brak logo

VRATISLAVIA CARS SP. Z O.O.

Jarocin

Opinie o VRATISLAVIA CARS SP. Z O.O.

a13 2013-04-15 09:01:45
czy w tej firmie coś ostatnio się zmieniło?
abc1 2013-04-15 09:34:52
Zależy o co pytasz?
Kwiatuszek 2013-04-17 20:35:23
a13 - 2013-04-15 09:01:45

czy w tej firmie coś ostatnio się zmieniło?
A13 zapytaj pracodawcy . On Ci bankowo prawdę powie:)
Kwiatuszek 2013-04-21 18:17:45
Najlepsze co rozwalało do lez to sprawdzanie linijką centymetry i milimetry dziurek w dokumentach . Tak tak , dokładnie. Wymagali żeby każdy dokument miał w tym samym miejscu zrobione dziurki dziurkaczem . Oczywiśćie wszystko było starannie sprawdzane i broń boże żeby kartka miała o milimetr dalej dziurki ...o to wtedy się działo. Jakie zmiany? zmiany owszem nastąpiły na lepsze, Nie musimy co do milimetra robić dokładnych dziurek. Ani żebrać pod drzwiami naszych wynagrodzeń. Jesteśmy wolni i z tego należy się cieszyć .
Kwiatuszek 2013-05-12 17:44:12
Na tak wielką biurokrację jaka panowała na centrali na każdej z dyspozytorek czyli; wpisywanie zleceń w zeszyt wydawanych kursów , wystawianie faktur, wklepywanie rozliczeń w sytemie, obliczanie
voucherów,wysyłanie listów, rozliczanie kierowców , rozliczeń czynszowych, pełnej dokumentacji wszystkich miesięcznych raportów ,i wypełnianiu i obliczaniu wilelu jeszcze innych ... Nie było prostej zwykłej umowy o pracę czy też zlecenia. Gdzie nie na jednej centrali dyspozytorki obowiązkiem jest tylko i wyłącznie! "wydawanie zleceń" a nie prowadzenia pełnej dokumentacji całej firmy wraz ze wszystkimi obliczniami.
Kwiatuszek 2013-05-12 20:13:18
Kawa dla Prezesów miała być . Nikogo nie obchodziło za czyje pieniążki , miała być i koniec, Sami nie przynosili kawy do firmy (przynajmniej nie za mojej kadencji) ale na kawe liczyli. Jak tej kawy się nie zrobiło to było już gadane że "no taka leniwa nawet kawy nie zrobiła " .
Kwiatuszek 2013-05-12 20:55:17
Na innych centralach dziewczyny mają lodówki, mikrofalówki , telewizje kablową , mogą nawet swobodnie zapalić papierosa, również jak któraś inna dyzpozytorka przyjdzie na 5 min po drodze w odwiedziny na centrale też nie ma żdnych problemów, A tu.. wiecznie im coś nie pasowało. Przyszła inna dyzpozytorka na centrale i już było gadane co ona tu robi i po co przyszła itp, to nie miejsce na pogaduszki. Aż byłam zdziwiona w jakim rygorze kazano nam pracować . Nie raz się słyszało ta to taka i owaka i bluzgii na całego. Nie dość że nie placili to jeszcze wiecznie mnieli jakieś ale i bunty o coś. To i tak sukces że każda z kobiet była na tyle silna żeby tam tak długo pracować.
Kwiatuszek 2013-05-12 23:59:33
Na centrali w czasie nocy dyspozytorki miały obowiązek nie spać to raczej logiczne ! ale nie mogły korzystać ani z laptopów ani notebooków. Jedna z dziewczyn przynosiła lapa , ja notebooka i wiadomo praca lepiej szła . No ale nie każdemu to odpowiadało. Można było się nasłuchać że w pracy nie wolno korzystać itp.... Wg Prezesów i nie tylko miałyśmy patrzeć się w ściane tak przez 12h.
Kwiatuszek 2013-05-14 11:36:42
Panowie chcecie prowadzić biznes to prowadzcie go z głową. Umowe należy wydać w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach dla każdej ze stron- i nie po kilku miesiącach !. Pracowincy też potrzebują mieć taki dokument choćby dla innych instytucji państwowych w celu zgłoszenia pracy , czy też zarobków. Czy też wizyt u lekarza zanim był wprowadzony system Ewuś. Skoro kierowcy(nie wszyscy) po długim czasie dostali do podpisania umowy zlecenia to dlaczego dyspozytorki nie miały takiego przywileju? I jeszcze raz podkreślę umowy nie daje się po paru miesiącach ! do podpisania z datą wstecz ! Również do obowiązków pracownika centrali nie należy wystawienie sobie samemu umowy, od tego jest pracodawca!- który przychodzi do nowego przyjętego z umową.
Kwiatuszek 2013-05-15 00:02:47
Jeżeli chodzi o rozreklamowanie firmy wystarczyło zgłosić firmę w osiedlówce gdzie są ogromne nakłady. Również metody reklam w tramwajach na trasach centrum . Wystarczyło powiedzieć szczerze kleintom : Jesteśmy biedni w zlecenia ! Ratujcie jeśli możecie ! Prawda Kochani nie boli . Ale jak się wychodzi z prostą klejoną nawiją my jesteśmy super, my jesteśmy najlepsi , my jesteśmy pachący, my mamy terminal itp...to nikt raczej tego nie kupi.Jesteśmy ludzmi z krwi i kośći i każdy woli usłyszeć najgorszą prawdę niż tysiąc kłamstw. W tej firmie zamiast mówić prawdę to mówiono kłamstawa. Tak jak z umową tak jak terminem wypłat tak samo jak z przelewem. Słodkośći moi mili zostawia się na koniec.
anonim 2013-06-23 23:47:16
Gość Wawa - 2010-09-01 21:54:04

Witajcie.

Bywam co miesiąc we Wrocławiu i od pewnego czasu jeżdżę srebrnymi

mercedesikami Vratislavia,to są pewne ,nowe,bezpieczne taxi,mają

licencje,taxometry,ubezpieczenia,kasy,są czyści i zadbani,nie należą

też do najdroższych,chociaż zawsze i tak się targuje..-;)mają taki

fajny numer 3888888.Ogólnie są ok.Pozdrawiam
Jakim Wrocławiu? Facet zobacz co zrobili -TORUŃ.
Ja 2014-02-21 22:51:07
A nawet Jarocin:)
alka 2014-07-27 12:34:11
kto idzie na sprawę 8 sierpnia?
kwiatuszek 2014-09-03 20:16:10
No to jak mu tak dobrze bylo to to czemu tam dalej. Nie siedzi?
kwiatuszek 2014-09-03 20:20:16
Dyskryminacja,mobbing,molestowanie, mam dalej wymieniac??
adio 2014-10-21 23:44:59
Firmy nie ma bo byly same przekrety
haslo 2014-10-27 17:21:20
Sprawy dotyczace molestowania ,mobbinu i wyzysku sa w sadach cywilnych a nie na forach. Tu jedynie mozna umiescic opinie. A dowody dostaje sedzia a nie kazdy czytajacy...
pytanie 2014-11-03 01:03:47
Czemu w krs sa bledne adresy? Niby plac solny ? W Inter Finanse...
kwiatuszek 2014-11-06 12:55:46
Brydziu to co z tymi adresami? W tym temacie juz milczysz?
sad cywilny 2015-04-17 00:27:45
W Sadzie cywilnym takie sprawy sa poruszane.
Wolow 2015-04-17 00:29:47
A dokladnie w Wolowie.
Też Kwiatuszek 2015-05-27 10:42:27
Proszę Kwiatuszku odezwij sie , mam do Ciebie kilka pytań odnośnie Prezesów. Pozdrawiam
wesoły prezesik 2015-05-27 19:00:11
we wołowie wszystko stoi na głowie haha
ta 2015-06-13 18:53:49
Ta wesoly...
Ja 2015-06-13 18:55:30
Nic nie stoi na glowie
wesoły prezesik 2015-06-14 12:32:51
... tylko na sztywnym maszcie haha
Ja 2015-06-14 20:58:19
Cos jeszcze???
Ja 2015-06-14 21:00:40
Sztywny maszt to moze i masz nie watpie Wesoly Prezesiku. Oj chyba ktos boi sie i stad nagle te wypowiedzi z terscia ha ha
Ja 2015-06-14 21:22:29
I tak wlasnie zawsze z kazdej kobiety polewali. Zastanawia mnie jedno czy to czasem przez brak wartosci czy moze przez slome jaka maja zawsze w butach?
Ja 2015-06-14 23:08:54
Wesoly Prezesiku moze jestes zbyt sztywny ,nie prosty to prosze pomagac sobie reka,wstrzasnieciem -:) moze ktoras z kolezanek pomoze-:)
Ja 2015-06-24 11:43:16
A Wesoly Prezesik to wiadomo kto czyli Pan Irek no bo kto inny ...
Weronika 2015-07-22 23:22:41
A ja sie zastanawiam po co piszesz Romek takie bzdety?
Weronika 2015-08-31 23:26:44
Co 1 iles ???? Mamy 23:24 ??? I to jest 31.08.2015...cos godzina nie ta w ponizszym poscie
Weronika 2015-08-31 23:47:53
No jak jestes w innym panstwie to jak sie starasz dostac do pracy??? -:) sprawdz w krsie jak to teraz wyglada. Pewnie u Ciebie jest teraz dzien to nie idziesz teraz spac. Dobranoc
Weronika 2015-09-03 08:38:36
Vratislavi Cars nie ma. Co do szukania pracy to poszukaj ale nie po 1:) to wyglada tak jak zycie za granica w innym panstwie. Wstan rano i rozpocznij poszukiwania Powodzenia
Weronika 2015-10-01 15:36:31
Hmn... praca 3 minuty dziennie plus do tego darmowe posilki-:) wynagrodzenie 4000zl. Za darmo areobik ,plywanie i taniec. Kazdego dnia pyszna latte-:-) praca marzen -:)
Weronika 2015-10-31 17:58:11
Udajesz glupiego czy taki jestes?
do Antoniusza 2015-11-13 12:09:00
Juz od znajomych wiem ze jedna z firm Wroclawskich nie wyplaca wynagrodzen i co robi z tym inspekcja? Nic! A dziewczyny sa nadal przyjmowane bo brak pracownikow podpowiem ze to sklepy z odzieza uzywan. Mija 3 miesiac a moje kolezanki sa bez grosza.
Weronika 2015-11-13 21:01:06
Antoniusz taxi juz nie ma. Nie pisze bzdur w przeciwienstwie do innych. Nie ma zadnych przyjec. Pan Dawid nie zajmuje sie juz taxi. Moim zdaniem bardzo dobrze. Bo ma teraz spokoj i pewnie relaks jak i wiekszosc pracownikow.Jest zdecydowanie lepiej. Nie ma juz tych nerwow. Szkoda Pana Dawida ze tyle mial na glowie.
Weronika 2016-01-27 10:38:49
Ponieważ 99 % firm w jakich pracowałam nie wypłacali to również odradzam firme roban . Jako jedyna odeszłam 1,5 roku temu i to w odpowiednim momencie. Obecnie dziewczyny jeszcze za listopad nie dostały a mamy koniec stycznia. Robiłam od 8:30 do 24 z jedną mała przerwą:) odradzam !
Weronika 2016-02-14 12:04:31
To zle doczytałeś bo ja akurat w Robanie dostałam wynagrodzenia. Pozostali nie dostali i nadal czekają. Ja poprostu szybko zabrałam torebke i wyszłam bez zbędnego marudzenia i użalania się nad sobą. Doświadczenia poprzednich firm wiele mnie nauczyły zwłaszcza fima vratislavia cars.
Weronika 2016-02-14 12:08:32
A co do pecha to można śmiało powiedzieć że nie tylko ja :)w tym wszystkim najbardziej śmieszne jest cv z dwiema kartkami firm upadłych :)
Weronika 2016-02-20 17:55:59
Czemu dostałam już Ci mówie bo tak się składa że kilka dni dawali wypłaty po terminie w czasie kiedy to ja pracowałam . Tylko że mi to nie odpowiadało i odeszłam. A inni zaś zwłaszcza Ci co pozostali obecnie czekają miesiącami. Czemu o tym mówie może po to żeby ostrzec innych szukających pracy i terminowym wynagrodzeniem za czas pracy.
Weronika 2016-03-14 12:25:35
Napisane jest miesiącami bo u każdego różnie to wygląda.Czyli dwa miesiące ,trzy .
Weronika 2016-04-12 10:12:28
Tak chce powiedzieć że pieniądze są tyle po terminie. Kolejna odp asortyment i ludzie.
Weronika 2016-05-10 18:14:41
No nie wiem po sprawdzaniu bluzy i koszulek.. w jakim stanie wyglądają można śmiało stwierdzić że firma szuka wszędzie byle tylko potrącić z wynagrodzenia. Jeszcze trochę i z lupą będą chodzić:)
Weronika 2016-05-12 15:50:59
Samo już to że pracodawca daje bluzy i koszulki i wymaga! żeby nie były zniszczone przy wykonywaniu pracy jest chore.Dźwiganie ciężkich worów,masa kurzu itp no to jak odzież pracownicza ma się nie ubrudzić? :)
Weronika 2016-07-20 00:48:47
Nie ma ograniczeń. Podziwiam każdą kobietę pracująca w tym .... Wiadomo ....
dfgbnm 2016-07-29 20:26:48
@kasia a jestes pewna ze oni tutaj tez kobiety do rpacy zatrudniaja? bo w sumie nie widzialem dawno foert
Weronika 2016-10-30 14:30:49
Ponownie wycieli innych pytania i wypowiedzi administrator nie przepuści okazji do tego żeby było wszystko widać . Przyznam że jestem zaskoczona że aż tyle moich wypowiedzi nadal się trzyma.
Zostaw swoją opinię o VRATISLAVIA CARS SP. Z O.O. - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VRATISLAVIA CARS SP. Z O.O.