logo Amii sp z oo

Amii sp z oo

Łódź

Opinie o Amii sp z oo

Wojtek 2016-12-17 10:14
Miły Romanie,
A w ilu miejscach masz umieszczone swoje ogłoszenia, k których piszesz, że szukasz pracy ???
Na pewno w wielu, bardzo wielu . I nie zaprzeczaj, bo nikt Ci nie uwierzy .
Takie czasy.
Pracownicy szukają ciagle lepszej pracy.
Pracodawcy szukają ciągle LEPSZYCH pracowników.
Po to jest nabór prowadzony nie jak napisałeś "od kilku miesięcy" ale non stop.
To co robi ta firma jest absolutnie powszechne i normalne. Dziwię się, że TY się dziwisz :)
11
Święty Mikołaj 2016-12-20 23:54
Śmieszne to co piszesz,ludzie nowi odchodzą albo nawet nie podejmują pracy w tej firmie bo niestety ale firma spada na psy.Ludzie czytaja opinie i chwała im za to........tak na marginesie to napiszę to pod Twoim wpisem......Niech właściciel firmy Amii zainwestuje w Kodeks Pracy dla swoich pracowników. DLA WSZYSTKICH ZDROWYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT!!!!!!!!
Roman 2016-12-21 08:49
Czy aby napewno nadajemy na tych samych falach?

Post:

"Pracownik 2016-12-10 11:09:49 Mili "znawcy" firmy Amii.
To bardzo proste. BR został podzielony na laboratoria. Więc zniknęło stanowisko kierownika BR.
Nie wiecie ?"

JEST NAPISANE JAK BYK: ZNIKNĘŁO STANOWISKO KIEROWNIKA BR

to w końcu zniknęło i nie będzie naboru, czy nie zniknęło i jest ciągłe szukanie? :)

a może jakieś dwie osoby z Amii odpowiadają równolegle na posty bez uzgodnienia ze sobą treści :) :)
1
Wojtek 2016-12-21 09:23
Moi mili frustraci, bo jak widzę sporo tutaj takich.
Pozdrawiam Was serdecznie i współczuję Wam, ... że nie byliście wystarczająco DOBRZY by pracować w Amii.
Widocznie jesteście ... kiepscy !
Ja pracuję w Amii i bardzo mi na tej pracy zależy bo jest fajna.
13
Święty Mikołaj 2016-12-21 09:40
Nie podpisuj się pod imieniem inteligentnej osoby która pracuje w firmie.
Wojtek 2016-12-21 22:47
Święty Mikołaju, dobre rady dla Ciebie :
- Jeśli jak ja pracujesz w Amii , to się zwolnij. Nie męcz się, szkoda Twojego zdrowia. Wyczuwam, że po prostu .... nie pasujesz
- Kodeks pracy kup sobie i nie bądź przestępcą w pracy ( np w godzinach pracy nie wypisuj na Goworku bzdur ) .
15
Roman 2016-12-22 20:37
Miły Wojtku, rozumiem, że wczoraj byłeś na urlopie ?.... :) czy też jesteś przestępcą w pracy? A może w Firmie Amii są równi i równiejsi ? :)
3
Wojtek 2016-12-23 08:51
Romanie, dobrze kombinujesz ! Brawo !
Oczywiste, że w każdej firmie są równi i równiejsi :)
Są też tacy, którzy pracują na zmiany :)
Są tacy, którzy się zwolnili na kilka godzin .
Są tacy na urlopach.
Są tacy na zwolnieniach lekarskich.
NORMALNE .
11
Święty Mikołaj 2016-12-28 15:58
No,no,no......ciekawe czemu odchodzą i czemu są na zwolnieniach. Może najwyzszy czas traktowac ludzi normalnie,przekaż to Wojtku dalej....
5
Lolek 2017-01-07 13:00
My tu gadu gadu, a tu bodajże a w grudniu 2016 pożegnaliśmy Kolegę Krystiana z Nowych Rynków.
Pytanie do Przedstawiciela/li Firmy Amii udzielających się na tym Forum:

Czy Kolega Krystian:
-został zwolniony bo "sienienadał"
- sam się zwolnił bo "presjiniewytrzymał"
- skończył mu się staż
- był w ciąży i poszedł na macierzyński

:)
2
Maja 2017-01-08 12:27
Odp E był mądry :-)
Święty Mikołaj 2017-01-08 14:08
Jednym słowem została sama elita tak jak na PR widać po zdjęciach na stronie
Maja 2017-01-08 15:41
100% racja szkoda ze ludzie którzy pracuja juz pare lat nie sa na tych zdjeciach a ludzie którzy pracuja raptem dawa ni sa

Święty Mikołaj 2017-01-08 16:57
Maju,tak Ci zależy żeby widzieć na tej stronie????
Święty Mikołaj 2017-01-08 16:59
Widnieć☺
On 2017-01-08 19:56
Maja czy Ty nie masz innych problemów tylko taki że nie jesteś na stronie pracowników Amii????poszukaj sobie takiej pracy gdzie bedziesz w gazetce pracowniczej. Taki trochę gowniarski problem. Może właśnie innego nie masz.
3
Wojtek 2017-01-08 21:55
Widzę, że kolegom i koleżankom słabo coś idzie wymyślanie przyczyn nieobecności i znikania pracowników... To sugeruje, że "twórczość" nie jest Waszą mocną stroną :(
Uzupełniam więc listę.
To oczywiste, że w firmie Amii są pracownicy :
- którzy pracują na zmiany :)
- którzy się zwolnili na kilka godzin .
- są na urlopach.
- są na zwolnieniach lekarskich.
- zwalniają się albo się zwolnili, bo praca im nie odpowiadała.
- zostali zwolnieni przez swoich szefów, bo ... nie odpowiadali szefom.

TO DLA NORMALNYCH LUDZI TO JEST NORMALNE .

Moi mili frustraci.
Jeśli nie odpowiada Wam praca w Amii - to się zwolnijcie . Widocznie jesteście ...zbyt kiepscy by pracować w Amii. Ale przy odrobinie szczęścia znajdziecie dla siebie lepszą pracę. Nie męczcie się ! Świat jest piękny ! Nikt Was nie trzyma w Amii !

Jeśli będziecie kiepsko ( z punktu widzenia szefa ) pracować w Amii pomimo tego, że Wam się wydaje, że pracujecie świetnie , to wcześniej czy później ... zostaniecie zwolnieni. Bo nie liczy się to, co tu wypisujecie tylko to jakie są efekty Waszej pracy w Amii . Taka to firma. Wiem, bo ... pracuję.

12
Patryk R. 2017-01-11 21:22
Ludzie,

Dajcie już spokój tej firmie. Przepracowałem tam równo 4 lata i uwierzcie mi na słowo - to nie były najgorsze 4 lata mojego życia. Wręcz przeciwnie - to był bardzo owocnie i sensownie spędzony kawał życia zawodowego w dobrej firmie:

- pieniądze na czas
- wypłata legalna - wszystko na papierze i na konto
- liczne wyjazdy
- fajny produkt, jeszcze fajniejsi klienci
- rozwój
- fundusz socjalny: pożyczki pracownicze, koperta na gwiazdkę i inne dodatki

Ja dzięki pracy w tej firmie poznałem czym jest sprzedaż, zwiedziłem kawał świata, nauczyłem się z powrotem angielskiego.

Natomiast to jest praca w eksporcie - to nie plac zabaw - trzeba być odpornym psychicznie, wytrzymałym na stres, umieć pracować pod presją czasu i nerwów. Przełożeni są wymagający, może czasami zbytnio czepliwi i zbyt szczegółowi, ale ogólnie można się od nich wiele nauczyć.

Nie można używać telefonu? No nie można, ale nigdy mi się nie zdarzyło by przełożony zabronił zadzwonić/odebrać, gdy się go o to po ludzku poprosiło. Zakaz korzystania z komputera w celach prywatnych? To już standard wszędzie...

W pracy się pracuje, a praca powinna być pasją i sposobem na życie. Jeśli praca to tylko wypłata i przykre 8h inwestowane dla znienawidzonego szefa - to taka praca nie ma sensu. Nie tylko w Amii, ale wszędzie.

Szczerze pozdrawiam takie osoby jak R.M., M.G. - pomimo tego, że wielokrotnie dostałem "po premii" i po głowie za różne rzeczy (nawet za błahostki), to miło wspominam i Amii i zespół. I chyba o to w życiu chodzi, nie tylko zawodowym.

Polecam Amii.

Patryk R. (Pasza)
15
Zz 2017-01-12 19:08
A może nie mamy dobrych znajomości????
Lolek 2017-01-13 06:51
Szanowny Patryku

Po to ten portal powstał aby wymieniać swoje spostrzeżenia na temat poszczególnych Firm.
Opinie są różne w zależności od tego kto jak postrzega(ł) daną Firmę. I .. właśnie o to chodzi !!!

Część osób będzie Firmę X wychwalać pod niebiosa, a część będzie po niej jechać i obsmarowywać jak beczkę od smoły - prawo jednych i drugich. Widać tak została przez nich odebrana.

Moim zdaniem Szefostwo Firmy Amii powinno się wręcz cieszyć z pozytywnych ale i tym bardziej negatywnych opinii. Potencjalni "słabeusze" i "kiepscy" nawet nie powąchają myśli aby startować do Firmy Amii. Dzięki temu w Firmie Amii znajdą się sami FIGHTERZY, którzy swoją rzetelną i ze wszech miar oddaną praca będą przyczyniać się do niesamowitych sukcesów Firmy Amii ..i oto chyba chodzi :)
13
Święty Mikołaj 2017-01-13 10:25
Lolku, trafiłeś w dziesiątke !!!
" Moim zdaniem Szefostwo Firmy Amii powinno się wręcz cieszyć z pozytywnych ale i tym bardziej negatywnych opinii. Potencjalni "słabeusze" i "kiepscy" nawet nie powąchają myśli aby startować do Firmy Amii. Dzięki temu w Firmie Amii znajdą się sami FIGHTERZY, którzy swoją rzetelną i ze wszech miar oddaną praca będą przyczyniać się do niesamowitych sukcesów Firmy Amii ..i oto chyba chodzi :) "
10
Były pracownik 2017-01-13 16:47
Wojtku, dlaczego nazywasz ludzi którzy dzielą się swoją opinią FRUSTRATAMI????? Frustraci to zostali.
3
Matylda 2017-01-15 20:01
Nie jest prawdą ze to co masz na mowie masz na wypłacie chyba nikt do tej pory nie napisal o dziwnym sposobie premiowania.
Robot 2017-01-16 23:40
Na własne uszy słyszałem opinie o tej firmie, nie tylko o finansach czy o traktowaniu pracowników ale tez fajne i ciekawe historie,szybko zrezygnowałem chęć złożenia CV.
Artur 2017-01-17 11:25
Zgadzam się z opinią Patryka R. Pracuję w Amii już dość długo. Wszystko, co napisał, to prawda. Amii ma dużo zalet. W tej pracy nie można się nudzić, za to można się dużo nauczyć i rozwinąć. Pieniądze zawsze na czas. Mnie się podoba atmosfera skupienia na pracy i to, że z każdym z kierowników i z zarządu można normalnie porozmawiać.
12
mglisty 2017-01-17 17:25
Ok, wszystko fajnie, ale nikt nie kwapi się napisać jakie zarobki są w firmie. Przynajmniej widełki i możliwości uzyskania premii. Kto wie, niech napisze
mglisty 2017-01-19 09:40
Kurde o konkretach nic jak zwykle. Każdy przekazuje raczej swoje frustracje, albo peany na temat firmy, a może jakieś konkrety, które pozwolą mi samemu ocenić firmę? Jakie zarobki, jakie premie, jakie zadania dzienne, miesięczne, jakie samochody itp.
Ale to informacje mało emocjonalne, lepiej pisać jak tu źle, albo jak tu super.
Dajcie jakieś porządne info o firmie!
Bombka 2017-01-21 09:38
Czy naprawde dla kogos tak istotne jest jakie auta sluzbowe tam maja skoro i tak ma ją najwyzsza kadra a tam wakatow nie bedzie? Stawek nikt nie poda bo to tajemnica sluzbowa kazdy podpisywal umowe o poufnosci wiec boi sie konsekwencji w postaci policji czy sadu bo nie wierze ze osoby ktore wiedza dokladnie kto kiedy odszedl i dlaczego nie wiedza jakie sa stawki.
2
Miruna 2017-01-22 15:58
Umowa i inne sprawy formalne są zawsze w największym porządku.
Wypłaty zawsze na czas. Zasady premiowania od wyniku są znane wszystkim, choć trzeba chwilę poświęcić, żeby sobie samemu premię wyliczyć. Do tego dochodzą premie od kierowników.
Ludzie są w porządku.
Poza tym jak ktoś tu wcześniej napisał firma choć na codzień wymagająca, to w kryzysowych sytuacjach "idzie na rękę", a jak ktoś ma naprawdę problemy, to pomaga.
12
Były pracownik 2017-01-22 21:16
FAŁSZ!!!!!!!!!
Miruna 2017-01-22 23:19
Ja piszę swoją opinię z własnego doświadczenia. Odpowiadam konkretnie Mglistemu. Między innymi dlatego cenię tą pracę.
3
Robert 2017-01-23 07:13
zdajesz sobie sprawe, ze tak naprawdę to wcale nie odpowiedzialas na żadne pytanie Mglistego ?
Ktos 2017-01-24 23:13
W handlu zagranicznym ( nowych rynkach ) kierownik jest wesołym Włochem. Większość pracy (spotkania, materiały, rozmowy w dziale) odbywa się po angielsku. Komunikacja i spotkania z klientami też po angielsku.
9
On 2017-01-27 10:10
Zobaczymy ile ten wesoły Włoch wytrzyma w owej super firmie.
1
Marion 2017-01-27 13:04
Zalety pracy w AMII to:
- jasne zadania,
-dobre godziny pracy,
- uczciwe warunki zatrudniania (umowa o pracę).
-Zespół jest młody, dynamiczny, międzynarodowy, co jest zawsze fajną przygodą.
Jeśli masz w sobie prężność i energię, to Amii to dobre miejsce dla ciebie. Wady? Rynek szybko się rozwija, firma wchodzi na nowe zagraniczne rynki, pracy jest dużo, więc jest pośpiech. Dla wieku osób to może być stresujące. Jedno jest pewne - firma jest w rozwoju, nasze opinie z dzisiaj mogą być nieważne jutro. Ponieważ AMII jest firmą rodzinną, zmieniają się też sposoby zarządzania, patrzenia na pracowników.
Jeśli chodzi o płace, to nie będę się wypowiadać - nie rozmawiam z innymi pracownikami na ten temat, negocjowanie pensji zależy od indywidualnych umiejętności. A co mi się podobało szczególnie? Superszef i fajne, nowe biuro. I produkt. Nie moge sprzedawać byle czego, co produkowane jest w Chinach i szkodzi.
10
Nick 2017-01-27 13:15
Malkontent: człowiek negatywnie nastawiony do życia, niezadowolony z rzeczywistości, we wszystkim doszukujący się ujemnych stron; maruda, zrzęda, tetryk. Definicja ze Słownika Języka Polskiego.
On 2017-01-28 14:58
Ojeju..po co się rozpisywać?? Od razu trzeba napisać FRUSTRATA. My znamy realia firmy i nam nie musisz mydlić oczu ale na marginesie swoje zdanie o Tobie mam...
Hah 2017-01-28 18:23
Nie wytrzymam! Nie, nie z Chin... z PRC?
Roman 2017-01-28 19:01
ha ..nie zauważyłeś sprytnego zabiegu słownego, na który ja czytając "z biegu" ten post też zrozumiałem, ze produkty Amii nie są z Chin, ale po "głębszym" wczytaniu jest tam powiedziane, że: z Chin nie ściągają byle czego co jest tam produkowane :). W sumie bardzo inteligentne zagranie z Chin ale tak jakby nie z Chin :)
On 2017-01-28 21:32
Wciskają nam głupoty jakbyśmy w tej firmie nie pracowali,ludzie przecież my wiemy co jest pięć i towar sprowadzany jest z Chin.
Wojtek 2017-01-29 10:11
DO KOLEGÓW I KOLEŻANEK - FRUSTRATÓW PRACUJĄCYCH W FIRMIE AMII :
Moi mili frustraci.
Jeśli nie odpowiada Wam praca w Amii - to się zwolnijcie !!! Rzućcie tę znienawidzoną pracę !!!
A ja gwarantuję wam, że w każdym nowym miejscu pracy znów o swoje niepowodzenia będziecie mogli obwiniać innych, tylko nie siebie. Będziecie mogli marudzić : Że nie macie znajomości, urodziliście się w okropnym kraju i nie wywodzicie się z bogatej rodziny. Że każdy kolega, który coś osiągnął w pracy, nie zrobił tego uczciwie. Ma więcej pieniędzy to na pewno podlizywał się szefom. Jesteście niestety wypaleni w Amii zawodowo. A może też, czego wam nie życzę , jesteście wypaleni życiowo....
Moi mili frustraci.
Miejcie odwagę spojrzeć prawdzie w oczy ! Może to WASZA wina, że jest wam źle ? Może macie byle jakie studia tylko po to, że niby zawsze jest po nich praca ? Może w osiągnięcie zadowolenia trzeba włożyć trochę pracy a wam się nie chce ? Może jest w was zbyt dużo złości i zawiści, że inni mają siłę i odwagę, aby spełniać swoje marzenia ? Może w was marzenia już umarły ? Może nienawidzicie swojego życia, ale się do tego nie przyznajecie ?

A tym, którzy pracują w Amii i są zadowoleni podpowiadam, aby pamiętali, że frustracja życiowa to naprawdę okropna choroba. Frustrata najlepiej ominąć. Nie wdawać się z nim w dyskusje, gdyż nie mają najmniejszego sensu, bo jego mózg jest już zbyt przeżarty frustracją. Najlepiej pourywać kontakty z wszystkimi osobami, które są frustratami, bo szkoda waszego zdrowia.

Tym którzy szukają pracy w firmie Amii - polecam przeczytanie wywiadu o firmie.
Trzeba też mieć na uwadze fakt, że na 100 pracowników zawsze znajdzie się kilku frustratów.....
I że w takim anonimowym miejscu jak to frustraci będą superaktywni.


10
Terminator 2017-01-29 18:31
Czy miedzynarodowym towarzystwem nazywamy jednego, slownie jednego Wlocha? Trudno aby w dziale hz czy nr rozmawiac z klientem po polsku...w innych dzialach porozmawiasz niestety tylko po polsku co moze byc przyczyna tkwienia w tych strukturach co niektorych osob ktore nie znajac jezyka nigdzie indziej po prostu by sie nie odnalazly.
2
Ktoś 2017-01-29 23:04
Słyszałem, że ostatnio dobra znajomość jakiegoś języka bardzo ułatwia dostanie się do pracy.
W działach hz i nr pracuje się głównie w językach obcych. To jest ekstra, bo pozwala naprawdę wykorzystywać języki, które się zna. W handlu krajowym wystarczy polski. Zdarzało się, że ludzie przechodzili między działami w handlu. Między handlem i innymi działami też.
9
On 2017-01-30 19:04
Terminator nie dość, że jesteś mocno niedoinformowany to zapewne zupełnie byś do Amii nie pasował !!!
:( Sorry.
W dziale NR są poza Włochem urocze dziewczyny : Jordanka, Łotyszka, Hiszpanka.
Ale nie dla Ciebie.... praca w Amii.
Za to możesz sobie tu ponarzekać .
10
On i ona 2017-01-31 10:56
No proszę, Polacy nie chcą pracować???
Konrad 2017-01-31 11:37
Aplikuję do działu Nowe Rynki. Na co jeszcze poza dobrą znajomością języków obcych zwracają szczególną uwagę przy rekrutacji?
2
Agnes 2017-02-02 20:17
Raczej trudno jest znaleźć Polaka, który zna języki obce, (oprócz angielskiego, niemieckiego, francuskiego które są najpopularniejsze) na tyle biegle, żeby prowadzić rozmowy biznesowe używając branżowego nazewnictwa technicznego.
7
Agnes 2017-02-02 20:31
Rzetelność, upór, determinację, odpowiedzialność, sumienność - to wszystko będzie Ci potrzebne, żeby zdobywać nowych kontrahentów w krajach, do których firma jeszcze nie eksportuje. Czasami zdobycie nowego rynku wymaga kilkumiesięcznych rozmów, więc osoby ze słomianym zapałem na pewno się nie odnajdą. No i musisz pamiętać, że z uwagi na różnice czasowe, rozmowy z Klientami prowadzone są czasem o różnych porach, (oczywiście oprócz wyjazdów do tych Klientów oraz podejmowania ich w siedzibie firmy). Powodzenia na rozmowie :)
8
Greg 2017-02-03 22:21
Na mojej rozmowie sprawdzali przede wszystkim języki. Pytali też dość szczegółowo o dotychczasowe doświadczenie w handlu. Co dokładnie robiłem, jak, za co byłem odpowiedzialny, etc. Pytali też o dyspozycyjność w zakresie wyjazdów zagranicznych. Dość długo mnie maglowali.
7
Kamila 2017-02-17 13:21
Cześć, ciekawa ta firma Amii i ma fajne ekologiczne produkty. Zastanawiam się nad aplikacją. Czy oprócz tego co wymieniacie, na rozmowie pojawiają się pytania o znajomość ich produktów? Czy szykowaliście się na podstawie ich strony? Znalazłam trochę ciekawych artykułów na temat ich produktów na różnych portalach, ale czy to wystarczy na rozmowę wstępną? Z góry dziękuję za pomoc.
1
Zostaw swoją opinię o Amii sp z oo - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amii sp z oo