brak logo

VOCANDUS

Łódź

Opinie o VOCANDUS

KOT 2010-02-09 18:22:27
VOCANDUS TO NAJLEPSZA SZKOLA
BEZPIECZNA
IEZYKI NA NAJWYZSZYM POZIOMIE
TYLKO JEST JEDEN PROBLEM
TRUDNO SIE DOSTAC
10 KANDYDATOW NA 1 MIEJSCE?????
1
LOK 2010-02-09 18:29:17
WIEM ZE JEST SIE TRUDNO DOSTAC
ALE TO SZKOLA DLA ELIT
marta 2010-02-11 07:37:24
Pisac zle o VOCANDUSIE
to tylko moze ktos kto nie uczy?????
TO SZKOLA naprawde spelniajaca marzenia dzieci i nauczycieli
mala-rodzinna-dobrze wyposazona
ja ucze od poczatku istnienia i nie moge doczekac sie kazdego dnia
spoykania w VOcandusie!!
marta
ar. 2010-02-11 07:42:06
Jestem nauczycielem od 2 lat w VOcandusie
wicedyrektorka jest bardzo dobrym pedagogiem
mam nieco zastrzezen do Dyrektorki
jest jak Tymoszenko
wymagajaca i apodyktyczna!
ale dzieci Ją kochają
nauczyciele moze mniej?
szkola jest OK!!!!!!!!!
AR.
mini 2010-02-11 08:07:04
polecam szkole jest miejscem rozwoju
i nowych DOBRYCH doswiadczen
nauczyciel 2010-04-24 18:30:58
zdecydowalam się napisac, ponieważ jestem nauczycielką MATEMATYKI z 20 letnim doswiadczeniem-egzaminator panstwowy
zatrudnioną przez Dyrektora szkoły.Uważam,że to co przeczytałam
pisze rozgoryczona nauczycielka która nie może pogodzic sie z faktem, że już nie może uczyc w VOCANDUSIE ? A czasy sa ciezkie?
Z doswiadczenia wiem, że za poziomem stoją NAUCZYCIELE !!!!!!!!
Programy są autorskie! Podnosi to poziom kształcenia.A jest wysoki.
Nie jestem anonimowa tak jak Pani.I bardzo mi Pani zal, może mogę Pani pomóc? SZKOLA VOCANDUS JEST DLA MNIE POLEM DO DZIAŁANIA DYDAKTYCZNEGO-PONIEWAZ ZAJMUJE SIE NAUCZANIEM I ZA TO MI PLACA I TO GODZIWIE!
weszłam na te portal po rozmowie z byla nauczycielka matematyki?
Sama zapiszę dziecko do LO vocandus.
rodzic 2010-04-25 11:13:22
Moje dziecko jest w "Vocandusie" od początku istnienia tej szkoły. Jestem zadowolony, bo jak patrze na rozwój mojego dziecka i to, co wiem z każdym dniem - to jestem z tego dumny. Dziecko jest szczęśliwe, nauczyciele sa ok. Fakt, że wymagania stawiane nauczycielom i dzieciom sa bardzo wysokie, ale pzrecież o to chodzi. Ma to być nauka na najwyższym poziomie, a nie każdy nauczyciel potrafi dobrze uczyć. Bycie nauczycielem to prawdziwe wyzwanie w dzisiejszych czasach. ten, kto jest codziennie do zajęć przygotowany i jest kreatywny - przekazuje to uczniom, a to pozwala im zdobywać coraz większą wiedzę. Źle o szkole może pisać tylko ten, kto musiał z niej odejść bo np. nie potrafił uczyć. Ja jako rodzic wchodząc do szkoly czuje rodzinną atmosfere - usmiechy dyrekcji, nauczycieli no i ten uśmiech czarujący uczniów, którzy nie chcą wychodzic ze szkoły.
Vocandus to miejsce tylko dla najlepszych!!!!!!!!
? 2010-05-08 12:48:56
"Chcemy zaoferować Państwu szkołę na najwyższym łódzkim poziomie zlokalizowaną w spokojnej pełnej zieleni części Żabieńca.
Zapewniamy wysoki poziom nauczania dzięki pracy w klasach 10 osobowych.
VOCANDUS to szkoła, która dba o wszechstronną gruntowną edukację uczniów co jest podstawą rozwijania indywidualnych uzdolnień i zainteresowań.
Szkoła "VOCANDUS" zapewnia:
Wpisowe: 590 zł
Czesne: 590 zł (12 miesięcy)"

oto informacja o szkole na stronie vocandusa:
po pierwsze, wypadałoby najpierw samemu nauczyć się pisać, zanim będzie się miało aspiracje do tworzenia "szkoły na najwyższym łódzkim poziomie" - czy w tej firmie naprawdę nikt nie umie poprawnie pisać?!
po drugie, z tej informacji wynika, że vocandus zapewnia wpisowe i czesne, więc to darmowa szkoła? No ale mniejsza o tę pomyłkę, faktem pozostaje płacenie za 13 miesięcy w ciągu jednego roku szkolnego, podczas gdy nauczyciele muszą się upominać o wypłacanie im pensji za przepracowane godziny. Owszem, na wyższych uczelniach prywatnych też się płaci za 12 miesięcy plus wpisowe, ale tam ma się możliwość konsultacji merytorycznej z wykładowcami podczas wakacji. W tej szkole wszystko zamyka się na klucz wraz z zakończeniem roku szkolnego. No może to przesada, są jeszcze otwarci na przyjmowanie kasy z kolejnych wpisowych.
miley 2010-11-14 12:18:21
Wiam!
jestem zainteresowana liceum.
czy ktos moze mi opowiedziec jak wyglada nauka w owym liceum?
z gory dziekuje!
pozdrawiam,
Milena.
Kamil W 2010-11-18 22:55:30
nie sadze żeby te opinie były do końca prawdziwe moje dziecko jest w 1 klasie gimnazjum i ja i moje dziecko jesteśmy bardzo zadowoleni
wiem że w tym roku dużo się zmieniło jak zapisywałem dziecko była np inna wicedyrektorka
nauczyciele sa moim zdaniem kompetentni , administracja tez
to że w szkole jest czysto to chyba akurat duży plus
w poprzednim roku mój syn chodził do prywatnej podstawówki w łodzi - poleconej przez kogoś i byliśmy bardzo niezadowoleni
moim zdaniem niech każdy sam sprawdzi
jak na razie szkoła jest ok a nawet bardzo koledzy mojego syna mówią że zmieniło się bardzo dużo na lepsze




anonim 2010-11-23 20:05:53
Moim zdaniem wybór dobrego liceum jest bardzo ważny, przede wszystkim pod kątem poziomu nauki.
Przebieg matur i ich wyniki czyli poziom na jakim uczniowie je zdali jest bardzo istotny.
Tego wszystkiego można samemu się dowiedzieć.
Karmelow 2014-10-16 02:29:17
Mało profesjonalne jest to, że na ich temat nie ma żadnej strony internetowej, nawet nie wiadomo skąd można uzyskać informacje o ofercie szkoleniowej czy ewentualnej współpracy.(usunięte przez administratora)
1
edek 2015-03-11 19:25:24
Szkoła upadła. Została jeszcze anagra, ale też słabo ciągnie już...
1
anonim 2016-04-10 21:54:26
Skoro oni nie upadli to moim marzeniem zawsze było aby zatrudnić się w Vocandus. Czy ktoś może mi powiedzieć jakie muszę spełniać wymagania aby dostać tam pracę? Chociaż na pół etatu bo to zawsze dużo lepiej wygląda CV. Z góry dziękuję za pomoc
awa 2016-05-09 23:09:14
czy oni naprawdę mają Członkostwo European Council of International Schools?
Zostaw swoją opinię o VOCANDUS - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VOCANDUS