Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Expander

Pracowałeś w firmie Expander i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ania Ja - 2015-03-04 19:51:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
@Kandydat - Nie zgodzę się z Tobą. W odróżnieniu do Ciebie pracowałam w CC Expander i nawet kończąc pracę dostałam 2000 zł netto wynagrodzenia - za UWAGA NIC NIEROBIENIE. Podejrzewam, że w Twoim przypadku nie chcieli Cię do pracy i dlatego piszesz takie opinie. Z resztą nikt kto ma pracę nie pisze opinii w Internecie o 17:00 - ludzie wtedy wychodzą do domu.

Zdecydowanie polecam, można fajnie zarobić przy niewielkim zaangażowaniu
zdjecie uzytkownika
pisałam_już_na_fb - 2015-03-06 09:08:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Expander – Call Center
Natchnęło mnie ich ogłoszenie jakie dziś znalazłam:
Dlaczego Warto? • Zapewniamy zatrudnienie na podstawie umowy o pracę oraz elastycznych formach dopasowanych do indywidualnych potrzeb • Zapewniamy atrakcyjne wynagrodzenie podstawowe, dające stabilność oraz prowizję za rzeczywistą sprzedaż • Szanujemy każdego i każdemu dajemy szanse na dynamiczny rozwój zawodowy • Zapewniamy indywidualnego coacha, dzięki któremu rozwiniesz skrzydła zawodowe • Zapewnimy Ci bogaty program szkoleń produktowych i sprzedażowych • Jesteśmy dumni, że ponad 25% Zespołu CC dołączyło do nas z polecenia naszych Pracowników • Zapewniamy niezbędne narzędzia pracy oraz dostęp do pakietu medycznego i benefitów • Twój sukces jest naszym sukcesem, dlatego wspólnie tworzymy niepowtarzalną atmosferę pracy
Odpowiedziałam na takie samo prawie rok temu. Pracowałam tam ponad pół roku. Oto jak ogłoszenie ma się do rzeczywistości:
Ad.1 – umowy Na początek każdy dostaje umowę zlecenie na 3 m-ce. Po tym czasie jest ona przedłużana „na czas nieokreślony”. Jeśli ktoś zgłosi chęć „ubiegania się” o umowę o pracę ustalane są dla niego wyniki jakie musi osiągać przez określony czas aby ją uzyskać. Najczęściej kończy się to tym, że jego oceny pracy drastycznie spadają i udowadnia mu się tym, że niestety nie zasługuje na taki rodzaj umowy. Owocuje to tym, że w 100 osobowym call center jakieś 80 % osób pracuje na umowę zlecenie, reszta na umowę o pracę przy czym obowiązują wszystkich takie same zasady pracy.
Ad 2 – wynagrodzenie: Stawka 11 zł brutto/1h. Jeśli ktoś nie studiuje i musi opłacić składki to po przepracowaniu 160h zarobi najniższą krajową. Prowizje: System oceny pracy jest tak skonstruowany tak, że na każdym etapie coś można uciąć tak żeby prowizja nie przekroczyła 200- 400 zł Na ocenę składają się 3 czynniki: 1- Odsłuchy – każdy zleceniobiorca/pracownik otrzymuje w m-cu 4-5 ocen rozmów. Oceniane są różne aspekty rozmowy. Dość że można stracić np. 20 % za brak użycia sformułowania „dzięki temu zyska Pan” i inne pierdoły 2- Jakość klientów – czyli czy klient, którego umówiłeś do doradcy coś kupił. Jak nie kupił to doradca robi tzw „outa” żeby nie zaniżać swoich wyników. Ale dzięki temu zaniża je tobie. 3- Testy Wiedzy – po zalogowaniu do systemu codziennie najpierw odpowiadasz na 3 pytania sprawdzające wiedzę z zakresu produktów firmy oraz ogólną wiedzę na temat rynku i procedur firmy
Ad 3 – Rozwój: Nie ma mowy o awansie, przeniesieniu do innego działu czy na inne stanowisko. Dyrektor Call Center jest dobrze ustawiony w firmie. Nikt z innego działu firmy nie ośmieli się przyjąć Cie na inne stanowisko bo „w CC potrzebują ludzi”. Ba, nie ośmieli się nawet poinformować działu CC o wewnętrznej rekrutacji.
Ad 4 i 5 – Coaching i szkolenia :DDDDDDDDDDDDD
Ad 6 – Polecanie Zgadza się, zdarza się – jak ktoś nie ma nic a potrzebuje kasy na utrzymanie podejmie się każdej pracy nawet wiedząc czym to pachnie. Przynajmniej wiesz na co się przygotować i masz kogoś znajomego z kim bez obawy możesz szczerze pogadać
Ad 7 Lux Med bez dopłat, Benefit za ok. 110 zł – na umowie o pracę potrącają Ci z pensji, na zleceniu musisz zapłacić z góry za 3 m-ce – więc właściciwie nikt nie kupuje.
I ostatnie aż zacytuje: „Twój sukces jest naszym sukcesem, dlatego wspólnie tworzymy niepowtarzalną atmosferę pracy” Atmosferę najlepiej oddają 2 rzeczy: 1 - slogan powieszony na ścianie: „kontroling najwyższą formą zaufania” 2 – w 1 kwartale 2015 przyszedł do CC cały zarząd żeby podziękować i powiedzieć, że firma jeszcze nigdy nie miała tak wysokiego zysku jak w 2014r i to w głównej mierze dzięki CC. Nikt z szeregowych pracowników/zleceniobiorców CC nie dostał dodatkowo ani 1 zł w związku z tym wydarzeniem.
Dodatkowo: - rozliczenie dostajesz na długo po przelewie, wiec nie wiesz za co i ile masz kasy, - godziny notorycznie się nie zgadzają, - kilka osób po powrocie z L4 miało niemiłą niespodziankę: mianowicie panie z działu płac zapomniały w systemie zaznaczyć, że zadeklarowali oni odprowadzanie składki chorobowej. W związku z tym składki nie były odprowadzane i nie należał im się zasiłek chorobowy. Kiedy zaczęli się upominać o należne pieniądze i prowadzić korespondencję mailową z działem za to odpowiedzialnym zostali opieprzeni, że nie mają do tego prawa. Od zgłaszania takich rzeczy jest koordynator CC. - długo by pisać a szkoda mi już czasu Reasumując NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
Biały Murzyn:-) - 2015-03-06 10:45:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
widzę, że agencje specjalizujące się w czarnym PR mają co robić! jak to się mawia, miarą sukcesu może być liczba twoich wrogów;-)))

W zasadzie wszystkie negatywne opinie to kłamstwa albo manipulacje.

Pracuje do dwóch lat, mam umowę o pracę (nie musiałem się prosić!), zarabiam 2000 podstawy i dodatkowo co miesiąc dostaję 1500-3000 prowizji za spotkania odbyte, sprzedaż, konkursy, programy motywacyjne itp.
Żeby rozwiać wątpliwości, nie jestem najlepszy w Zespole - najlepsi byli na Kubie i na Sri Lance w nagrodę za wyniki, albo przez tydzień rozbijali się Lexusem GS, na koszt firmy, ja za to liczę że załapie się na nowy bonus Top Performer i w drugim kwartale wszystko co zarobię przemnożą mi przez 120%... słabo?

tyle w temacie! mi też się nie chce więcej pisać, bo mam pieniądze dziś do zarobienia i właśnie ruszył konkurs na kindla7. powodzenia w szukaniu pracy.

zdjecie uzytkownika
AnJa - 2015-03-08 08:47:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@Agata - nie opowiadaj o byciu fair face to face bo jesteś najbardziej zakłamaną osobą jaką spotkałam. Przez 6 miesięcy z Twojej strony nie padło chociażby jedno prawdziwe zdanie. Kto jak kto ale w kontekście szczerości powinnaś po prostu zamilczeć.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-03-13 04:56:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Trzymajcie się z daleka. Podstawa dla doradcy finansowego (niezależnie od stażu i stanowiska) to minimum krajowe. Prowizje wypłacana na działalność gospodarczą. Musisz przyprowadzać własnych klientów, bo na tych z call center nie da się zrobić planu. A jak ktoś ma własnych klientów, to nie powinien się tu pojawiać za takie stawki jakie płacą. Jak nie zrobisz wymaganego minimum w programach regularnego oszczędzania (teraz firma naciska na WARTĘ) to obetną Ci kasę za kredyty (nawet jeżeli byłoby ich tyle, że miał/miałabyś zrobiony plan narzucony przez firmę). Ogólnie wielu doświadczonych pracowników zarabia w tej chwili razem z podstawą między 2 a 4 tysiące przy dużym stresie i nadgodzinach. Zero kontaktu z managementem - dyrektor sprzedaży się ukrywa, dyrektor regionalny rozmawia tylko z dyrektorami oddziałów. Doradca - który jako jedyny z całej bandy generuje kasę dla firmy - się nie liczy. Kombinują na wszelkie sposoby jak obciąć doradcom kasę. Oferta produktowa to tylko produkty o odpowiedniej marżowości - firma nastawiona na szybki zysk i łatwą kasę. Zero etyki. Z niezależnością dawno przestała mieć coś wspólnego. Jak ktoś nie wierzy to zapraszam na spotkanie w sprawie ubezpieczenia i regularnego oszczędzania. Ciekawe, czy oprócz WARTY zaproponują Wam coś jeszcze?
zdjecie uzytkownika
hehehe - 2015-03-14 14:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie warto tu pisać. Większość niepochlebnych opinii znika po kilku dniach. Za to zostają pozytywne pisane przez kierownictwo dla poprawienia marnego wizerunku miernej firmy.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-16 14:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ktoś - 2014-09-30 15:17:35]:
@ktoś – skoro EXPANDER oferuje 11 PLN brutto podstawy za godzinę na stanowisko Specjalisty ds. Obsługi Klienta + Umowę śmieciową w pakiecie, to chyba nie trzeba zbytniej elokwencji, żeby stwierdzić, że jest to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka sobie tanich BIAŁYCH MURZYNÓW! Dowiedziałem się tego telefonicznie, więc nie są to dane wzięte z księżyca. Jeżeli Ty szukając pracy jeździsz na wszystkie rozmowy kwalifikacyjne, to gratuluje inteligencji i wytrwałości. Ja odsiewam 99?% z nich telefonicznie, bo skoro umiejętnie kierując rozmową mogę się dowiedzieć o oferowanych (najczęściej MURZYŃSKICH) warunkach nie wychodząc z domu, to jaki jest sens jeżdżenia, żeby usłyszeć to samo osobiście?
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-16 14:39:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [qwer - 2014-10-26 04:34:38]:
@qwer - powtórzę się ale EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW!
Stanowczo odradzam!
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-16 14:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nero - 2015-01-09 23:45:13]:
@nero - potwierdza się to, co napisałem powyżej, a mianowicie, że EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW!
Stanowczo odradzam!
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-16 14:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kaja - 2015-03-02 17:09:48]:
@kaja – kadra w Expander jest od tego, żeby obiecywać gruszki na wierzbie, a prawda jest taka, że to to (usunięte przez administratora) przykryte dużymi wyimaginowanymi pieniędzmi, których szeregowy pracownik nigdy nie zobaczy, bo oni szukają (usunięte przez administratora) !
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-16 14:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pisałam_już_na_fb - 2015-03-06 09:08:15]:
@pisałam_już_na_fb – Twoja rzetelna opinia jest dobitnym świadectwem tego, że miałem racje w przedmiocie oceny MURZYŃSTWA panującego w EXPANDER.
Nie ma co się oszukiwać ale jeżeli na Umowie śmieciowej płacą 11 PLN brutto, to jest WEGETACYJNA PENSJA, która spełnia jedną rolę – nie pozwala umrzeć z głodu i nic poza tym.
Powiedzmy sobie szczerze i bez ogródek – jeżeli firma obiecuje Umowę o pracę, a na dzień dobry daje śmieciową, to znaczy, że wali w h**a!
A potem tylko szuka haków na pracownika, żeby mu dać do zrozumienia, że jest nic nie warty, a w rzeczywistości jest to podyktowane tym, żeby tylko nie dać Umowy o pracę.
Dodajmy jeszcze do tego ciągły monitoring rozmów mający na celu zabieranie premii i przepis na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] GOTOWY.
Zresztą już sam napis „kontroling najwyższą formą zaufania” potwierdza ten fakt.
W każdej szanującej się firmie Umowa o pracę jest standardem na dzień dobry i nikt z tego nie robi bonusu.
Kadra w EXPANDER jest od tego, żeby obiecywać gruszki na wierzbie, bo za to ma płacone, a prawda jest taka, że pracownik ich nigdy nie zobaczy.
@rekrutujący – Call Center EXPANDER, to praca dla białych murzynów, desperatów naiwnych masochistów, którzy lubią być wykorzystywani albo osób w trudnej sytuacji finansowej, którzy za wszelką cenę chcą się zaczepić byle nie umrzeć z głodu.
Pozostałym radzę omijać ten kołchoz szerokim łukiem.
Szkoda czasu, zdrowia i nerwów.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-16 14:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [hehehe - 2015-03-14 14:32:56]:
@hehehe - faktycznie poznikały moje posty ale mam je zapisane na tą okoliczność, dlatego zamieściłem je ponownie.
@Administrator - proszę o niekasowanie moich postów, które w pełni opisują MURZYŃSTWO panujące w EXPANDER.
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-03-16 20:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze, że Kandydat wziął sobie jako punkt honoru skomentować każdy post w tym wątku, może jeszcze ktoś się wypowiedzieć na temat pracy w expander, bo jednak nie chciałbym opierać swojej opinii na podstawie wpisów jednej osoby, a te starsze uznaje za mało aktualne. Jak w ogóle tu z możliwością umowy o pracę?
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-17 22:01:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [romek - 2015-03-16 20:47:27]:
@romek - na dzień dobry dają umowę śmieciową (zlecenie) na 3 miesiące, a potem jest do wyboru - umowa śmieciowa na 12-miesięcy albo umową o pracę na 3-miesiące, a potem też na 12 miesięcy. Docelowo na czas nieokreślony.
Morał z tego taki, że nie trzyma się to ładu i składu.
Bo co by im zależało, żeby dać od razu umowę o pracę, skoro po 3 miesiącach też można o nią wnioskować?
Odpowiedź jest jedna – mają darmową siłę roboczą, za którą odprowadzają mniejsze składki na śmieciówkach.
A jak się ktoś upomni po 3 miesiącach o umowę o pracę, to dostanie reprymendę, że nie wyrobił 200% normy, a jak mu się uda 300%, to może dostanie.
A jak się zbuntuje, to do widzenia.
Przyjdą nowi frajerzy.
CZARNUCHOWO i tyle!
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-03-18 08:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obecnie szukają kogoś na stanowisku asystentka oddziału:

"Wymagania:
Osoba na tym stanowisku odpowiadać

będzie za:

Koordynację pracy Oddziału,

Organizację spraw administracyjnych Oddziału,

Dbanie o właściwy obieg dokumentacji związanej z obsługą Klienta,

Współpracę z Klientami,

Obsługę urządzeń biurowych,

Wsparcie Doradców w codziennej pracy.

Proponujemy:

Umowę o pracę,

Pracę na pełen etat w jednozmianowym systemie,

Możliwość rozwoju zawodowego,

Bezpłatną opiekę medyczną,

Dostęp do benefitów,

Pracę w renomowanej, stabilnej Firmie o ugruntowanej pozycji na rynku,

Miłą atmosferę pracy.

Oferujemy:
Od kandydatów oczekujemy:

Wykształcenia min. średniego (mile widziani również studenci zaoczni),

Dobrej organizacji pracy,

Umiejętności szybkiego uczenia,

Umiejętności obsługi komputera (pakietu MS Office i MS Excel)

Zdolności analitycznego myślenia,

Komunikatywności,

Wysokiej kultury osobistej,

Nastawienia na realizację celów oraz umiejętności pracy w zespole,

Optymizmu i poczucia humoru,

Mile widziane doświadczenie w kontaktach z Klientami,

Dodatkowymi atutami będą: znajomość języka angielskiego, doświadczenie w pracy w Call Centre."

ktoś może odpowiedział na te ogłoszenie albo pracował na tym stanowisku i mógłby wyjaśnić na czym polega ta praca? czy to jest tylko ładnie opisany call center?
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-18 14:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ania - 2015-03-18 08:32:37]:
@Ania – jest tak, jak napisałem powyżej.
Na dzień dobry dają umowę śmieciową (zlecenie) na 3 miesiące, a potem jest do wyboru - umowa śmieciowa na 12-miesięcy albo umową o pracę na 3-miesiące, a potem też na 12 miesięcy.
Docelowo na czas nieokreślony.
Morał z tego taki, że nie trzyma się to ładu i składu.
Bo co by im zależało, żeby dać od razu umowę o pracę, skoro po 3 miesiącach też można o nią wnioskować?
Odpowiedź jest jedna – mają darmową siłę roboczą, za którą odprowadzają mniejsze składki na śmieciówkach.
A jak się ktoś upomni po 3 miesiącach o umowę o pracę, to dostanie reprymendę, że nie wyrobił 200% normy, a jak mu się uda 300%, to może dostanie.
Ps. Nie wierz w to, co piszą w ogłoszeniach, bo gdyby napisali prawdę, to nikt by nie przyszedł tam TYRAĆ ZA PÓŁ DARMO!
zdjecie uzytkownika
Gienia - 2015-03-18 16:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co do zarobków Doradców Klienta to jest prawda. Byłam na rozmowie w sprawie nowego oddziału i podstawą jest najniższa krajowa na umowę o pracę plus premia z działalności więc jak nie wyrobisz to płacisz składkę zdrowotną na działalność gospodarczą i zostanie ci jakieś 1000zł netto. Uważam że to są bardzo słabe warunki, ale nie wiem czy premie są realne do wyrobienia czy nie. P.S. ktoś napisał że podstawa to 2000zł - to nie jest prawda!!!
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-18 18:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Gienia - 2015-03-18 16:01:26]:
@Genia - potwierdza się to, że EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW za najniższą krajową!
@rekrutujący - stanowczo odradzam!
zdjecie uzytkownika
niebieska - 2015-03-19 17:37:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-03-18 18:49:36]:
W jakim mieście byłaś na rozmowie? ja również zostałam zaproszona na rozmowę do nowo powstałego oddziału. Zastanawiam się czy w ogóle warto podejmowac prace w tej firmie... Może ktoś wie coś więcej na temat atmosfery i zarobków w expanderze?
zdjecie uzytkownika
hehehe - 2015-03-19 18:17:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niebieska - 2015-03-19 17:37:51]:
Nie warto czasu marnować. Tu też za bardzo nie dowiesz się prawdy.Większość opinii znika ,zwłaszcza tych, które dokładnie opisują szczegóły naliczania zarobków. Zostają te pisane przez kierownictwo dla poratowania wizerunku.
zdjecie uzytkownika
n - 2015-03-19 18:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hehehe - 2015-03-19 18:17:15]:
Aha. Mówisz, że nie warto marnowac czasu więc rozumiem, że pracowałaś/eś w tej firmie. To może powiesz coś więcej na temat tej pracy i wyrazisz swoja opinie.
zdjecie uzytkownika
n - 2015-03-21 17:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może ktoś wypowie się bardziej konkretnie na temat pracy doradcy finansowego w oddziale expandera, nie w CC...
zdjecie uzytkownika
hehehe - 2015-03-22 18:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [n - 2015-03-21 17:28:37]:
Pewnie dawno już się wypowiedzieli tylko posty, wzorem wielu tych nt cv, poznikały.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Witam wszystkich.
Aplikowałem do EXPANDER-a w czerwcu 2014 na stanowisko Specjalisty ds. Obsługi Klienta.
Na szczęście odbyłem tylko rozmowę telefoniczną, więc opiszę Wam w skrócie czego się dowiedziałem, żebyście nie tracili czasu na rekrutacje.
Otóż zostałem poinformowany, że stanowisko wiąże się głównie z wykonywaniem telefonów wychodzących, celem umówienia potencjalnych Klientów na wizytę z tzw. Doradcą finansowym.
I już na wstępie widać, że to ściema. Dzwonisz i nakręcasz ludzi na spotkanie, czytając ze skryptu. Zwykły telemarketing. No ale ok - jak się ktoś uprze, to sprzątacza też można nazwać konserwatorem urządzeń płaskich.
Na dzień dobry dają umowę śmieciową (zlecenie) na 3 miesiące, a potem jest do wyboru - umowa śmieciowa na 12-miesięcy albo umową o pracę na 3-miesiące, a potem też na 12 miesięcy. Docelowo na czas nieokreślony.
Morał z tego taki, że nie trzyma się to ładu i składu. Bo co by im zależało, żeby dać od razu umowę o pracę, skoro po 3 miesiącach też można o nią wnioskować? Odpowiedź jest jedna – mają darmową siłę roboczą, za którą odprowadzają mniejsze składki na śmieciówkach. A jak się ktoś upomni po 3 miesiącach o umowę o pracę, to dostanie reprymendę, że nie wyrobił 200% normy, a jak mu się uda 300%, to może dostanie. A jak się zbuntuje, to do widzenia. Przyjdą nowi frajerzy.
Praca zmianowa, przez 7 dni w tygodniu, bo przecież liczy się wyrobienie 300% normy ku chwale EXPANDER-owych pasibrzuchów z Zarządu.
Stawka podstawowa wynosi UWAGA „aż” 11 PLN brutto za godzinę. Siedem lat temu miałem więcej. Też w Call Center. No ale jak widać w EXPANDER-owym polu bawełny czas się zatrzymał. Po przepracowaniu 160 godzinnego etatu wychodzi 1760 PLN brutto, czyli 80 PLN więcej, niż wynosi najniższa krajowa. Brawo. W sam raz, żeby nie umrzeć z głodu i wegetować. Podobno jest też premia za umówione spotkanie, ale pod warunkiem, że tzw. Doradca wciśnie Klientowi jakiś produkt finansowy. Czyli znając życie może z 200 PLN brutto premii może uda się zarobić, pod warunkiem, że jej nie obetną pod byle pretekstem, jak to ma miejsce w takich kołchozach pracy. W końcu muszą wyjść na swoje.
Stanowczo odradzam. To typowe murzynowo. Nie matura, lecz chęć szczera zrobią z Ciebie EXPANDER-owego bohatera – takie motto im przyświeca. Po 4 dniach jest się już Doradcą Finansowym pełną gębą, który o tej branży wie tyle, ile wyczyta ze skryptu sprzedażowego. Kwalifikacje niepotrzebne, ponieważ, jak piszą - zapewniają indywidualnego coacha, dzięki któremu można rozwinąć skrzydła finansowe. Naturalnie do pracy za pół darmo. Śmiechu warte. Taki telefoniczny McDonald’s.
Reasumując, to firma dla białych murzynów, desperatów naiwnych masochistów, którzy lubią być wykorzystywani albo osób w trudnej sytuacji finansowej, którzy za wszelką cenę chcą się zaczepić byle nie umrzeć z głodu.
Pozostałym radzę omijać ten kołchoz szerokim łukiem. Szkoda czasu, zdrowia i nerwów.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-25 13:38:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [n - 2015-03-19 18:54:01]:
@n – nie trzeba tam pracować, żeby po warunkach jakie oferują stwierdzić, że to CZARNOGRÓD.
A jeżeli zależy Ci na opinii tych, którzy mieli nieprzyjemność tam odrabiać pańszczyznę, to przeczytaj to, co napisała @pisałam_już_na_fb.
Z jej opisu wynika jednoznacznie, że to TELEFONICZNY [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który szuka TANICH MURZYNÓW do TYRANIA ZA PÓŁ DARMO!
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-25 13:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [hehehe - 2015-03-22 18:29:12]:
@hehehe – najlepszą formą obnażenia MURZYŃSTWA takich KOŁCHOZÓW pracy jest pisanie prawdy w Internecie – ku przestrodze innych.
To ich najbardziej BOLI.
Fakt, że posty znikają, bo MURZYŃSTWO boi się złego pijaru ale zawsze można, a nawet trzeba je dodać ponownie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expander
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Expander?
Zadaj pytanie