brak logo

HJ Heinz Polska S.A.

Warszawa

Opinie o HJ Heinz Polska S.A.

mario 2015-08-03 14:54:40
czesc, a podrzuccie prosze czym jezdzi sie w Heizu, jakie auta maja Ph a jakie kierownicy?
Ciekawy 2015-08-04 14:31:05
Witajcie, ma zaproszenie na rozmowę o pracę jako PH na rejon Małopolski, rozmowa jest w Warszawie, warto jechać?, jaka mniej więcej oferują kwotę na działalność? dostajesz auto służbowe czy użytkowanie swojego prywatnego? jak to wygląda dla PH?
jaruś 2015-08-05 21:11:30
Jeśli chcesz stracić czas to sobie odpuść.
Dostaniesz peugeot partner do użytku prywatnego ale:
- utrzymujesz go sam
-paliwo z własnej kieszeni
-przeglądy gwarancyjne i pogwarancyjne również płacisz ty
-wszelki naprawy płacisz ty
- koszt jaki dostaniesz to przedział 2100-3000 ( nawet do 5 tys. kilometrów miesięcznie) z tego płacisz zus
-podstawa 2500
-jeśli lubisz żyć w stresie i w nie pewności to polecam
mario 2015-08-07 00:55:34
ale 2500 netto tej podstawy juz czy brutto?
1
loco 2015-08-08 18:59:22
netto, ale na WDG czyli odlicz 19% podatku dochodowego
mario 2015-08-08 22:28:14
a czym jezdza kierownicy bo rozumiem ze PH partnerami chociaz widzialam chyba cos innego oklejonego pudliszkami...
H 2015-08-10 18:42:43
A czy to ważne czym jeżdżą? ważne zeby postać pracę i kasę co miesiąc na konto, a nie patrzyć czym będziesz jeździł w sobotę do znajomych.
nas 2015-08-11 15:04:25
Jak masz X-lat doświadczenia to masz swoje oczekiwania. Jak jesteś dobry, to możesz wybierać, jak słaby, to bierzesz co dają i idziesz gdziekolwiek.
Tak, ma znaczenie jakie masz narzędzia pracy
H 2015-08-13 13:00:44
Znaczenie największe ma to żeby Ci jak najwięcej złotówek wpływało na konto, zaproponuja Ci 5 tys. miesięcznie i seicento to co nie podejmiesz pracy?
BERNARDO H.... 2015-08-27 20:24:27
Pracuje od 11 lat w hj.heinz jeżeli ktoś zostanie zatrudniony, proponuje ściemniać i szukać pracy dalej,kariery w tym syfie nikt nie zrobi,pozdrawiam szefostwo,jak to czytasz B........,TO sie W..
5
dude 2015-09-03 23:19:44
A jest jakas kasa na wymiany itd, jakie narzedzia maja PH?
daro 2015-09-08 11:47:21
czy chodzi ci o szefowa sprzedazy ? ja pracuje od roku ale ona wydaje sie byc sesnowna kobieta, moj kierownik tez wiec moze masz zlego kiera?
Amway 2015-09-08 12:49:10
Po tym co ostatnio zobaczyłem, to drugi AMWAY :D
1
xyz 2015-09-21 12:30:48
Pracujesz w Heinz czy Twoja opinia jest ot tak sobie wyssana z palca?
dj.Bobo 2015-10-07 18:52:24
Nie polecam.Zrobił się jeden wielki syf.
Produkt markowy ok. Różnice w cenach między marketami a detalem 1,5 - 2 zł.
Budżetu prawie nie ma. plany wyśrubowane na maxa.
Działalność : Brak socjalu, minimalny urlop, premii prawie wcale, jak zachorujesz czy masz wypadek to ci zus po 2 miesiącach 800 zł wyśle bo firma ci wszystko za ten okres zabiera.
Osobiście odradzam.
2
Lukas 2015-10-20 08:46:34
Jeżdzisz po sklepach, zbierasz zamówienia, robisz promocje, dodatkowe ekspozycje itp. - jak to PH. Całkiem nieźle zarobić to można było kilka lat temu a nie teraz. W obecnych czasach niestety lipa z zarobkami i to na WDG
3
Zainteresowany 2015-11-12 21:32:11
Jeśli można wiedzieć, jakie macie warunki, rozumię ze WDG wiec chodzi mi o warunki netto, jakie samochody, czy są budżety, ewentualnie czy z auta można korzystać do celów prywatnych.
Dziękuje za informacje.
Detch 2015 2015-11-13 00:19:35
Witam ta niby piękna i bardzo dobrze płacąca Korporacja to jedna wielka ściema, wykorzystują ludzi na maxa próbują szkłem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] otrzeć kilka lat temu miałem przedstawiciela na sklepie który miał narzędzia promocje i wymiany na dzień dzisiejszy przyjeżdza do mnie do mnie Pan x z którym się znamy już długo i mówi nic nic nie mam nic ci nie wymięnię z nowości nie ma próbek , ale za to zrobili z niego fotograra chodzi i wali foty po sklepie rozumię go musi robić z siebie idiotę bo z góry mu tak karzą , za wystawkę proponuje mi 50zł smiech , przychodzi coca cola i za tą samą wartość daje 100 i 15% rabatu to to ja rozumie , pozdrawiam władzę w Wawie .
4
Daria 2015-11-17 15:10:30
A co to Kraft Heinz ? Ktoś ich kupił ? Szukają sporo przedstawicieli.
Rozbawiony 2015-11-18 00:17:06
Co Ty za bzdury piszesz???? Kiedyś to była firma którą tworzyli ludzie a odkąd przyszli ludzie z firmy benckiser to jest amway...wyścig szczurów i tyle. Polityka jest taka...wywalić wszystkich którzy pracują długo i przyjąć młodych za połowę. Potem młodych wycisnąć jak cytrynę i wiadomo. Omijać szerokim łukiem!!!!
2
Zabawny 2015-11-18 23:54:51
Tu kolega rozbawiony ma rację w 100% ze to co się dzieje w tej firmie to jest chore i to bardzo ludzie im uciekają sami !!!
1
wiesniak 2015-11-23 20:52:23
Firmy komentować mi się nie chce ale chyba jesteś z głębokiej prowincji. :"rozumie" pieszemu rozumiem. 50 dych ci daje a i tak na myśl o tej kwocie pewnie z wrażenia aż się pocisz.
Ph pytania 2015-12-01 13:19:38
Jak wszędzie wywalanie żali w internecie. Krótka piłka jeśli jest ktoś w stanie odpowiedzieć na pytania pt;
Ile podstawy?
Ile premii, czy premia jest realna?
Czym się jeździ?
Dzienny czas pracy realny?
Umowa na czas określony czy nieokreślony?
Pozdrawiam i liczę na rzetelną odpowiedź.
Pozdrawiam

PS: Pytania dotyczą pracy na stanowisku ph.
Lucjan 2015-12-06 12:36:46
Jakie wywalanie żali? Sama prawda i tyle.
Ile podstawy - nowi ok 4500 (odliczyc od tego trzeba koszty ZUS, paliwo (ok800), wynajem samochodu (ok400). Przeglądy samochodu i jego naprawy we własnym zakresie.
Premia - legendy głoszą, że kiedyś były spore i do wyrobienia. Obecnie niektórzy dostają ok 400zł/kwartał
Samochód - Peugeot Partner
Czas realny - masz GPS więc ok 8h
Umowa - świadczenie usług na WDG

PS. - jakbyś przeczytał cały temat to znalazłbyś odpowiedzi na te pytania
1
kapi1441 2015-12-09 16:54:18
witaam

Jaak sie pracuje w Heinz Zachodniopomorskie ??? Jakie zarobki jakie kierownictwo ? Jakimi autami jeździ PH ? Ile zarabiają ?
2
kapi1441 2015-12-09 16:55:21
witaam

Jaak sie pracuje w Heinz Zachodniopomorskie ??? Jakie zarobki jakie kierownictwo ? Jakimi autami jeździ PH ? Ile zarabiają ?
1
figot 2015-12-12 19:25:08
Nawet Ci sie jednego postu wyżej nie chce przeczytać? @Lucjan wszystko napisał
hary 2015-12-23 16:52:24
jak duza rotacja na stanowiskach ph czy regionalnego kierownika jest w firmie ? są osoby które pracują przez kilka lat ?
hary 2015-12-23 16:52:26
jak duza rotacja na stanowiskach ph czy regionalnego kierownika jest w firmie ? są osoby które pracują przez kilka lat ?
... 2016-01-01 18:09:45
Czy po połączeniu z Kraftem zmieniły się warunki? Czy nadal to WDG oraz reszta tak jak to opisał Lucjan? Bo 4500 minus koszty działalności i utrzymania samochodu to szału nie robi.
Wszystkiego dobrego dla przyszłych pracowników 2016-01-07 06:07:46
Firma - jako podmiot jest niezaprzeczalnym liderem. Produkty są wysokiej jakości i jako firma będzie istnieć pytanie tylko jak długo w strukturze kraftheinz czy sprzedadzą ja za kilka miesięcy lub lat. Organizacja to nie tylko produkty fabryka ale przede wszystkim ludzie i oni tworzą "FIRME" ale tak jak najlepszy i najszybszy samochód świata sam nie zostanie zwycięzca żadnego wyścigu tak i ta firma z takimi kapitanem na górze nie dopłynie jako mistrz do mety. Celem tych ludzi jest całkowita wymiana składu - założenie jest proste wszyscy są złodziejami(każdy mierzy swoją miara)jak zdążą ty wszystkich wymienią. Ogólnie polecam prace w firmie - ponieważ pojawiła się perspektywa wymiany tzw. góry widać że powoli tracą władze - do tej pory to oni zwalniali i mieli ostateczną władze.Ostania sytuacja się zmieniła decyduje Pan GH szef na Europe o czym przekonali się pracownicy w grudniu. Szkoda tylko szefa Pana R widać ze to człowiek który ma pomysł na to wszystko ale i sporą charyzmę nie wiedzieć tylko czemu pozwala na siebie krzyczeć swojej podległej koleżance(jak w "sex misji" światło w podłodze kobieta mnie bije). Ludzie pracują w biurze w warszawie po 2 tygodnie. Starzy pracownicy którzy nie znaleźli jeszcze alternatywy albo siedzą po cichu albo uciekają na chorobowe
Podsumowując:
1.Płaca ph teoretycznie przyzwoita ale jak zachorujesz to masz zostajesz bez środków do życia.
2.Pracownikiem nigdy nie będziesz.
3.Koszty naprawy samochodu leża po twojej stronie jaki serwisy ( jak po gwarancja padnie silnik i naprawa wyniesie 10 tys to koszt ph - jedynym miejscem naprawy jest aso peugeota.
4.Fv samemu nie wystawisz załącza nawigatora który sam generuje fv. z których płatnościami notorycznie się spóźniają a w konsekwencji nie płacąc zusu w terminie wypadasz z chorobowego.
5.Nie dostaniesz nawet firmowej skrzynki pocztowej
6.Musisz podpisać weksel inblanco( podpisać musi też małżonek) warunek odebrania samochodu.
7.Plan sprzedażowe nierealne do wykonania plany kwartalne przedstawiane są na koniec kwartału wiec nigdy nie wiesz co cię czeka.
8.Gps - przy własnej działalności absurd.
9.Niemal do złudzenia przypominający faszystowskie pozdrowienie gest prawa ręka i okrzyk go to grow Heinz - uwłaczające resztka godności wykrzykiwane na spotkaniach rocznych sporo osób nagrało to telefonami.
To co pisze można uznać za stek bzdur. Podpisując umowę zapytaj te tematy przekonasz się sam.
2
B. 2016-01-08 17:01:05
Czyli, przy założeniu że te 4500 podstawy to kwota netto, po odliczeniu ZUS (pełnego), dochodowego, paliwa i dzierżawy auta wychodzi około 2500 netto? Oczywiście nie licząc przeglądów i napraw.
widz 2016-01-12 19:44:25
co rozumiesz przez perspektywe zmiany na górze ? kto jest zagrożony i co się wydarzyło w grudniu z udziałem głównego szefa?
/// 2016-02-11 22:29:36
Interesuje mnie ten weksel in blanco. Heinz chyba ubezpiecza samochody przedstawicieli? Pieniędzy też chyba nie zbieracie? To po co są te weksle?
kroki 2016-03-13 19:08:46
Ciekawe dlaczego pomimo tak dobrych zarobków pojawia się tyle ogłoszeń o wolnych miejscach pracy?
1
Jonasz 2016-03-29 17:09:56
@janek:
"Wymagają tylko roku doświadczenia oraz wyższego wykształcenia" - tyle wymagają ile są w stanie zapłacić
Ptasiu 2016-03-30 16:10:11
Nawet jak sa ogłoszenia to i tak nikogo nie przyjmuja. Pic na wode, taka proba straszenia ludzi ze znajda kogos na ich miejsce. Na wielu rejonach od dawna cyklicznie pojawiaja sie ogloszenia a nikogo nowego nie ma.
Huraaaa 2016-03-31 22:19:10
Dzisiaj wywalili dyrektora Heinz Polska Krzyża
Może i Nitkę też w końcu zwolnią I Heinz wróci do normalności i stanie się firmą taka jak była kiedyś
luzak 2016-04-01 00:22:30
Buhaha....tak wroca i tak jak kiedys bedziesz bral premie za opieprzanie sie.....bo przeciez to byly czasy...czy sie stoi czy sie lezy 1000 sie nalezy......dorosnij albo idz do laryngologa bo do tego od glowy to juz za późno. ...
dawny 2016-04-03 13:38:36
A czy robiący czystki na zachodzie Polski też został usunięty?
huraa 2016-04-06 13:33:00
luzak ja nie pracuje już w tym barłogu od 1,5 roku a ty jak widz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie masz alternatywy tobie lekarz potrzebny
Erka 2016-04-07 21:10:28
Zgadzam się!!!!Nie wiem z czm a może i wiem ale się zgadzam.
2
Erka 2016-04-07 21:38:58
Co za kocopoły [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowałem 14 lat z dobrymi wynikami i potraktowano mnie jak śmiecia. Następny, który poprawnie politycznie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale nie bój, nie bój i Ciebie dopadnie.Nie ma niezatapialny.
1
Anna 2016-04-13 20:11:00
Nie do końca. Jest jeszcze coś takiego jak podatek dochodowy. Jak weźmiesz na rękę 1800 zł to będzie dobrze.
Puszek 2016-04-24 12:10:59
i trzeba sobie jeszcze kasę odkładać na przeglądy samochodu i nie-daj-boże naprawy, wymiana opon 2x w roku (no ok, opony dadzą)
Bubu 2016-05-13 11:13:51
I znowu zwolnienia w Heinzu na stanowiskach PH. Odmładzają kadrę
1
Relik 2016-05-22 11:04:32
Po 10 latach pracy dostałem kopa w tyłek - bez podania przyczyny. W sumie jaką by mieli podać? Że plany robione, że wstawki zawsze na ponad 100%? Ech, przynajmniej będzie motywacja do szukania czegoś innego. W moim przypadku to była już zasiedziałość w firmie. Mimo że coraz gorzej się działo, coraz mniej pięniedzy wpływało na konto, człowiekowi nie chciało się szukać niczego innego.
Zgadzam się z poprzednikami, kilka lat temu było w tej firmie całkiem inazej, od czasu wykupienia firmy przez Pana Buffeta była równia pochyła w dół, z roku na rok pod coraz większym kątem.
Czy mogę polecić tą firmę? No cóż, na przetrzymanie jak najbardziej, ale jeśli ktoś ma pracę, to trzymać się z daleka. Ja jeszcze pracowałem na wypracowanych podstawach płacowych, nowi dostają śmieszne pensje.
Dzięki Heinz za lata 2004-2011. Od 2011 wszystko się posypało.
3
Anka 2016-07-29 10:12:23
witam.
A jak płacą na stanowisku administracyjnym? , na jakimś portalu widziałam ogłoszenie ..zastanawiam się czy nie wysłać cv , chociaż do pracy miałabym daleko i musi się opłacać dojeżdżać bo jestem z Rawicza.
Maleńka 2016-10-10 16:44:44
Na wyższych szczeblach zauważalne "kolesiostwo". Kierownik nie musi się nadawać, ważne że znajomy...
1
sdfvb 2016-10-10 18:26:47
już tych ofert pracy niestety nie ma i to już od dawna możliwe że jeszcze się coś pojawi po prostu ..
Zostaw swoją opinię o HJ Heinz Polska S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HJ Heinz Polska S.A.