ProService Agent Transferowy Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o ProService Agent Transferowy Sp. z o.o.

Xxxx 2016-01-21 22:37:25
Siedzenie w pracy od rana do wieczora wliczając dojazdy na koniec miasta (chyba, że mieszkasz w Piasecznie albo Mysiadle) za marną pensję i 2 jabłka tygodniowo.
6
loro 2016-02-02 14:34:28
Prawda jest taka, że ta firma jest dobrym startem dla tych co chcą poszerzać wiedzę w zakresie funduszy inwestycyjnych oraz zdobyć doświadczenie w tej dziedzinie. Prawdą jest że w wydziale rejestracji danych jest znaczna rotacja pracowników (inna sprawa, że wszędzie w każdej w firmie finansowej jest taki dział, w którym rotacja jest wpisana w funkcjonowanie tego działu) bo: a) dużo nadgodzin (bądź co bądź jednak rozliczane) b) niepoważna płaca. Nigdy nie podzielę opinii o mobbingu czy innych tego typu akcjach. Plusem są przede wszystkim stałe warunki zatrudnienia - umowa o pracę, luxmed (dobry pakiet), multisport. Warto wspomnieć, że w firmie otworzyło się koło biegowe i znaczna większość biegów Warszawskich jest sponsorowana przez firmę, oraz są organizowane raz w tygodniu treningi z profesjonalnym trenerem. Przemilczę owocowe czwartki oraz "premie kwartalne" za które jak dobrze pójdzie to kupisz sobie bilet miesięczny.
Pracę można potraktować jako lepiej płatne praktyki/staż. Znaczna część pracowników zmienia pracę po roku, dwóch czy trzech i są zadowoleni z zarobków na które przeszli, natomiast tęsknią za atmosferą pracy w ProService. Nie, nie jestem Panią z HR :)
4
pochlebny 2016-02-04 23:47:28
Praca bardzo odpowiedzialna, ogromnie stresująca, norma to 10 - 12 godzin dziennie, nadgodziny nie płatne, do odbioru jak kierownik ma życzenie. Pokoje po 30-60 osób hałas nie można się skoncentrować. Malutkie biureczka i szukanie miejsca jak jaszcze kogoś upchnąć. Tony papieru z danym klientów wokoło. Ciągły stres i kontrolowanie pracy norma musi być wyrobiona, dzień musi być zamknięty. Wynagrodzenie bez zmian niezalanie od stażu pracy zero awansu. Ciągłe szukanie oszczędności. Brak możliwości rozwoju. Pracodawca oraz przełożony nie szanuje pracownika. Bardzo duża rotacja. Nowi pracownicy odchodzą po 1 dniu.
6
xyz 2016-02-11 19:11:36
@POCHLEBNY
a czego spodziewales sie po pracy w finansach? Spokojnej bezstresowej pracy, to ze kierownik bedzie mial (usunięte przez administratora)na prace i bedzie mial w (usunięte przez administratora) norme? W ktorej instytucji finansowej nie masz czegos takiego jak "zamkniecie dnia"? Ktora firma nie szuka oszczednosci?
30-60 osob na openspace to nie jest zbyt duzo.. podejrzewam ze pracowales w WRD tam faktycznie glosnio jest, ale w innych pokojach jest spokoj. Nadgodziny nie platne - masz do wyboru platne/odbior w formie urlopu - gdzie tu jakis problem?
1
nadgodziny_odbior 2016-02-14 22:42:13
Nie wprowadzaj innych w błąd.
xyz, z tymi nadgodzinami to wcale nie jest tak dobrze jak piszesz

W niektórych działach, z tego co wiem jest tak również w WRD- jest bardzo silny nacisk ze strony kierowników na odbieranie nadgodzin.
Więc teoretycznie jest wybór- do wypłaty albo do odbioru ale w praktyce wymuszają na pracowniku żeby odbierał te nadgodziny w formie urlopu. Co jak wiadomo jest korzystne dla firmy ale nieopłacalne dla pracownika.

Druga sprawa- wypłata nadgodzin z całego roku kalendarzowego jest raz do roku a dokładnie w styczniu co jest również bardzo niekorzystne dla pracownika.

Pod względem nadgodzin firma zachowuje się nie w porządku. Bo chcąc nie chcąc często trzeba zostać po godzinach, ale za te wyrobione nadgodziny ProService wcale nie chce płacić :)
6
Klapaucius 2016-02-16 11:18:23
Możecie zdradzić ile na rękę dostaje referent w wydziale baz danych? Opinie tutaj są dość niepokojące i jeśli nie dostanę jakiejś niezłej wypłaty to raczej podziękuję
1
Xxxx 2016-02-16 15:51:55
Poniżej 2k netto, praca 10 h dziennie lub więcej plus dojazd do Piaseczna.
7
xyz 2016-02-17 14:51:12
Odbiór nadgodzin źle, wypłata nadgodzin jeszcze gorzej....
Proponuje stworzyć profil swój na jakimś linked.in czy podobnym i w wymaganiach napisz: 5 tysięcy na rękę, praca 9-15, 0 odpowiedzialności, 0 stresu, brak przełożonego nad głową, oczywiście praca w ścisłym centrum najlepiej gdzieś przy metrze Świętokrzyska (albo zdalna), na każde 60 minut pracy 15 minutowa przerwa i oczywiście 3 asystentki od naszych zadań :), wspomnieć trzeba o własnym pokoju - cisza i spokój. Z wymagań to tylko żyć - doświadczenia brak, języków obcych też, najlepiej by w piątki jeszcze pracować tak max. 3 h bo wiadomo, trzeba wyskoczyć na imprezę.
4
janek 2016-03-02 12:55:31
Bardzo słaba firma
ja 2016-03-14 10:51:52
Najlepiej przyjdź i sprawdź sam, albo zadzwoń do Pani z HR:)
Xxxx 2016-03-16 13:13:10
Przekonaj się sam, zatrudniają każdego chętnego, który się zgłosi, zobacz ich "nowoczesne" technologie i "ciekawe" projekty
8
anka 2016-03-21 22:13:48
ile czasu po wysłaniu cv dostaliście od nich jakiś znak:P?
3
kuba 2016-04-06 20:33:33
orientuje się, ktoś może jakie są stawki na stanowisko referenta ds rozliczeń pieniężnych?
9
magdaa 2016-04-07 11:58:43
był ktos na rozmowie na referent do wprowadzania danych lub na inne stanowisko w Proservic ? jakie pytania zadają ? jak wygląda rozmowa ? testy ?
1
kuba 2016-04-07 19:32:02
właśnie tez mnie to interesuje :D dostalas zaproszenie na rozmowe juz? i dawno cv wyysylalas;p?
Lalak 2016-04-08 16:20:25
Ja mam rozmowę w pon, a Wy kiedy?
wax 2016-04-08 16:52:40
kiedy macie rozmowę?
paweł 2016-04-08 23:22:52
umawiałem się na wtorek, ale nie wiem czy pójdę po przeczytaniu tych opinii
1
Xxxx 2016-04-09 23:48:23
Jeśli tylko zdołasz tam dojechać i masz minimalne wymagania finansowe zostaniesz tam zatrudniony.
3
Tsss 2016-04-10 09:33:25
A minimalne wymagania finansowe czyli najnizsza krajowa?
Waldi 2016-04-10 21:32:51
1500 na rękę.Wiem bo robiłem
2
ania 2016-04-12 17:48:32
jak opinie po rozmowach?
Aaa 2016-04-12 23:54:34
Rozmowa poszła ok :-)
Paweł 2016-04-13 07:43:00
Byłem wczoraj na rozmowie rekrutacyjnej na referenta. Facet który prowadził bardzo w porządku, dużo opowiedział o zakresie obowiązków i o firmie, dużo konkretów. rozmowa ogólnie ok.
Minusy: Masakryczny dojazd, mała kasa 2300 brutto, budynek tragiczny i sala też.
2
KK 2016-04-13 11:30:02
Ja też po rozmowie na stanowisko referenta. Bardzo sympatyczna i konkretna rozmowa, szczegółowe wyjaśnienie co mam robić. Dużo mają tych dodatkowych benefitów Luxmed dla pracownika za darmo, karta Benefit za 30 zł, fajne sekcje sportowe. Mnie to interesuje bo jestem sportowym maniakiem ;) Dla mnie dojazd super bo mieszkam na Ursynowie. A na rozmowę jechałam spod metra Wilanowska ok 15 minut. Po rozmowie mogę powiedzieć, ze widzę sie w tej firmie
ewka 2016-04-14 19:35:13
referent ds wprowadzania danych czy na stanowisko do roliczen startowalas? bo 2300 brutto bardzo slabo
KK 2016-04-15 09:41:41
Ja na wprowadzanie danych. Dla mnie ważne jest to ze to etat a nie zlecenie bo tak pracowałam do tej pory w innych firmach bez szans na normalne zatrudnienie. Wole pewne 2300 brutto niż ciagłe zlecenia bez żadnej gwarancji.
Hubert 2016-04-20 19:03:00
Orientuje się ktoś może jakie są stawki na stanowisko Referenta ds kontoli rozliczeń ? 2000 netto da rade otrzymać czy trzeba zapomniec?
Xxxx 2016-05-21 12:19:50
Płace na poziomie Biedronki, stare systemy, praca za miastem.
3
kawior 2016-06-04 18:50:57
e tam, moim zdaniem ta praca również jest rozwojowa, ale oczywiście wiele żależy od zajmowane przez ciebie stanowiska i od zaangażowania - ja startuję na Referent w Wydziale Kontroli Rozliczeń Pieniężnych i jestem spokojna że uzyskam na tym stanowisku boost w karierze i doświadczeniu
1
Wo 2016-06-10 17:44:46
Na stanowisku referent w wydziale Kontroli Rozliczeń Pieniężnych jakie są widełki płac?
Strzelec 2016-06-11 12:36:53
Wie ktoś jakie widełki wynagrodzenia są na stanowisku Junior Relationship Manager?
Xxxxx 2016-06-12 16:43:49
2000 brutto
Xxxx 2016-06-13 20:07:46
Premie są rzędu 500zł i nie zależą od wyników pracy.
Xxxx 2016-06-15 13:40:41
Ja nie znam nikogo kto tu zarabia 4000 netto.
5
Xxxx 2016-06-22 21:35:40
Tak, zaiste w zakresie technologii, których już nikt nie używa...
2
Xxxxx 2016-06-23 14:27:36
Tak to świetny wybór. Pensje są naprawdę wysokie, technologie nowoczesne, dużo szkoleń i benefitów, super Lokalizacja.
Marek 2016-06-23 14:28:33
@max mój bliski przyjaciel pracuje w ProService Agent Transferowy i powiem Ci, że narzeka. Z tego, co mówił to nie dogaduje się ze współpracownikami i szefostwem, a to najważniejsze. Ktoś może aplikował na specjalisty w zespole szkoleń i projektów? Zniechęcony opinią kumpla chyba nie będę aplikował :)
Oleander 2016-06-23 14:34:26
Jeśli chodzi o ten cały zgrany i energiczny zespół to się nie zgodzę, nawet w IT są ogromne roszady w pracownikach. Zespół młody i dynamiczny, czyli nikt nie wie o co chodzi, taki duży pierdzielnik będziesz miał, kilku wyjadaczy z dużym doświadczeniem, a reszta nie wie o co chodzi.
kjejf 2016-10-10 11:53:22
Na tym portalu nie uzyskasz szczerych opinii z uwagi na to, że pracodawca ma możliwość kontroli wpisów na tym portalu i od dawna krytyczne opinie nie są publikowane. Poszukaj w innym miejscu.
4
Troja 2016-10-21 22:08:26
około 1/2 roku
zdesperowany 2016-10-27 18:52:17
W skali od 1 do 10 daję góra 2,5 i to głównie z uwagi na to, że zatrudniają w ramach umowy o pracę.
Niemal cała reszta to jeden wielki minus.

Nasuwa mi się pytanie: czego spodziewacie się drodzy kandydaci po firmie, która jako swój główny atut podaje "owocowy czwartek", czyli średnio 2 jabłka na pracownika (zakładam optymistycznie, że uda Ci się dojść do kuchni zanim wszystkie owoce wyniosą inni)?

Praca tylko dla zdesperowanych.



17
Prawie Roczniak 2016-11-28 19:16:38
Po prawie roku pracy w ProService mogę powiedzieć, że tu pracują super ludzie. Wiecie jak to jest, że chce się przychodzić do pracy, bo lubisz ludzi, których spotykasz, bo nie ma głupich pytań co jest szczególnie ważne na początku pracy, bo jest fajna atmosfera? Tu własnie tak jest.
Lubię to co robię, dużo się uczę, mam świetnego, pomocnego szefa.
A dodatkowo można tu robić ciekawe rzeczy jest sekcja biegowa, dużo pracowników biega, sątreningi biegowe, są spotkania z planszówkami, będzie siatkówka, był konkurs fotograficzny, dzień sernika, dla dzieci robienie pisanek na wielkanoc, a za chwilę będą pierniki na Boże Narodzenie. Teraz przygotowujemy Szlachetną Paczkę i nagrywamy płytę z kolędami.
Ja polecam pracę tutaj.
1
Były pracownik 2016-12-10 22:43:36
Zamieszczałam wczoraj swoją opinię, parę osób ją polubiło, niestety opinia została usunięta, jak widać HR ma duży wpływ na zamieszczane opinie i te negatywne, najlepiej usunąć te negatywne i uchodzić za idealną firmę. To jest chore, że HR ma dostęp wszędzie.
7
xxx 2016-12-19 23:50:13
Zapewne należy to do pracy pań z HR-u monitorowanie pojawiających się tu komentarzy.
Także i komentarz nad powyższym mniemam jest również autorstwa pani z HR-u zachwalający pracę
w PSAT, gdzie dużo ludzi biega, piecze serniki i śpiewa kolędy.
A naprawdę zarabia się tu parę groszy, niewiele się można nauczyć, praca jest podobna do lepienia pierogów, a motywacją ma być premia rzędu 100 zł...kwartalna.
Praca dla ludzi bez żadnych ambicji.
3
szukający 2016-12-21 08:52:52
Ej a szukają teraz kogoś do pracy ?
widzieliście gdzieś ich ogłoszenia ?
ktoś mi kiedyś mówił ze praca całkiem ok, ale pytanie czy info o zarobkach jest prawdziwe,
możecie coś powiedzieć ?
zzzz 2016-12-29 23:35:05
Zarobki marne, ok.1500 netto na start, a do ktorego działu startujesz?
Asd 2017-01-15 17:59:54
Mają teraz dużo ofert pracy, perspektywy wydają się zachęcające
http://www.pb.pl/4553739,23695,powstanie-polski-czempion-za-miliard
Czy coś się faktycznie tam zmienia? Mają dział R&D?
Breta 2017-01-16 13:23:57
Mam zacząć u nich pracę przy rejestracji danych( jestem przed rozmową). Czy dowiem się jak praktycznie wygląda praca, ile mogę oczekiwać na początku podstawy, czy sa do tego jakieś dodatki w postaci premii czy może jakieś inne socjalne typu karta multisport,?
ByłyPracownik 2017-01-20 13:38:00
@Breta . Zarobki to około 2300 brutto. Praca przy wklepywaniu zleceń do systemu. Ludzie w miarę ok. Atmosfera to tragedia. 90% narzeka na pracę. Nikt kto odszedł nie żałował. Firmie bardzo zależy żebyś myślał, że robisz cuda na kiju. W skrócie wsklepywanka bezsensownych danych do systemu. Poczytaj komentarze wyżej. Więcej zarobisz w McDonaldzie.

Pracowałem kilka lat. Jak rzuciłem papierami to firma nie zgadzała się na skrócenie okresu wypowiedzenia mimo, że uprzedzałem miesiąc wcześniej o moich zamiarach. Jak poszedłem się pożegnać na koniec i podziękować za współpracę to szef zapytał "Jeszcze tu jesteś?" i nawet nie podniósł na mnie wzroku.
Zostaw swoją opinię o ProService Agent Transferowy Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ProService Agent Transferowy Sp. z o.o.