logo Lauren Peso Polska S.A.

Lauren Peso Polska S.A.

Chorzów

Opinie o Lauren Peso Polska S.A.

Sobek 2010-05-20 21:09:24
pracowałem tam jakiś czas
były pracownik 2011-09-17 15:33:07
Odradzam zarówno pracę, jak i praktyki. Usługi są profesjonalne ze względu na trenerów, z którymi firma współpracuje i kilku rzetelnych handlowców, jednak portal dotyczy pracodawcy. Płaca poniżej wszelkiej krytyki, umowy o dzieło, do tego ciągłe zapewnianie, że nie zasługuje się na ani grosza więcej. Zerowe szanse rozwoju.
1
Były 2012-07-20 10:48:14
Może na więcej nie zasługiwałeś :) Ja jak sprzedawałem to miałem i nie narzekam. A ty to pewnie jedna z pomyłek Laurena.
1
Pracujący nadal 2012-07-20 11:02:02
Mam prośbę nie obrażaj teraz pracujących ludzi, bo ci którzy pracowali, a ich znałem to tylko może cztery osoby były fer względem Laurena, reszta to tylko koszt i zabieranie kasy firmie, a teraz nie dość że nic nie robili oprócz bycia i palenia papierosów jak nie było szefów to mają pewnie najwięcej do powiedzenia :( Mam nadzieje, że inni pracodawcy się na nich poznali. Problemy są przyznam jednak takie jak w każdej firmie w której pracowałem. Nie rozumiem co mam ktoś do biur. Fajne biura na dużym poddaszu / klimatyzowane / Pracodawca. NIe ma zamordyzmu, rozmawiamy na temat wyników. Da się porozmawiać. Jak ktoś robi swoje to wszystko jest OK. Pewnie opinię tę piszą Ci co nic nie robili i nie mieli wyników, ale cóż, ja na wszym miejscu wziąłbym się do pracy i opisał wasze rewelacyjne osoby. Ciekawe co ile zmieniacie firmy i onich tak piszecie.
1
trener 2012-07-20 14:30:07
Wszyscy którzy pisali negatywne komentarze odnosili się do płynności finansowej, a raczej jej braku tym samym stabilności i bezpieczeństwa i to nie dotyczy się tylko pracowników ale podwykonawców i trenerów.
lisa 2012-07-20 16:36:17
W tym poście ciekawe kto pisze i o kim pisze. Bzdury gadasz chłopie niewiem czy ty tam pracujesz bo piszesz głupstwa . Gdzie ty masz klimatyzację, o nie jest ale zepsuta. Była kiedyś i tu ukłon w stronę zarządu bo naprawdę się postarali. Co do efektywności, fakt nie wszyscy byli efektywni ale kiedyś w Laurenie był zespół i dlatego zespół wywindował firmę do góry, jeżeli byli ludzie którzy nie zarabiali byli ludzie bardziej i mniej dochodowi. Co teraz jest garstak ludzi , którzy i tak uciekną prędzej czy później, dlaczego . Właśnie i tu pytanie do zarządu. Ech szkoda gadać z firmy która szła jak burza został tylko niestety zły PR . A szkoda bo nie fajnie się patrzy jak coś niszczeje. Co do fajek bez komentarza ale tylko jedna osoba mogła to napisać Wstydź się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
1
Pracujący nadal 2012-07-24 16:32:12
Widać, że dawno nie byłaś w Laurenie, a szkoda, bo może jednak coś się zmieniło, ale wszyscy nie pracujący wiedzą lepiej. Tak bywa. Klima działa :)
1
lisa 2012-07-25 11:30:51
Masz rację dawno nie byłam, co do zmian widać na giełdzie po akcjach oraz sprzedaży, wynik tego jest taki , że nawet się ciesze , że nie miałam okazji być. Co do klimatyzacji super nie wierzę że jest w każdym pokoju zrobiona no chyba, że pojawił sie konkretny powód np Know Box ;) . Za niedługo zima ..... a gazu coraz mniej. Pwodzenia :) Pomimo że już minął spry czas od mejej nieobecności w LPS to i tak pozostaje sentyment i to zasługa ludzi z którymi pracowałam.
Trener 2013-02-01 23:00:52
Ostatnio większosc firm szkoleniowych klepie biede, pracowałem już dla kilkunastu i w większości niedotrzymywanie terminów wypłat nawet do roku to norma, niepłacenie zgodnie z umową lub co gorsze nie wypłacanie ciężko zarobionego wynagrodzenia. Jedna z niewielu firm godnych polecenia jest Center Consulting z Olsztyna - tutaj firma rzeczywiście dba o wszelkie szczegóły, a jeśli są jakies problemy wyjaśnia je i szuka rozwiązania, dba o kadre, polecam!
zainetresowany 2013-02-04 11:31:40
Co ma piernik do wiatraka? Jeśli chcesz wystawić komuś laurkę to pisz ją w wątku firmy Center Consulting.
BOBO 2013-06-05 12:29:04
Szkoda, że ci co nie pracują mają najwięcej do powiedzenia, może niech chociaż zapytają pracujących jak jest. Bo ja pracuję i jakoś idzie w dobrym kierunku. Cóż nieobecni wiedzą lepiej. Ciekawe ile firm już obsmarowaliście, pewnie każdą z której Was zwolnili :))
1
Wiarołomny 2013-06-06 10:55:56
Bobo jeśli jest tak dobrze to czemu strata spółki za ostatni wynosi ponad 430 tys zł. (raport za 2012 rok) czyli ponad 4 razy więcej niż za 2011. Czemu firma dalej zalega z płatnościami podwykonawcom? Na te i wiele innych pytań nie jest trudno znaleźć odpowiedź:).

Szkoda, że trzeba wszystkie dane finansowe podawać do publicznej wiadomości w innym wypadku zawsze można ukryć informacje;)
1
trener 2013-07-09 19:11:47
Witam ,
(usunięte przez administratora)wszelkie moje e-maile są ignorowane przez firmę. nie polecam trenerom takiego partnera biznesowego. podejście firmy świadczy o braku profesjonalizmu.
zdecydowanie odradzam.
1
LPS 2013-08-07 12:17:12
Może ta osoba, która nie dostała wynagrodzenia ujawni się personalnie, ponieważ pisze jakieś bzdury.
BOBO 2013-08-07 12:19:06
A może zobaczysz też w rubryki zaległości dla firmy i sprawdź sobie jaki poziom jest kasy, którą zalegają laurenowi - ZNAWCO BILASÓW :)))
1
kapustnik 2013-10-03 08:58:22
Bardziej halucynacje niż wyobraźnie.
1
Pracownik 2014-02-14 15:45:17
Witajcie, pomimo złych opinii, które tutaj się pojawiają są i te dobre strony. Ta firma dała wielu osobą start w życiu zawodowym, dała możliwość zdobycia doświadczenia , które dzisiaj niektórzy wykorzystują w prowadzeniu własnych biznesów, pracując na wysokich stanowiskach w innych firmach. Fakt są i też minusy ale nie znam firmy, która by tak połączyła wielu wspaniałych ludzi, którzy do dnia dzisiejszego się spotykają systematycznie oraz utrzymują bardzo dobre relacje ze sobą. No cóż pomimo upadków i wzlotów tych których znam mają sentyment do tej firmy chodź nie zawsze było pięknie.
1
kloo 2014-02-20 21:59:30
(usunięte przez administratora) To jest Spółka Akcyjna???
szoko 2014-06-07 19:12:58
no to masz przechlapane- przedawniło sie twoje roszczenie
potencjalny praktykant 2014-06-12 23:51:58
Ktoś może powiedzieć coś na temat praktyk? Ogólnie strona internetowa jest kiepska, ledwo widzę te małe białe literki i jest sporo informacji nieaktualnych na stronie, które mieszają się z aktualnymi. Taki nieporządek trochę mnie odstrasza. Lauren Peso, o Wy na to?
Trener2013 2015-02-04 20:43:58
Do Trener, to jest nas więcej. Podejmij kroki prawne. Inaczej tracisz czas.
beata 2015-02-12 11:41:16
Ok opinie opiniami jaka jest realna szansa na dobry zarobek w LP? czy pracownicy biurowi mają etaty? jakie sa progi?
Kasia 2015-03-08 21:07:54
Do Beata i Michaśka.
Czy nie łatwiej zadzwonić/napisać bezpośrednio do LP, umówić się na rozmowę kwalifikacyjną i wszystkiego dowiedzieć ze sprawdzonego źródła zamiast toczyć dyskusje w internecie?
lech 2015-04-13 10:17:13
Słyszałem od swoich kolegów ze nie płacą wynagrodzeń ale wygrali z nimi sprawe w sądzie...
1
E. 2015-04-23 01:19:55
Nie płacą wynagrodzenia. Tyle w temacie.
trener 2015-07-10 15:36:28
firma nie wypłaca wynagrodzeń trenerom. nie polecam !!!!
Lambert 2015-11-03 00:28:14
Pracowałem w tej firmie jak startowali x lat temu. Takie typowo marketongowo piarowe pitu pitu i przerost formy nad treścią. Sądzę że niewiele się zmieniło.
Kasia 2016-02-16 18:38:52
potwierdzam słowa Prestod - atmosfera u nas jest rewelacyjna. Jeśli ktoś ma doświadczenie w sprzedaży i nie boi się wyzwań - zachęcam do aplikowania na handlowca. Wkrótce również ogłoszenie na stażystę - dla osób które dopiero zbierają pierwsze zawodowe doświadczenia
Kasia 2016-02-19 13:58:12
@ciekawa - moja poprzednia wypowiedź z linkiem do ogłoszenia została skasowana. Ogłoszenie na stażystę jest na kilku portalach. Linka do niego znajdziesz również na naszym facebooku. Poszukaj :)
leon 2016-02-21 11:08:36
Pracowalem kilka miesiecy dla tej firmy, kiedy zaczynali- zgadzam sie przerost formy nad trescia, dwoch Panow, ktorzy przeczytali pare ksiazek i czarowali :) a nie placili juz od samego poczatku - nie polecam.
kasia 2016-02-21 21:18:40
Wypłaty są na czas. Ja pracuję ponad 3 lata i nigdy nie miałam opóźnienia. Wypowiadają się w tym wątku osoby które pracowały gdy firma się rozkręcała dopiero, czyli 10 lat temu. Od tego czasu wiele się zmieniło i to na plus.
kasia 2016-05-02 12:21:46
Shean - szukamy. Ogłoszenie jest m.in. na gowork'u
http://www.gowork.pl/praca_podglad,6199628?keywords=&region=chorzow
elewa 2016-05-09 13:05:07
Tak @shean akurat tak się składa, że jest ogłoszenie na stażystę w dziale handlowym. Może to coś dla Ciebie akurat. Zaciekawiło mnie to ogłoszenie bo pierwszy raz widzę, żeby jakaś firma zwracała koszty dojazdu, gwarantowała elastyczny grafik i pisała o celebrowaniu urodzin. Chyba fajnie tam macie :)
Zostaw swoją opinię o Lauren Peso Polska S.A. - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lauren Peso Polska S.A.