brak logo

CGR Polska

Częstochowa

Opinie o CGR Polska

ANONIM 2010-03-26 21:53:28
stawki 8,50 zl brutto na produkcji nawet dla osób pracujących dwa lata.
Taka stawka jest najniższa w Częstochowie jeśli chodzi o przemysł motoryzacyjny. CGR jest na ostatnim miejscu jeśli chodzi o warunki pracy i wynagrodzenie zaraz za TRW. Jednak w TRW mają o niebo wyższe dodatki socjalne. Nie słuchajcie ludzi którzy mówią że w CGR jest lajtowa praca w porównaniu z innymi zakładami.To jest nie prawda, pracowałem w wielu zakładach, praca w każdym wygląda podobnie z tym że różni się zarobkami. Jeśli o czołówkę zakładów pracy produkujących części motoryzacyjne w Cz-wie zdecydowanie dominuje firma SP. Barre Thomas. Serdecznie pozdrawiam wszystkich z CGR oraz BT !!
1
Obserwator 2011-10-20 16:57:59
Muszę poprzednika rozczarować - są jeszcze niższe stawki w częstochowskiej branży motoryzacyjnej. Otóż niejaki zakład Sila Poland Sp. z o.o. ( mechanizmy zmiany biegów, cięgna) na Aniołowie płaci szeregowym pracownikom produkcyjnym, tzw. monterom 7,36 zł/h brutto (sic!) i to niezależnie od tego, czy pracują 4-ty miesiąc czy nawet 5-ty rok! (sic!!!) Mało tego, znam przynajmniej jedną osobę, która przepracowała tam już 8 lat i nadal "funkcjonuje" na w/w stawce! Od NIEZAPEWNIENIA minimum gwarantowanego "ratuje" ich tylko sprytny wybieg Dyrekcji, a mianowicie standardowa, zawsze (prawie) "gwarantowana" premia 15% i inne premie, które już jednak nie są stałe, a zależne od wydajności, jakości i NIECHOROWALNOŚCI (sic!!!) W każdym razie w praktyce wygląda to tak, że przeciętnie za 21 dni pracujących w miesiącu pracownik taki otrzymuje "wynagrodzenie" w wysokości oscylującej wokół kwoty 1200 zł "na rękę". ;/ Coś dodać?
1
WOJREN 2014-07-12 21:11:49
TRZEBA SIE NAROBIC I TO NIE WSZYSCY NIEKTORZY MAJA CHYBA WZGLEDY CODZA PO KILKA RAZY NA PRZERWY A PO 2 ZMIANIE TO OK 21,30 SA GOTOWI DO WYJSCIA MAJA CZAS NAWET NA POGADUSZKI
2
sluchacz 2014-11-03 16:07:21
a czy występuje tam system cztero zmianowy.?
oszukany 2014-12-11 17:55:54
przyjeli do pracy zrobili nadzieje a teraz przez work serwice chca zeby ludzie robioli bo nowy dyrektor tak ulepsza firme czyli prowadzi do upadłości!
lopes 2015-01-28 20:00:41
Występują tam wszystkie rodzaje systemów.
malezja 2015-03-20 23:10:00
tu się z tobą zgodzę z kąt oni go przyjeli chory człowiek
operator pewnej lini 2015-10-18 00:45:22
Na wstępie pozdrawiam wszystkich ludków z CGR bo razem tam działamy.Jak wygląda praca w tej firmie, wie to każdy kto pracuje tam 1 rok 5 lub 10 lat a są i tacy którzy pracują dłużej.Pracownicy z długim stażem zarabiają dobra kasę+Soboty a nawet czasem Niedziele, wszystko to tzw setki 100%.Kasa zawsze na czas,są dodatki Świąteczne fakt nie wielkie sumy ale jednak.Firma gwarantuje odzież ochronna,itp.Wiadomo każdy oczekuje czegoś innego od danej firmy ale praca jest jaka jest.Na jednych liniach lżejsza na innych jest ciężko.Jeśli ktoś chce pracować to będzie, piszę tu o osobach które maja rodziny i nie ma innego wyjścia robić trzeba.Osoby które wypisują na różnych forach negatywne opinie o firmie CGR to niech szukają wrażeń w innej firmie.Nikt nikogo siłą nie trzyma. Jeśli chodzi o ludzi...są fajni i nie fajni, jak wszędzie. Ogólnie atmosfera jest do przyjęcia. Pozdrawiam.
operator pewnej lini 2015-11-12 15:54:17
Witam .Odnośnie podwyżek w CGR to nic tak naprawdę nie wiadomo.To jasne jest iż Księgowa zarabiać będzie inaczej niż zwykły operator,nie wolno tego w taki sposób porównywać.Na lewo nikt nie robi nie ma szans,w papierach porządek ludzie mają fakt.Z perspektywy czasu, wiem że (nowemu) pracownikowi ciężko będzie teraz dotrwać do normalnych pieniędzy.Wszyscy którzy tu się wybierają do pracy,polecam trzymać ze starymi pracownikami ustawiacze, itp,robią tu już sporo czasu i są doskonale doświadczeni w tym co robią mogą wiele nauczyć ale trzeba też chcieć samemu,a reszta przyjdzie sama z czasem.Pozdrawiam wszystkich.
profil 2016-02-13 18:20:21
Witam pracuje w CGR parę miesięcy jestem przyjęta przez Work . Mam wrażenie że Ci z worku są gorzej traktowani w pracy.Jest też kwestia wynagrodzenia jest duża różnica między CGR a Work a czasem trzeba zrobić więcej. A żeby przyjść w sobotę to też nie jest łatwo oczywiście zawsze pierwsi z CGRu. Ale pracować trzeba.
4
lopes 2016-02-27 19:39:20
Stawki są takie same = najniższa krajowa, chyba że porównujesz się z ludźmi, którzy pracują tam ileś lat. Wszyscy są traktowani tak samo, nie ma podziału na "Worki" i firmę. Norma jest taka sama dla pracowników Worka jak i CGRu.
1
boski 2016-05-01 19:26:26
Widzę firma sie rozbudowuje z tylu za trw za legionow ile wynoszą place za przepracowanie normy miesięcznej 168godz. Nie gadajcie ze najnisza krajowa co tam sie produkuje odpiszcie do Maria
andrejew 2016-05-10 18:13:52
musi si e rzeczywiście rozbudowywać skoro fajne nowe oferty pracy się widze pojawiają. np. na stanowisko Ustawiacz Maszyn - Elektryk, ciekawe tylko jaka kasa
Zostaw swoją opinię o CGR Polska - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CGR Polska