Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Coca Cola HBC

zdjecie uzytkownika
kiler - 2014-02-20 18:35:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak już wiemy nasi "Szanowni managerowie, STL-owie i inni tym podobni" odwiedzają to forum. Wobec tego sugeruję Wam głębokie przeanalizowanie wpisu "pracownika z dn. 18.02.2014", zachęcam do lektury i ogarnięcia się.
Naszej grupie w szczególny sposób przypadł do gustu projekt OMEGA, a szczególnie zapis mówiący o tym, że klient kredytowy, który zablokuje się dwa razy straci kredyt. Oczywiście, że płynność finansowa firmy jest ważna ale w ten sposób sami wyeliminujemy połowę swoich kredytowych klientów. Naszym zdaniem projekt dobry ale w żaden sposób nie dostosowany do polskich realiów, w których nawet sieci tj. np. Dino, Aligator, Eko itp. mają problemy z terminowym regulowaniem należności. Ale cóż skoro spadek volumenu o ok. 20% jest wliczony w ryzyko tego projektu to trudno z systemem przecież nie wygramy.
zdjecie uzytkownika
andrzej69 - 2014-02-28 23:08:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak narzekacie a kolumpel.mi sie pochwalil ze w grudniu wyciagna 5k na reke. Wiadomo cos za cos...
zdjecie uzytkownika
ghsjdghskdgv - 2014-03-01 09:26:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [andrzej69 - 2014-02-28 23:08:45]:
nie słuchaj "KOLUMPLA" bo ściemnia. Max 20% ponad plan - wszystko w temacie
zdjecie uzytkownika
m - 2014-03-01 17:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odp: na yes z 26-01 jak masz problemy z kasą to pisz o zapomogę z FŚS. A co do pożyczki to DOPYTAJ!!!.
zdjecie uzytkownika
m - 2014-03-01 17:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
5000 brutto czy netto... razem z bonami na święta i samplingami, red-em ... i innymi cudami... nie wnikam ale może kolega się podzieli skąd 5 z przodu w przelewie... czekam
zdjecie uzytkownika
gdynia1 - 2014-03-03 21:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
u nas w Gdyni to nawet targety ktore dostajemy o( usunięte przez administratora ) czemu trzeba pokazać że paramrtry robimy i dupe mam chronioną bo volumen leci.Panie dyrektorze i zarządzie za te parametry nie mamy płacone a za volumen TAK ( tylko nie mówcie że ma to wpływ na RED-a jest już oklepane ).I co my na to zawsze mówili parametry robimy volumen przyjdzie a tu ani widu ani słychu a pensja w GDYNI średnio 2800 do 4400 trochę brakuje- liczymy na J.B. że znajdzie rozwiązanie na ten problem.PS Nie pytaj nas więcej jakie mamy rozwiązanie na problemy BO JAK BYŚMY JE MIELI TO NIEZWRACALIBYŚMY SIĘ DO KADRY MENADŻERSKIEJ Z TYM PROBLEMEM
zdjecie uzytkownika
dobry duch - 2014-03-06 15:59:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Radze uwazac na obecny system monitoringu w samochodach, stl-owie czy przelozeni 2-3 stopnia widza pojazdy 24h na dobę, nie wazne ze jestes po pracy czy na urlopie nawet weeknedy widza. Co wiecej widza na mapach gdzie jestes dokladnie, czy stoisz czy jedziesz, z jaks predkoscia. Dosłownie inwigilacja pelna bo inaczej tego nie mozna nazwac! Ciekawe co na to nasze zwiazki bo w godzinach pracy to i owszem moga nas kontrolowac ale po pracy to juz jest naruszenie powazne naszych praw pracownika.
zdjecie uzytkownika
gdynia1 - 2014-03-06 16:37:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do Pana Dyrektora w Gdyni

Panie Dyrektorze, poprosimy o to jeśli się Pan musi z nami kontaktować telefonicznie bądź poprzez smsy niech to jest w godzinach pracy czyli do godz. 15.30 bo do tej godziny pracujemy. Nie chcemy aby smsy przychodziły tak jak to jest do tej pory czyli w godzinach od 16 nawet do 22. Prosimy o uszanowanie naszego wolnego czasu, który poświęcamy rodzinom, dziękujemy za zastosowanie się do prośby
zdjecie uzytkownika
MAT - 2014-03-06 19:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam może ktoś powiedzieć coś odnośnie pracy jako ph? dają umowe o pracę czy umowa firma-firma, jakie zarobki i czy warto sie starać o tą robotę. Obecnie pracuję jako PH w firmie prądowej.
zdjecie uzytkownika
yyy - 2014-03-06 20:08:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MAT - 2014-03-06 19:07:37]:
Jeśli w fimie prądowej placa ci tylko od zdobytego klienta to na twoim miejscu i tak być poszedł do cc pomimo tego ze jest straszna lipa to wytrzymasz rok i nabierzesz doświadczenia dzięki czemu będziesz mogl potem znalesc normalna robote.

Jeśli będziesz zatrudniony jako pracownik (umowa zazwyczaj na pare miesięcy ) cc to będziesz miał jakies 1700pln netto podstawy i jak uda ci się oszukać ankietera RED to dojdzie ci jeszcze 400netto. Premie za volumen i IC pack nie sadze zebys zrobil wiec to wszystko. Z plusow to jest to ze kasa wpływa na czas i to wszystko reszta to minusy, poczytaj pare stron wstecz
Jeśli przez agencje to bodajże 2200 jest na reke.
zdjecie uzytkownika
ffffff - 2014-03-06 22:06:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz raczej wszystkich zatrudniaja tylko przez agencje, przedstawicieli juz też z agencji
zdjecie uzytkownika
coca cola - 2014-03-07 19:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego yyy nie oszukuj REDa tylko wez sie do roboty i wypełniaj ankiety pisząc prawde wtedy red sam sie zalicza, a jezeji nie masz czasu na policzenie sku to o czym my tutaj rozmawiamy.
zdjecie uzytkownika
north - 2014-03-07 20:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [coca cola - 2014-03-07 19:25:16]:
Posłuchaj sam siebie!!! Wprowadź dodatkowe SKU na półki sklepowe, opróżnij naszą lodówkę z połowy asortymentu i dodatkowo umieść go na półkach sklepowych.
Daj mi sklepy sieciowe w z którymi mamy podpisany kontrakt i wszystko jasne!!!
Będzie pełne SKU, będzie standard i będzie RED, potem kilka wrzutek z pomocą dyrektora i zrobi się i budżet.
Niestety w lokacji na 30 handlowców są 4 osoby które mają taki układ.
Za takie firmy jak Coca Cola już dawno powinien się zabrać Polski rząd tak jak za zagraniczne sieci, które zniszczyły Polski handel i dalej go niszczą. Jeszcze Cię pocieszę bo jak tak dalej będzie to pójdziesz do pracy do takiej sieci na kasę albo do wykładania towaru na półki:):)
zdjecie uzytkownika
coca cola - 2014-03-07 20:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego moze i masz troche racji z tymi sieciami ale jezeli piszecie o red-ie to nie jest tak cieżko to zaliczyć na pozionie np. 50% bo ja sam z tym nie mam problemu ale coś działam na rynku ( gór nie przewracam ) ale jeżeli nikt nic nie robi na rynku nie dba o swój rynek nie walczy o swoje to do kogo macie pretensje, narzekając to każdy potrafi, panowie troche checi i naprawde to fajnie wygląda nasze regały są naprawde bardzo fajne i wiem po sobie jezeli pokarze go klientowi to sam go chce bo jest elegancki i wtapia sie w sklep a do tego fajnie sprzedaje. A wygląd lodówek świadczy o handlowcu jezeli dajesz klientowi nasz sprzet to wymagaj aby trzymał w nim porządek a jezeli nie dajesz sobie rady z tym to go zabierz lub sie zwolnij......
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-03-07 21:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
North...Bardzo Ci ten red nie pasuję widzę,
nikt nie wymaga od Ciebie cudów,masz mieć reda na poziomie 100%? A moze masz mieć tylko 50%? Za same materiały POP masz 10%-tak udział półkowy-w gazowanych -podkreślam tylko w gazowanych nie wyrobisz 1/3 półki?Jak nie to co robisz w tej firmie?Ceny-kolejne 10% -nie jesteś w stanie zapanować nad cenówkami?Co robisz w tej firmie,mógłbym tak długo,sam sobie resztę dopowiedz.
Nie musisz robić wszędzie ankiet,wystarczy w 80% sklepów w których masz ankietę a masz nie wszędzie-jak sam dobrze wiesz,czy jest dla Ciebie problemem pełny mercz choć raz na tydzień?Takimi małymi krokami budujesz reda więć albo zamiast tracić czas na narzekanie na forum zaplanuj sobie gdzie podniesiesz reda żeby wziąć łatwe 400PLN na ręke i wydać je na wódę w której utopisz smutki związane z redem...
zdjecie uzytkownika
north - 2014-03-08 10:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-03-07 21:51:26]:
xyz,z ciekawości pytam,z jakiej jesteś lokacji??Bo pewnie nie zdajesz sobie sprawy,ale są takie,w których handlowiec dzięki wspaniałym HGMM-om jest u pierwszego klienta około 10.00-10.30.I Ty się pytasz czy pełny merch raz w tygodniu jest problemem?To odpowiadam,tak-dla wielu jest!I to nie ze względu na brak chęci,ale ze względu na najzwyklejszy BRAK CZASU!No chyba,ze ktoś jest tak oddany firmie,ze z uśmiechem na twarzy będzie resetował lodówki po pracy,w swoim wolnym czasie.
zdjecie uzytkownika
north - 2014-03-08 17:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nie tak, że nie pasuje mi RED. Kiedy coś jest czarne to takie ma być, nie lubię jak ktoś wciska mi ciemnotę i pomimo iż wszyscy wiedzą, że obecny projekt jest do niczego to klaszczą i cieszą się że jest super. Tak jak napisałem wcześniej winna jest sama sobie Coca Cola i jej polityka cenowa wobec hiper i super marketów. Teraz ta polityka odbija się tej firmie wielką czkawką ponieważ sieci chcą coraz NIŻSZYCH CEN, a cały handel z ogromnymi sieciami tak się nakręcił, że firma nie ma już wyjścia i musi im dawać coraz korzystniejsze oferty. Stąd wzięła się trudna sytuacja która trwa od kilku lat, a my przedstawiciele przez nią cierpimy, przez politykę firmy, coraz większe oszczędności, zmiany systemu premiowego i zarobków. I nie mów mi, że nic nie robię!! Przecież wszyscy doskonale wiemy że ZDJĘCIA (wszystkiego!!!) wysyłane do firmy czy dyrekcji to jedna wielka ŚCIEMA!! Wystarczy pojechać na rynek i porozmawiać z właścicielami sklepów czy zgadzają się na te wszystkie pomysły/zmiany wprowadzane przez firmę CC, oni prawdę powiedzą że tak ALE TYLKO NA 5MIN DO ZROBIENIA ZDJĘCIA!!
Nie powiecie mi że ktoś kto ma pod sobą 100 sklepów wprowadza do systemu 200 zdjęć ekspozycji? To samo tyczy się idiotycznych standardów lodówkowych (są wprowadzane tylko do zrobienia zdjęcia)!!! Więc PYTAM: po co robimy jedną wielką ściemę kiedy rzeczywistość jest zupełnie inna, rynek i właściciele sklepów nie wyrażają na to zgody???
pozdrawiam
Bo mógłbym tak pisać i pisać, temat rzeka.
zdjecie uzytkownika
www - 2014-03-08 19:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [north - 2014-03-08 17:38:54]:
Kolego north masz zupełną racje w tej naszej firmie wiele rzeczy a prawie wszystkie robi się dla tabelek bo ktoś w Warszawie siedzi i to sprawdza tj. tylko tabelki a rzeczywistość jest zupełnie inna. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-03-09 17:30:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
North,tak jak wszyscy mam hgma co dziennie,ale odwiedziam w pierwszej kolejności klientów z angietą red,jeżeli czas pracy się kończy poprostu jadę do domu zostawiając kilku klientów,są dni gdzie mam mniej pracy-wtedy nadrabiam,lub dni kiedy po pół godziny od porannego spotkania jestem na trasie,ale przyznaję mam spadki w aktywnych klientach rok do roku.
Idąc dalej,nikt Ci nie każe naśladować złych praktyk i robić ściemy z fotkami nie rób 5 ściemnianych tylko jedną ale porządną i co do czasu to ten jeden "konkret" zajmie Ci tyle samo lub mniej czasu niż te 5 sciemnianych,sam sobie stwarzasz problemy.Gwarantuje Ci że jak będziesz tak robił to większość tabelek będzie ok...Więc weź się do roboty bo nadal twierdze że poza szukaniem wymówek nie robisz nic.
zdjecie uzytkownika
yyy - 2014-03-09 21:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-03-09 17:30:04]:
kolego pierdy opowiadasz. Nie ma sensu na tym forum przepychac sie jeden z drugim o racje, zawsze znajdzie sie ktos kto sadzi inaczej. Ludzie z firmy czytaj to i co ??? i nic. Jestem ciekaw jak wyszla ankieta ktora wypelnialismy w zeszlym roku i ktora miala byc wyslana do USA. Odpowiedz miala byc w marcu.

Wracajac do samej pracy to przed zmiana systemu premiowego zarabialem po 4-6 tys netto i naprawde zapier..... Od kiedy system sie zmienil i firma uszczuplila nasze zarobki to mam to wszystko w glebokim powazaniu. Nowe bzdetne standardy w lodowkach, zdjecia stojakow robie tylko pod zdjecie a dalej ustawiam po swojemu, a 50 pln za stojak na 3 miesiace to jest jakis zart. Na spotkaniach HGMM 30% to cos ciekawego a 70% to kolejne pierdy. 90% pomyslow to sie nawet kupy nie trzymaja ( ciagle zastanawiam sie z kolegami kto takie projekty wymysla i jak to kurna przechodzi w zarzadzie, widocznie oni nie maja pojecia jakie sa oczekiwania naszych klientow i jak rynek tradycyjny wyglada )
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-17
Żródło: pracuj.pl
Warszawa
(mazowieckie Zobacz lokalizację na mapie »)
Jesteśmy częścią grupy Coca-Cola Hellenic, jednego z największych na świecie rozlewców napojów. The Coca-Cola Company, działającego w 28 krajach i obsługującego ponad 560 mln konsumentów.Coca-Cola HBC Polska poszukuje kandydatów na stanowisko:Regionalny Lider HR dla Działu Handlowego Ref.N:HUM001407 Umowa na okres min. 6 miesięcy Miejsce pracy: Warszawa, obszar działania Polska północno-zachodnia Osoba na tym stanowisku ma za zadanie wspierać w
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-03-09 22:01:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A ja zastanawiam sie po co nam dyrektor sprzedazy,(usunięte przez administratora) wystarczyl by stl i dyrektor regionalny ktory by nadzorowal. Zamiast ciąć koszty na dole lepiej by zaczeli od gory - wieksze oszczednosci
zdjecie uzytkownika
yyyyyy - 2014-03-10 14:49:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xxx - 2014-03-09 22:01:58]:
Zgadzam sie z toba w 100 jak nie w 200 % stl i dyrektor na pol polski w zupelnosci wysyatczy rozdmuchane to wszysyko jak w polskiej adminisyracji. A wyplaty maja nie male. Po co to komu i juz kolega xxx znalazl nie male oszczednosci. Zamiast pomagac to wk.... ucho i ryja glowe.
zdjecie uzytkownika
ryba - 2014-03-10 15:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak widze ze mój ojciec ma wiecej emerytury niz ja wypłaty w coca coli to płakac mi się chce
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-03-15 21:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na początku roku w Wawie wypełnialiśmy "anonimowe ankiety" na temat naszych szefów i ocenialiśmy HGMM .
Okazało się, że ankieta tak źle wypadła , że musieliśmy ją zrobić jeszcze raz , ale oczywiście z ocenami wyższymi, żeby wypadło lepiej.
Poprzednie ankiety zostały zniszczone i wyrzucone do kosza.
To już jest szczyt bezczelności ze strony Depotów i Reginalnych.
Ankieta niby anonimowa, a tak naprawdę nad wszystkim czuwa Wielki Brat.

Pytanie , czy w innych depotach mieliście podobną sytuację.

zdjecie uzytkownika
abc - 2014-03-16 18:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2014-03-15 21:25:43]:
Tak kolego xyz w naszej lokacji też była taka ankieta, wypełniliśmy ją zgodnie z prawdą i teraz musimy jeżdzić codziennie na hgmm ponieważ ankieta wypadła zle.(usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coca Cola HBC
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x