logo Amii sp z oo

Amii sp z oo

Łódź

Opinie o Amii sp z oo

Ktoś 2016-10-31 08:41:08
Tym "gnojeniem" sprawdzali zapewne Twoją odporność na stres. :). Takie techniki HR. ;)
6
Justa 2016-10-31 19:51:28
Napisz co sie tam dzieje.
Chce aplikowac i nie wiem czy warto.
Basia 2016-11-07 17:23:39
Ja mialam rozmowe z pania ktora przeczytala pytania jakie miala wydrukowane i nic nie dopytywala tylko uwaznie pisala co jej odpowiedzialam. Zero interakcji czy badania kompetencji ale co sie spodziewac jak dzial hr to recepcjonistka.
2
Gość 2016-11-07 19:44:22
Asystentka zarządu Basiu ;)
6
Ktosik 2016-11-16 02:20:33
A może ktoś mi powie jak.jest w dziale zakupów
1
ktoś kto podszywa się pod kogoś innego-tym razem p 2016-11-16 12:59:34
Rewelacyjnie
Ja 2016-11-16 22:09:36
czyli świetnie znaczy beznadziejnie? Proszę o szczera odpowiedz z góry dziekuje
kedaR czyli Radek abo inny ludzik 2016-11-18 09:05:05
Beznadziejnie? Jak możesz wątpić. W Firmie Amii jest cudowna atmosfera, relacje między pracownikiem a pracodawcą układają się "jak po sznurku". ... ave caesar morituri te salutant ....
3
Kandydat 2016-11-24 19:35:45
Jest na pracuj.pl ogłoszenie na specjalistę ds. obsługi klienta zagranicznego - jakiej pensji można się tu spodziewać ? Pytam gdyż zastanawiam się czy w ogóle warto aplikować i tracić czas na dojazd (mieszkam i pracuję na Retkinii). Dziękuję z góry.
ExPracownik 2016-12-01 00:08:38
Podpisuje sie pod Twoja opinia.
Szkoda czasu na ta firme.
Brak szacunku dla pracownika.
Atmosfera do kitu.
Jest tam bardzo duza rotacja pracownikow , ludzie sami rezygnuja bo ile mozna byc ponizanym. Nie polecam. Strata czasu i zdrowia.
7
kedaR czyli Radek abo inny ludzik 2016-12-01 09:17:03
Mam nadzieję, że wartościowe osoby czytające ten portal i szukające pracy będą potrafiły odróżnić jednoznaczne wpisy frustratów pozbawionych inteligencji i chęci do pracy od rzetelnych wpisów .
Bo rzeczywiście - firma jest wymagająca : trzeba dobrze pracować, mieć dobre wyniki i otrzymywać dobre wynagrodzenie albo ... szukać innej pracy wpisując tutaj : "Jest tam bardzo duza rotacja pracownikow , ludzie sami rezygnuja "
3
Ja...... 2016-12-02 00:00:31
Podpisuję się pod Wami.NIGDY WIĘCEJ W TAKIEJ FIRMIE SIĘ NIE ZATRUDNIĘ.
5
Zaskoczony 2016-12-08 16:50:35
CHYBA MI WZROK SZWANKUJE...OCZY PRZECIERAM, NIE WIERZE CZYŻBY Z ZESPOŁU FIRMY AMII ZNIKNĄŁ KIEROWNIK B+R??????MASAKRA........
Pracownik 2016-12-08 18:55:57
Dobrze widzisz.
"A" juz nie pracuje.
Wiele osob odchodzi.
I pewnie wiele odejdzie.
Zaskoczony 2016-12-08 20:29:50
Jestem zszokowany,nie wiem co napisać...
Pracownik 2016-12-08 23:12:02
Dlaczego tak Cie to dziwi ?
Pracownik 2016-12-09 10:22:14
Dobrze widzisz.
"A" juz nie pracuje.
" A " w czasie jednego ze służbowych wyjazdów do Chin poznał ... uroczą Hiszpankę :)
Po roku znajomości stwierdził, że chce ją widzieć ... codziennie.
"A" przeniósł się do Hiszpanii.
Wiele osob odchodzi z firmy Amii .
I pewnie wiele odejdzie.
5
Pracownik 2016-12-09 22:36:37
Wiele odejdzie i to nie tylko za sprawa porywu serca.
To mega dziwna firma jest.
Dowodem na to jest rotacja i nie o to chodzi ze ktos sie nie stara to odchodzi.
To specyfika tej firmy tak dziala.
Roman 2016-12-10 06:10:17
To że Adam odchodzi było wiadomo od kilku miesięcy=Na ich stronie wisiało ogłoszenie na kierownika BiR. O wiele ciekawszy jest fakt, dlaczego do chwili obecnej (czyli już po odejściu Adama po okresie wypowiedzenia bodajże 3 lub 6 miesięcy, bo nie pamietam od kiedy dokładnie "wisi" ogłoszenie) Firma Amii nie znalazła nikogo na Jego miejsce. Znamiennym jest też fakt, że nowym kierownikiem nie został nikt z obecnych pracowników BiR.
1
Pracownik 2016-12-10 09:07:15
No wlasnie, np Wojtek.

1
Pracownik 2016-12-10 11:09:49
Mili "znawcy" firmy Amii.
To bardzo proste. BR został podzielony na laboratoria. Więc zniknęło stanowisko kierownika BR.
Nie wiecie ?
A zakochany "A" mieszka sobie w Hiszpanii ... dzięki wyjazdom zagranicznym z firmy Amii.
Taka to straszna praca jest w firmie Amii ;)
3
Były pracownik 2016-12-14 14:59:44
Miły Pracowniku,to po co było ogłoszenie na kierownika B+R?ciekawe kiedy Ty zwiniesz żagle z tej cudownej firmy,chyba że jesteś znakokomitym pracownikiem który zapuscił w niej korzenie.My "Mili" znawcy firmy coś wiemy o tym super zakładzie i nie nawijaj makaronu na uszy bo ten co pracował wie jak jest.a na marginesie to powinieneś napisać SZCZESCIARZE bo juz tam nie pracujemy :-)
5
Zdziwiona "wami" 2016-12-15 09:14:24
Czemu piszesz o sobie "my"? Robisz wpisy z rożnych nickow, bo chcesz sprawić wrażenie, że jest "was" więcej? Świetny pomysł! Ile ci za to płacą?

Przeczytałam większość wpisów tutaj. Jedyny, który nie jest anonimowy napisał Patryk R. i on akurat pozytywnie ocenia tą firmę.
3
Roman 2016-12-15 12:27:18
Miły/a pracowniku/a Firmy Amii ... to po co był/jest nabór prowadzony od kilku miesięcy. Dla ułatwienia: ogłoszenie "wisi" JESZCZE u Was na stronie :). W sumie to nie "NASZA" sprawa..tylko trochę brak konsekwencji w odpowiedzi :) :) :)
1
Roman 2016-12-15 12:30:01
Zapomniałaś dodać, że ta anonimowość dotyczy także pracowników Firmy Amii :).
3
Wojtek 2016-12-17 10:14:17
Miły Romanie,
A w ilu miejscach masz umieszczone swoje ogłoszenia, k których piszesz, że szukasz pracy ???
Na pewno w wielu, bardzo wielu . I nie zaprzeczaj, bo nikt Ci nie uwierzy .
Takie czasy.
Pracownicy szukają ciagle lepszej pracy.
Pracodawcy szukają ciągle LEPSZYCH pracowników.
Po to jest nabór prowadzony nie jak napisałeś "od kilku miesięcy" ale non stop.
To co robi ta firma jest absolutnie powszechne i normalne. Dziwię się, że TY się dziwisz :)
3
Święty Mikołaj 2016-12-20 23:54:31
Śmieszne to co piszesz,ludzie nowi odchodzą albo nawet nie podejmują pracy w tej firmie bo niestety ale firma spada na psy.Ludzie czytaja opinie i chwała im za to........tak na marginesie to napiszę to pod Twoim wpisem......Niech właściciel firmy Amii zainwestuje w Kodeks Pracy dla swoich pracowników. DLA WSZYSTKICH ZDROWYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT!!!!!!!!
Roman 2016-12-21 08:49:42
Czy aby napewno nadajemy na tych samych falach?

Post:

"Pracownik 2016-12-10 11:09:49 Mili "znawcy" firmy Amii.
To bardzo proste. BR został podzielony na laboratoria. Więc zniknęło stanowisko kierownika BR.
Nie wiecie ?"

JEST NAPISANE JAK BYK: ZNIKNĘŁO STANOWISKO KIEROWNIKA BR

to w końcu zniknęło i nie będzie naboru, czy nie zniknęło i jest ciągłe szukanie? :)

a może jakieś dwie osoby z Amii odpowiadają równolegle na posty bez uzgodnienia ze sobą treści :) :)
1
Wojtek 2016-12-21 09:23:04
Moi mili frustraci, bo jak widzę sporo tutaj takich.
Pozdrawiam Was serdecznie i współczuję Wam, ... że nie byliście wystarczająco DOBRZY by pracować w Amii.
Widocznie jesteście ... kiepscy !
Ja pracuję w Amii i bardzo mi na tej pracy zależy bo jest fajna.
4
Święty Mikołaj 2016-12-21 09:40:40
Nie podpisuj się pod imieniem inteligentnej osoby która pracuje w firmie.
Wojtek 2016-12-21 22:47:12
Święty Mikołaju, dobre rady dla Ciebie :
- Jeśli jak ja pracujesz w Amii , to się zwolnij. Nie męcz się, szkoda Twojego zdrowia. Wyczuwam, że po prostu .... nie pasujesz
- Kodeks pracy kup sobie i nie bądź przestępcą w pracy ( np w godzinach pracy nie wypisuj na Goworku bzdur ) .
6
Roman 2016-12-22 20:37:08
Miły Wojtku, rozumiem, że wczoraj byłeś na urlopie ?.... :) czy też jesteś przestępcą w pracy? A może w Firmie Amii są równi i równiejsi ? :)
3
Wojtek 2016-12-23 08:51:27
Romanie, dobrze kombinujesz ! Brawo !
Oczywiste, że w każdej firmie są równi i równiejsi :)
Są też tacy, którzy pracują na zmiany :)
Są tacy, którzy się zwolnili na kilka godzin .
Są tacy na urlopach.
Są tacy na zwolnieniach lekarskich.
NORMALNE .
3
Święty Mikołaj 2016-12-28 15:58:35
No,no,no......ciekawe czemu odchodzą i czemu są na zwolnieniach. Może najwyzszy czas traktowac ludzi normalnie,przekaż to Wojtku dalej....
5
Lolek 2017-01-07 13:00:18
My tu gadu gadu, a tu bodajże a w grudniu 2016 pożegnaliśmy Kolegę Krystiana z Nowych Rynków.
Pytanie do Przedstawiciela/li Firmy Amii udzielających się na tym Forum:

Czy Kolega Krystian:
-został zwolniony bo "sienienadał"
- sam się zwolnił bo "presjiniewytrzymał"
- skończył mu się staż
- był w ciąży i poszedł na macierzyński

:)
1
Maja 2017-01-08 12:27:05
Odp E był mądry :-)
Święty Mikołaj 2017-01-08 14:08:49
Jednym słowem została sama elita tak jak na PR widać po zdjęciach na stronie
Maja 2017-01-08 15:41:45
100% racja szkoda ze ludzie którzy pracuja juz pare lat nie sa na tych zdjeciach a ludzie którzy pracuja raptem dawa ni sa

Święty Mikołaj 2017-01-08 16:57:30
Maju,tak Ci zależy żeby widzieć na tej stronie????
Święty Mikołaj 2017-01-08 16:59:12
Widnieć☺
On 2017-01-08 19:56:15
Maja czy Ty nie masz innych problemów tylko taki że nie jesteś na stronie pracowników Amii????poszukaj sobie takiej pracy gdzie bedziesz w gazetce pracowniczej. Taki trochę gowniarski problem. Może właśnie innego nie masz.
3
Wojtek 2017-01-08 21:55:14
Widzę, że kolegom i koleżankom słabo coś idzie wymyślanie przyczyn nieobecności i znikania pracowników... To sugeruje, że "twórczość" nie jest Waszą mocną stroną :(
Uzupełniam więc listę.
To oczywiste, że w firmie Amii są pracownicy :
- którzy pracują na zmiany :)
- którzy się zwolnili na kilka godzin .
- są na urlopach.
- są na zwolnieniach lekarskich.
- zwalniają się albo się zwolnili, bo praca im nie odpowiadała.
- zostali zwolnieni przez swoich szefów, bo ... nie odpowiadali szefom.

TO DLA NORMALNYCH LUDZI TO JEST NORMALNE .

Moi mili frustraci.
Jeśli nie odpowiada Wam praca w Amii - to się zwolnijcie . Widocznie jesteście ...zbyt kiepscy by pracować w Amii. Ale przy odrobinie szczęścia znajdziecie dla siebie lepszą pracę. Nie męczcie się ! Świat jest piękny ! Nikt Was nie trzyma w Amii !

Jeśli będziecie kiepsko ( z punktu widzenia szefa ) pracować w Amii pomimo tego, że Wam się wydaje, że pracujecie świetnie , to wcześniej czy później ... zostaniecie zwolnieni. Bo nie liczy się to, co tu wypisujecie tylko to jakie są efekty Waszej pracy w Amii . Taka to firma. Wiem, bo ... pracuję.

4
Patryk R. 2017-01-11 21:22:23
Ludzie,

Dajcie już spokój tej firmie. Przepracowałem tam równo 4 lata i uwierzcie mi na słowo - to nie były najgorsze 4 lata mojego życia. Wręcz przeciwnie - to był bardzo owocnie i sensownie spędzony kawał życia zawodowego w dobrej firmie:

- pieniądze na czas
- wypłata legalna - wszystko na papierze i na konto
- liczne wyjazdy
- fajny produkt, jeszcze fajniejsi klienci
- rozwój
- fundusz socjalny: pożyczki pracownicze, koperta na gwiazdkę i inne dodatki

Ja dzięki pracy w tej firmie poznałem czym jest sprzedaż, zwiedziłem kawał świata, nauczyłem się z powrotem angielskiego.

Natomiast to jest praca w eksporcie - to nie plac zabaw - trzeba być odpornym psychicznie, wytrzymałym na stres, umieć pracować pod presją czasu i nerwów. Przełożeni są wymagający, może czasami zbytnio czepliwi i zbyt szczegółowi, ale ogólnie można się od nich wiele nauczyć.

Nie można używać telefonu? No nie można, ale nigdy mi się nie zdarzyło by przełożony zabronił zadzwonić/odebrać, gdy się go o to po ludzku poprosiło. Zakaz korzystania z komputera w celach prywatnych? To już standard wszędzie...

W pracy się pracuje, a praca powinna być pasją i sposobem na życie. Jeśli praca to tylko wypłata i przykre 8h inwestowane dla znienawidzonego szefa - to taka praca nie ma sensu. Nie tylko w Amii, ale wszędzie.

Szczerze pozdrawiam takie osoby jak R.M., M.G. - pomimo tego, że wielokrotnie dostałem "po premii" i po głowie za różne rzeczy (nawet za błahostki), to miło wspominam i Amii i zespół. I chyba o to w życiu chodzi, nie tylko zawodowym.

Polecam Amii.

Patryk R. (Pasza)
4
Zz 2017-01-12 19:08:45
A może nie mamy dobrych znajomości????
Lolek 2017-01-13 06:51:46
Szanowny Patryku

Po to ten portal powstał aby wymieniać swoje spostrzeżenia na temat poszczególnych Firm.
Opinie są różne w zależności od tego kto jak postrzega(ł) daną Firmę. I .. właśnie o to chodzi !!!

Część osób będzie Firmę X wychwalać pod niebiosa, a część będzie po niej jechać i obsmarowywać jak beczkę od smoły - prawo jednych i drugich. Widać tak została przez nich odebrana.

Moim zdaniem Szefostwo Firmy Amii powinno się wręcz cieszyć z pozytywnych ale i tym bardziej negatywnych opinii. Potencjalni "słabeusze" i "kiepscy" nawet nie powąchają myśli aby startować do Firmy Amii. Dzięki temu w Firmie Amii znajdą się sami FIGHTERZY, którzy swoją rzetelną i ze wszech miar oddaną praca będą przyczyniać się do niesamowitych sukcesów Firmy Amii ..i oto chyba chodzi :)
5
Święty Mikołaj 2017-01-13 10:25:23
Lolku, trafiłeś w dziesiątke !!!
" Moim zdaniem Szefostwo Firmy Amii powinno się wręcz cieszyć z pozytywnych ale i tym bardziej negatywnych opinii. Potencjalni "słabeusze" i "kiepscy" nawet nie powąchają myśli aby startować do Firmy Amii. Dzięki temu w Firmie Amii znajdą się sami FIGHTERZY, którzy swoją rzetelną i ze wszech miar oddaną praca będą przyczyniać się do niesamowitych sukcesów Firmy Amii ..i oto chyba chodzi :) "
1
Były pracownik 2017-01-13 16:47:35
Wojtku, dlaczego nazywasz ludzi którzy dzielą się swoją opinią FRUSTRATAMI????? Frustraci to zostali.
2
Matylda 2017-01-15 20:01:21
Nie jest prawdą ze to co masz na mowie masz na wypłacie chyba nikt do tej pory nie napisal o dziwnym sposobie premiowania.
Robot 2017-01-16 23:40:15
Na własne uszy słyszałem opinie o tej firmie, nie tylko o finansach czy o traktowaniu pracowników ale tez fajne i ciekawe historie,szybko zrezygnowałem chęć złożenia CV.
mglisty 2017-01-17 17:25:26
Ok, wszystko fajnie, ale nikt nie kwapi się napisać jakie zarobki są w firmie. Przynajmniej widełki i możliwości uzyskania premii. Kto wie, niech napisze
Zostaw swoją opinię o Amii sp z oo - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amii sp z oo