brak logo

JAREXS

Legnica

Opinie o JAREXS

damazy100 2015-03-26 08:45:10
Gdzie o tym slyszales,ja pracowalem w tej firmie ponad 5 lat i nigdy ,powtarzam nigdy niemiala miejsca taka sytuacja aby Firma dala na jakie kolwiek swieta co kolwiek swoim szeregowym pracownikom.Morze administracja to zapewne dostaje bony ,lub kase ale dla zwyklego szarego pracownika nigdy nic niedawali i zapewne niedadza.Jedyne czego morzesz sie doczekac to dodatkowe pozagrafikiem sluzby za ktore firma zaplaci ci 2 zl/h.
1
nikt wazny 2015-03-28 10:26:42
Zwolnilem się to juz jest hospicjum
1
ogij 2015-04-03 10:34:32
to naprawdę jest hospicjum zwłaszcza w Wróblewie!!!
1
zadowolony 2015-05-27 22:00:46
A ja sie zegnam z tym bagnem Za poprzedniej kadry jeszcze chcialo sie na Legnicy pracowac Odkad odszedl (albo go zwolnili) stary kierownik wszystko pada na pysk W biurze nie ma z kim pogadac bo albo nikt nic nie wie albo nikt nie ma czasu Jak im trzeba na zmiane to obiecuja zlote gory a jak czlowiekowi cos trzeba to maja to gdzies Chcialem wymienic spodnie to mi dali rozprute zebym sobie pozszywal Podobno nowym dyrektorem ma zostac kordynator Falszywiec bez pojecia ale z plecami Jarex sie konczy prosze panstwa Na szczescie ja tego nie doczekam Stary dyrektor sciaga mnie do Dozorbudu
1
jakoś będzie 2015-06-18 15:17:47
czyżby jakiś dyrektor przeszedł z Jarexu do Dozorbudu? Jeśli tak to chyba faktycznie coś się dzieje w tej firmie.
A swoją drogą wie ktoś co słychać u dużej konkurencji zwanej Piast z Legnicy? Jakoś chyba sie trzymają a głośno było, że przez ZUS i podwójne umowy zlecenia mają padać.
życie 2015-07-09 12:58:57
Niech Jarexs i inne firmy nie kombinują jak konie pod góre, bo jak co do niektórych pracowników co mają umowy o pracę i dodatkowe umowy zlecenia, aby uniknąć płacenia nadgodzin dotrze to posypią się odszkodowania ->(usuniętr przez administratora)
2
andy 2015-08-30 20:12:54
Jarex lamie wszelki przepisy pracownicze !!!np 3 nocki pod rzad czy to jest oki ?!!! brakuje ludzi to wysluguja sie ludZmi co sa i nikt nic nie mowi a jAK POWIE TO ZACZYNA SIE NAGONKA !!! WLASNIE MAM ZAMIAR WYTOCZYC IM CIEZKIE DZIALA BO TO CO WYPRAWIA NIBY DOWODCZYNI TO MASAKRA !!!
2
gerdo 2015-09-01 08:57:02
To prawda firma stosuje rozne triki co do swoich pracownikow ,pszymosowe nadgodziny platne po 3 zl h,podpisywanie umow z firma niewiadomego pochodzenia,nagminne pszezucanie pracownikow na rozne obiekty i niesumienne praktyki koordynatorow pracujacych w kuj-Pom.Co do wyplaty to sa zawsze terminowo, i zeby zetelnosc i uczciwosc kirownictwa byla w pozadku to bylo by ok.
2
igoj 2015-09-01 12:50:21
tak właśnie jest w Wróblewie - nic dodać nic ująć!!!!!!
2
Pracownik 2015-09-06 08:27:26
Oddział Toruński totalny syf,dyskryminacja osób zdrowych bez stopnia niepełnosprawności.Stawka na zlecenie to 5,5 brutto.Umowy zlecenie na dwie firmy tj.na matkę i córkę.Ponadto żadnych warunków socjalnych,brak rzeczy do pracy.Jak to możliwe,że firmaJarexs-Plus ma status zakładu pracy chronionej,skandal.
2
nico 2015-09-06 12:30:58
To prawda,ale to nietylko dyskryminacja osb zdrowych ale tez niepelnosprawnych.Pracownicy tej Firmy pracoja bez roznicy czy zdrowy ,czy chory po 200-250 h miesiecznie oczywiscie przepracowujac swoje godziny ktore pszypadaja w danym miesiacu,doklada sie pod pszymusem zwolnienia nadgodziny w firmie kszak po 2-3 zl.Takie praktyki stosuje kierownictwo j,w i kto sie pszeciwstawi odrazu idzie na odstawke pszez zarzadzajacych tym oddzialem.
4
Były pracownik 2015-09-06 15:58:06
Panowie.Jest prosty sposób na tych cwaniaków.Pisać pisma do PEFRONu w Warszawie ,dotyczy to osób z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności i sprecyzować jakie uchybienia prawne robi firma JAREXS.Po drugie,opisać całą sytuację i wysłać pismo do Państwowe Inspekcji Pracy tam gdzie firma Jarexs ma biuro.Po trzecie,kserować grafiki pracy oraz dokumentować godziny pracy i skierować pozew do Sądu Pracy-jest bezpłatny.Należy pamiętać,że przedawnienie roszczenia zgodnie z KPjest po trzech latach.
3
prawnik 2015-09-08 17:41:19
Moi państwo a jaki jest totalny,syf w oddziale toruńskim,brak organizacji pracy wyzysk pracowników niepełnosprawnych-cwaniacy tzw.kordynatorzy,jestem ciekaw czy Dyrekcja w Legnicy wie o tych przekrętach.
5
karolek82 2015-09-22 18:04:50
Przepracowałem w Jarexs dwa lata i szczerze mówiąc to najgorsza agencja pracy w jakiej pracowałem. Żadnej premii dodatków czyste wypłata na ręke i do tego trzeba ją sobie dobrze pilnować i liczyć bo często się zdarza że czegoś nie zapłacą. Ogólnie nie polecam i za żadne skarby tam nie wrócę.
2
byly 2015-09-23 09:03:20
To prawda ,pracowalem u nich 3 lata i wiem co tam sie dzieje .Koordynatorzy wyzyskuja pracownikow niepelnosprawnych do granic wytrzymalnosci.Przepracowujac swoje ustawowe godziny zuszano nas do pracy na zlecenie po 2zl za h,a kto sie pszeciwstawil to do zwolnienia.Widac ze oddzial Torunski niema zadnego nadzoru z centrali ,albo ma wrecz pozwolenie z Legnicy na wzysk pracownikow niepelnosprawnych pszez dyrekcje zarzadzajaca tym oddzialem.Mowiac krotko musi sie ktos dokladnie pszyjzec tym co wyprawiaja koordynatorzy i dyrekcja oddzialu w Toruniu i najlepiej pszeprowadzic dokladna kontrole pod wzgledem godzinowym pracownikow niepelnosprawnych etatowych pod wzgledem pszepracowywanych dodatkowych nadgodzin i ciaglym pszezucaniu pracownikow z obieku na obiekt .Dobrze ze juz tam niepracuje poniewaz bylem zmuszony sie zwolnic w zwiazku z wyzyskiem w nadgodzinach za 2 zl i jazda poza torun na obiekty ktore firma ma w innych miejscowosciach.Moim zdaniem dopuki nikt niedobierze sie do skory dyrekcji zarzadzajacej w Toruniu to oni beda robic co im sie podoba i dalej zapewne zastraszaja pracownikow zwolnieniem jesli ktos im sie pszeciwstawi pod wzgledem pracy na zlecenie za 2 zl i ciaglych pszezucan pracownikow z obiekytu na obiekt jawnym wyzyskiem niepelnosprawnych.
2
Kuba 2015-09-25 12:57:59
Jarexs Oddział Rzeszowski to nic innego jak klika. Dyrektor- to amant Pani Ali księgowej która robi w oddziale co chce. On ma tytuł i pieczątkę, a ona wszechstronna władze. Kordynator to synek Pana Dyrektora - który jak sobie przypomni to wpadnie do roboty, ale kase bierze regularnie. Zero szacunku dla pracowników, którzy są traktowani jak murzyni. Notoryczne nocne kontrole obiektów przez Dyrektora, ale zawsze pod wpływem alkoholu. Broń boże instytucje przed powierzeniem ochrony obiektu takiej Firmie.
6
Wartownik 2015-11-13 16:41:03
Wszędzie jest taka sama Banda. Nasz dyrektor to totalny osioł z Dolnego Śląska.
Skrzyknijmy się, nie dajmy się kroić. Załóżmy związek zawodowy pracowników ochrony.
3
pom 2015-12-01 17:45:20
Mikolaj bedzie ??????? Ktos wie czy Legnica ma cos takiego
byly 2015-12-02 09:33:52
chyba ze sam sobie zrobisz mikołaja,pracowalem w tej firmie 4 lata i nigdy nieotrzymalismy zadnych upominkow swiatecznych.Zapomnij o jakich kolwiek talonach swiatecznych poniewaz kadra zarzadzajaca w tej firmie musi sobie zrobic upominki swiateczne a dla zwyklego pracownika to jedynie pozostaje pomarzyć .
1
pann 2015-12-04 17:27:19
Ale to dziwne biorom z pefronu kase zanas a nam nic nie dadzom ciekawe ile biorom z pefronu??????????
1
pool 2015-12-09 12:21:14
Jak to jest ze pracownik ochrony spi w nocy dzisaj mozna to sprawdzici na djorze w swidnicy
2
igoj 2015-12-09 18:35:11
no jak się chciało spać to co miał zrobić- to samo jest w Wróblewie!!!
pool 2015-12-10 19:49:45
Tak ochrona dziala spi
ochrona 2015-12-11 19:03:24
pracowalem na umowe zlecenie za 5 zl obiekt przyjmuje jarex legnica ciekawe ile bedzie placil 3 zl lub wiecej i oni nazywaja sie zakladami pracy chronionej absurd gdzie sa kontrole gdzie pis na ludzial sie dorabiaja
1
Aga 2015-12-30 22:35:46
Ludzie. Czy to prawda, że Jarexs nie chce wypłacać ekwiwalentu za niewykorzystany urlop? Chcę się zwolnić z zakładu a mam jeszcze trochę urlopu. Powinnam pracować do 09 stycznia (tak kończy się wypowiedzenie), a powiedzieli, że przedłużą mi wypowiedzenie do końca urlopu, czyli do 21 stycznia. Na pytanie dlaczego to usłyszałam, że ekwiwalentów nie wypłacają i wszyscy muszą wykorzystać urlop bez łaski.
andy 2016-03-10 12:48:13
co do zarobkow w jarexie to jest stala kwota 1350 na reke tzn najnizsza krajowa ciekawejest to ze rozliczenie godzin jest w 3 miesiecznym okresie i np jesli jest 160 godzin wedlug ustawy i sumujac np w okresie 3 miesiecznym przekracza niekiedy o 16 godzin w tym cyklu to nawet sie nie zajakna by dac za to wolne nie mowiac o zaplacie tak dzialaja te firmy to jest juz lamanie prawa przez nich .
3
andy 2016-03-10 12:51:38
2 tys to zarabiaja chyba w biurze a nie my ktorzy maja stala najnizsza krajowa .nie wiem skad wziales te 2 tys ?hm
1
andy 2016-03-12 11:53:09
stojac na bramie czy gdzikolwiek masz najnizsza krajowa 1350 na reke wiem bo pracuje jako mlodszy wartownik i mam 2 grupe ta wysoka jakie 2 tys co wy tu piszecie ludziska ?!! moze Dowodca ma tyle a nie my na dole !!!
1
Slawko 2016-03-16 12:39:40
Witam, ja pracowałem w tej firmie ponad 3 lata i ogólnie nie narzekam.
Prowda jest taka, że zależy gdzie się trafi, bo się nie przejmują ludźmi. Pilnowaliśmy obiektów w przyczepach kempingowych bez wody, prądu i bez ubikacji. Masakra ale jak ktoś jest zaradny to idzie wytrzymać. W pracy idzie się wyspać odpocząć i jeszcze za to płacą :-)
wartownik nhjkhfgtsrf 2016-04-29 07:43:33
napisze w ten sposob. pracuje w jarexie od ponad roku. oddzial w TOruniu. i zastanawiam sie w jakiejkolwiek innej pracy zawsze jest pieknie i cudownie? z naszymi dokumentami juz powinnismy sie cieszyc ze mamy prace. wiecie jaki ruski kolhoz jest w innych zakladach pracy chronionej. drukarnie. min. wiecie jaki tam jest klimat. nie usiadziesz. ledwo zjesz. czy sie napijesz. 12 i bywalo ze po czternescie godzin. skladanie klejenie okladek. przyklejanie plyt cd. pakowanie.liczenie. z kolegami potrafilismy w ciagu jednej zmiany. wywalic ok. 8 kartonikow z ww plytami w kazdej jest 500 sztuk.latwe dzialanie .mozecie obliczyc. i oczywiscie ww czynnosci do kazdej sztuki.zapominalo sie ze sie wogole je.pije. i jest nalogowym palaczem. po wejsciu do domu czlowiek zasypial w wannie. obudzil sie kiedy woda byla lodowata i bylo mu zimno. wolicie siedziec w domu i narzekac jak zle jak niedobrze. i nie nazywajcie jarexu hospicjum. poznalem wielu naprawde wspanialych osob ktore sa dzis moimi przyjaciolmi. za najnizsza krajowa to ludzie za przeproszeniem zapierdalaja na budowie 6dni w tygodniu od rana do nocy. a jednak w jarexie mamy spokojna prace. nie zauwazyliscie ze nikt z biura sie bez powodu nie przyczepia. zalatwianie spraw miesiacami.? jak potrafi sie zagadac to jakos nie kojarze abym tyle czekal. cos sie nie zgadza?pytac na biezaco. warto sie zastanowic co sie pisze. gdyz przez wasza glupote robicie kolo tylka nie tylko samemu jarexowi.ale i ludziom ktorzy chca miec prace.miec dach nad glowa.i cos w lodowce. prosta zasada. jak sie nie podoba to sie pozwalniac. a nie pisac same negatywne opinie.paczki bony.?jak nie ma to nie ma. zlozyc wniosek.w gopsie mopsie. i przyznaja. nie mam dzieci. zyje sam. i zawsze dostaje paczuszke. nawet przypominaja telefonicznie abym pamietal o wniosku. liczy sie obycie w zyciu. a nie tylko narzekanie.
6
ROMEO 2016-05-02 08:52:42
Co! mój wpis był nie wygodny i został usunięty ? Nie lubicie prawdy, co nie ? Żenujący jesteście.
1
ROMEO 2016-05-02 09:02:48
Więc ponowię mój wpis. Pracuję na placówce we Wróblewie jako ochroniarz, do pracy dojeżdżam samochodem trzy kilometry i dlaczego nie należy mi się ekwiwalent za dojazd do pracy, bo ponieważ mieszkam za blisko ? Dlaczego osoba pracująca na placówce w Kaszczorze i tam mieszka a dojeżdża tam rowerem 1 kilometr otrzymuje ekwiwalent 300 zł. za dojazd ?
1
ROMEO 2016-05-08 08:57:02
Wątpliwości o tym fakcie można sprawdzic u kierownika w Polkowicach. Tam jest źródło wątpliwych decyzji i manipulacji.
1
wartownik 2016-05-10 09:00:56
Tak przy okazji: sprawdźcie, czy jesteście ubezpieczeni na wypadek choroby. To inne ubezpieczenie niż ogólne z tytułu zabezpieczenia obiektów, które chronimy. To tylko chyba 5 zł. Ja, po powrocie ze szpitala złożyłem kartę wypisu u ubezpieczyciela ( PZU ) i okazało się, że nie ma mnie zgłoszonego. Przy przyjmowaniu do pracy złożyłem deklarację, że chcę się ubezpieczyć. Leżałem kilka miesięcy w szpitalu. Byłem 100% pewien, że ubezpieczenie jest mi potrącane. Byłoby sporo grosza na rehabilitację. A tak - winnego nie ma.
1
pracownik 2016-05-10 16:10:45
a wszystkiemu jest winny i wiele wie o tych manipulacjach dowódca obiektu
na w Wróblewie i to on przede wszystkim tak to ustawia,
wszyscy wiemy o kogo chodzi, jego dyrekcja już dawno powinna odsunąć jeśli tego nie zrobi to sami w pędzą się w kłopoty!
2
bolek 2016-05-18 22:26:11
Może nie na temat, ale mam pytanie. Czy młodszy wartownik to to samo, co portier? Jakie są obowiązki młodszego wartownika, a jakie portiera ?
młodszy wartownik 2016-06-21 20:05:14
Nie, to ogromne osiągnięcie dawać umowę o pracę na okresie próbnym. Normalnie szał. Najwyższe standardy. Kodeks pracy się zawstydził. Ten kierownik F to normalnie awangarda prawa pracy w Polsce. Klękajcie narody, nikt jeszcze na to nie wpadł w innych firmach. Ludzie śmiech na sali !!!!!!!!
1
młodszy wartownik 2016-06-21 22:25:21
młodszy wartownik to duży plus na dzisiejszym rynku pracy ?
człowieku, pietruszko czy też piko a chyba raczej Pikusiu - nie ma takiego stanowiska w kodeksie pracy czy w ustawie o ochronie osób i mienia. funkcjonuje tylko w twojej firmie. nic nie oznacza i niczego szczególnego nie daje. takie warunki są wszędzie, a często o wiele lepsze. zobacz jak przyjmuje się ludzi na legnicką strefę to wtedy okaże się jaki cienki status proponujecie w zamian za ogromną dotację jaką otrzymujecie na tego pracownika. trzeba się uczyć i zaznajamiać z przepisami a nie jakies wypociny pociskać na necie.
1
migotka 2016-07-06 21:02:07
jak tak narzekasz idz do formaji tam dostaniesz 2,8 za godz
piotr fifi 2016-07-11 20:01:03
Erf, jesteś zwykłym idiotą lub ogromnym dupowłazem w tej firmie, bo takie pierdoły wypisujesz. Chyba dobrze ci płacą za te pajacowanie. Przypominasz swoim stylem jednego gościa piotra ficusia, pikusia czy jakoś tak. Niepamiętam teraz...
1
Taki_jaki 2016-07-21 12:20:32
Pracowałem w tej firmie i jedno co mnie zaskoczyło to to, że nie spotkałem się w dotychczasowej karierze zawodowej z faktem, by w spółce z o.o. pracowały całe rodziny i to w centrali jak i w oddziałach. Taki standard jest niedopuszczalny a wręcz sprzyjający ....... choćby "wzajemnej adoracji". Pozdrawiam i życzę powodzenia tym co żyją nadzieją...
3
andy 2016-08-03 08:49:28
pRAWDA O jAREXIE JEST TAKA ZE SLABO BRONIA PRACOWNIKA NAWET JESLI MA RACJE I TO SA FAKTY BO MIALEM Z TYM DO CZYNIENIA ,A ZE SA TAM UKLADY I UKLADZIKI TO JUZ NORMA ,POKI CO PRACUJE TAM JESZCZE ALE JUZ MYSLE POMALU ODEJSC MIMO ZE MAM UMOWE DO 2018 ROKU Z MOJA GRUPA ZNAJDE PRACE BEZ PROBLEMU MOZE W KONCU SZEFOWIE JAREXU PRZEJZA NA OCZY ZE PRACOWNIK TO NIE RZECZ !!!!
6
andy 2016-08-13 06:26:49
po podpisaniu umowy masz 1350 zl najnizsza krajowa na reke od nowego roku 100 zl wiecej a na umowe zlecenie 3,50 na godzine ale od nowego roku zrezygnuja z umow bo ma byc 12 zl na godz i beda tylko z grupami przyjmowac do pracy .
2
Artur 2016-08-24 07:39:49
Jarex to jest dno nie polecam zatrudniać się w takiej firmie chyba że ktoś jest zdesperowany jest albo był długo na bezrobociu to wtedy można się zatrudnić to jest wyzysk na ludziach niepełnosprawnych co z tego że na umowę o pracę ale nie ma czegoś takiego jak ochrona to jest pic na wodę pracujesz jako ciec ja pracuje na obiekcie gdzie wykorzystują mnie do zasranego ważenia transportu z miałem odśnieżania zamiatania i sypania solą chodników i schodów dla cholernej szlachty to jest chore i nic mi za to nie płacą a na umowie mam napisane młodszy Wartownik nie ma dodatków za godziny nocne co się należy nie dają też fiszek z wypłaty a to każdy pracodawca powinien dostarczać ja już pracowałem w różnych firmach ochroniarskich i wszędzie jest ten sam bałagan najniższa głodowa stawka i 1,300zł wynagrodzenie osoby z grupą niepełnosprawności chyba że ktoś ma znajomości albo kogoś z Rodziny w Jarexie to wtedy ma super ale jak ja czy inni mamy niwolniczą prace za głodową stawkę
9
Mł. wart. 2016-08-24 09:57:47
To prawda, że praca w tzw. "zakładach pracy chronionej" jest za ciężka, jak na osoby niepełnosprawne; że jesteśmy wykorzystywani przez utworzony system. Jedno jednak jest pozytywne: jest wynagrodzenie, zawsze na czas ( przynajmniej ja nie narzekam ). 1300,- zł to dobry pieniądz, pozwalający godnie przeżyć. Jak jeszcze ktoś ( ja, nie ) ma trochę renty - to jest gość. "Jarexs" należy do firm, o których nie można źle powiedzieć. Mam uwagę jedynie, że na brygadzistów i kierowników zmian najczęściej zatrudniają gadziny i niedobrych ludzi.
6
andy 2016-09-20 11:18:50
w ciagu roku mam juz czwartego dowodce !!! masakra rotacja niesamowita zwalniaja sie koordynatorzy bo atmosfera jest w Legnicy nie do zniesienia !!! ciekawe co zrobia po nowym roku jak wejdzie 13 zl na godz ? skonczy sie dorabianie na umowe zlecenie a skad nabiora ludzi z grupami hm ja mam do 2018 roku umowe i grupe ale inni beda mieli problem .
4
Faotariana 2016-09-25 04:18:05
Firma kilka lat temu w pomorskim ochraniała dworzec Malbork pomijając ciągły brak prądu i żadnego mikołaja bonów nie było.Dopóki był Malbork było o.k ,ale potem doszedł Nowy Dwór i wtedy ludzie sami rezygnowali z pracy po dwóch trzech służbach -wystarczyło poznać architekta muzeum Pana D.Każdy kto go poznał już miał dosyć i pracy i dojazdów.Generalnie wtrącał się w pracę ochrony traktował ludzi jak zwierzęta-przeniósł ochronę z biura do baraku.Latem firma nie zapewniała nawet wody.
Ludzie piszą o bonach,mikołajach,imprezach firmowych jak się jest z rodziny albo ze znajomków to może to wszytko było.Firma ma problemy z zapewnieniem prądu zimą kiedy jest mróz ,a co dopiero bony-śmiech na sali.Najgorsza praca w ochronie od dziesięciu lat nie polecam tej chorej firmy.
5
warrior 2016-09-25 18:54:17
ciekawi mnie w zasadzie czym różni się stanowisko pracy normalnego wartownika od stanowiska pracy młodszego wartownika 0 jest w ogóle jakaś różnica?
Nieznany 2016-10-28 22:49:52
Nie ma nic takiego jest tylko wartownik
1
Nieznany 2016-10-28 22:50:38
Nie ma nic takiego jest tylko wartownik
Zostaw swoją opinię o JAREXS - Legnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAREXS