logo Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o.

Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o.

Zabrze

Opinie o Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o.

zona 2014-08-26 09:18
co nowego, w nowym sezonie w IPB? są już jakieś zmiany?
ika 2014-10-09 17:14
Pracowniku, chyba ci się firmy pomyliły, albo się naprałeś i ci się śniło
ewe 2014-10-14 21:14
Witam

Czy są już 3 zmiany w IPB w tym sezonie? Chodzi mi o dział florystyczny.
1
sirgreg 2014-10-23 09:21
wszedzie jest wyzysk i obozy pracy ,jak powiedzialem kiedys kierownikowi ze obozy pracy zniesli alianci i ruscy w 1945 ,to powiedzial mi tak bylo ,ale przeniesli go tutaj hehehe,taki polski system wlasnie kapitalizm nas rucha i wszedzie jest praca w tym kraju za damski (usunięte przez administratora)a wymagania maja jak by placili ze 15 000 na miecha a zycie drogie tylko emigracja nas polakow ratuje
ewa 2014-10-26 20:49
do Marcina: twoja strata,ja pracuję i powiem ci praca lekka, płaca całkiem, całkiem, nie trzeba nic umieć, nauczą
kwiatek 2014-10-27 09:59
Jak wydać szukają wszystkich rodzajów pracowników,czyli nikt już nie chce dla nich pracować.... taki jest efekt paru lat nieludzkiego wyzysku..... wyglada to jak rozpaczliwe wołanie o kogokolwiek do pracy.... naprawde lepiej nic nie robic niż pracowac dla nich..... chyba że chcecie poznac ich działalność i potem samemu otworzyc konkurencyjna firme....
3
ewa 2014-10-27 11:35
kwiatku, nikt? ja na swojej tylko zmianie widzę kilkadziesiąt osób
3
ewa 2014-10-27 11:35
kwiatku, nikt? ja na swojej tylko zmianie widzę kilkadziesiąt osób
pracownik 2014-11-07 02:00
popieram, nie przyjmujcie się do nas do pracy , dadzą nam więcej bonusów, nadgodzin i kolejne podwyżki płac, popieram nie przychodźcie
Johny 2014-11-11 18:14
Witam, pracuje może ktoś w IPB na spawalni???? Praca jest tylko na akord, czy różnie? Da się tam zarobić powyżej 3000zł, bo z tego co widzę to głównie wypowiadają się ludzie co ubierają konstrukcje..
tyson 2014-11-12 19:20
jak bedziesz miec 300h to moze i zarobisz 3000 ;D
jasiu 2014-11-13 14:40
tyson, z której choinki się urwałeś?
dziki 2014-11-13 22:46
oj widzę że Wam brakuje siwego JJ na hali !!!!
bezrobotna 2014-11-13 22:54
Czy może mi ktoś wytłumaczyć , piszecie że szukają do pracy a jak byłam dzisiaj to powiedzieli że w tym roku już nie potrzebują na wydziały
Czy może ktoś wie jak to jest w tej Firmie
IPB DECORATION 2014-11-14 09:25
Drogi / Droga (?) Clear,
jeżeli poszukujesz pracy, w której, tak jak piszesz, na 8 godzin w pracy pracuje się przez 3, to nie dziwimy się, że IPB nie spełniło Twoich oczekiwań i nawet, mówiąc szczerze, nie jesteśmy bardzo tym zmartwieni... Jeżeli w związku z tym chcesz definiować "wyzysk i oszustwo" jako oczekiwanie firmy, że jej pracownicy w 8-godzinnym dniu pracy pracują uczciwie przez 8 godzin i za to są zgodnie z umową wynagradzani - nie będziemy chyba próbować naruszać Twojego wyobrażenia o "pracy".
36 godzin w pracy, brak wypłat...? Poważne i krzywdzące oskarżenia. Skoro jesteś tak świetnie poinformowany/a powinieneś wiedzieć, że jesteśmy po prostu firmą produkującą dekoracje, nie przestępcami i wariatami. Jeżeli masz jakiekolwiek zastrzeżenia czy pytania dotyczące swojego wynagrodzenia zapraszamy do Działu HR, zapewniamy, że uzyskasz wszystkie odpowiedzi. Uważamy, że wystarczy porozmawiać. To chyba bardziej konstruktywne, niż rzucanie anonimowo krzywdzących oskarżeń na internetowym forum.
Pozdrawiamy serdecznie
IPB DECORATION 2014-11-14 09:47
Droga Ulu,
Dział HR po lekturze Twojego wpisu od rana rozbawiony :) Naprawdę, gratulujemy:
a) dobrowolnego podpisania umowy, której nie rozumiesz lub nie przeczytałaś
b) dobrowolnego podjęcia współpracy na warunkach, które, jak wnioskuję, Cię kompletnie nie satysfakcjonują
c) dobrowolnego pochwalenia się tym na forum publicznym

UWAGA, DZIAŁ HR RADZI:
Nie czytałeś? Nie zrozumiałeś? Nie podpisuj! Nie tylko umowy o pracę, zwłaszcza: umowy pożyczki, umowy z operatorem, mandatu. Czytanie ze zrozumieniem i zadawanie pytań nie boli, na rozmowie rekrutacyjnej i przy zawieraniu umowę o pracę też. Nie tylko w IPB Decoration. Zachęcamy. Spróbuj. Naprawdę warto! :)

Na marginesie - jeden wpis, a w nim: mobbing, molestowanie, zastraszanie, szantaż, przemoc werbalna... Ulu, zapomniałaś dopisać jeszcze, że niegrzecznych pracowników zamykamy za karę bez jedzenia w piwnicy :)
Między Twoją fantazją a pomówieniem jest cienka granica, a internet i jego pozorna anonimowość nie dają Ci prawa do bezzasadnego oczerniania pracodawcy. Zastanów się, proszę, jak poważne są Twoje oskarżenia i czy aby na pewno mają pokrycie w rzeczywistości i dowodach.
Pozdrawiamy serdecznie
3
IPB DECORATION 2014-11-14 10:00
Johny,
poszukujemy spawaczy aluminium, oferujemy stawki rynkowe, jeżeli jesteś zainteresowany szczegółami prosimy o kontakt telefoniczny.
Pozdrawiamy
IPB DECORATION 2014-11-14 10:06
Studencie,

wyłącz już tę "Plotkarę", "Dynastię", czy co tam jeszcze innego oglądasz, bo chyba Ci się obraz wirtualny na rzeczywistość nakłada... Książkę lepiej poczytaj, sesja niedługo.
Ps. Szkoda, że nie studiujesz prawa, bo może byś wiedział, co to naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych i co za to zgodnie z kodeksem grozi. Albo chociaż informatyki - powiedzieliby Ci, że w internecie wcale nie jesteś anonimowy.

Pozdrawiamy serdecznie
marysia 2014-11-14 14:29
pracuję już piąty sezon, to mówi samo za siebie, od siebie dodam, że z roku na rok pracuje się coraz lepiej i za coraz większe pieniądze,
pracownik 2014-11-16 06:10
Hej, pracuje bo musze ale odradzam, liderki nic soba nie reprezentuja, potrafia tylko na siebie nadawac i okazywac brak szacunku do pracownika, dobrze ze maja brygadzistki maja sie kim wyreczac bo ich zmiana pracy polega na obgadywaniu a nie informacji dla pozostalych o tym co trzeba zrobic, kompromitacja totalna sa najlepsze w odmowie rekawiczek do pracy ktore musisz miec. Nie masz na wymiane to nowych nie dostaniesz. Wyplaty sa na czas, jedynie tyle dobrego
4
omen 2014-12-10 15:57
No to już mamy wielki skandal w tej firmie. Zakończył się sezon ludzie podostawali po 500 zł mniej wypłaty niż się należało. Obiecywane nam było że kazdy ma zwiększoną stawkę byle byśmy robili. A teraz do czego doszło ? pracowałem jak wół cały miesiąc po 12 godzin za 1630zł ! 6 dni wolnego na 30 w pracy byłem 1szego listopada oraz 11stego! 1630zł ! kto to w ogóle liczy. Zostaliśmy po prostu oszukani przez pracodawce. Kierownictwo mydliło nam oczy potraktowali nas jak bydlęcia
1
Kornelius 2014-12-14 13:19
Mnie interesuje również czy to że mieliście dostać większe pieniądze macie w jakikolwiek sposób zarejestrowane? Był jakiś aneks do umowy? Cokolwiek? Czy po prostu ktos wam w korytarzu powiedział i wy łyknęliście itd. Pytam jak to od strony formalno-prawnej wygląda. Ludzie, przeciez wy coś podpisujecie? Na coś się zgadzacie? Albo nie. "Obiecywane nam było że kazdy ma zwiększoną stawkę byle byśmy robili. " - ok, no to za obietnica ma iść konkretny papier. Wyegzekwowaliście coś takiego? Macie na papierze zwiększoną stawkę?
gaduła 2014-12-18 16:58
Dużo paćek robiliśmy :)
riczi 2015-01-29 20:23
jeśli rzeczywiście taka sytuacja miała miejsce w IPB Dekoracje to uwierz mi , że nie jest to pierwsza firma z którą się spotykam , a która nie wypłaca wszystkiego co początkowo obiecywała. Niestety tego typu instytucji w naszym kraju jest dużo więcej, i dzięki takim akcjom własnie posiadają oni dodatkowe zyski...
karolina 2015-03-31 21:07
Kurcze, realizowane projekty dekoracyjne przez ipb dekoracje są naprawdę zapierające dech w piersiach. Sama nei wiem czy sobie na ślub jak tylko budżet pozwoli to nie zamówić dekoracji włąśnie od nich, szczególnie że do sprawy podchodzą kompleksowo bo doradzają, projektują, wykonują, transportują, montują i demontują swoje dekoracje, wiec full wypas
1
KAPO-DAHAU 2015-07-22 22:27
to co sie tam dzieje to jest normalna szopka noworoczna tak jak te produkty na jakichś tam liderów wybierają osoby które mają tylko to w sobie najlepszego czyli zakablować ale żeby umiały coś więcej nawet po takim awansie nie umią powiedzieć dzień dobry chodzą jak ukryte kamery i podsłuchy i to jest dobre myślenie kierownictwa zacytuje scene z Ptopu [wysłałem najgłupszego oficera a i tak go przekupili] no i tacy są liderzy zero wiedzy i umiejętności ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] we krwi. zero liderów Brygadzista i to taki co umie coś zrobić no i oczywiście który pracuje jak nie wypełnia papierów takie rozwiązania są od lat i są najlepsze .
rolo 2015-08-03 21:38
90 procent załogi męskiej to emeryci i co tu duo gadać zamiast da prace młodemu pokoleniu to firma ipb opiera sie na emerytach dlaczego a to dlatego że umowa o dzieło a młodzi niech do niemiec jadą nie lepiej mieć stałą załoge a właśnie nie bo kto zarobi na co drugiego lidera tak co drugi to lider nie brygadzista ,brygadzista pracuje a lider stoi i co robi nic
2
ALEK 2015-08-03 21:43
KTOŚ TAM PYTAŁ O KODEKS PRACY TAM NIE MA TAKIEGO JEDYNIE CO TO MUSISZ [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NIE MA WENTYLACJI NIE MA GDZIE SIE UMYĆ JEDEN KIBEL NA 40 PRACOWNIKÓW CHYBA WYSTARCZY
2
zawiedzony 2015-10-10 11:45
Ogólnie rzecz ujmując... z każdym miesiącem coraz gorzej. Nie polecam.
1
malgo 2015-10-11 09:32
Powiedz który pracodawca przestrzeganiejpt pracy?
malgo 2015-10-11 09:37
Przepraszam kodeksu pracy
Kera 2015-11-10 15:23
Opisze tutaj swoje doświadczenia z ta firmą. Nie wypłacają pieniędzy w terminie, usłyszałem, że poślizg z wypłatą może nawet trwać tydz, gościowi przede mną wypłacili 1000 zł mniej niż przepracował godz. Jestem wyrozumiałym człowiekiem, ale wypłata dla pracownika jest świętością. Tłumaczenia, że kadrowa nie zdążyła naliczyć wypłaty mnie nie interesują bo to nie moje zmartwienie. Szemrane warunki pracy, nie ma nadgodzin płatnych tylko ryczałtowo jakąś kwotę oferują( każdemu inną ) to by się opłacało jakby się w miesiącu zrobiło 20 nadgodzin a nie ponad 100. Dieta na delegację wypłacana jest przy wypłacie, godziny dojazdu do miejsca pracy(mówię tu o delegacji) nie są liczone jako godziny pracy, no ewentualnie jak delegacja jest godzinę drogi od Zabrza to policzą. Na hali produkcyjnej ok 250 osób pracuje na "śmieciówkach". Jedna ubikacja na całą hale, wentylacja przy dużej liczbie pracowników nie domaga. Ogólnie nie polecam
2
Gabi 2015-12-12 09:47
Firma nie ma pieniędzy więc wynagrodzenia wypłacane są w ratach. Zenada i wstyd
1
Politolog 2015-12-22 16:23
No to pokazali klasę :) Mieli płacić za połowę listopada i parę dni grudnia dziś a zapłacili za listopad a za grudzień zapłacą bóg wie kiedy :) Przecież to zwykli oszuści
2
Sezonowiec 2016-05-03 11:17
Człowieku, ale Z Ciebie bajkopisarz!!!!!!!!!!!!! Ty tam nie mogłeś pracować, ja pracowałem i od września znowu mam zamiar pracować
Elektryk 2016-05-08 05:32
Witam Firmę IPB Decoration. Jak w tym roku się sezon zaczyna ? coś się już rusza powoli ? Bardzo dobrze mi się tam pracowało. Pozdrawiam
szarypodlywilkwyrombejjkutyyyo 2016-07-15 17:21
ABSOLUTNIE ze 100% swiadomoscia nie polecam

ODRADZAM

STRATA CZASU

CI LUDZIE KOMPLETNIE NIE WIEDZA CZEGO OCZEKUJA CZEGO CHCA

SZUKAJA NON STOP osoby na to stanowisko, które jest nazywane tak lub siak

strata czasu
7
szarypodlywilkwyrombejjkutyyyo 2016-07-15 17:21
ABSOLUTNIE ze 100% swiadomoscia nie polecam

ODRADZAM

STRATA CZASU

CI LUDZIE KOMPLETNIE NIE WIEDZA CZEGO OCZEKUJA CZEGO CHCA

SZUKAJA NON STOP osoby na to stanowisko, które jest nazywane tak lub siak

strata czasu
5
sogood 2016-09-13 08:56
Czy firma waldimex dalej tam spawa? Heh dzial spawalni jakas porazka, brak wyciagow czy wentylacji do tego jakis miesniak ktory robi na spawalni i napina sie do ludzi
2
mimmik 2016-10-13 09:51
Uważajcie, już drugi miesiąc nie płacą wypłat w terminie
4
Kaliszek 2016-10-13 10:53
Co to dokładniej znaczy, ze nie płaca wypłat terminowo @mimmik? Maja dzien lub dwa obsuwy czy to kwestia nawet kilku tygodni? To jednak kluczowa sprawa aby zrozumieć co tu właśnie sie dzieje. Ja mam wrażenie ze to pewnie nic wielkiego, ale nadal brzmi niepokojąco
slusarz 2017-01-12 05:27
Nie mają żadnych obsuw w terminach wypłat, raczej płacą wcześniej niż później
3
Dominik 2017-01-17 19:36
Tak w ubiegłym roku (2016) Płacili pieniądze wcześniej, niż ich oczekiwaliśmy. Pod tym względem bardzo dobry sezon. Pod innymi względami typu (organizacja pracy - wykonywanie poleceń) Obłęd totalny, HARMIDER, nadmiar obowiązków na tak małej przestrzeni (okropne), ciężka monotonna praca fizyczna (wykańczająca), Fizycznie i psychicznie bardzo ciężko wytrzymać sezon u nich. Wszystko chcą robić na raz i na przed wczoraj (zero ładu). Brak tam mądrych (przemyślanych) działań, rozwagi i dokładnego planu wykonywania zadań. Naoglądałem się u nich wiele, to już drugi sezon. Jest coraz ciężej. Funkcjonujecie gorzej od małp w ZOO. Niestety to jest prawda. Jeżeli nie postawicie na ułatwienie pracy ludziom na produkcji, a będziecie stawiać dalej na ułatwienie pracy swoim biurokratom :) To ja wam współczuje, upadniecie (ludzie już nie wytrzymują) zacznijcie ich szanować w końcu. Pozdrawiam Dominik.
15
zapytaj_o_regulamin 2017-03-20 19:24
Żałuję, że opinie zamieszczane tutaj wcześniej przez innych ludzi (szczególnie te złe) nie były brane przeze mnie pod uwagę przed zatrudnieniem.

Mimo wcześniejszego stażu pracy i współpracy z kilkoma szefami, nie było mi dane spotkać firmy, w której atmosfera jest tak paskudna. Podczas rozmowy rekrutacyjnej wszystko oczywiście pięknie przedstawione. Gorzej, jak już zaczniesz pracę.

W dziale, w którym było mi dane pracować (i gdzie widzę znów jest nabór) ludzie boją się odezwać, bo nigdy nie wiesz, czy trafisz na dobry dzień kierownika i czy Twoje jakiekolwiek pytanie nie będzie powodem jego pogorszenia (do tego nie trzeba wiele). Kompletny brak szacunku dla pracownika. Z góry zakłada się, że chcesz naciągnąć firmę na kasę. Niby fizycznie się nie zmęczysz, ale psychicznie się można wykończyć. Podejście roszczeniowe na każdym kroku ("każdy sobie rzepkę skrobie"). Nie zdążą zwolnić, bo sam to prędzej czy później zrobisz. Rotacja niesamowita.

Tak jak pisali wcześniej - wypłata na czas, ale czy ja wiem, czy dla tej terminowości warto tracić zdrowie...
13
Romi 2017-05-05 19:13
A czy można wiedzieć na jakim stanowisku pracowałeś? Lub w jakim dziale? Staram się tam o pracę w dziale exportu i fajnie byłoby wiedzieć czego się mozna spodziewać.
Pracowity 2017-07-03 20:24
Ja pracowałem na montażu oświetleń i podłączałem elektryczne i było ok dopóki nie przyszedł mody brygadzista i nas tylko wkurzał swoją inteligencją a nic nie umiał, 1 kibel męski i damski to parodia i patola. Jeden plus w tej firmie to fajne dziewczyny, szło z nimi pogadać a czasem podrywać. W jednej to sie zabujałem tylko nie znalazłem ją bo krótko pracowała i tego żałuję. Powodzonka ????
1
Edyta 2017-08-04 11:00
@Pracowity chciałbyś coś więcej powiedzieć o pracy na tym stanowisku? Jakie są obowiązki i zadania? @Romi zdecydowałeś się na posadę w dziale eksportu firmy IPB? Jeżeli tak to zdradziłbyś jak wyglądała rekrutacja i jak wygląda praca w tym dziale. Wasze doświadczenia pomogą w podjęciu decyzji osobą starającym się o posadę w firmie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB.
abrys 2017-09-01 15:01
Czy możesz podzielić się informacją w jakim dziale pracowałeś?
Interesuje się pracą w dziale projektowym.
zapytaj_o_regulamin 2017-09-06 11:51
To był inny dział. O projektowym się wypowiedzieć nie mogę za bardzo, bo nie wiem jakie tam mają zasady współpracy.
Edyta 2017-09-08 09:51
To może ktoś inny pracuje w dziale projektowym i chciałby o nim opowiedzieć użytkownikowi @abrys? Te informacje mogą się przydać nie tylko jednemu użytkownikowi.
1
Zostaw swoją opinię o Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o. - Zabrze
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Wielobranżowe IPB Sp. z o.o.