Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Amplus

Pracowałeś w firmie Amplus i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wolf - 2015-09-20 22:39:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdyby nie Ukraińcy to Amplus by popłyną,cała flota ludzi z Ukrainy pracuje za marne pare groszy,jeszcze czekają ze 3miechy na kase,polacy zresztą też 7.50 co to za pieniądze kuroniówka....
zdjecie uzytkownika
ON V-Power - 2015-09-22 09:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kozioł handluje paliwem z agregatów Amplus wczoraj kupiłem od niego 100 litrów po 2,50 ostatnio ciągał naczepę Janickiego i z motogodzin wyszło że agregat przepalił 30 litrów a zatankowane na tą chłodnie było 300 litrów. jak ktoś jest chętny to dzwońcie do niego.
zdjecie uzytkownika
ON Verva - 2015-09-22 09:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a Grecki udaje Graka że o niczym nie wie i się Dzielą fi fty & fi fty
zdjecie uzytkownika
krzybuk - 2015-09-24 01:24:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale jaja a tu dalej ciekawie się dzieje.
zdjecie uzytkownika
Konsultant - 2015-09-24 17:52:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Policji też można odmówić poddania się BADANIU. Jeśli pracownik podpisał zgodę w oświadczeniach dołączonych do umowy albo podpisał regulamin pracowniczy a w którymś z tych dokumentów jest zobowiązanie do poddawania się KONTROLI alkomatem to sorry ale dopisując uprawnienia pracodawcy z cytowanych powyżej aktów prawnych pracownicy ochrony działają legalnie. Inną sprawą jest wyrażenie zgody pracownika na poddanie się kontroli. Zawsze można odmówić i pracodawcy i Policji również. Trzeba jeszcze rozróżnić kiedy mamy do czynienia z BADANIEM a kiedy z KONTROLĄ. Kolejna rzecz to obowiązek poddawania kontroli alkomatem kierowców, operatorów maszyn w tym również wózków widłowych itd. itd. Na takie okoliczności są dedykowane kolejne rozporządzenia.
zdjecie uzytkownika
bg - 2015-09-24 19:14:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako, że większa większość osób zatrudnionych w tej firmie jest zatrudnionych na podstawie umowy zlecenie, nie podpisuje żadnych kwitków dotyczących badań alkomatem. A pracodawca według akt prawnych może sprawdzić pracownika według określonych przepisów i osób a nie jakiegoś ochroniarza z Justus.


Po drugie, to nie ma reguły czy sprawdzany jest wózkowy, operator jakiejś maszyny czy osoba za stołu, więc dlaczego pracownicy biura nie są sprawdzani ?
zdjecie uzytkownika
kelweserar - 2015-09-29 08:14:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tak tych papierków do pisania będą dokładać, to będzie trzeba parę księgowych zatrudnić, może o to chodzi?
zdjecie uzytkownika
kerd - 2015-10-08 16:32:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko chyba trzeba kontrolować, no ale gorzej jednak będzie jeśli to wszystko jeszcze później będzie trzeba wprowadzić do systemu komputerowego, a prędzej czy później jednak do tego dojdzie według mnie, co by nie mówić, usługi jakie oferują są dobre, no ale zarobki jednak pozostawiają trochę do życzenia.
zdjecie uzytkownika
gds - 2015-10-08 20:37:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dają tylko swoim zarobić, reszte mają głęboko w ...
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-10-09 10:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kozioł nie chandluje masz złe informacje on porostu jezdzi na amplusa ropie tej co powinna byc w agregacie wiadomo tez ze popsuł silnik w naczepie amplusa bo jej wogóle nie włanczał a rope tankował. Ale to jest tajemnica jak równiez to że zawarł koalicje z pewnymi personami w tej firmie nie trudo sie domyslic z kim
zdjecie uzytkownika
Lelek - 2015-10-17 20:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od lat ta sama stawka godzinowa 7,50zl. I nie zanosi się na podwyżki. Ludzie zaczynają myśleć o zmianie zakładu pracy i to spora część załogi
zdjecie uzytkownika
nn - 2015-11-04 07:42:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JEDNA WIELKA CHUJNIA.MOBING I TRAKTOWANIE PRACOWNIKA JAK ŚMIECIA.PAJACE!!!!!
zdjecie uzytkownika
tabliczka mnożenia - 2015-11-09 02:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ciekawe, rotacja nie jest u nich duża, ale pojawiło się ogłoszenie, że jest poszukiwany ktoś na stanowisko informatyka. Najważniejsze, że podstawą zatrudnienia jest umowa o pracę, zdecydowanie mam dość śmieciówek. Wymagają 2 letniego doświadczenia no i wykształcenia wyższego np informatycznego lub pokrewnego.
zdjecie uzytkownika
bobi - 2015-11-09 20:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Układy rządzą, bez niech tak jak kolega wyżej pisał
zdjecie uzytkownika
hesans - 2015-11-11 10:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
każda firma będzie wymagała podobnych rzeczy - mnie to jakoś specjalnie nie dziwi, w końcu chcą mieć pewność, że kandydat to nie będzie jakiś mietek spod mostu
zdjecie uzytkownika
felek bez szelek :) - 2015-11-11 14:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to co tutaj jest napisane to cała prawda z małymi wyjątkami ale to nie wazne...ludzie pracuja po pare ładnych lat i jada na smieciówkach a przychodzi taki młody nierób i dostaje umowe o prace śmiech na sali...jesli chodzi o kierowników K.Cz i J.M to mogli by sie wziaść za konkretną prace u siebie w żłobach a nie chodzic jeden za drugim z rękami w kieszeni i cwaniakowac kim to oni nie sa... a co do zarobków to śmiechu warte :) Tyle w tym temacie...
zdjecie uzytkownika
mipa - 2015-11-13 14:30:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no masz racje hesens a fajne jest to ze ze jednak jest ta umowa o prace, jednak daje to jakas stabilnosc zatrudnienia
zdjecie uzytkownika
nn - 2015-11-14 07:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [felek bez szelek :) - 2015-11-11 14:45:04]:
masz rację, co do K.CZ i J.M.wielki szacun dla Ciebie.
zdjecie uzytkownika
minus - 2015-11-15 19:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@hesans, racja że umowa o pracę to ważna kwestia, ale dają też możliwość rozwoju poprzez szkolenia co tym bardziej zachęca.
zdjecie uzytkownika
yyy - 2015-11-22 16:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam zatrudnienia, wszędzie tylko widać układy, zero szacunku do pracowników i do tego marne zarobki, bo biuro się musi nachapać (w biurze więcej pracowników niż na halach)
zdjecie uzytkownika
ww - 2015-11-25 23:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A widzieliście turka. Tak mu sie dobrali do ... że od miesiąca leży na placu pod autami i sam naprawia. Może reszta się w końcu też ruszy z za biurka.
zdjecie uzytkownika
dyzio - 2015-11-28 16:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szczególna pochwała dla Brygadzisty Tomasza P
zdjecie uzytkownika
Zyzio - 2015-12-03 14:24:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo że na mechanice nie są wysokie zarobki, ale jesli ktoś to lubi, to nie powinien się zastanawiać. Warto zadzwonić, albo pójść osobiście, bo oferta nie pojawia się za często, ale wiem, że można trafić na nabór
zdjecie uzytkownika
SŁABY - 2015-12-10 18:56:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ludzie co byście napisali to tam nic się nie zmieni panowie.K.CZ.jakaś kultura na magazynie.pan J.M.pełna wiocha do ludzi z mordą myśli że tym wystraszy,kierownik z taką kulturą ciężko mu dopasować stanowisko.a dupowłazy.Emil,Bociek,Damian i cała reszta kierowników za parę groszy podwyżki i te Mitsubishi i toyoty co do nich ślinią się jak pies do kości ludzi by potopili w łyżce wody potopili.I wy myślicie co coś dostaniecie.paczki albo po 100zł na święta i radości co nie miara ,podpisów za te datki sześć żeby tylko socjal się pokrył wszyscy szczęśliwi a najbardziej księgowy/wa że jest w papierach ok.I Za dwa tygodnie orki przed świętami z naciskami kierownictwa za paczuszkę zapominają o zmęczeniu i dziękują z całego serduszka.Sami sobie kłody podkładacie.Pozdrawiam i życzę zadyszki przed świętami.
zdjecie uzytkownika
Hikik - 2015-12-13 17:50:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@SŁABY Jeżeli jest tak źle w tej pracy to czemu ludzie wciąż w niej pracują? Jakoś nie słyszy się o dużej rotacji pracowników. Nie widzę też, by szukali teraz kogoś.
zdjecie uzytkownika
kelweserar - 2015-12-14 14:41:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [SŁABY - 2015-12-10 18:56:20]:
Prace się zmienia jak nie odpowiada. Sporo dodatkowych jest na tą orkę. Co do magazynu jest lepiej niż wcześniej, ale to też od danej zmiany zależy i atmosfery panującej na niej. Atmosfera w pracy jest bardzo ważna.

Układy masz w każdej większej firmie/spółce, w życiu prywatnym niestety wiele się opiera na układach. Na to nic nie poradzisz bo takie jest życie, może przeżyłeś za mało wiosenek i nie rozumiesz.

To jest centrum dystrybucyjne i tutaj nigdy nie będzie lekko. Zadyszkę mają wszystkie centra dystrybucyjne. Mało realne, aby tutaj wszystko było idealnie. Wiadomo, że najlepiej było by wygrać w lotto 20 mln i nic nie robić do końca, tak się mówi, bo totkowi milionerzy z reguły kończą z długami, bo nie umieją rozporządzać pieniędzmi jak ludzie majętni, ale to temat nie na forum amplusa.
zdjecie uzytkownika
czlowiek - 2015-12-28 14:55:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [SŁABY - 2015-12-10 18:56:20]:
ludzie na zleceniu ani grosza na mikolaja nie dostali .a na umowach to co mieli dac to znowu odbili z prremii .zal mi zakladu .
zdjecie uzytkownika
niesłaby - 2015-12-29 11:00:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [SŁABY - 2015-12-10 18:56:20]:
Dalej stoisz w kącie i płaczesz? Mama pieluchy nie zmieniła?
zdjecie uzytkownika
eldorado - 2015-12-30 15:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@czlowiek ale to nie było nawet podwyzek na świeta czy jakiś bonów? Wydaje mi się, że u nich powinni troche system motywacyjny zmienić w firmie i tyle.
zdjecie uzytkownika
heskey - 2016-01-07 13:08:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czlowiek - 2015-12-28 14:55:08]:
Nikomu nie odbili, po prostu zapomnieli co niektórym wypłacić nadgodzin za listopad, licząc na to, że nie wszyscy się upomną o to. Hehe, taki sobie mały myk :)
zdjecie uzytkownika
haku - 2016-01-08 01:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [heskey - 2016-01-07 13:08:59]:
oj spokojnie oni na pewno przypadkiem tak nie zapomnieli o niczym. Wydaje mi się ,że w amplusie to akurat wszystko ma swoje powody. Ale niektórzy mimo to nie narzekają
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-01-08 11:08:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca na kontroli jakości po 12h?warzywa,owoce itp.spoko czy raczej?????
zdjecie uzytkownika
czlowiek - 2016-01-09 09:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie polecam nikomu tej firmy ,tam jest kolchoz pracy ,wyzysk ludzi jak tylko sie da i nieszanowanie pracownika !!!!wszystko na ten temat .best regards!!
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-01-09 10:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego (czlowiek) czy chodzi ci o ten Prandocin czyli warzywa itp.czy Niegardów bo nie wiem czy to samo się robi w tych samych zakładach?ale dzięki za info teraz przynajmniej ludzie wiedza jaka to jest wspaniała firma
zdjecie uzytkownika
Jędrula - 2016-01-10 18:57:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam mam zupełnie inne zdanie niż reszta tu obecnych osób. Firma jest dobra, wcale nie jest tak, że traktują pracownika źle i go nie szanują. Znajomy u nich pracuje już 3 rok i nigdy na nic nie narzekał! Gdyby szukali teraz pracowników to z chęcią bym się do nich zatrudnił, ale niestety nie widzę ofert. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
nn - 2016-01-11 06:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jędrula - 2016-01-10 18:57:50]:
Są przyjęcia,więc startujdoPrandocina.
zdjecie uzytkownika
lelek - 2016-01-11 06:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już troszeczkę pracuję w tej ,,firmie".Obiecali paru osobą umowę o prace we wrześniu i do tej pory cisza.Dwie osoby z opakowań mają zamiar odejść.Papierków do wypisywania coraz więcej,a na godzinę dalej 7,50 zł.
zdjecie uzytkownika
felek bez sz - 2016-01-11 09:53:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [minus - 2015-11-15 19:03:20]:
widać strach u was że boicie sie na pisać że to Kamil Cz oraz Janusz Mł nie wiem dlaczego ale Kamil jakoś jakoś obleci ale Janusz to tak jak kolega napisał czysta wiocha prawdziwy cham
zdjecie uzytkownika
leszek - 2016-01-13 03:49:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Jedrula, to wydrukuj Cv i daj znajomemu, niech zaniesie do kadr, moze znajda dla Ciebie miejsce. Może ktos w ogóle potwierdzic te 7,50 za godzinę, bo wydaje mi się, że jest jednak ponad 10 złotych jak minimalna krajowa nakazuje.
zdjecie uzytkownika
kelweserar - 2016-01-16 14:15:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
7,50 na rękę, co daje lekko ponad 10zł brutto na godzine. ; Nasz rząd też musi zarabiać.
zdjecie uzytkownika
jako - 2016-01-16 23:11:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
troche nie chce mi się wierzyć, przecież są liderem w branży dystrybucji świezych warzyw i owocow, wiec domyslam sie ze pracy jest bardzo duzo, jak to na produkcji,ale nie przesdzajcie z tymi okresleniami...
zdjecie uzytkownika
ter - 2016-01-19 13:27:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jako - 2016-01-16 23:11:55]:
Wykarmić biuro muszą a tam 3x więcej osób niż na hali
zdjecie uzytkownika
dirin - 2016-01-19 21:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jako, na produkcji zawsze nie jest łatwo, ponieważ jest praca fizyczna. Trzeba się namęczyć żeby wyrobić normę, no ale 2000 złotych na hali wpadnie...
zdjecie uzytkownika
soho - 2016-01-20 16:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
http://amplusfoods.com/ I oto jest link do nowej szaty graficznej amplusfoods. Naprawde zachwyca stronka na poziomie klasy europejskiej jeżeli chodzi o sektor handlu w jakim firma działa.Jednakże zainteresowała mnie zakładka KARIERA i tam napotykam siatke ikon . Uwagę zwraca ATRAKCYJNE WYNAGRODZENIE nie da się zaprzeczyć firma idze w dobrym kierunku osoby które zatrudniły się na przestrzeni ostatniego roku lub dwóch w końcu pożegnały umowy śmieciowe i uzyskały umowy o prace. I na tym moje superlatywy dla firmy wygasają. Ponieważ pracując już dobrych pare lat w firmie dalej mam podstawę jak wszyscy Ci co pracują kilka miesięcy mimo iż nie jednego uczyłem jak tą prace właściwie wykonywać . Firma nie motywuje niczym tylko zniechęca ponieważ dla czego się starać skoro za dobrze wykonywaną prace nie można usłyszeć nawet dziękuje nie wspomniawszy o podwyżce.Następne ikony nieograniczone możliwości rozwoju , doskonała atmosfera w pracy . Czy naprawde orientujecie się co dzieje się w zakładzie pracy, wydaje mi się że nie.
zdjecie uzytkownika
czlowiek - 2016-01-20 17:09:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszedzie słychac firma sie rozwija ,tylko wyplaty stoja w miejscu i stawnka godzinna sie nie zmienia .Ale powoli ,powoli skonczy im sie zerowanie na ludziach jak najtanszym kosztem !!!!
zdjecie uzytkownika
ger - 2016-01-20 19:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czlowiek - 2016-01-20 17:09:28]:
Co się rozwija ? Chyba sektor biura, rok temu wyjeżdżało tyle samo palet może ciut mniej a 5x mniej osób w biurach dawało radę więc teraz by niby nie dawali ? Dalej na nich róbcie
zdjecie uzytkownika
ger - 2016-01-20 19:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [soho - 2016-01-20 16:33:21]:
Atrakcyjne wynagrodzenie ? Wypłata rzędu 1700-2000 tyś złotych ma być atrakcyjna ? Ciekawe dla kogo, bo więcej się nie zarabia na hali (oczywiście w tym liczone są nadgodziny ustawowe). Najgorsze jest to, że czy ktoś robi czy nie, to dla nich nie ważne bo etaty są na takich samych podstawach.
zdjecie uzytkownika
romk - 2016-01-21 21:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ger wydaje mi się, że to zalezy, różnie jest, ale średnia to faktycznie 2000 zł bedzie, No jako handlowiec to oczywiście wiecej zarobisz u nich, to bez dwóch zdań w ogóle jest.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Szybka
Pytania: Uprawnienia na wózki widłowe,
Badania sanepid
zdjecie uzytkownika
NN - 2016-01-22 21:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest taka prawidłowość w biznesie,aby firma się rozwijała i miała sporo na koncie, trzeba poszanować i dać zarobić pracownikom produkcji a potem myśleć o przyjemnościach
zdjecie uzytkownika
lelek - 2016-01-27 15:38:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1350 zł za 180h na rękę wiem bo tam pracuję(dla zainteresowanych)na zleceniu.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Amplus!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amplus

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert