brak logo

Hotel SOLARIS

Łazy

Opinie o Hotel SOLARIS

kkkkkkkkkkkkkk 2009-06-08 22:13:21
To wszystko prawda, co złe! Pracowałam tam i coś wiem na ten temat. Miałam przyjemność poznać nową panią dyrektor, starą, brzydką, która nie ma zielonego pojęcia o zarządzaniu. Kieruje nią jakiś tam niby chłoptaś od marketingu. Udaje wielkiego zarządzającego. Szkoda mi tylko tych ludzi którzy tam pracują albo będą pracować. Zarobki? Najpierw dużo obiecują a potem wypinaja się na wszystkich. Pracownik to śmieć.
Dziękujemy! 2009-06-10 10:51:36
Świetne opinie, szkoda, że w Solaris był Sylwester, Walentynki, Majówki, są konferencje firmowe. Ludzie z tych imprez zamawiają wakacje... Dziwne prawda? Przecież jakby było tak źle, to kto by rodzinę na wakacje tu ciągnął???
Szanownej konkurencji dziękujemy!!!
My pracujemy cały rok, a Wy tylko 3 miesiące.
Niech to będzie opinia dla turysty i pracownika...
anonim 2009-06-10 11:10:48
Byłam niedawno na imprezie integracyjnej ośrodek super, jedzenie świetne, przemiła Pani Dyrektor od rana do wieczora pilnowała, żebyśmy wyjechali zadowoleni, nie rozumiem skąd takie złosliwe komentarze ja polecam, nie miałam żadnych zastrzeżen i na pewno tam wrócę jako klient indywidualny.
miejscowy 2009-06-11 15:25:35
Walentynki, nie kompromitujcie się. Ilu było gości - 10 par? Ciekawe czy się opłacało. Chyba macie prawdziwego fachowca od kalkulacji.
zzzzzzzzzz 2009-06-11 15:27:52
To chyba pisała sama Pani Dyrektor. Pozdrawiam.
Mirek 2009-06-13 17:50:12
Pani dyrektor musi się jakoś bronić. Więc wypisuje jak to jest dobrze. Sylwester? PARANOJA!!! Ciasno że szok i do tego beznadziejna orkiestra. Walentynki? Nie miałem zamiaru skorzystać, ale z opowiadań wiem że gorszej tandety nie było w okolicy. Przemiła Pani Dyrektor? Pewnie sama o sobie tak pisze. Zgodzę się z poprzednikiem, że wygląda jak wygląda...
Sabina 2009-06-14 14:37:51
Skoro było tak super dlaczego piszesz jako anonim? Nie oszukujmy się, ten ośrodek idzie na dno. Zastanawiam się dlaczego właściciel nic nie robi w tej sprawie. Zatrudnia beznadziejnych ludzi do zarządzania. Wystarczy spojrzeć na pracujących teraz tam ludzi. Kelnerki straszą, recepcja nigdy nic nie wie, prostych rzeczy nie potrafią zrobić a pani dyrektor chodzi i głupio się uśmiecha. I to jest profesjonalna obsługa gości. Śmiechu warte!
Piotr 2009-07-11 17:20:03
Czytam te wszystkie opinie i muszę przyznać że sporo w tym wszystkim prawdy. Zastanawiam się czym kieruje się właściciel tego ośrodka zatrudniając osoby do zarządzania... Paranoja! Jeśli chodzi o personel recepcji to gratuluję głupoty... Są to osoby niekompetentne, niedouczone... Eh... Nigdy więcej wczasów w Solarisie!
zawiedziony 2009-07-26 22:05:13
Jestem bardzo bardzo zawiedziony pobytem w tym ośrodku. Jedzenie fatalne, a kierownictwo to chyba jakiś żart. Kobieta jest wogóle niedostepna dla wczasowiczów. A to chyba dzięki takim ludziom jak ja ona ma pensję. Odradzam
Kaska 2009-07-31 14:40:26
w tym roku mialam okazje spedzic wakacje w Solarisie. Nie wiem, moze jedzenie nie bylo jak w Sheratonie, ale za to wyglad i obsluga byly na odpowiednim poziomie. Otrzymywalam odpowiedzi na zadawane pytanie, jak czegos zabraklo odrazu bylo uzupelniane, wiec nie rozumiem opinii wyzej, ze tragedia.Byly animacje dla dzieci, basen, boiska. Jesli chodzi o mnie za rok znow tam pojade, bo ceny jak na taki Pensjonat bardzo konkurencyjne. A innym jak sie nie podoba zapraszam do Fali lub Bryzy - tylko, jak przyjdziecie po jednym dniu pobytu w wyzej wymienionych osrodkach do Solarisia w sprawie wolnych miejsc, to mozecie sie rozczarowac, poniewaz ludzi tam przyjezdzaja i beda przyjezdzac i wolnych miejsc nie zastaniecie. Milego pobytu w Łazach!
z 2009-07-31 16:30:34
Skąd wiesz, że zabraknie wolnych miejsc. A może pracujesz w Solarisie na recepcji i jesteś tak dobrze zorientowana.
Monika 2009-08-04 12:09:29
Od razu widać że jesteś pracownikiem Solarisa. Dlaczego piszesz o Fali czy Bryzie? Tak dokładnie znasz te ośrodki? Wątpię! A jeśli chodzi o wolne miejsca to zawsze będą w Solarisie. Tam nigdy nie ma 100 % obłożenia. NIGDY!!! Nie wypisuj chociaż głupot.
Gizmo 2009-08-07 09:58:38
Fakt, zgodzę się z przedmówcą, przyjezdżam co rok do Solarisa, ciagle inny personel, nikt znajomy nie wita gościa, tak jak to często bywa w innych miejscach, w zeszłym roku to chociaż personel był miły i otwarty do wczasowiczów, ... gdzie jest( usunięte przez administratora ), gdzie reszta personelu ? !!! Myślałem, że w tym roku też będę traktowany tak jak w zeszłym - podmiotowo a nie przedmiotowo. Zgroza!!! Jedyna znajoma twarz to p. Karolina i konserwatorzy. Kuchnia fatalna, małe porcje i nie smaczne Nic nie idzie w Solarisie ku lepszemu. Więcej juz tu nie przyjadę.
Pasjonat 2009-08-07 10:01:27
Jestem w Solarisie od kilku lat, czytam te śmieszne opinie i zastanawiam się kto wypisuje te bzdury.Obiekt pełen gości mimo, że w zeszłym roku też pisano podobne rzeczy.Solaris to jedyny tak ładny obiekt w Łazach, nie mam zastrzeżen do pobytu, drobne wpadki wszędzie się zdarzają.Generalnie będe tam wracał.Z kierownictwem też miałem okazję rozmawiać, Pani dyrektor jest dostępna od rana do nocy, ktoś chyba jej bardzo nie lubi, że wypisuje te bzdury.Polecam obiekt, tylko, że na takich forach nikt dobrze nie pisze, bo jak jest dobrze to po co pisać.
zawiedziony 2009-08-08 16:48:08
Trochę się mylisz, ponieważ miałem okazję być w tym ośrodku w zeszłym jak i obecnym roku. Będąc poprzednio byłem zachwycony i nie omieszkałem wypowiedzieć się na ten temat na jednym z serwisów. Nie kryję, że właśnie przez udany pobyt w zeszłym roku postanowiliśmy przyjechać ponownie. I. I więcej tu nie przyjadę.
Sam 2010-07-30 17:12:03
My byliśmy na początku lipca w Ośrodku. Większość miejsc było zajętych, ludzie z rozmów wynikało, że są zadowoleni. Moja opinia również jest taka.
Dlaczego ludziom ciężko napisać coś pozytywnego???
anonim 2010-07-30 22:43:11
prawda o recepsjonistkach wiecej sobie serwuja sobie kawki i drinki za czyje tylko kasy moje oder jeden gast t caly czas po fruktis sa za recepcjr bo jedza to zaco ja place ale to skandal polak z niemcuw
znajomy 2013-03-30 23:12:29
hehe pani barmanka wkleja ten sam tekst gdzie popadnie;), za dużo spedza czasu z nieudacznikem pseudo kierownikiem;)
adam 2013-05-14 22:35:10
jakiś czas temu zmieniła się obsługa kuchni, obecni kucharze przygotowywali nam wesele(nie odbyło się ono w Solarisie), więc śmiało mogę powiedzieć, że jedzenie robią dobre. Co do samego ośrodka, to ładnie wygląda, blisko plaży, ale na temat pozostałych pracowników i atmosfery, nic nie wiem. pozdrawiam
of 2013-06-16 14:05:27
anonim - 2013-06-14 14:59:49

Może znajdzie się ktoś najlepiej z Łaz k. Mielna, kto powie coś więcej o warunkach pracy w Hotelu Solaris?
dlaczego oczekujesz opinii tylko od kogoś z Łaz? zapewniam, że ciężko Ci będzie kogoś takiego znaleźć....
of 2013-06-23 22:05:08
anonim - 2013-06-22 02:24:08

@of W sumie to sama prawda co piszesz. Ale chyba zdecyduję się mimo wszystko sprawdzić na własnej skórze jak jest w solaris.
oczywiście, że sprawdź. Życzę powodzenia :) napisz za jakiś czas jak Ci było :) lub jak Ci jest jeśli wytrwasz...
of 2013-06-24 18:15:02
anonim - 2013-06-23 23:13:55

@of Oczywiście że cos tu napiszę, pytanie tyko czy czy będzie lekko i przyjemnie czy objazd po pracodawcy.
nie tyle po pracodawcy co po kimś kto tam "próbuje" rządzić ;p
żyrafa 2013-06-27 15:13:33
(usunięte przez administratora)negatywne opinie sa prawdziwe- niestety. Potencjał tego miejsca jest zmarnowany (usunięte przez administratora)
to ja 2013-06-29 15:46:44
w pensjonat 4* powinna być możliwość zamówienia przez całą dobę posiłku do pokoju - brak, powinny być dostępne kart menu w "restauracji " - te sa tworzone fikcyjnie tylko na czas przyjazdu kontroli, więc sami sobie odpowiedzcie jak ta kategoryzacja jest przyznawana....
zorientowana 2013-07-23 18:09:49
arek - 2013-07-23 10:10:17

Ja mam pytanie odnośnie tego jakie są zarobki miesięcznie w hotelu solaris ponieważ tutaj chyba nikt nie pisał
słabe. licząc, że wydasz kasę na dojazdy to wyjdzie Ci trochę ciut więcej jak najniższa krajowa.
1
agata 2013-07-26 11:52:57
" w sezonie bedzie animatorka..." skad wiesz? to jest portal dla pracownikow a nie potencjalnych Klientow, nie wklejaj wszedzie tego samego tekstu dziewczyno (usunięte przez administratora)! Nie pisz bzdur bo doskonale wiesz jakie żałosne warunki tam panują, sama tez pomiatałaś tam ludźmi ( kto z kim przystaje taki się staje ) i jaka jest rotacja ludzi którzy znają swoją wartość- po prostu odchodzą :)
wiecie kto 2013-08-12 12:34:16
do "arek" mnie nigdy nie doceniono. nigdy nie uslyszałam słowa dziękuje. wręcz przeciwnie. co zrobi zle ten czlowiek spadnie na pracownikow i to za ich plecami. konfrontacji pracownik - właściciel - menago, nie było nigdy. doceni Cie jak zabawisz się w donosiciela i bedziesz chodził z nim na piwo. jednym słowem - jak staniesz się takim samym(usunięte przez administratora) :/
Spokojna przystań 2013-08-14 09:37:08
niestety śmieciówka- zlecenie.
to ja 2013-08-14 19:54:10
radek - 2013-08-14 09:44:55

Zlecenie jest dobre ale nie na stałe albo w przypadku kiedy jest umowa zlecenie na miesiąc i przedłużana jest co miesiąc. Nie ma tam tak?
"Radku" odnoszę wrażenie, że nie jesteś osobą z zewnątrz i tak naprawdę to chyba nie szukasz tam pracy ale z jakiegos powodu temat Cie zainteresował i w ten sposób chcesz dowiedzieć się "prawdy" o tym obiekcie. Ja od siebie napisze, że zlecenie nie jest dobre w ogóle. Chyba że się ma 20 lat to może i okej. Są one przedłużane co miesiąc. nie ma sytuacji, ze dostaniesz na kilka miesięcy umowę zlecenie. umowe na stałe ma kilka osób. ale czy to ma być powód do radości?? toć umowa o pracę powinna być obowiązkiem pracodawcy a nie bonusem!
no to ja 2013-08-21 15:52:49
radek - 2013-08-15 11:55:21

Tutaj zgodzę się z Tobą. Chciałem powiedzieć że umowa zlecenie jest dobra tylko wtedy kiedy jest na pół roku i dłużej bo jak dla mnie to na miesiąc to nie masz żadnej stabilności że tak powiem. Teraz mało firm chce dawać umowy o pracę niestety
"Radku" dziwi mnie fakt, że firmy nie chcą dawać umowy o pracę. To karygodne. Powinno się z tym walczyć. Właściciel powinien wiedzieć, że dobry pracownik, który jest profesjonalistą nei zgodzi się na umowę zlecenie i tak małe płace. Przecież przyszłość firmy jak i jej dochody (czyt.portfel właściciela) zależą tylko i wyłącznie od dobrego personelu. (usunięte przez administratora). Że też tak trudno to zrozumieć niektórym. Szkoda bo ośrodek z potencjałem ale z personelem do wymiany. Co do umowy zlecenie to dobra jest na pół roku?? a gdzie przysługujący urlop?? a jak złamiesz nogę gdzie chorobowe?? przecież to nie daje w ogóle poczucia bezpieczeństwa. To, że masz umowę zlecenie z góry na pół roku tez nie gwarantuje Ci że będziesz tam tyle pracował. Jak pisałam - dla studentów to może i dobre. Ale nie dla ludzi z doświadczeniem zawodowym.
no to ja 2013-08-22 23:05:48
radek - 2013-08-22 11:19:13

Ja do tej pory spotykałem się z tym że jak była umowa na pół roku umowa zlecenie to zawsze była przedłużana i ze swoim pracodawcą wszyscy byli tak dogadani że mieli i płatny urlop i chorobowe i tak jak przy umowie o pracę wszystko
nie wiem jak to robił Twój pracodawca i czy było to zgodne z kodeksem pracy. Nie wiem jak on się później rozliczał z tego. Nie znam się :) Ale uwierz mi - w tej firmie tak nie będziesz miał. Dziewczyny (np.kelnerki czy kuchnia) pracują przez 7 dni w tyg.w sezonie i 0 wolnego. Poza tym "Radku" - napisz szczerze...o co Tobie chodzi, że wypytujesz o tę firmę? Toć to już prawie po sezonie więc raczej nikt Cię tam nie zatrudni bo nie będziesz po prostu potrzebny ;)
mirek 2014-12-03 13:21:48
też niestety nie wiem co się dzieje obecnie w hotelu, a chyba widziałam ofertę pracy od nich bo szukam właśnie takiej w hotelu i wolę się upewnić, że wszystko w porządku jest w firmie , a nie są jakieś kłopoty u nich, macie nowe informacje na ten temat, bo nie wiem czy mam się kierować tymi starymi co są?
były pracownik 2014-12-11 15:02:25
z tego co wiem to jest tam "nowy" kierownik. za "moich czasów" było niestety bardzo źle. ale ale skoro kierownik został wymieniony to musi być lepiej. każdy będzie lepszy od poprzedniego....
ja 2015-07-24 11:22:06
nie ma takiej opcji. tak jak pisałam. kazdy będzie lepszy od poprzedniego. jakbys tam pracował za czasów człowieka co nie znał słowa "szacunek" to byś wiedział o czym mowa. a tak to Ty tylko możesz sobie pogadać a ja mogę powiedzieć :)
Ben 2016-07-17 23:29:56
a jak sytuacja wygląda teraz? lepiej?
Natek 2016-07-18 12:16:41
Moim zdaniem sytuacja wygląda bardzo dobrze, nie wydaje mi się, aby były jakieś wewnętrzne i wielkie problemy, chyba nie ma nic takiego u nich, dobra i normalna firma, bardzo polecam od już, od dzisiaj
Zostaw swoją opinię o Hotel SOLARIS - Łazy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel SOLARIS