brak logo

OPTIGUARD Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o OPTIGUARD Sp. z o.o.

admin 2015-07-06 10:17
Wiesz co aktualnie dzieje się w firmie OPTIGUARD Sp. z o.o.? Podziel się z nami tą wiedzą i dodaj swoją opinię.
7
Pracownik 2017-01-25 20:04
Firma w której absurd goni absurd.
Nie polecam, wymagana jest praca by wyrabiać normy i na czasy na akord a płacone jest za godzinę, rozumiem gdyby jeszcze było tyle pracy a jest tak ze 2 tygodnie nadgodzin a potem ludzie muszą wybierać urlopy.
Jeśli ktoś jest zatrudniony z agencji to nie ma co liczyć na przedłużenie umowy, po wykonaniu "czarnej" roboty jest zmieniany na kolejnego .
Jeśli masz już to "szczescie" ze przedłużą umowę to można liczyć jedynie na obciążenie wynagrodzenia niż podwyżki.
21
Biały murzyn 2017-01-31 23:07
Racja, nie dbają o pracownika. Na każdym kroku nowe pomysły jak odjąć z pensji. Żenada.
19
Pracownik 2017-02-06 18:45
Nie polecam. Pracownik tu się nie liczy tylko nacisk na zwiększenie wydajności przy jednoczesnym obniżaniem wynagrodzenia. Absurdalne pomysły kierownika generują kolejne zwolnienia.
22
Umiem lutować 2017-05-03 19:52
A chciałem własnie tam CV wysłać.
A tu takie cyrki.
4
Pracownik 2017-06-04 10:24
Wszystko co było dobre w tej firmie zostało przy ul. Osadniczej. Teraz jedna z gorszych firm w Toruniu. Nieodpowiednie osoby na nieodpowiednich stanowiskach. To co sie tam dzieje spokojnie podlega pod mobing.
18
Powiem prawde 2017-06-07 10:30
Ludzie sa tu traktowani za nic Nie doceniają pracowników którzy sa z nimi praktycznie od początku. Twierdza ze każdego można zastąpić. Może i tak ale nie za te marne pieniądze które proponują. Totalny brak szacunku do pracowników ze strony osób decyzyjnych.
15
????????anonim 2017-06-07 16:17
w 8 godzin zarabiam 2000zł, jak są nadgodziny to zarabiam nawet 2500, jak dostane kwartalną.
pewnie ze 600 stówek. nie czaje tych gości co to pisza. niech se poszukają innej roboty to sie zdziwiom.

4
Słownik ortograficzny 2017-06-08 08:28
ZdziwiOM? ????
12
Biały_murzyn 2017-06-08 10:18
Jak postrasza kodeksem i będziesz robił po 10-12h i do tego soboty ( o ile zapłacą w danym miesiacu) to i 2100 dostaniesz. A premia 600? Owszem podzielona na 3 osoby.
13
????????anonim 2017-06-13 11:29
Niektórym nigdy nie będzie dobrze.
Robiłem po 10-12 godzin, zapłacone co do grosza. I ekstra kase mam .
soboty płatne lepiej niż można bo normalnie inne firmy to wolne dają. albo płacą raz na 4 miesiące.
poza tym skoro jest tak źle to po co się męczysz?

3
Gość 2017-06-27 19:21
Zauważyłem, że co niektóre komentarze sa kasowane. Można wiedzieć dlaczego?
13
Gość 2017-07-06 23:14
Najwyraźniej prawda kogoś zabolała :)
13
Bartek 2017-07-11 02:07
Nie polecam. Firma jest okropna.Pracująć z agencji jestes traktowany jak smiec.Mimo wyrabianych norm i tak potrafią sie do czegos przyczepic.Absurd absrud
13
hr1 2017-07-13 11:58
Pracownik nie jest traktowany poważnie oraz jego praca nie jest doceniana! Komentarze typu " I mam ekstra kase" niech ta osoba zachowa dla siebie! Nie czarujcie że jest dobrze ! Straszenie pracownika jest absurdem !
11
qbpl 2017-07-13 19:50
fajnie masz: 8 godzin i 2000 zł . SZACUNEK ! Pierwsze słyszę żeby na produkcji tyle płacili :)
9
pan życzliwy 2017-07-16 13:09
Robota bez możliwości awansu i jakichkolwiek ambicji. Jak lubisz trzymasz palec w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przełożonemu lub [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na innych to śmiało skladaj tam papiery. Pracownicy produkcyjni są pilnowani co do minuty żeby byli przy swoim stanowisku a dyrekcja, zarząd i reszte firmy przychodzi do pracy bez pośpiechu a nawet z pół godzinnym opóźnieniem. To nie jest fair. Z wypłatami też lubią przyciąć, ciągle głowią sie na czym by tu przyciąć. Z materiałami to samo. Zamówią jakiś szajs z chin za grosze a potem trzeba to przerabiać. Nie odeślą tego do chin bo to są już kolejne koszta. Ciekawie jest jak ma być audyt lub ktoś przyjeżdża. Wszyscy sprzątają w pośpiechu żeby wyglądało że jest czysto. Potem chodzi osoba oprowadzająca i tlumaczy przyjezdnym jak tu sie robi co chwilę słysząc "cheaper cheaper faster faster" A szef i tak o niczym nie wie bo jest tak zagadany żeby nie wiedział jak jest naprawdę. Idąc do kierownika po podwyżkę wyskakuje tobie z gadką "patrz jaki masz socjal, możesz używać mikrofale, piekarnik i mleko do woli ! " I na koniec chciałbym pozdrowić przełożonego który nie wie jak zarządzać i rozmawiać z pracownikami. Wyślijcie go na szkolenie czy coś. Albo nie bo to kosztuje.
11
teston 2017-07-16 20:52
Byłęm na testach tam w tej firmie wszystko spoko jak zwykle oddzwonimy ale chodzi mi oto ze na testach brygadzista gadal z babkami co tam siedzom ze trzeba isc po podwyzke do jakiegos Krzycha i trzeba chodzic chodzic gadac cytuje truc mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i w koncu da . one gadaly ze sie boja dziwne cos mi sie to wydawalo ale spoko nie zadzwon8ili to nie p[ojde moze dobrze . bo duzo tam widze po komentarzach afery i same babki starsze nawet pogadac by nie bylo z kim chyba ze one jakies luzne. bylem tam zprzodu .
9
PracownikTegoSyfu 2017-07-23 18:02
Kierownik ,dyrektor i brygadzista z produkcji to jedna sekta. Jeden drugiemu by wszedl w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a za plecami klna na siebie równo. Pójdziesz do nich pogadac to i tak bedziesz olany i omamiany głupia gadką że masz rację i że on zrobi wszystko żebys ty czul sie ok a i tak ma Cie gleboko. A szef takze omamiany nie wie o tym jak zle dzieje sie co do kontaktów miedzy przełozonym a pracownikiiem. coraz gorzej ...
9
Marek 2017-07-26 20:03
Bardzo nie jasne zasady zatrudnienia. Nigdy nie wiesz ile zarobisz i gdzie Cię przytną. Praca, jeśli podejść do niej na luzie, jest ok. Przelozeni (brygadzista oraz kierownik) nie nadają się do zarządzania ludźmi. Dobra firma na zdobycie minimalnego doświadczenia i pójścia dalej.
7
96Patryk96 2017-07-27 04:59
Mimo dużej liczby zleceń wykonywanych przez firmę wynagrodzenie stale maleje. To raczej tonący okręt zatapialne przez swojego kapitana (k.w). Ludzie odchodzą z pracy bo zbyt długo nie można znieść takiego traktowania. Odradzam.
8
Pracowalam 2017-07-27 10:58
Pracując kilka lat ani grosza podwyżki, ludzie traktowani sa jak roboty. Robić, robić. Straszą kodeksem pracy. Brygadzista jeśli tak można nazwać ( J.K.) nie zna się na pracy która wykonuje, nie potrafi sam zrobic nic. Zdecydowanie nie nadaje się na to stanowisko. Ludzie sa bardzo wykorzystywani. Wynagrodzenie pozostawia wiele do życzenia, premie kwartalne albo nie ma ich w ogóle, albo sa żałosne lub uwaga na MINUSIE. Pozdrawiam wszystkich pracowników. Nie dajcie się i szukajcie pracy gdzie indziej.
8
PanCiekawy 2017-07-27 17:13
Zgadzam się. Premia uwaga !!! Może być ujemna !!! System naliczania wynagradzania i premiowania pozostawia wiele do życzenia. Można też usłyszeć opinie o grozbach oddawania ujemniej premii. To znaczy pomniejszAnia wynagrodzenia o wartość ujemną premii. Ciekawe co na takie traktowanie Inspekcja Pracy.
8
OnOnaOno 2017-07-27 20:34
Pytasz co na to inspekcja, ciekawe co na to sam Pan Gierszal. Czy w ogóle ma świadomość tego jak jego firma jest prowadzona przez zupełnie niekompetente osoby. I jak zaraz doprowadza ja do upadku bo nie będzie miał kto pracować. No chyba że Szanowny Pan brygadzista J.K lub Pan kierownik K.W. usiada i zaczną robić. Duzooo śmiechu! !!!!
8
Roman 2017-07-28 07:22
Żeby zacząć pracować , to musieli by na początek wiedzieć co robić. A oni nie ma ją pojęcia co jak jest zrobione, muszą pytać o najprostsze i najbardziej podstawowe czynności pracownika. Wiec jak brygadzista a tym samym kierownik może oceniać naszą pracę? Odnośnie minusowych premi to "cwaniak" nic nie wspomniał przy wprowadzaniu tego systemu płacenia.
6
Obiektywnie 2017-07-28 14:13
Też tam pracowałem. NIE POLECAM. Jeśli ktoś pójdzie na rozmowę wstępna, może nie zauważyć że rozmowa z kierownikiem to mydlenie oczu. Każdy pracownik na każdym szczeblu tej firmy może powiedzieć że nie ma co liczyć nawet za dziękuję za angażowanie się w działanie tej firmy i poprawianie wyników, o premi juz nie wspominając. Wielokrotnie słyszałem jak brygadzista odnosi się do kobiet które są od niego ponad dwukrotnie starsze jak do przedmiotu. Najwyraźniej wykorzystuje to ze osobom w starszym wieku ciężej było by znalesc pracę. Za to młodzi odchodzą z tamtąd. Polecam tym co pracują tam jeszcze by szukali innej pracy, bo ja się zdziwiłem jaka jest przepaść na plus między tą a obecną pracą.
6
Były pracownik firmy 2017-07-28 23:11
Wszystko co zostało napisane jest prawdą. Pracowałem tam ładnych parę lat. Nie uważam tego czasu za czas stracony, nauczyłem się wielu rzeczy, które na pewno pomogą mi w dalszej karierze zawodowej. Nie zmienia to jednak faktu, że firma mimo dobrej pozycji na rynku traktuje pracownika jak przysłowiowego murzyna. Nie ma podwyżek, nie ma szkoleń. Ale za to jest zastraszanie kodeksem i dużo innych zakazów, których nie powinno być. Pensja dla pracownika produkcyjnego jest bardzo niska. Powiedzenie, że więcej zarobisz na kasie w biedronce jest jak najbardziej trafne. Co do osób pracujących tam, zarządzających. Ludzie jak to ludzie. Jedni ze sobą rozmawiają inni mijają się jakby się nie znali. Ale tak jest w większości firm. Osoby zarządzające- tu już by można się rozpisać. Pan brygadzista działu produkcyjnego nie pamięta jak sam siedział i dlubal w czujnikach, jak zaczynal swoją przygodę. Teraz ma się za wielkiego Pana. Chodzi z uniesiona głowa i brzuchem i rzuca rozkazami na prawo i lewo, nie szanujac przy tym nikogo. Kobiety tak jak napisane wyzej o praktycznie dwa razy starsze od niego traktuje jak kolezanki z piaskownicy. Zupełnie osoba nie nadająca się na to stanowisko. Pan kierownik to Pan kierownik ma władzę nad pracownikami i nikt tego nie zmieni.
8
Kawka 2017-07-30 14:05
Zgadzam sie z przedmówcą. Do tego brygadzista kilka minut po 8 idzie zrobić kawkę swojej dziewczynie. Niewiem, może ma to wpisane w umowie lub aneksie. ...
6
Nick 2017-07-31 13:30
Lubię Optiguard
Stefan Październik 2017-07-31 13:32
Niech żyje Optiguard
2
Optiguard-best company ever 2017-08-04 10:32
Fajna firma, dba o pracowników. Szef zorganizował Dzień Zdrowia, regularnie mamy zdrowe soczki, jabłka-owoce dla pracowników. Bardzo pozytywna atmosfera! Polecam!
1
Haha 2017-08-04 11:48
Co? Niezła ściema , brawo
5
Prawda 2017-08-04 12:49
Regularnie? Ciekawe. Chyba ze tylko dla wybranych na górze, to może z tym się zgodzę.
6
Zostaw swoją opinię o OPTIGUARD Sp. z o.o. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPTIGUARD Sp. z o.o.