brak logo

JAREXS

Legnica

Opinie o JAREXS

dywersant 2017-03-13 12:15
cześć.realia są takie :zero szkoleń ,zero zakresu obowiązków , pracownicy z łapanki byle był niepełnosprawny najlepiej intelektualnie(większe dotacje mają).
praca 24 godziny na dobę za minimalną stawkę ale płacą dodatek nocny bo jeszcze nie potrafią tego obejść jak ci to starcza to jest ok masz przynajmniej dużo czasu wolnego w miesiącu, nadgodzin nie płacą.
w sumie nie jest źle bo jak jesteś cwany możesz się obijać uwaga tylko na kolesi z roboty bo kablują a sami nie lepsi ,wykształcenie wymagają niepełne podstawowe.
jak masz problemy to zachowaj je dla siebie bo nikogo nie interesuje ,że ci coś w robocie nie pasuje.
urlop ci dadzą na siłę najlepiej po jednym dwa dni miesięcznie. z odpowiednią psychiką wytrzymasz przez jakiś czas a wtedy cię wymienią na innego z grupą inwalidzką. nie licz na prawo pracy.
powodzenia w robocie hehe
6
Młodszy wartownik 2017-03-25 18:29
Co do Firmy JAREXS. Firma to pracownicy ochrony na obiektach.
A z pracownikami. A to sobie pośpi na podłodze i myśli, że nikt go nie widzi .
Albo opuści posterunek 30 minut wcześniej - bo przyjechał 30 za wcześnie na zmianę -
albo na uwagę ze strony Dyrektora Obiektu odpowie, że TAK, a następnie do pracowników obiektu opowiada jak to się postawił staremu
Czasami pozostali pracownicy proszą kierownika by zabrał z obiektu TAKIEGO bo ( ..... )
I pojawiają się komentarze skrzywdzonych.
1
damazy 2017-03-26 12:51
Panowie powiedzcie akie dostaliście wynagrodzenia od nowego roku ,bo wiadomo że płaca minimalna powinna wynosić 2000,tyś .Z tego co mi wiadomo firma robi nas w bamboko i na umowach nie ma podanej płacy minimalnej a stawka godzinowa która wynosi 10 zł h .Dowiadywałem się w PIP i otrzymałem odpowiedz że to jest jawne łamanie prawa przez pracodawcę i powinniśmy złożyć oficjalną skargę na pracodawcę za łamanie praw pracowniczych w związku z zaniżaniem wynagrodzenia .Minimalne jest 2000 tyś i tyle powinno być na umowie a nie stawka godzinowa ,a dodatek za nocki jest nie wliczany do minimalnego wynagrodzenia i nie wchodzi w skład tegoż wynagrodzenia .Jest to doliczany dodatek za nockę w wysokości 20 % stawki jaka powinna być w podziale godzin .Tak więc powinniśmy mieć umowy z wynagrodzeniem minimalnym 2000 tyś plus dodatek za nocki .Musimy się przeciwstawić jawnym łamaniu prawa przez pracodawcę i zmianie umowy ze stawki na płacę 2000 tyś na umowie plus dodatek za nocki.
1
Nick Nack 2017-03-27 17:02
Stawka może być na umowie za godzinę i może to być nawet i te 10 zł. Ważne, abyś miał 2.000 zł brutto + godziny nocne ponad te 2.000 zł (jeśli masz 184 godziny pracy x 10 zł = 1840 zł brutto to firma i tak musi tobie zapłacić 2.000 zł brutto). Za każda godzinę przypada dodatek w wysokości średnio 2,40 zł. Jak przpracujesz 100 godzin nocnych to powinieneś zarobić 2.240 zł brutto.

Poniżej masz konkretne kwoty za godziny nocne w każdym miesiącu :
Styczeń (2000 zł : 168 godz. x 20%) = 2,38 zł
Luty (2000 zł : 160 godz. x 20%) = 2,50 zł
Marzec (2000 zł : 184 godz. x 20%) = 2,17 zł
Kwiecień (2000 zł : 152 godz. x 20%) = 2,63 zł
Maj (2000 zł : 168 godz. x 20%) = 2,38 zł
Czerwiec (2000 zł : 168 godz. x 20%) = 2,38 zł
Lipiec (2000 zł : 168 godz. x 20%) = 2,38 zł
Sierpień (2000 zł : 176 godz. x 20%) = 2,27 zł
Wrzesień (2000 zł : 168 godz. x 20%) = 2,38 zł
Październik (2000 zł : 176 godz. x 20%) = 2,27 zł
Listopad (2000 zł : 160 godz. x 20%) = 2,50 zł
Grudzień (2000 zł : 152 godz. x 20%) = 2,63 zł
6
damazy 2017-03-27 18:06
Ok,tylko jak płacą dodatek za nockę czy od minimalnego wynagrodzenia tj,2000 tys plus dodatek za ilość przepracowanych faktycznie godzin nocnych, np masz w marcu 80 h nocnych to od której kwoty liczą dodatek od 2000 tys +20% od tej kwoty za godziny nocne, czy od stawki godzinowej, bo jeśli od stawki godzinowej to jesteśmy w plecy o 160 zł za marzec, bo już te 160 zł nie wchodzi w skład minimalnego wynagrodzenia. Dowiadywalem się w PIP i powiedziano mi że są to nie legalnie praktyki pracodawcy i grozi mu kara do 30 tys kary ponieważ umowa powinna opierać na kwotę minimalnego wynagrodzenia 2000 tys plus dodatek za nockę 20%.
damazy 2017-03-27 18:07
Ok,tylko jak płacą dodatek za nockę czy od minimalnego wynagrodzenia tj,2000 tys plus dodatek za ilość przepracowanych faktycznie godzin nocnych, np masz w marcu 80 h nocnych to od której kwoty liczą dodatek od 2000 tys +20% od tej kwoty za godziny nocne, czy od stawki godzinowej, bo jeśli od stawki godzinowej to jesteśmy w plecy o 160 zł za marzec, bo już te 160 zł nie wchodzi w skład minimalnego wynagrodzenia. Dowiadywalem się w PIP i powiedziano mi że są to nie legalnie praktyki pracodawcy i grozi mu kara do 30 tys kary ponieważ umowa powinna opierać na kwotę minimalnego wynagrodzenia 2000 tys plus dodatek za nockę 20%.
Fakinger 2017-03-27 20:30
Damazy jaką masz umowę ,o pracę czy zlecenie a może inną?
damazy 2017-03-28 11:40
Ja mam umowę o pracę ze stawką 10 zł.
Fakinger 2017-03-29 13:02
Damazy nowela ustawy o stawce minimalnej godzinowej nie dotyczy umowy o pracę a za nocki mają płacić według stawek jakie ci podał Nick Nack.
Alicja 2017-03-30 13:18
Na stronie internetowej firmy możecie znaleźć aktualne oferty pracy - http://jarexs.pl/praca Które stanowisko Was interesuje?
Nick nack 2017-03-30 13:50
dodatek nocny 20% liczony jest tak jak ci napisałem. Jest on różny w zależności od miesiąca. Podałem ci konkretne kwoty za godziny nocne w konkretnych miesiącach. Jeśli w marcu przepracowałeś 80 h nocnych to powinieneś zarobić : 2000 zł + (80 h * 2,17zł) = 2.173,60 zł brutto.
Jeśli tyle samo godzin nocnych przepracowałbyś w kwietniu to zarobiłbyś : 2.000 zł + (80h * 2,63 zł) = 2.210,40 zł
2
damazy 2017-03-30 16:04
Ok ! zobaczę jak dostanę wynagrodzenie za marzec .
Pionek 2017-04-04 11:59
Uwaga Jarexs, pracodawcy oni oszukują ludzi ,i zmieniają ich jak dzienne majtki bo godziny nocce mało płacą i żle czasami jest napisane ,jak ktoś bierze zaświadczenie do zapotrzebowania i tak jest zamieszane ,ale zatrudniają same psychole do ochrony którzy mają znaczną grupę ,i taki zachowuje sie jak kura niosąca jajka ,wogóle coś mieszają ,a w Wałbrzychu powinni zamknąć Jarexs ,bo tam dyspozydorzy żle traktują ludzi w ochronie ,i wykorzystują ich i molestują ludzi....Zamknąć te dziadostwo całkiem ....
17
Bolt 2017-04-15 23:55
Pracuje w Jarexie od 2 miesięcy i dali mnie na LIBET!
Zadania:
1.ochraniać obiekt
2. Ważenie samochodów z kryszywem + zabiarają kostę - podwójne wpisy w komp.
3. Wypisywanie w/z
4. Rejestr pojazdów pustych i znów tych samych które zabierają kostkę
5. Odgarnianie zimą śniegu itd
Wiecie może jak jest na Kaliszu?
5
damazy 2017-04-16 11:25
To jest jawne i nagminne łamanie praw pracowniczych przez pracodawcę ponieważ w umowie masz napisane młodszy wartownik a nie pracownik biurowy a za to nam nie płacą.Jarexs wykorzystuje swoich pracowników jak sie tylko da i nie powinniśmy się godzić na takie wykorzystywanie zgłaszając to do PIP .Przyznam że to po nikąd jest trochę nasza wina bo powinniśmy przy podpisaniu umowy pytać co będzie należało do naszych obowiązków ,czy tylko ochrona obiektu ,czy również prace jako gospodarczy przy sprzątaniu i odśnieżaniu ,a to nie należy według mowy do naszych obowiązków .Pracodawcy wygrywając przetarg na danym obiekcie gozą sie na wszystko co im kontrachent zleci przy zawarciu umowy ,tylko że to wszystko jest robione naszym kosztem i to za darmo .firma ma ochronę i prace gospodarcze za jednym zamachem przy jednej umowie .Powinniśmy się temu kategorycznie przeciw stawić i zgłośić te praktyki do PIP i PFROnu bo dalej tak być nie może żeby firmy za friko nas tak wykorzystywały za marne 2 tyś .
6
Wschowianin 2017-04-29 13:54
Jestem pracownikiem ochrony Jareks na placówce Balcerzaka w Sławie. poprzez ustawianie kamer na zakładzie jestem mobbingowany. Tak nie da się pracowac, o ten mobbing powiadamiam Państwowego Inspektora Pracy i będę domagał się zadośc uczynienia.
5
Ciekawy 2017-05-02 15:56
Jesteś mobbingowany bo karzą tobie ustawiać kamery czy też kamery sa tak ustawione, że rejestrują co robisz (patrzą ci na ręce) lub raczej czego nie robisz a powoinieneś :)
5
Alicja 2017-05-04 13:28
@Wschowianin § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy uważasz, że takie sytuacje zdarzają się w firmie?
7
Danuta K. 2017-05-04 18:52
Tak , w firmie Jarex jest stosowany mobbing , a to co Wy w Rzeszowie wyprawiacie , biuro + pracownicy ( ZŁODZIEJE I PIJAKI ) to powinien zająć się Wami PROKURATOR I ISPEKCJA PRACY !!!!!!!!!
8
Alicja 2017-05-08 12:37
@Danuta K., w takim razie polecam zgłosić takie sytuacje do przełożonego/kierownika/dyrektora.
1
kaka 2017-05-08 14:45
Chyba żartujesz ,przecież kierownicy i koordynatorzy to jedna klika i nikt nie podważy ich machlojek .
5
Danuta K. 2017-05-09 08:14
Ja jak będę zgłaszać, to WYŻEJ! !!!!
4
Danuta K. 2017-05-09 08:16
Jak będę zgłaszać to do wyższych WŁADZ!!!!!
3
Danuta K. 2017-05-09 08:19
Ja jak będę zgłaszać to WYŻEJ!!!
4
Świerszczyk 2017-05-09 22:41
Słuchaj dziewczynko - to że Cię ktoś wciągnął do firmy po znajomości a potem zarząd was obydwu wywalił z firmy jest najlepszym dowodem na to że firma nie uznaje kolesiostwa zwłaszcza jeszcze przypełzają do firmy takie pasożyty jak ty.
Z naszym działem DH jest wszystko wporządku. Współczuję twojemu przyszłemu pracodawcy.
2
odchodze z Jareksu 2017-05-10 10:26
jak nie ma czegoś takiego jak młodszy wartownik to dlaczego mam wpisane takie stanowisko w umowie o pracę?
4
Pilot wycieczki 2017-05-10 10:48
trochę hamuj świerszczyku . takie wypowiedzi jak twoja tylko świadczą o poziomie kultury w firmie.
Jarexs ma złą prasę i pewnie zasłużył sobie na to.
4
nina1 2017-05-14 16:12
ty Boles pewnie jestes prawa reka i lizusem albo dostajesz kase zeby pisac takie super opinie o tej spolce Jarex
4
Boleś 2017-05-15 11:28
Ty, Nina 1, a w którym to niby miejscu napisałem coś, co można by określić jako "super opinia" o Jarexsie ? Nie napisałem, że cieszę się z pracy w Jarexsie. Napisałem, że cieszę się, że w ogóle mam pracę.
Tyle.
Całuski, pa.
Nikt 2017-05-30 08:23
jarexs to pataologia.
5
Janek 2017-05-31 06:18
Tak , masz rację wartownicy to sam pijak i zlodziej!
4
Grom 2017-06-02 20:54
Obowiązkowo musi być 3 na zmianie. Jeden od siedzenia , drugi od myślenia, trzeci od robienia.
4
smak 2017-06-17 13:39
PIP zbliża się do nich duzymi krokami
2
Janek 2017-06-24 09:44
I bardzo dobrze, niech się za Nich wezmą, bo to się robi w oddziale rzeszowskim u p. Alicji to cyrk na kółkach, PATOLOGIA I UKLADY
4
Nick 2017-06-27 13:13
Czy wypłacają nocne ponad minimalne? Ostatnio rozmawiałem z osobą, która pracuje przy ochronie (w tym w nocy) i twerdziała, że zarabia 1380 zł netto. To tak jakby zarabiała 2000 brutto i nic więcej. Trochę nie chce mi się wierzyć ....... Ktoś też tak ma?
2
www 2017-06-30 01:15
Ja do kwietnia tak miałem zero pasków zero wszystkiego firma to dno nie polecam .
3
Nick 2017-07-01 16:42
Miales, czyli juz jest normalnie? Wyrownali ci za nocne? A wie ktos jak jest ze zleceniami u nich? Placa normalnie 13 zl brutto, czy stasuja jakies dziwaczne potracenia (za mundur, pasek od spodni itp)?
2
Andrzej 2017-07-04 13:57
Firma PORAŻKA!!!
2
Magiel 2017-07-07 22:12
kwalifikacje młodszego wartownika:
niepełnosprawny w stopniu znacznym najlepiej "specjalnym"(psychiczny ,niewidomy ,epilepsja ) wykształcenie niepełne podstawowe ewentualnie zawodówka
chcielibyście takich wartowników?

tyle w temacie.


Gość 2017-07-08 22:30
Ja bym jednak się nie bawił w świnie ich nie pisał żadnych donosow. Jak niepasuje to idzie się do innej firmy. Donos to już świństwo.
1
Gosc 2017-07-08 22:39
Co zazdrość ci ze niemozesz sobie takie grupy wyrobić?! Sam pewnie jesteś kaleką a ludzi wyzywasz od psycholi! . Kultury trochę.
1
Jerzy 2017-07-08 22:47
Teraz takie czasy. Musisz się dostosować do wymogów rynku pracy. Wyrabiaj taka grupę. Aprops a sam jaka masz? Na coś chory jesteś albo udawałes. Pozdro.
JA SIE4 DZIWIE ZE TO DZIADOSTWO JESZCZE ISTNIEJE 2017-07-29 13:54
GÓWNIANA FIRMA traktujaca pracowników jak murzynów pracownik w tej pożal sie boże firmy w hierarchi znajduje sie miedzy szczurem a karaluchem JA SIE DZIWIE ŻE TA ŻAŁOSNA FIRMA JESZCZE ISTNIEJE do rynsztoku zakopać i zaorać powinni jeszcze odszkodowania za mobbinng płacic
2
3 słowa 2017-08-07 13:51
smród bród ubóstwo
2
damazy 2017-08-09 11:53
Słuchaj Magiel ,jesteś taki mądry jak piszesz i wykształcony a co za tym idzie zdrowy na umyśle i sprawny to przecież nikt ci nie każe się zatrudniać w takim charakterze .Zatrudnij się w normalnym zakładzie dla osób zdrowych i będzie po sprawie nie ubliżając osobom chorym i niepełnosprawnym ,czego tobie nie życzę abyś doświadczył jakiejś nieprzewidzianej chorobie która doprowadzi cię do niepełnosprawności .Zanim się wypowiesz w sprawie osób dotkniętych niepełnosprawnością to się zastanów co piszesz i oby cię to nie spotkało .
mł.war. 2017-08-09 13:24
pozdrawiam cię Damazy
tak sie rzucałeś w marcu ze coś ci nie pasuje jakieś kontrole nasyłałeś ( PiP i tak dalej)
czy napisałeś do PIP i PEFRON?
czy już sie poprawiło coś w twoim miejscu pracy?
napisz jakie są efekty bo też chcę tak jak TY.
Endomondo 2017-08-09 16:15
Uwaga uwaga będzie zabawa
W Jarexsie są wczasy pod gruszą tak zwane.
Tylko powoli powoli bo głowa zaboli
Zgadnijcie dla kogo są te wczasyyyyyyyyyyyyyyy
jarek 2017-08-09 21:27
hahahahahahaha
dama 2017-08-13 00:34
jarexs wypada z rynku przetargów publicznych.
tylko trzy wygrane przetargi w 2017r
powoli się na nich poznają
2
nowy 2017-08-14 12:49
podobno oddział Podkarpacki szuka wartowników
napiszcie jak tam jest bo staram sie o pracę
1
Zostaw swoją opinię o JAREXS - Legnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAREXS