logo Amii sp z oo

Amii sp z oo

Łódź

Opinie o Amii sp z oo

Lolek 2017-01-13 06:51
Szanowny Patryku

Po to ten portal powstał aby wymieniać swoje spostrzeżenia na temat poszczególnych Firm.
Opinie są różne w zależności od tego kto jak postrzega(ł) daną Firmę. I .. właśnie o to chodzi !!!

Część osób będzie Firmę X wychwalać pod niebiosa, a część będzie po niej jechać i obsmarowywać jak beczkę od smoły - prawo jednych i drugich. Widać tak została przez nich odebrana.

Moim zdaniem Szefostwo Firmy Amii powinno się wręcz cieszyć z pozytywnych ale i tym bardziej negatywnych opinii. Potencjalni "słabeusze" i "kiepscy" nawet nie powąchają myśli aby startować do Firmy Amii. Dzięki temu w Firmie Amii znajdą się sami FIGHTERZY, którzy swoją rzetelną i ze wszech miar oddaną praca będą przyczyniać się do niesamowitych sukcesów Firmy Amii ..i oto chyba chodzi :)
16
Święty Mikołaj 2017-01-13 10:25
Lolku, trafiłeś w dziesiątke !!!
" Moim zdaniem Szefostwo Firmy Amii powinno się wręcz cieszyć z pozytywnych ale i tym bardziej negatywnych opinii. Potencjalni "słabeusze" i "kiepscy" nawet nie powąchają myśli aby startować do Firmy Amii. Dzięki temu w Firmie Amii znajdą się sami FIGHTERZY, którzy swoją rzetelną i ze wszech miar oddaną praca będą przyczyniać się do niesamowitych sukcesów Firmy Amii ..i oto chyba chodzi :) "
13
Były pracownik 2017-01-13 16:47
Wojtku, dlaczego nazywasz ludzi którzy dzielą się swoją opinią FRUSTRATAMI????? Frustraci to zostali.
4
Matylda 2017-01-15 20:01
Nie jest prawdą ze to co masz na mowie masz na wypłacie chyba nikt do tej pory nie napisal o dziwnym sposobie premiowania.
Robot 2017-01-16 23:40
Na własne uszy słyszałem opinie o tej firmie, nie tylko o finansach czy o traktowaniu pracowników ale tez fajne i ciekawe historie,szybko zrezygnowałem chęć złożenia CV.
1
Artur 2017-01-17 11:25
Zgadzam się z opinią Patryka R. Pracuję w Amii już dość długo. Wszystko, co napisał, to prawda. Amii ma dużo zalet. W tej pracy nie można się nudzić, za to można się dużo nauczyć i rozwinąć. Pieniądze zawsze na czas. Mnie się podoba atmosfera skupienia na pracy i to, że z każdym z kierowników i z zarządu można normalnie porozmawiać.
16
mglisty 2017-01-17 17:25
Ok, wszystko fajnie, ale nikt nie kwapi się napisać jakie zarobki są w firmie. Przynajmniej widełki i możliwości uzyskania premii. Kto wie, niech napisze
mglisty 2017-01-19 09:40
Kurde o konkretach nic jak zwykle. Każdy przekazuje raczej swoje frustracje, albo peany na temat firmy, a może jakieś konkrety, które pozwolą mi samemu ocenić firmę? Jakie zarobki, jakie premie, jakie zadania dzienne, miesięczne, jakie samochody itp.
Ale to informacje mało emocjonalne, lepiej pisać jak tu źle, albo jak tu super.
Dajcie jakieś porządne info o firmie!
Bombka 2017-01-21 09:38
Czy naprawde dla kogos tak istotne jest jakie auta sluzbowe tam maja skoro i tak ma ją najwyzsza kadra a tam wakatow nie bedzie? Stawek nikt nie poda bo to tajemnica sluzbowa kazdy podpisywal umowe o poufnosci wiec boi sie konsekwencji w postaci policji czy sadu bo nie wierze ze osoby ktore wiedza dokladnie kto kiedy odszedl i dlaczego nie wiedza jakie sa stawki.
2
Miruna 2017-01-22 15:58
Umowa i inne sprawy formalne są zawsze w największym porządku.
Wypłaty zawsze na czas. Zasady premiowania od wyniku są znane wszystkim, choć trzeba chwilę poświęcić, żeby sobie samemu premię wyliczyć. Do tego dochodzą premie od kierowników.
Ludzie są w porządku.
Poza tym jak ktoś tu wcześniej napisał firma choć na codzień wymagająca, to w kryzysowych sytuacjach "idzie na rękę", a jak ktoś ma naprawdę problemy, to pomaga.
16
Były pracownik 2017-01-22 21:16
FAŁSZ!!!!!!!!!
Miruna 2017-01-22 23:19
Ja piszę swoją opinię z własnego doświadczenia. Odpowiadam konkretnie Mglistemu. Między innymi dlatego cenię tą pracę.
3
Robert 2017-01-23 07:13
zdajesz sobie sprawe, ze tak naprawdę to wcale nie odpowiedzialas na żadne pytanie Mglistego ?
Ktos 2017-01-24 23:13
W handlu zagranicznym ( nowych rynkach ) kierownik jest wesołym Włochem. Większość pracy (spotkania, materiały, rozmowy w dziale) odbywa się po angielsku. Komunikacja i spotkania z klientami też po angielsku.
13
On 2017-01-27 10:10
Zobaczymy ile ten wesoły Włoch wytrzyma w owej super firmie.
1
Marion 2017-01-27 13:04
Zalety pracy w AMII to:
- jasne zadania,
-dobre godziny pracy,
- uczciwe warunki zatrudniania (umowa o pracę).
-Zespół jest młody, dynamiczny, międzynarodowy, co jest zawsze fajną przygodą.
Jeśli masz w sobie prężność i energię, to Amii to dobre miejsce dla ciebie. Wady? Rynek szybko się rozwija, firma wchodzi na nowe zagraniczne rynki, pracy jest dużo, więc jest pośpiech. Dla wieku osób to może być stresujące. Jedno jest pewne - firma jest w rozwoju, nasze opinie z dzisiaj mogą być nieważne jutro. Ponieważ AMII jest firmą rodzinną, zmieniają się też sposoby zarządzania, patrzenia na pracowników.
Jeśli chodzi o płace, to nie będę się wypowiadać - nie rozmawiam z innymi pracownikami na ten temat, negocjowanie pensji zależy od indywidualnych umiejętności. A co mi się podobało szczególnie? Superszef i fajne, nowe biuro. I produkt. Nie moge sprzedawać byle czego, co produkowane jest w Chinach i szkodzi.
13
Nick 2017-01-27 13:15
Malkontent: człowiek negatywnie nastawiony do życia, niezadowolony z rzeczywistości, we wszystkim doszukujący się ujemnych stron; maruda, zrzęda, tetryk. Definicja ze Słownika Języka Polskiego.
On 2017-01-28 14:58
Ojeju..po co się rozpisywać?? Od razu trzeba napisać FRUSTRATA. My znamy realia firmy i nam nie musisz mydlić oczu ale na marginesie swoje zdanie o Tobie mam...
Hah 2017-01-28 18:23
Nie wytrzymam! Nie, nie z Chin... z PRC?
Roman 2017-01-28 19:01
ha ..nie zauważyłeś sprytnego zabiegu słownego, na który ja czytając "z biegu" ten post też zrozumiałem, ze produkty Amii nie są z Chin, ale po "głębszym" wczytaniu jest tam powiedziane, że: z Chin nie ściągają byle czego co jest tam produkowane :). W sumie bardzo inteligentne zagranie z Chin ale tak jakby nie z Chin :)
On 2017-01-28 21:32
Wciskają nam głupoty jakbyśmy w tej firmie nie pracowali,ludzie przecież my wiemy co jest pięć i towar sprowadzany jest z Chin.
1
Wojtek 2017-01-29 10:11
DO KOLEGÓW I KOLEŻANEK - FRUSTRATÓW PRACUJĄCYCH W FIRMIE AMII :
Moi mili frustraci.
Jeśli nie odpowiada Wam praca w Amii - to się zwolnijcie !!! Rzućcie tę znienawidzoną pracę !!!
A ja gwarantuję wam, że w każdym nowym miejscu pracy znów o swoje niepowodzenia będziecie mogli obwiniać innych, tylko nie siebie. Będziecie mogli marudzić : Że nie macie znajomości, urodziliście się w okropnym kraju i nie wywodzicie się z bogatej rodziny. Że każdy kolega, który coś osiągnął w pracy, nie zrobił tego uczciwie. Ma więcej pieniędzy to na pewno podlizywał się szefom. Jesteście niestety wypaleni w Amii zawodowo. A może też, czego wam nie życzę , jesteście wypaleni życiowo....
Moi mili frustraci.
Miejcie odwagę spojrzeć prawdzie w oczy ! Może to WASZA wina, że jest wam źle ? Może macie byle jakie studia tylko po to, że niby zawsze jest po nich praca ? Może w osiągnięcie zadowolenia trzeba włożyć trochę pracy a wam się nie chce ? Może jest w was zbyt dużo złości i zawiści, że inni mają siłę i odwagę, aby spełniać swoje marzenia ? Może w was marzenia już umarły ? Może nienawidzicie swojego życia, ale się do tego nie przyznajecie ?

A tym, którzy pracują w Amii i są zadowoleni podpowiadam, aby pamiętali, że frustracja życiowa to naprawdę okropna choroba. Frustrata najlepiej ominąć. Nie wdawać się z nim w dyskusje, gdyż nie mają najmniejszego sensu, bo jego mózg jest już zbyt przeżarty frustracją. Najlepiej pourywać kontakty z wszystkimi osobami, które są frustratami, bo szkoda waszego zdrowia.

Tym którzy szukają pracy w firmie Amii - polecam przeczytanie wywiadu o firmie.
Trzeba też mieć na uwadze fakt, że na 100 pracowników zawsze znajdzie się kilku frustratów.....
I że w takim anonimowym miejscu jak to frustraci będą superaktywni.


14
Terminator 2017-01-29 18:31
Czy miedzynarodowym towarzystwem nazywamy jednego, slownie jednego Wlocha? Trudno aby w dziale hz czy nr rozmawiac z klientem po polsku...w innych dzialach porozmawiasz niestety tylko po polsku co moze byc przyczyna tkwienia w tych strukturach co niektorych osob ktore nie znajac jezyka nigdzie indziej po prostu by sie nie odnalazly.
2
Ktoś 2017-01-29 23:04
Słyszałem, że ostatnio dobra znajomość jakiegoś języka bardzo ułatwia dostanie się do pracy.
W działach hz i nr pracuje się głównie w językach obcych. To jest ekstra, bo pozwala naprawdę wykorzystywać języki, które się zna. W handlu krajowym wystarczy polski. Zdarzało się, że ludzie przechodzili między działami w handlu. Między handlem i innymi działami też.
12
On 2017-01-30 19:04
Terminator nie dość, że jesteś mocno niedoinformowany to zapewne zupełnie byś do Amii nie pasował !!!
:( Sorry.
W dziale NR są poza Włochem urocze dziewczyny : Jordanka, Łotyszka, Hiszpanka.
Ale nie dla Ciebie.... praca w Amii.
Za to możesz sobie tu ponarzekać .
14
On i ona 2017-01-31 10:56
No proszę, Polacy nie chcą pracować???
Konrad 2017-01-31 11:37
Aplikuję do działu Nowe Rynki. Na co jeszcze poza dobrą znajomością języków obcych zwracają szczególną uwagę przy rekrutacji?
2
Agnes 2017-02-02 20:17
Raczej trudno jest znaleźć Polaka, który zna języki obce, (oprócz angielskiego, niemieckiego, francuskiego które są najpopularniejsze) na tyle biegle, żeby prowadzić rozmowy biznesowe używając branżowego nazewnictwa technicznego.
9
Agnes 2017-02-02 20:31
Rzetelność, upór, determinację, odpowiedzialność, sumienność - to wszystko będzie Ci potrzebne, żeby zdobywać nowych kontrahentów w krajach, do których firma jeszcze nie eksportuje. Czasami zdobycie nowego rynku wymaga kilkumiesięcznych rozmów, więc osoby ze słomianym zapałem na pewno się nie odnajdą. No i musisz pamiętać, że z uwagi na różnice czasowe, rozmowy z Klientami prowadzone są czasem o różnych porach, (oczywiście oprócz wyjazdów do tych Klientów oraz podejmowania ich w siedzibie firmy). Powodzenia na rozmowie :)
12
Greg 2017-02-03 22:21
Na mojej rozmowie sprawdzali przede wszystkim języki. Pytali też dość szczegółowo o dotychczasowe doświadczenie w handlu. Co dokładnie robiłem, jak, za co byłem odpowiedzialny, etc. Pytali też o dyspozycyjność w zakresie wyjazdów zagranicznych. Dość długo mnie maglowali.
9
Kamila 2017-02-17 13:21
Cześć, ciekawa ta firma Amii i ma fajne ekologiczne produkty. Zastanawiam się nad aplikacją. Czy oprócz tego co wymieniacie, na rozmowie pojawiają się pytania o znajomość ich produktów? Czy szykowaliście się na podstawie ich strony? Znalazłam trochę ciekawych artykułów na temat ich produktów na różnych portalach, ale czy to wystarczy na rozmowę wstępną? Z góry dziękuję za pomoc.
7
Greg 2017-02-24 10:21
Na rozmowie wystarczy podstawowa znajomość produktów. Oczywiście pewnie ich głębsza znajomość zrobiłaby na rozmówcach wrażenie :) I tak, pierwszym zadaniem w firmie, w trakcie okresu próbnego jest nauka produktu. Powodzenia!
7
Adam 2017-03-10 21:27
Widziałem, że szukają specjalisty ds. IT ... czy macie jakieś podpowiedzi co do rozmów kwalifikacyjnych na tą pozycje? Czy dział IT jest duży w tej firmie? Czy to samodzielna funkcja, czy jest tam już jakiś zespół IT? Dziękuję z góry za podpowiedź.
Kryśka Agilera 2017-03-11 07:34
Powiem tak firma spoko wiadomo są plusy i minusy jak wszędzie kierownictwo naprawdę spoko wyrozumiałe zarobki jak dobrze pracujesz to będziesz zadowolony polecam lepszej nie znajdziecie
6
Były pracownik 2017-03-11 15:04
Co Ty za bajki piszesz??ja odchodząc z tej firmy znalazłam pracę o 100%lepszą. I nie polecam tej w której tak świetnie Ci się pracuje.
2
Piotrek 2017-03-11 18:45
Dział IT jest kilkuosobowy, 4-6 osób. Na rozmowie miałem pytanie o PHP , bazy danych, programowanie, serwer. Rozmowy miłe z kilkoma osobami z firmy, od niższego do wyższego szczebla. Powodzenia!!!
6
Moriss 2017-03-20 14:08
Dzień dobry,
AMII to fajnie rozwijająca się, polska firma. Moja praca wymaga kreatywności i elastyczności, bo to jest zdobywanie nowych rynków, nowych klientów. Szablony nie działają, ale satysfakcja jest ogromna. Inicjatywa jest doceniana, także finansowo. Wszyscy pracuja na najwyższych obrotach, ale w godzinach pracy, a nie w domu i w weekendy, a to sobie cenię.
3
Adi 2017-03-22 21:59
Pracowalem w Amii prawie dziesięć lat. Zarobki średnie ale zawsze wypłacana pensja na czas. Zawsze miałem wrażenie ze za kreatywność i pracowitość jestem doceniony. Pracuje się intensywnie ale w godzinach pracy, bez nadgodzin. Chciałem nowego wyzwania i zmieniłem prace na firmę z obcym kapitałem i widzę roznice podejścia do człowieka, teraz jestem tylko trybikiem i nikt nie liczy się z moją wola rozwoju. Wiec ja polecam firmę Amii, szczególnie dla tych pracowitych!
3
Pracownik 2017-03-23 11:39
To wroc do Amii jak było Ci tu tak dobrze.
2
Przyjaciel 2017-03-23 19:54
Ci co lubią wierzyć w bajki niech czytają bzdury które są wypisywane,prawda jest całkiem inna ☺ludzie którzy odchodzą!!! życzę im POWODZENIA nie będziecie żałować.
2
Była pracownica 2017-03-25 11:46
Tylko po co, Geniuszu?
3
On 2017-03-25 18:58
A po to że.....robi się malutkie grono chcących pracować w tej wspaniałe firmie.
1
Ktoś 2017-03-25 19:32
Głupoty tu wypisują ludzie, którzy w Amii nie pracują i wątpię żeby kiedykolwiek pracowali. Może aplikowali i mszczą się, że nie dostali pracy? Kto pracuje lub pracował (Patryk R.) wie, że to porządna, solidna, polska firma, która cały czas się rozwija i w której można uczciwie zarobić i się rozwinąć. Oby więcej takich firm w naszym kraju.
2
Rumcajs 2017-03-26 09:34
trzeba było się podpisać z imienia i nazwiska to byś premie w Firmie dostał :) :) :)
1
Była pracownica 2017-03-26 12:48
Ty też sie podpisz, Rumcajsie, Były pracowniku, Pracowniku, On, Obserwatorze, heiterze.
I nie udawaj, ze jest WAS wielu...
Bo to kamstwo. Jesteś sam.

A najlepiej weź się zwolnij, bo wyraźnie się męczysz.
Odstresowanie poprzez wpisywanie żalu na GoWorku tylko trochę Ci pomoże.
Ale jak sie zwolnisz - wyzwolisz się całkowicie od Twoich problemów w firmie Amii,
Szkoda Twojego zdrowia.
1
Gusiek 2017-03-26 13:46
:D Znowu masz niepełne informacje...
1
Ktoś 2017-03-26 20:45
Premie w firmie są i każdy co miesiąc wie dokładnie za co. To porządna firma. Nie pozwolę jej opluwać nie dla rzekomej sławy tylko z czystej ludzkiej przyzwoitości.
2
On 2017-03-26 22:20
Weź się nie ośmieszaj,jakby ktoś nie znał sytuacji panującej w firmie
2
Hanna 2017-03-27 13:36
Czytaliście wywiad z Prezesem Zarządu Amii? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,17016,wywiad-magdalena-gradzka Przydatne informacje?
Krystyna 2017-03-29 10:25
Ale piękne biuro mają!
1
Zostaw swoją opinię o Amii sp z oo - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amii sp z oo