Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Expander

Pracowałeś w firmie Expander i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-03-18 08:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
obecnie szukają kogoś na stanowisku asystentka oddziału:

"Wymagania:
Osoba na tym stanowisku odpowiadać

będzie za:

Koordynację pracy Oddziału,

Organizację spraw administracyjnych Oddziału,

Dbanie o właściwy obieg dokumentacji związanej z obsługą Klienta,

Współpracę z Klientami,

Obsługę urządzeń biurowych,

Wsparcie Doradców w codziennej pracy.

Proponujemy:

Umowę o pracę,

Pracę na pełen etat w jednozmianowym systemie,

Możliwość rozwoju zawodowego,

Bezpłatną opiekę medyczną,

Dostęp do benefitów,

Pracę w renomowanej, stabilnej Firmie o ugruntowanej pozycji na rynku,

Miłą atmosferę pracy.

Oferujemy:
Od kandydatów oczekujemy:

Wykształcenia min. średniego (mile widziani również studenci zaoczni),

Dobrej organizacji pracy,

Umiejętności szybkiego uczenia,

Umiejętności obsługi komputera (pakietu MS Office i MS Excel)

Zdolności analitycznego myślenia,

Komunikatywności,

Wysokiej kultury osobistej,

Nastawienia na realizację celów oraz umiejętności pracy w zespole,

Optymizmu i poczucia humoru,

Mile widziane doświadczenie w kontaktach z Klientami,

Dodatkowymi atutami będą: znajomość języka angielskiego, doświadczenie w pracy w Call Centre."

ktoś może odpowiedział na te ogłoszenie albo pracował na tym stanowisku i mógłby wyjaśnić na czym polega ta praca? czy to jest tylko ładnie opisany call center?
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-18 14:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ania - 2015-03-18 08:32:37]:
@Ania – jest tak, jak napisałem powyżej.
Na dzień dobry dają umowę śmieciową (zlecenie) na 3 miesiące, a potem jest do wyboru - umowa śmieciowa na 12-miesięcy albo umową o pracę na 3-miesiące, a potem też na 12 miesięcy.
Docelowo na czas nieokreślony.
Morał z tego taki, że nie trzyma się to ładu i składu.
Bo co by im zależało, żeby dać od razu umowę o pracę, skoro po 3 miesiącach też można o nią wnioskować?
Odpowiedź jest jedna – mają darmową siłę roboczą, za którą odprowadzają mniejsze składki na śmieciówkach.
A jak się ktoś upomni po 3 miesiącach o umowę o pracę, to dostanie reprymendę, że nie wyrobił 200% normy, a jak mu się uda 300%, to może dostanie.
Ps. Nie wierz w to, co piszą w ogłoszeniach, bo gdyby napisali prawdę, to nikt by nie przyszedł tam TYRAĆ ZA PÓŁ DARMO!
zdjecie uzytkownika
Gienia - 2015-03-18 16:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co do zarobków Doradców Klienta to jest prawda. Byłam na rozmowie w sprawie nowego oddziału i podstawą jest najniższa krajowa na umowę o pracę plus premia z działalności więc jak nie wyrobisz to płacisz składkę zdrowotną na działalność gospodarczą i zostanie ci jakieś 1000zł netto. Uważam że to są bardzo słabe warunki, ale nie wiem czy premie są realne do wyrobienia czy nie. P.S. ktoś napisał że podstawa to 2000zł - to nie jest prawda!!!
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-18 18:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Gienia - 2015-03-18 16:01:26]:
@Genia - potwierdza się to, że EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW za najniższą krajową!
@rekrutujący - stanowczo odradzam!
zdjecie uzytkownika
niebieska - 2015-03-19 17:37:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-03-18 18:49:36]:
W jakim mieście byłaś na rozmowie? ja również zostałam zaproszona na rozmowę do nowo powstałego oddziału. Zastanawiam się czy w ogóle warto podejmowac prace w tej firmie... Może ktoś wie coś więcej na temat atmosfery i zarobków w expanderze?
zdjecie uzytkownika
hehehe - 2015-03-19 18:17:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niebieska - 2015-03-19 17:37:51]:
Nie warto czasu marnować. Tu też za bardzo nie dowiesz się prawdy.Większość opinii znika ,zwłaszcza tych, które dokładnie opisują szczegóły naliczania zarobków. Zostają te pisane przez kierownictwo dla poratowania wizerunku.
zdjecie uzytkownika
n - 2015-03-19 18:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [hehehe - 2015-03-19 18:17:15]:
Aha. Mówisz, że nie warto marnowac czasu więc rozumiem, że pracowałaś/eś w tej firmie. To może powiesz coś więcej na temat tej pracy i wyrazisz swoja opinie.
zdjecie uzytkownika
n - 2015-03-21 17:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może ktoś wypowie się bardziej konkretnie na temat pracy doradcy finansowego w oddziale expandera, nie w CC...
zdjecie uzytkownika
hehehe - 2015-03-22 18:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [n - 2015-03-21 17:28:37]:
Pewnie dawno już się wypowiedzieli tylko posty, wzorem wielu tych nt cv, poznikały.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-25 13:38:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [n - 2015-03-19 18:54:01]:
@n – nie trzeba tam pracować, żeby po warunkach jakie oferują stwierdzić, że to CZARNOGRÓD.
A jeżeli zależy Ci na opinii tych, którzy mieli nieprzyjemność tam odrabiać pańszczyznę, to przeczytaj to, co napisała @pisałam_już_na_fb.
Z jej opisu wynika jednoznacznie, że to TELEFONICZNY [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który szuka TANICH MURZYNÓW do TYRANIA ZA PÓŁ DARMO!
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-25 13:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [hehehe - 2015-03-22 18:29:12]:
@hehehe – najlepszą formą obnażenia MURZYŃSTWA takich KOŁCHOZÓW pracy jest pisanie prawdy w Internecie – ku przestrodze innych.
To ich najbardziej BOLI.
Fakt, że posty znikają, bo MURZYŃSTWO boi się złego pijaru ale zawsze można, a nawet trzeba je dodać ponownie.
zdjecie uzytkownika
MCme - 2015-04-16 00:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szkoda tylko, że niektórzy ludzi i tak nie mają za bardzo dużego wyboru bo na rynku nie jest łatwo ogólnie coś znaleźć. Jeśli chce się coś porządnego to długo trzeba szukać
zdjecie uzytkownika
szczęśliwy - 2015-04-28 13:23:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostrzegam przyszłych pracowników przed umowami lojalnościowymi, na spotkaniu rekrutacyjnym nikt o tym nie wspomina, a potem jak jedzie się do warszawy na szkolenie podkładają lojalkę do podpisania. Szkoda, że mamią oczy takim podejściem nie tylko przyszłym pracownikom, wmawiając na rozmowie, że nie mając doświadczenia w tej branży można zarabiać po 10 000 zł. Brak szacunku!
zdjecie uzytkownika
tadek - 2015-04-30 03:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To na ile może liczyć na start doradca finansowy, skoro w tej branży, czy nawet firmie mozna zarabiac nawet i 10 tysięcy złotych? Mają takie ogłoszenie i je rozwazam.
zdjecie uzytkownika
anow - 2015-05-04 22:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na stary po opłaceniu zusu bo działalność trzeba założyć zostanie Ci może z 900zl
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2015-05-15 10:15:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anow - 2015-05-04 22:27:38]:
no chyba, jak nic nie będziesz robił i wtedy za darmo dostaniesz kasę


co wy w ogóle gadacie....
zdjecie uzytkownika
olix - 2015-05-31 14:31:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania - 2015-03-18 08:32:37]:
Praca asystencka w oddziale, przyjmowanie klientów, parzenie kawy i inne pierdoły za 1800 brutto ;)
zdjecie uzytkownika
noga - 2015-06-03 13:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam wielokrotnego przedmówcę "EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW" żenujący poziom rekrutacyjny
zdjecie uzytkownika
tomasz - 2015-06-10 18:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich! szukam obecnie pracy i zastnawiam się nad aplikacą do nich, bo jest praca na mobilnego doradce finansowego, tylko nie jestem pewnien jak to z tym służbowym autem jest,może ktoś z was się orietuje tak naprawde. Firma ma kilka filii, wypłacalna jest na sto procent, bo to już sprawdziłem.
zdjecie uzytkownika
Koko - 2015-06-15 18:28:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracowałem w CC, czarnuchowo, obiecanki cacanki że będzie lepiej. Awansujesz gdy otrzymujesz umowę o pracę czyt. 1400 zł do ręki. Prowizja? Jaka prowizja... Zawsze nazywałem tą wypłatę zasiłkiem, bo inaczej tego nazwać nie można. Odradzam
zdjecie uzytkownika
Rozczarowany - 2015-06-22 21:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Codziennie siedzi się w niesamowitym hałasie, że własnych myśli człowiek nie słyszy, nie ma ścianek między konsultantami. Pracuje się na bardzo niewielkiej powierzchni, że ciężko nawet notatki rozłożyć. Praca w centrali firmy. Konsultanci są traktowani jak ludzie drugiej kategorii, nawet przez dyrektora CC, któremu nie da się ukryć, że słoma z butów wychodzi. Często zdarzają się "rozbieżności" związane z obliczaniem wynagrodzenia, choć zawsze jest ono na czas. Jest to praca raczej dla studentów, którzy chcieliby dorobić. Niemniej jednak w wielu call center są dużo lepsze warunki.
zdjecie uzytkownika
Fared - 2015-07-11 00:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Rozczarowany, a może mógłbyś napisać, czy poza tym, że pracuje sie w hałasie itd, to jak wygląda atmosfera pracy i faktyczne obowiązki. Jestem bardzo ciekawy. Expander szuka teraz do Warszawy między innymi na managera oddziału. Pytanie tylko, czy łatwo się dostać, nawet jak sprosta się wymaganiom w ofercie.
zdjecie uzytkownika
Witek - 2015-08-13 00:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Fared myślę, że praca w hałasie to jednak nic takiego. Przecież w każdej pracy są jakieś minusy, więc może to być i hałas. Ciekawe czy poza tym można spodziewać się raczej pozytywów. Oferty o pracę mają dość ciekawe, chociażby na doradcę finansowego czy opiekuna klienta, zastanawiam się czy to nie jedno i to samo.
zdjecie uzytkownika
8uj - 2015-09-16 21:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a może kogoś by zainteresowała praca w firmie Expander, widziałem że obecnie poszukują pracowników na stanowisko specjalisty do spraw obsługi klienta w Warszawie, opiekuna klienta w Kołobrzegu i Poznaniu, maganera oddziału w Częstochowie, specjalisty do spraw wsparcia technicznego w Krakowie, także ofert mają na prawdę dużo
zdjecie uzytkownika
ammm - 2015-11-05 12:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zgadzam się z komentarzami odnośnie CC- tragedia. A co do pracy doradcy... CC wie do kogo umówić żeby się zamknęło więc nie ma co tam aplikować chyba,że ma się swoją bazę. Manager Exa hahahahah zapomnij, tam tylko swoich pchają.
zdjecie uzytkownika
Koko - 2015-11-05 14:12:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałem jeszcze dodać o jednym totalnym absurdzie. Centrala wielce szanującej się firmy w samym centrum Warszawy, a brud jak cholera i pełno karaluchów biegających po stanowiskach między kablami.
zdjecie uzytkownika
4rt5y - 2015-11-05 18:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć wszystkim jeżeli chodzi o oferty pracy w firmie Expander Advisors Sp. z o.o. to teraz szukają akurat asystentki oddziału w Poznaniu oferują umowę o pracę,pracę na pełen etat w jednozmianowym systemie,możliwość rozwoju zawodowego,bezpłatną opiekę medyczną,dostęp do benefitów,pracę w renomowanej, stabilnej Firmie o ugruntowanej pozycji na rynku,miłą atmosferę pracy.
zdjecie uzytkownika
xcvbn - 2015-11-10 00:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej jakiś czas temu natknąłem się na oferty pracy firmy Expander szukaja między innymi specjalsity w zespole BackOffice widziałem że wymagane jest m.in. wykształcenie minimum licencjat lub ostatnie lata studiów, rzetelność i dokładność, zorientowanie na cel, duża motywacja pracy,• podstawowa znajość języka angielskiego będzie dodatkowym atutem
zdjecie uzytkownika
lasx - 2015-11-12 04:07:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszystko fajnie u nich, ale wydaje mi się,że nie ma co liczyć na podwyższenie zarobków na tych stanowiskasch.
zdjecie uzytkownika
loki - 2015-11-14 16:35:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lasx - 2015-11-12 04:07:45]:
no na to bym nie liczył w tym momencie, ale nie zmienia to faktu , że i tak ta kasa u nich nie jest taka zła
zdjecie uzytkownika
goon - 2015-11-16 19:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@loki no właśnie jakie są te zarobki, bo nie wiem a jestem zainteresowany pracą w Expander i się zastanawiam.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-11-24 20:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłem na rozmowie i chca mnie na doradce finansowego umowa zlecenie 1800 zł brutto plus prowizja warto tam isc ?
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-12-02 23:38:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ta podstawa niestety nie zachęca, ja bym pewnie nie poszedł.. no ale są prowizje, pytanie tylko jakiej one są wysokości, żeby faktycznie wyciągnąć konkretną kasę.
zdjecie uzytkownika
Mańka - 2015-12-10 13:45:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olix - 2015-05-31 14:31:59]:
1800 brutto ? To ciekawe, pracuję w tej firmie już 3 lata i w/w wypłata zdarzyła się raz w roku. Asystent pełni bardzo ważną funkcję nie tylko parzenie kawy, ale jak ktoś nie lubi pracować to już jego sprawa
zdjecie uzytkownika
kazik - 2015-12-13 13:23:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja słyszałem, że mają ogłoszenie pracy na specjalistę w zespole backoffice. Można podjąć u nich zatrudnienie nawet jako student, a znajomość angielskiego bedzie dodatkowym atutem.
zdjecie uzytkownika
koci - 2016-01-25 12:38:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znajomość angielskiego to teraz raczej podstawa, ale oni faktycznie ją doceniają :) ponadto możesz sobie wybrać godziny pracy też, jak jesteś studentem, żeby dopasować sobie to z planem zajęć
zdjecie uzytkownika
DIR - 2016-01-25 16:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-03-13 04:56:12]:
Szczeniackie podejście do pracy. Najlepiej to bez planów bez kontroli i z 3 trójka w podstawie. A robota się sama zrobi. Wyszkolą dadzą narzędzia a TY i tak będziesz narzekać bo jesteś LEŃ PATENTOWANY. To właśnie przyciąga takich jak ty szybka kasa za minimum wkładu własnego, co za pośrednik finansowy...?
Każdy wyrabia się na rynku albo pod jakimś szyldem mniej lub bardziej znanym maja dostęp do zaplecza do informacji CRM etc.
Jak nie psuje to za wory i w miasto :)
zdjecie uzytkownika
luton - 2016-02-01 15:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I właśnie dlatego @DIR firma szuka osób do pracy bo ciężko znaleźć dobrego pracownika. Cieszy mnie to że na stanowisku specjalisty ds obsługi klienta wynagrodzenie składa się głównie z prowizji czyli mozna łatwo rozliczyć pracownika czy się nadaje czy nie
zdjecie uzytkownika
toto - 2016-02-13 20:05:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tak i ta prowizja też jest motywują, bo jak bedziesz miał samą podstawe to może być naparwde różnie.. no i jako doradca finansowy ma się tez darmowe szkolenia.
zdjecie uzytkownika
marme - 2016-02-17 16:08:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na samym początku muszą Cię przecież jakoś przygotować do pracy @toto. Stąd też szkolenia. Stawiają na wyniki pracownika, więc później od czasu do czasu również jest możliwość odbycia szkoleń.
zdjecie uzytkownika
eldorado - 2016-03-11 09:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra a ktoś jest tutaj od nich z działu IT? głównie interesuje mnie to czy dają umowę o pracę bo w ogłoszeniu nie napisali no i jak jest finansowo bo wymagania są duże :)
zdjecie uzytkownika
Olga - 2016-03-13 11:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@eldorado wydaje mi się, że tak, dlatego, że sama zainteresowałam się ofertą pracy recepcjonistki w Warszawie i tam można liczyć na umowę o pracę, więc przypuszczam, że to standard. Ale jeśli weźmiesz udział w rekrutacji, to na pewno wszystkiego się dowiesz
zdjecie uzytkownika
Doradca - 2016-03-14 20:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie warto... Strata czasu. Możesz się napracować po 15 godzin na dobę a kasa słaba, jedna z niższych na rynku do tego z 2 miesięcznym opóźnieniem... Są lepsze firmy w branży i bardziej niezależne. Sprawdź kto jest właścicielem a dowiesz się jakie produkty musisz sprzedawać... I to tyle o niezależności...
zdjecie uzytkownika
hh - 2016-03-15 11:16:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Doradca, może produkt nie jest łatwy, ale uważam, że każdy powinien spróbować swoich sił. Oczywiście mówię o osobach chętnych, które spełniają ich wymagania :)
zdjecie uzytkownika
mop - 2016-04-24 13:26:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
płacą 2tyś brutto, prowizja dopiero wtedy, gdy klient przyjdzie na spotkanie, za takie pieniądze nie warto.
zdjecie uzytkownika
kisso - 2016-04-24 13:31:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mop ale to chyba nie tak ciężko doprowadzić do tego, by klient przyszedł na spotkanie. No i trzeba dodać, że jako ten mobilny doradca finansowy, którego teraz szukają, dostaje niezbędne narzędzia pracy oraz dostęp do benefitów i opieki medycznej.
zdjecie uzytkownika
zxcv - 2016-04-28 13:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kisso chyba doradca mobilny, którego szukacie;) widzę, że kierownictwo ostro reaguje na wszelką krytykę. Skoro jest tak dobrze, to skąd ta rotacja? Dlaczego pracownicy uciekają? Jak dla mnie Wasze CC to typowa murzyńska robota za marne pieniądze
zdjecie uzytkownika
Aan - 2016-05-05 14:36:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz co a czy możesz cokolwiek więcej napisać o tym dlaczego uwazasz drogi kolego, że te umowy są napisane dziwnie, albo w sposób jakiś niezrozumiały, bo Ci powiem, że nie do końca to ogarniam, a ponieważ ide wkrótce na rozmowę, to byłoby dość przyjemnie mieć wiedzę
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Witam wszystkich.
Aplikowałem do EXPANDER-a w czerwcu 2014 na stanowisko Specjalisty ds. Obsługi Klienta.
Na szczęście odbyłem tylko rozmowę telefoniczną, więc opiszę Wam w skrócie czego się dowiedziałem, żebyście nie tracili czasu na rekrutacje.
Otóż zostałem poinformowany, że stanowisko wiąże się głównie z wykonywaniem telefonów wychodzących, celem umówienia potencjalnych Klientów na wizytę z tzw. Doradcą finansowym.
I już na wstępie widać, że to ściema. Dzwonisz i nakręcasz ludzi na spotkanie, czytając ze skryptu. Zwykły telemarketing. No ale ok - jak się ktoś uprze, to sprzątacza też można nazwać konserwatorem urządzeń płaskich.
Na dzień dobry dają umowę śmieciową (zlecenie) na 3 miesiące, a potem jest do wyboru - umowa śmieciowa na 12-miesięcy albo umową o pracę na 3-miesiące, a potem też na 12 miesięcy. Docelowo na czas nieokreślony.
Morał z tego taki, że nie trzyma się to ładu i składu. Bo co by im zależało, żeby dać od razu umowę o pracę, skoro po 3 miesiącach też można o nią wnioskować? Odpowiedź jest jedna – mają darmową siłę roboczą, za którą odprowadzają mniejsze składki na śmieciówkach. A jak się ktoś upomni po 3 miesiącach o umowę o pracę, to dostanie reprymendę, że nie wyrobił 200% normy, a jak mu się uda 300%, to może dostanie. A jak się zbuntuje, to do widzenia. Przyjdą nowi frajerzy.
Praca zmianowa, przez 7 dni w tygodniu, bo przecież liczy się wyrobienie 300% normy ku chwale EXPANDER-owych pasibrzuchów z Zarządu.
Stawka podstawowa wynosi UWAGA „aż” 11 PLN brutto za godzinę. Siedem lat temu miałem więcej. Też w Call Center. No ale jak widać w EXPANDER-owym polu bawełny czas się zatrzymał. Po przepracowaniu 160 godzinnego etatu wychodzi 1760 PLN brutto, czyli 80 PLN więcej, niż wynosi najniższa krajowa. Brawo. W sam raz, żeby nie umrzeć z głodu i wegetować. Podobno jest też premia za umówione spotkanie, ale pod warunkiem, że tzw. Doradca wciśnie Klientowi jakiś produkt finansowy. Czyli znając życie może z 200 PLN brutto premii może uda się zarobić, pod warunkiem, że jej nie obetną pod byle pretekstem, jak to ma miejsce w takich kołchozach pracy. W końcu muszą wyjść na swoje.
Stanowczo odradzam. To typowe murzynowo. Nie matura, lecz chęć szczera zrobią z Ciebie EXPANDER-owego bohatera – takie motto im przyświeca. Po 4 dniach jest się już Doradcą Finansowym pełną gębą, który o tej branży wie tyle, ile wyczyta ze skryptu sprzedażowego. Kwalifikacje niepotrzebne, ponieważ, jak piszą - zapewniają indywidualnego coacha, dzięki któremu można rozwinąć skrzydła finansowe. Naturalnie do pracy za pół darmo. Śmiechu warte. Taki telefoniczny McDonald’s.
Reasumując, to firma dla białych murzynów, desperatów naiwnych masochistów, którzy lubią być wykorzystywani albo osób w trudnej sytuacji finansowej, którzy za wszelką cenę chcą się zaczepić byle nie umrzeć z głodu.
Pozostałym radzę omijać ten kołchoz szerokim łukiem. Szkoda czasu, zdrowia i nerwów.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
agnieszka - 2016-05-05 16:17:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aż 2 tygodnie szkolenia po 6h, więc ta pierwsza wypłata mizerna.
zdjecie uzytkownika
zico052016 - 2016-05-19 22:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś z obecnych lub byłych pracowników mógłbym napisać jakie warunki
są na stanowisku Doradca Klienta Kupującego w nowym projekcie Expander Nieruchomości?? jakie prowizje, jaka podstawa, czy płatności są terminowe itd?
atmosfera pracy ?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Expander!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expander
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert