Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Expander

Pracowałeś w firmie Expander i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2011-04-12 15:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spotkałam się raczej z pozytywnymi opiniami na temat Expandera, tak więc jestem przychylona ku niemu. interesuje mnie wzięcie kredytu hipotecznego, jestem po pierwszym spotkaniu, ale znalazłam również opinię taką jak http://www.alertfinansowy.pl/opinie/oddzial/10938-expander-lublin-narutowicza-14-1.html a jednak większość wypowiadała sie na innych forach pozytywnie odnośnie kompetencji doradców.
zdjecie uzytkownika
stevi - 2011-09-21 20:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na doradcę finansowego przyjmują każdego kto potrafi mówić oraz ma parę rąk, nie ważne czy wiesz co to jest procent składany czy nie, po 4 dniowym szkoleniu stajesz się doradcą finansowym pełną gębą. Bajki o laptopach itp. generalnie jak wszędzie. Ale [usunięte przez moderatora]jednego nie mogę zrozumieć, dlaczego taka firma, 2ga co do wielkości tego typu w Polsce pozwala sobie na to ............. ????
zdjecie uzytkownika
PS - 2012-01-05 19:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2009-06-19 22:24:12

Doradcy expander to nie doradcy! Raczej wróżbici, obiecują złote góry z których nic nie wychodzi, i żadnej odpowiedzialności za czyny! Nigdy nikomu ich nie polecę a wręcz przeciwnie wszystkich ostrzegam! Dzięki im działaniu prawie straciłam 20000 i umowę kupna mieszkania! LENKA
zgadzam się z tą opinią, po wielu bojach z doradcą wypowiedziałem współprace, wówczas się dowiedziałem że moje wnioski przeleżały półtora miesiąca na biurku doradcy, po stokroć odradzam i ostrzegam,
M.
zdjecie uzytkownika
zuzka - 2012-09-24 22:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma dla desperatów ! Po miesiecznym szkoleniu prowadzonym przez upośledzone gwiazdy doradztwa finansowego zdaje sie egzamin, ja zdawałam przed jakąś babą której 70 % doświadczenia zawodowego to praca jako przedstawiciel w zakładach mięsnych. Pomimo że mam prawie 8 lat stażu w bankowości zrównali mnie z błotem. Ale farsa zaczęła sie dopiero w oddziale gdzie zmuszają do sprzedazy programów regularnym za które płacą takie pieniądze że jak powiedziałam o nich znajomym to nie mogli uwierzyć że firma może tyle kroić pracowników. Ogólnie menadżerowie rekrutują się ze starych cwaniaków co tam robią od wielu lat i sie ustawili w czasie koniunktury kredytowej. Nowym ODRADZAM ! Chyba że ktoś jest masochistą. Zresztą ta firma i tak przestanie istnieć za jakieśpół roku przy takim zarządzaniu !
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2013-05-15 18:54:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zuzka piszesz "Firma dla desperatów". Jest aż tak źle? Napisałaś też że jest tam miesięczne szkolenie. Czy to szkolenie jest płatne? Bardzo proszę o pomoc bo zostałem zaproszony na poniedziałek na rozmowę w sprawie pracy. Ile tam się miesięcznie zarabia? Jak już się przejdzie to szkolenie pozytywnie to pracuje się samodzielnie?
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2014-01-29 12:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zupełnie nie polecam pracy w tej firmie, chyba że ma się "swoich Klientów". Nie ma co się łudzić co do Klientów umawianych przez call centre, ponieważ umawiają wszystko co się da- nie ważna jakość, a ilość.
zdjecie uzytkownika
karl - 2014-02-08 15:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No praca w call center, czy to w expander, czy gdzie indziej głównie polega na ilości, jak się nie wyrabia pewnych limitów to szybko podziękują, trzeba wiedzieć na co się aplikuje.
zdjecie uzytkownika
Barti - 2014-04-06 19:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc :) Mam pytanie wlasnie odnosnie warunków pracy w Call center w expanderze. jaki jest atrget ilosciowy,umowa o prace czy zlecenie,jak rozliczaja premie? Pracuje od wrzesnia u konkurencji i myslalem o przeniesieniu.
zdjecie uzytkownika
szynszyl - 2014-04-10 18:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ile byś nie umówił osób na spotkanie to będzie mało.. ulubione słowa: więcej, więcej i umówmy dzisiaj 500. Jak umówicie i tak profitów z tego nie będzie, nawe t dziękuje. Wiele obiecują, ale słów nigdy nie dotrzymują. Wieczne roszczenia, a nic w zamian. W obiegu tylko umowy zlecenie. Kto chciał umowę o pracę w dziwnych okolicznościach z byle powodu został zwolniony. Umowy są tak skonstruowane, że nawet jak wypracujesz wysoką premie to możesz jej nigdy nie ujrzeć, bo kody klientów, których umówiłeś często są wymazywane z systemu i nie do powtórnego odnalezienia. Największy przekręt to fakt, że nie masz wglądu za co właściwie jest wynagrodzenie. Po prostu dostajesz przelew na konto. Aaaa.. i jeszcze szereg procedur, których niespełnienie powoduje obniżenie procentowo jakości rozmowy i wypracowanego w pocie czoła wynagrodzenia. A na koniec trzeba wspomnieć o ogromnym niezadowoleniu klientów z usług (przede wszystkim z inwestycji: straty na poziomie - 30%), co świadczy o kurczącym się rynku na usługi doradztwa expander!
zdjecie uzytkownika
Marian - 2014-04-18 08:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Barti, 1/3 zespołu na etacie reszta zlecenia, jak chcesz etat to trzeba zgłosić i ustalasz z kierownikiem jakie wyniki i przez jaki czas trzeba utrzymać. Podstawa + premia za umówione i za odbyte spotkania do tego bonus za jakość a na akcjach do starych klientów jeszcze %od prowizji firmy jeśli klient którego umówisz coś kupi. Indywidualnych targetów nie ma, czasem zespołowy cel na dodatkową premie przy czasowych akcjach. Fajny Zespół i dobra atmosfera. Kasa zawsze na czas. na maila dostajesz swoje wskaźniki z ktorych wyliczono bonus potem omawiasz na coachingu jak Ci poszło i gdzie można coś poprawić. Mi się wszystko zgadza a z systemów w dzisiejszych czasach raczej nic nie ginie. w porównaniu z innymi miejscami gdzie pracowałem klienci naprawde ok. A no i oczywiście zawsze lepiej jak jest więcej:-)
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2014-05-10 17:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obiektywnie mówiąc, niestety, ale szynszyl idealnie to ujął co do wynagrodzenia dodatkowego- nic dodać nic ująć. Coachingów praktycznie brak.

Ale są też plusy- kasa zawsze na czas(nie zawsze się zgadza, ale terminowo)dobra atmosfera, można poznać dużo ciekawych osób,również fajne kierownictwo, można pracować w bardzo różnych godzinach. Idealna praca na start dla studentów, no i też ludzi bez ambicji zawodowych,fakt brak targetów, więc praca bez stresu i na luzie :)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-06-16 23:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może wiecie jak ma agent ubezpieczeniowy w expanderze, bo pewnie na każdym stanowisku sa jednak troche inne warunki, nieprawdaż?
zdjecie uzytkownika
zadowlony - 2014-07-16 17:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [tomek - 2014-06-16 23:48:17]:
widzę, ze inteligencją nie zabłysnąłeś, gdybyś potrafił pracować to dostałbyś więcej, za siedzenie na du** i narzekanie Ci nie zapłacą, nawet nie byleś w firmie a smarujesz absurdalne opinie, kto pracował w call center sam się przekonał na własnej skórze, że jest świetnie, dobra kasa, świetne prowizje i atmosfera,
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2014-07-16 17:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zadowlony - 2014-07-16 17:42:03]:
odpowiedz kierowana do kandydata, który nasmarował bezsensowną litanię
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-07-18 22:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zadowolony, ok możesz miec sporo racji. tylko pytanie czemu mam wierzyc w taka opinie? Może podałbys kilka konkretów, a nie ogólniki, typu co trzeba zrobić, aby miec prowizje i ile ona wynosi i jak to jest z premiami. Wtedy pewnie ktoś inny z pracowników się odniesie, potwierdzi lub zaprzeczy. Wówczas uwierzę. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2014-07-24 19:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem Expandera, to mówi samo za siebie, nic więcej nie mam do dodania, jest świetnie, zarabiam bardzo przyzwoite pieniądze i jestem bardzo zadowolony.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-08-05 12:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@ Zadowolony – moja litania nie jest bezsensowna, ponieważ jest przestrogą dla tych wszystkich, którzy nie chcą robić za( usunięte przez administratora ) pracując za pół darmo.
Zresztą gdyby było tak kolorowo, to Expander by nie zamieszczał co tydzień ogłoszenia na pracuj.pl, więc po co wypisujesz takie żałosne teksty o rzekomo dobrej kasie, świetnych prowizjach i fajnej atmosferze? Przecież wnioski nasuwają się same.
Napisz lepiej, ile Ci dopłaca Expander do Twojej słoikowej pensji za robienie dobrego pijaru na forach internetowych?
zdjecie uzytkownika
filip - 2014-09-23 00:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Troche nie chce mi sie wierzyc w to, co napisał tomash. Przecież Expander to pierwszy w Polsce niezależny doradca finansowy. Obecnie posiada 64 oddziały w całej Polsce oraz sieć doradców mobilnych Expander Private. Działają wprawdzie dopiero od 2000 roku, ale sa niewątpliwie liderem, także takie chwyty powinny byc po za firmą.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-09-30 15:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A Ty to skąd to wszystko niby wiesz skoro Twoja przygoda z tą firmą skończyła się na telefonicznej rekrutacji? Kolejny sfrustrowany troll internetowy
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-10-07 11:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ktoś – skoro EXPANDER oferuje 11 PLN brutto podstawy za godzinę na stanowisko Specjalisty ds. Obsługi Klienta + Umowę śmieciową w pakiecie, to chyba nie trzeba zbytniej elokwencji, żeby stwierdzić, że jest to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka sobie tanich BIAŁYCH MURZYNÓW! Dowiedziałem się tego telefonicznie, więc nie są to dane wzięte z księżyca. Jeżeli Ty szukając pracy jeździsz na wszystkie rozmowy kwalifikacyjne, to gratuluje inteligencji i wytrwałości. Ja odsiewam 99?% z nich telefonicznie, bo skoro umiejętnie kierując rozmową mogę się dowiedzieć o oferowanych (najczęściej MURZYŃSKICH) warunkach nie wychodząc z domu, to jaki jest sens jeżdżenia, żeby usłyszeć to samo osobiście?
zdjecie uzytkownika
mark - 2014-10-08 02:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie Expander poszukuje osób do pracy na stanowisko specjalisty do spraw obsługi klienta. Napisali, ze oferują: -zatrudnienie w oparciu o umowę cywilnoprawną -atrakcyjne wynagrodzenie, zależne od osiąganych wyników (część stała i zmienna) -elastyczny grafik (praca jest możliwa do pogodzenia z nauką, wychowywaniem dzieci lub opieką nad wnukami) oraz kilka innych, ktos może pracował i jest w stanie polecić?
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-10-08 15:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@mark - EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW!
Stanowczo odradzam!
zdjecie uzytkownika
mirabelka - 2014-10-10 18:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mark - 2014-10-08 02:20:13]:
Jeśli chcesz pracować w weekendy, święta za marne grosze, to proszę bardzo. A prowizja nie zawsze będzie.
zdjecie uzytkownika
qwer - 2014-10-26 04:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
marnie sie czyta, ze firma, ktora sie kojarzy z reklam w tv, radio czy prasie, ma tak kiepskie notowania wsrod wlasnych pracownikow. Przeciez to nie tak powinno wygladac, Zawsze powtarzam kazdemu kto szuka pracy. Wynegocjuj dobre warunki na poczatku, nie łudź się, że mają dać więcej niż jest na umowie...
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-12-05 10:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@qwer - powtórzę się ale EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW!
Stanowczo odradzam!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expander
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Expander?
Zadaj pytanie
x