logo Expander

Expander

Warszawa

Opinie o Expander

pisałam_już_na_fb 2015-03-06 09:08:15
Expander – Call Center
Natchnęło mnie ich ogłoszenie jakie dziś znalazłam:
Dlaczego Warto? • Zapewniamy zatrudnienie na podstawie umowy o pracę oraz elastycznych formach dopasowanych do indywidualnych potrzeb • Zapewniamy atrakcyjne wynagrodzenie podstawowe, dające stabilność oraz prowizję za rzeczywistą sprzedaż • Szanujemy każdego i każdemu dajemy szanse na dynamiczny rozwój zawodowy • Zapewniamy indywidualnego coacha, dzięki któremu rozwiniesz skrzydła zawodowe • Zapewnimy Ci bogaty program szkoleń produktowych i sprzedażowych • Jesteśmy dumni, że ponad 25% Zespołu CC dołączyło do nas z polecenia naszych Pracowników • Zapewniamy niezbędne narzędzia pracy oraz dostęp do pakietu medycznego i benefitów • Twój sukces jest naszym sukcesem, dlatego wspólnie tworzymy niepowtarzalną atmosferę pracy
Odpowiedziałam na takie samo prawie rok temu. Pracowałam tam ponad pół roku. Oto jak ogłoszenie ma się do rzeczywistości:
Ad.1 – umowy Na początek każdy dostaje umowę zlecenie na 3 m-ce. Po tym czasie jest ona przedłużana „na czas nieokreślony”. Jeśli ktoś zgłosi chęć „ubiegania się” o umowę o pracę ustalane są dla niego wyniki jakie musi osiągać przez określony czas aby ją uzyskać. Najczęściej kończy się to tym, że jego oceny pracy drastycznie spadają i udowadnia mu się tym, że niestety nie zasługuje na taki rodzaj umowy. Owocuje to tym, że w 100 osobowym call center jakieś 80 % osób pracuje na umowę zlecenie, reszta na umowę o pracę przy czym obowiązują wszystkich takie same zasady pracy.
Ad 2 – wynagrodzenie: Stawka 11 zł brutto/1h. Jeśli ktoś nie studiuje i musi opłacić składki to po przepracowaniu 160h zarobi najniższą krajową. Prowizje: System oceny pracy jest tak skonstruowany tak, że na każdym etapie coś można uciąć tak żeby prowizja nie przekroczyła 200- 400 zł Na ocenę składają się 3 czynniki: 1- Odsłuchy – każdy zleceniobiorca/pracownik otrzymuje w m-cu 4-5 ocen rozmów. Oceniane są różne aspekty rozmowy. Dość że można stracić np. 20 % za brak użycia sformułowania „dzięki temu zyska Pan” i inne pierdoły 2- Jakość klientów – czyli czy klient, którego umówiłeś do doradcy coś kupił. Jak nie kupił to doradca robi tzw „outa” żeby nie zaniżać swoich wyników. Ale dzięki temu zaniża je tobie. 3- Testy Wiedzy – po zalogowaniu do systemu codziennie najpierw odpowiadasz na 3 pytania sprawdzające wiedzę z zakresu produktów firmy oraz ogólną wiedzę na temat rynku i procedur firmy
Ad 3 – Rozwój: Nie ma mowy o awansie, przeniesieniu do innego działu czy na inne stanowisko. Dyrektor Call Center jest dobrze ustawiony w firmie. Nikt z innego działu firmy nie ośmieli się przyjąć Cie na inne stanowisko bo „w CC potrzebują ludzi”. Ba, nie ośmieli się nawet poinformować działu CC o wewnętrznej rekrutacji.
Ad 4 i 5 – Coaching i szkolenia :DDDDDDDDDDDDD
Ad 6 – Polecanie Zgadza się, zdarza się – jak ktoś nie ma nic a potrzebuje kasy na utrzymanie podejmie się każdej pracy nawet wiedząc czym to pachnie. Przynajmniej wiesz na co się przygotować i masz kogoś znajomego z kim bez obawy możesz szczerze pogadać
Ad 7 Lux Med bez dopłat, Benefit za ok. 110 zł – na umowie o pracę potrącają Ci z pensji, na zleceniu musisz zapłacić z góry za 3 m-ce – więc właściciwie nikt nie kupuje.
I ostatnie aż zacytuje: „Twój sukces jest naszym sukcesem, dlatego wspólnie tworzymy niepowtarzalną atmosferę pracy” Atmosferę najlepiej oddają 2 rzeczy: 1 - slogan powieszony na ścianie: „kontroling najwyższą formą zaufania” 2 – w 1 kwartale 2015 przyszedł do CC cały zarząd żeby podziękować i powiedzieć, że firma jeszcze nigdy nie miała tak wysokiego zysku jak w 2014r i to w głównej mierze dzięki CC. Nikt z szeregowych pracowników/zleceniobiorców CC nie dostał dodatkowo ani 1 zł w związku z tym wydarzeniem.
Dodatkowo: - rozliczenie dostajesz na długo po przelewie, wiec nie wiesz za co i ile masz kasy, - godziny notorycznie się nie zgadzają, - kilka osób po powrocie z L4 miało niemiłą niespodziankę: mianowicie panie z działu płac zapomniały w systemie zaznaczyć, że zadeklarowali oni odprowadzanie składki chorobowej. W związku z tym składki nie były odprowadzane i nie należał im się zasiłek chorobowy. Kiedy zaczęli się upominać o należne pieniądze i prowadzić korespondencję mailową z działem za to odpowiedzialnym zostali opieprzeni, że nie mają do tego prawa. Od zgłaszania takich rzeczy jest koordynator CC. - długo by pisać a szkoda mi już czasu Reasumując NIE POLECAM
4
Biały Murzyn:-) 2015-03-06 10:45:55
widzę, że agencje specjalizujące się w czarnym PR mają co robić! jak to się mawia, miarą sukcesu może być liczba twoich wrogów;-)))

W zasadzie wszystkie negatywne opinie to kłamstwa albo manipulacje.

Pracuje do dwóch lat, mam umowę o pracę (nie musiałem się prosić!), zarabiam 2000 podstawy i dodatkowo co miesiąc dostaję 1500-3000 prowizji za spotkania odbyte, sprzedaż, konkursy, programy motywacyjne itp.
Żeby rozwiać wątpliwości, nie jestem najlepszy w Zespole - najlepsi byli na Kubie i na Sri Lance w nagrodę za wyniki, albo przez tydzień rozbijali się Lexusem GS, na koszt firmy, ja za to liczę że załapie się na nowy bonus Top Performer i w drugim kwartale wszystko co zarobię przemnożą mi przez 120%... słabo?

tyle w temacie! mi też się nie chce więcej pisać, bo mam pieniądze dziś do zarobienia i właśnie ruszył konkurs na kindla7. powodzenia w szukaniu pracy.

7
AnJa 2015-03-08 08:47:28
@Agata - nie opowiadaj o byciu fair face to face bo jesteś najbardziej zakłamaną osobą jaką spotkałam. Przez 6 miesięcy z Twojej strony nie padło chociażby jedno prawdziwe zdanie. Kto jak kto ale w kontekście szczerości powinnaś po prostu zamilczeć.
2
Pracownik 2015-03-13 04:56:12
Trzymajcie się z daleka. Podstawa dla doradcy finansowego (niezależnie od stażu i stanowiska) to minimum krajowe. Prowizje wypłacana na działalność gospodarczą. Musisz przyprowadzać własnych klientów, bo na tych z call center nie da się zrobić planu. A jak ktoś ma własnych klientów, to nie powinien się tu pojawiać za takie stawki jakie płacą. Jak nie zrobisz wymaganego minimum w programach regularnego oszczędzania (teraz firma naciska na WARTĘ) to obetną Ci kasę za kredyty (nawet jeżeli byłoby ich tyle, że miał/miałabyś zrobiony plan narzucony przez firmę). Ogólnie wielu doświadczonych pracowników zarabia w tej chwili razem z podstawą między 2 a 4 tysiące przy dużym stresie i nadgodzinach. Zero kontaktu z managementem - dyrektor sprzedaży się ukrywa, dyrektor regionalny rozmawia tylko z dyrektorami oddziałów. Doradca - który jako jedyny z całej bandy generuje kasę dla firmy - się nie liczy. Kombinują na wszelkie sposoby jak obciąć doradcom kasę. Oferta produktowa to tylko produkty o odpowiedniej marżowości - firma nastawiona na szybki zysk i łatwą kasę. Zero etyki. Z niezależnością dawno przestała mieć coś wspólnego. Jak ktoś nie wierzy to zapraszam na spotkanie w sprawie ubezpieczenia i regularnego oszczędzania. Ciekawe, czy oprócz WARTY zaproponują Wam coś jeszcze?
4
hehehe 2015-03-14 14:32:56
Nie warto tu pisać. Większość niepochlebnych opinii znika po kilku dniach. Za to zostają pozytywne pisane przez kierownictwo dla poprawienia marnego wizerunku miernej firmy.
1
Kandydat 2015-03-16 14:39:05
@ktoś – skoro EXPANDER oferuje 11 PLN brutto podstawy za godzinę na stanowisko Specjalisty ds. Obsługi Klienta + Umowę śmieciową w pakiecie, to chyba nie trzeba zbytniej elokwencji, żeby stwierdzić, że jest to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka sobie tanich BIAŁYCH MURZYNÓW! Dowiedziałem się tego telefonicznie, więc nie są to dane wzięte z księżyca. Jeżeli Ty szukając pracy jeździsz na wszystkie rozmowy kwalifikacyjne, to gratuluje inteligencji i wytrwałości. Ja odsiewam 99?% z nich telefonicznie, bo skoro umiejętnie kierując rozmową mogę się dowiedzieć o oferowanych (najczęściej MURZYŃSKICH) warunkach nie wychodząc z domu, to jaki jest sens jeżdżenia, żeby usłyszeć to samo osobiście?
3
Kandydat 2015-03-16 14:39:58
@qwer - powtórzę się ale EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW!
Stanowczo odradzam!
2
Kandydat 2015-03-16 14:40:39
@nero - potwierdza się to, co napisałem powyżej, a mianowicie, że EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW!
Stanowczo odradzam!
2
Kandydat 2015-03-16 14:41:12
@kaja – kadra w Expander jest od tego, żeby obiecywać gruszki na wierzbie, a prawda jest taka, że to to (usunięte przez administratora) przykryte dużymi wyimaginowanymi pieniędzmi, których szeregowy pracownik nigdy nie zobaczy, bo oni szukają (usunięte przez administratora) !
2
Kandydat 2015-03-16 14:41:55
@pisałam_już_na_fb – Twoja rzetelna opinia jest dobitnym świadectwem tego, że miałem racje w przedmiocie oceny MURZYŃSTWA panującego w EXPANDER.
Nie ma co się oszukiwać ale jeżeli na Umowie śmieciowej płacą 11 PLN brutto, to jest WEGETACYJNA PENSJA, która spełnia jedną rolę – nie pozwala umrzeć z głodu i nic poza tym.
Powiedzmy sobie szczerze i bez ogródek – jeżeli firma obiecuje Umowę o pracę, a na dzień dobry daje śmieciową, to znaczy, że wali w h**a!
A potem tylko szuka haków na pracownika, żeby mu dać do zrozumienia, że jest nic nie warty, a w rzeczywistości jest to podyktowane tym, żeby tylko nie dać Umowy o pracę.
Dodajmy jeszcze do tego ciągły monitoring rozmów mający na celu zabieranie premii i przepis na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] GOTOWY.
Zresztą już sam napis „kontroling najwyższą formą zaufania” potwierdza ten fakt.
W każdej szanującej się firmie Umowa o pracę jest standardem na dzień dobry i nikt z tego nie robi bonusu.
Kadra w EXPANDER jest od tego, żeby obiecywać gruszki na wierzbie, bo za to ma płacone, a prawda jest taka, że pracownik ich nigdy nie zobaczy.
@rekrutujący – Call Center EXPANDER, to praca dla białych murzynów, desperatów naiwnych masochistów, którzy lubią być wykorzystywani albo osób w trudnej sytuacji finansowej, którzy za wszelką cenę chcą się zaczepić byle nie umrzeć z głodu.
Pozostałym radzę omijać ten kołchoz szerokim łukiem.
Szkoda czasu, zdrowia i nerwów.
2
Kandydat 2015-03-16 14:46:49
@hehehe - faktycznie poznikały moje posty ale mam je zapisane na tą okoliczność, dlatego zamieściłem je ponownie.
@Administrator - proszę o niekasowanie moich postów, które w pełni opisują MURZYŃSTWO panujące w EXPANDER.
2
Kandydat 2015-03-17 22:01:58
@romek - na dzień dobry dają umowę śmieciową (zlecenie) na 3 miesiące, a potem jest do wyboru - umowa śmieciowa na 12-miesięcy albo umową o pracę na 3-miesiące, a potem też na 12 miesięcy. Docelowo na czas nieokreślony.
Morał z tego taki, że nie trzyma się to ładu i składu.
Bo co by im zależało, żeby dać od razu umowę o pracę, skoro po 3 miesiącach też można o nią wnioskować?
Odpowiedź jest jedna – mają darmową siłę roboczą, za którą odprowadzają mniejsze składki na śmieciówkach.
A jak się ktoś upomni po 3 miesiącach o umowę o pracę, to dostanie reprymendę, że nie wyrobił 200% normy, a jak mu się uda 300%, to może dostanie.
A jak się zbuntuje, to do widzenia.
Przyjdą nowi frajerzy.
CZARNUCHOWO i tyle!
2
Ania 2015-03-18 08:32:37
obecnie szukają kogoś na stanowisku asystentka oddziału:

"Wymagania:
Osoba na tym stanowisku odpowiadać

będzie za:

Koordynację pracy Oddziału,

Organizację spraw administracyjnych Oddziału,

Dbanie o właściwy obieg dokumentacji związanej z obsługą Klienta,

Współpracę z Klientami,

Obsługę urządzeń biurowych,

Wsparcie Doradców w codziennej pracy.

Proponujemy:

Umowę o pracę,

Pracę na pełen etat w jednozmianowym systemie,

Możliwość rozwoju zawodowego,

Bezpłatną opiekę medyczną,

Dostęp do benefitów,

Pracę w renomowanej, stabilnej Firmie o ugruntowanej pozycji na rynku,

Miłą atmosferę pracy.

Oferujemy:
Od kandydatów oczekujemy:

Wykształcenia min. średniego (mile widziani również studenci zaoczni),

Dobrej organizacji pracy,

Umiejętności szybkiego uczenia,

Umiejętności obsługi komputera (pakietu MS Office i MS Excel)

Zdolności analitycznego myślenia,

Komunikatywności,

Wysokiej kultury osobistej,

Nastawienia na realizację celów oraz umiejętności pracy w zespole,

Optymizmu i poczucia humoru,

Mile widziane doświadczenie w kontaktach z Klientami,

Dodatkowymi atutami będą: znajomość języka angielskiego, doświadczenie w pracy w Call Centre."

ktoś może odpowiedział na te ogłoszenie albo pracował na tym stanowisku i mógłby wyjaśnić na czym polega ta praca? czy to jest tylko ładnie opisany call center?
1
Kandydat 2015-03-18 14:05:37
@Ania – jest tak, jak napisałem powyżej.
Na dzień dobry dają umowę śmieciową (zlecenie) na 3 miesiące, a potem jest do wyboru - umowa śmieciowa na 12-miesięcy albo umową o pracę na 3-miesiące, a potem też na 12 miesięcy.
Docelowo na czas nieokreślony.
Morał z tego taki, że nie trzyma się to ładu i składu.
Bo co by im zależało, żeby dać od razu umowę o pracę, skoro po 3 miesiącach też można o nią wnioskować?
Odpowiedź jest jedna – mają darmową siłę roboczą, za którą odprowadzają mniejsze składki na śmieciówkach.
A jak się ktoś upomni po 3 miesiącach o umowę o pracę, to dostanie reprymendę, że nie wyrobił 200% normy, a jak mu się uda 300%, to może dostanie.
Ps. Nie wierz w to, co piszą w ogłoszeniach, bo gdyby napisali prawdę, to nikt by nie przyszedł tam TYRAĆ ZA PÓŁ DARMO!
1
Gienia 2015-03-18 16:01:26
Co do zarobków Doradców Klienta to jest prawda. Byłam na rozmowie w sprawie nowego oddziału i podstawą jest najniższa krajowa na umowę o pracę plus premia z działalności więc jak nie wyrobisz to płacisz składkę zdrowotną na działalność gospodarczą i zostanie ci jakieś 1000zł netto. Uważam że to są bardzo słabe warunki, ale nie wiem czy premie są realne do wyrobienia czy nie. P.S. ktoś napisał że podstawa to 2000zł - to nie jest prawda!!!
1
Kandydat 2015-03-18 18:49:36
@Genia - potwierdza się to, że EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW za najniższą krajową!
@rekrutujący - stanowczo odradzam!
1
niebieska 2015-03-19 17:37:51
W jakim mieście byłaś na rozmowie? ja również zostałam zaproszona na rozmowę do nowo powstałego oddziału. Zastanawiam się czy w ogóle warto podejmowac prace w tej firmie... Może ktoś wie coś więcej na temat atmosfery i zarobków w expanderze?
hehehe 2015-03-19 18:17:15
Nie warto czasu marnować. Tu też za bardzo nie dowiesz się prawdy.Większość opinii znika ,zwłaszcza tych, które dokładnie opisują szczegóły naliczania zarobków. Zostają te pisane przez kierownictwo dla poratowania wizerunku.
1
n 2015-03-19 18:54:01
Aha. Mówisz, że nie warto marnowac czasu więc rozumiem, że pracowałaś/eś w tej firmie. To może powiesz coś więcej na temat tej pracy i wyrazisz swoja opinie.
2
n 2015-03-21 17:28:37
To może ktoś wypowie się bardziej konkretnie na temat pracy doradcy finansowego w oddziale expandera, nie w CC...
hehehe 2015-03-22 18:29:12
Pewnie dawno już się wypowiedzieli tylko posty, wzorem wielu tych nt cv, poznikały.
2
Kandydat 2015-03-25 13:38:33
@n – nie trzeba tam pracować, żeby po warunkach jakie oferują stwierdzić, że to CZARNOGRÓD.
A jeżeli zależy Ci na opinii tych, którzy mieli nieprzyjemność tam odrabiać pańszczyznę, to przeczytaj to, co napisała @pisałam_już_na_fb.
Z jej opisu wynika jednoznacznie, że to TELEFONICZNY [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który szuka TANICH MURZYNÓW do TYRANIA ZA PÓŁ DARMO!
3
Kandydat 2015-03-25 13:39:07
@hehehe – najlepszą formą obnażenia MURZYŃSTWA takich KOŁCHOZÓW pracy jest pisanie prawdy w Internecie – ku przestrodze innych.
To ich najbardziej BOLI.
Fakt, że posty znikają, bo MURZYŃSTWO boi się złego pijaru ale zawsze można, a nawet trzeba je dodać ponownie.
5
szczęśliwy 2015-04-28 13:23:09
Ostrzegam przyszłych pracowników przed umowami lojalnościowymi, na spotkaniu rekrutacyjnym nikt o tym nie wspomina, a potem jak jedzie się do warszawy na szkolenie podkładają lojalkę do podpisania. Szkoda, że mamią oczy takim podejściem nie tylko przyszłym pracownikom, wmawiając na rozmowie, że nie mając doświadczenia w tej branży można zarabiać po 10 000 zł. Brak szacunku!
1
anow 2015-05-04 22:27:38
Na stary po opłaceniu zusu bo działalność trzeba założyć zostanie Ci może z 900zl
zdziwiony 2015-05-15 10:15:03
no chyba, jak nic nie będziesz robił i wtedy za darmo dostaniesz kasę


co wy w ogóle gadacie....
3
olix 2015-05-31 14:31:59
Praca asystencka w oddziale, przyjmowanie klientów, parzenie kawy i inne pierdoły za 1800 brutto ;)
noga 2015-06-03 13:16:33
potwierdzam wielokrotnego przedmówcę "EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW" żenujący poziom rekrutacyjny
1
Koko 2015-06-15 18:28:49
Pracowałem w CC, czarnuchowo, obiecanki cacanki że będzie lepiej. Awansujesz gdy otrzymujesz umowę o pracę czyt. 1400 zł do ręki. Prowizja? Jaka prowizja... Zawsze nazywałem tą wypłatę zasiłkiem, bo inaczej tego nazwać nie można. Odradzam
5
Rozczarowany 2015-06-22 21:33:19
Nie polecam. Codziennie siedzi się w niesamowitym hałasie, że własnych myśli człowiek nie słyszy, nie ma ścianek między konsultantami. Pracuje się na bardzo niewielkiej powierzchni, że ciężko nawet notatki rozłożyć. Praca w centrali firmy. Konsultanci są traktowani jak ludzie drugiej kategorii, nawet przez dyrektora CC, któremu nie da się ukryć, że słoma z butów wychodzi. Często zdarzają się "rozbieżności" związane z obliczaniem wynagrodzenia, choć zawsze jest ono na czas. Jest to praca raczej dla studentów, którzy chcieliby dorobić. Niemniej jednak w wielu call center są dużo lepsze warunki.
1
ammm 2015-11-05 12:52:58
zgadzam się z komentarzami odnośnie CC- tragedia. A co do pracy doradcy... CC wie do kogo umówić żeby się zamknęło więc nie ma co tam aplikować chyba,że ma się swoją bazę. Manager Exa hahahahah zapomnij, tam tylko swoich pchają.
3
Koko 2015-11-05 14:12:04
Zapomniałem jeszcze dodać o jednym totalnym absurdzie. Centrala wielce szanującej się firmy w samym centrum Warszawy, a brud jak cholera i pełno karaluchów biegających po stanowiskach między kablami.
nowy 2015-11-24 20:45:09
byłem na rozmowie i chca mnie na doradce finansowego umowa zlecenie 1800 zł brutto plus prowizja warto tam isc ?
Mańka 2015-12-10 13:45:23
1800 brutto ? To ciekawe, pracuję w tej firmie już 3 lata i w/w wypłata zdarzyła się raz w roku. Asystent pełni bardzo ważną funkcję nie tylko parzenie kawy, ale jak ktoś nie lubi pracować to już jego sprawa
DIR 2016-01-25 16:08:43
Szczeniackie podejście do pracy. Najlepiej to bez planów bez kontroli i z 3 trójka w podstawie. A robota się sama zrobi. Wyszkolą dadzą narzędzia a TY i tak będziesz narzekać bo jesteś LEŃ PATENTOWANY. To właśnie przyciąga takich jak ty szybka kasa za minimum wkładu własnego, co za pośrednik finansowy...?
Każdy wyrabia się na rynku albo pod jakimś szyldem mniej lub bardziej znanym maja dostęp do zaplecza do informacji CRM etc.
Jak nie psuje to za wory i w miasto :)
Doradca 2016-03-14 20:48:00
Nie warto... Strata czasu. Możesz się napracować po 15 godzin na dobę a kasa słaba, jedna z niższych na rynku do tego z 2 miesięcznym opóźnieniem... Są lepsze firmy w branży i bardziej niezależne. Sprawdź kto jest właścicielem a dowiesz się jakie produkty musisz sprzedawać... I to tyle o niezależności...
1
mop 2016-04-24 13:26:20
płacą 2tyś brutto, prowizja dopiero wtedy, gdy klient przyjdzie na spotkanie, za takie pieniądze nie warto.
zxcv 2016-04-28 13:49:00
@kisso chyba doradca mobilny, którego szukacie;) widzę, że kierownictwo ostro reaguje na wszelką krytykę. Skoro jest tak dobrze, to skąd ta rotacja? Dlaczego pracownicy uciekają? Jak dla mnie Wasze CC to typowa murzyńska robota za marne pieniądze
agnieszka 2016-05-05 16:17:28
Aż 2 tygodnie szkolenia po 6h, więc ta pierwsza wypłata mizerna.
zico052016 2016-05-19 22:08:44
Czy ktoś z obecnych lub byłych pracowników mógłbym napisać jakie warunki
są na stanowisku Doradca Klienta Kupującego w nowym projekcie Expander Nieruchomości?? jakie prowizje, jaka podstawa, czy płatności są terminowe itd?
atmosfera pracy ?
6
beti 2016-06-30 12:20:23
Proszę mi odpowiedzieć na pytanie : ile trwa szkolenie i gdzie warszawa ? czy zostanie to opłacone hotel itd ? podczas szkolenia weekendy też wchodzą w grę ?
robson 2016-06-30 13:12:48
Proszę mi odpowiedzieć na pytanie : ile trwa szkolenie i gdzie warszawa ? czy zostanie to opłacone hotel itd ? podczas szkolenia weekendy też wchodzą w grę ?
Janina 2016-07-14 13:38:32
Uwaga! Na rozmowie mówia o kwocie 2100 brutto a na umowie to 1800 brutto. Nie polecam
3
Przemek 2016-07-20 23:27:06
Na pierwszym etapie była rozmowa z kobietą z HR, która prezentuje perspektywy i ze Expander ma wszystkich deweloperów w Warszawie, jest stała podstawa, i połowa prowizji od sprzedaży nieruchomości 2%. Czyli sprzedając mieszkanie średnio za 400 tys to 4000 jest dla nas.
Na drugim etapie jest Sebastian - kierownik projektu.
Potwierdza, że jest 2100 brutto podstawy, połowa prowizji od 2% wartości nieruchomości, że w ofercie są wszyscy prócz jednego dewelopera w Warszawie. Mnóstwo klientów i tylko robić biznes!
3 dni szkolenia, są obiady, jest fajnie, wszystko wygląda profesjonalnie.
Koniec szkolenia dostajesz umowę a tam 1800 brutto! O co chodzi?! Miałobyć tyle netto, bo brutto miało być 2100. Otóż było "nieporozumienie". Sebastian owi chodziło o kwotę brutto jaka ponosi pracodawca... od takie nie dogadanie, "źle się zrozumielismy"...
Kpina i żart!
Nie polecam
4
Anna 2016-08-21 22:13:32
Expander Nieruchomości - NIE POLECAM! kpina i oszustwo już przy podpisywaniu umowy...
3
koteczek 2016-08-23 12:17:57
Czy ktoś może odpowiedzieć jak wygląda rekrutacyjna na stanowisko Doradcy klienta.
Ciekawa również jestem jakie warunki finansowe proponują, oraz jaka jest atmosfera pracy na w/w stanowisku.
koteczek 2016-08-23 12:18:11
Czy ktoś może odpowiedzieć jak wygląda rekrutacyjna na stanowisko Doradcy klienta.
Ciekawa również jestem jakie warunki finansowe proponują, oraz jaka jest atmosfera pracy na w/w stanowisku.
Nick 2016-08-25 21:48:06
Temat ZAROBKI - gdyby kogoś interesowało.

Doradca Finansowy - umowa o pracę + działalność gospodarcza.
Na umowie o pracę jest najniższa krajowa tj. 1850 zł brutto (netto 1355 zł do ręki).
Do tego trzeba założyć działalność gospodarczą, ale płaci się tylko składkę zdrowotną, bodajże 286 zł.
Podsumowując 1355 zł (podstawa) - 286 zł (ZUS skł. zdrowotna) - 100 zł (księgowość, średnia cena) = 969 zł wpływa do portfela. Oczywiście są wysokie prowizje za sprzedaż, także można zarobić nawet kilka tysięcy złotych miesięcznie. Jednak nie ma nic za darmo, praca jest trudna, klientów trzeba pozyskiwać głównie samodzielnie, ale jeśli ma się talent do tej pracy, oraz wiarę w siebie to na pewno się opłaci. Trzeba zastanowić się czy chcesz ryzykować i pracować głównie na prowizjach czy wolisz posadę na etacie w innej firmie gdzie co miesiąc wpada ta sama "bezpieczna" kwota.


FidelCastro 2016-10-18 11:58:14
strasznie Ci narzucili jakies duże stawki ZUSu:)
poe 2016-10-18 21:49:56
zastanawia mnie to że masowo szukacie nagle doradców klienta idoradców finansowych w Całej Polsce - z kilkadziesiąt takich rekrutacji widzę od października widze od was - to jakieś zwolnienia były czy taka rotacja jest u was?
Zostaw swoją opinię o Expander - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expander