logo Drukarnia Interak Sp. z o.o.

Drukarnia Interak Sp. z o.o.

Czarnków

Opinie o Drukarnia Interak Sp. z o.o.

jarek 2014-07-21 22:10:41
Recepcja?????. Taaaaa portiernia gdzie siedzi "ochrona" z innej firmy....
anonim 2014-08-04 14:35:26
ile mozna zarobic? chodzi mi ile jest placone na godzine? ile godzin pracujecie?
1
były 2014-08-05 19:36:33
Jak pracowałem w INTERAK to było masakrastycznie.A pracowałem tam długo..
Temperatura w lecie to ok 36 ciągłe poganianie i ciśnienie na pracownika.Kadra kierownicza to śmiech brak kompetencji i podwładni są bardziej kumaci niż kierasy z dyrektorem prod.który zmienia się tam często.Ja przeżyłem 5 takich speców od poligrafi co 20 lat w poligrafi przerobili(śmiech).Praca dla twardzieli,ja nie dałem rady po kilku latach miałem dość.
Drukarnia Interak Sp. z o.o. 2014-08-21 11:12:13 [pracodawca]
Nasza Recepcjonistka nie jest praktykantką, jest pracownikiem posiadającym wymagane na tym stanowisku kompetencje. To, że siedzi ona w niedużej odległości od ochroniarza w żaden sposób nie przeszkadza jej w wykonywaniu codziennej pracy. Są to dwie zupełnie niezależne, nie związane ze sobą funkcje.
Drukarnia Interak Sp. z o.o. 2014-08-21 11:22:39 [pracodawca]
Problem wysokiej temperatury w okresie letnim nie omija nikogo. Warunki naturalne połączone z dużą liczbą osób na hali w sposób oczywisty powodują pewien dyskomfort. Interak dokłada jednak wszelkich starań, aby zapewnić swoim pracownikom jak najlepsze warunki pracy. W ostatnim czasie została zainstalowana większa liczba wentylatorów, które wspomagają proces wymiany powietrza na hali.
Jacek 2014-08-22 09:41:30
taaa i leci ciepłe powietrze z owych wentylatorów....pogratulować!
Drukarnia Interak Sp. z o.o. 2014-08-26 08:41:59 [pracodawca]
integer, miło usłyszeć słowa uznania, dziękujemy. Nasi pracownicy nierzadko udzielają się na forach, więc mamy nadzieję, że dostarczą kilku rzetelnych informacji i pomogą Ci się zdecydować. Ze swojej strony możemy powiedzieć, że większość naszych operatorów to fachowcy o ogromnej wiedzy i często prawdziwej pasji do poligrafii. Dajemy jednak szansę także początkującym. Inni mogą nam zazdrościć takiej ekipy :)
2
jacek 2014-09-01 19:21:15
Stek bzdur!!!!
1
jacek 2014-09-09 14:21:55
wszystko to bujda...dbanie o pracownika itd....taaa jak im to pasuje to owszem, ale jak już masz swoje zdanie to nie koniecznie, wtedy czeka cię wylot!
co chwila jakieś ogłoszenia bo ludzie odchodzą i nie dają sobą pomiatać!
Drukarnia Interak Sp. z o.o. 2014-09-15 12:10:25 [pracodawca]
Jacku, kolejne ogłoszenia rekrutacyjne nie są wynikiem tego, że ludzie odchodzą :) Po prostu nasza firma się rozwija, a wraz z jej wzrostem wzrasta zapotrzebowanie na nowych pracowników. Cały czas uzupełniamy zespół specjalistów, zarówno produkcyjnych jak i biurowych. Obecnie także prowadzimy równolegle kilka rekrutacji, więc zachęcamy do zapoznania się z ofertami :)
Drukarnia Interak Sp. z o.o. 2014-09-24 09:18:26 [pracodawca]
Zachęcamy do aplikowania na stanowisko Specjalisty ds. obsługi klienta. Znajomość języka francuskiego nie jest szczególnie popularną umiejętnością w naszej okolicy, podobnie jak znajomość innych języków obcych, poza angielskim i niemiecki. Unikalne kompetencje są dla nas wyjątkowo cenne, właśnie ze względu na rozwój firmy i na rozmach działania. Jesteśmy przedsiębiorstwem o zasięgu międzynarodowym, eksportującym na rynki europejskie i zagraniczne. Tak więc pozyskanie specjalistów w każdej branży, produkcyjnych, okołoprodukcyjnych i administracyjnych, jest dla nas bardzo ważne.
Mamy nadzieję, że rozwialiśmy trochę Twoje wątpliwości i czekamy na CV :)
2
Drukarnia Interak Sp. z o.o. 2014-10-08 14:15:11 [pracodawca]
Oczywiście Dział Sprzedaży już istnieje w naszej firmie. Po prostu uzupełniamy grono specjalistów ze znajomością języków obcych :)
Drukarnia Interak Sp. z o.o. 2014-10-27 08:38:46 [pracodawca]
Dokładnie tak. Mamy wielu klientów zagranicznych, obsługujemy różnorodne rynki zagraniczne, stąd wciąż uzupełniamy nasz zespół, nie tylko sprzedażowy, ale też pozyskujemy specjalistów innych dziedzin.
Ekspansja firmy to przede wszystkim więcej pracy dla naszych ludzi. Natomiast im więcej osób, które mogą zająć się daną dziedziną, tym większy komfort pracy - dzięki temu nikt nie czuje się zbytnio przeciążony :)
Drukarnia Interak Sp. z o.o. 2014-11-14 15:27:59 [pracodawca]
Wciąż przyjmujemy. Zainteresowanych zapraszam, więc do kontaktu :)
A więcej o prowadzonych procesach rekrutacyjnych na www.interak.pl
4
Jacek 2014-12-08 08:56:38
tak potrzebują ...bo starzy pracownicy odchodzą....wylatują!!!ogłoszenia pojawiają się cały czas bo taka rotacja jest !!!!
Drukarnia Interak Sp. z o.o. 2014-12-08 11:00:35 [pracodawca]
Rekrutację na stanowisko Specjalisty ds. obsługi klienta z j. francuskim już szczęśliwie zamknęliśmy. Nie wymagamy jednak certyfikatów, liczą się dla nas faktyczne zdolności językowe, a więc swobodne stosowanie - a to zawsze sprawdzamy w praktyce :)
Były pracownik 2014-12-10 14:28:20
Przepracowałem tam 3 lata i po kilku latach widzę, że jednak nic się nie zmieniło. Zatrudniają masówkę a potem zwalniają. Dla studentów dorabiających sezonowo to może i dobre ale dla ludzi którzy zakładają rodzinę, budują dom i biorą kredyty to koszmar. Umowy śmieciowe. Wypłata śmieszna (średnia krajowa wynosiła 1200 a ja dostawałem 1000 zł, przez pierwszy rok moja wypłata wynosiła 750 zł!!). Traktowanie pracowników jak degeneratów :( Donoszenie i niezdrowa konkurencja. Często były momenty że przepracowałem masę nadgodzin i nie została mi zapłacona za to nawet złotówka, w przeliczeniu na ówczesne stawki godzinowe wyszło dobre kilka tys zł z czego się sprytnie wykręcili! Owszem są i plusy typu spora wiedza na temat druku, imprezy integracyjne typu "dzień drukarza" itd. ale to raczej kropla w morzu potrzeb. W tej firmie panuje Oligarchia. Dobrze zarabiają tylko kierownicy i dyrektorzy (od kilku do kilkudziesięciu tys. zł) Zwykli pracownicy muszą często tyrać poniżej średniej krajowej. Niektórzy narzekają na temperaturę, faktycznie na starej hali była ona wysoka i często sięgała 45 stopni. Jeżeli chodzi o BHP... czekajcie jakie BHP?! :P Jednym słowem NIE POLECAM.
2
Były pracownik 2014-12-16 15:44:51
Na ten czas była to praca w jednym z najnowocześniejszych drukarni nie tylko w Polsce a całej Europie. Skusiło mnie to że dzięki pracy w tej drukarni będę miał otwarte wszędzie furtki... Jakże się myliłem. Tak jak mówisz... stracony czas. Aczkolwiek jakieś korzyści były. Dziś więcej ludzi zdaje sobie sprawę jakie firma oferuje warunki. Nie byłem świadomy w co wchodzę a firma obiecywała bardzo dobre warunki co szczególnie to zaznaczali na ulotkach rekrutacyjnych (dziś już tego nie dopisują).
było 2015-01-11 20:44:52
na zlecenie biora wszystkich :) dzisiaj dzwonisz jutro idziesz do pracy :) na umowe o prace musisz troche poczekac, o podwyzce mozesz tylko pomarzyc :( ale interak daje mozliwosc rozwoju, przedstawiciele HR w innych drukarniach widzac w interak na liscie zakladow w ktorych pracowales patrza na Cb jako na specjaliste i raczej nie bedziesz mial problemow z zatrudnieniem.
Drukarnia Interak Sp. z o.o. 2015-02-02 08:45:03 [pracodawca]
Oczywiście, że przeprowadzamy rozmowy rekrutacyjne :) Nawet najkrótsza rozmowa z potencjalnym pracownikiem może dużo o nim powiedzieć. Dlatego też rozmowy kwalifikacyjne w każdej rekrutacji są w naszej firmie standardem. Pracowników tymczasowych rekrutują dla nas Agencje Pracy Tymczasowej i to w zakresie koordynatora APT leży przeprowadzenie takiej rozmowy. W przypadku, kiedy szukamy pracowników na stałe, z kandydatami spotyka się przedstawiciel działu HR oraz kierownik działu, który zgłosił wakat. Rozmowa dotyczy różnych aspektów - staramy się poznać osobowość kandydata i dowiedzieć się jak najwięcej o jego doświadczeniu, umiejętnościach i kwalifikacjach.
1
Jan 2015-02-08 11:24:01
zgadzam się z powyższym wpisem....gdzie się widzisz za kilka lat???? oczywiście w MYinteraku ...ha ha ha innej odpowiedzi nie ma!!!!
Ala 2015-02-10 09:31:04
zgadzam się z wypowiedzią "byłego pracownika" oraz "jacka" interak to najgorsza firma!!!! dodam jeszcze kierownicy....jacy kierownicy, siedzą za szybą i obgadują jeden drugiego, nigdy nic nie wiedzą, żadnego z nich pożytku nie ma!a ludzie tyrają na nich i jeszcze im dziękować muszą że pracują. BHP to nie w tej firmie, zresztą czepiają się pracowników na produkcji a same panie biurowe w szpilkach po hali chodzą....żenada....
1
były pracownik 2015-02-11 18:23:00
ja również zgadzam się z wypowiedziami powyżej! tam można się nabawić tylko nerwicy!!!!! kierownicy .....pożal się Boże....no poza jednym...wiadomo o kogo chodzi, jako jedyny ogarnia wszystko. Również "kierowniczki" INTRO tragedia, tylko siedzą i obgadują całą resztę, radzę się przypatrzeć "Kierownictwu" ale temu z góry, szczegolnie na nocnych zmianach....
1
sanjej 2015-02-12 22:04:36
A ja się z wcale nie zgadzam. Pracowałem tam kilka miesięcy temu i chętnie bym tam wrócił ale wprowadziłem się z Czarnkowa i nie dam rady. Jak ktoś chce narzekać to zawsze coś znajdzie. Ja teraz widzę na plus ze w Interaku zawsze płacili za nadgodziny, z urlopami tez szlo sie dogadać, czysto było na hali i autobusem zakładowym można było dojechać. Latem mieliśmy imprezę firmowa a na świeta bylo spotkanie przy stole z kolacja i paczki. I uważam, że się dużo dla pracowników działo ale ktoś nie chce skorzystać to zawsze będzie narzekać. Za to teraz to pracuje w firmie miód poprostu, o bhp to tu nikt nie słyszał a pracownicy to traktowani sa jak bydlo. Pozdro dla SF z falcu.
Drukarnia Interak Sp. z o.o. 2015-02-13 09:01:06 [pracodawca]
Ala, widać dawno u nas nie byłaś. Teraz braku standardów BHP to już na pewno nie można nam zarzucić ;)
Ala 2015-02-13 15:55:15
Tak oczywiście. ...ha ha ha .....żenada. bhp na zmianie pierwszej...bo może być inspekcja....pozostsle zmiany porażka
anonim 2015-02-25 20:16:30
Za 960zł to sobie szukajcie na łące jeleni
Anonim 2015-02-25 20:27:03
Ala pracowalas tam odp
piotr 2015-02-25 20:45:30
Ja byłem dziś na bhp bo byłem, ale po bhp jak spytałem o stawkę to się załamałem 6 zł na godzinę na rękę to ile brutto chyba ze 8 zł. No szok wyzysk przez pośrednika nie samowity i jaka opinia dla drukarni i oni się godzą na to.
Anonim 2015-02-25 21:12:02
Panie piotrze popracuje pan dłużej to się zmieni stawka zapraszamy jutro na próbe.
Anonim 2015-02-25 21:21:30
Witam byłem dzisiaj na szkoleniu i rozmowie i od razu powiem na szkoleniu powinni mówic o zarobkach a nie po szkoleniu i co tu się dziwić ze ludzi tam brakuje jak płacą tak mają
Drukarnia Interak Sp. z o.o. 2015-02-26 08:56:06 [pracodawca]
Anonim, szkolenie dotyczyło regulaminu pracy i BHP i było prowadzone przez przedstawicieli Drukarni. Ty natomiast masz być zatrudniony przez APT. Dlatego na szkoleniu nie było mowy o wynagrodzeniu.
Anonim 2015-02-26 09:49:07
Co wy głupich szukacie za 960zł do pracy to jest smiechu warte.
Ala 2015-03-09 07:01:57
oczywiście, że pracowałam. wiem co widziałam na własne oczy!!!
Jacek 2015-03-09 07:05:01
Panie Piotrze popracuje Pan dłużej jakieś kilka lat na umowę zlecenie to może się pan podwyżki doczeka .....w innej firmie oczywiście...ha ha ha
Marcin 2015-03-11 07:42:29
Hahahaha niezła parodia 6zl/h
anonim 2015-03-11 10:01:14
Ala daj namiary to się spotkamy przy kawie i opowiesz mi o tym zakładzie pracy.Pozdrawiam Andrzej
kasia 2015-04-04 11:14:44
ta firma zabija kreatywność i chęć do działania...
Marek 2015-05-10 15:26:27
zgadzam się z opinią powyżej!!!!!!!!
Ania 2015-06-03 17:38:47
Witam. Pracowałam w Interaku ok 2 lat jakiś czas temu - niestety wtedy był jeszcze akord pomieszany z godzinówka. Także zarobki od 700 zł miesięcznie za ok 200 h pracy (i więcej) do ok 1500 zł. Płaca na akordzie zależała w 99% od widzimisię brygadzistki - bo jedni dostawali akord gdzie nie nawet najlepsza pracownica nie była w stanie wyciagnać ponad 2 zł/h a koleżanki pani brygadzistki w tym samym czasie dostawały najlepsze prace. To mnie głównie zniechęciło. Jak ja tam pracowałam to było strasznie niesprawiedliwe ze strony zwłaszcza jednej pani brygadzistki. Do tego zamiast dać ci spokojnie wyrobić norme to ganiali cie jak psa "przynieś, wynieś, pozamiataj" a potem kazali wpisać tyle ile zrobiłaś - bez uwzględnienia kilku godzin spędzonych na podstawianiu palet pod nosy koleżanek pani brygadzistki. Bywało, ze człowiek zarobił 10 zł po 12 h pracy a wybiegał tam mase niepotrzebnych km. Jesli to podejście się zmieniło to super, jeśli nie to nadal jest tam syf i kumoterstwo nieuczciwie rozdzielajace prace pomiędzy "swoich" i "obcych". Paradoksalnie sama praca mi się podobała, niestety praca kompletnie nie zapłacona w stosunku do poświęconych godzin na nia.Aha - na zleceniu nie płaci się nadgodzin.
1
Ala 2015-06-16 15:30:53
samo sedno!!!!!!!!!!nic się nie zmieniło poza tym, że nie ma akordu:)
1
Zaciekawiony 2015-06-16 18:49:35
Podobno będzie teraz drukarnią online. Ciekawe czy szukają osób doświadczonych w tym temacie.
Anonim 2015-11-18 12:26:40
Witam wszystkich,

Zauwazylem ze wszyscy ogolnikowo pisza o firmie Interak wiec jak sie postaram omowic nieco dokladnie moje przezycie w owej firmie.

Ostateczna decyzje pozostawie wam.

Pracowalem w Interaku 13 lat temu na starym miejscu naprzeciwko starego cmentarza (wiem, wiem to bylo dawno) Jako ze chcialem zostac w poligrafii majac ambicje zaczalem studiowac DTP a w miedzyczasie (praca ,,po znajomosci'' - tutaj haczyk ktory omowie pozniej)pracujac w Interaku zeby zdobyc odpowiednie kwalifikacje wiedze itd. Jako ze czlowiek mlody mysli sobie kazda praca jest dobra wiec zgodzilem sie na umowe smieciowa 12-16 godzin 5 dni w tygodniu (weekend wolne bo studia byly na weekendzie). Praca zaczela sie od skladania ulotek, wklejania roznych CD itd. Biedne kobiety ktore mialy rodziny widac ze scigaly sie miedzy soba aby pokazac ktora lepsza oczywiscie zagadujac jedna druga zeby tak wolniej robila. Oczywiscie wchodzenie w kuperek brygadzistkom to codziennosc. Byl wtedy taki jeden Hitler szef chyba Kita albo Kicza sie nazywal, do dzisiaj nie spotkalem tak okropnej osobistosci (on m.in. byl przyczyna mojego wyjazdu zagranice, ale przyszla kryska na matyska I zostal zwolniony bo wystawial lewe faktury a potem chyba handlowal papierem toaletowym.
Wracajac do firmy, po kilku miesiacach rzucili mnie na maszyny (ciagle byla to robota przez telefon) najpierw bindowanie, skladanie a na koniec Speedmastery, no i tam widzialem rywalizacje miedzy chlopami, jedni mlodzi-cwaniaki co o byle co chcieli w morde dac I nic podzielic sie wiedza no bo przeciez ktos moze ich zastapic, a to strasi ktorzy dzielili sie wiedza przez zeby ale z mlodym ,,po co gadac przeciez o nic nie wie''. Nocki byly zbawieniem bo nie bylo tego sztucznie usmiechajacego sie szefostwa, kobiet na wykonczeniowce ktore non stop obgaduja. Ludzi ze sprzedazy ktorzy totalnie mieli wywalone na to co sie dzieje na dole na produkcji.
Temperatura - bylo goroca I do dzisiaj sie dziwie jak to mozliwe ze papier wytrzymywalem takie temp podczas gdy musi miec doplyw do odpowiedniej wilgotnosci, po prostu konkretna klima wymagana!
Wynagrodzenie - wtedy zarabialem 250-400zl widac ze malo co sie zmienilo, a rachunki I zycie poszlo w gore, nigdy nie zapomne jak sie szlo po wyplate na Parkowe/Zacisze (juz dokladnie nie pamietam) po to by uslyszec od ksiegowego ,,o dzisiaj troche wiecej pan zarobil (wyplata 250 a dotalem wtedy 260zl) moze pan sobie kupic nowe buty!'' facet zyl i moze zyje ciagle na innej planecie, zero rozumu.
Godziny pracy - jesli jestes mlody, nie masz rodziny I chcesz gdzies zaczac to sprobuj Interak tylko na chwile, psychicznie wzmocnisz sie na wieksze chamstwo w innych firmach w kraju I na swiecie. Jest takie przyslowie ,,shit in, shit out'' jesli malo placa to malo rob.
12-16 godzin robi swoje, na dluzsza mete to brakuje ci prywatnego zycia I chwytasz szybko dola.

Na podsumowanie, wchodzac do biura o 7:00 rano po nocce i oswiadczajac brygadzistce ze sie zwalniasz a potem wyjezdzasz z kraju gdzie po tych 13 latach jestem na stanowisku menadzerskim w globalnej firmie mysle ze warto bylo.

Good luck!
4
Ala 2016-03-14 18:46:27
samo sedno ANONIM....tylko tyle mogę dodać, że nic się przez te lata nie zmieniło....!!!!!
1
Jagoda 2016-05-23 20:58:53
Pracują po 12 godz. od 7.00 do 19.00 lub od 19.00 do 7.00 i tak przez dwa lub trzy dni a potem kolejne 2 lub 3 dni jest wolne. W sumie 15 dni pracy i 15 dni odpoczynku. Nadgodziny się czasem zdarzają i pewnie, że nie są obowiązkowe.
Jagoda 2016-06-23 09:16:36
wszyscy na umowę o pracę, bo zlecenia idą tylko przez Agencje pracy In temporis. A studenci to nie wiem, raczej przez Agencję, bo nie zawsze by im pasowało żeby przyjść. Mój mąż mówił, że w Interaku kierownicy pytali się pracowników jak chcą pracować, czy na 12 godz czy po 8 godz. i pracownicy sami zdecydowali, że chcą pracować po 12 godzin i dlatego tak zostało wprowadzone.
Jagoda 2016-06-23 09:17:18
wszyscy na umowę o pracę, bo zlecenia idą tylko przez Agencje pracy In temporis. A studenci to nie wiem, raczej przez Agencję, bo nie zawsze by im pasowało żeby przyjść. Mój mąż mówił, że w Interaku kierownicy pytali się pracowników jak chcą pracować, czy na 12 godz czy po 8 godz. i pracownicy sami zdecydowali, że chcą pracować po 12 godzin i dlatego tak zostało wprowadzone.
Rafal 2016-07-12 11:01:53
Szymon, nie ma problem mam na imie Rafal Kolacki, nawet przez mysl mi nie przeszlo aby tak dobre klamstwo wymyslec. Jestem na Linked in jakby co. Prosze bez takich komentarzy prowokacyjnych
wiemzdoświadczenia 2016-09-12 20:34:03
fatalny pracodawca. ogromna rotacja wśród pracowników. konflikty wewnątrz firmy utrudniające pracę. no i Prezes, który powinien pójść na emeryturę albo pojechać na dłuższe wakacje, bo chyba już on sam ani nikt obok niego nie wie i nie rozumie, co ten człowiek robi. A niestety jego działania i decyzje odbijają się na jakości i stabilności pracy pracowników każdego szczebla. Choć wiem, że o pracę nie jest łatwo, to nie polecam tego miejsca, bo jest to raczej praca na "przemęczenie się" póki nie znajdzie się czegoś sensownego, a nie praca dająca możliwość rozwoju i zadowolenia.
pinakolada 2016-09-13 10:29:15
skoro już przyjacielu tak straszysz rotacją to napisz con ją powoduje
Zostaw swoją opinię o Drukarnia Interak Sp. z o.o. - Czarnków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drukarnia Interak Sp. z o.o.