brak logo

Coca-Cola

Warszawa

Opinie o Coca-Cola

Obserwator 2016-11-05 10:23:08
skąd masz informacje o zwolnieniu 11 osób? Zwolniono tylko 6 handlowców, a to tylko takich którym nie chciało się pracować. a do tego dostali dobre odprawy.
4
wiedzacy 2016-11-06 10:55:06
czlowieku nie siej paniki i zamętu , jak jesteś leniem to sie nie dziwie ze srasz w gacie
wlas 2016-11-06 12:34:02
W Łodzi 11 tras mniej. Zwolniono 6 pracowników CC, reszta to osoby zatrudnione przez agencję. Nie ma już tras KA, a IC jest o połowę mniej.
10
Ss 2016-11-06 15:50:32
Czyli KA pracuja teraz w FC? Jak sa podzielone trasy terytorialnie czyli np od ulicy takiej do takiej robicie wszystko czy tak jak do tej pory?
stefan 2016-11-11 22:49:57
jak Wam sie podoba akcja pod nazwą PANORAMA ?
ktoś kto to wymyślił to chyba cos wąchał - 12 ekspozycji w sklepie samoobsługowym to jakiś absurd
14
Astronom 2016-11-12 13:47:35
Autorski projekt nowego fieldowego z Katowic urzędującego w Warszawie - Grigorij Kuwalekczenko
6
111 2016-11-12 17:46:37
Może to nie absurd w sklepie co ma 1000m2 ale chore kiedy trzeba to zrobic w sklepie co ma 25m2
4
Bolo 2016-11-13 12:48:26
Ja mam wrażenie ze ktoś to wymyślił siedząc na kiblu, nic się nie klei , kazali wybierać z silverow a wszystko wymyślone na Goldy , brak regałów itd, brak Pos na superrette silver gdzie sam być 7 ekspozycji często na sklep wielkości 40 m2 , a jak zastosujesz Pos gold to 11, jakaś paranoja
9
Dobre 2016-11-19 12:33:10
Taki sukces jak i kropla o smaku .... A teraz płyną płyną hen daleko stad
5
zly 2016-11-19 12:44:36
z lokacji katowice to wiecej sie chorych ludzi wywodzi w polsce , smutne ze ztamtad wszyscy awansuja moment nawet nie majacy pojecia o czymkolwiek
2
ciekawy 2016-11-19 21:20:42
koledzy którzy testują nowy system premiowy napiszcie coś o nim, od przyszłego tygodnia rusza wymiana samochodów z największymi przebiegami
Jożin z bażin 2016-11-20 13:45:50
W Łodzi po wejściu indirect nadal funkcjonuje stary system.Podobno w nowym sytemie wyznacznikiem premii ma byc red index,ale w obecnej chwili szczegółów brak.
1
Yes 2016-11-20 15:51:43
Najpierw wymienia auta KA czyli na auta benzynowe. Jeśli chodzi o test nowej premii to za październik dostałem kase po staremu czyli total i IC pack, korzystniej mi wyszło.
1
pepsiarz 2016-11-21 04:45:57
W nowym systemie będzie brany pod uwagę T>R>V
RED Index, przy wyższej wartości niż założona w danym miesiącu dla Ciebie przez Twojego STL, zwiększy aktualna premie Za RED. Można zarobić do 200 PLN brutto więcej.
Do końca roku wymienia 50 egzemplarzy Toy Yar na Škoda
Będzie brany pod uwagę przede wszystkim przebieg >160k km.
RTM ze względu na panujący wszędzie chaos przesuwa sie o 2,3 m-ce. HQ sami nie wiedza dokładnie. To żywy twór.
Aktualnym największym priorytetem sa XMass.
3
Hitt 2016-11-23 20:00:50
W nowym systemie volumen zastapiony przez R a ic pack przez T. Do tego Red index progresywny do 20%. Ponadto premia kwartalna placona od 120 do 140% gdzie jeden % = 75 zeta. Nie ma bonusu za realizacje obu parametrow.
Franc Kafka 2016-11-24 22:01:30
Jak wam idzie w Łodzi? Napiszcie cos jak sie wam pracuje w nowym systemie. Napiszcie jakie sa plusy a jakie minusy. Cala Polska jest ciekawa waszych opini. Jestescie najlepsza lokacja w Polsce, dlatego jako pierwsi weszliscie w RTM. Dzielcie sie opiniami aby inni mogli choc mentalnie sie przygotowac na przejscie.
Wro 2016-11-29 16:34:33
We wro pojawiło się pare aut.
7
Aazik 2016-11-30 17:26:20
i jak te nowe auta??
Marcinek 2016-12-01 06:32:59
Z tego co mi wiadomo to w tym roku mieli wymienić 107 samochodów i to jest info od dziełu floty
ciekawy 2016-12-04 15:26:03
Pytanie do kolegów BD KA z Łodzi, czy w związku ze zmianą stanowiska mieliście możliwość wyboru pozostania w firmie na stanowisku BD FC lub odejścia z odpowiednią odprawą? jeśli była propozycja odprawy to ilu miesięczna? a jeśli nie to czy podstawa została taka sama? będę wdzięczny za info
1
Stary 2016-12-14 21:49:59
A z 80% ma problemy z językiem polskim
3
BD 2016-12-15 18:41:58
ludu , przy wizytacji pokazujecie na 40 metrach 15 ekspozycji , a potem to znika to co sie dziwicie ze maja w wawie takie pomysly !? kolejny pomysly niejakiej P. Ciurzynskiej po 24-36 sklepow na rok , w niektorych przypadkach pol trasy . W warszafce pogrzalo niesamowicie widze
3
bizu 2016-12-15 19:27:18
Ja bym powiedzial ze w niektorych przypadkach cala trasa z silverami....ale co o tym wie ktos kto widzi tylko tabelki
1
vvvvvvv 2016-12-16 22:39:20
PANORAMA 3 PUNKTY/MIESIĄC
powiem tak , w godzinach pracy się tego nie da zrobić
Jest teraz tyle tematów do ogarnięcia ze zadanie to staje sie nieosiągalne

robić to po godzinach?
No to będą musieli płacić za nadgodziny
7
Anty panorama 2016-12-17 10:01:25
Uważaj, bo Ci zapłacą !!!! :)))))
Wiesz, jak bedzie?
Powiedzą, że Kowalski z Wiśniewskim już oddali swoje punkty i tylko Ty odstajesz od zespołu. Wjadą Ci na ambicje i upokorzą przy reszcie chłopaków. Wtedy Ty potulnie oddasz wszystkie swoje punkty a frustracje przyniesiesz do domu
Tak będzie

Powodzenia w samotnej walce
17
László Bekefi 2016-12-23 01:39:22
Cześć wszystkim,


Czy dobrze mnie słychac?
.....
Sfokusujmy się na podsumowaniu pracy w CCHBC
Najpier w External- przez agencje 1750zł n podstawy
junior 2100 zł n podstawy
Senior 2700 n podstawy
To co daje praca w Coca-coli, że masz doświadczenie gdzie w FMCG nie znajdziesz indziej,
Praca nie raz po 12-(do ile dasz rade naraz), by zrobić POS, PANORAME, pomalowac trase na zielono,
z premią 4500 na ręke można zrobić,
RED index coraz wiekszy,
w indirect trzeba pilnowac volumenu, partnerów, dotarciówek,
multum rzeczy naraz, dochodza jeszcze teleklasy, lodówki, przeładowywanie samochodu
tras narazie nie będziemy redukować,
bo i tak duża rotacja, szacun dla osób po 10 lat pracujący,
ale przeszli by po takim gdzie indziej wiecej by dostali,
ogólnie tez troche pranie mózgu że u najlepiej,
w sumie to prawda, ale nie można robić założeń
ale jak by nie robić premi to jest 100 innych firm w tej branży gdzie można tyle samo, a przy,
1 telekonferencji a nie 4 dziennie.
Praca załatwiana po znajomości albo z czapy.
warto wytrzymać jak najdłuźej
Polecam
ale tylko jeśli ktoś wyznaczy sobie cel i bedzie starał sie go osiągnąc, bez straty w życiu czego innego,
samochody wymienimy spokojnie, przeciez wszedzie maja juz 5 dzrzwiowe,
pamiętam słowa kolegi jak malowaliśmy"zapierdol, ale ja lubie zapierdol'


P.S.
samplingu nie będzie w przyszłym roku a budźet 125%, 2 panoramy,


Z wyrazami przykrości
11
bizzib 2016-12-24 21:36:35
Bardzo ciekawe podsumowanie. A tak na marginesie CC nie jest już tą firmą, którą była jeszcze do "powiedzmy 2010 roku". Ostatnio to skostniały twór, mocno zakotwiczony w poprzedniej epoce z osobami tytułującymi się mianem "menagerów" niestety nie mającymi zielonego pojęcia o zarządzaniu.
Firma godna polecenia dla młodych bez doświadczenia - nieźle wygląda w CV ale dla osób szukających pracy na stałe, oczekujących szacunku do wykonywanej przez siebie pracy - zdecydowanie odradzam.
15
Ja 2016-12-27 21:54:35
Amen
1
fooze 2016-12-28 10:12:44
Witam. Pojawiło się ogłoszenie. "Przedstawiciel Handlowy - Kooperacja dla Coca-Cola "
Ogłoszenie z OLXa. Bez nr telefonu, adres podany jako Poznań-Rataje. Zatrudnienie przez zew firmę?
audytor 2016-12-31 08:21:35
Jak to wg prawa nie powinni?
cappy 2017-01-04 20:58:02
siema, jak teraz jest naliczana premia? czy tez volumen, ic pack, i ankiety Red?
pozdro
Ktos 2017-01-13 01:00:14
Witam, pytanie z innej beczki. Potrzebny mi kontakt do przedstawiciela handlowego okolice Grójec, Chynów, Warka. Od znajomej wiem że ten Pan ma na imię Adam. Potrzebuję namiar aby nawiązać współpracę.
Ktos 2017-01-13 01:00:43
Witam, pytanie z innej beczki. Potrzebny mi kontakt do przedstawiciela handlowego okolice Grójec, Chynów, Warka. Od znajomej wiem że ten Pan ma na imię Adam. Potrzebuję namiar aby nawiązać współpracę.
Ygyvtv 2017-01-14 21:44:35
Zadzwoń na infolinie Coca Coli to podadzą Ci kontakt do przedstawiciela
3
Misio Pysio 2017-01-16 17:45:53
Jak tam przygotowanie do RtM w całej Polsce?
RTM 2017-01-16 23:16:36
Zwolnią Cie dzień przed ;)
1
Natalia 2017-01-18 00:16:38
Mam informacje, że proces RTM przynosi nieoczekiwanie mizerne efekty w lokacji Łódź, a miesiąc styczeń jest bardzo słabym pod względem volumenu miesiącem dla całej Polski. W związku z czym RTM może się wydłużyć nawet i do końca roku. Co zatem z flotą która ledwo dyszy? Mam tu na myśli wymiane aut, ktora jest ściśle powiazana z procesem RTM?
1
Zdenerwowany 2017-01-18 08:17:55
W Q&A była informacja, że wymiana aut potrwa do przełomu 2018/2019, więc nie stresuj się. Trochę to potrwa.
Mrozu 2017-01-18 09:55:03
Takiej możliwości nie ma,do tego czasu większość aut miałaby przebiego rzędu 300 tyś.
munio 2017-01-18 14:01:12
nie wszystkie auta maja juz po 180 tys przebiegu, znam osoby co maja po 3 latach 50 tys i przez rok nie zrobia wiecej jak 15 tys wiec kolega powyzej ma racje
Maślak 2017-01-18 17:52:31
Mnie zastanawia skąd to parcie na nowe samochody.Co dostajecie?Auta gorszej klasy (skoda nigdy nie będzie toyotą),mniejsze (kto siedział w skodzie to wie),brzydsze(ok,tu każdy ma swój gust),w gazie (ok,mniejsze opłaty za prywatne kilometry,ale częste tankowania).A że 5-cio osobowe?Składanie siedzeń szybko wyjdzie Wam bokiem.A tego,że firma nie zakupiła kombi to już komentować nie trzeba.
5
mgr 2017-01-18 18:29:53
Maślak - dziś moj kierownik opowiadał nam bajki w podobnym tonie. Jak zadzwonił telefon i ktos mu tak sie domyślam zakomunikowal ze dostanie auto zastepcze standard nizej od golfa ktorego oddal na serwis to malo nie spadl z krzesla. Mial tak zepsuty dzien ze nie mozna z nim bylo nawet rozmawiac.
1
Tomek 2017-01-18 19:02:22
Witam , mam pytanie dostałem propozycję złożenia CV do Coca Coli ( jestem osobą z polecenia ) może ktoś miał taką sytuację tzn po jakim czasie można spodziewać się kontaktu ?
Zdenerwowany 2017-01-19 19:25:08
Skąd parcie na wymianę aut? 1. Obiecano 2. Ze względu na bezpieczeństwo (wiele aut to trupy) 3. Wszystkie firmy mają już 5osobowe, nawet małe hurtownia 4. Złożenie siedzeń to dwie minuty roboty, a lepiej mieć 5osobowe auto, a nie kosiarkę.
Maślak 2017-01-19 21:37:37
Fabia to rzeczywiście super bezpieczne auto..Zgadza się,małe hurtownie mają Fabie i tym podobne.Firmy większe lub największe jeżdżą autami innej klasy.Z siedzeniami w sumie racja,jak je raz rozłożysz po odbiorze i załadujesz materiałami to złożysz je przy kolejnej wymianie floty :):) Ale ok,nie będzie kosiarek,będą pięcioosobowe kosiarki :)
9
do Maślaka 2017-01-23 11:44:44
Maślak trzy pytania mam. 1. Czy ty jesteś naprawdę głupi? 2. Czy ty starasz się pokazać jaki jesteś elokwentny, (pamiętaj, że osiągasz efekt odwrotny)? 3. Czy ty jesteś STLem (to by tłumaczyło całą głupią mądrość w tobie)? Myśle, że nie odpowiesz szczerze na te pytania, ponieważ nie masz w sobie tyle odwagi. Jest jeszcze 4 opcja, nie jesteś pracownikiem CC, ale wówczas wypowiadanie się w powyższym wątku czyni z ciebie kretyna do potęgi.
wiksiarz 2017-01-23 18:28:22
Ale czego się dziwisz, że volumen poleciał skoro na najlepiej rotującą pojemność 2,25 ustanowiono zaporową cenę. Jak do ceny zakupu doliczysz vat to często po tej cenie Pepsi lata na półce.
A jak tam RTM? U nas gadają o wielkim sukcesie, Łódź ponoć na plusie, a na forum piszą na odwrót. Komu wierzyć?
rufi 2017-01-23 20:09:51
Cola nigdy sie nie przyzna do porażki, co by głupiego nie wymyślili i tak powiedzą że to sukces, a później po cichu wycofają się z programu....a jak u was z "mądrym" pomysłem na temat panoramy?
wiksiarz 2017-01-23 20:50:44
nie ma wystarczającej ilości sprzętu, na sklepach wszystko się rozjeżdża nie mówiąc o tym, że chyba żadna lokacja nie wykonała odpowiedniej ilości panoram. bądźmy szczerzy, za frajer żaden sklep nie da sobie wstawić 7-11 ekspozycji. wszystkie firmy płacą obecnie za miejsca ekspozycyjne, ktoś kto to wymyślił powinien obudzić się z letargu, bo mamy 2017 i realia rynku wyglądają trochę inaczej, niż 10 lat temu.

czy może ktoś potwierdzić z lokacji łódzkiej, że po wejściu w rtm nadal rozliczają ich z volumenu?
rufi 2017-01-23 21:26:16
No sprzętu nie ma...masz rację że inni płacą za każdą nawet skrzyneczkę, tylko my mamy robić na piękne oczy.....kazał bym temu co to wymyślił iść i zrobić choć jedną panoramę, pewnie by się zwolnił z roboty za durne pomysły...Sklepy o powierzchni kiosku ruchu a ja mam pani kazać wstawiać niezliczone ilości expozycji...ileż można nim ludzie nas wyrzucą ze sklepu całkiem, już i tak ich wkurzamy cenami
Zostaw swoją opinię o Coca-Cola - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coca-Cola