21 12:40:34
anonim - 2012-01-10 11:18:26

Nie piesza tylko piszą i to cała prawde,,,,Wiem bo zapierr za marne grosze w Avicie
Naprawde nigdy nie marudze bezpodstawnie, mowie jak jest, mowie obiektywnie. Odnosnie stanowiska fakturzysty - z jednej strony(usunięte przez administratora) ze jestes mozgiem sklepu do spolki z kierowniczka, a z drugiej strony daja 1000 zl na reke za to bycie mozgiem. Wy z biura - puknijcie sie w leb! Co do placy kasjer, magazynier i fakturzysta sa wrzuceni do jednego wora... Robole pana (usunięte przez administratora) czy jak mu tam. Dostawcy smieja sie glosno z zarobkow jak i z ogromnej rotacji pracownikow - ja sam bylem kilka m-cy a w tym czasie odeszlo 5 lub 6 osob.
pppppppp 2013-05-29 09:14:48
anonim - 2013-05-21 16:18:34

A czy może ktoś napisać jak teraz pracuje się w avita? Bardzo proszę o pomoc ponieważ za parę dni mam tam umówioną rozmowę w sprawie pracy i chciałem dowiedzieć się czegoś więcej. Jaką kasę proponują tam na początek nowym osobom? Czy są jakieś premie lub dodatki do pensji dla najlepszych pracowników?
proponują 6.50 netto/h , 1/2 etatu i do tego powiedziała mi Pani, że w niedziele jest troszkę ciężko, bo trzeba pracować po 9/10 h . Wyszłam szybciej niż weszłam :)
nowy pracownik 2013-06-14 07:47:24
Mnie zatrudnili na cały etat. Z tego co wiem to pół etatu było tylko na jeden sklep a inne miejsce na cały. U nich za niedziele dostajesz dzień wolny.
Jak na razie nie narzekam. Praca jak praca, wszędzie trzeba harować.
nowy pracownik 2013-06-17 08:30:20
no wiesz, z tym dniem wolnym to jest tak, że masz grafik i tam masz zaznaczone dni wolne. No i jak pracujesz w weekend to gdzieś w tygodniu masz wolne. Jak masz spoko kierownika to możesz zapytać czy np dałby Ci wolne konkretnego dnia. Myśle, że można się dogadać, wszystko zależy od podejścia i z jednej i z drugiej strony
nowy pracownik 2013-06-19 11:37:59
u nas się ustala z kierownikiem, więc pewnie na wszystkich sklepach tak jest...
zaba 2013-08-29 21:51:21
pracowałem dwa dni i podziękowałem, właściciela to bym (usunięte przez administratora) za takie traktowanie ludzi, nie dajcie się szukajcie pracy w innej branży szkoda zdrowia
Pracownik 2014-01-07 14:26:57
A ja powiem to tak: Pracowałam w Avicie ładnych kilka lat. Nie pracuję,bo przejeła nas Biedronka. Na początku łatwo nie było,a to za sprawą kierowniczki (usunięte przez administratora) Na szczęście odeszła a nami zaczęła rządzić naprawdę super kierowniczka. Jak kiedyś człowiek miał ochotę uciec z tej firmy jak najdalej,tak od tamtej pory z uśmiechem na ustach przychodziło się do pracy. Prawda jest taka,że niektóym naprawdę nie chce sie pracować.(usunięte przez administratora)
bla 2014-08-21 01:02:03
blabla bla pracujesz to masz :)
as 2015-01-08 19:55:16
Nie polecam
gusia 2015-01-14 12:49:35
Ja pracowałam w Avicie tylko półroku,musiałam się zwolnić bo nie pasowałam do kierowniczki i jej towarzystwa.Mobing mało powiedziane starałam się jak mogłam nie dano mi dnia wolnego na pogrzeb w tym dniu musiałam przyjść do pracy.Zawsze ginęły kartki z wędlin kiedy ja byłam na zmianie z drugą sprzedawczynią.Co się później okazało kiedy ja odeszłam to ta druga okradała sklep i ją zwolnili.Kierowniczka też została zmieniona może gdyby moja uczciwość została doceniona to dłużej bym pracowała .Był to rok 2002/2003 grzegórzecka 79.
były pracownik 2015-01-15 14:43:24
Po paru godzinach pracy zrezygnowałam, oferta nieprzedstawiona w biurze rekrutacyjnym znacznie różniła się z faktami. Zacznijmy od odpowiedzialności finansowej ( biuro zapewniało, że takowa tylko z premii) przed i po pracy liczenie kasy każde manko zwracane do kierowniczki. Telefony oddawane do sejfu, brak pomocy ze strony kierowniczki-> brak czasu na odpowiedz na wszelkie pytania. Za to dziewczyny pracujące super mi się trafiły. Nie polecam
anonimka 2015-02-02 08:18:28
Rozmowa kwalifikacyjna nawet spoko, pani miła, przedstawiała zasady i to chore, że oddajesz portfel i telefon do sejfu a zmianowe noszą komórki przy sobie! ogólne zasady to praca po 8h w niedziele zależy od sklepu ale nawet po 10h, płacą 7zł/h przy umowie zleceniu, po miesiącu dostajesz umowę o pracę ALE żeby ją dostać musisz być na ich każde zawołanie, ciągle zmieniający się grafik, problemy z dniem wolnym nawet jeśli byłeś w weekend, osobiście zdarzało mi się pracować po 10 dni pod rząd i to zmiany z popołudnia na rano! jedna zmianowa mnie nie lubiła, gdy byłam na jej zmianie ciąglę wrzeszczała na mnie o byle co. tyrałam bo musiałam zarobić na studia, nie polecam tej firmy...
Telefonik 2015-02-17 18:40:49
Nie powinno tak być żeby oddawać telefon i portfel. Ale z drugiej strony pracownik w pracy nie powinien całą zmianę pisać sms-y albo siedzieć na necie.
gosc 2015-02-23 18:13:54
Nie zatrudniajcie sie na czarnowiejskiej. Kierowniczki zmian mysla ze sa najwazniejsze na swiecie. Robia co chca i jak chca. Beznadzieja
małolata 2015-02-27 15:13:26
Dlaczego nie czarnowiejska,ja tam pracowałam choć krótko ale dziewczyny w większości spoko,pomocne,nigdy nie miałam problemu z grafikiem kierowniczka stara się iść na rękę jak ktoś potrzebuje wolne,płacą w terminie ,nadgodziny wypłacane lub wolne. Choć jestem mlodziutka nie traktowały mnie jak dziecko,ogólnie było spoko.jak kiedys wrócę do Krakowa to myślę ze mogłabym tam pracować znowu
kati 2015-08-13 21:32:02
Ogłoszenie na Gumtree! Uwaga super praca w Avicie. Tylko brać i dziękować za szczęście! Oto wyzwanie:

''Sieć sklepów spożywczych AVITA poszukuje Kierownika Zmiany w Krakowie

Obowiązki:
- zapewnienie funkcjonowania sklepu zgodnie z wewnętrznymi standardami
- nadzorowanie i organizowanie pracy podległego personelu
- rozliczanie zmian
- obsługa kasy fiskalnej
- obsługa stoiska mięsno-wędliniarskiego
- obsługa sali sprzedaży

Oferujemy zatrudnienie na pełny etat. Praca zmianowa.
Wynagrodzenie: 1750 brutto + premia uznaniowa.

Wymagamy aktualnej książeczki do celów sanitarno-epidemiologicznych.


Zainteresowane osoby proszę o przesłanie CV lub kontakt telefoniczny 501 696 795''


Porażający jest ZAROBEK: Kierownik zmiany czyli osoba z nieporównywalnie większym zakresem odpowiedzialności i obowiązków zarabia TYLE SAMO co zwykły pracownik Avity!!! Bo przecież żadnemu pracownikowi nie mogą dać mniej niż 1750, bo takie jest prawo!
Pewnie Avita ma kandydatów w ch,,,olerę, aż nie wiedzą kogo wybrać. Proponuję zwiekszyć wymagania. Może wiek do 25lat,10-15 lat doświadczenia w handlu, perfekcyjny angielski, mile widziana znajomość kilku języków obcych, wykształcenie wyższe, własny środek transportu, własna działalność gospodarcza.... oj! No przecież musicie zaostrzyć kryteria, bo fala CV was zaleje!
1
do Kati 2015-08-19 15:43:44
A co w tym dziwnego jeżeli znajdą chętnego za te pieniądze to po co płacić więcej. No niestety taki mamy rynek pracy.
annnn 2016-02-03 14:23:18
http://krs-pobierz.pl/nasze-sklepy-avita-i306858 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością "Megana", Kraków, Makuszyńskiego 4 , właściciel sklepów "Avita" min. na Rynku Kleparskim i osiedlu Kolorowym w Krakowie - podpisują umowy pracownicze, których potem nie wydają, zatrudniają na parę godzin po czym zwalniają całą ekipę sklepu z ogłoszenia, aby na miejsce nich obstawić ludzi po znajomościach. Radzę nie aplikować na żadne stanowisko. NIe zgłosiłem o obecności tam w urzędzie pracy (pracowałem przez 3 godziny). Okazało się że szefowa zgłosiła moje zatrudnienie w ten dzień i urząd pracy rozwiązał ze mną umowę.
1
kin 2016-06-22 18:19:16
Czytam te wpisy i drże. Jakie wynagrodzenie 4000????? Byłam kierownikiem sklepu przez ponad 2 lata w Avicie i na oczy takich pieniędzy nie widziałam!!!!!!!!!!! Zarabiałam 1800zł do ręki a premie w kwocie 100zł dostawałam tylko jak pewna pani miała dobry humor. Wszyscy moi pracownicy zarabiali najniższą krajową chyba że udało mi się wywalczyć dla któregoś jakąś premie (50 zł) Nikt nie szanuje pracownika. A jak wiesz coś lepiej niż biuro i masz racje to Ci mówia "nie wychodż przed szereg"!!!!!!!!!!!!! Katastrofa!!!!!!!!!!
kin 2016-09-01 20:18:34
Niestety takie są realia. 1800 zł jako kierownik sklepu i tyle. Zadnych dodatków i żadnych premii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anka 2016-09-11 16:33:52
Katastrofa!!!!!!!! młode szczochy stoją sobie na kasie a kobiety po 40 zasuwają na sali, dźwigają zgrzewki z wodami, transportery itp. czy to nie młody chłopak powinien wykładać towar a kobieta stać na kasie? Taka polityka w Avicie.
2
XXXX 2016-10-04 20:51:43
Pracowałem kilka długich bardzo długich miesięcy .Pomijam rzeczy oczywiste gówniane pieniądze , traktowanie na wejściu pracownika jak złodzieja itp.
Miałem nieszczęście pracować na sklepie z nie zbyt normalną kierowniczką która traktowała jak sama mówiła " sklep jest jej jak dziecko" a po za tym dwie Panie kontrolne , których pozycja w tej firmie jest wielce zdumiewająca ; uważały się , że są trzecie po Bogu , drugie po prezesie . O opiekunce sklepu nie będę wspominał po prostu żenada , brak jakichkolwiek, do czegokolwiek kompetencji . Szczurów w sklepie było więcej niż złodziei . Wymagań mieli więcej jak w salonie Diora a płacili gorzej niż szwaczką w Bangladeszu.
Jeśli ktoś się zastanawia nad pracą w tej " firmie" niech się dobrze zastanowi to nie firma to zgniła fasolowa breja
3
Mateusz Z. 2016-10-17 12:10:52
- Na rozmowie obiecują 1200 podstawy + premia stała + premia uznaniowa (Ile? Tu pani rekruterka zmienia temat, he he); Nigdy nie zobaczyłem nawet złotówki więcej niż podstawa, ba, w jednym miesiącu, w którym nie miałem jeszcze płatnego wolnego chorobowego, mimo odpracowania godzin w inne dni zapłacono mi 980zł.
- model zarządzania na zasadzie pan-chłop. Kierowniczka próbuje wzbudzać poczucie winy i udowodnić, że "się nie nadajesz", praca w poczuciu, że w każdej chwili cię zwolni, ale jednak tego nie robi, bo każdy nowy rezygnuje po 2-3 dniach.
- przewalanie gołymi rękami ton towaru dziennie
- powyginane od ciężaru półki, ciasna piwnica wyładowana pod sam sufit
- schody do magazynu tak wysokie i strome, że starsze pracowniczki nie radzą sobie z wchodzeniem po nich.
- pretensje i wyrzuty za nie przychodzenie 15 min przed czasem, bo pan od pieczywa jest już przed 6:00 i trzeba odebrać dostawę (jakby mnie to jeszcze obchodziło), pretensje i wyrzuty za wychodzenie z pracy o czasie (najlepiej jak pytasz o pozwolenie na opuszczenie obozu)
- kilka razy wysłano mnie AUTOBUSEM z torbami wypełnionymi towarem, bo w innym sklepie zabrakło. Oczywiście reklamówki po 20kg każda.
- Kierowniczka nie chciała mi zwrócić pieniędzy za dojazd na szkolenie bhp

Typowy polski [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polecam jeśli chcecie dorobić się garba :)
3
XXX 2016-10-27 20:57:08
Zgadzam się w 100 % . Współczuję tylko tym którzy muszą dalej się męczyć w tym czymś . A Pan Właściciel czy Pani Właścicielka tej " firmy " powinni sobie przypomnieć , że niewolnictwo skończyło się w XIX w.
Swoją drogą ciekawe gdzie jest PIP ?
1
Zostaw swoją opinię o avita - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie avita