logo Amii sp z oo

Amii sp z oo

Łódź

Opinie o Amii sp z oo

avatar 2016-07-29 18:27:17
Witam i ostrzegam! Dlaczego firma od 3 miesięcy nie może znaleźć pracownika ?? przez 3m wisi to samo ogłoszenie!?? i tak postscriptum: nie pamiętają o Emailach, umówionych terminach (rozmowa o pracę), żeby zarząd! - pracownik zarządu nie pamiętał z kim się umawia, oraz na którą godzinę! (Brak profesjonalizmu, ktoś poświęca czas na dojazd, swój czas i spotyka się z czymś takim [czas w tej chwili to pieniądz]). 38 lat na rynku?? zerknijcie w KRS i dane kapitałowe (dostępne publicznie). Pozdrawiam użytkowników serwisu :)
4
lolek 2016-07-30 10:02:10
Bardzo ciekawa praca, ciekawy produkt, dużo wyjazdów, praca w międzynarodowym środowisku, jasne i klarowne zasady (może i niemądre, może mądre, ale za to jasne i jklarowne).

Odejdę z firmy, ponieważ nie jestem w stanie zaakceptować pewnych rozwiązań, które
są akceptowane przez innych współpracowników ( zakaz palenia, zakaz poświęcania w pracy czasu na cele prywatne, konieczność poświęcania się w pracy wyłącznie pracy )

Niektórzy pracujący w tej firmie w ogóle nie powinni się tam znaleźć ze względu na kompletny brak kompetencji oraz brak akceptacji panujacych tam zasad.
15
Nick 2016-07-30 22:12:21
Dziwny sposób rekrutacji - wysyłają maila, by zadzwonić następnego dnia w podanych godzinach. O co chodzi?
pracuję w Amii 2016-07-31 15:22:19
Bardzo fajna firma. Sprzedaż do wielu krajów na całym świecie, więc w dziale handlowym niemal nieograniczone możliwości przeciekawych wyjazdów w różne zakątki świata. Produkty muszą być dobre - inaczej nie było by ich sprzedaży w całym świecie.
Nowe biuro - ul. Techniczna 22 wyposażone we wszystko co powinno być w biurowcu klasy A, ... a nawet wiecej , np naturalne światło doprowadzane z dachu.
No cóż - trzeba pracować i wykazywać się wynikami - TO JEST WADA TEJ PRACY .
Jak napisał kolega Patryk.R - są jasne i klarowne zasady w tej pracy, albo się je akceptuje albo odchodzi się z firmy.
A ponieważ całkiem sporo z nas - pracowników różnych firm - najchętniej nic związanego z pracą by w pracy nie robiła ( tak jest, choć Tobie może wydawać się to nieprawdopodobne ) to taka firma jak Amii , w której wszyscy pracownicy są indywidualnie kontrolowani i oceniani po prostu się z nimi ....żegna.
Stąd, mili czytelnicy, tylu tu frustratów - byłych pracowników Amii. :)
Przykre to, ale prawdziwe. JAK SIĘ OBIJASZ W FIMIE AMII - wczesniej czy pózniej wylecisz z niej.
A więc drogi kandydacie do pracy w firmie Amii : Jeśli wiesz po co szukasz pracy - możesz już teraz zdecydować czy warto aplikować do tej firmy.
Mam nadzieję, ze mój wpis spowoduje, że wielu z Was zrezygnuje z aplikowania do Amii.
Mam nadzieję, że ja w końcu będę miała kumpli z pracy na dłużej.
16
ktosik 2016-08-01 22:43:03
Jeśli jest tak pięknie i przecudownie jak piszesz oznacza to jedynie tyle, że FIRMA AMII mówiąc wprost: ma do pupy system rekrutacyjny/osoby zajmujące się rekrutacją. Bo jak inaczej nazwać fakt, iż w ciągu 4 lat wymienił się:
- cały pion handlu zagranicznego
- i jakieś 80% handlu krajowego (de facto w tej komórce pracują dłużej tylko 2 osoby).

Na koniec jedna skromna uwaga do Szanownej Pani: sugerowałbym, aby w kolejnych wpisach wychwalających pod niebiosa FIRMĘ AMII, raczej nie używać stwierdzenia: " wylecisz z niej". Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego......
7
ktosik 2016-08-02 07:34:24
.... i juz na sam koniec :). ..jak widać oprócz HR w FIRMIE AMII kuleje także PR :)
9
Anonim 2016-08-02 12:16:53
I to jeszcze nie koniec
1
Balbinka 2016-08-02 16:10:05
Jestem bylym pracownikiem firmy Amii.atmosfera byla nie do pozazdroszczenia.PEWNIACY z linii produkcyjnej ktorzy wiedzieli ze zostana w tej firmie panoszyli sie po calosci i mieli na to zgode od przelozonych.i nie piszcie dlaczego nie mowilismy o tym kierownictwu bo doskonale o tym wiedzieli.
5
M 2016-08-02 22:33:27
Ja również pracowałam w tej firmie i jestem pewna że te niby pozytywne komentarze piszą sami pracownicy biurowi na polecenie wiadomo kogo. Robią to moim zdaniem kompletnie nieporadnie, gdyż jak można wychwalać pod niebiosa firmę gdzie radia nie można słuchać czy zadzwonić do lekarza gdy jest się chorym, trzeba odpowiadać na pytania dlaczego było się w toalecie 6 minut. Wszystkie te sytuacje (i wiele więcej)widziałam na własne oczy. Moim zdaniem zostają na dłużej w tej firmie Ci, którzy np nie znając angielskiego czy podstaw exela piastują bardzo ważne stanowiska i po prostu nigdzie podobnego by im nie zaproponowano.
5
Arnold 2016-08-06 20:45:09
Trzeba było pracować a nie stękać ze paluszki bolą wtedy by cie nikt nie zwolnił
13
kamyk 2016-08-07 09:19:15
Mnie się podoba, że nie można słuchać radia. Osobiście bardzo mnie rozprasza każdy hałas i trudno mi jest się skupić.
Niech ktoś kto wie napisze jak teraz wygląda rekrutacja i ile płacą w biurze.
12
pracownik 2016-08-07 09:43:21
Asystentka Zarządu w firmie Amii to nie to samo co asystentka zarządu w innych firmach.
Dla ułatwienia ubiegającym się o to stanowisko przekazuję, że
aktualnie Prezesem Amii jest osoba która awansowała właśnie ze stanowiska Asystentki Zarządu !!!!
To żywy dowód na możliwość awansu z Asystenta na Prezesa.

Dlatego wymagania na stanowisku Asystentki Zarządu firmy Amii są baaaaaardzo wysokie.
To nie kserowanie i umawianie spotkań. To umiejętność szukania rozwiązań dla Prezesa firmy !!!
10
Lolo 2016-08-12 23:08:48
Pracujac wiele lat jako ta asystentka i tak masz racje to bardzo wymagajace stanowisko oczekiwania co do twj osoby kompletnie nie adekwatne do wynagrodzenia a ciagle pretensje i awantury na pewno dobrze na psychike nie wpływają
3
Sylwia K. 2016-09-03 22:04:07
Hej, czy jest tu jakaś osoba, która może napisać konkretnie czego się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej do działu finansów i administracji w tej firmie? Ile mniej więcej płacą? Bo nie wiem, czy w ogóle watro składać CV, jak ma się okazać,że 1500 na rękę. Wymagania wysokie,ale czy to się przekłada na zarobki? Kto wie, niech napisze jakieś konkrety. Dziwi mnie, że aż tyle ogłoszeń z tej firmy jest na OLX. Tak się rozwijają czy taka rotacja?
2
Ara 2016-09-05 07:06:16
Może i na czas ale atmosfera do czterech liter.
2
Balbina0 2016-09-06 09:58:31
Poważnie????? Jestes tym pewniakiem co lizal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i został.bo nikt inny nie został.
Mariusz 2016-09-06 12:58:14
Ale oblewacie ściekiem tą firmę a nikt z Was tak naprawdę nie pracował a inni mają z Was bekę.
14
Xyz 2016-09-28 23:04:46
Coś długo istnieją zdjęcia kolejnych osób, które same pożegnały się z cudowną firmą.bardzo zastanawiająca sytuacja☺
3
Lolek 2016-09-30 21:49:45
Update stanu zatrudnienia. Tym razem skurczyły się rynki zagraniczne. W firmie Amii nie ma już kierownika ww. :) ... w sumie nic dziwnego .. tradycyjna rotacja :)
2
Zibi 2016-09-30 22:35:54
Produkcja też się kruszy malutkimi kroczkami.
2
kedar 2016-10-01 09:22:05
Tak się zastanawiam, w tak duzej firmie jak Amii to nic dziwnego, że jest rotacja. Przecież każdy z nas co jakiś czas zmienia pracę. Żeby się czegoś nauczyć, żeby poznać nowych ludzi albo z nudów. NORMALNE, że ludzie zmieniają pracę. Tak jest wszędzie, zwłaszcza w dużych firmach.
8
Zibi 2016-10-03 16:39:24
Jakbyś miał dobrą pracę gdzie by docenili Ciebie i to co dla nie robisz szukał bys innej????ciekawe.....
1
Zibi 2016-10-03 16:44:43
A Ci co pracuja dalej w firmie narzekają, płaczą po kątach, psy wieszaja na pracodawcy ale nie mają odwagi jej zmienić a wiesz czemu??????jak byłeś pracownikiem na pewno wiesz.szkoda słów.
kedar 2016-10-05 06:46:04
Proszę nie podszywać się pod mojego nicka. Niech PR Amii zajmie się czymś pożytecznym np:
- zmianę zdjęć z targów z różnych edycji (bo w kilku edycjach są te same zdjęcia)
- jak rozumiem pozbawienie nazwisk pracowników wiąże się (być może) z ochroną danych osobowych, ale w takim razie usuńcie też nazwiska z miniaturek zdjęć (kiedy zapisuje się całą WWW widać wszystko jak na dłoni.... widać IT u Was też szwankuje :) )
3
kedar 2016-10-05 08:11:41
Proszę nie podszywać się pod mojego nicka. Mam na imię Radek. R A D E K = K E D A R .
Jasne ?
Firma jest bardzo fajna. Ale jak wszędzie i w niej jest kilku nieudaczników, którzy wszędzie by nimi byli.
Dobra rada: zwolnijcie się SKORO WAM TAK ZLE W FIRMIE AMII
Jest tyle innych piękniejszych miejsc do pracowania.
Powiem więcej : tam też będziecie mogli narzekać :)
4
kedar 2016-10-05 18:44:33
Bardzo pomysłowe :) gratuluje. Jeśli jednak jesteś RADEK (a może Darek ??? bo też literki pasują) to trzeba od początku nie było bawić się w anagramy tylko podpisywać się tak od razu. Po co ludzi WPROWADZAĆ W BŁĄD (chyba że to robisz celowo.... :) ). Zresztą, jak to mówił mój znajomy: "jedni lubią Beethovena, inni jak im nogi śmierdzą". W każdym razie poprawianie PR przez pracowników Firmy Amii za pomocą takich sztuczek chyba nie jest dobrym kierunkiem. Złym kierunkiem jest chyba także nazywanie - byłych oraz tych co nie spełniają Waszych oczekiwań - pracowników PUBLICZNIE: NIEUDACZNIKAMI....trochę to słaby marketing personalny, ale cóż; wcześniej Wasz pracownik pisał o wylatywaniu z pracy.... więc nie ma się co dziwić.

PS
Proponuje abyś Szanowny KEDARZE=RADKU z Amii w takowy sposób podpisywał się w kolejnych postach - ułatwi to rozczytanie zainteresowanym osobom
2
Edyta 2016-10-05 19:30:33
Czemu nie mają odwagi jej zmienić?
Powiedz
Edyta 2016-10-05 19:33:52
I jeszcze pytanie do Radka
Jesteś byłym pracownikiem czy pracujesz nadal?
Pytanie 2016-10-06 12:43:17
Ciekawą prawidłowość tu widzę - jak ktoś firmę chwali, to na pewno na zlecenie prezesa, jak ktoś firmę opluwa to sprytny były pracownik, który wszystko i wszystkich przejrzał. A przepraszam, obecny czy były pracownik nie ma prawa być zadowolony z pracy w tej firmie? Dlaczego jak pochwali to od razu "lizus"? Czy to jest forum tylko dla niezadowolonych osób, które już tam nie pracują? Wszyscy inni nie mają prawa nic napisać?
9
Wojtek 2016-10-06 15:13:36
A w którym miejscu są te oferty pracy?
Wojtek 2016-10-06 15:15:07
A w którym miejscu są te oferty pracy?
Były pracownik 2016-10-23 22:34:36
Pracowałam w firmie AMII i z ręką na sercu jakby teraz można cofnąć czas to nie nie chciałabym mieć z tą firmą nic wspólnego nawet za 40 zł netto za godzinę pracy.
8
Były pracownik 2 2016-10-25 21:25:52
Podpisuję się pod Byłym pracownikiem.
5
Osoba, która chciała pracować w Amii 2016-10-28 18:01:19
Firma Amii od kilku miesięcy poszukuje pracowników na te same stanowiska, trochę dziwne, że nikt przez tyle miesięcy nie spełnił oczekiwań... Byłam u nich na rozmowie w sierpniu, rozmowa była niezbyt przyjemna (w porównaniu z innymi rozmowami na jakich byłam), pani kierownik zachowywała się jakby wiedziała wszystko najlepiej, była niezbyt uprzejma i usiłowała mnie za przeproszeniem "zgnoić", pokazać kto tu rządzi itp. Nie rozumiem po co zapraszano mnie w takim razie na rozmowę, skoro od początku wszystko było nie tak- od razu pani kierownik powiedziała, że mam małe doświadczenie, że nie wie czy dam radę itd. Powtarzała to jak mantrę przez pół godziny. Po czym stwierdziła, że według niej nadaję się na inne stanowisko (sic!), asystentki zarządu/ sekretarki. Obiecała także, że skontaktuje się ze mną prezes (w ciągu 3-4 dni).
Niestety nikt nie zadzwonił w tym czasie, a kiedy sama do niej zadzwoniłam, nie odbierała telefonu:////
Beznadziejne podejście i tyle.
4
Ktoś 2016-10-31 08:41:08
Tym "gnojeniem" sprawdzali zapewne Twoją odporność na stres. :). Takie techniki HR. ;)
5
Justa 2016-10-31 19:51:28
Napisz co sie tam dzieje.
Chce aplikowac i nie wiem czy warto.
Basia 2016-11-07 17:23:39
Ja mialam rozmowe z pania ktora przeczytala pytania jakie miala wydrukowane i nic nie dopytywala tylko uwaznie pisala co jej odpowiedzialam. Zero interakcji czy badania kompetencji ale co sie spodziewac jak dzial hr to recepcjonistka.
2
Gość 2016-11-07 19:44:22
Asystentka zarządu Basiu ;)
5
Ktosik 2016-11-16 02:20:33
A może ktoś mi powie jak.jest w dziale zakupów
1
ktoś kto podszywa się pod kogoś innego-tym razem p 2016-11-16 12:59:34
Rewelacyjnie
Ja 2016-11-16 22:09:36
czyli świetnie znaczy beznadziejnie? Proszę o szczera odpowiedz z góry dziekuje
kedaR czyli Radek abo inny ludzik 2016-11-18 09:05:05
Beznadziejnie? Jak możesz wątpić. W Firmie Amii jest cudowna atmosfera, relacje między pracownikiem a pracodawcą układają się "jak po sznurku". ... ave caesar morituri te salutant ....
3
Kandydat 2016-11-24 19:35:45
Jest na pracuj.pl ogłoszenie na specjalistę ds. obsługi klienta zagranicznego - jakiej pensji można się tu spodziewać ? Pytam gdyż zastanawiam się czy w ogóle warto aplikować i tracić czas na dojazd (mieszkam i pracuję na Retkinii). Dziękuję z góry.
ExPracownik 2016-12-01 00:08:38
Podpisuje sie pod Twoja opinia.
Szkoda czasu na ta firme.
Brak szacunku dla pracownika.
Atmosfera do kitu.
Jest tam bardzo duza rotacja pracownikow , ludzie sami rezygnuja bo ile mozna byc ponizanym. Nie polecam. Strata czasu i zdrowia.
7
kedaR czyli Radek abo inny ludzik 2016-12-01 09:17:03
Mam nadzieję, że wartościowe osoby czytające ten portal i szukające pracy będą potrafiły odróżnić jednoznaczne wpisy frustratów pozbawionych inteligencji i chęci do pracy od rzetelnych wpisów .
Bo rzeczywiście - firma jest wymagająca : trzeba dobrze pracować, mieć dobre wyniki i otrzymywać dobre wynagrodzenie albo ... szukać innej pracy wpisując tutaj : "Jest tam bardzo duza rotacja pracownikow , ludzie sami rezygnuja "
Ja...... 2016-12-02 00:00:31
Podpisuję się pod Wami.NIGDY WIĘCEJ W TAKIEJ FIRMIE SIĘ NIE ZATRUDNIĘ.
5
Zaskoczony 2016-12-08 16:50:35
CHYBA MI WZROK SZWANKUJE...OCZY PRZECIERAM, NIE WIERZE CZYŻBY Z ZESPOŁU FIRMY AMII ZNIKNĄŁ KIEROWNIK B+R??????MASAKRA........
Pracownik 2016-12-08 18:55:57
Dobrze widzisz.
"A" juz nie pracuje.
Wiele osob odchodzi.
I pewnie wiele odejdzie.
Zaskoczony 2016-12-08 20:29:50
Jestem zszokowany,nie wiem co napisać...
Pracownik 2016-12-08 23:12:02
Dlaczego tak Cie to dziwi ?
Zostaw swoją opinię o Amii sp z oo - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amii sp z oo