brak logo

Skuter-serwis

Warszawa

Opinie o Skuter-serwis

anonim 2010-02-15 15:59:54
Czy warto pracować w tej Firmie?
tomek 2010-08-30 12:22:03
Nie
1
Były pracownik 2013-01-08 12:32:28
Praca w tej firmie to katorga za banalne pieniądze pracodawca oczekuje wszystkiego pracuj za 5 osób godziny pracy to 12 godzin standard wszystkie soboty pracujące atmosfera w pracy to koszmar gdy po 12 godzinach wychodzisz z pracy pracodawca patrzy na ciebie jakbyś kogoś zabił najlepiej gdybyś pracował 24 godziny wypłaty to tabu w tej firmie nigdy nie dostaniesz wypłaty na czas przy tym jak się upominasz o wypłatę pracodawca staje się c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ski robi wszystko aby nie wypłacić kasy daje tylko zaliczki po to aby przy końcowym rozliczeniu zrobić cię w balona ustala wyższe stawki na gębę a potem daje marne grosze jeżeli chcesz tam pracować to powodzenia ale pamiętaj wszystko na papierze w tej firmie nie daj się zwieść słodkim obietnicom w tej koszmarnej firmie
Jeżeli pracowałeś w tej firmie napisz 2013-01-17 13:38:44
Witam jeżeli pracowałeś w tej firmie nie bądź obojętny napisz jak się tam pracuje jak rozlicza jaka panuje atmosfera niech inni się dowiedzą może wtedy ukróci się wyzysk w tej firmie
Klient 2013-01-20 17:43:35
Ostrzegam przednim klientów często montaże pojazdów wykonują osoby bez odpowiednich kwalifikacji zatrudniane na czarno klient po zakupie skutera jest źle traktowany a właściciel przestaje z nim rozmawiać załatwienie jakiejśkolwiek reklamacji to raczej niemożliwe właściciel wychodzi z założenia kupuj i znikaj.
Przeglądy gwarancyjne to tylko pieczątka w książce gwarancyjnej no i czasami wymiana oleju w silniku terminy to katastrofa a reklamacje trwają miesiącami ciągła zmiana obsady serwisu dodatkowo całkowity brak kultury właściciela oraz personelu podczas zakupu obiecują złote góry serwis mobilny w cenie później wymagają zapłaty za dojazd ta firma to żenada po zakupie miły kontakt się urywa.
Zakupiony prze zemnie skuter był źle skręcony i miał włożony używany gaźnik nie polecam tej firmy
były pracownik 2013-07-04 14:50:18
a czego się chciałeś tam nauczyć pracują tam sami amatorzy możesz iść na czarno za złożenie skutera dostaniesz 15zł uczyć się musisz sam stała ekipa to bajka co sezon nowi pracownicy bez doświadczenia
były pracownik 2013-07-14 17:10:49
Tak pracowałem ale daj spokój to ostatnia praca jaką polecam kiedyś w mobilnym serwisie pracowało 22 ludzi każdy z nich jak odchodził był posądzony o jakieś nieuczciwości i nikt z byłych już pracowników niema dobrego zdania na temat tej firmy, ogólnie w serwisie stacjonarnym musisz robić wszystko naraz przyjęcia dostaw składanie skuterów naprawy gwarancyjne przeglądy wymiana opon i inne niema czasu żeby podejść do czegoś solidnie, pracodawca co chwile zmienia stawki za wynagrodzenie coś ustalisz a on zaraz to zmienia rysuje jakieś tabelki maskara, nie płaci nigdy w terminie tylko zaliczki jak się będziesz upominał o wypłatę szybko u niego podpadniesz zaraz powie że coś kombinujesz albo robisz jakieś lewizny i cię zwolni stały schemat tego typka, przy końcowym rozliczeniu na bank cię oszuka, do tego każe sprzątać w kuchni firmowej niby normalne wszystko byłoby ok gdyby sam nie syfił a zostawia szklanek talerzy tyle że powinien sobie sprzątaczkę zatrudnić. A jeszcze będziesz rozwoził i odbierał skutery za trasę dostaniesz 0,08gr za kilometr ogólnie wymaga różnych prac jak pomoc w zdejmowaniu dostaw pojazdów a nie płaci za nie będziesz musiał pisać w zeszycie co robisz każdą czynność przy rozliczeniu a przy rozliczeniu i tak powie że nic nie robisz chora atmosfera pracy obstawia się kapusiami może dlatego że kiedyś pracował w większej firmie jako kierownik magazynu ponoć w tej pracy głównie szczelał z ucha to było jego głównym zajęciem tak samo jest w serwisie stacjonarnym chcesz spróbuj pracy w tej firmie i nie zapomni później jak skończysz przygodę napisać coś od siebie na tej stronie
pozdrawiam
były pracownik 2013-07-14 17:56:53
A dlaczego się rozstałem z tą firmą pracowałem w biurze zajmowałem się wszystkim niby ktoś miał być jeszcze zatrudniony ale każdy po przepracowaniu góra trzech dni rezygnował jak zobaczył co się tam dzieje a na głowie miałem serwis sprzedaż części magazyn zamawianie części rozpatrywanie reklamacji oraz telefony setki telefonów od klientów to stanowisko pracy nie jest normalne powinny być co najmniej dwie osoby no właściwie trzy bo jeszcze magazynier pracodawca wymaga niemożliwego najgorsze były telefony z serwisu mobilnego który podczas sprzedaży pojazdów jest proponowany a faktycznie nie istnieje każe ci przyjmować zlecenie na serwis a niema kogo wysłać później dzwoni wściekły klient i się wydziera, na stacjonarnym serwisie też dwóch serwisantów którzy robią wszystko na raz dla właściciela liczy się tylko składanie pojazdów a ty męcz się z reklamacjami i przeciągaj klienta z naprawą gwarancyjną ile się da, Pan [usunięte przez moderatora] pracodawca nic nie pomoże jego podejście to sprzedać pojazd a później zlewa klienta i to ja musiałem się męczyć siedzi w firmie jako pracownik niewolno przed klientami zdradzić że to szef w sumie nie dziwne że nie chce się ujawnić bo niejeden by mu nawtykał głównie siedzi w internecie i podsłuchuje o czym się rozmawia z klientem miałem tego dość poprosiłem o przeniesienie na warsztat i już wtedy się zaczęło z jego strony robienie pod górę na moje miejsce wszedł [usunięte przez moderatora] pozdrowienia dla niego wytrzymał miesiąc i się zwolnił w jego przypadku właściciel firmy też dopatrzył się niby oszustw no cóż jest takie powiedzeni że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] będzie uważał że wszyscy go okradają oszust że oszukują i rzeczywiście coś w tym jest, no ale wracając do tematu po zwolnieniu się [usunięte przez moderatora] chciał żebym wrócił do biura no ja odmówiłem na to on powiedział że niema już pracy dla mnie i standardowa opcja posądził mnie że wsadziłem stary gaźnik do skutera no ten gość jest po prostu żałosny na co mi jakiś gaźnik, przy rozliczeniu mnie oszukał na kasę i jak później się okazało również mnie nie zarejestrował przez prawie rok pracy odprowadził jedną składkę 381zł jakoś tak a potrącał mi VAT i komornika 300zł na szczęście mam tabele z rozliczeniami które on wysłał i tak zastanawiam się czy nie podać go do skarbówki dodatkowo kupiłem od niego junaka 901 sport mój błąd że nie wziąłem od razu FV bo teraz jestem 3500zł w plecy to również mam skserowane może założę mu sprawę ale z drugiej strony nie chcę tego typa oglądać bo mi się dźwiga i zbiera mnie na wymioty.
w sumie padł mu serwis mobilny to i padnie ten salon bo to co on robi w końcu dojdzie do ludzi.
Pozdrawiam
menda 2013-07-27 08:42:45
Ty się rozstałeś ? Zostałeś wyrzucony po tym jak przyjmowałeś kasę na lewo i ukradłeś gaźnik ze skutera klientowskiego. Co ty za brednie wypisujesz ? Maż znowu jakieś zanik pamięci po psychotropach ? Nie spotkałem gorszej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszołoma. [usunięte przez moderatora] postać o 100 tożsamościach.Na fb ukrywa się pod fikcyjnym nazwiskiem. Ciekawe dlaczego? Może ma jakieś problemy. Wykiwał też własną rodzinę na sporą kasę. Dno i wodorosty. Ludzie unikajcie tej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak ognia.
były 2013-07-27 20:13:50
Unikać tego [usunięte przez moderatora] a jak już tam pracujecie to wypłatę co miesiąc kasujcie nie słuchajcie wymówek tego [usunięte przez moderatora] bo facet ma jakieś urojenia do psychiatry nie chodzi bo mówi że chcą z niego wariata zrobić a wcale nie muszą ustala wynagrodzenie przy czym przy rozliczeniu końcowym zmienia stawki ten cały system motywacyjnego zarobku to jeden szwingiel gość zmienia zdanie jak skarpetki każdego trzyma z kasą niby daje zaliczki ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nigdy miesiąca nie zamknie tak w sumie nigdy nie wiadomo ile się zarobiło tak zrytego typa jeszcze nie widziałem ziomek rozliczaj pracowników co miesiąc i z głowy w czym masz problem żeby miesiąc zamknąć i powiedzieć ile zarobił.
były 2013-07-27 20:15:51
Ja wyrzucony koleś masz coś z głową u [usunięte przez moderatora] nie pracuje a ty nim jesteś w 100%
Były 2013-08-11 13:05:04
około 1900zł praca od rana do wieczora pracujące wszystkie soboty no i nie dopuszczać do zaległości w wynagrodzeniu bo już nigdy tego nie odzyskacie na rozmowach obiecywane są kokosy oraz premia od obrotu której pracodawca nigdy nie podliczy a na ostatnim rozliczeniu powie że nadebrałeś kasę do tej pory wykształcenie nie miało większego znaczenia w tej firmie.
były 2013-08-15 10:41:57
umowa zlecenie była niby dał do podpisu ale nie daje do ręki bo mówi że musi jeszcze z księgowością coś uzgodnić później okazuje się że zamiast 10 miesięcy odprowadził 1 miesiąc jak się upominasz o kasę czy umowę zbywa cię i tłumaczy że jest zapracowany obiecuje premie od obrotu którego nigdy nie podliczy krótko mówiąc obiecuje dużo wyższe wynagrodzenie z tym że na bieżąco płaci tylko podstawę później mówi że nadebrałeś kasę no i okazuje się że odprowadzać składek też nie odprowadza wszyscy byli stali pracownicy odeszli bez zastanowienia no i na każdego zawsze coś wymyślił jak nie kradzieże to jakieś przekręty gość ma problem sam ze sobą jakbyś tam chciał pracować to wszystko na papierze bo zostaniesz na bank oszukany. co do pracy będziesz robił tam wszystko na raz w sezonie bo poza sezonem pracy tam raczej niema i kasa żadna. Typowe działanie akwizytora właściciel w sezonie mówi że odkłada na zimę premii niema czasu obliczyć obliczy po sezonie a niestety po sezonie mówi że wypłata będzie niższa bo ma wydatki a wtedy o premii zapomnij gość jest uczulony na wypłacanie wynagrodzeń w sezonie wypłaca z uśmiechem zaliczki po sezonie staje się chamski i według jakiś swoich chorych tabelek podliczy że nadebrałeś kasy bo zapomina co ustalał stały schemat oszust i tyle.
1
były 2013-08-20 18:00:08
Ja tej firmy mam dość może ktoś inny zgłosi do PIP bo tam nic normalnie nie jest a najlepiej tam nie pracować cała stara kadra zrezygnowała kota tam można dostać z właścicielem ciągłe zmiany krótko właściciel swoje źle podjęte decyzje zgania na pracowników masakra później mówi że ktoś przekręty robi no cóż takie ma metody i tyle wszędzie widzi złodziei a sam robi jak robi
nie pracuj tam 2013-11-03 22:07:19
nie warto tam pracować
2
kpina 2014-04-12 16:09:48
Nawet nie traćcie czasu na "współpracę" z tym pseudo biznesmenem
2
odp timi 2014-07-20 12:21:17
to serwis rowerów skuterów sprzedaż proszków petard wymiana opon i innych badziewi a wszyscy robią wszystko na zimę zwalniają na sezon zatrudniają na umowach śmieciowych i żałosnym wynagrodzeniu
1
JamCiJest... 2014-11-07 23:08:16
Komentarze negatywne na Tym forum opinii o pracodawcy są niestety Prawdziwe...
Przepracowałem u Tego pracodawcy Kilka miesięcy i mogę to potwierdzić.
Absolutnie wszystko na łapu capu - pisane patykiem jak to niestety w takiej Firmie krzak bywa. ( Firmach... ale to oddzielny temat dowodzący twierdzenia Tutaj piszę o Skuter-Serwis).
A co jest nie w porządku z tą firmą?
1. Pieniadze - śmiesznie małe , nie na czas, liczone indywidualnie i według nieustalonych calosciowo nigdy wczesniej i nigdzie zasad - czyli uwaga oszust. (gdy pierwszy miesiac nie dostaniesz kasy ok ale dłużej... jaka płaca taka.....) przykład: kurs na dostarczenie skutera w dowolne miejsce w warszawie 10zł brutto. (obejmuje: wycignięcie z "salonu" sprawdzenie ewentualne wyczyszczenie, ewentualną regulacje montaż w samochodzie dostawczym typu LT...Transportrer - patrz pkt 2) , dowóz ...od 5 do 50km wyładunek i prezentacja przed zadowolonym...lub niekoniecznie zadowolonym klientem. I to wszystko łasnie zarobiles 7,7 pln w s.s. gratulacje!) warto nadmienic że twoj ładunek to w zaleznosci od modelu jakies 85-150kg. Jedziesz SAM - przytyraj trochę na siłowni :)

2. Narzędzia pracy - mocno wysłuzone, zużyte i awaryjne ( Właściciel chwali się jakie to niesamowite pieniadze wykłada an utrzymanie swojej firmy a w rzeczywistosci wystepuje zagrozenia dla zdrowia i życia pracowników).
Kilku narzędzi niezbędnych do pracy nieotrzymałem i musialem je zapewnić sam. Sic! Polskie Chiny.
3. Organizacja i logistyka - Bałagan mozna by jeszcze przebolec bo w duzej mierze zależy od fatalnych warunków lokalowych w firmie (załoga robi co może :) Polecenia przełożonego czesto sprzeczne, wydawane w ostaniej chwili - wysoka dyspozycyjność bezwzglednie wymagana!
Abyś lepiej pracował... pada propozycja abyś niejadł... przy dosć cieżkiej pracy fizycznej. ilosc pracy jest zle obliczana dla jednej osoby co wynika z roztargnienia lub złej woli wlaściciela zajetego inna dzialalnoscia w innych spółkach/firmach.
4. Osoba Pracodawcy - Napewno to człowiek interesu a więc wie jak zrobić żeby wyjść na swoje a Ty jako pracownik musisz być ważnym składnikiem cięcia kosztów... czy aby nie za bardzo?
Jeden charakterystyczny element dla tego człowieka to strasznie tanie tanie bajki jakie sprzedaje podczas rozmowy z tobą i jest w tym naprawdę dobry ludzie to kupują.
5. Ty jako pracownik jestes w tej firmie traktowany jak Złodziej. (ale tylko przez właściciela). Oj próbuje swój swego szukać....

Nikomu niepolecam tego miejsca pracy. Jeśli mimo to ktoś się odważy niech wyrazi swoją opinie na forum.

Poprzedni post pyta o adres ... W-wa ul. Modlińska na wysokości Fotoradaru.
3
pracownik 2014-12-10 16:07:25
Firma jest w Warszawie przy ulicy Modlińskiej.
Przepracowałem tydzień, na koniec szef powiedział że się zastanawia czy mnie "zatrudnić" bo w między czasie się dowiedziałem że pracuję bo inny pracownik ma tydzień wolnego... Dzwoniłem w ciągu 2-3 tygodni chyba trzy razy, wymówki były takie że właśnie kupuje biurko i komputer i musi wziąść informatyka żeby włączyć do sieci. Jak wspomniałem kiedy się możemy rozliczyć za ten tydzień to nagle "szef" wybuchł i stwierdził że to nie była praca tylko nauka i niczego dla firmy nie zrobiłem, więc nie ma zamiaru mi płacić. Oszukuje nie tylko pracowników, klientów ale też firmy z którymi współpracuje.
Informacje na temat serwisu które tu przeczytałem są prawdziwe.
orko 2015-02-11 01:05:42
Czyli nikt nie poleca pracy w Skuter-serwis, czy jak? Martwią mnie te negatywy, ale nie wiem, czy to nie konkurencja pisze takie historie, by zniechęcić młodych i zdolnych pracowników. Na modlińskiej jest pełno konkurencji, co chwilę jest serwis lub komis samochodowy. Ja mieszkam na Tarchominie i myslałem, czy nie spróbować tu poszukać pracy, miałbym blisko, ale teraz mocno sie waham. W ogóle skąd dowiedzieliście sie, że szukają nowych osób?
były 2015-02-11 13:42:35
Forma zatrudnienia ustna wypłata wirtualna
1
były 2015-02-11 13:46:23
Jeżeli ktoś ma wątpliwości i myśli że konkurencja to pisze to proszę podjąć tam pracę i sprawdzić samemu i później zapraszamy do dodania swojej oceny
były pracownik 2015-03-23 17:55:49
Witam ja tam pracowałem kilka miesięcy. Ogólnie praca jako praca nie jest zła. Wynagrodzenie wypłacane w terminie, tyle ile było ustalone, z tym nie ma problemu. Jedyny problem jaki jest, to zła atmosfera w firmie tj. praca trochę jak w korpo pod ciągłym nadzorem i obserwacją szefa który siedzi tuż obok. Sprzedawcy mają dość dobry sprzęt komputerowy. Najlepiej iść tam na mechanika, serwis jest w oddzielnym pomieszczeniu. Tylko trzeba uważać na te chińskie sprzęty bo to wszystko jest delikatne i łatwo uszkodzić coś innego. Firma ma potencjał i kapitał na rozwój, tylko lepiej by było prowadzić porządnie i skupić się na kilku projektach niż na kilkunastu. Jakość nie ilość, a z czasem z dobrej jakości wychodzi także jeszcze większa ilość. W miesiącu bardzo dużo godzin pracy (pon-pt 9-19+sob) ale o tym jesteście informowani już na rozmowie kwalifikacyjnej. Jakiekolwiek spóźnienia zabronione. Wystawiam prawdziwą i rzetelną opinię na temat firmy, jak ktoś szuka pracy to niech sam spróbuje tam swoich sił. Pozdrawiam.
AjWaj 2015-04-07 13:36:35
Nie Polecam.
Pracowałem i niestety jestem zmuszony napisać że prezes tej firmy jest psychiczny.... a opinia pod nickiem "były pracownik" to opinia jakiegoś obecnego pracownika który wylizuje dla niego ten kontener.... no! za odpowiednią kaskę. Nie wiem czy ty drogi: mechaniku/serwisancie/sprzedawco/klepaczu ofert w internecie chcesz pracować w złych warunkach, w pomieszczeniu gdzie jeszcze czuć kontener świeżo wylizany przez ludzi w okularach za banalnie małą kasę. Jeśli masz głowę na karku nawet nie marnuj czasu na rozmowę kwalifikacyjną w żółtym wigwamie z pedałami.
1
marus 2016-06-02 12:02:51
wykonywalem dla nich prace na zlecenie, pieniedzy brak, kontaktu brak, udaja ze nic sie nei dzieje, sprawa idzie dalej, nie polecam, chyba ze z zaliczka 100%.
marcel 2016-08-17 21:03:19
@radzio - jakie to ma znacznie? przeciez kazda firma moze cos zlecic i nie dziwie sie ze akurat oni nie placa, banda partaczy, sam mialem doczynienia z tymi "fachowacami"
Arek 2016-08-17 22:03:54
No wiesz, znaczenia to są różne, tego to nigdy nie wiadomo
Zostaw swoją opinię o Skuter-serwis - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skuter-serwis