logo Coca-Cola

Coca-Cola

Warszawa

Opinie o Coca-Cola

mt 2017-03-11 11:54
Malowanie zawsze było i bedzie dalej. Nikt tego nie zmieni, chyba ze bedziemy mieli odwage mowic do zarzadu " wasze promocje nie dzialaja, tego sie nieda a tamto to zapomnijcie... itd. " Ale nie sadze ze ktos kto chce pracowac tak powie.
1
anonim 2017-03-11 11:58
Czytam te Wasze opinie i zastanawiam się nad jednym: czy macie wytatuowane CC pod pachą?? kto albo co Was tam trzyma? praca ciężka, kasa słaba, przełożeni do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po co tam pracujecie?!!! przestańcie wypisywać te żale i znajdźcie lepszą robotę!!
PS. ja jakiś czas temu postanowiłem kontynuować karierę poza organizacją i nie żałuję..uwierzcie że można żyć i pracować normalnie :)
5
Jożin z Bażin 2017-03-11 13:18
Ale na goworka wciąż wchodzisz,widzisz do jakich zmian w mózgu praca tutaj doprowadza :):):)
Grrr 2017-03-11 14:19
Tu nie chodzi o zmiany w mozgu. Wszyscy, ktorzy odeszli z hbc po prostu lubia patrzec ja ta badziewna firma idzie pod wode:) ot takie hobby i trzymanie kciukow za rychly upadek tej organizacji.
6
llepsi pija pepsi 2017-03-12 09:04
racja w 100%. nawet jeśli zostales zwoilniony to masz ten sentyment żeby spojrzeć jak ida na DNO.
2
Robot 2017-03-13 06:59
Realia w Poznaniu są takie,że szefunio już od dawna lata po marketach budowlanych i skupuje zieloną farbę. Przecież nikt się nie podłoży. Będziemy zap... i latać powyżej lamperii, i oczywiście, i tak będzie źle.
1
Iwona 2017-03-13 11:16
Chętnie również usłyszymy więcej na temat tego co lubicie w pracy w Coca-Cola. Jakie są plusy pracy w firmie?
2
Grrr 2017-03-13 16:19
Iwona?! Twoje pytanie odebralem jako niesmaczny zart...
3
zachariasz 2017-03-13 21:39
Jak możecie pracować f CocaColi skoro praca tu to same minusy? Po co tu pracujecie?
Vkolumna 2017-03-14 08:53
Same baby. Siedzą i płaczą, że im źle. A najlepsze to są komentarze typu "firma idzie na dno" , "tonący statek". Nie wytrzymam :) Coca-Cola idzie na dno....hahahaha
Iwona 2017-03-14 10:57
@Vkolumna a Ty jesteś pracownikiem Coca-Cola? Chętnie poznamy również Twoją opinię.
1
czerwony 2017-03-14 16:52
Coca-Cola nie idzie na dno i pewnie prędko jako firma - brand nie pójdzie. Ale piszemy na portalu, gdzie oceniamy ją jako pracodawcę i akurat ta ocena z miesiąca na miesiąc leci na łeb na szyję. Coroczna jesienna ankieta zaangażowania w dziale sprzedaży pewnie to potwierdzi, jeśli oczywiście do jesieni będą tu jakieś struktury sprzedażowe, bo na razie wygląda na to, że plan pana Grzegorza K. jest raczej taki żeby rozbudowywać aparat biurokratyczny, a pierwszą linię strzału - handlowców kasować. Ludzie w biurach będą kręcić raporty z miliona priorytetów (bo każdy dział, a nawet każdy szczebel w dziale ma inny priorytet i z czego innego jest rozliczany), tylko ciekawe czy będzie kogo tam na dole z tego rozliczać.
Myślę, że decydenci z góry to zadaniowcy - dostali od Coca-Coli matki zadanie, że mają zrobić w Polsce określone oszczędności. I zrobią, bez względu na koszty (ludzkie również). Potem w glorii sukcesu i chwały pójdą do innej firmy żeby "robić sukces". A tu po nich zostaną zgliszcza.
14
Głos z południa 2017-03-15 18:24
Pozwólcie ze i ja coś powiem. W pełni się zgadzam z opinią powyżej. Tak zbitego działu sprzedaży z takim brakiem motywacji do pracy nigdy nie widziałem. Sam nieraz mam problemy i z trudnością się powstrzymuje aby przypadkiem nie uszkodzić jakiegoś wylizanego stl-ka, albo trenera lalusia w wypucowanych półbucikach wypachnionego ze świeżutkiego golfika mającego czas na śniadanko, drugie śniadanko, trzecie śniadanko i pytania w stylu jaki masz pomysł na ten punkt? Ile potrzebujesz czasu? Co zrobiłeś z tym? Hipokryzja ludzi zasiadających w strukturach kierowniczych naszej firmy osiągnęła apogeum. To już THE-END normalności. Teraz zaczyna się sezon na to
kto lepiej i szybciej doniesie na kolegę, który się buntuje i przeciwstawia takiemu traktowaniu bo przecież nadrzędnym celem każdej korporacji jest obstawienie się lojalnymi tepakami a ludzi którzy się buntują odrzucić pomimo tego ze tylko oni dostarczają wynik i budują dobra opinie Coca Coli HBC.
11
Evitka 2017-03-15 20:43
Iwonka,co Ty sądzisz o mojej opinii?
1
NIEZADOWOLONY :( 2017-03-15 22:22
W Łodzi od tygodnia już malowanie Trawy jest. Depot nawet MIT zrobił bo po RTM same badziewiaste punkty zostały i oprócz punktów Byłego już zespołu KA nie byłoby co pokazać tym Bufonom. Dziś był Górski w Piątek będzie Kuwałek - ogólnie nie ma nikt odwagi pokazać prawdziwej rzeczywistości tylko zakłamany obraz teoretycznie zarąbistego rynku.
5
Rtm to przyszłość 2017-03-15 22:51
No przecież RTM to musi być sukces. Panorama tez nie moze wypasc zle...
a potem pan GK siedzi i wymysla zajefajne pomysły bo wszystko na rynku wchodzi jak w masło.
6
Iwona 2017-03-16 09:23
@NIEZADOWOLONY :( co rozumiesz przez malowanie trawy? Rozumiem, że obecnie w firmie trwają kontrole/wizytacje?
Adam Małysz 2017-03-16 18:31
W Szczecinie bywają przypadki punktów na poziomie... 2%. Masa śmietników ze wskażnikiem RI nie przekraczającym kilkunastu %. RI leci na łeb, na szyję praktycznie na każdej trasie. Mało tego, na wielu z tych punktów nie ma możliwości rozwoju. Dramat.
4
Grrr 2017-03-16 19:05
NIEZADOWOLONY ma na myśli to samo co robili polscy towarzysze w PRL jak przyjeżdżał stalin w odwiedziny... Trzeba było przygotować wszystko na tip-top za wszelką cenę (żebrając na kolanach u detalistów) na 2-3 dni...
Jednym słowem zamiast pokazać jaka jest prawda (czyli to co napisał Adam Małysz) to trzeba wszystko odpicować bo elita polskiego manegementu z HBC boi się o swoje stołki... Wolą przerysować rzeczywistość na 3 dni żeby tylko dostać "uścisk prezesa", a potem my musimy wszystko sprzątać bo detaliści mają dosyć naszych pomysłów... A to wiąże się z nadgodzinami (za darmo - bo przecież nie ma płatnych nadgodzin), stresem, i upokorzeniem przed właścicielami sklepów, którzy ze zwykłej ludzkiej życzliwości pozwalają nam na ten cyrk...
6
śledziki i sardynki 2017-03-16 20:07
Nowy system premiowy jest ciekawy. I na tym koniec. Po RTMie zostaną wam przekazane do obsługi punkty śmieciowe ktore obecnie maja redindex na poziomie 2%, 15%, 30%. Bedziecie miec pare dni czasu gdzie wystarczy robic tylko ankiety aby reda zaliczyc. Jak okres ochronny sie skonczy a wy nie wyciagniecie smietników na poziom targerów to po was i zapomnijcie o redzie progresywnym. Do hurtu firma oddaje celowo zrobione punkty z wysokim redem i po panoramie, wam natomiast zostawia smietniki jak to ma miejsce u nas w Szczecinie. System rewelacyjnie sprzedany. Firma nawet nie posłużyła sie kłamstwem, bo nowy system premiowy jest korzystny tylko ze w nowym systemie premiowym MAXA z premia kwartalną bedzie mogl zrobic na śmietnikach tylko Chuck Norris. Spojrzcie sobie na wyniki reada łodzi. Wyniki reda w Szczecinie celowo nie widnieja w raporcie aby nie demotywować lokacji szczecin bo demotywacja jest juz i tak spora.
7
Zdenerwowany 2017-03-16 20:47
Jak to się ma do bazy weryfikacyjnej , która jest oddawana przed RtM w każdej lokacji?
Wrzucają inne punkty niż te ustalone w bazie?
Md 2017-03-20 20:10
Jak cie drazni to mu wyplac w zeby. Pamietam że pare lat temu chlopak z Lublina oklepal twarz STLowi
2
Żona 2017-03-20 22:30
Jutro wielki dzień dla Kielc i Radomia No i Lublina . Mają być zwolnienia , połowa ludzi wykonuje modły żeby na nich padło
3
tez czekam na odprawe. 2017-03-21 18:34
a z czego wynikaja zwolnienia? czyzby RTM?
OMG 2017-03-21 19:09
Heja. Wiecie ile można zarobić w biurze jako asystent sprzedaży? Czy jest to godziwe wynagrodzenie?
Uuuu 2017-03-22 00:06
1300
1
Rtmowiec 2017-03-22 16:05
Okres ochronny nie wszystkich bedzie dotyczył , SCM stwierdził ze z nowym systemem premiowym i RTM jednocześnie nie ma okresu ochronnego
Miecio 2017-03-23 17:08
A co z samochodami? Wymieniają gdzieś,bo jakoś ucichło,a yariski zaczynają się sypać..
masełko 2017-03-23 17:29
juz od dawna wymieniają.
Jontek 2017-03-23 19:15
A gdzie tak niby wymieniają,bo trąbione o tym było chyba ponad rok temu,a ph,ktorym wymieniono auta można policzyć na palcach jednej ręki.
1
masełko 2017-03-23 19:24
samochodów jest sporo do wymiany. narazie idą te które mają ponad 150 - 180 tys km. Później reszta pewnie powoli. Z tego co widzę to trzeba teraz jeździć do Warszawy zeby odebrać samochód.
1
Stefan 2017-03-23 20:17
Tam gdzie był RTM to bez gadania powinni odrazu wymienić auta na nowe, yarisy maja już po 4lata, ale co tam ....... będziemy jeździć piąty rok pewnie
Lp 2017-03-23 23:12
Obowiązujące przepisy pozwalają wydłużyć leasing nawet do 60 miesięcy jeśli auto ma mniej niż 180 tys. Km. Tak długi okres kredytowania wpływa korzystnie na wysokość raty. Nie ma się co dziwić ze firma szukając oszczędności decyduje się na wydłużanie tego okresu, a auto to tylko narzędzie do pracy.
1
pozdrawiam HRy ide się Posilić:):) 2017-03-23 23:25
"Jestem z Białegostoku zarządzam Ełkiem" - gość jedździ po lokacjach i przekonuje ze nowy system premiowy bedzie dla nas korzystniejszy. A jak zadzwoniłem do ziomkow z Bialego to powiedzieli ze moze z trzy cztery osoby przytuliły jakakolwiek premie w nowym systemie. Czy mozecie ludzie z Bialego czy Wrocka napisać jak jest naprawde z tym nowym systemem premiowym. Bo jak widze takich podstawianych przez firme karierowiczy to zbiera mnie na wyjazd do Londynu.
Aaaaaaaa i mam jeszcze pytanie do HR-ów?
Nie nudzi Wam sie tak czytanie i podgladanie Nas?
Dobra, dzieki za uwage. Ide sie napic herbaty puki jeszcze moge ja sprzedawac.
2
:) 2017-03-24 06:09
Jeszcze się kolego nie nauczyłeś że za każdym razem jak są zmiany premii, to nigdy na naszą korzyść. Oni umieją tak slajdy zrobić że nawet jak wyjdzie że bedziesz zarabiać 1500 zł, to ci będą wmawiać że bedziesz zarabiał więcej niż wcześniej.

Ps. Słyszałem że teraz mało kto zarabia, ciekawe tylko jak z pracą po zmianach, czy za psie pieniądze trzeba dalej robic to samo
Mercedes benz 2017-03-24 19:13

A ph od taniej oranżady już kombikami śmigają :) Ńo tak ,ale oni nie należą za to do prestiżowej organizacji :)
2
lala lę 2017-03-25 00:25
"Klienci nie są najważniejsi. Pracownicy są najważniejsi. Jeśli zadbasz o swoich pracowników, oni zatroszczą się o klientów". cyt. Richard Branson.
U nas wszystko na odwrót. Osoby, które mają na to wpływ w CCHBC i nic z tym nie robią, odpowiedzą za to utratą pracy po ankiecie zaangażowania.
4
Mirek 2017-03-25 18:02
1. Nowy system premiowy i jego zarobki bedzie widac dopiero w kwietniu wtedy bedą lokacje RTM i z nowym systemem bonusowym, Białystok i Wrocław nie są w RTM
2. ~ śledziki i sardynki : zadaj sobie pytanie czy mając " śmietniki" 2% red użyłeś wszystkich narzędzi , kontraktów do rozmowy z klientem , jeżeli potrafisz rozwinąć słowo RED , to aż wstyd żebyś pisał o 2% RI,
3. Co do herbaty , nestle strzela sobie w kolano , stracą miejsce w lodówce , stracą czas na rozwijanie dystrybucji , w tym czasie lipton ich " zamiecie "

Sumując : nie rozumiem paniki paru płaczków , jak ktoś ma żal , nie chce pracować etc niech idzie do maspexu za 2500-3000 , jeździ kombi , lub KP za 3000-3500 i wtedy możemy rozmawiać . Nikt nikogo tu sznurkiem nie trzyma , każdy chcialby tylko podwyżki i bóg wie co , trzeba jeszcze zapracować na to !
2
Grrr 2017-03-25 18:41
Ad.1 Lokacje z testowo wprowadzonym systemem premiowym już są i wszystkim wiadomo ze ludzie zarabiają po kilka-klilkanaście stówek mniej za te same dowożone wynki.

Ad.2 o czym Ty bredzisz? Śmietniki to śmietniki i mając, jak to nazwałeś, "narzędzia które daje cchbc" możesz sobie co najwyżej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wytrzeć i cieszyć się że klient wziął 4 zgrzewki raz na mc...

Ad.3 Nestle bynajmniej ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nasze o b s r a n e s88 albo inne iCoole gdzie stoi w ciemnym kącie zastawione orenżadą i wędzoną makrelą (jak wiadomo 95% lodówek może pomarzyć o standardzie). Nestea to marka Nestle i Nestle ma do niej prawo i zrobi z nią co chce... A Ty kolego będziesz wprowadzał jakiegoś gniota, który zastąpi miejsce herbaty...

Sumując: Wolę pracować za 3500 w KP mając do dyspozycji umowy u większości klientów oraz sprzedaż przez hurtownie (gdzie zawsze znajdę gdzieś najlepszą cenę) niż panoramy, rsp, najwyższą cenę na rynku i managerów z przysłowiowej d u p y i ledwo 3k na rękę za 20 wizyt dziennie.
6
Białystok 2017-03-25 18:46
Białystok jest w RTM, a na nowym systemie bonusowym w ramach testu pracujemy od q4 2016 i rzeczywiscie widać ze jest lepszy....
Bredzislaw 2017-03-27 22:34
Człowieku co Ty bredzisz, widziałeś ankietę Na bronzie ?!! 10 SKU daje Ci 40 % RI ,
to takie trudne ???
1
~~~anty grrrr 2017-03-27 22:37
To czemu jeszcze nie jesteś w KP tylko siedzisz na forum i pierdoły wypisujesz , uciekaj cienki Bolku .
~~~anty grrrr 2017-03-27 22:38
To czemu jeszcze nie jesteś w KP tylko siedzisz na forum i pierdoły wypisujesz , uciekaj cienki Bolku .
Powodzenia 2017-03-28 19:27
Co ty bredzisz gościu. Albo masz super bronzy i odsprzedaż ccz i innych nie rotujących na wsi pierdół nie jest problemem, albo musisz być " z Białegostoku i zarządzać Ełkiem" . OK, ale przyjmijmy ze masz już te potrzebne SKU i co dalej zrobisz? Bo 40 %ri to trochę mało żeby zrobić target. Przypomnę ze mówimy o GS który jest na wsi, w której mieszka sołtys i 10 rolników z czego 8 kupuje na zeszyt.
3
Grrr 2017-03-28 20:43
@Powodzenia - Dzięki, ująłeś sedno problemu dotyczącego RI.

@Bredzisław - Patrz wyżej i niestety ale sam bredzisz...

@~~~anty grrrr - No właśnie w tym sęk, walnołąem papierami i czekam tylko jak mi się okres wypowiedzenia skończy i tak jak napisałeś "uciekam" z tego g ó w n a zwanego hbc, po kilku latach pracy. Gdzie idę do pracy nie powiem, ale nie jest to KP. A Tobie "gruby bolku", życzę powodzenia i udanej ścieżki kariery u Greckiego Pana.
Grrrr 2 2017-03-28 22:58
A dziękuję , mam nadzieje ze sie nie spotkamy w innej firmie , bo Cie zwolnię z urzędu ;)
Grrrr 2 2017-03-28 23:00
Niezla "wiocha" 10 mieszkańców , człowieka w puszczy mieszkasz czy w Rapie pod Kaliningradem ???
Grrrr 2 2017-03-28 23:00
Niezla "wiocha" 10 mieszkańców , człowieka w puszczy mieszkasz czy w Rapie pod Kaliningradem ???
Powodzenia 2017-03-29 17:55
Brawo! Błysnołeś z geografii. Ciekawe czy na codzień tez jesteś taki elokwentny?
"Wiochą " jest to ze nie znasz realiów rynku a wypowiadasz się w temacie.
Ps.
Wnioskuje po tonie wypowiedz ze jesteś z "Białegostoku i zarządzasz Ełkiem" wiec zwolnić to sobie możesz ręczny w golfie.
1
Grrr 2 2017-03-29 20:29
Jeżeli popracujesz tyle co ja i osiągniesz te wyniki to wtedy możemy porozmawiać ...
Z tym zarządzaniem Ełkiem to jesteś blisko celu,

Ideologia Twojej mentalności nie obliguje mnie do prowadzenia z Tobą merytorycznej konwersacji!
1
Zostaw swoją opinię o Coca-Cola - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Coca-Cola