brak logo

Paks'D

Rajsko

Opinie o Paks'D

Eryk 2010-02-16 12:18
Praca ciężka -duży hałas stare i nie bezpieczne maszyny, zarobki małe ale obietnic wiele ciągłe pretensje i brak stabilności . Dyrektor o niczym nie decyduje .Mistrzowie ślepo wykonujący polecenia a jeden przesadnie ambitny .Z dachu kapie , pod nogami olej mizerne warunki socjalne .

8
jo 2013-08-07 17:21
a jak tam [usunięte przez moderatora] z Jawiszowic?[usunięte przez moderatora] to podobno niezła oliwa i lewus
3
marcin 2013-12-11 13:54
ludzie to porażka ta firma(usunięte przez administratora)
2
Pączek 2013-12-28 23:41
(usunięte przez administratora) No cóż firma nastawiona głównie na wyzysk (bo płacenia 1500zł netto inaczej nazwać nie można...). Co do mistrzów to nie ich wina, sami o siebie dbać muszą, nie wykonają polecenia to polecą ze stanowiska, a może i z roboty. Gdy kierownikiem był pan (usunięte przez administratora) było pociesznie, pracowników za wszelką cenę zatrzymywał, ale i sam skapitulował;] Jw. maszyny stare, głośno, zimno, a w lecie o wodę doprosić się ciężko, syf na hali, jedyna zaleta tej firmy to ludzie w niej pracujący i to też nie wszyscy:) Jeśli ktoś lubi robić jak robot, za grosze, w hałasie i jego celem jest odbębnienie 8h i lotka do domu to jest to firma dla niego!
1
Staś 2014-01-18 16:58
Moze w koncu da sie zarobic w tej firmie wiecej,zart pozdro dla lisa i wiecznie nie zadowolonego.
1
Paulina 2014-01-31 11:27
TO fikcja ,zarobki marne ,na hali mniej niż 15 st.woda zimna do mycia rąk w ub.Ogolny haos ,wyśrubowane normy i mierzenie czasu za plecami.Praca dla desperatów,i polarnych niedzwiedzi.
1
Kolo 2014-02-01 14:48
Wypadek był ,dobrze że żyją ,powinien przygotować tą prasę do produkcji ustawiacz a nie słabo przeszkolony pracownik .
aa 2014-02-03 11:20
jak doszlo do wypadku? nie wyciagneli ogranicznikow transportowych czy co wylecialo? z narzedzia cos?
3
KOLO 2014-07-31 14:15
W Paksie nic się nie zmieniło ,zarobki marne ,wymagania wielkie .Kręcąca głowa chodzi po hali i nic mu się nie podoba ,rozprasza pracowników ,ludzie mają stres jak go widzą czepia się wszystkiego .Jednym słowem KRETYN.
3
Darek 2014-10-13 21:02
Znów firma kombinuje z premiami ,szkoda naszego czasu .
Immul 2015-02-18 14:44
a może jest jeszcze nadzieja na jakikolwiek komentarz dotyczący pracy w Paks'D ? Przecież firma zatrudnia ogółem ponad 200 pracowników, w tym szereg wysoko wykwalifikowanych specjalistów w zakresie automatyki i sterowania. Od początku swego istnienia firma wyspecjalizowała się w zakresie projektowania, produkcji, montażu i uruchamianiu urządzeń dla takich gałęzi przemysłu jak : energetyczny, górniczy, hutniczy, motoryzacyjny, spożywczy i inne. Może znajdzie się ktos kto opisze swoje doświadczenia
1
MAŁPA 2015-03-03 18:45
Może zapytać mnie ja aktualnie tam pracuje i szczerze odpowiem a to co czytam to ktoś sobie z palca to wyssał :)
asia 2016-10-09 13:44
a o jakim stanowisku mowicie? wiem, ze wczesniej nawet i sprzataczki poszukiwali, nie ma innych ofert pracy dla kobiet?
uchodźca 2016-11-01 22:33
Pracy jest dużo. Wiadomo firma przechodzi troszkę trudny okres ale zapewnieni jesteśmy że od nowego roku wróci wszystko do normy. Fakt jest taki że hałas jest ale idzie sie przyzwyczaić są linie, ale też i inne stanowiska i nie tylko sprzątaczki bo są już dwie i to zapewne wystarcza. Ale ekipa naprawcza czy bezpośrednia produkcja potrzebuje ludzi. Sam dostałem się tam przez przypadek, bo potrzebowałem pracy a pak's mnie przyjął. Jeśli ktoś nie boi się pracy fizycznej i doświadczeń nowych to jest mile widziany. Od starszych pracowników słyszałem jak to nie było kiedyś, teraz śmiało mogę powiedzieć że jest lepiej niż było i będzie lepiej, Praca jest ciężka fakt choć nie na każdym stanowisku ale ludzie z produkcji którzy Tworzą trzon Paks'd są wspaniali i nigdzie takiego zgrania i takiej atmosfery a co zapewne najwazniejsze dla nowych pracowników wypłaty za dobrze wykonaną pracę pomimo stanu maszyn nigdzie nie dostaniecie. Tak ze Asiu śmiało, bo jest warto.
4
Staś 2016-11-25 13:03
Ty uchodżca ...nie wchodż tak daleko z wazeliną ,ważne ze pijaczków pozwalniali święte krowy.
2
ja234 2016-12-23 20:08
Ta firma to układy i układziki więc zależy gdzie trafisz, co do pracy to dyrektorzy i kierownicy nie wyciągają odpowiednich wniosków za szkody wyrządzane przez pracowników przez to ludzie mają wszystko w dupie. Praca na chwilę nie na dłużej. Zarobki w granicach 2000 jeśli masz pełne premie i jakąś sobotę.
9
Hanna 2017-03-30 13:24
A jakie benefity oferowane są pracownikom?
Szczery 2017-08-01 19:15
Możesz liczyć na wodę źródlaną CZATORIA gazowaną lub nie ( w okresie dużych upałów oczywiście). Na więcej nie licz. Ps - zapomnij o jakichkolwiek benefitach typu: prywatna opieka medyczna, karta MULTI SPORT, wczasy pod gruszą, itp.
Hanna 2017-08-14 10:26
@Szczery - a czy pracodawca zapewnia możliwość rozwoju sowim pracownikom w postaci np. szkoleń/kursów? Czy w firmie jest jasno określona ścieżka kariery?
Stalowy 2017-08-17 21:34
Z pakowacza na operatora a jasno okreslone jest ze jak nie ma pracy to NARA????
Dżinks 2017-09-28 19:40
Jak sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie podoba to nara!
Szczery 2017-10-06 09:52
Do Hanna.
Jeżeli jesteś kimś z rodziny od Dyrektora lub Prezesa to będziesz zajmowała dobre stanowisko mimo że nie masz żadnej wiedzy w danej dziedzinie. Szkolenia i kursy to są we wszystkich innych firmach ale nie tej. W tej firmie możesz sobie papierosa zapalić na hali przy prasie po godz. 16 jak Dyrektor pojedzie do domu. Jeżeli pracowałaś kiedyś w firmach / fabrykach w których produkuje się części samochodowe to Paks'D będzie dla Ciebie śmiechem na sali. 95% osób tam pracujących nie wie co to jest norma IATF i co jest w niej określone, nie wiedzą do czego służy 5S, nie mają zielonego pojęcia o narzędziach LEAN itp. Reasumując jeżeli masz jakąkolwiek wiedze, szkołę (studia) nie pchaj się tak bo zamiast się rozwijać cofniesz się dwa a nawet trzy kroki w tył. Pozdrawiam
1
Renomowany 2017-10-14 23:09
Jak Ci sie to nie podoba to po ch... tam pracujesz i wypisujesz takie poj... rzeczy.... wystarczy podstawowa wiedza z zakresu IATF i zadad 5 S by pracowac w firmie z branzy automotiv. Pracowalem w wielu firmach tego typu i wiem jednobze IATF bardziej potrzebne jest 'gorze'niz szaremu pracownikowi bo Twoim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obowiazkiem jest pracowac zgodnie z Technologia i pilnowan KNP a 5S jest dobre dla firm azjatyckich bo przy takim rozwoju polskiej branzy motoryzacyjnej wazne jest bys wszystko mial poukladane na swoich miejscach i wiedzial gdzie czegos szukac. A narzedzia LEAN po co to konu wiedziec? Wazne ze przychodzisz i chcesz pracowac i robisz to co do Ciebie nalezy nie trzeba byc specjalista od wszystkiego sa ludzie ktorzy chca robic to co umieja i jakos przezyc a jesli masx z Tym problem to idz ku... do Opla Fiata GM Toyoty lub innej duzej firmy zrob studia i wymadrzaj sie tam... bo jak dla mnie to jestes kims kto szuka roboty takiej by sie nie urobic i nie pobrudzic i nie ryzykowac zdrowiem czasem i zyciem prywatnyn dla tego by ku.. wyzyc jakos w kraju w ktorym pracy jest malo... a jesli przeszkadza Ci to ze sa osoby palace w firmie to tez radze Ci sie zwolnic bo zaloze sie ze zal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ci sviska ze niektorzy sie staraja i odrabiaja by troche w ciezkiej pracy odetchnac chociaz na te 2 wiele znaczace minuty w 8 godziibej ciezkiej fixycznej pracy z duzym halasem. Pozdrawiam madrale
Szczery 2017-10-17 15:46
Jezeli pracowałeś w wielu firmach tego typu to wiesz jaki poziom reprezetuje firma Paks'd i jakie zasady tam panuja. Ludzie tam pracujacy maja wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jedyne co trzyma ludzi w tym zakladzie to sielanka szczegolnie na 2 zmianach po godz 16 jak dyro pojedzie do domu. Szkolenia jakosciowe to jakas fikcja. Podpisywacie listy w czasie przerwy. Maszyny bardzo stare i niebezpieczne. Wszedzie cieknacy olej z pod pras itp. Jezeli chodzi o dokumentacje stanowiskowa to wiekszosc wypelnia ja na odpier...ol byle by sie zgadzalo na koncu. Ps. Opel i GM to to samo a scislej mowiac to juz PSA jezeli sie choc troche tym interesujesz. Poza tym zeby ludzie na zwyklych stanowiskach roboczych dobrze pracowali potrzebna jest odpowiednia motywacja do pracy i dobra kadra zarzadzajaca a w tym zakladzie tego brak.
Szczery 2017-10-17 18:24
Renomowany w kazdym szanujacym zakladzie pracy jest wyznaczone miejsce do palenia papierosow a nie jak w Paksie jaranie po kiblach. Postaw sie na miejscu osob ktore nie pala a chca sie normalnie w zyciu wysiusiac. Malo przyjemne zalatwiac potrzeby wizjologiczne w miejscu gdzie jest tak najarane ze mozna zawiesic przysłowiową siekiere. Niedopomyslenia jest rowniez palenie na hali produkcyjnej przy obsludze maszyn a w Paksie jest to normalka. Kończąc ten wpis to ten zaklad jest dla osob ktore wola zarobic male pieniadze wzamian za calkowity brak zaangazowania w wlasny rozwoj osobisty.
Zostaw swoją opinię o Paks'D - Rajsko
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Paks'D