brak logo

PRZEDSIĘBIORSTWO OBROTU ODPADAMI RYMED S.C.

Toruń

Opinie o PRZEDSIĘBIORSTWO OBROTU ODPADAMI RYMED S.C.

tragedia 2010-10-04 21:26:17
firma Rymed od odpad
anonim 2010-10-09 23:10:15
tragedia - 2010-10-04 21:26:17

firma Rymed od odpad

potwierdzam , że Rymed to nieporozumienie , amatorka , ryzyko dla obecnych czy przyszłych Klientów. Dla obecnych czy przyszłych Klientów oraz Pracowników niech to będzie przestroga !!!
Film na youtubie pod hasłem rymed wygląda i jest przekonujący
1
KIEROWNIK PRZYCHODNI 2011-01-02 20:43:48
RYMED to rzetelna i profesjonalna firma w zakresie gospodarowania odpadami Nasza przychodnia z Zielonej Góry współpracuje z firmą Rymed trzy lata i jest pod wielkim wrażeniem w zakresie obsługi . Odbiór odpadów rzetelny , zawsze na czas pracownicy bardzo wykwalifikowani . Gorąco polecam wszystkim podmiotom medycznym
1
anonim 2011-01-03 13:38:07
Szanowny Panie Kierowniku zgadzam się z Pańską opinią , że Firma RYMED S.C. wykonuje usługi terminowo zgodnie z przepisami ochrony środowiska i sanitarno-epidemiologicznymi
zakresie odbioru odpadów medycznych.
Firmę RYMED S.C. również polecam dla przyszłych klientów jako profesjonalną i rzetelną.

INNA PRZYCHODNIA 2011-01-27 08:45:03
A MY SIĘ UWOLNILIŚMY OD rymed-u BO NA SZCZĘŚCIE POJAWIŁA SIĘ ZAGRANICZNA KONKURENCJA, KTÓRA POKAZAŁA NAM JAK SIĘ POWINNO PODCHODZIĆ DO POTRZEB KLIENTA I DBAĆ O JEGO BEZPIECZEŃSTWO, PRAWIDŁO WYPEŁNIANE DOKUMENTY I NIE OSZUKIWAĆ NA KILOGRAMACH. JEŚLI KTOŚ CHWALI rymed TO ALBO SAMI PRACOWNICY ALBO KTOŚ Z FIRMY.
ŻE BY NIE ZAPESZYĆ DOTYCHCZASOWEJ WSPÓŁPRACY POLECAM NOWĄ FIRME NA RYNKU : REMONDIS-MEDISON
zdziwiony 2011-01-27 08:55:26
jeśli jesteś taki zadowolony profesjonalizmem firmy to zadzwoń ( do wyboru ) do WIOŚ , Sanepid, Prokuraturę i spytaj się czy nie stwierdzono uchybień. Potem wejdź na youtube, wklej link http://www.youtube.com/watch?v=1-RZ1LopTGw . Pewnie zaraz ktos napisze że film podrobiony ;-) .
Na końcu zadzwoń do spalarni i zapytaj o nich .
Firmo rymed nie piszcie sobie opinii i nie wprowadzajcie w błąd porządnych i uczciwych ludzi.
Przyszli pracownicy : jak nie dostaliście od pracodawcy w tzw. ryj to robota jak w sam raz, bo pan szef ma za takie występki również sprawę w prokuraturze. Ba nawet ponoć i kobiecie nie żałował.
anonim czy kierownik bo się gubię 2011-01-27 09:00:55
te anonim zastanów się co piszesz bo się zagubiłeś ;-)
niedawno tę sama treść wklejałeś jako kierownik przychodni zachwalając siebie czy kolesia

ŻENUJĄCE JEST TAK SIĘ zachwalać :-(
angela 2011-07-13 00:35:04
Piszcie co chcecie. Z mężem mamy praktykę i od kilku lat wszystko jest wzorowo. A konkurencja jest i nie śpi. To ile razy robiono do nas podjazdy, żeby zmienić, że oni coś nie tak robią, do tego tek posklejany film na youtube... Albo ktoś myśli, że trafił na kretynów i jak kogoś oczerni, to nas przekona. Ostatnio ich kierowca przywiózł ofertę jakiejś innej firmy o 5zł tańszą i zaczął ich oczerniać. Ludzie, pracujesz z kimś kilka lat, wszystko jest ok i za 5zł mam rewolucje robić... Do tego jeszcze podstawia mi jakieś pisemko z błędem ortograficznym :-) Firma jest ok, pracownicy już mniej, zwłaszcza, gdy inne firmy nie śpią...
1
Wiesiu 2011-08-23 22:12:16
A my zmieniliśmy firmę i jak by dzień nastał. Niby nic ale w papierach jest porządek jak dzwonię do spalarni to potwierdzają, że moje odpady tam trafiają.
Jak rymed mnie obsługiwał to za źle wypełnione karty przekazania odpadów chcieli mi 5 tyś zł mandat wlepić. Sam Woj. Isp. Ochr. Środ. i Sanepid doradzili mi zmianę firmy.
Co do filmu na youtube to nie wieżę, żeby ktoś to podrobił. Szukających firmy do odbioru odpadów medycznych i weterynaryjnych proszę aby od rymedu trzymali się jak najdalej - polecam inną firmę. Celowo nie podaję jej nazwy by nie reklamować ale dodam, że jest to jedna z międzynarodowych firm spełniająca pewne standardy i normy nie narażając swoich partnerów na problemy czy konsekwencje finansowe.
abc 2012-09-01 10:41:32
INNA PRZYCHODNIA - 2011-01-27 08:45:03

A MY SIĘ UWOLNILIŚMY OD rymed-u BO NA SZCZĘŚCIE POJAWIŁA SIĘ ZAGRANICZNA KONKURENCJA, KTÓRA POKAZAŁA NAM JAK SIĘ POWINNO PODCHODZIĆ DO POTRZEB KLIENTA I DBAĆ O JEGO BEZPIECZEŃSTWO, PRAWIDŁO WYPEŁNIANE DOKUMENTY I NIE OSZUKIWAĆ NA KILOGRAMACH. JEŚLI KTOŚ CHWALI rymed TO ALBO SAMI PRACOWNICY ALBO KTOŚ Z FIRMY.

ŻE BY NIE ZAPESZYĆ DOTYCHCZASOWEJ WSPÓŁPRACY POLECAM NOWĄ FIRME NA RYNKU : REMONDIS-MEDISON
Remondis może i dokumenty wypełnia prawidłowo ale to ze odpady z lubuskiego wywozi busem do Wrocławia później przeładowuje na ciężarówkę i wywozi na Śląsk to jest zgodne z prawem??? Siedze w tym interesie już kilkanaście lat i nie znam firmy która postępowała by zgodnie z prawem i przepisami. Tak naprawde jak by skontrolowali w jednym czasie wszystkie firmy zajmujące sie wywozem odpadów medycznych to wszystkie musieli by zamknąć. I kto by się zajął wywozem???
Lolek 2013-03-29 07:47:53
Do Rymedu :
jeśli uważasz , że inni lamią prawo idź do prokuratury.
A zapomniałem, że sam byś poszedł siedzieć za swoje machlojki z odpadami ;-)
Ale spokojnie i na to przyjdzie czas.
Janusz 2013-06-06 08:42:47
Rymed to profesjonalizm i gwarancja, że twoje odpady będą w szybki i sprawny sposób usunięte. To także stosunkowo niskie ceny na rynku i miła fachowa obsługa. Polecam!!!
pp123 2013-12-26 16:29:33
Jesteś ciota bo firma rymed to najlepsza firma która znajduje się na rynku a te filmyiki to bujda nie wiesz to się nie odzywaj a po drugie napewno byles bylym pracownikiem i sie opierdzielales i dlatego tak piszesz
Malinowski 2014-01-07 14:27:26
Firma Rymed to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o usuwanie niebezpiecznych odpadów na terenie zachodniej Polski. Dowodem na to jest ciągle rozwijana oferta i obecność na rynku. Osobiście nie wyobrażam sobie prowadzenia lecznicy zwierząt, czy gabinetu lekarskiego bez współpracy z Rymedem.
1
opinia 2014-01-07 19:58:47
ponieważ w poprzedniej inf. nie przeszły linki zainteresowani niech wpiszą hasło w przeglądarce : "rymed sąd w szczecinie " (usunięte przez administratora) na youtube tez jest pod hasłem rymed ukazana ich niby wzorowa gospodarka odpadami.
(usunięte przez administratora)
emel pol 2014-02-12 08:55:31
Usługa firmy Rymed to odbiór, utylizacja i transport na najwyższym poziomie, dokumenty sporządzone błyskawicznie,(usunięte przez administratora)
rysiu 2014-02-12 14:15:54
zgadza sie stwierdzenie poprzednika z małą różnicą, ŻE ODPADY POTEM GINĄ BEZ ŚLADU .
ZA TAKĄ USŁUGĘ DZIĘKUJEMY I NIE POLECAMY
doktorek 2014-02-18 19:00:58
Cały bajer polega na tym, że odpowiedzialność za odpady spoczywa na Nas - czyli wytwórcach ( lekarz, pielęgniarka, kosmetyczka, itp. ). Takiej firmie nic nie grozi bo my bekniemy jak nie będziemy pilnować swoich odpadów.
Ja ich sprawdziłem, odpady nie docierały do spalarni więć zabrałem zabawki i bawię się z koms innym, kto mnie nie naraża na kilka tysięcy kary,
żegnam i proszę o rozwagę bo to nie żarty ;-(
koziak 2014-03-05 11:29:07
Bardzo dobra oferta dla produkujących odpady, umowa i obsługa - wszystko ok ;)
Góra 2014-03-09 13:22:55
Jeszcze lepsza do Firmy, a klienci najmniej ważni. skąd w takim razie te sprawy w sądach i prokuraturze. Dlaczego wylecieli z obsługi szpitala w Zielonej Górze kiedy to zaginęło blisko 30 000 kg odpadów medycznych. To są fakty do sprawdzenia !!!. Wszystkie pozytywy wpisują sobie sami pracownicy. Zalecane omijanie Rymedu ;-)
1
kierownik 2014-03-30 13:29:59
Przedsiębiorstwo Obrotu Odpadami Rymed to profesjonalna i rzetelna firma w zakresie odbioru i zagospodarowania odpadów .Obsługa zawsze terminowo i rzetelnie na bardzo korzystnych warunkach finansowych .Jesteśmy bardzo zadowoleni z firmy Rymed dlatego też polecamy wszystkim firmą wytwarzającym odpady .
Mandat 2014-03-30 19:03:45
A ja zapłaciłem mandat przez nich i nie polecam !!!.
Wypowiedziałem umowę w trybie natychmiastowym i jest ok.
Przynajmniej teraz jestem na bierząco z przepisami i nie zdzirają ze mnie jak rymed przez lata ;-(
1
em ka 2014-05-05 13:48:55
Dobra oferta wspolpracy, jestem na tak.
eko 2014-05-05 21:04:59
najgorsza obsługa i renoma w tej branży.
nie polecam
SANEPID 2014-05-12 20:37:40
Odradzamy współpracy, chyba że ktoś chce zapłacić 5 tyś zł mandatu.
Jeśli do kogośnie dociera , że ta firma oszukuje swoich klientów to niech chali ich za świtną obsługę.
Nie liczy się to , że jakiś biedny kierowca odbierze od was odpady, WAŻNE JEST CO POTEM Z NIMI ROBIĄ.
Pozdrowienia dla naiwniaków i pracowników firmy rymad redagujących to forum ;-)
Bogusław 2014-05-13 10:07:49
nie polecam a nawet zalecam jak jaszybszą zmianę na inną..
Żaby nie robić reklamy ja wybrałem jedyną naszą lubuską.
1
Bogusława 2014-05-13 22:18:47
do mersona :
zaleca się czytanie ze zrozumieniem. Tak jak to w Radio czy TV niec hciałem i niebędę reklamował waszej konkurencji - CHOCIAŻ POWINIENEM - bo jak dotąd obsługa icdokumentacja na 6 z +.
Tak więc jak wcześniej polecam WSZYTKICH tylko nie rymed.
Bardzo podoba mi się ten link - koniecznie z otwarciem linków do wiadomości:
(usunięte przez administratora)
aldi 2014-06-02 12:35:04
Polecam współpracę z Rymed, szczegolnie dla malych gabinetow lekarskich i lecznic ;)
aldi 2014-07-07 11:51:17
Maja dobrze rozwinieta obsluge dla mniejszych gabinetow lekarskich - usuwaja odpady szybko i na czas - z pelna niezbedna do tego dokumentacja ;)
m. 2014-07-07 12:18:48
polecamy z cala stanowczoscia, smiesza troche opisy konkurencji spalajacej sie nad torpedowaniem firmy, a juz na pewno podszywajacych sie nieudolnie pod kogos innego.
1
Medic 2014-07-07 12:20:20
Polecam ofertę dla branży medycznej ;)
z gazety 2014-07-10 23:11:10
dla ułatwienia podaje część artykułu : "(...)Z komunikatu szczecińskiej prokuratury okręgowej: "Do znajdujących się w magazynie odpadów miały dostęp zwierzęta, gryzonie, ale przede wszystkim owady, które bez trudu mogły penetrować pomieszczenie, w którym znajdowały się odpady, i rozprzestrzeniać potencjalnie chorobotwórcze drobnoustroje. Biegli z Zakładu Medycyny Sądowej Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego wykazali, że materiał biologiczny znajdował się także na zewnątrz pojemników, w których składowano odpady, oraz na podłożu magazynu".

To, co zobaczyli policjanci, było zaprzeczeniem przepisów dotyczących składowania medycznych odpadów. Biegli orzekli, że swobodny dostęp zwierząt i owadów stwarzał realne zagrożenie epidemiologiczne.

Marcin K. (współwłaściciel i dyrektor) i Marek K. (specjalista do spraw ochrony środowiska) zostali oskarżeni o to, że "wbrew przepisom ustawy o odpadach i rozporządzeniu ministra zdrowia w sprawie szczegółowego sposobu postępowania z odpadami medycznymi, składowali odpady medyczne pochodzące z terenu województwa zachodniopomorskiego zakwalifikowane jako niebezpieczne, w sytuacji, w której pomieszczenie to nie spełniało norm wyznaczonych dla tego typu obiektów". Zdaniem prokuratury "mogło to zagrozić życiu lub zdrowiu wielu osób lub spowodować zniszczenie w świecie zwierzęcym w znacznych rozmiarach". Zgodnie z przepisami magazyn, w którym przechowywane są odpady medyczne, powinien mieć ściany i podłogi wykonane z materiałów łatwo zmywalnych i umożliwiających dezynfekcję. Przede wszystkim jednak powinien być zabezpieczony przed owadami, gryzoniami i innymi zwierzętami.(...) "
1
zielony 2014-07-10 23:14:33
poszukaj lepiej innej firmy skoro masz kwalifikacje do takiej roboty.
może maja konkurecję , która Cie zatrudni.
Chyba, że szukasz emocji i problemów to wal do rymedu jak w dym , a na pewno pójdziesz z dymen ;-(
1
m3 2014-08-28 12:49:41
swietna firma, gratuluje !
sadman 2014-11-04 12:20:20
HEH ŚMIESZĄ MNIE KOMENTARZE PRZECIWKO RYMEDOWI, TYMCZASEM FIRMA PROSPERUJE I MA SIĘ NIEŹLE, WSPIERA TAKŻE LOKALNĄ KOSZYKÓWKĘ, TAK WIĘC KONKURENCJO - NIE POWSTRZYMASZ TEGO, COKOLWIEK NAPISZESZ ;-)
2
FriendlyFire 2014-11-05 12:05:48
Nick 'Sanepid' buehehe, to jest tak żenujące, że uwłacza wdawanie się w dyskusję, ktoś myśli, że uwierzymy, iż sanepid lata po forach i zostawia komentarze??!! Buehhehehe, kolejny mistrz o nicku 'Mind' i typowy komentarz na zlecenie oraz wyjątkowo durny dopisek: 'jestem nowy w Zielonej'(!!!) Koń by się, uśmiał - nowy możesz być w swojej klasie gimnazjalnej, albo w szkole specjalnej. Pytanie co żeście zrobili takiego dla lokalnej społeczności oprócz wylewania kłamstw na forum, chyba nic. Wystarczy spojrzeć w referencje wystawione na stronie Rymed i sprawdzić ile poważnych instytucji korzysta z ich oferty, jest niemożliwe, że tyle placówek korzystałoby z usług firmy mającej problemy z prawem. Brawa dla tego co wałkuje ciągle filmik z forum z GL oczerniający Rymed, na dodatek film, z którego nic nie wynika, prawda konkurencjo? Najedliście się tym gulem? Nick 'z gazety 'i przeklejony artykuł nieudolnie napisany przez jakiegoś lokalnego pismaka, co za idiotyzm, cytuje: "Do znajdujących się w magazynie odpadów miały dostęp zwierzęta, gryzonie, ale przede wszystkim owady, które bez trudu mogły penetrować pomieszczenie, w którym znajdowały się odpady, i rozprzestrzeniać potencjalnie chorobotwórcze drobnoustroje..." Poziom dziennikarstwa = 0 Szczególnie ten fragment: 'Zwierzęta, gryzonie, ale przede wszystkim owady'- gryzonie to nie zwierzęta? Polecam elementarz dla pierwszoklasisty 'Świat Zwierząt' - trzyma lepszy poziom pisowni i uczy ;) Prawdziwa perełka na koniec: 'zniszczenie w świecie zwierzęcym w znacznych rozmiarach' - cooo? Klasa panowie, klasa to coś czego wam brakuje ;) A wiecie co was boli najbardziej? Ten fakt, że Rymed to największa firma i najbardziej kompetentna firma na terenie zachodniej Polski i to was boli - typowe w tym kraju zakrzyczeć i zadeptać kogoś kto jest w czymś dobry, a boli bo nie jesteście w stanie poradzić sobie z konkurencją - Rymed jest bezkonkurencyjny.
2
greg 2015-01-07 22:45:33
wszystkim kierowcom odradzam.lepiej w zwykłym transporcie.z odpadów wystają igły i pokłujecie się chorobę jakąś złapiecie.wpierw proponuję się zaszczepić zacząć od żółtaczki.zimą jest mniejszy problem ale latem to taki smród i straszne niebezpieczeństwo.a jeszcze jak nie jesteś z ZG to karzą Ci ten syf trzymać w busie na podwórku i przyjechać rozładować dopiero jak się zapełni po sufit.a przerzuca się tych worków masę tony ręcznie z auta do auta.co prawda potem Cie nie interesuje gdzie to idzie ale masz dodatkowo odpowiedzialność za wszystkie dokumenty kasę faktury o kradzież paliwa Cię oskarżą.wytrzymałem tam 3 miesiące i musiałem odejść.wróciłem do zwykłej spożywki i soluwki.nie wiem jak się tam zarabia bo na okresie próbnym miałem 1500 do łapy na umowie minimalna krajowa.pracy nie polecam.nawet jako ostateczność...nie po to robiłem C E i ADR by brudną robotę za kogoś odwalać.chyba że się pozmieniało i ktoś ma świesze informacje.
lilka123 2015-01-21 09:14:56
Ja tez mam problemy.Prosze o odpowiedz na maila jaka firme Pan poleca aniewieczerzal@interia.pl
tintin 2015-03-15 17:45:06
Firma RYMED S.C. istnieje na rynku od 2004 roku. Przez ten czas udalo im się zyskać tytuł lidera szeroko rozumianego rynku obrotu odpadami w zachodniej i centralnej części Polski. Wiem , że swoją ekspansje będą chcieli przeprowadzić również na pozostałe regiony Polski i kto wie czy im się to nie uda !
money 2015-03-15 23:36:17
pieniądze to zarabia właściciel z wyrokiem za pobicia i skażenie środowiska w zachodniej Polsce.
Kierowcy tzw. "żuczki" pracują za grosze.


Lex 2015-08-20 14:35:00
" każda firma od czasu do czasu ma problemy i tego nic nie zmieni, takie życie i taki rynek" - PEWNIE IDŹ ZABIJ KOGOŚ I SOBIE TO USPRAWIEDLIWIAJ TO PO SWOJEMU. Lepiej było napisać prościej, że od czasu do czasu łamiemy ( rymed ) prawo i co z tego. Problemy ma się jak się łamie prawo i wyroki skazujące. szkoda czasu na współpracę z taką firmą. Po co narażać się na wielotyśięczne mandaty.
kamil 2015-10-26 10:42:59
Polecam usługi firmy Rymed w szczególności w zakresie odbioru odpadów niebezpiecznych. Dzięki tej firmie mam pewność, że moje odpady zostaną zutylizowane we właściwy sposób z poszanowaniem przepisów prawa. Dla mnie firma na piątkę.
LOLEK 2015-10-26 12:59:54
pocieszne jest to że dla tych co oddaja rymedowi odpady jest to firma na 5.
to nie ma żadnego znaczenia bo dla kontrolujących tę firmę , prokuratury i sądów ta firma jest utrapieniem bo nic co robią nie jest w zgodzie z prawem.
NIE WIERZCIE W POZYTYWY WYSTAWIANE PRZEZ rymed SAMYM SOBIE.
JEŚLI JEST TU JAKIŚ ZADOWOLONY KLIENT NIE PODA NA SIEBIE KONKRETNE NAMIARY Z DANYMI DO KONTAKTU.
babel 2015-10-28 14:00:17
nieźle szefostwo się stara ;-( . o swój biznes a KLIENTA naraża na wysokie mandaty.
Do nieczego takie szefostwo.
do niczego taka firma, która jak widzę po ogłoszeniach co miesiące zmienia całą załogę.
płacą pod stołem 2015-12-12 18:53:56
płaca pod stołem, nie ubezpieczają i na koniec miesiąca potrąca za wymyślone preteksty.
na reke dostaniesz 800 zł za miesiąc pracy
kolo 2016-04-07 19:49:28
Ostatnio był u nas ich pracownik i jak opowiedział jak się u nich pracuje co wyrabia nowa szefowa ( żona szefa ) to dziękuję za taką firmę.
Leon 2016-05-10 22:40:55
MASAKRA, UCIEKAĆ TYLKO JAK NAJDALEJ OD NICH.
kacha 2016-06-15 19:11:09
za miesiac pracy otrzymasz 800zł? chyba żarujesz? Kto daje takie umowy lub nie daje, bo jak piszesz pieniadze są ,,pod stołem'' i co wiele ludzi tak pracuje bez umowy u nich? zastanwiam sie dlaczego nic z tym nie robiie tym bardziej, ze wszyscy narzekacie
Zostaw swoją opinię o PRZEDSIĘBIORSTWO OBROTU ODPADAMI RYMED S.C. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRZEDSIĘBIORSTWO OBROTU ODPADAMI RYMED S.C.