logo TKM-Group

TKM-Group

Katowice

Opinie o TKM-Group

pracownik 2010-06-02 13:46:24
Odradzam prace w tej firmie. Cały czas wmawiają nam ze placą za czas spędzony na zalogowanym komputerze. Kazą pilnować tego czasu a po 2 piesiącach kiedy przychodzi wyplata okazuje się że na 7 godzin pracy płacą za 2! Poprzez niejasno napisaną umowę wykorzystują młodych ludzi do pracy prawie za darmo. W ogłoszeniach informują o zarobkach od 1500 zł a prawda jest taka że ledwo da się zarobić 500. [usunięte przez admina]
asdf 2010-06-25 17:04:47
potwierdzam to są [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i [usunięte przez admina]nikomu bym nie polecał pracy w tej firmie! Wypłata po 2-uch miesiącach po czym ty zapieprzasz a za przeproszeniem gó.... dostajesz a niby miało być tak pięknie.... Najlepszym rozwiązaniem jest PIP nad czym mocno się zastanawiam :D ktoś chętny na wspólną skargę? :D
Nick 2010-08-16 15:39:23
Potwierdzam,szukają kurierów,dopiero na miejscu okazuje się,że to handlowiec,który ma wciskać umowy zawarte przez telefon! O płacy już nie mówię. szczerze wszystkim odradzam pracę w tej firmie.
piotrek Katowice 2010-08-17 18:06:17
ide tam jutro na rozmowe na godzine 11 , mila Pani przez telefon mowila tylko i wylacznie o pracy w charakterze kuriera nie wspominajac nic o pozyskiwaniu klineta.
Piotr 2010-08-18 12:02:59
Ludzie którzy wypowiadają się na tym forum są osobami które myślą,że za nierobienie niczego będą zarabiały miliony.
Pracują tutaj osoby już od ponad roku i są bardzo zadowolone z pracy w tej firmie.
Jestem kierownikiem tej firmy jeśli ktoś twierdzi,że ta firma oszukuje to zapraszam na rozmowę z pracownikami lub ze mną.
pracownik:) 2010-08-18 12:05:37
A ja się nie zgadzam z Wasza opinia.Pracowałam bardzo długo w tej firmie(musiałam sie zwolnic z powodów osobistych przeprowadzałam sie poprostu) i byłam zadowolona z naszej współpracy.Zarówno praca bardzo fajna jak i zespół młody,zgrany.
Z wynagrodzenia byłam zadowolona zarobiłam ponad 1.500zł a pracowałam tylko 3dni w tygodniu przez cały miesiac:)
Jastrząb 2010-08-20 22:12:11
Właśnie chcę się umówić na rozmowę w tej firmie.Tylko chciałbym się pierw dowiedzieć jak to wszystko tam wygląda.O co chodzi z tym podpisywanie umów?
telemorele 2010-09-02 10:20:45
yy.. że niby kto jest zadowolony? i że niby kto pracuje już rok? być może znalazłaby się rodzynek ale odpowiedz sam sobie - jak mały jest to odsetek wśród tych którzy odeszli w gniewie słuchając comiesięcznych wywodów nt. dlaczego to w tym miesiącu tak mało wypłaty? Tak, wiem - taka praca - ale 0,X% to chyba trochę mało. Niestety szanowane nie były także osoby, które miały świetne wyniki.
anonim 2010-09-10 18:11:58
abcd - 2010-09-03 16:11:31

Przeczytałem prawie wszystkie opinie i z tą się zgadzam! Nie są szanowane osoby które osiągają dobre wyniki! Taka jest przykra prawda.Pracuje od niedawna nie jestem tą osobą z dobrymi wynikami ale jakoś sobie radze.Powiem nawet więcej:
Pan kierownik nie panuje nad sytuacja zaczyna robić się powoli mały
Każdy jest mądry pisząc anonimowo na forum dlaczego jak jesteś taki mądry/a to nie potrafisz przyjść i powiedzieć mi tego prosto w oczy?????
Ja nie piszę anonimowo bo nie mam sobie nic do zarzucenia. Ale jeżeli ty masz to twoja sprawa.
Pracownica 2010-09-12 12:34:14
Zgadzam się ja też pracuję w tej firmie i może trochę krótko ale chciałam powiedzieć tylko tyle Pan (usunięte przez administratora) jaki jest (bo jest dość młodą osobą ale konkretną) taki jest ale jeżeli kiedykolwiek miałabym mieć jakiegoś kierownika to chciałabym mieć takiego jak Pan(usunięte przez administratora) bo jest młody,dynamiczny,elastyczny i nawet jak ma do kogoś jakieś pretensje to tylko dlatego,że wie iż daną osobę stać na więcej. Można z nim pogadać i w ogóle bo Prezes to tylko się czepia,że to jest źle tamto źle i w ogóle nie da się z nim porozmawiać bo cały czas się czepia i niby to on ma zawsze racje,a tak naprawdę to nie ma racji czasami.
pracownica 1 2010-09-12 16:50:32
do abcd
Powiem tak..piszesz ze kazdy pracuje w tej firmie miesiac gora dwa i po prostu zastanawia mnie czy ty wogole o tej samej firmie mowisz bo moge z marszu wymienic ci osoby ktore pracuja ponad rok i takie powyzej 2 miesiecy i na palcach jednej reki nie zmieszcza mi sie, takze o czyms to swiadczy prawda? Takze jednak sie da pracowac dluzej! Co do twojego pytania na marginesie gdybym byla zona lub bliska przyjaciolka Piotra nie wydawalabym opini na temat jego pracy, jestem zwyklym pracownikiem jak kazdy.
Owszem Piotr jest mlody ale dzieki temu jest dynamiczny i rozumie wiele spraw,takze z kazdym problemem mozna do niego pojsc a on wytlumaczy i pomoze a to sie ceni, jezeli chodzi o chamstwo,cwaniactwo,wulgaryzm to nie wiem o co ci konkretnie chodzi bo ja nigdy czegos takiego nie doswiadczylam ze strony Piotra. Skoro firma istnieje i rozwija sie to miim zdaniem znaczy to ze jednak dobrze jest prowadzona. Moge tylko podsumowac ze jestem zadowolona z pracy,z ludzi w pracy,i rowniez z Kierownika.
abcd 2010-09-12 19:02:24
Brawo pracownica 1.Tak trzymać.Mydła Ci nie potrzeba.Tak jak napisałam mnie na szczęście ten problem już nie dotyczy i czuję się szczęśliwsza
Neutral 2010-09-12 20:44:09
Przeczytałam całe wasze forum i powiem wam tyle,że ludzie którzy się wypowiadają są słabi dlatego,że potrafią tylko pisać. Jak wam coś nie pasuje to idźcie do pracy gdzie ludzie zarabiają po 3000 zł,ale wątpie czy wam się to uda bo jak poszliście do telemarketingu pracować to chyba za dużego wykształcenia nie macie. Byłam na rozmowie i na szkoleniu w tej firmie i tak naprawdę nie podjęłam pracy nie dlatego,że kierownik jest taki czy taki ale dlatego,że wśród ludzi panuje bydło i chamstwo. A zamiast pracować to woleli posiedzieć na internecie albo grać w gry i w dodatku chwalą się publicznie,że im się nie chce pracować i wolą naciągać firmę na godziny. I wy się dziwicie,że tak mało zarabiacie. W telemarketingu to ile zarobicie zależy od was. Dziwię się tylko firmie,że nie zwraca na to uwagi bo w mojej firmie byście już nie pracowali.
Neutral 2010-09-12 20:53:41
A co do tego czy kierownik jest chamski to on wykonuje tylko swoje obowiazki przez kogos nakazane. Nie znam go wiec nie wypowiem sie na jego temat. Zazwyczaj jest tak,ze jezeli zarzad nie chce zeby pracownicy pisali na forum o zarzadzie kaze brudna robote robic innym. A pozniej wychodzi na to,ze zarzad jest super a inni sa zli. Zastanowcie sie nad tym. Dlaczego nie ma ani jednego postu o prezesach????? moze z tego samego powodu co napisalam wyzej

Pozdrawiam i zycze tej firmie tak jak innym wszystkiego dobrego.
abcd? heh 2010-09-12 21:05:12
widze ze ci przykro bo okazalo sie ze ktos sadzi inaczej niz ty...a widocznie krytyki nie znosisz...cos tak tez bywa...mydlo mydlem ja nazwe rzecz po imieniu PRAWDA...takze abcd mam nadzieje ze jak u nas pracowalas to ze nie rozmawialam z toba,bo mowisz ze ludzie pisza jedno a mysla co innego a SAMA PRACUJAC NIE ODEZWALAS SIE ANI SLOWEM TYLKO ODESZLAS POTULNIE a teraz anonimowo dopiero piszesz te bzdury...znasz adres takze skoro jestes taka szczesliwa i teraz to juz nie twoj problem to co ci szkodzi powiedziec cos komus prosto w oczy?nic nie stracisz na tym...chyba ze jednak jestes madra tylko anonimowo..niektorzy tak maja
ANONIM 2010-10-30 17:52:46
Zgadzam się z wypowiedzią mika, a nazwe zmieniono na IT TELCENTER.
..ehhh.. 2010-11-16 23:42:47
..to po co wy idziecie do tej firmy??? :D przecież na całym Śląsku a nawet w Katowicach jest ich mnóstwo. Na pewno wszystkie są jak najbardziej fair co do swoich pracowników i noszą ich w lektykach. podczas przerw.
śmieszy mnie to co tu piszecie...bo ktoś kto ma jakieś prywatne zatargi z owym Panem kierownikiem niech porozmawia z nim w 4 oczy.a to forum z tego co wiem jest o FIRMIE a nie o KIEROWNIKU.
natomiast jeżeli chodzi o umowy to wy zanim je podpiszecie to najpierw je czytajcie, ze zrozumieniem!!! bo zapewne każdy z was oczywiście dostaje ją do przeczytania.
a w telemarketingu naprawdę można zarobić spore pieniądze oczywiście nie od razu... ale trzeba pamiętać ze niestety SAME ONE NIE PRZYJDĄ!!! i nie trzeba mieć dużego wykształcenia jak to ktoś napisał wcześniej. a bez średniego ciołku teraz już nikogo raczej sie nie przyjmuje także zastanów się trochę.
a co do chamstwa wśród pracowników to już świadczy o każdym z nich, niekoniecznie o FIRMIE.
także krótko mówiąc chcecie dowiedzieć sie czegoś o firmie pójdźcie tam i dowiedzcie sie od osób tam pracujących proste, bo na pewno nikt z nich nie zostanie lepiej wynagrodzony za to co wam powie... :D:D cokolwiek by powiedział.. :D:D:D narx
anonim 2011-02-02 20:45:31
A może ktoś napisać czym tak naprawde ta firma sie zajmuje? Wiem ze telemarketing ale moze ktos napisze co konkretnie??? Bo z tego co wyczytalam to chodzi o uslugi telekomunikacyjne ale nic wiecej nikt nie napisal o firmie a chyba o tym tu powinniscie pisac co? Znalazlam ogloszenie ze szukaja telemarketerow i szukam jakis konkretnych informacji.Z gory dziekuje.Pozdro ;)
anonim 2011-05-10 13:36:53
no no.. odpowiedź godna profesjonalnego kierownika zarządzającego grupa ludzi.
Nie pracuję tam - chciałam złożyć dokumenty, ale widzę, że nie ma sensu. pracować z taka kadrą.

są rożne kursy - jak zarządzać itp...
Może warto zainwestować w siebie???

masakra.
dorel 2015-02-04 03:20:26
ludzie za długo żyliście chyba w czasach , w których wyznawano maksymę " czy się chodzi, czy się leży..." bo widzę , żę co raz więcej z Was na pierwszym miejscu stawia w tej chwili socjal. Zamiast zapytać o konkrety takie jak wynagrodzenie, od którego dopiero może zależeć to czy będzeimy chcieli się tu zatrudnić czy też nie
dorel 2016-05-13 17:03:37
Witajcie. Jakoś ostatnio nie mam szczęścia do nowych firm do których trafiam. Ostatnio jednak trafiłem tutaj i mam nadzieję , że tym razem historia potoczy się inaczej. @daniel dobrze słyszeć takie opinie
Zostaw swoją opinię o TKM-Group - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TKM-Group