brak logo

JAREXS

Legnica

Opinie o JAREXS

bolek 2016-05-18 22:26
Może nie na temat, ale mam pytanie. Czy młodszy wartownik to to samo, co portier? Jakie są obowiązki młodszego wartownika, a jakie portiera ?
młodszy wartownik 2016-06-21 20:05
Nie, to ogromne osiągnięcie dawać umowę o pracę na okresie próbnym. Normalnie szał. Najwyższe standardy. Kodeks pracy się zawstydził. Ten kierownik F to normalnie awangarda prawa pracy w Polsce. Klękajcie narody, nikt jeszcze na to nie wpadł w innych firmach. Ludzie śmiech na sali !!!!!!!!
1
młodszy wartownik 2016-06-21 22:25
młodszy wartownik to duży plus na dzisiejszym rynku pracy ?
człowieku, pietruszko czy też piko a chyba raczej Pikusiu - nie ma takiego stanowiska w kodeksie pracy czy w ustawie o ochronie osób i mienia. funkcjonuje tylko w twojej firmie. nic nie oznacza i niczego szczególnego nie daje. takie warunki są wszędzie, a często o wiele lepsze. zobacz jak przyjmuje się ludzi na legnicką strefę to wtedy okaże się jaki cienki status proponujecie w zamian za ogromną dotację jaką otrzymujecie na tego pracownika. trzeba się uczyć i zaznajamiać z przepisami a nie jakies wypociny pociskać na necie.
1
migotka 2016-07-06 21:02
jak tak narzekasz idz do formaji tam dostaniesz 2,8 za godz
piotr fifi 2016-07-11 20:01
Erf, jesteś zwykłym idiotą lub ogromnym dupowłazem w tej firmie, bo takie pierdoły wypisujesz. Chyba dobrze ci płacą za te pajacowanie. Przypominasz swoim stylem jednego gościa piotra ficusia, pikusia czy jakoś tak. Niepamiętam teraz...
1
Taki_jaki 2016-07-21 12:20
Pracowałem w tej firmie i jedno co mnie zaskoczyło to to, że nie spotkałem się w dotychczasowej karierze zawodowej z faktem, by w spółce z o.o. pracowały całe rodziny i to w centrali jak i w oddziałach. Taki standard jest niedopuszczalny a wręcz sprzyjający ....... choćby "wzajemnej adoracji". Pozdrawiam i życzę powodzenia tym co żyją nadzieją...
4
andy 2016-08-03 08:49
pRAWDA O jAREXIE JEST TAKA ZE SLABO BRONIA PRACOWNIKA NAWET JESLI MA RACJE I TO SA FAKTY BO MIALEM Z TYM DO CZYNIENIA ,A ZE SA TAM UKLADY I UKLADZIKI TO JUZ NORMA ,POKI CO PRACUJE TAM JESZCZE ALE JUZ MYSLE POMALU ODEJSC MIMO ZE MAM UMOWE DO 2018 ROKU Z MOJA GRUPA ZNAJDE PRACE BEZ PROBLEMU MOZE W KONCU SZEFOWIE JAREXU PRZEJZA NA OCZY ZE PRACOWNIK TO NIE RZECZ !!!!
7
andy 2016-08-13 06:26
po podpisaniu umowy masz 1350 zl najnizsza krajowa na reke od nowego roku 100 zl wiecej a na umowe zlecenie 3,50 na godzine ale od nowego roku zrezygnuja z umow bo ma byc 12 zl na godz i beda tylko z grupami przyjmowac do pracy .
2
Artur 2016-08-24 07:39
Jarex to jest dno nie polecam zatrudniać się w takiej firmie chyba że ktoś jest zdesperowany jest albo był długo na bezrobociu to wtedy można się zatrudnić to jest wyzysk na ludziach niepełnosprawnych co z tego że na umowę o pracę ale nie ma czegoś takiego jak ochrona to jest pic na wodę pracujesz jako ciec ja pracuje na obiekcie gdzie wykorzystują mnie do zasranego ważenia transportu z miałem odśnieżania zamiatania i sypania solą chodników i schodów dla cholernej szlachty to jest chore i nic mi za to nie płacą a na umowie mam napisane młodszy Wartownik nie ma dodatków za godziny nocne co się należy nie dają też fiszek z wypłaty a to każdy pracodawca powinien dostarczać ja już pracowałem w różnych firmach ochroniarskich i wszędzie jest ten sam bałagan najniższa głodowa stawka i 1,300zł wynagrodzenie osoby z grupą niepełnosprawności chyba że ktoś ma znajomości albo kogoś z Rodziny w Jarexie to wtedy ma super ale jak ja czy inni mamy niwolniczą prace za głodową stawkę
12
Mł. wart. 2016-08-24 09:57
To prawda, że praca w tzw. "zakładach pracy chronionej" jest za ciężka, jak na osoby niepełnosprawne; że jesteśmy wykorzystywani przez utworzony system. Jedno jednak jest pozytywne: jest wynagrodzenie, zawsze na czas ( przynajmniej ja nie narzekam ). 1300,- zł to dobry pieniądz, pozwalający godnie przeżyć. Jak jeszcze ktoś ( ja, nie ) ma trochę renty - to jest gość. "Jarexs" należy do firm, o których nie można źle powiedzieć. Mam uwagę jedynie, że na brygadzistów i kierowników zmian najczęściej zatrudniają gadziny i niedobrych ludzi.
8
andy 2016-09-20 11:18
w ciagu roku mam juz czwartego dowodce !!! masakra rotacja niesamowita zwalniaja sie koordynatorzy bo atmosfera jest w Legnicy nie do zniesienia !!! ciekawe co zrobia po nowym roku jak wejdzie 13 zl na godz ? skonczy sie dorabianie na umowe zlecenie a skad nabiora ludzi z grupami hm ja mam do 2018 roku umowe i grupe ale inni beda mieli problem .
5
Faotariana 2016-09-25 04:18
Firma kilka lat temu w pomorskim ochraniała dworzec Malbork pomijając ciągły brak prądu i żadnego mikołaja bonów nie było.Dopóki był Malbork było o.k ,ale potem doszedł Nowy Dwór i wtedy ludzie sami rezygnowali z pracy po dwóch trzech służbach -wystarczyło poznać architekta muzeum Pana D.Każdy kto go poznał już miał dosyć i pracy i dojazdów.Generalnie wtrącał się w pracę ochrony traktował ludzi jak zwierzęta-przeniósł ochronę z biura do baraku.Latem firma nie zapewniała nawet wody.
Ludzie piszą o bonach,mikołajach,imprezach firmowych jak się jest z rodziny albo ze znajomków to może to wszytko było.Firma ma problemy z zapewnieniem prądu zimą kiedy jest mróz ,a co dopiero bony-śmiech na sali.Najgorsza praca w ochronie od dziesięciu lat nie polecam tej chorej firmy.
6
warrior 2016-09-25 18:54
ciekawi mnie w zasadzie czym różni się stanowisko pracy normalnego wartownika od stanowiska pracy młodszego wartownika 0 jest w ogóle jakaś różnica?
Nieznany 2016-10-28 22:49
Nie ma nic takiego jest tylko wartownik
1
Nieznany 2016-10-28 22:50
Nie ma nic takiego jest tylko wartownik
korek 2016-12-06 17:51
Smiechu warte od kiedy to na ochronie jest brygadzista,,i tak chwalisz ze 1300zl to jest super kasa ty chyba sie zamieniles na rozum,,,idz siię lecz na glowe to sa głodowe pieniądze za ta prace okradają nas wszystkie takie firmy tylko oni się licza a nie ludzie,,,wszystkie te firmy to powinny być dobrze sprawdzane przez wszystkie możliwe instytucje
4
ONA 2016-12-11 15:25
Mozna to sprawdzic bardzo latwo napisac do Warszawy ze pracuje sie tu i tu ma sie taka czy inna grupe podac nazwisko bo musza sprawdzic czy jest taka osoba zgloszona,,i tyle ALBO MOZNA SAMEMU TO SPRAWDZIC W PISAC W GUGLE PEFRON DOPLATY I JUZ
ONA 2016-12-11 15:27
Mozna to sprawdzic bardzo latwo napisac do Warszawy ze pracuje sie tu i tu ma sie taka czy inna grupe podac nazwisko bo musza sprawdzic czy jest taka osoba zgloszona,,i tyle ALBO MOZNA SAMEMU TO SPRAWDZIC W PISAC W GUGLE PEFRON DOPLATY I JUZ
ona 2016-12-11 15:28
Mozna to sprawdzic bardzo latwo napisac do Warszawy ze pracuje sie tu i tu ma sie taka czy inna grupe podac nazwisko bo musza sprawdzic czy jest taka osoba zgloszona,,i tyle ALBO MOZNA SAMEMU TO SPRAWDZIC W PISAC W GUGLE PEFRON DOPLATY I JUZ
Loczek 2016-12-15 13:13
Ja robie sprawę im proszę o kontakt 577156024
2
chris86 2016-12-21 11:45
Otrzymałem skierowanie z PUP do owej firmy na rozmowę kwalifikacyjną nie wiem czy miałem przyjemność a raczej nieprzyjemność rozmowy telefonicznej z właścicielem czy z jakąś inna osobą odpowiedzialną za ową rozmowę ale jeżeli każdy przełożony w tej firmie jest takim naburmuszonym klaunem to ja dziękuję po usłyszeniu ,że nie jest się zainteresowanym pracą w tym zakładzie Savoir-vivre owego pana sięgnął rynsztoku , chłopie nie każdy chcę pracować 6 km od swojego miejsca zamieszkania tym bardziej jak nie posiada się swojego środka transportu za pewne za najniższą krajową z drugiej strony to chyba dobrze postąpiłem bo opinie na temat owej firmy zamieszczone przez pracowników nie stawiają JAREXS w zbyt pozytywnym świetle , a do Ciebie wielki panie prezesie /kierowniku czy kim kolwiek jesteś wyjmij kij z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo za takie słownictwo przy spotkaniu oko w oko na potencjalnej rozmowie kwalifikacyjnej możesz kiedyś przez osobę która nie pozwoli sobie na takie zachowanie zostać sprowadzony do parteru. Ogólnie nie polecam.
2
chris 2016-12-21 11:50
Dodam jeszcze od siebie ,że owy pan kij w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rekrutuje w Kaliszu.
bebe 2016-12-24 06:18
zalezy skad jestes to zadzwon dopefronu i ci powwiedza,,JAREXS to szumowina tylko 1i2 ludzi czubkow przyjmuja bo ludzie 3 gr sie juz ni liczay bo malo kasy dostaja skandal tylko skad oni chca nabrac ich tylu bo z tego co wiem to zabieraja 2i daja 3 to co ci ludzie maja zrobic gdzie isc do pracy mlody jeszcze znajdzie napewno prace ale po 50 to nie ma mowy,Oj bedzie sie dzialo po nowym roku.wiem juz sam po sobie wygrali przetarg na obiekcie w jeleniej i nie chca mnie a pracowalem tam tyle lat na 3,,nawet dyrekcja zazadzila ze ja mam zostac boz trzech osob zostaje tylko 2,Zostawili debila gdzie dyrkcja obiektu i pracownicy nie chca tej osoby i co zostaje bez pracy,,szkoda mowic
2
bebe 2016-12-24 06:21
zalezy skad jestes to zadzwon dopefronu i ci powwiedza,,JAREXS to szumowina tylko 1i2 ludzi czubkow przyjmuja bo ludzie 3 gr sie juz ni liczay bo malo kasy dostaja skandal tylko skad oni chca nabrac ich tylu bo z tego co wiem to zabieraja 2i daja 3 to co ci ludzie maja zrobic gdzie isc do pracy mlody jeszcze znajdzie napewno prace ale po 50 to nie ma mowy,Oj bedzie sie dzialo po nowym roku.wiem juz sam po sobie wygrali przetarg na obiekcie w jeleniej i nie chca mnie a pracowalem tam tyle lat na 3,,nawet dyrekcja zazadzila ze ja mam zostac boz trzech osob zostaje tylko 2,Zostawili debila gdzie dyrkcja obiektu i pracownicy nie chca tej osoby i co zostaje bez pracy,,szkoda mowic
Joanna 2017-01-01 18:18
Pracowałam dla firmy Jarexs i jednoznacznie stwierdzam, że firma jest w totalnym bałaganie...
JUŻ NA SAMYM POCZĄTKU NIE POLECAM FIRMY W KAŻDYM MIEJSCU!
Nie szanują w ogóle ludzi i nie liczą się ze zdaniem pracowników.
Nie znają swoich zakresów obowiązków pracowników co oznacza, że w każdej chwili zwalniają bez uzasadnienia czyli robią co chcą traktując ludzi jak "kukły".
W zespole handlowym pracuję Pan AM, który wygląda jak wymiętolony alkoholik, a na dodatek jest raptusem, który nigdy nie zapamiętuje ważnych ustaleń.
Nowy Pan prezes nie ma zielonego pojęcia o długoterminowym działaniu i idzie w utopię...
Handlowcy pracujący w tej firmie są- nazwałabym ich "resztkami", których nikt nie chcę zatrudnić...
Całkiem niedawno zatrudnili dwóch pracowników (technologa i zastępce dyrektora) Panowie długo nie popracowali i zostali zwolnieni, ponieważ byli zbyt inteligentni i mogliby być niebezpieczni pod kątem kariery innych.
Krótko pisząc firma to totalny DRAMAT, która nie zasługuję na dobrą opinię i radzę Wam nie składajcie tam aplikacji bo szkoda Waszego czasu!
Zawsze tam gdzie pojawi się temat tej firmy będę miała złe zdanie o firmie Jarexs
10
Jack 2017-01-11 21:22
A czy nowy prezes to nie jest jakas rodzina dla poprzedniego ? Poza tym zdaje mi sie czy firma traci obiekty w zastraszajacym tempie?
6
ojeko 2017-01-26 10:47
To napisz a nie tylko mowisz
2
O w morde 2017-01-26 11:31
JAK MOZNA NAZWAC FIRME JAREXS??? Jak to sie wymawia? Jakreksssssss??
LOL!
2
OSZUŚCI 2017-02-01 08:37
UWAGA!!!Tak beznadziejnej firmy ochroniarskiej dawno nie spotkałem.Ta pseudo agencja ochrony nastawiona jest na jak największy zysk jak najmniejszym kosztem.Pracownik w tej pożal się boże firmie bezczelnie i z premedytacją jest wykorzystywany i wyzyskiwany do granic możliwości. Firma ta posiada do ochrony zakład produkcyjny w Sosnowcu CEBI zatrudniający na 3 zmiany setki pracowników Byłem w tej firmie na rozmowie o prace na stanowisko młodszy wartownik.Po szkoleniu owa firma chciała mnie przyjąc do pracy, w czasie załatwiania formalności ogarneło mnie ZDUMIENIE .Okazało sie że zakład pracy zatrudniajacy mnóstwo ludzi na zmianie na bramie ochrania 1!!!!!!!! osoba zajmująca sie monitoringiem wypełnianiem papierów oraz wykonujaca obchód[W TYM CZASIE STRÓŻÓWKA JEST PUSTA] 1 osoba odpowiada za cały zakład pracy przy takim zakładzie powinno tam być zatrudnione na zmianie co najmniej 3 osoby a nie 1!!! Tą żałosną firmą ochroniarską powinna jak najszybciej zająć sie Państwowa Inspekcja Pracy oraz powinna być podana za wykorzystywanie pracowników do sądu pracy . Tą agencję ochrony powinno się jak najszybciej zamnąć .JEDNO WIELKIE OSZUSTWO
5
mł. wartownik ślepy 2017-02-02 19:38
Polecam Jarexs oddział kujawsko - pomorski, Pan Maciej Bonowicz słowny chłowiek bardziej niż Jarek Zielas............. Maciuś Bono ru...sza Stanko .... w du..ke , a najlepsze że zatrudniają ludzi na PFRON fikcyjnie, tzn. kto inny pracuje faktycznie wpisany jest na papierze a nigdy nie pracował w P.U. Jarexs faktycznie. A w Legnicy nikt nic niewie. Taki układ zamknięty. Polecam jak macie słupa to możecie pracować koniecznie z orzeczeniem 02-P lub O.
4
Jacek 2017-02-03 22:58
No to niezle. To jawne wyludzanie pieniedzy z PFRON. Nic tylko napisac donos do Pfron jak masz na to dowody.
1
Ciekawy 2017-02-09 20:54
A co to się stało w oddziale Wrocław ?
6
Boleś 2017-02-10 18:29
Jednego nie rozumiem: jeśli komuś nie odpowiada praca w Jarexsie, to niech się po prostu zwolni i skorzysta z tysięcy ofert innych innych firm oferujących przecież znacznie lepsze warunki finansowe ( co najmniej średnia krajowa - prawie 4 tys. ), socjalne ( paczki, nagrody, itp. ). No przecież rynek pracy jest u nas bardzo chłonny, a co za tym idzie, konkurencyjny.
Ja u nich pracuję za najniższą krajową i się cieszę, że mam tę pracę.
Nie narzekać więc i nie rąba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko poszukać sobie pracy, która będzie odpowiadać, zawsze narzekający Polaczki...
Powodzenia.
1
przytomna 2017-02-13 11:10
jak się nie potrafi wyznaczać uczciwej ceny przy przetargach tylko od razu wali minimalną żeby tylko wygrać, a potem nie jest się w stanie zapłacić ludziom uczciwie za ich pracę to lepiej niech nie istnieją takie firmy, które tylko wyzyskują, bo realnie to praca tych ludzi na samym dole piramidy daje zarobki tym na górze i nie dość, że ci drudzy mają więcej to jeszcze są bezczelni i nie mają za grosz szacunku do ludzi, którzy ciężko tyrają na utrzymanie całej firmy

jeśli kiedyś drogi czytelniku przejdzie ci przez myśl zatrudnić się w jareksie to zastanów się dwa razy, bo to fakt, że w innych firmach kokosów nie będzie, ale dawać sobą pomiatać kiedy to twoja praca jest napędem tej całej machiny zwyczajnie nie warto, zresztą to jest każdego wolny wybór

ps. ci co piszą, że jak coś nie pasuje to się ludzie mogą zwolnić, hehehe napisaliście to w złej godzinie i po mału was dosięga życzenie wasze i radzę zakasać rękawy, jak już firma upadnie to zmywak będzie dumnie na was czekał, bo szczerze wątpię, abyście posiadali wyższe kwalifikacje, kierownicy z bożej łaski
13
Edek z krainy kredek 2017-02-14 15:07
przytomna napisałaś : " jak już firma upadnie to zmywak będzie dumnie na was czekał". Masz jakieś info w tej sprawie. Słyszałem, że w firmie coś krucho zaczęło się robić, sporo ludzi w biurze wymienili itd. Ale jak to jakies sprawdzone info to daj znać, aby nie było tak jak kiedyś z pewną firmą z Jeleniej Góry. Ci co wiedzieli wcześniej, że jej kres zaraz nadejdzie to pracę sobie załatwili wcześniej a ci co nie wiedzieli to lipa ;/
7
dywersant 2017-03-13 12:15
cześć.realia są takie :zero szkoleń ,zero zakresu obowiązków , pracownicy z łapanki byle był niepełnosprawny najlepiej intelektualnie(większe dotacje mają).
praca 24 godziny na dobę za minimalną stawkę ale płacą dodatek nocny bo jeszcze nie potrafią tego obejść jak ci to starcza to jest ok masz przynajmniej dużo czasu wolnego w miesiącu, nadgodzin nie płacą.
w sumie nie jest źle bo jak jesteś cwany możesz się obijać uwaga tylko na kolesi z roboty bo kablują a sami nie lepsi ,wykształcenie wymagają niepełne podstawowe.
jak masz problemy to zachowaj je dla siebie bo nikogo nie interesuje ,że ci coś w robocie nie pasuje.
urlop ci dadzą na siłę najlepiej po jednym dwa dni miesięcznie. z odpowiednią psychiką wytrzymasz przez jakiś czas a wtedy cię wymienią na innego z grupą inwalidzką. nie licz na prawo pracy.
powodzenia w robocie hehe
5
Młodszy wartownik 2017-03-25 18:29
Co do Firmy JAREXS. Firma to pracownicy ochrony na obiektach.
A z pracownikami. A to sobie pośpi na podłodze i myśli, że nikt go nie widzi .
Albo opuści posterunek 30 minut wcześniej - bo przyjechał 30 za wcześnie na zmianę -
albo na uwagę ze strony Dyrektora Obiektu odpowie, że TAK, a następnie do pracowników obiektu opowiada jak to się postawił staremu
Czasami pozostali pracownicy proszą kierownika by zabrał z obiektu TAKIEGO bo ( ..... )
I pojawiają się komentarze skrzywdzonych.
1
damazy 2017-03-26 12:51
Panowie powiedzcie akie dostaliście wynagrodzenia od nowego roku ,bo wiadomo że płaca minimalna powinna wynosić 2000,tyś .Z tego co mi wiadomo firma robi nas w bamboko i na umowach nie ma podanej płacy minimalnej a stawka godzinowa która wynosi 10 zł h .Dowiadywałem się w PIP i otrzymałem odpowiedz że to jest jawne łamanie prawa przez pracodawcę i powinniśmy złożyć oficjalną skargę na pracodawcę za łamanie praw pracowniczych w związku z zaniżaniem wynagrodzenia .Minimalne jest 2000 tyś i tyle powinno być na umowie a nie stawka godzinowa ,a dodatek za nocki jest nie wliczany do minimalnego wynagrodzenia i nie wchodzi w skład tegoż wynagrodzenia .Jest to doliczany dodatek za nockę w wysokości 20 % stawki jaka powinna być w podziale godzin .Tak więc powinniśmy mieć umowy z wynagrodzeniem minimalnym 2000 tyś plus dodatek za nocki .Musimy się przeciwstawić jawnym łamaniu prawa przez pracodawcę i zmianie umowy ze stawki na płacę 2000 tyś na umowie plus dodatek za nocki.
Nick Nack 2017-03-27 17:02
Stawka może być na umowie za godzinę i może to być nawet i te 10 zł. Ważne, abyś miał 2.000 zł brutto + godziny nocne ponad te 2.000 zł (jeśli masz 184 godziny pracy x 10 zł = 1840 zł brutto to firma i tak musi tobie zapłacić 2.000 zł brutto). Za każda godzinę przypada dodatek w wysokości średnio 2,40 zł. Jak przpracujesz 100 godzin nocnych to powinieneś zarobić 2.240 zł brutto.

Poniżej masz konkretne kwoty za godziny nocne w każdym miesiącu :
Styczeń (2000 zł : 168 godz. x 20%) = 2,38 zł
Luty (2000 zł : 160 godz. x 20%) = 2,50 zł
Marzec (2000 zł : 184 godz. x 20%) = 2,17 zł
Kwiecień (2000 zł : 152 godz. x 20%) = 2,63 zł
Maj (2000 zł : 168 godz. x 20%) = 2,38 zł
Czerwiec (2000 zł : 168 godz. x 20%) = 2,38 zł
Lipiec (2000 zł : 168 godz. x 20%) = 2,38 zł
Sierpień (2000 zł : 176 godz. x 20%) = 2,27 zł
Wrzesień (2000 zł : 168 godz. x 20%) = 2,38 zł
Październik (2000 zł : 176 godz. x 20%) = 2,27 zł
Listopad (2000 zł : 160 godz. x 20%) = 2,50 zł
Grudzień (2000 zł : 152 godz. x 20%) = 2,63 zł
4
damazy 2017-03-27 18:06
Ok,tylko jak płacą dodatek za nockę czy od minimalnego wynagrodzenia tj,2000 tys plus dodatek za ilość przepracowanych faktycznie godzin nocnych, np masz w marcu 80 h nocnych to od której kwoty liczą dodatek od 2000 tys +20% od tej kwoty za godziny nocne, czy od stawki godzinowej, bo jeśli od stawki godzinowej to jesteśmy w plecy o 160 zł za marzec, bo już te 160 zł nie wchodzi w skład minimalnego wynagrodzenia. Dowiadywalem się w PIP i powiedziano mi że są to nie legalnie praktyki pracodawcy i grozi mu kara do 30 tys kary ponieważ umowa powinna opierać na kwotę minimalnego wynagrodzenia 2000 tys plus dodatek za nockę 20%.
damazy 2017-03-27 18:07
Ok,tylko jak płacą dodatek za nockę czy od minimalnego wynagrodzenia tj,2000 tys plus dodatek za ilość przepracowanych faktycznie godzin nocnych, np masz w marcu 80 h nocnych to od której kwoty liczą dodatek od 2000 tys +20% od tej kwoty za godziny nocne, czy od stawki godzinowej, bo jeśli od stawki godzinowej to jesteśmy w plecy o 160 zł za marzec, bo już te 160 zł nie wchodzi w skład minimalnego wynagrodzenia. Dowiadywalem się w PIP i powiedziano mi że są to nie legalnie praktyki pracodawcy i grozi mu kara do 30 tys kary ponieważ umowa powinna opierać na kwotę minimalnego wynagrodzenia 2000 tys plus dodatek za nockę 20%.
Fakinger 2017-03-27 20:30
Damazy jaką masz umowę ,o pracę czy zlecenie a może inną?
damazy 2017-03-28 11:40
Ja mam umowę o pracę ze stawką 10 zł.
Fakinger 2017-03-29 13:02
Damazy nowela ustawy o stawce minimalnej godzinowej nie dotyczy umowy o pracę a za nocki mają płacić według stawek jakie ci podał Nick Nack.
Alicja 2017-03-30 13:18
Na stronie internetowej firmy możecie znaleźć aktualne oferty pracy - http://jarexs.pl/praca Które stanowisko Was interesuje?
Nick nack 2017-03-30 13:50
dodatek nocny 20% liczony jest tak jak ci napisałem. Jest on różny w zależności od miesiąca. Podałem ci konkretne kwoty za godziny nocne w konkretnych miesiącach. Jeśli w marcu przepracowałeś 80 h nocnych to powinieneś zarobić : 2000 zł + (80 h * 2,17zł) = 2.173,60 zł brutto.
Jeśli tyle samo godzin nocnych przepracowałbyś w kwietniu to zarobiłbyś : 2.000 zł + (80h * 2,63 zł) = 2.210,40 zł
damazy 2017-03-30 16:04
Ok ! zobaczę jak dostanę wynagrodzenie za marzec .
Pionek 2017-04-04 11:59
Uwaga Jarexs, pracodawcy oni oszukują ludzi ,i zmieniają ich jak dzienne majtki bo godziny nocce mało płacą i żle czasami jest napisane ,jak ktoś bierze zaświadczenie do zapotrzebowania i tak jest zamieszane ,ale zatrudniają same psychole do ochrony którzy mają znaczną grupę ,i taki zachowuje sie jak kura niosąca jajka ,wogóle coś mieszają ,a w Wałbrzychu powinni zamknąć Jarexs ,bo tam dyspozydorzy żle traktują ludzi w ochronie ,i wykorzystują ich i molestują ludzi....Zamknąć te dziadostwo całkiem ....
14
Bolt 2017-04-15 23:55
Pracuje w Jarexie od 2 miesięcy i dali mnie na LIBET!
Zadania:
1.ochraniać obiekt
2. Ważenie samochodów z kryszywem + zabiarają kostę - podwójne wpisy w komp.
3. Wypisywanie w/z
4. Rejestr pojazdów pustych i znów tych samych które zabierają kostkę
5. Odgarnianie zimą śniegu itd
Wiecie może jak jest na Kaliszu?
1
damazy 2017-04-16 11:25
To jest jawne i nagminne łamanie praw pracowniczych przez pracodawcę ponieważ w umowie masz napisane młodszy wartownik a nie pracownik biurowy a za to nam nie płacą.Jarexs wykorzystuje swoich pracowników jak sie tylko da i nie powinniśmy się godzić na takie wykorzystywanie zgłaszając to do PIP .Przyznam że to po nikąd jest trochę nasza wina bo powinniśmy przy podpisaniu umowy pytać co będzie należało do naszych obowiązków ,czy tylko ochrona obiektu ,czy również prace jako gospodarczy przy sprzątaniu i odśnieżaniu ,a to nie należy według mowy do naszych obowiązków .Pracodawcy wygrywając przetarg na danym obiekcie gozą sie na wszystko co im kontrachent zleci przy zawarciu umowy ,tylko że to wszystko jest robione naszym kosztem i to za darmo .firma ma ochronę i prace gospodarcze za jednym zamachem przy jednej umowie .Powinniśmy się temu kategorycznie przeciw stawić i zgłośić te praktyki do PIP i PFROnu bo dalej tak być nie może żeby firmy za friko nas tak wykorzystywały za marne 2 tyś .
1
Zostaw swoją opinię o JAREXS - Legnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAREXS