logo Alior Bank

Alior Bank

Kraków

Opinie o Alior Bank

salamandra 2016-10-14 23:18
Witam,

Zaczynam pracę w poniedziałek. Czy może ktoś opisać jak wygląda szkolenie?
1
salamandra 2016-10-14 23:18
Witam,

Zaczynam pracę w poniedziałek. Czy może ktoś opisać jak wygląda szkolenie?
5
Salamandra 2016-10-16 14:33
A jak wyglądaja szkolenia u niej? :)
2
Salamandra 2016-10-16 14:34
A jak wyglądaja szkolenia u niej? :)
3
gj 2016-10-17 23:23
@ Olka - no właśnie - co dla ciebie oznacza wysoka pensja?
2
Artek 2016-10-24 15:00
To na pewno nie jest typowe call center, dobrą renomę robi hasło "wyższa kultura bankowości" co przekłada sie na stosunek klientów jak sie do nich dzwoni. Nie zioną nienawiścią :D Dają elastyczny grafik, można go co tydzień zmieniać, zwyczajna podstawa i premia za jakość pracy i sprzedaż. Generalnie polecam. Benefity tez bardzo spoko.
1
Ola 2016-11-02 13:14
Mam pytanie. Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną. Chciałam zapytać w jakich godzinach się tam pracuje? Czy faktycznie jest umowa o pracę? na jaką kwotę?
1
sammy 2016-11-03 15:49
Ola, nie napisałaś żadnych szczegółów do jakiego obszaru się rekrutujesz/na jakie stanowisko itd. Jak ktokolwiek ma odpowiedzieć na Twoje pytania ?
1
Kub 2016-11-04 17:51
Ja ide w poniedziałek na rozmowę kwalifikacyjną na stanowiski infolini. Wiecie jakie są stawki?
1
Panzer 2016-11-10 16:10
Daruj sobie strata czasu
2
major 2016-11-16 12:46
Nick to sobie bierz udział w tym wyścigu szczurów jak chcesz tylko pamiętaj że zwycięzca wyścigu i tak jest szczurem więc ja nie widzę sensu w tym ściganiu i uczestniczyć w tym nie zamierzam.
3
xnemy 2016-11-17 15:44
major to załóż własną firmę i pracuj 24h/7 na swoim. Gdziekolwiek nie pójdziesz to musisz codziennie walczyć o dobre wyniki. Za to dostajesz stałą pensje + może jakieś prowizje. To nie te czasy, kiedy "się leży i się należy". Ostatnio się przyglądam Aliorowi i wygląda to ciekawie, sporo sie dzieje
1
Alik ratowy 2016-11-30 15:01
Nie żartuj z tą kulturą to jest taka sama ściema jak elastyczny czas pracy,
3
zxc 2016-12-15 17:33
Co do elastyczności pracy, jestem zatrudniony w pionie operacji na stanowisku "plankton". Pracuje na tym stanowisku tylko i wyłącznie ze względu na możliwość ułożenia sobie grafiku ! Elastyczność 9/10
2
były pracownik 2016-12-29 16:03
Pracowałem w 3 bankach w ciągu 12 lat pracy. Alior to najgorszy bank w jakim pracowałem . Szkolenia super, wszystko było ok. Przyjazd do placówki i "zderzenie z rzeczywistością". Plany wyciągnięte nie wiadomo skąd. Pamiętam sytuację gdzie wypracowałem premię. Dość pokaźna. Kredyty na ponad 1 mln zł, konta, lokaty itd. Nie dostałem swojej premii, ponieważ ponoć zrobiłem coś nie tak w systemie co było kłamstwem! Oddałem sprawę do PIP. Premia została w efekcie zapłacona a następnie zostałem zwolniony z powodu "oszczerstw wobec pracodawcy". Ten bank leży i kwiczy. Jeśli chcecie pracować po kilkanaście godzin dziennie, mieć wiecznie przysłowiowy nóż na gardle i lubicie wiecznie awantury o nic - zacznijcie pracować w w/w banku. Zostałem zwolniony przez "kierowniczkę" oddziału, która stażu pracy miała mniej niż oranżada gwarancji. Po moim zwolnieniu przejęła moich klientów, którzy zaczęli masowo odchodzić od kredytów i od banku. 3 mies później ją zwolnili.
6
Elizabeth 2017-01-10 12:59
W ostatnim czasie miałam pilną potrzebę wymiany niewielkiej ilości waluty. Niestety kantor był nieczynny. Udałam się do Alior Banku Szczecin ul. Wojska Polskiego. Po cichutku zapytałam Panią czy można dokonać wymiany. "Tak ale widzi Pani ile tu osób! My niedługo zamykamy!". Pani oświadczyła głośno i wyraźnie przy wszystkich klientach "Jak sobie chce Pani wymienić to tam jest bankomat. Nie wiem czy Panią obsłużymy!". Wszyscy dokładnie wiedzieli w jakim celu przyszłam. Żadnej poufności i kultury. Byłam w banku oczywiście jeszcze sporo przed zamknięciem.
2
severus 2017-01-11 11:11
To jest forum o pracy, warunkach zatrudnienia, rozmowach rekrutacyjnych. Jaki Twoja opowieść ma z tym związek ?
2
Radość 2017-01-18 18:06
Mam dobre zdanie o tym banku i jako klient i jako przyszły pracownik. Pełen profesjonalizm, kultura i warunki pracy. Jak ktoś jest niezadowolony zawsze może iść do pracy w innym miejscu, nie ma przymusu pracy w Alior Banku.
3
johan 2017-01-26 03:42
w jaszczebiu kolo galeri to naj gorszy bak i jezcze w dodatku dyrektor ktury jest w okularah bierze lapuwki za zalatwienie lewyh iteresuw
2
dfdf 2017-02-01 08:39
naucz się pisać ó
1
bezrobotny 2017-02-09 14:42
Właśnie miałem wysłać aplikację, ale po przeczytaniu - rezygnuje.

Czytałem opinie na temat wielu pracodawcow, ale az takich negatywnych nigdzie nie widziałem. Jestem w lekkim szoku, bo nie ma tu praktycznie żadnej pozytywnej opinii (prócz tych pisanych przez zapewne liderów, bo takowe mozna od razu poznac po sposobie pisania).

Neta91 2017-02-09 20:12
a jesteś przyszłym pracownikiem oddziału czy cc?
k 2017-02-13 11:51
jeśli PIP nie pomoże to może jest wszystko w porządku?
1
Matrona 2017-02-15 10:38
Ile można zarobić jako Pracownik zespołu reklamacji i skarg w Departamencie Jakości i Innowacji? Pytam bo ostatnio do mnie dzownili z Pilotów ale zarobki pewnie marne? Na jaką pensje mozna liczyc?
wstępny 2017-02-15 19:02
Alior Bank jest super firmą. Takie wypisywanie bzdur tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że robia to nieudacznicy i zwolnieni z firmy.
2
Rafał 2017-02-15 19:10
Bagno mobing i gnojenie współpracownikow. Pracowalem na milkowskiego pol roku. Najgorsza praca jaka miałem. Nie polecam nikomu
2
R. 2017-02-17 11:42
Nie zgodzę się z opinia że Alior jest super firmą. Menadzerowie i liderzy nie dbają o pracowników, o ich rozwoj i awanse. Liczy sie dla nich tylko zeby zrobic plan a najlepiej żeby pracownicy wogole premii nie dostali. Rok pracowalam w Krakowie w cc i potwierdze ze jest to praca męcząca stresujaca za marne pieniądze, bez jakich kolwiek perspektyw
6
Ania 2017-02-22 19:43
Tak czytam te opinie i zgodzę sie ze to straszna praca. Nie polecam. SZkoda życia. Te pozytywne opinie piszą liderzy i hr bo pracownik tak nigdy nie powie....Pracowalam w cc w aliorze i szybko ucieklam do konkurencji. Teraz przynaniej jestem szanowana i doceniana czego alior nie daje ...
3
Róża 2017-02-23 11:27
Bardzo fajny bank, miła i profesjonalna załoga (również ja).
1
John 2017-02-24 21:12
Kadra nie jest ani mila ani profesjonalna. Liderzy sa fałszywi i nie dbaja o pracowników. Mowie o cc. Nie wiem jak jest w oddziałach.
John 2017-02-24 21:12
Kadra nie jest ani mila ani profesjonalna. Liderzy sa fałszywi i nie dbaja o pracowników. Mowie o cc. Nie wiem jak jest w oddziałach.
1
Dan 2017-02-26 23:46
Jadła opini banków ten akurat działa jak największe zło. Ktoś miał nierówno pod sufitem zecreakizuje tzw repolonizacje przez tę antypracowniczą organizację.
1
Iwona 2017-02-27 14:53
Zachęcam do zapoznania się z wywiadem, którego specjalnie dla naszego portalu udzieliła przedstawicielka Alior Banku. Wiedzieliście, że Alior Bank zdobył tytuł Najlepszego Miejsca Pracy? Więcej ciekawostek znajdziecie w treści artykułu.
LEon 2017-03-10 21:49
Za spóźnienie obcinane punkty bądź degradacja z premii za pozostanie w pracy np 15min dłużej wiadomo klient przeciągnąć rozmowę zawsze może brak wypłaconych pieniedzy. Odsłuchy i wyszukiwanie błędów. Dlaczego? Żeby nie dostać prowizji. Liderzy? Układy ukladziki.
3
Iwona 2017-03-13 08:50
@LEon rozumiem, że odniosłeś wrażenie, że spóźnienia są poważnie traktowane w firmie. A co możesz więcej powiedzieć o proponowanych warunkach zatrudnienia?
jowita 2017-03-19 15:37
Nie pracuję w Alior Banku już ponad 1,5 roku, a mimo to ciągle wspominam pracę tam jako prawdziwy koszmar. Miałam tę niemiła okazję pracować przez parę miesięcy w Krk na Miłkowskiego. Po pierwsze straszny lobbing ze strony przełożonych. Plany finansowe nie do wyrobienia. Pretensje o dosłownie wszystko. Nagminne obcinanie pensji, nawet jeśli jesteś osobą która pilnuje wszystkich procedur i tak znajda powód żeby potrącić Ci z pensji. Wyjątkowo opresyjna atmosfera w pracy, nie możesz wyjść do WC jeśli nie ma wolnej „plakietki” (tzn. jeśli na cały spory zespół 4 osoby maja przerwę). Ciągła kontrola pracownika, odsłuchiwanie rozmów, czepianie się o każde słowo(i w konsekwencji mniejsza pensja). Każdy ruch pracownika jest kontrolowany i oceniany. Cała masa bzdurnych procedur. Korporacyjny styl pracy. Kiepska atmosfera w pracy, część ludzi „kopie pod tobą dołki”, wszyscy udają, że jest SUPER, ale wykorzystają każde potknięcie, żeby Cię „zglebić”. Bardzo niedouczeni TEAM LEADERZY, którzy robią pretensje o każde zadane pytanie. Sama praca stresująca, ciągła presja ze strony leaderów, praca polegająca tak naprawdę na wciskaniu ludziom kitu.Duża rotacja ludzi, w ciągu moich kilku miesięcy pracy wymieniło się ok. 30% procent obsady. Jedyny plus to dość elastyczny grafik, pozwalający pogodzić pracę ze studiami. Dodatkowo bardzo niekompetentny i problematyczny dział kadr, załatwienie tam czegokolwiek graniczy z cudem. Kategorycznie odradzam, chyba, że ktoś naprawdę nie ma wyjścia. Radzę mocno się zastanowić przed rozpoczęciem tam pracy.
5
Iza 2017-03-20 10:08
Czy coś więcej na temat pracy dla "Bankier Klienta - specjalność Mikroprzedsiębiorstwa" dowiem się na tym forum?
Gentelman 2017-03-24 19:56
Podpisuję się pod powyższymi opiniami. Praca jest wyniszczająca, szczególnie psychicznie. Sama znam kilka osób, które były "za słabe" i rozchorowały się. Praca tam to za duże obciążenie, a managerowie pomimo, że wiedzą w jakim jesteś stenie dokładają Ci jeszcze więcej pracy, także pracujesz za 3 osoby. Wstydziliby się, ale co ich to obchodzi. Nieraz mam wrażenie, że robią to celowo, bo przecież "tak uroczo kopać leżącego". Powinien się tym zainteresować Obrońca Praw Człowieka. To nie są żarty. Za takie pieniądze i stanowiska jakie oferują nie ma co się wysilać. Nie wybierajcie tam pracy, nie polecam zespołu Płatności Zagranicznych czy Operacji Dokumentowych - przełożeni "niefajni" :( a szkoda...
3
Iwona 2017-03-27 09:21
@Gentelman rozumiem, że nie wspominasz dobrze pracy w firmie. Chętnie dowiemy się więcej zarówno o plusach pracy w Alior Bank, jak i tym co dobrze byłoby zmienić.
Weerrka 2017-04-05 13:33
Witam czy ktoś orientuję się jaką podstawę można dostać na stanowisku bankiera klienta?
Bil 2017-04-06 06:32
A czy to prawda że sprawdzają pracownika w Boki i jak ma złą historię kredytową to go nie przyjmą do pracy?
1
Darek 2017-04-15 18:40
Pracuję w Alior Bank i w porównaniu z pracą w innym banku mogę powiedzieć, że tu jest bardzo fajnie. Pracuję z fajnymi ludźmi i robię to co lubię. Po co narzekanie?
X 2017-04-19 20:38
Czesc, mim zdaniem nie można w aż tak dużej mierze kierować się opinią. Bardzo dużo negatywnych komentarzy. Dużo zależy od podejścia pracownika. Nie można wymagać wyłącznie od pracodawcy który RÓWNIEŻ JEST CZŁOWIEKIEM ( z ręką na sercu- nie jestem liderem i przełożonym). Jeśli człowiek chce pracować , stara się , lubi swoją pracę, chce się rozwijać to może dużo osiągnąć. Żeby awansować nie wystarczy jednak robic minimum. Nic nie da również upublicznianie negatywnych opinii i szukanie winy w zachowaniu wszystkich innych osób, bez refleksji nad tym, w jaki sposób przykładam sie do pracy. Wykonując swoja prace solidnie i sumiennie, będąc otwartym, chętnym do nowych zadań i zdeterminowanym można być zadowolonym z pracy w tym banku. Należy się również zastanowić jak wiele osób zanim odeszło z powodu "niskich" zarobków rozmawiało o podwyżce? Jak wiele próbowało osiągnąć coś więcej oprócz "odklepania 8 g pracy"? Pracuje w tym banku od pewnego czasu i nie narzekam. Od pracownika w dużej mierze zależy to w jaki sposób postrzega- chce postrzegać swoją pracę. Do tej pory każde pozytywne działanie w pracy jaką wykonuje nie zostało zlekceważone. Pozdrawiam
Iwona 2017-04-20 08:42
@X czyli uważasz, że na to jaką opinię ma się na temat firmy duży wpływ ma nastawienie pracownika? Piszesz, że masz poczucie, że Twoje wysiłki są zauważone i doceniane przez przełożonych. To bardzo ważne, żeby firma sprawiała, że jej pracownicy czują, że nie są lekceważeni.
Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat swojej pracy? Jakie możliwości rozwoju oferuje dla osoby na Twoim stanowisku Alior Bank?
t&k 2017-04-20 21:51
@X naprawdę piszesz o własnych doświadczeniach czy bajki piszesz? W ostatnim czasie bardzo dużo osób było zaangażowanych w swoją pracę, siedzieli w pracy w nadgodzinach i w weekendy i co? Mail z podziękowaniem od szefa wszystkich szefów a twój bezpośredni przełożony nie daje premii bo wyników pracy niby nie widzi.....Na zewnątrz wielkie słowa, a w środku organizacji chaos, układy i dyktatura
Miłek 2017-04-23 23:17
Alior Bank jest dobrym pracodawcą, chodź praca w banku jest bardzo odpowiedzialna to daje się wytrzymać. Są oczywiście osoby słabsze psychicznie i mają problemy. Każdy zna swoje możliwości i powinien wiedzieć czy w banku jest jego miejsce? Ja jestem zadowolony.
Pracownik 2017-04-26 22:40
Jestem pracownikiem Alior Banku że stażem ponad 10 lat w bankowości. Czym innym jest prawie a w centrali a inne warunki w oddziale. Tu wszystko zależy od rentowności oddziału i załogi. Jak dobrze trafisz to Alior to raj. Fantastyczny system kredytowy. Patrząc na inne banki to tak łatwo jeszcze się nie sprzedawalo kredytów jak tu. Po 9 latach w innym banku nacisku i presji sprzedażowej tu sprzedaje z radością i zarabiam. Polecam
Iwona 2017-04-27 08:48
@Pracownik rzeczywiście, bardzo dużo zależy od oddziału, w którym się pracuje. W Alior Banku pracujesz od roku? Możesz powiedzieć coś więcej na temat tego czym praca tutaj wyróżnia się na tle innych banków? Chętnie też dowiemy się więcej na temat możliwości rozwoju jakie bank oferuje.
nowa 2017-04-27 13:49
czesc, a jak to wyglada jeśli chodzi o ubranie ? kobiety obowiązkowo szpilki ?
ja 2017-04-28 16:54
Zależy gdzie. W oddziale nie trzeba szpilek, mogą być jakieś inne formalne buty - np. balerinki. A w centrali to właściwie można chodzić w jeansach i trampkach.
Zostaw swoją opinię o Alior Bank - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alior Bank