Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Expander

Pracowałeś w firmie Expander i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-06-19 22:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Doradcy expander to nie doradcy! Raczej wróżbici, obiecują złote góry z których nic nie wychodzi, i żadnej odpowiedzialności za czyny! Nigdy nikomu ich nie polecę a wręcz przeciwnie wszystkich ostrzegam! Dzięki im działaniu prawie straciłam 20000 i umowę kupna mieszkania! LENKA
zdjecie uzytkownika
iwo - 2009-08-01 14:53:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma jest beznadzieja, w gorszej nie pracowałem, co chwilę zjeby, mało płacą w dobie kryzysu i co chwilę kombinują na czym by tu doraddcom obciąć, masakra, ludzie nie polecam!!!!!!!!!!!na dodatek pracują same [usunięte przez moderatora] i awans....heheee marzenia.
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2011-04-12 15:22:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spotkałam się raczej z pozytywnymi opiniami na temat Expandera, tak więc jestem przychylona ku niemu. interesuje mnie wzięcie kredytu hipotecznego, jestem po pierwszym spotkaniu, ale znalazłam również opinię taką jak http://www.alertfinansowy.pl/opinie/oddzial/10938-expander-lublin-narutowicza-14-1.html a jednak większość wypowiadała sie na innych forach pozytywnie odnośnie kompetencji doradców.
zdjecie uzytkownika
stevi - 2011-09-21 20:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na doradcę finansowego przyjmują każdego kto potrafi mówić oraz ma parę rąk, nie ważne czy wiesz co to jest procent składany czy nie, po 4 dniowym szkoleniu stajesz się doradcą finansowym pełną gębą. Bajki o laptopach itp. generalnie jak wszędzie. Ale [usunięte przez moderatora]jednego nie mogę zrozumieć, dlaczego taka firma, 2ga co do wielkości tego typu w Polsce pozwala sobie na to ............. ????
zdjecie uzytkownika
PS - 2012-01-05 19:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2009-06-19 22:24:12

Doradcy expander to nie doradcy! Raczej wróżbici, obiecują złote góry z których nic nie wychodzi, i żadnej odpowiedzialności za czyny! Nigdy nikomu ich nie polecę a wręcz przeciwnie wszystkich ostrzegam! Dzięki im działaniu prawie straciłam 20000 i umowę kupna mieszkania! LENKA
zgadzam się z tą opinią, po wielu bojach z doradcą wypowiedziałem współprace, wówczas się dowiedziałem że moje wnioski przeleżały półtora miesiąca na biurku doradcy, po stokroć odradzam i ostrzegam,
M.
zdjecie uzytkownika
zuzka - 2012-09-24 22:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma dla desperatów ! Po miesiecznym szkoleniu prowadzonym przez upośledzone gwiazdy doradztwa finansowego zdaje sie egzamin, ja zdawałam przed jakąś babą której 70 % doświadczenia zawodowego to praca jako przedstawiciel w zakładach mięsnych. Pomimo że mam prawie 8 lat stażu w bankowości zrównali mnie z błotem. Ale farsa zaczęła sie dopiero w oddziale gdzie zmuszają do sprzedazy programów regularnym za które płacą takie pieniądze że jak powiedziałam o nich znajomym to nie mogli uwierzyć że firma może tyle kroić pracowników. Ogólnie menadżerowie rekrutują się ze starych cwaniaków co tam robią od wielu lat i sie ustawili w czasie koniunktury kredytowej. Nowym ODRADZAM ! Chyba że ktoś jest masochistą. Zresztą ta firma i tak przestanie istnieć za jakieśpół roku przy takim zarządzaniu !
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2013-05-15 18:54:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zuzka piszesz "Firma dla desperatów". Jest aż tak źle? Napisałaś też że jest tam miesięczne szkolenie. Czy to szkolenie jest płatne? Bardzo proszę o pomoc bo zostałem zaproszony na poniedziałek na rozmowę w sprawie pracy. Ile tam się miesięcznie zarabia? Jak już się przejdzie to szkolenie pozytywnie to pracuje się samodzielnie?
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2014-01-29 12:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zupełnie nie polecam pracy w tej firmie, chyba że ma się "swoich Klientów". Nie ma co się łudzić co do Klientów umawianych przez call centre, ponieważ umawiają wszystko co się da- nie ważna jakość, a ilość.
zdjecie uzytkownika
karl - 2014-02-08 15:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No praca w call center, czy to w expander, czy gdzie indziej głównie polega na ilości, jak się nie wyrabia pewnych limitów to szybko podziękują, trzeba wiedzieć na co się aplikuje.
zdjecie uzytkownika
Barti - 2014-04-06 19:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc :) Mam pytanie wlasnie odnosnie warunków pracy w Call center w expanderze. jaki jest atrget ilosciowy,umowa o prace czy zlecenie,jak rozliczaja premie? Pracuje od wrzesnia u konkurencji i myslalem o przeniesieniu.
zdjecie uzytkownika
szynszyl - 2014-04-10 18:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ile byś nie umówił osób na spotkanie to będzie mało.. ulubione słowa: więcej, więcej i umówmy dzisiaj 500. Jak umówicie i tak profitów z tego nie będzie, nawe t dziękuje. Wiele obiecują, ale słów nigdy nie dotrzymują. Wieczne roszczenia, a nic w zamian. W obiegu tylko umowy zlecenie. Kto chciał umowę o pracę w dziwnych okolicznościach z byle powodu został zwolniony. Umowy są tak skonstruowane, że nawet jak wypracujesz wysoką premie to możesz jej nigdy nie ujrzeć, bo kody klientów, których umówiłeś często są wymazywane z systemu i nie do powtórnego odnalezienia. Największy przekręt to fakt, że nie masz wglądu za co właściwie jest wynagrodzenie. Po prostu dostajesz przelew na konto. Aaaa.. i jeszcze szereg procedur, których niespełnienie powoduje obniżenie procentowo jakości rozmowy i wypracowanego w pocie czoła wynagrodzenia. A na koniec trzeba wspomnieć o ogromnym niezadowoleniu klientów z usług (przede wszystkim z inwestycji: straty na poziomie - 30%), co świadczy o kurczącym się rynku na usługi doradztwa expander!
zdjecie uzytkownika
Marian - 2014-04-18 08:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Barti, 1/3 zespołu na etacie reszta zlecenia, jak chcesz etat to trzeba zgłosić i ustalasz z kierownikiem jakie wyniki i przez jaki czas trzeba utrzymać. Podstawa + premia za umówione i za odbyte spotkania do tego bonus za jakość a na akcjach do starych klientów jeszcze %od prowizji firmy jeśli klient którego umówisz coś kupi. Indywidualnych targetów nie ma, czasem zespołowy cel na dodatkową premie przy czasowych akcjach. Fajny Zespół i dobra atmosfera. Kasa zawsze na czas. na maila dostajesz swoje wskaźniki z ktorych wyliczono bonus potem omawiasz na coachingu jak Ci poszło i gdzie można coś poprawić. Mi się wszystko zgadza a z systemów w dzisiejszych czasach raczej nic nie ginie. w porównaniu z innymi miejscami gdzie pracowałem klienci naprawde ok. A no i oczywiście zawsze lepiej jak jest więcej:-)
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2014-05-10 17:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obiektywnie mówiąc, niestety, ale szynszyl idealnie to ujął co do wynagrodzenia dodatkowego- nic dodać nic ująć. Coachingów praktycznie brak.

Ale są też plusy- kasa zawsze na czas(nie zawsze się zgadza, ale terminowo)dobra atmosfera, można poznać dużo ciekawych osób,również fajne kierownictwo, można pracować w bardzo różnych godzinach. Idealna praca na start dla studentów, no i też ludzi bez ambicji zawodowych,fakt brak targetów, więc praca bez stresu i na luzie :)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-06-16 23:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może wiecie jak ma agent ubezpieczeniowy w expanderze, bo pewnie na każdym stanowisku sa jednak troche inne warunki, nieprawdaż?
zdjecie uzytkownika
zadowlony - 2014-07-16 17:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [tomek - 2014-06-16 23:48:17]:
widzę, ze inteligencją nie zabłysnąłeś, gdybyś potrafił pracować to dostałbyś więcej, za siedzenie na du** i narzekanie Ci nie zapłacą, nawet nie byleś w firmie a smarujesz absurdalne opinie, kto pracował w call center sam się przekonał na własnej skórze, że jest świetnie, dobra kasa, świetne prowizje i atmosfera,
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2014-07-16 17:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zadowlony - 2014-07-16 17:42:03]:
odpowiedz kierowana do kandydata, który nasmarował bezsensowną litanię
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-07-18 22:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zadowolony, ok możesz miec sporo racji. tylko pytanie czemu mam wierzyc w taka opinie? Może podałbys kilka konkretów, a nie ogólniki, typu co trzeba zrobić, aby miec prowizje i ile ona wynosi i jak to jest z premiami. Wtedy pewnie ktoś inny z pracowników się odniesie, potwierdzi lub zaprzeczy. Wówczas uwierzę. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2014-07-24 19:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem Expandera, to mówi samo za siebie, nic więcej nie mam do dodania, jest świetnie, zarabiam bardzo przyzwoite pieniądze i jestem bardzo zadowolony.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-08-05 12:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@ Zadowolony – moja litania nie jest bezsensowna, ponieważ jest przestrogą dla tych wszystkich, którzy nie chcą robić za( usunięte przez administratora ) pracując za pół darmo.
Zresztą gdyby było tak kolorowo, to Expander by nie zamieszczał co tydzień ogłoszenia na pracuj.pl, więc po co wypisujesz takie żałosne teksty o rzekomo dobrej kasie, świetnych prowizjach i fajnej atmosferze? Przecież wnioski nasuwają się same.
Napisz lepiej, ile Ci dopłaca Expander do Twojej słoikowej pensji za robienie dobrego pijaru na forach internetowych?
zdjecie uzytkownika
filip - 2014-09-23 00:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Troche nie chce mi sie wierzyc w to, co napisał tomash. Przecież Expander to pierwszy w Polsce niezależny doradca finansowy. Obecnie posiada 64 oddziały w całej Polsce oraz sieć doradców mobilnych Expander Private. Działają wprawdzie dopiero od 2000 roku, ale sa niewątpliwie liderem, także takie chwyty powinny byc po za firmą.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-09-30 15:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A Ty to skąd to wszystko niby wiesz skoro Twoja przygoda z tą firmą skończyła się na telefonicznej rekrutacji? Kolejny sfrustrowany troll internetowy
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-10-07 11:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ktoś – skoro EXPANDER oferuje 11 PLN brutto podstawy za godzinę na stanowisko Specjalisty ds. Obsługi Klienta + Umowę śmieciową w pakiecie, to chyba nie trzeba zbytniej elokwencji, żeby stwierdzić, że jest to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka sobie tanich BIAŁYCH MURZYNÓW! Dowiedziałem się tego telefonicznie, więc nie są to dane wzięte z księżyca. Jeżeli Ty szukając pracy jeździsz na wszystkie rozmowy kwalifikacyjne, to gratuluje inteligencji i wytrwałości. Ja odsiewam 99?% z nich telefonicznie, bo skoro umiejętnie kierując rozmową mogę się dowiedzieć o oferowanych (najczęściej MURZYŃSKICH) warunkach nie wychodząc z domu, to jaki jest sens jeżdżenia, żeby usłyszeć to samo osobiście?
zdjecie uzytkownika
mark - 2014-10-08 02:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obecnie Expander poszukuje osób do pracy na stanowisko specjalisty do spraw obsługi klienta. Napisali, ze oferują: -zatrudnienie w oparciu o umowę cywilnoprawną -atrakcyjne wynagrodzenie, zależne od osiąganych wyników (część stała i zmienna) -elastyczny grafik (praca jest możliwa do pogodzenia z nauką, wychowywaniem dzieci lub opieką nad wnukami) oraz kilka innych, ktos może pracował i jest w stanie polecić?
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-10-08 15:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mark - EXPANDER, to jedno wielkie CZARNUCHOWO, które szuka tanich BIAŁYCH MURZYNÓW!
Stanowczo odradzam!
zdjecie uzytkownika
mirabelka - 2014-10-10 18:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mark - 2014-10-08 02:20:13]:
Jeśli chcesz pracować w weekendy, święta za marne grosze, to proszę bardzo. A prowizja nie zawsze będzie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expander
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x