brak logo

FABRYKA MEBLI TAPICEROWANYCH TOMBEA

Swarzędz

Opinie o FABRYKA MEBLI TAPICEROWANYCH TOMBEA

keniu 2013-06-06 20:08:20
czy to prawda że nie tak dawno były znowu obcinki?
czy tam jest lekarz, bo może by się komuś przydał )))
teraz chyba wiadomo po co ten teledysk pt "ERA TAPICERA"
złe słowa są dobrane, bo powinno być :
Wybierz swoją przyszłość już teraz, uciekaj z Tombea już teraz.
3
obserwator 2013-06-18 17:03:16
Nene - 2013-04-08 16:39:29

Jak tu wygląda sprawa z zarobkami? Czy idzie zarobić. Ile mają stolarze na godzinę z 14zł jest? A jak wygląda sprawa z zarobkami na akord u tapicerów, wyjdzie się te 180zł dniówki przez 10 godz. powiedzmy?

Niech ktoś kto tu pracuje, niech powie prawdę i czy to prawda że przestali na święta coś dawać? Pozdro
Rambo? Co ty tutaj robisz?!)) )) ))
3
Nene 2013-06-19 17:09:52
obserwator - 2013-06-18 17:03:16

Nene - 2013-04-08 16:39:29

Jak tu wygląda sprawa z zarobkami? Czy idzie zarobić. Ile mają stolarze na godzinę z 14zł jest? A jak wygląda sprawa z zarobkami na akord u tapicerów, wyjdzie się te 180zł dniówki przez 10 godz. powiedzmy?


Niech ktoś kto tu pracuje, niech powie prawdę i czy to prawda że przestali na święta coś dawać? Pozdro
Rambo? Co ty tutaj robisz?!)) )) ))
A chciałem się czegoś dowiedzieć, ale już swoje się dowiedziałem )))
Niech pan prezes Misiorny sponsoruje sobie ten klubik Unie Swarzędz.
A skąd Ty to wiesz że to ja???
3
Ramzes 2013-06-24 21:35:34
zax - 2013-06-24 21:14:31

Hej, widzę, że humory Wam dopisują, czyli atmosfera w Tombea jest fajna? Jest z kim na szluga wyjść i gdzie? Kasa wpływa na czas?
Mam tu kumpli i wiem że kasa jest na czas w tej firmie.
Jojojojojo 2013-07-30 15:45:40
anonim - 2013-06-30 18:04:56

Witam, po wpisach widać, że ekipa w firmie zgrana. ale ludzie dajcie mi znać czy są jakieś szkolenia i ile na nadgodzinach w FABRYKA MEBLI TAPICEROWANYCH TOMBEA wycisnę?
Nadgodziny? Haha dobre. Jak chcesz to przyjdź, niedługo znowu zapewne kolejne obniżki. Więc nic dziwnego że ciągle poszukują nowych pracowników.
Jojojojojo 2013-08-07 14:07:40
tylko że jak ta firma znajduje się w toruniu to ja mieszkam w moskwie.
1
Jojojojojo 2013-08-15 18:28:04
Leszek - 2013-08-15 13:55:52

To gdzie się mieści siedziba firmy Tombea? Bo na goworku jest wpisany Toruń, stąd pewnie to pytanie Anonima. Nie wiecie, czy nie szukają tapicera?
już tobie mówię gdzie się znajduje. to jest w sumie gmina swarzędz a firma znajduje się w łowęcinie.
to że tam pisze toruń, to kiedyś pisało tam łowęcin.
ale to ludzie z gowork mogą w każdej chwili zmienić np : manieczki ))))
ja nie jestem administratorem.
owszem, potrzebują tam tapicerów i wogle pracowników, bo starzy uciekają a przychodzą nowi i odwalają kaszanę. czy stolarz czy pakowacz, wszystko na akord a i tak nie zarobisz po ostatnich obcinkach. poczytaj od początku forum, to będziesz wiedział.
1
a. 2013-09-21 11:14:44
do kolegi wyżej: ja jak czytam niektóre opinie, to wcale nie jest mi do śmiechu... Pracowałeś kiedyś w Tombea i odszedłeś? Czy Cię zwolnili? Dlaczego, jeśli mogę wiedzieć?
a. 2013-09-22 11:04:36
Nie, weekend jest i szukam sobie lepszej pracy, to pytam o szczegóły, to zbrodnia? Chyba to odpowiednie miejsce, nie? Sam pracujesz w tombea? Coś jest nie tak?
MAFIA 2013-09-23 12:47:36
MAŁO ZAROBI, DUZO ROBOTY
2
2013-09-25 20:18:38
Znam wszystkich którzy mogą się kojarzyć z nickiem mafia i wydaje mi się że ktoś się podszywa pod tą nazwę po to by narobić innym problemów !
zdzichu z karpacza 2013-12-29 17:50:56
czy ktoś mi odpowie na pytanie czy w tej firmie istnieje słowo organizacja pracy? kto panuje nad produkcja?
1
zdzichu z karpacza 2014-01-25 01:18:32
witam wszystkich.... czekam na nowe opinie....co tak ostatnio ich mało???
1
zdzichu z karpacza 2014-05-08 17:45:14
nikt nie dodaje nowych opini? kiedy druga czesc teledysku???
nowa 2014-05-08 21:19:50
ile zarabia u was krawcowa? chcę zmienić pracę i do was nawet bym miała najbliżej.
z 2014-06-10 00:07:29
Witam,
Chciałbym poznać państwa opinie na temat stanowiska brygadzisty, mistrza którego poszukuję ta firma, zarobki, rotacja itp???
1
czek 2014-08-21 07:02:44
tapicerow bys zrozumial? wysylaja na urlopy bo roboty nie ma od 3 miesiecy, kolejni praownicy odchodza, 11 zl na godzine w 3/4 firm masz wiecej i do tego zapewniona stala prace, a nie to co tutaj. Cala praca i twoja kariera zalezy od tego jak dobrze potrafisz sie podlizywac. Kto biega, kapuje, utrudnia innym prace bedzie mial dobrze zaplacone. Brygadzista robi co moze zeby ta atmosfere naprawic ale co on sam zdziala ? Atmosfera w firmie STRASZNA.
To nie ta sama tombea co kiedys. A placa ? kaprys kierownika. Jaki ma humor tyle da.
Wyplay bardzo rozne. raz 1000 zl, raz 2500, raz 1500. Ja zaczynam szukac czegos stabilnego. pozdrawiam.
czek 2014-09-18 20:41:54
krojczych bo poszli do Zaparoha. Kilku tapicerow tak samo. Kazdy czekal na otwarcie tamtej firmy zeby wyjsc z tego burdelu co jest w tej firmie... odradzam. Jest w okolicach swarzedza duzo lepiej platnych, stabilniejszych i uczciwszych zakladow pracy. Pozdrowienia dla bufona cegly ktory jedyne co potrafi to popisywac sie przed sekretarka i kolegami.
marek 2014-10-25 08:48:41
marek tak masz racje niby maja 25 lat doswiadczenia, ale woda sodowa im do glowy uderzyla... Kompletnie nie licza sie z tym co pracownik ma do powiedzenia. Zero szacunku, straszna atmosfera, slabe zarobki.
zdzichu z karpacza 2014-11-10 07:44:34
Witam witam wszystkich dawno mnie tu nie bylo, kiedy bedzie druga czesc teledysku? czekam z niecierpliwieniem, czy juz w swarzedzu niema komu pracowac w Fabryce czy ludzie nie chca?, ze notorycznie oglaszaja sie na wrzesni z ofertami pracy? czy ludzie zarzadzajacy sa NIEKOMOETENTNI?
zdzichu z karpacza 2014-11-21 17:24:07
Oglaszam wielki powrot na łono forum Zdzicha z Karpacza! bede systematycznie komentowal na "gorąco" wszelakie wydarzenia!
darek 2014-11-25 22:23:34

szukaja caly czas bo fachowcy odchodza. Poszlo kilku naprawde dobrych pracownikow, mlodych jak i starych, na ich miejsce przyszli zieloni ktorzy nic nie potrafia. Polityka firmy tombea. To jest przyszlosc :)
A tamci dlaczego odeszli ? (uklady - ktos kto jest lizodupem ma wiecej zaplacone np na godz, niz ktos kto przychodzi do pracy, wyrabia ponad normy, robi szybko i dobrze to co powinien ) Wiec o co tu kaman ? Dobry pracownik zarobi tyle samo co jakas ciota z ukladami ...
lysy 2015-02-15 11:23:55
Może mi ktoś powiedzieć ile można zarobić w tombea?pytam o tapicerow...nikt konkretnie nie napisał jak wyglądają tu zarobki...no i system pracy 8 czy 10 godz.napiszcie jak wygląda finansowo dniowa dobrego tapicera... Dzieki
lysy 2015-02-15 11:24:31
Może mi ktoś powiedzieć ile można zarobić w tombea?pytam o tapicerow...nikt konkretnie nie napisał jak wyglądają tu zarobki...no i system pracy 8 czy 10 godz.napiszcie jak wygląda finansowo dniowa dobrego tapicera... Dzieki
1
były pracownik 2015-02-17 15:46:12
Czy w Tobea dalej trzeba tyrać minimum 10 godzin dziennie?
Nadal nie płacą jak należy nadgodzin? Nadal część wypłaty wypłacana jest w kopercie? Proszę o odpowiedź, bo zastanawiam się czy tam nie wrócić. Ale z tego co Pamiętam to tam straszny kołchoz był. Może coś się zmieniło w polityce tej firmy? Czy nadal pracownika mają za nic?
maslok 2015-06-12 17:53:46
A ci co piszą pozytywny to tylko z "gory" firmy.układy miedzy dupolizami a rozdajacymi prace- fakt niezaprzeczalny.nie podaje nazwisk bo i tak tam nic się nie zmieni!!.ceglarski frajer- wszystkie swoje bledy- a jest ich sporo zwała przed szefem na innych którzy ponoszą konsekwencje jego błędów i niedopatrzen.nieprzychylne opinie się z tad USUWA,a potem wpisuje ze jest super,jest super więc o co ci chodzi
1
gość 2015-09-07 00:01:24
Na kogoś musi zgonić winę . Przecież nie pójdzie do prezesa i nie powie mu : '' Tak to ja zjebałem , zwolnij mnie '' Taka kolej rzeczy że ktoś musi być Bogiem w tej firmie a my jego pionkami . Także cokolwiek tutaj napiszemy to i tak nic nie zmieni . Weźmy choćby fakt że bycie pod wpływem alkoholu jest powszechnie tolerowane przez kierowników . Jak dla mnie to trochę dziwne . Nikt nic z tym nie zrobi bo jest już tak od lat i każdy boi się odezwać . Także Jakby ktoś chciał podjąć pracę w tej firmie to odradzam .
1
okokok 2016-01-13 15:19:56
pozory myla, chcialem zlozyc cv do tombea na tapicera, ale po przeczytaniu opini szukam dalej. Dziekuje. (srednia placa tapicera jest chyba wszystkim znana skoro tombea istnieje od lat - pozdrawiam )
ide do domu 2016-01-27 19:30:32
misior obudz sie, wiecznie malo malo masz, ile nie bedzie to zawsze za malo. Pracownicy zostawiaja czastke siebie w tej firmie, robia to co lubia, robia to dla siebie i dla prezesa. A w zamian u basi na kreske musza brac bo zalosne pieniadze zarabiaja w tak preznej i renomowanej fabryce mebli...
3
oke 2016-05-04 19:21:18
generalnie to nie jeden pracownik z nizszym wyksztalceniem jest lepszym i madrzejszym pracownikiem od tych ktorzy sa po studiach. To jest udowodnione :) pozdrawiam
Zniesmaczona 2016-05-09 21:10:34
Wszystkim, którzy poszukują pracy i rozważają dołączenie do brygady Tombea. STANOWCZO odradzam. Pracownik jest tu nikim, w całym szefostwie może dwie osoby są normalne, z którymi można cokolwiek uzgodnić. A tak poza tym, to jeden wielki burdel. Fakt, kasa jest na czas, czasem nawet dużo przed, ale za takie pieniądze nie da się żyć. Ludzie harują, robią po godzinach i nic z tego nie mają. Jeśli jest już jakaś premia, to dostaję się ją do ręki pod biurkiem, i to też grosze w porównaniu z tym ile nieraz jest roboty. Tombea nawet nie zna się na kodeksie pracy, albo udaje. Gdy robota się kończy, wymuszają na pracownikach urlopy, mimo że jest to niezgodne z prawem pracownika. Ciężko się doprosić o jakikolwiek postój na ten czas.
Kierownicze stanowiska obejmują osoby zupełnie niekompetentne, które nie mają pojęcia jak wygląda praca na poszczególnych stanowiskach.
Od niemal roku nie posiadamy nawet ciuchów roboczych, co jest wymogiem przy stanowiskach jakie zajmujemy. BHP jak nic. Nie stać ich na podstawowe zapewnienie komfortu pracownika.
Jednym słowem, LUDZIE szukajcie innej pracy, chyba że chcecie skończyć za kratkami w jakimś zakładzie psychiatrycznym lub innym wariatkowie.
:)
1
pracownik 2016-05-12 15:47:20
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Najwięcej najczęściej biadolą ci co najmniej robią. Praca jest. Jeśli ktoś pracuje zamiast jęczeć po kątach jak jest strasznie i zamiast dawać się nakręcać innym, będzie wystarczająco zadowolony.
2
byly mlody 2016-05-20 17:11:46
generalnie jak ja sie przyjalem kierownik byl wszedzie, wystarczylo jedno slowo a on interesowal sie wszystkim i byl wszedzie. Po jakims czasie prezes wyjezdzal z tekstami ze szczeniak a tyle zarabia... Powinien sie szef cieszyc z dobrego dokladnego i pracowitego chlopaka... Zadowolony pracownik to efektywny i dobry pracownik. Z biegiem czasu kierownik nie mnie oceniac dlaczego, ale przestal sie czymkolwiek interesowac, i wtedy ocenilem ze nalezy zmienic prace. Ogolnie praca i placa (jak dla mnie ) Byly zawsze na czas i tak jak powinno, zlego slowa powiedziec nie moge. Ze swojej stycznosci moge polecic TomBea (przynajmniej z czasow jak ja tam pracowalem)
Tesknie troszke za nia ale w gruncie rzeczy mam dokladnie takie same warunki w nowej pracy jak mialem w tombea a mimo wszystko zdobylem wieksze doswiadczenie. Pozdrawiam

Co do jakosci mebli, POLECAM bo robia je swarzedzcy fachowcy ktorzy maja Tapicerke we krwi.
3
postyu 2016-08-15 15:18:40
cięzko sie z tobą nie zgodzic co do tgeo, że pracownik jak jest zadowoony ze swojej pracy i j,a ;lubi to jest dużo bardziej efektywny. I jakby nie patrzec jest to korzyść dla pracodawcy. A właściwie obopólna
3
Zostaw swoją opinię o FABRYKA MEBLI TAPICEROWANYCH TOMBEA - Swarzędz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FABRYKA MEBLI TAPICEROWANYCH TOMBEA