Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Expander

Pracowałeś w firmie Expander i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2008-10-24 11:25:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Słyszałem,że rozmowa rekrutacyjna w tej firmie polega na odgrywaniu scenek,czy mógłby mi to ktoś bardziej przybliżyć?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-06-19 22:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Doradcy expander to nie doradcy! Raczej wróżbici, obiecują złote góry z których nic nie wychodzi, i żadnej odpowiedzialności za czyny! Nigdy nikomu ich nie polecę a wręcz przeciwnie wszystkich ostrzegam! Dzięki im działaniu prawie straciłam 20000 i umowę kupna mieszkania! LENKA
zdjecie uzytkownika
iwo - 2009-08-01 14:53:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma jest beznadzieja, w gorszej nie pracowałem, co chwilę zjeby, mało płacą w dobie kryzysu i co chwilę kombinują na czym by tu doraddcom obciąć, masakra, ludzie nie polecam!!!!!!!!!!!na dodatek pracują same [usunięte przez moderatora] i awans....heheee marzenia.
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2011-04-12 15:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spotkałam się raczej z pozytywnymi opiniami na temat Expandera, tak więc jestem przychylona ku niemu. interesuje mnie wzięcie kredytu hipotecznego, jestem po pierwszym spotkaniu, ale znalazłam również opinię taką jak http://www.alertfinansowy.pl/opinie/oddzial/10938-expander-lublin-narutowicza-14-1.html a jednak większość wypowiadała sie na innych forach pozytywnie odnośnie kompetencji doradców.
zdjecie uzytkownika
stevi - 2011-09-21 20:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na doradcę finansowego przyjmują każdego kto potrafi mówić oraz ma parę rąk, nie ważne czy wiesz co to jest procent składany czy nie, po 4 dniowym szkoleniu stajesz się doradcą finansowym pełną gębą. Bajki o laptopach itp. generalnie jak wszędzie. Ale [usunięte przez moderatora]jednego nie mogę zrozumieć, dlaczego taka firma, 2ga co do wielkości tego typu w Polsce pozwala sobie na to ............. ????
zdjecie uzytkownika
PS - 2012-01-05 19:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2009-06-19 22:24:12

Doradcy expander to nie doradcy! Raczej wróżbici, obiecują złote góry z których nic nie wychodzi, i żadnej odpowiedzialności za czyny! Nigdy nikomu ich nie polecę a wręcz przeciwnie wszystkich ostrzegam! Dzięki im działaniu prawie straciłam 20000 i umowę kupna mieszkania! LENKA
zgadzam się z tą opinią, po wielu bojach z doradcą wypowiedziałem współprace, wówczas się dowiedziałem że moje wnioski przeleżały półtora miesiąca na biurku doradcy, po stokroć odradzam i ostrzegam,
M.
zdjecie uzytkownika
zuzka - 2012-09-24 22:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma dla desperatów ! Po miesiecznym szkoleniu prowadzonym przez upośledzone gwiazdy doradztwa finansowego zdaje sie egzamin, ja zdawałam przed jakąś babą której 70 % doświadczenia zawodowego to praca jako przedstawiciel w zakładach mięsnych. Pomimo że mam prawie 8 lat stażu w bankowości zrównali mnie z błotem. Ale farsa zaczęła sie dopiero w oddziale gdzie zmuszają do sprzedazy programów regularnym za które płacą takie pieniądze że jak powiedziałam o nich znajomym to nie mogli uwierzyć że firma może tyle kroić pracowników. Ogólnie menadżerowie rekrutują się ze starych cwaniaków co tam robią od wielu lat i sie ustawili w czasie koniunktury kredytowej. Nowym ODRADZAM ! Chyba że ktoś jest masochistą. Zresztą ta firma i tak przestanie istnieć za jakieśpół roku przy takim zarządzaniu !
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2013-05-15 18:54:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zuzka piszesz "Firma dla desperatów". Jest aż tak źle? Napisałaś też że jest tam miesięczne szkolenie. Czy to szkolenie jest płatne? Bardzo proszę o pomoc bo zostałem zaproszony na poniedziałek na rozmowę w sprawie pracy. Ile tam się miesięcznie zarabia? Jak już się przejdzie to szkolenie pozytywnie to pracuje się samodzielnie?
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2014-01-29 12:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zupełnie nie polecam pracy w tej firmie, chyba że ma się "swoich Klientów". Nie ma co się łudzić co do Klientów umawianych przez call centre, ponieważ umawiają wszystko co się da- nie ważna jakość, a ilość.
zdjecie uzytkownika
karl - 2014-02-08 15:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No praca w call center, czy to w expander, czy gdzie indziej głównie polega na ilości, jak się nie wyrabia pewnych limitów to szybko podziękują, trzeba wiedzieć na co się aplikuje.
zdjecie uzytkownika
Barti - 2014-04-06 19:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc :) Mam pytanie wlasnie odnosnie warunków pracy w Call center w expanderze. jaki jest atrget ilosciowy,umowa o prace czy zlecenie,jak rozliczaja premie? Pracuje od wrzesnia u konkurencji i myslalem o przeniesieniu.
zdjecie uzytkownika
szynszyl - 2014-04-10 18:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ile byś nie umówił osób na spotkanie to będzie mało.. ulubione słowa: więcej, więcej i umówmy dzisiaj 500. Jak umówicie i tak profitów z tego nie będzie, nawe t dziękuje. Wiele obiecują, ale słów nigdy nie dotrzymują. Wieczne roszczenia, a nic w zamian. W obiegu tylko umowy zlecenie. Kto chciał umowę o pracę w dziwnych okolicznościach z byle powodu został zwolniony. Umowy są tak skonstruowane, że nawet jak wypracujesz wysoką premie to możesz jej nigdy nie ujrzeć, bo kody klientów, których umówiłeś często są wymazywane z systemu i nie do powtórnego odnalezienia. Największy przekręt to fakt, że nie masz wglądu za co właściwie jest wynagrodzenie. Po prostu dostajesz przelew na konto. Aaaa.. i jeszcze szereg procedur, których niespełnienie powoduje obniżenie procentowo jakości rozmowy i wypracowanego w pocie czoła wynagrodzenia. A na koniec trzeba wspomnieć o ogromnym niezadowoleniu klientów z usług (przede wszystkim z inwestycji: straty na poziomie - 30%), co świadczy o kurczącym się rynku na usługi doradztwa expander!
zdjecie uzytkownika
Marian - 2014-04-18 08:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Barti, 1/3 zespołu na etacie reszta zlecenia, jak chcesz etat to trzeba zgłosić i ustalasz z kierownikiem jakie wyniki i przez jaki czas trzeba utrzymać. Podstawa + premia za umówione i za odbyte spotkania do tego bonus za jakość a na akcjach do starych klientów jeszcze %od prowizji firmy jeśli klient którego umówisz coś kupi. Indywidualnych targetów nie ma, czasem zespołowy cel na dodatkową premie przy czasowych akcjach. Fajny Zespół i dobra atmosfera. Kasa zawsze na czas. na maila dostajesz swoje wskaźniki z ktorych wyliczono bonus potem omawiasz na coachingu jak Ci poszło i gdzie można coś poprawić. Mi się wszystko zgadza a z systemów w dzisiejszych czasach raczej nic nie ginie. w porównaniu z innymi miejscami gdzie pracowałem klienci naprawde ok. A no i oczywiście zawsze lepiej jak jest więcej:-)
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2014-05-10 17:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obiektywnie mówiąc, niestety, ale szynszyl idealnie to ujął co do wynagrodzenia dodatkowego- nic dodać nic ująć. Coachingów praktycznie brak.

Ale są też plusy- kasa zawsze na czas(nie zawsze się zgadza, ale terminowo)dobra atmosfera, można poznać dużo ciekawych osób,również fajne kierownictwo, można pracować w bardzo różnych godzinach. Idealna praca na start dla studentów, no i też ludzi bez ambicji zawodowych,fakt brak targetów, więc praca bez stresu i na luzie :)
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-06-15 12:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich.
Aplikowałem do EXPANDER-a w czerwcu 2014 na stanowisko Specjalisty ds. Obsługi Klienta.
Na szczęście odbyłem tylko rozmowę telefoniczną, więc opiszę Wam w skrócie czego się dowiedziałem, żebyście nie tracili czasu na rekrutacje.
Otóż zostałem poinformowany, że stanowisko wiąże się głównie z wykonywaniem telefonów wychodzących, celem umówienia potencjalnych Klientów na wizytę z tzw. Doradcą finansowym.
I już na wstępie widać, że to ściema. Dzwonisz i nakręcasz ludzi na spotkanie, czytając ze skryptu. Zwykły telemarketing. No ale ok - jak się ktoś uprze, to sprzątacza też można nazwać konserwatorem urządzeń płaskich.
Na dzień dobry dają umowę śmieciową (zlecenie) na 3 miesiące, a potem jest do wyboru - umowa śmieciowa na 12-miesięcy albo umową o pracę na 3-miesiące, a potem też na 12 miesięcy. Docelowo na czas nieokreślony.
Morał z tego taki, że nie trzyma się to ładu i składu. Bo co by im zależało, żeby dać od razu umowę o pracę, skoro po 3 miesiącach też można o nią wnioskować? Odpowiedź jest jedna – mają darmową siłę roboczą, za którą odprowadzają mniejsze składki na śmieciówkach. A jak się ktoś upomni po 3 miesiącach o umowę o pracę, to dostanie reprymendę, że nie wyrobił 200% normy, a jak mu się uda 300%, to może dostanie. A jak się zbuntuje, to do widzenia. Przyjdą nowi frajerzy.
Praca zmianowa, przez 7 dni w tygodniu, bo przecież liczy się wyrobienie 300% normy ku chwale EXPANDER-owych pasibrzuchów z Zarządu.
Stawka podstawowa wynosi UWAGA „aż” 11 PLN brutto za godzinę. Siedem lat temu miałem więcej. Też w Call Center. No ale jak widać w EXPANDER-owym polu bawełny czas się zatrzymał. Po przepracowaniu 160 godzinnego etatu wychodzi 1760 PLN brutto, czyli 80 PLN więcej, niż wynosi najniższa krajowa. Brawo. W sam raz, żeby nie umrzeć z głodu i wegetować. Podobno jest też premia za umówione spotkanie, ale pod warunkiem, że tzw. Doradca wciśnie Klientowi jakiś produkt finansowy. Czyli znając życie może z 200 PLN brutto premii może uda się zarobić, pod warunkiem, że jej nie obetną pod byle pretekstem, jak to ma miejsce w takich kołchozach pracy. W końcu muszą wyjść na swoje.
Stanowczo odradzam. To typowe murzynowo. Nie matura, lecz chęć szczera zrobią z Ciebie EXPANDER-owego bohatera – takie motto im przyświeca. Po 4 dniach jest się już Doradcą Finansowym pełną gębą, który o tej branży wie tyle, ile wyczyta ze skryptu sprzedażowego. Kwalifikacje niepotrzebne, ponieważ, jak piszą - zapewniają indywidualnego coacha, dzięki któremu można rozwinąć skrzydła finansowe. Naturalnie do pracy za pół darmo. Śmiechu warte. Taki telefoniczny McDonald’s.
Reasumując, to firma dla białych murzynów, desperatów naiwnych masochistów, którzy lubią być wykorzystywani albo osób w trudnej sytuacji finansowej, którzy za wszelką cenę chcą się zaczepić byle nie umrzeć z głodu.
Pozostałym radzę omijać ten kołchoz szerokim łukiem. Szkoda czasu, zdrowia i nerwów.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-06-16 23:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może wiecie jak ma agent ubezpieczeniowy w expanderze, bo pewnie na każdym stanowisku sa jednak troche inne warunki, nieprawdaż?
zdjecie uzytkownika
zadowlony - 2014-07-16 17:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [tomek - 2014-06-16 23:48:17]:
widzę, ze inteligencją nie zabłysnąłeś, gdybyś potrafił pracować to dostałbyś więcej, za siedzenie na du** i narzekanie Ci nie zapłacą, nawet nie byleś w firmie a smarujesz absurdalne opinie, kto pracował w call center sam się przekonał na własnej skórze, że jest świetnie, dobra kasa, świetne prowizje i atmosfera,
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2014-07-16 17:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zadowlony - 2014-07-16 17:42:03]:
odpowiedz kierowana do kandydata, który nasmarował bezsensowną litanię
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-07-18 22:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zadowolony, ok możesz miec sporo racji. tylko pytanie czemu mam wierzyc w taka opinie? Może podałbys kilka konkretów, a nie ogólniki, typu co trzeba zrobić, aby miec prowizje i ile ona wynosi i jak to jest z premiami. Wtedy pewnie ktoś inny z pracowników się odniesie, potwierdzi lub zaprzeczy. Wówczas uwierzę. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2014-07-24 19:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem Expandera, to mówi samo za siebie, nic więcej nie mam do dodania, jest świetnie, zarabiam bardzo przyzwoite pieniądze i jestem bardzo zadowolony.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-08-05 12:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@ Zadowolony – moja litania nie jest bezsensowna, ponieważ jest przestrogą dla tych wszystkich, którzy nie chcą robić za( usunięte przez administratora ) pracując za pół darmo.
Zresztą gdyby było tak kolorowo, to Expander by nie zamieszczał co tydzień ogłoszenia na pracuj.pl, więc po co wypisujesz takie żałosne teksty o rzekomo dobrej kasie, świetnych prowizjach i fajnej atmosferze? Przecież wnioski nasuwają się same.
Napisz lepiej, ile Ci dopłaca Expander do Twojej słoikowej pensji za robienie dobrego pijaru na forach internetowych?
zdjecie uzytkownika
tomash - 2014-09-18 13:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WIADOMOŚĆ DO WSZYSTKICH POTENCJALNYCH DORADCÓW FINANSOWYCH EXPANDER:

1) firma oszukuje swoich pracowników, a ludzie zatrudnieni w sieci franczyzowej (partnerskiej) nie mają praktycznie żadnych praw.

2) po zwolnieniu się z pracy, firma Expander odmówiła rozliczenia prowizji (obcięła stawki do minimum, oraz rozłożyła wypłatę prowizji na dwa lata) pomimo realizacji planów

3) nie ufajcie nikomu, wszystko musi być na piśmie, wszystkie uśmiechy i obiecanki to fikcja

4) zdecydowanie nie polecam pracować u takich osób które tak jak pewna dyrektorka, po świetlanej karierze w Open Finance, gdzie odarła ludzi z oszczędności i podpisywała z nimi aneksy do umów, które kosztowały ich kolejne dziesiątki tysięcy złotych, przeszła do Expandera i chce robić to samo, dodatkowo wzbogacając się na doradcach, którzy jej ufają - w końcu przedstawia się w roli mentora

5) firma ma w ofercie tylko jedną inwestycję regularną i jedno ubezpieczenie pod którą jest "ustawiana" cała sprzedaż, "wybór" proponowany klientom to również fikcja.

6) w przypadku gdy już zostaniecie oszukani, wszyscy umywają ręce, managerowie wyższych szczebli nie kiwną palcem, a nawet sugerują że wasza dobra wola oraz chęć -po prostu - otrzymania wynagrodzenia za pracę, są bezzasadne oraz wynikają z głupoty, a wam pozostaje sąd - a wiemy jak sądy działają.

7) praca polega w 95% czasu na grzaniu słuchawki, nie liczcie na spotkania z Call Centre itd, to wszystko ściema - przedzwaniane są bazy własne po sto razy.


Pracowałem w Warszawie, ale znam dobrze ludzi np. z Poznania czy Gdańska, którzy mają dokładnie takie same doświadczenia.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expander
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x