brak logo

Lu man

Białystok

Opinie o Lu man

Bogusław 2010-02-11 14:07:15
Bardzo fajna atmosfera w sklepie, kierowniczka(usunięte przez moderatora)a jest naprawdę super, kupował z żoną kożuch potrafi doradzić, jest zawsze uśmiechnięta a nie jak inne nadęte pawie. Praca w takim salonie powinna być przyjemnością
tartata 2010-02-15 09:04:48
Stanowczo odradzam pracę w tej firmie. Szef tzn (usunięte przez moderatora) to nadęty gbur, czepia się o byle co, uśmiechu na jego twarzy nigdy nie ujrzycie nie wyplaca pieniedzy w terminie ;] pozdrawiam
jola 2010-03-16 10:59:19
polecam tam pracę , jest miłą atmosfera, sprzedawczynie potrafią doradzić, ostatnio kupiłam na Wrocławskiej płaszcz i jestem bardzo zadowolona
wiesia 2010-03-16 11:16:06
tak wszyscy chwalicie lu man ,pracowałam tam , ciągły stres , szefostwo zadzwoni lub nie, czepiają się wszystkiego , potrafią zmieniać zdanie kilka razy dziennie, nie wiem jak na Wrocławskiej, ale w Alfie to porażka
lilka!!! 2010-03-17 19:18:17
Ja ,tez miałam przyjemnośc pracowac w tej firmie.Itak naprawde to było by dobrze jak by pracownicy pracowali za darmo,szefostwo zawsze nie zadowolone i oczywioście nowe zasady (usunięte przez moderatora)która tak naprawde nie ma pojecia o niczym,i9 nic sobie nie da powiedziec nie polecam takiej pracy w ciągłym stresie!!!
Jola 2010-03-18 14:40:04
przepraszam Was miłe Panie, ale co Wy możecie powiedziec na temat pracodawcy. Jestem sporo starsza od Was, teraz młode pokolenie idzie na łatwiznę, nie chce im się pracować mają duże wymagania , a zaangażowania wogóle. Ja nie znam Waszych oddziałów, znam tylko na Wrocławskiej i życzyłąbym każdemu takiego kierownictwa , atmosfery i zaangażowania, tam dziewczyny żyją tą firmą i to dla pracodawcy jest istotne . Czy któraś z Pań zwolniłą się sama? prawdopodobnie nie. Przepraszam za ton mojej wypowiedzi , ale zanim coś się napisze to należy się kilka razy zastanowić , ponieważ można kogoś skrzywdzic lub obrazić. Do zobaczenia.
****** 2010-03-19 21:59:14
i tutaj się pani myli - ja sama odeszłam z lu-mana ponieważ znalazłam lepszą pracę - pracownik też może mieć coś do powiedzenia!!! i to jest piękne - pozdrawiam
animka 2010-04-06 18:24:49
jak klient moze polecac tam pracę???odnosnie wyzej zamieszczonej wypowiedzi.żenada..reszta wypowiedzi ,mówi sama za siebie.
byla lumanka 2010-05-12 10:45:31
zgadzam się, jak klient moze polecac ta prace. Przeciez nie ma on pojecia co sie dzieje wewnatrz firmy.
I my nie krzywdzimy nikogo tylko ukazujemy prawde, jak traktuje sie pracownikow.Szefostwo nawet nie ma odwagi osobiscie wreczyc wypowiedzenia tylko wyrecza sie innym pracownikiem. nie mowi nawet dlaczego postanowil zwolnic dana osobe z pracy, Brak kultury i dobrego wychowania. Hahaa fakt moze i oni zwalniaja (bezpodstawnie) ale nie ma co zalowac tej pracy, marne zarobki, stres, szkoda zdrowia.
Wg mnie osoby, ktore nie mialy do czynienia z panem[usunięte przez moderatora] na stopie pracodawca-pracownik nie powinny zabierac wogole glosu w tym temacie.
Hmm z drugiej strony warto by sie zastanowic czy to z nimi jest cos nie tak, ze przez ta firme przewija sie tyle osob i zadna na dluzej nie zagrzala tam miejsca. Pracownik im dluzej pracuje w danej branzy tym ma wieksze doswidczenie, mozna spokojnie powierzyc jakies zadania bo sie wie ze poradzi sobie z tym, a zatrudniajac coraz to nowe osoby jest jakies ryzyko, trzeba kontrolowac i patrzec na rece zeby nie narobily problemow.
zastanawia mnie czy ten "klient" z wroclawskiej nie jest podstawiony hehe bo wypowiadac sie na jakis temat to trzeba miec o nim jakies pojecie, uczestniczyc w wewnetrznym zyciu firmy a nie tylko kupic plaszcz czy kurtke ;] pozdrawiam
byla lumanka 2010-05-12 10:54:05
Pani JOLU
czytajac pani wypowiedzi widze pewne niejasnosci. pani sama miesza sie w swoich wypowiedziach.
Najpierw pisze pani, ze tylko kupowala tam cos a potem wypowiada sie pani na temat szefostwa i ze zyczy kazdemu takich pracodawcow. A skad pani niby moze wiedziec jacy oni sa?? i nie uwierze, ze przypadkiem podczas zakupow zdazyla ich pani poznac ;))
Chyba, ze ktos tutaj cos kreci prawda?? ;p;p
hajto 2010-11-30 12:21:34
Osobiście nie polecam pracy w tej firmie i nawet nie chodzi o to, że mało płacą zatrudnione są trzy dziewczyny w niektórych sklepach nawet 2. Grafiki są beznadziejne zero regularności, jeden wolny weekand w miesiącu jak dobrze pójdzie reszta pracująca. Jak kierowniczka w miare sprawiedliwa to jeszcze jakoś można się dogadać.Samemu na sklepie 12 godzin( zdarza się) inaczej trzeba chodzić codziennie) na stojąco z kamerami na głowie. Wypłata w ratach 1000zł, trzeba sobie uzbierać. Za wszystko trzeba płacić, taka firma z prestiżem a woła od pracowników za mycie witryn. Za wszystko zabierają pieniądze, owszem jest premia z target 0.5% od sprzedaży ale o tym zapomnij raz w roku może uda się zrobić i to niekoniecznie dostaniesz, bo zawsze można za coś zabrać i do czegoś się przyczepić. Towar ciężki do sprzedaży te same kolekcje od 20 lat, zero pomysłu, tylko winny jest sprzedawca. Ogólnie, żeby się przekonać trzeba zgłosić się do Lumana. Powodzenia
anonim 2010-11-30 12:28:35
Jeszcze jedno. Sklepy bez ??adnych zabezpiecze??. Kamery tylko do kontrolowania pracownika.
bombel 2010-11-30 13:00:00
PRACUJE SIĘ TAK SOBIE, A JUŻ OSTATNIO TO JEDNA WIELKA PORAŻKA. PRACOWAŁAM W WIELU FIRMACH ALE CO TU SIĘ DZIEJE TO PRZEBIJA WSZYSTKO. MAŁE PIENIĄDZE
A WYMAGANIA. KIEDYŚ TO CHOCIAŻ MOŻNA BYŁO POSIEDZIEĆ ZA TEN 1000. TERAZ TRZEBA STAĆ A NA SKLEPIE
PUSTO I NIE WIADOMO CO ROBIĆ. SPRZĄTAĆ I PRZEKŁADAĆ W KÓŁKO TE SAME TORBY. SPRZEDAĆ TAM JEST CIĘŻKO, CHYBA, ŻE ZROBIĄ OBNIŻKĘ 50% TO WTEDY JAKOŚ JESZCZE....JESZCZE OSTATNIO SYSTEM
PROWIZYJNY ZMIENILI NA SWOJĄ KORZYŚĆ OCZYWIŚCIE, ALE TO WSZYSTKO PO TO ŻEBY NAS ZMOTYWOWAĆ!!! CZUJĘ SIĘ ZMOTYWOWANA JAK CHOLERA!
Zgadnij kto ? 2010-12-10 23:08:03
Wszystkie powyższe Negatywne-Komentarze nie są wyssane z palca!!!
a te pozytywne jeśli się pojawiają to ściema napisana przez właścicieli lub kogoś kto nie ma o niczym pojęcia,a zabiera głos.
Stare kolekcje np.pilotki (kurtki) z przed 17 lat. Kożuchy,portfeliki,torebunie i te karakułki o Zgrozo ! Babcine.
Środki czystości samemu trzeba finansować na mycie witryn zrzuta,
zero zabezpieczeń,kamery na karku,maraton dwunastek,zapomnijmy o krzesłach Hokerach. Klienta z latarką trzeba szukać,pies z kulawą nogą nie chce zajrzeć, a gdy już czymś się zainteresuje to "WYŚCIG SZCZURÓW"-prowizja moi mili :-(
anonim 2010-12-10 23:21:01
[usunięte przez moderatora]OPAMIĘTAJ SIĘ, WYCIĄGNIJ WNIOSKI I DAJ LUDZIOM PODWYŻKI !!! Kolejne L-4 poleciały i przyjdzie taki dzień,że zamkniesz interes, bo nowe zrezygnują.MARNE 1300 ZŁ DLA KIEROWNICZKI,która odwala za Ciebie robotę i gołe 1000 zł dla sprzedawcy, bo Cel do osiągnięcia (target) nie realny.ZARZĄD LU-MAN TO ŻENADA !!! ODRADZAM PRACĘ,a zimno jak w budzie:-(
anonim 2011-02-25 10:46:37
byłam w tym sklepie i co to samo co rok temu szaro i czarno brrrry a gdzie kolory a jeszcze blondyna mi zaczela wciskac korzuchy byla okropna z tym swoim niech pani przymierzy ja 38 a ona 44 ostatmi raz tam poszlam
anonim 2011-02-25 11:21:20
bylam na [usunięte przez moderatora] wczoraj z rana tej pani to chyba wszystko boli zero usmiechu i nic mi nie mogla zaproponowac bo nie ma nic kolorowego ludzie to samo nic nie ma nowego rok temu ten sam rozmiar i kolor wisi az wyblaklo od swiatla personel powinien zglosic to do szefa a po przeczytaniu opini o nim to chyba nic nie pomoze powodzenia w sprzedazy
ROZGARNIĘTA 2011-04-05 21:39:25
Sprzedawczyni w Białymstoku tak się zaangażowała w swoja pracę, że z własnej kieszeni sfinansowała 4 tys. ulotek i zasponsorowała SMSy do klientów Zapraszające na KIERMASZ (zima 2011). W podziękowaniu wyśmiewali ją rozpowiadając na wszystkie strony [usunięte przez moderatora]że "Za mała sprzedaż". Co za banda niewdzięcznych [usunięte przez moderatora], którym co w życiu najlepiej wyszło to TYLKO KRYTYKOWANIE I WYTYKANIE BŁĘDÓW WSZYSTKIM NA OKOŁO. Moje motto: "Nie doszukuj się co ktoś żle robi. Rób samemu TAK by inni mieli dobrze !!! ". Świat byłby zdecydowanie lepszy :-)
pati 2011-04-13 10:39:14
a ja ta pania chwale jestem za widac ze lubi to co robi tak trzymaj ale z czasem trzeba zmadrzec bo pochwaly tu sie nie uslyszy a szkoda
wiki 2011-10-11 08:51:18
mam pytanko moja mama kupiła kożuch i dostała taki paragon wypisany ręcznie czy to zgodne z prawem a może trzeba to gdzies zgłosć
UCZCIWA 2011-10-11 21:33:55
Tak, trzeba to w końcu gdzieś zgłosić.
W LU-MANie to normalne, że paragony wypisuje się ręcznie.
No ... ,chyba, że prądu nie było:-)))
Mike 2013-02-01 16:31:57
Odradzam pracę w firmie która nie szanuje pracownika. Podali wypłatę jak to zwykle robią najniższa krajowa 2013 poszła w górę z i powinniśmy dostać 1181 zł dostajemy 1100. Szef sobie żarty robi i okrada własnych pracowników żenada .
romek 2015-02-18 16:08:57
ale dlaczego uważasz, ze to jest tlyko marnowanie czasu? a sama jak dłygo tam pracowałaś? bo jak jesteś osoba wypowiadającą się po okresie pracy jednego meisiąca to niestety, ale ja nie mam dla Ciebie żadego zaufania w tej wypowiedzi. CZeam na komentarze osób, któe jz naprawde jakiś czas pracowali u nich.
Karol 2016-05-16 22:19:54
Widzę, że wpisy są z zeszłego roku, może coś się od tamtego czasu zmieniło? Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie, chodzi mi tu nie tylko o atmosferę, ale i o zarobki i ogólne warunki zatrudnienia, może ktoś, coś napisać na ten temat?
Zostaw swoją opinię o Lu man - Białystok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lu man