brak logo

Expander

Warszawa

Opinie o Expander

hehehe 2015-03-19 18:17:15
Nie warto czasu marnować. Tu też za bardzo nie dowiesz się prawdy.Większość opinii znika ,zwłaszcza tych, które dokładnie opisują szczegóły naliczania zarobków. Zostają te pisane przez kierownictwo dla poratowania wizerunku.
n 2015-03-19 18:54:01
Aha. Mówisz, że nie warto marnowac czasu więc rozumiem, że pracowałaś/eś w tej firmie. To może powiesz coś więcej na temat tej pracy i wyrazisz swoja opinie.
2
n 2015-03-21 17:28:37
To może ktoś wypowie się bardziej konkretnie na temat pracy doradcy finansowego w oddziale expandera, nie w CC...
hehehe 2015-03-22 18:29:12
Pewnie dawno już się wypowiedzieli tylko posty, wzorem wielu tych nt cv, poznikały.
2
Kandydat 2015-03-25 13:38:33
@n – nie trzeba tam pracować, żeby po warunkach jakie oferują stwierdzić, że to CZARNOGRÓD.
A jeżeli zależy Ci na opinii tych, którzy mieli nieprzyjemność tam odrabiać pańszczyznę, to przeczytaj to, co napisała @pisałam_już_na_fb.
Z jej opisu wynika jednoznacznie, że to TELEFONICZNY [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który szuka TANICH MURZYNÓW do TYRANIA ZA PÓŁ DARMO!
2
Kandydat 2015-03-25 13:39:07
@hehehe – najlepszą formą obnażenia MURZYŃSTWA takich KOŁCHOZÓW pracy jest pisanie prawdy w Internecie – ku przestrodze innych.
To ich najbardziej BOLI.
Fakt, że posty znikają, bo MURZYŃSTWO boi się złego pijaru ale zawsze można, a nawet trzeba je dodać ponownie.
2
MCme 2015-04-16 00:04:02
Szkoda tylko, że niektórzy ludzi i tak nie mają za bardzo dużego wyboru bo na rynku nie jest łatwo ogólnie coś znaleźć. Jeśli chce się coś porządnego to długo trzeba szukać
2
szczęśliwy 2015-04-28 13:23:09
Ostrzegam przyszłych pracowników przed umowami lojalnościowymi, na spotkaniu rekrutacyjnym nikt o tym nie wspomina, a potem jak jedzie się do warszawy na szkolenie podkładają lojalkę do podpisania. Szkoda, że mamią oczy takim podejściem nie tylko przyszłym pracownikom, wmawiając na rozmowie, że nie mając doświadczenia w tej branży można zarabiać po 10 000 zł. Brak szacunku!
tadek 2015-04-30 03:37:01
To na ile może liczyć na start doradca finansowy, skoro w tej branży, czy nawet firmie mozna zarabiac nawet i 10 tysięcy złotych? Mają takie ogłoszenie i je rozwazam.
anow 2015-05-04 22:27:38
Na stary po opłaceniu zusu bo działalność trzeba założyć zostanie Ci może z 900zl
zdziwiony 2015-05-15 10:15:03
no chyba, jak nic nie będziesz robił i wtedy za darmo dostaniesz kasę


co wy w ogóle gadacie....
2
olix 2015-05-31 14:31:59
Praca asystencka w oddziale, przyjmowanie klientów, parzenie kawy i inne pierdoły za 1800 brutto ;)
noga 2015-06-03 13:16:33
potwierdzam wielokrotnego przedmówcę "EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW" żenujący poziom rekrutacyjny
1
tomasz 2015-06-10 18:43:00
witam wszystkich! szukam obecnie pracy i zastnawiam się nad aplikacą do nich, bo jest praca na mobilnego doradce finansowego, tylko nie jestem pewnien jak to z tym służbowym autem jest,może ktoś z was się orietuje tak naprawde. Firma ma kilka filii, wypłacalna jest na sto procent, bo to już sprawdziłem.
Koko 2015-06-15 18:28:49
Pracowałem w CC, czarnuchowo, obiecanki cacanki że będzie lepiej. Awansujesz gdy otrzymujesz umowę o pracę czyt. 1400 zł do ręki. Prowizja? Jaka prowizja... Zawsze nazywałem tą wypłatę zasiłkiem, bo inaczej tego nazwać nie można. Odradzam
4
Rozczarowany 2015-06-22 21:33:19
Nie polecam. Codziennie siedzi się w niesamowitym hałasie, że własnych myśli człowiek nie słyszy, nie ma ścianek między konsultantami. Pracuje się na bardzo niewielkiej powierzchni, że ciężko nawet notatki rozłożyć. Praca w centrali firmy. Konsultanci są traktowani jak ludzie drugiej kategorii, nawet przez dyrektora CC, któremu nie da się ukryć, że słoma z butów wychodzi. Często zdarzają się "rozbieżności" związane z obliczaniem wynagrodzenia, choć zawsze jest ono na czas. Jest to praca raczej dla studentów, którzy chcieliby dorobić. Niemniej jednak w wielu call center są dużo lepsze warunki.
Fared 2015-07-11 00:43:21
@Rozczarowany, a może mógłbyś napisać, czy poza tym, że pracuje sie w hałasie itd, to jak wygląda atmosfera pracy i faktyczne obowiązki. Jestem bardzo ciekawy. Expander szuka teraz do Warszawy między innymi na managera oddziału. Pytanie tylko, czy łatwo się dostać, nawet jak sprosta się wymaganiom w ofercie.
Witek 2015-08-13 00:31:56
@Fared myślę, że praca w hałasie to jednak nic takiego. Przecież w każdej pracy są jakieś minusy, więc może to być i hałas. Ciekawe czy poza tym można spodziewać się raczej pozytywów. Oferty o pracę mają dość ciekawe, chociażby na doradcę finansowego czy opiekuna klienta, zastanawiam się czy to nie jedno i to samo.
8uj 2015-09-16 21:01:31
a może kogoś by zainteresowała praca w firmie Expander, widziałem że obecnie poszukują pracowników na stanowisko specjalisty do spraw obsługi klienta w Warszawie, opiekuna klienta w Kołobrzegu i Poznaniu, maganera oddziału w Częstochowie, specjalisty do spraw wsparcia technicznego w Krakowie, także ofert mają na prawdę dużo
ammm 2015-11-05 12:52:58
zgadzam się z komentarzami odnośnie CC- tragedia. A co do pracy doradcy... CC wie do kogo umówić żeby się zamknęło więc nie ma co tam aplikować chyba,że ma się swoją bazę. Manager Exa hahahahah zapomnij, tam tylko swoich pchają.
2
Koko 2015-11-05 14:12:04
Zapomniałem jeszcze dodać o jednym totalnym absurdzie. Centrala wielce szanującej się firmy w samym centrum Warszawy, a brud jak cholera i pełno karaluchów biegających po stanowiskach między kablami.
4rt5y 2015-11-05 18:37:09
cześć wszystkim jeżeli chodzi o oferty pracy w firmie Expander Advisors Sp. z o.o. to teraz szukają akurat asystentki oddziału w Poznaniu oferują umowę o pracę,pracę na pełen etat w jednozmianowym systemie,możliwość rozwoju zawodowego,bezpłatną opiekę medyczną,dostęp do benefitów,pracę w renomowanej, stabilnej Firmie o ugruntowanej pozycji na rynku,miłą atmosferę pracy.
xcvbn 2015-11-10 00:33:26
hej jakiś czas temu natknąłem się na oferty pracy firmy Expander szukaja między innymi specjalsity w zespole BackOffice widziałem że wymagane jest m.in. wykształcenie minimum licencjat lub ostatnie lata studiów, rzetelność i dokładność, zorientowanie na cel, duża motywacja pracy,• podstawowa znajość języka angielskiego będzie dodatkowym atutem
lasx 2015-11-12 04:07:45
wszystko fajnie u nich, ale wydaje mi się,że nie ma co liczyć na podwyższenie zarobków na tych stanowiskasch.
loki 2015-11-14 16:35:42
no na to bym nie liczył w tym momencie, ale nie zmienia to faktu , że i tak ta kasa u nich nie jest taka zła
goon 2015-11-16 19:44:39
@loki no właśnie jakie są te zarobki, bo nie wiem a jestem zainteresowany pracą w Expander i się zastanawiam.
nowy 2015-11-24 20:45:09
byłem na rozmowie i chca mnie na doradce finansowego umowa zlecenie 1800 zł brutto plus prowizja warto tam isc ?
karol 2015-12-02 23:38:05
ta podstawa niestety nie zachęca, ja bym pewnie nie poszedł.. no ale są prowizje, pytanie tylko jakiej one są wysokości, żeby faktycznie wyciągnąć konkretną kasę.
2
Mańka 2015-12-10 13:45:23
1800 brutto ? To ciekawe, pracuję w tej firmie już 3 lata i w/w wypłata zdarzyła się raz w roku. Asystent pełni bardzo ważną funkcję nie tylko parzenie kawy, ale jak ktoś nie lubi pracować to już jego sprawa
kazik 2015-12-13 13:23:24
A ja słyszałem, że mają ogłoszenie pracy na specjalistę w zespole backoffice. Można podjąć u nich zatrudnienie nawet jako student, a znajomość angielskiego bedzie dodatkowym atutem.
koci 2016-01-25 12:38:50
znajomość angielskiego to teraz raczej podstawa, ale oni faktycznie ją doceniają :) ponadto możesz sobie wybrać godziny pracy też, jak jesteś studentem, żeby dopasować sobie to z planem zajęć
DIR 2016-01-25 16:08:43
Szczeniackie podejście do pracy. Najlepiej to bez planów bez kontroli i z 3 trójka w podstawie. A robota się sama zrobi. Wyszkolą dadzą narzędzia a TY i tak będziesz narzekać bo jesteś LEŃ PATENTOWANY. To właśnie przyciąga takich jak ty szybka kasa za minimum wkładu własnego, co za pośrednik finansowy...?
Każdy wyrabia się na rynku albo pod jakimś szyldem mniej lub bardziej znanym maja dostęp do zaplecza do informacji CRM etc.
Jak nie psuje to za wory i w miasto :)
luton 2016-02-01 15:26:30
I właśnie dlatego @DIR firma szuka osób do pracy bo ciężko znaleźć dobrego pracownika. Cieszy mnie to że na stanowisku specjalisty ds obsługi klienta wynagrodzenie składa się głównie z prowizji czyli mozna łatwo rozliczyć pracownika czy się nadaje czy nie
toto 2016-02-13 20:05:39
no tak i ta prowizja też jest motywują, bo jak bedziesz miał samą podstawe to może być naparwde różnie.. no i jako doradca finansowy ma się tez darmowe szkolenia.
marme 2016-02-17 16:08:22
Na samym początku muszą Cię przecież jakoś przygotować do pracy @toto. Stąd też szkolenia. Stawiają na wyniki pracownika, więc później od czasu do czasu również jest możliwość odbycia szkoleń.
eldorado 2016-03-11 09:35:57
dobra a ktoś jest tutaj od nich z działu IT? głównie interesuje mnie to czy dają umowę o pracę bo w ogłoszeniu nie napisali no i jak jest finansowo bo wymagania są duże :)
Olga 2016-03-13 11:14:47
@eldorado wydaje mi się, że tak, dlatego, że sama zainteresowałam się ofertą pracy recepcjonistki w Warszawie i tam można liczyć na umowę o pracę, więc przypuszczam, że to standard. Ale jeśli weźmiesz udział w rekrutacji, to na pewno wszystkiego się dowiesz
Doradca 2016-03-14 20:48:00
Nie warto... Strata czasu. Możesz się napracować po 15 godzin na dobę a kasa słaba, jedna z niższych na rynku do tego z 2 miesięcznym opóźnieniem... Są lepsze firmy w branży i bardziej niezależne. Sprawdź kto jest właścicielem a dowiesz się jakie produkty musisz sprzedawać... I to tyle o niezależności...
hh 2016-03-15 11:16:31
@Doradca, może produkt nie jest łatwy, ale uważam, że każdy powinien spróbować swoich sił. Oczywiście mówię o osobach chętnych, które spełniają ich wymagania :)
mop 2016-04-24 13:26:20
płacą 2tyś brutto, prowizja dopiero wtedy, gdy klient przyjdzie na spotkanie, za takie pieniądze nie warto.
kisso 2016-04-24 13:31:15
@mop ale to chyba nie tak ciężko doprowadzić do tego, by klient przyszedł na spotkanie. No i trzeba dodać, że jako ten mobilny doradca finansowy, którego teraz szukają, dostaje niezbędne narzędzia pracy oraz dostęp do benefitów i opieki medycznej.
zxcv 2016-04-28 13:49:00
@kisso chyba doradca mobilny, którego szukacie;) widzę, że kierownictwo ostro reaguje na wszelką krytykę. Skoro jest tak dobrze, to skąd ta rotacja? Dlaczego pracownicy uciekają? Jak dla mnie Wasze CC to typowa murzyńska robota za marne pieniądze
Aan 2016-05-05 14:36:08
Wiesz co a czy możesz cokolwiek więcej napisać o tym dlaczego uwazasz drogi kolego, że te umowy są napisane dziwnie, albo w sposób jakiś niezrozumiały, bo Ci powiem, że nie do końca to ogarniam, a ponieważ ide wkrótce na rozmowę, to byłoby dość przyjemnie mieć wiedzę
agnieszka 2016-05-05 16:17:28
Aż 2 tygodnie szkolenia po 6h, więc ta pierwsza wypłata mizerna.
zico052016 2016-05-19 22:08:44
Czy ktoś z obecnych lub byłych pracowników mógłbym napisać jakie warunki
są na stanowisku Doradca Klienta Kupującego w nowym projekcie Expander Nieruchomości?? jakie prowizje, jaka podstawa, czy płatności są terminowe itd?
atmosfera pracy ?
4
edzia 2016-06-02 23:03:34
bardzo chciałabym u was pracować jako Doradca Klienta Kupującego, podobno prowizje są. ale czy ta oferta jest aktualna jeszcze?
beti 2016-06-30 12:20:23
Proszę mi odpowiedzieć na pytanie : ile trwa szkolenie i gdzie warszawa ? czy zostanie to opłacone hotel itd ? podczas szkolenia weekendy też wchodzą w grę ?
robson 2016-06-30 13:12:48
Proszę mi odpowiedzieć na pytanie : ile trwa szkolenie i gdzie warszawa ? czy zostanie to opłacone hotel itd ? podczas szkolenia weekendy też wchodzą w grę ?
Janina 2016-07-14 13:38:32
Uwaga! Na rozmowie mówia o kwocie 2100 brutto a na umowie to 1800 brutto. Nie polecam
1
Przemek 2016-07-20 23:27:06
Na pierwszym etapie była rozmowa z kobietą z HR, która prezentuje perspektywy i ze Expander ma wszystkich deweloperów w Warszawie, jest stała podstawa, i połowa prowizji od sprzedaży nieruchomości 2%. Czyli sprzedając mieszkanie średnio za 400 tys to 4000 jest dla nas.
Na drugim etapie jest Sebastian - kierownik projektu.
Potwierdza, że jest 2100 brutto podstawy, połowa prowizji od 2% wartości nieruchomości, że w ofercie są wszyscy prócz jednego dewelopera w Warszawie. Mnóstwo klientów i tylko robić biznes!
3 dni szkolenia, są obiady, jest fajnie, wszystko wygląda profesjonalnie.
Koniec szkolenia dostajesz umowę a tam 1800 brutto! O co chodzi?! Miałobyć tyle netto, bo brutto miało być 2100. Otóż było "nieporozumienie". Sebastian owi chodziło o kwotę brutto jaka ponosi pracodawca... od takie nie dogadanie, "źle się zrozumielismy"...
Kpina i żart!
Nie polecam
1
Zostaw swoją opinię o Expander - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expander