ProService Agent Transferowy Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o ProService Agent Transferowy Sp. z o.o.

dziwne 2015-11-19 13:28:16
Widełki dla bazodanowców, czyli ABD to max 5000 brutto, do tego często zdarzające się nadgodziny, których firma nie chce płacić (termin rozliczenia to rok!!!, czyli za nadgodziny z lutego 2015 dostaniesz (o ile dostaniesz) kasę może w I kwartale 2016).
TT 2015-11-23 02:08:35
Pracuję w tej firmie ok. roku - powiem tylko tyle super ludzie i atmosfera, aż się chce przychodzić do pracy.
xyz 2015-12-06 15:16:50
Skończyłem tam pracę, dużo się zmieniło na pewno od czasu gdy zaczynałem. Przede wszystkim jest to zmiana nastawienia zarządu do pracowników, teraz widać, że zaczyna im zależeć na ludziach i to jest bardzo pozytywna zmiana.
Dano mi możliwość zdobycia doświadczenia w finansach w momencie gdy nie miałem żadnego, a mogłem dzięki temu zmienić pracę na coś konkretniejszego.
Czasami było cięzko z tematem, bo za łatwy to on nie jest, ale jednak jak się ogarnie to jakoś dało radę z problemów wyjść.
1
ja 2015-12-14 10:22:39
@króliczek owocowe czwartki to znaczy, że w czwartek przyjeżdżają do firmy owoce i każdy pracownik może się nimi poczęstować.
tak 2015-12-29 16:42:15
Niestety w całości zgadzam się z powyższą opinią.

Brak możliwości rozwoju, ciągły stres i nadgodziny które najlepiej jakbyś odebrał zamiast dostać za to zapłatę. Firma tylko patrzy ile uda się jeszcze wycisnąć z pracownika i jak na nim zaoszczędzić.
3
psat 2015-12-29 21:43:31
Potwierdzam. Szkoda czasu na siedzenie tam i dojazdy a jabłka i gruszki (czasami banany) nie są tego warte.
Xxx 2016-01-05 14:41:34
@praktykant - polecam zagryzać ogórkiem lub śledziem.
Qwerty 2016-01-16 02:06:49
A ja widziałem ogłoszenie na stanowisko operatora systemów. Czy wymaga się na to stanowisko dobrego angielskiego?
Qwerty2 2016-01-17 01:32:35
A ja widziałem że szukają młodszego administratora baz danych i zapewniają rozwój w zakresie najnowocześniejszych technologii.
Xxxx 2016-01-19 16:35:23
Koszałki opałki.
1
Xxxx 2016-01-19 21:51:43
Nie warto zawracać sobie głowy ich ofertami pracy.
3
Xxxx 2016-01-21 22:37:25
Siedzenie w pracy od rana do wieczora wliczając dojazdy na koniec miasta (chyba, że mieszkasz w Piasecznie albo Mysiadle) za marną pensję i 2 jabłka tygodniowo.
2
loro 2016-02-02 14:34:28
Prawda jest taka, że ta firma jest dobrym startem dla tych co chcą poszerzać wiedzę w zakresie funduszy inwestycyjnych oraz zdobyć doświadczenie w tej dziedzinie. Prawdą jest że w wydziale rejestracji danych jest znaczna rotacja pracowników (inna sprawa, że wszędzie w każdej w firmie finansowej jest taki dział, w którym rotacja jest wpisana w funkcjonowanie tego działu) bo: a) dużo nadgodzin (bądź co bądź jednak rozliczane) b) niepoważna płaca. Nigdy nie podzielę opinii o mobbingu czy innych tego typu akcjach. Plusem są przede wszystkim stałe warunki zatrudnienia - umowa o pracę, luxmed (dobry pakiet), multisport. Warto wspomnieć, że w firmie otworzyło się koło biegowe i znaczna większość biegów Warszawskich jest sponsorowana przez firmę, oraz są organizowane raz w tygodniu treningi z profesjonalnym trenerem. Przemilczę owocowe czwartki oraz "premie kwartalne" za które jak dobrze pójdzie to kupisz sobie bilet miesięczny.
Pracę można potraktować jako lepiej płatne praktyki/staż. Znaczna część pracowników zmienia pracę po roku, dwóch czy trzech i są zadowoleni z zarobków na które przeszli, natomiast tęsknią za atmosferą pracy w ProService. Nie, nie jestem Panią z HR :)
3
pochlebny 2016-02-04 23:47:28
Praca bardzo odpowiedzialna, ogromnie stresująca, norma to 10 - 12 godzin dziennie, nadgodziny nie płatne, do odbioru jak kierownik ma życzenie. Pokoje po 30-60 osób hałas nie można się skoncentrować. Malutkie biureczka i szukanie miejsca jak jaszcze kogoś upchnąć. Tony papieru z danym klientów wokoło. Ciągły stres i kontrolowanie pracy norma musi być wyrobiona, dzień musi być zamknięty. Wynagrodzenie bez zmian niezalanie od stażu pracy zero awansu. Ciągłe szukanie oszczędności. Brak możliwości rozwoju. Pracodawca oraz przełożony nie szanuje pracownika. Bardzo duża rotacja. Nowi pracownicy odchodzą po 1 dniu.
2
xyz 2016-02-11 19:11:36
@POCHLEBNY
a czego spodziewales sie po pracy w finansach? Spokojnej bezstresowej pracy, to ze kierownik bedzie mial (usunięte przez administratora)na prace i bedzie mial w (usunięte przez administratora) norme? W ktorej instytucji finansowej nie masz czegos takiego jak "zamkniecie dnia"? Ktora firma nie szuka oszczednosci?
30-60 osob na openspace to nie jest zbyt duzo.. podejrzewam ze pracowales w WRD tam faktycznie glosnio jest, ale w innych pokojach jest spokoj. Nadgodziny nie platne - masz do wyboru platne/odbior w formie urlopu - gdzie tu jakis problem?
nadgodziny_odbior 2016-02-14 22:42:13
Nie wprowadzaj innych w błąd.
xyz, z tymi nadgodzinami to wcale nie jest tak dobrze jak piszesz

W niektórych działach, z tego co wiem jest tak również w WRD- jest bardzo silny nacisk ze strony kierowników na odbieranie nadgodzin.
Więc teoretycznie jest wybór- do wypłaty albo do odbioru ale w praktyce wymuszają na pracowniku żeby odbierał te nadgodziny w formie urlopu. Co jak wiadomo jest korzystne dla firmy ale nieopłacalne dla pracownika.

Druga sprawa- wypłata nadgodzin z całego roku kalendarzowego jest raz do roku a dokładnie w styczniu co jest również bardzo niekorzystne dla pracownika.

Pod względem nadgodzin firma zachowuje się nie w porządku. Bo chcąc nie chcąc często trzeba zostać po godzinach, ale za te wyrobione nadgodziny ProService wcale nie chce płacić :)
2
Klapaucius 2016-02-16 11:18:23
Możecie zdradzić ile na rękę dostaje referent w wydziale baz danych? Opinie tutaj są dość niepokojące i jeśli nie dostanę jakiejś niezłej wypłaty to raczej podziękuję
Xxxx 2016-02-16 15:51:55
Poniżej 2k netto, praca 10 h dziennie lub więcej plus dojazd do Piaseczna.
4
xyz 2016-02-17 14:51:12
Odbiór nadgodzin źle, wypłata nadgodzin jeszcze gorzej....
Proponuje stworzyć profil swój na jakimś linked.in czy podobnym i w wymaganiach napisz: 5 tysięcy na rękę, praca 9-15, 0 odpowiedzialności, 0 stresu, brak przełożonego nad głową, oczywiście praca w ścisłym centrum najlepiej gdzieś przy metrze Świętokrzyska (albo zdalna), na każde 60 minut pracy 15 minutowa przerwa i oczywiście 3 asystentki od naszych zadań :), wspomnieć trzeba o własnym pokoju - cisza i spokój. Z wymagań to tylko żyć - doświadczenia brak, języków obcych też, najlepiej by w piątki jeszcze pracować tak max. 3 h bo wiadomo, trzeba wyskoczyć na imprezę.
2
ja 2016-03-14 10:51:52
Najlepiej przyjdź i sprawdź sam, albo zadzwoń do Pani z HR:)
Xxxx 2016-03-16 13:13:10
Przekonaj się sam, zatrudniają każdego chętnego, który się zgłosi, zobacz ich "nowoczesne" technologie i "ciekawe" projekty
5
anka 2016-03-21 22:13:48
ile czasu po wysłaniu cv dostaliście od nich jakiś znak:P?
3
kuba 2016-04-06 20:33:33
orientuje się, ktoś może jakie są stawki na stanowisko referenta ds rozliczeń pieniężnych?
7
magdaa 2016-04-07 11:58:43
był ktos na rozmowie na referent do wprowadzania danych lub na inne stanowisko w Proservic ? jakie pytania zadają ? jak wygląda rozmowa ? testy ?
1
kuba 2016-04-07 19:32:02
właśnie tez mnie to interesuje :D dostalas zaproszenie na rozmowe juz? i dawno cv wyysylalas;p?
Lalak 2016-04-08 16:20:25
Ja mam rozmowę w pon, a Wy kiedy?
wax 2016-04-08 16:52:40
kiedy macie rozmowę?
paweł 2016-04-08 23:22:52
umawiałem się na wtorek, ale nie wiem czy pójdę po przeczytaniu tych opinii
1
Xxxx 2016-04-09 23:48:23
Jeśli tylko zdołasz tam dojechać i masz minimalne wymagania finansowe zostaniesz tam zatrudniony.
2
Tsss 2016-04-10 09:33:25
A minimalne wymagania finansowe czyli najnizsza krajowa?
Waldi 2016-04-10 21:32:51
1500 na rękę.Wiem bo robiłem
1
ania 2016-04-12 17:48:32
jak opinie po rozmowach?
Aaa 2016-04-12 23:54:34
Rozmowa poszła ok :-)
Paweł 2016-04-13 07:43:00
Byłem wczoraj na rozmowie rekrutacyjnej na referenta. Facet który prowadził bardzo w porządku, dużo opowiedział o zakresie obowiązków i o firmie, dużo konkretów. rozmowa ogólnie ok.
Minusy: Masakryczny dojazd, mała kasa 2300 brutto, budynek tragiczny i sala też.
1
KK 2016-04-13 11:30:02
Ja też po rozmowie na stanowisko referenta. Bardzo sympatyczna i konkretna rozmowa, szczegółowe wyjaśnienie co mam robić. Dużo mają tych dodatkowych benefitów Luxmed dla pracownika za darmo, karta Benefit za 30 zł, fajne sekcje sportowe. Mnie to interesuje bo jestem sportowym maniakiem ;) Dla mnie dojazd super bo mieszkam na Ursynowie. A na rozmowę jechałam spod metra Wilanowska ok 15 minut. Po rozmowie mogę powiedzieć, ze widzę sie w tej firmie
ewka 2016-04-14 19:35:13
referent ds wprowadzania danych czy na stanowisko do roliczen startowalas? bo 2300 brutto bardzo slabo
KK 2016-04-15 09:41:41
Ja na wprowadzanie danych. Dla mnie ważne jest to ze to etat a nie zlecenie bo tak pracowałam do tej pory w innych firmach bez szans na normalne zatrudnienie. Wole pewne 2300 brutto niż ciagłe zlecenia bez żadnej gwarancji.
Hubert 2016-04-20 19:03:00
Orientuje się ktoś może jakie są stawki na stanowisko Referenta ds kontoli rozliczeń ? 2000 netto da rade otrzymać czy trzeba zapomniec?
Xxxx 2016-05-21 12:19:50
Płace na poziomie Biedronki, stare systemy, praca za miastem.
2
kawior 2016-06-04 18:50:57
e tam, moim zdaniem ta praca również jest rozwojowa, ale oczywiście wiele żależy od zajmowane przez ciebie stanowiska i od zaangażowania - ja startuję na Referent w Wydziale Kontroli Rozliczeń Pieniężnych i jestem spokojna że uzyskam na tym stanowisku boost w karierze i doświadczeniu
Wo 2016-06-10 17:44:46
Na stanowisku referent w wydziale Kontroli Rozliczeń Pieniężnych jakie są widełki płac?
Strzelec 2016-06-11 12:36:53
Wie ktoś jakie widełki wynagrodzenia są na stanowisku Junior Relationship Manager?
Xxxxx 2016-06-12 16:43:49
2000 brutto
Xxxx 2016-06-13 20:07:46
Premie są rzędu 500zł i nie zależą od wyników pracy.
Xxxx 2016-06-15 13:40:41
Ja nie znam nikogo kto tu zarabia 4000 netto.
3
Xxxx 2016-06-22 21:35:40
Tak, zaiste w zakresie technologii, których już nikt nie używa...
2
kjejf 2016-10-10 11:53:22
Na tym portalu nie uzyskasz szczerych opinii z uwagi na to, że pracodawca ma możliwość kontroli wpisów na tym portalu i od dawna krytyczne opinie nie są publikowane. Poszukaj w innym miejscu.
2
Troja 2016-10-21 22:08:26
około 1/2 roku
zdesperowany 2016-10-27 18:52:17
W skali od 1 do 10 daję góra 2,5 i to głównie z uwagi na to, że zatrudniają w ramach umowy o pracę.
Niemal cała reszta to jeden wielki minus.

Nasuwa mi się pytanie: czego spodziewacie się drodzy kandydaci po firmie, która jako swój główny atut podaje "owocowy czwartek", czyli średnio 2 jabłka na pracownika (zakładam optymistycznie, że uda Ci się dojść do kuchni zanim wszystkie owoce wyniosą inni)?

Praca tylko dla zdesperowanych.



9
Prawie Roczniak 2016-11-28 19:16:38
Po prawie roku pracy w ProService mogę powiedzieć, że tu pracują super ludzie. Wiecie jak to jest, że chce się przychodzić do pracy, bo lubisz ludzi, których spotykasz, bo nie ma głupich pytań co jest szczególnie ważne na początku pracy, bo jest fajna atmosfera? Tu własnie tak jest.
Lubię to co robię, dużo się uczę, mam świetnego, pomocnego szefa.
A dodatkowo można tu robić ciekawe rzeczy jest sekcja biegowa, dużo pracowników biega, sątreningi biegowe, są spotkania z planszówkami, będzie siatkówka, był konkurs fotograficzny, dzień sernika, dla dzieci robienie pisanek na wielkanoc, a za chwilę będą pierniki na Boże Narodzenie. Teraz przygotowujemy Szlachetną Paczkę i nagrywamy płytę z kolędami.
Ja polecam pracę tutaj.
Zostaw swoją opinię o ProService Agent Transferowy Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ProService Agent Transferowy Sp. z o.o.