brak logo

CEZET

Starachowice

Opinie o CEZET

ktos 2010-03-09 15:03:36
Również nie polecam.Pracowałem tam ze 3 lata temu-połowę wlałem do baku żeby dojechać do pracy i żadnego zwrotu nie dostałem,a dla szefa się liczy tylko przerób.
Kandydat 2010-05-03 22:01:02
Witam.
Napiszcie coś więcej o tej firmie. Na jakim poziomie utrzymują się u nich płace? Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej, rozmawiałem z Prezesem i jego żoną. Ogólnie to zauważyłem ogromny brak zdecydowania co do stanowiska i zakresu obowiązków jakie miałbym mieć powierzone. Niby OK, wyrażają chęć zatrudnienia mnie itd. ale sami nie wiedzą dokładnie gdzie (wspominali coś o biurze na miejscu lub "Radomiu") Ogólnie, zero konkretów w temacie norm godzinowych, wynagrodzenia i zakresu obowiązków. Zauważyłem też, że firma Cezet bardzo często wystawia ogłoszenia o pracę w Radiu Kielce (praktycznie cały przekrój stanowisk) dlatego zastanawiam się czy jest to spowodowane mocnym napływem zleceń czy po prostu "ucieczką" i zwolnieniami pracowników firmy.
just worker 2010-09-13 20:56:55
Zła opinia o firmie powoduje, iż napływ specjalistów znających się na robocie lub chociaż ją szanujących jest ograniczony. Stosunkowo niska obsada oraz ciągła fluktuacja pracowników warunkuje niską wydajność oraz często jakość prowadzonych robót. Gdy trafi się ktoś bystrzejszy musi być od razu specjalistą we wszystkich dziedzinach pracującym na kilku etatach: od magazyniera po zaopatrzeniowca do inżyniera. Ilość obowiązków jest bardzo duża, ale to chyba nie tylko w tej firmie. Klasyką jest już chyba zapisywanie każdej pierdoły na stan i odpowiedzialność finansowa za swoją własną łopatę. A niech Ci tylko zginie!!! Co do zarobków to zarząd robi się bardziej hojny dopiero gdy jest zmuszony. Najchętniej płaciłby minimum krajowe. Sprawę hoteli robotniczych lepiej przemilczeć, bo wołają o pomstę do nieba. Spanie w kilkudziesięciu w garażu po ciężkim dniu pracy, gdy każda ekipa kończy o innej porze, nie rzadko w nocy jest żadną motywację do pracy dla ludzi będących w delegacji. A potem zdziwienie, że wydajność nie taka.
Skoro nie garną się do pracy (z pewnymi wyjątkami) fachowcy, to ich miejsce zajmują osoby wypełniające swoje zadanie niesumiennie, alkoholicy i obiboki wypatrujący jedynie końca dniówki.
Ale to już wina zarządu, bo kadrę trzeba sobie wychować, nie tylko kijem.
1
anonim 2010-12-08 10:25:35
Przepracowalem tam caly sezon.. niestety w stu procentach musze sie zgodzic z wypowiedziami poprzednikow. firma masakra. zero poszanowania pracownika, zero kodeksu pracy. za dlugie dojazdy nic nie placa, za nadgodziny placa jak za normalne godziny. Pojawia sie pierwszy snieg i maja cie w (usunięte przez administratora) - zapraszamy na wiosne. Sprzet w bardzo kiepskim stanie, o serwis mozna sie doprosic dopiero wtedy gdy padnie na amen. Polowe(albo cala) pensji dostajesz w kopercie jako umowe zlecenie, oczywiscie po wczesniejszym conajmniej godzinnym czekaniu na bazie na przybycie szefowstwa.. Malo przyjazna atmosfera, prezes sie wytrzasa nad pracownikami, majstrom srednio wychodzi ogranizacja pracy i wytrzasaja sie nad robotnikami, wszyscy na wszystkich donosza. W wiekszosc pracuja tam desperaci z okolicznych wiosek. Ciezko tam o prawdziwego fachowca. Zdecydowanie odradzam. Lepiej sie pomeczyc i dluzej poszukac.. jest mnostwo innych firm..
pracownik 2010-12-10 09:18:49
Praca w firmie Cezet to porażka, wynagrodzenie śmieszne w przeliczeniu na godziny przepracowane, nadgodziny trzeba sie wykłócić, kodeks pracy to chyba widzili gdy kontrola wpadła, praca sezonowa z pierwszym śniegiem wszystkim dziękują, firma stawia na oszczędności , oszczędności , oszczędności a jeśli się płaci takie kary to trzeba z kogoś ściągnąć tą kasę najlepiej z pracowników, rotacja zatrudnionych to jak w supermarkecie, do wypłaty to kolejka jak w PGR, sprzęt to już swoją świetność to miał jakiś czas temu. Ech... jak sie ktoś wyrwał bez żadnych problemów to gratuluje.
1
byly pracownik 2011-01-06 20:41:16
Firma masakra!! Praca w tej firmie to pomsta do nieba. W firmie istnieje zasada ze sa ludzie do roboty i do brania pieniedzy. Jezeli bedziesz donosil na kolegow lub innych pracownikow to mozesz liczyc na dobra pensje. O umowach minimum nie wspomne, reszte dostajesz w kopercie pod stolem. Przychodzi zima, to wtedy dopiero mozesz isc na zalegly urlop o ktorym w trakcie sezonu nawet nie mozesz pomyslec. Jak wykorzystasz to wtedy albo czeka Cie zwolnienie lekarskie albo bezplatne do marca, bo oszczednosci w firmie musza byc. Jezeli masz umowe do konca roku to nie masz co liczyc na jej przedluzenie przez zime, oszczednosciami trzeba pokryc odsetki jakie firma musi zaplacic za nie wykonanie roboty w terminie. Wiem ze ktos powie ze trzeba gdzies pracowac, ale uwierzcie trzeba byc desperatem zeby tam isc, lepiej szukac czegos dluzej i omijac ta fime szerokim lukiem. Prawdziwą "wolna amerykanka" jest oddzial skierniewicki. Nie masz co myslec o jakies delegacji czy diecie, a praca pod pseudo pania dyrektor predzej wprowadzi Cie do grobu niz Ci sie zdaje. Wiem co mowie bo kilka lat tam pracowalem. Nie masz co liczyc na kodeks pracy, bo kilka kontroli juz bylo i nic... zaplacili jakies tam kary i nadal to samo. Pozatym nie musisz nikomu wierzyc mozesz sam sprobowac swoich sil tylko patrz jaka umowe podpisujesz bo sa tak konstrulowane ze musisz przepracowac do jej konca.
anonim 2011-01-19 18:44:08
syf syf maszyny złomy padliny strach na nich pracować firma jest mistrzem fuszerki kłamią i oszukują inwestorow pracowników a nawet swą rodzinę nawet bliscy członkowie rodziny olewają prezesa (usunięte przez administratora) byly pracownik
pracownik 2011-02-23 19:57:32
Tak jak koledzy wsponmiali firma tragedja,prezes psychopata caly czas na prochach ,zero szacunku dla ludzi dla niego najwazniejsze sa terminy i nie wazne czy to bedziesz robil w deszcz czy w 30 stopniowy upal po 12 czy 16 godzin. O masiazach juz nie wspomne bo oni musza zapomniec o tym ze maja rodziny tam czas pracy jest od switu do nastepnego switu. Totalna porazka ,jak nalapiesz za duzo godzin to ci obetna ze stawki tak ze o jakis narmalnych zarobkach to trzeba zapomniec . Sprzet jest powiazany na druty bo na jakiekolwiek remonty niema pieniedzy . Stanowczo odradzam i sam sie dziwie ze az tak dlugo tam wytrzymalem
anonim 2011-04-13 14:40:01
nidgy wiecej cz!!! naszczescie juz sie od nich uwolnilem! na wyplacie mnie orzneli
1
anonim 2011-04-27 16:16:08
cezet to nie firma tylko zgraja nieudaczników, mam na mysli oczywiscie zarzad. pracownicy fizyczni z pierwszej lapanki. pracowalem tam niecaly rok i z wielkimi problemami sie zwalnialem. na koniec uslyszalem ze ich okradalem itp. smiech. prezes klamie w zywe oczy, wieczne pretensje. nawet jak \"uda\" ci sie cos zrobic na czas i z dobrym rezultatem to nie masz co liczyc na pochwale bo to i tak bedzie za malo. ogolnie patologia. jeszcze nigdy nie widzialem tak slabo zorganizowanej firmy. wlasciwie brak organizacji, sprzet wyrywasz innym z rak. niczego tam sie nie nauczylem, w drugiej firmie przezylem ciezki szok w pozytywnym znaczeniu. odradzam kazdemu mlodemu studentowi. tam nauczysz sie fuszerki i zlych nawykow za ktore mozesz wyleciec z innej firmy. naprawde nie polecam, nikomu nie zycze tego by tam pracowal. lepiej siedziec w domu niz tam pracowac. jak masz za duzo godzin to albo odejmie albo obetnie stawke. zero poszanowania, licza sie oszczednosci. jestem w szoku ze ta firma funkcjonuje tak dlugo. ciesla klamca i oszust. ludzi ma za nic. pracuj na zlamanie karku a pozniej i tak krzyki i wulgaryzmy. pozdrawiam i odradzam jeszcze raz!!!!
anonim 2011-10-11 15:02:23
anonim - 2011-04-27 16:16:08

cezet to nie firma tylko zgraja nieudaczników, mam na mysli oczywiscie zarzad. pracownicy fizyczni z pierwszej lapanki. pracowalem tam niecaly rok i z wielkimi problemami sie zwalnialem. na koniec uslyszalem ze ich okradalem itp. smiech. prezes klamie w zywe oczy, wieczne pretensje. nawet jak \\\
Szukam pracy na koparce , znalazłem oferte pracy tej jakze wspaniałej firmy o której mowa , ponoc jakies nowe JCB , Dziekuje wszystkim ze zamiescili opinje , to co wypisujecie o tej firmie az przeraza ale doskonale rozumiem was i napewno nie chce trafic do takiej firmy Pozdrawiam
1
xxxxx 2011-11-24 20:36:33
Przykro to stwierdzić ale wszystko co poniżej napisano to lekka przesada, jest znacznie gorzej!!!!!!!!!!!!!!!!! Żal mi tych ludzi którzy pracują w nadziei że bedzie jakaś kasa, że kupią dzieciom buty, książki, ale co z tego jak te dzieciaki swoich ojców nie znają!!!!!!! przez 9 miesięcy w roku!!!!!!!! Ludzie obudzcie się kierownicy-lizusy pomyślcie kto dla was ważniejszy rodzina czy to że prezes poklepie po plecach, a poza oczy i tak się z was śmieje!!!!!!!!!!!!!!!! byłem tam i wiem że tak właśnie jest
anonim 2011-12-08 16:14:40
Pracowalem jeden sezon w firmie cezet. Prowadzilem jedna z budów.Mimo moich apeli o tym że nie skonczymy w terminie z przyczyn niezaleznych ode mnie(brak sprzetu,brak reakcji na potrzebne materialy),na koniec budowy-po terminie i tak byko wszystko moja wina.Pani (usunięte przez administratora) ze Skierniewic ktora o wszystkim na bieząco informowalem,później wyparla sie wszystkiego.Miesiac pracowalem bez umowy,choc o tym przypominalem.Pani prezes ciagle mnie zwodzila,ze to zalatwi.Jak sie okazalo-zalatwila mnie nie wyplacajac mi pieniedzy za ostatni miesiac pracy-odpowiadajac mi że nie ma sladu po mnie bo nie mialem umowy.Tak wiec bylem frajerem ktory chce dokończyć budowe.
Ogólnie nie polecam pracy w tej firmie ale moze innych traktuja lepiej. Jednak wrazenie jest takie,że jak państwo prezesi potrzebuja łaski to cię uwielbiają a jak czlowiek przestaje być potrzebny to pozbywaja się jak śmiecia.
xxxxxxxxxxxxxxxx 2011-12-25 21:00:14
PRAWDA:(
maniek 2012-01-23 22:56:22
(usunięte przez administratora)trzeba było się podpisać!
byly pracownik 2012-02-01 15:31:36
Przeciez prezes nie ma szacunku do swoich synow gdy byli odpowiedzialni za budowe . Mieszal ich z blotem jak ostatnie scierwo wiec nie ma sie czego spodziewac ze bedzie szanowal obcych ludzi . Kierownictwo jest tez do dupy lizusy i tyle jak widza prezesa na budowie to sa w stanie przed zawalowym a nie ktorzy w szpitalu po takiej wizycie wyladowali .Ogolnie wspolczuje nie ktorym kierownikom bo sa spoko tylko stary ich za bardzo (usunięte przez administratora)..e ale sami sa sobie winni bo tylko spuszcza leb na dol i tyle zero rozmowy wiec robi z nimi co chce . Kierownik wystawia stawke 10zl a ten (usunięte przez administratora) placi po 8zl zero diety w delegacji , spanie w slamsach .
krzyniu 2012-04-14 21:29:35
Witam teraz jest głosno o cezecie w stce pomijam fakt traktowania ludzi nie robiłem tam i niemam zamiaru dzięki bogu :) głosno jest bo ponoc ludziom kasiorki niepowypałacali no to ludzie i cyk i podpieprzyli ich ze wszystko jezdzi i chodzi na oleju opałowym ponoc kary takie ze dramat !!!!!:) teraz wszystko wysprzedają na allegro autosany maszyny itd chyba koniec cezetu heeee wrescie bo firma śmieććc
BYŁY DYREKTOR ODDZIAŁU 2012-04-26 14:52:46
Zgadzam się z opiniami wszystkich obecnych na forum. Miałem przyjemność pracować w Skierniewicach od 09-20(usunięte przez administratora)to wirtualny kierownik.Opóźnienia ,opóźnienia i jeszcze raz opóźnienia. Praca to istny \\\"sajgon\\\". (usunięte przez administratora). Ludzie - to łapanka wszystkiego co się rusza i nie skacze po drzewach. Niektórzy robotnicy byli tak zdolni ,że robili magisterium z łopaty. Tacy byli zdolni.Tzw. hotele , no cóż pomińmy to milczeniem , by nie uwłaczać ludzkiej godności.Co do pracy,wynagrodzeń i umów o pracę to proponuję pozew zbiorowy. Tańszy będzie papuga. Świadków macie bez liku to i poświadczą w sądzie. Ja wgrałem z nim (prezes (usunięte przez administratora)) i jego pożal się Boże świadkami w sądzie pracy i wygrałem jego odwołanie w sądzie apelajcyjnym w Łodzi. Wygrałem sprawę w sądzie karnym z mojego powództwa o zniesławienie na łamach pray (ITS).Wygrałem sprawę o ustawienie znaków drogowych. Ogólem trzy sprawy. Więc jak widzicie można ! Tylko trzeba chcieć. Ale też miło się robi na sercu kiedy słyszy się o kradzieży akcyzy czli tzw afery z olejem opałowym. To już inna ranga zarzutów. Waga ciężka,że chej. Na Allegro jest ogłoszenie o sprzedaży wytwórni w Skierniewicach na Mokrej za
3 700 000 zł. Pozdrawiam.
apsik 2012-05-18 15:10:40
i co narzekacie a teraz niebedzie co do gara wlozyc bo jakis cycek dobra dusza podpieprzyl szeryfa a zobaczcie ilu ludzi przez tego .iuta siedzi w domu tylko jak komus noga sie podwinie to wszyscy na niego .kazdy w tym kraju klamie po to by przetrwac kto z was nigdy nieoszukal panstwa na kawalek grosza wszyscy licza na zyski a nie doplaty do panstwa mam nadzieje ze temu kto to zrobil zyje sie spokojniea do wieczora wudubcom go ze dwa niedzwiedzie
praktyk 2012-05-29 19:10:14
jednego w tej firmie można się nauczyć, prawdziwego ŻYCIA.

W miejscu likwidowanej firmy możecie być pewni, że powstanie nowa i da nowe miejsca pracy.
Warunek jeden, nowy właściciel.
1
nowy 2012-05-30 10:11:28
Nie rozumiem tylko jednego, jak w praworządnym kraju uchodzi bezkarnie brak zapłaty wynagrodzeń, Zusów i wszystkich innych zobowiązań, kiedy prezes mercedesem się rozbjia, grając na nosie wszystkim którzy cięzko u niego pracowali a w zamian dostali tylko (usunięte przez administratora)???????
oxy 2012-06-28 12:39:27
A w zasadzie to juz jest jedna a nawet dwie nowe, które pod nowymi nazwami ciągną politykę starej firmy. mamy znowu powtórkę z rozrywki??
1
Irena z Magazynu 2013-01-15 19:47:49
Przedewszystkim brak organizacji,nielimitowane godziny pracy nawet do 24h ,w innych firmach nierealne tutaj jak najbardziej,dla niewytrwałych niepolecam.
1
Zibi 1978 2013-03-05 20:07:33
Witam!!! Pani Irenko to poprosiłbym o podanie nazw tych nowo powstalych dwóch firm przez (usunięte przez administratora) oraz numer kontaktowy do ich siedziby.
1
PracowałTAm 2013-07-22 18:08:30
Moge Ci kolego nawet dać butelke i powiedzieć w którym oknie spi, (usunięte przez administratora)*** ode mnie. Łysogórska Bialo szary dom z mercedesem przed domem
Shanton 2014-01-15 21:22:09
Leszek, nie pytaj o zarobki tylko poszukaj innej pracy. Cezet to jakiś obłęd a nie firma. Pracowałem jakiś czas w warsztacie wiec wiem. P.S. Pani "prezes"Teresa baaardzo nie uprzejma.
mosik 2014-04-15 21:35:59
Takie opinie sa niepotrzebne. Pozwolisz, ze sam podejme decyzje gdzie zaaplikuje, ale po to wlasnie potrzebne mi sa opinie o zarobkach... dziekuje za troske:)
hyry 2014-12-04 00:13:47
ja najchętniej wysłuchałbym jakieś opini od obecnego pracownika. te zawsze wydają się być najbardziej prawdziwe i taka osoba też najlepiej powie o obecnych zarobkach. Mam nadzieje że jest na tym forum ktos taki kto udzieli trochę obszerniejszej informacji. Będę wdzięczny za rzetelną odpowiedz. Pozdrawiam
maciejko 2015-02-11 16:22:29
dokładnie, ja również chętnie się dowiem co na ten temat sądza sami pracownicy bo nie wiem czy teraz iść gdzies szukac nowych ofert pracy czy spóbowac jednak do nich się jakoś dostać? no nic, czekam na nowe informacje od Was, mam nadzieje, ze coś się teraz ruszy w temacie, bo na razie czuje się niepewnie.
maciejko 2015-02-26 13:56:57
no możesz zawsze probowac sie do nich dostac, zawsze to coś.. teraz jeszcze mam takie podejrzenia czy aby na pewno oni mają jakieś fajne oferty, bo naprawde od dawna nic a nic nie widziałem, żbey wystawiali nowego.. teraz pozostaje mi mieć nadzieje, ze dobrze się skończy wszystko i nie splajtują jednak.
szeri 2015-03-13 03:35:33
słyszałem , że ostatnio Cezet miał jakieś inwestycje które wynegocjował na swoją korzyść, a koniec końców nie podejmował się pracy przy nich. Czy macie może informacje czemu taka sytuacja miała miejsce. Bo przyznam , że planując się tu zatrudnić budzi to we mnie co raz większe wyrazy zaniepokojenia .
grimmsny 2016-07-03 23:37:30
czyli nadal dno ?
Zostaw swoją opinię o CEZET - Starachowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CEZET